Дискусије : Аутомото

 Коментар
Prognoza za elektricne
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. октобар 2015. у 18.50
Zaboravih gje sam ja prognozirao, ali čini mi se slično:

http://tinyurl.com/o3urfcq
Starac_Foco
(--)
06. октобар 2015. у 19.40
Dok dodje 2030-ta zaboravices da si ikad ista prognizirao :).

Ovo kaže po realisticnoj prognozi, 2030-te biće 10% hibrida i 10% elektricnih. Sasvim moguće, jer sa 10% elektricnih još uvijek nijedan ozbiljan problem sa elektricnom mrezom neće da se pojavi.

Hibrida će možda biti i vise od 10%, jer njih ima. Evo kod mene u ulici imaju 3-4. Ali cisto elektricnih, ne znam bas, ja iskreno receno još nikoga ne poznajem koji ima takav auto osim jednu jedinu osobu koja ima Volt. A i Volt, iako ima cisto elektro pogon tockova je i dalje neka vrsta hibrida jer ima benzinski motor koji puni bateriju.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. октобар 2015. у 21.37
Nemoj biti siguran. Prošle godine pojavi mi se u kalendaru poruka. Gledam šta li to znači i jedva se setih. Prije tri godine sam se kladio sa kolegom da će se nešto desiti. I dobio. A kolega se malo pravio mutav. Mada se setio opklade. ☺
Starac_Foco
(--)
07. октобар 2015. у 13.00
Pa što se tiče tvoje memorije, ne mogu biti siguran, ima i onih koji sa 95 imaju i dalje savrsenu memoriju, premda statisticki veca je sansa da se u 70-toj vise ničega ne sjecas, nego da se u 95toj sjecas svega :).

A za el. vozila, kao sto rekoh, sadasnje stanje je takvo ga skoro niko nema, pa ako je ova prognoza tacna, onda ispade da će u buducnosti elektricni da se prodaju bar 3 puta vise nego hibirdi. To je moguće, ali ti Tarabici koji to predvidjaju možda ne uzimaju u obzir cijenu goriva. Niko prije godinu dana nije znao da će benzin da pojeftini 30%. Ili skoro niko.

Pri ovim cijenama, kilavo je to. Treba da das duplo vise para za skro isti auto, da bi dnevno trosio $2 umjesto $8 benzina. Ja neki dan rentao elentru, presao 110km i kad sam je vracao nasuo da preljeva bukvalno. Stalo $8 dolara goriva. A možda sam potrosio i manje s obzirom da renter prije mene se najvjerovatnije nije trudio da naspe do preljevanja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.