Дискусије : Аутомото

 Коментар
Voziti na kanadske table u Srbiji?
metak_ca
13. октобар 2015. у 10.13
Da li je moguće danas voziti auto na kanadske table u Srbiji?
Nedavno se vratio iz BG i vidjeh 2014 Mercedes ML Ontario tablice.

Ako je moguće, šta mi je sve potrebno?

Poz i hvala!
mxm
13. октобар 2015. у 12.33
Pre svega, potreban ti je Mercedes ML(sa Ontario tablicama) :-)
Starac_Foco
(--)
13. октобар 2015. у 23.38
moguće je. Prvo, kao sto prethodnik rece treba da kupis auto u Kanadi i posaljes ga u Srbiju. To će te najvjerovatnije kostati vise nego da nešto slično kupis tamo. Potom da kad ga tamo dovezes, kupis privremeno granicno osiguranje posto ti kanadsko neće vaziti. Možda ćeš morati kupiti takvo osiguranje u nekoliko država kroz koje ćeš proćiako ga brodom posaljes negdje do zapadne Evrope. I onda vozis. I povremeno kupujes to osiguranje jer ne mislim da ga možeš kupiti za duže od 3 mjeseca, premda nisam siguran.

Kad prođe 6 mjeseci, ti već pocinjes da pravis carinski prekrsaj ako u međuvremenu nisi izasao iz države i vratio se. Neki taj prekrsaj prave već 10-15 godina i nikom ništa, nemaju problema, ali to ne znači da će svi tako proći Nije svačije kroz selo pjevati, sto kažu.

Kad ti istekne ona kanadska naljepnica za tablici (Ontario, a mislim da vecina provincija ima to), moraces nekako da je falsifikujes ako ne mislis da te policija tamo kinji zbog toga. Tipican način falsifikovanja je da ovde „izgubis” sticker on nekog drugog auta, pa ga nalijepis na onaj tamo. A ovde izvadis drugi. Logicki posmatrano ovdasnji sticker, koji je dokaz da si ovde platio osiguranje, putarinu i da si prosao emission test (ako treba) ama bas ništa ne znaci tamo u Evropi, jer kakva je korist onome iz Srbije sto si ti platio osiguranje u Kanadi koje tamo ne vazi,sto si platio putarinu za tudje puteve i sto si prosao emission test koji nije isti kao onaj tamo? Nikakva, ali oni znaju da treba da postoji... Pogotovo je nikakva korist onome tamo sto ovde (makar Ontario) tehnicki pregled ne postoji, pa tako da ovde možeš da registrujes potpuno neispravan auto (ako je već ranije bio tvoj).

Dalje, kad ti dosadi petljavina sa tim, takav auto ćeš tamo jako teško prodati da se tamo registruje, čak i da je nov. Jer ni za nov americki (a americki zanci sve sto je napravljeno za americko trziste) nemas nikakav dokaz da ispunjava tamosnje uslove o emisiji stetnih gasova, pa onda moras to da dokazujes i da se karas sa tim.

Sve u svemu ta ideja sa prakticnog i finansijskog aspekta nije bas vrijedna petljavine, ali ako to radis zbog nekog show off ili tako nesta, e onda može da bude priceless...

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. октобар 2015. у 07.22
jugos011
(The Best or nothing...)
18. октобар 2015. у 17.33
Tačno je sve ovo sto Foco kaže..Nekad se isplatilo da se otera auto odavde,ali zadnjih 7-8 godina su cene auta drasticno pale kod nas ,da su ista ako ne i jeftinija nego ovde(oprema je slabija kod istih modela)
A ko i dalje hoće to da radi,da zna da je to „naše”osiguranje za starne table oko 100 evra mesecno..A ovde u NYC npr možeš legalno da registrujes ili produžiš registraciju za auto koji se npr nalazi u Srbiji,,,i vrate ti ovdasnje obavezno osiguranje..samo se popuni formular da je auto van USA i da se neće voziti ovde..Čak znam druga odavde sto je kupio auto u Svajcarskoj odvezao ga za BG i regodtrovao ga ovde u Njujorku i tako da ga i dalje vozi po BG kad ode na USA Table..iako auto nikad nije bio u Americi...
Sve je moguće,sve zavisi šta hoćeš ...
metak_ca
21. октобар 2015. у 11.18
Cvaka cast! Mislio sam da je to mnogo jednostavnije al izgleda ništa od toga. Nešto u SRB kupiti i cao.

POZ
jugos011
(The Best or nothing...)
21. октобар 2015. у 19.03
najjednostavnije tako,,,kod nas imaš da biras od 300-5000$ da biras auto..registrujes i vozis..
Starac_Foco
(--)
21. октобар 2015. у 22.55
Imati neki prosjecan auto tamo na lokalne tablice nije veliki trosak ako ga imaš gdje drzati. Ja imam dva, jedan registrujem svake godine, a drugi (klasicni terenski SUV) povremeno kad treba. Prošle godine nisam nikako a ove godine sam ga registrovao 15 dana na probne tablice i 90KM osiguranja (Bosna). Premda kad sve saberem, rental bi mogao biti jeftiniji. Problem sa polovnim vozilima tamo je i to da ako odes na mjesec dana odmora, provesces u prosjeku jedno 3 dana kod majstora jer uvijek će mu nešto faliti, a to je 10% vremena... Možda i vise ako si kurate sreće. U mom slučaju to još uvijek nije tako loše iskustvo, ja obično idem na duže od mjesec a svratiti kod majstora Laže je isto kao da si u neku veselu kafanu dosao, svakakvih lelemuda tu navraca, uvijek neka zaebancija, nije nimalo dosadno :)
Synyster
(ddd)
22. октобар 2015. у 00.23
Problem je ako se ne dolazi često (recimo na 3 godine) sto auto lezi, pa treba da se „osvezi” kod mehanicara pri svakom dolasku. Na to dodas i registraciju ... vise se isplati iznajmiti auto. Ja sam nedavno iznajmio Fiat Grane Punto za 15 evra po danu na 3 sedmice u Hrvatskoj (neki mali rent-a-car u Sibeniku).
Vise od toga bi me kostalo da sam osvezio neki auto koji je lezao 3 godine i platio registraciju (sto sam pre radio).
metak_ca
22. октобар 2015. у 10.43
Meni cale u penziji i tamo provodi od do 4-6 mjeseci, tako da taj rental se i ne isplati. Ovako imam nesta svoje tamo, dobro meni a dobro i za njega koji je skoro pola godine tamo. Cisto sam gledao kanadsku varijantu ali novcano se barem za sada ne isplati.

celincanin
(Metalac)
13. новембар 2015. у 22.43
rental je zakon.prošle godine sam bio 40 dana , vozio skodu superbi auto ide ko zmaj , skoknuo do grcke , placeno osiguranje, nemas zezanja , nešto se pokvari odmah dobijes drugo auto,super.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.