Дискусије : Аутомото

 Коментар
Jeep grand cheeroke
Nikonita
17. август 2014. у 23.11
Nadam se da se još uvek isti ljudi krecu ovim diskusijama, koji su mi prošli put pomogli da lakse napravim izbor. Tada je bila u pitanju honda accord euro '09 na koju i dalje nemam nikakve zamerke. Sada su se moje okolnosti promenile i zahtevaju SUV. Hondu ću prodati teska srca!
Još uvek nije ništa odluceno ali gledamo jeep grand cheeroke limited (sa nekim extras) ili overland 2014 godiste 3l dizel. Ja taj auto planiram voziti nekih godinu i po a potom bi zavrsio u vlasnistvu muza i kao porodicni auto.
Da li mislite da u tom 'rangu' može da se nadje bolji auto od gore pomenutog?
Ono sto trazimo je da bude komforan sa dosta mesta u gepeku a opet ne prevelik zbog voznje, parkiranja.. (Ovo zbog mene).
Mislim da sam pogledala sve na trzistu al ipak da pitam i za vase mišljenje, posebno ako je neko skoro kupovao suv.
Ne bi kupovali ništa sto nije novo, ovo je zelja muza koju nisam uspela da 'ugasim' iako znam da bi za te pare nasli nešto mnogo kvalitetnije sa nekih 50k na satu.
Hvala unapred
MUSASHI66
18. август 2014. у 13.09
Jel imate potrebu za pravim terenskim vozilom? Jeep GC će biti mnogo neudobniji i sa losije iskoricenim prostorom unutra nego neka vozila sličnih gabarita. Kako znam - vozio sam 2013 Jeep GC nekih 6 meseci pa sam ge zamenio za Pilota.

Istina, 2014 model je malo drugaciji, ali ne dovoljno da napravi neku ogromnu razliku.

Jedina prednost Jeep GC u odnosu na većinu car-based CUV/SUV modela je to što ima opciju dizela, ali za Overland dizel treba da se potrosi verovatno oko $50000 USD. Usteda na gorivu u odnosu na recimo, Highlandera se ne bi videla barem 5-7 godina.
Nikonita
18. август 2014. у 22.43
Hvala na javljanju!
U kom smislu neudoban? Hard suspension ili nešto drugo?
Da li bi se to osetilo u kratkoj voznji? Mi smo ga provozali i delovao je izuzetno udoban mada stvarno nismo gadjali rupe :)
Nemamo neke velike potrebe za terenskim vozilom al geep gc pored velicine (iako mi ne bi smetao malo manji auto u sličnom fazonu, npr x3 da ne izgleda kao papuca) mi odgovara i izgledom.
Pogledala sam i audi q5 iz te 'manje kategorije' i dobar je al muzu se ne svidja.
Što se dizela tiče, ni to nije presudno mada mislim da je danas sutra, auto te velicine, lakse prodati ako je dizel.
Mi bismo imali taj auto verovatno oko 5 godina.
Gledali smo i toyota kluger grande, lepsi je unutra ali za moj ukus ruzniji spolja i nema opciju dizela. Ne znam kako vozi jer nismo probali.

Nikonita
18. август 2014. у 22.45
*jeep
DarkBlue
(istrazivac)
21. август 2014. у 06.33
2014 GC postoji sa vazdusnim ogibljenjem (quadra lift suspension) i ogromna je razlika u udobnosti u odnosu na predjasnje modele.Ne znam dali u usa/can može da se nadje GC Laredo sa tom opcijom, ovde postoji.A što se tiče tog fiatovog tj VM motori dizela, to je nepoznanica, videcemo za 3-4 godine...u usa/can se verovatno ne isplati dizel verzija
Nikonita
21. август 2014. у 10.01
Hvala na toj informaciji!
Da, kod prva dva modela dolazi kao opcija a kod gc overland ulazi u standard.
MUSASHI66
21. август 2014. у 13.03
Jeep GC je poseban slučaj u svetu off-road vozila. Generalno, pravi SUV su gradjeni na platformi sa sasijom, kao pick-up modeli. Recimo, 4Runner (Toyota koja je spomenuta, USA model) je pravljena na platformi od Tacome, Chevy Tahoe je pravljen na Silverado 1500 itd itd. CUV modeli imaju vise slisnosti sa kolima - recimo Toyota Camry i Toyota Highlander su slični.

Vozila sa sasijom su generalno mnogo bolja off-road nego CUV Modeli, ali su zato i tvrdji.

Jeep GC još uvek (delimicno) koristi delove platforme od starog Mercedes ML modela. Jedan je od retkih vozila koji je veoma sposoban off-road, a da nije truck-based model, mada nije ni car based model.

Kupovina Overlanda, sa najboljom suspenzijom koju Jeep nudi, bez planiranja voznje off-road je cisto bacanje para, ali to je moje mišljenje. Ja sam imao Laredo sa oko $10000 u opcijama (20„ wheels, 5.7L V8 Hemi, full leather, U-Connect itd), koji je kostao oko 42000, a ja ga dobio za nekih 35-36000. Overland nudi bolja kozna sedista, i ima one lepe farove... jel kupujete auto koji vam treba, ili koji vam se svidja? Ako je situacija ”ima se može se„, onda sto da ne. ”
MIKONE
21. август 2014. у 23.10
Upravo sam kupio 2014 grand cherokee altitude i auto je stvarno udoban. Isto sam tako razmišljao za dizel varijantu ali na kraju sam odustao jer je dosta skuplji. Razlika u mpg uopste nije velika sa dizelom ćeš imati 20 a gas 17 city. Probao sam različite SUV ali nijedan nema izgled a i cjenu kao jeep. Honda pilot ima vise prostora ali izgleda stvarno ruzno , acura mnogo preskupa, toyota runner ruzna, bmw x5 preskup, mazda x9 previše plastike a puno para:))), vw touareg stavili cjenu kao da uzimas mercedesa.. Sve kad sam sagledao imao sam najbolju opciju sa grand cherokee. Pošto isto tako vozim i bmw trojku ne možeš da uporedis ta dva auta što se tiče udobnosti. Sa bmw osjetim svaki kamencic dok je jeep ladja na odnos bmw. Prostora čak ima i previše. Srećno sa kupovinom
Jovca2
(student)
22. август 2014. у 07.14
Ne znam da li se može uporedjivati CX9 i Pilot sa ostalim navedenim vozilima, kad su ova dva sa 7 sedista...dakle i skuplja i drugaciji tip vozila.
Latitude je vidim 5 sedista..

Ali da ne skrecem sa teme. Pozdrav
Nikonita
23. август 2014. у 07.20
Ok, nove informacije :) Hvala opet!

Mikone, čestitam na autu i neka je sa srećom!

Musashi66, kapiram ovo za bacanje para na terensko vozilo ali razlika u ceni između overland i limited + extras koje bi uzeli, je mala, pa mi je samim tim overland logican izbor između ta dva.. mada se još uvek moramo raspitati za konacnu cenu po kojoj bi prodali.
Reci mi šta mislis konkretno za izbor između gc overland i toyota highlander (ovde kluger grande).. Ne znam koji je to model tu. Cena je veoma slična.
Ta toyota dolazi samo kao v6 petrol i ima extra 2 sedista koja nama nisu potrebna. Što se servisa tiče, toyota je mnogo bolji izbor ali šta mislis o kvalitetu i udobnosti?
Ostali auti iz te kategorije su mi, sto reče Mikone, ili ruzni ili skupi. :)
Starac_Foco
(--)
23. август 2014. у 10.03
Sudeci po imenu te tojote ti se javljas odnekud sa drugog kontinenta, tako da ko zna koliko su Jeep modeli i opcije kod tebe slični onima koji imaju isto ime ovde u S. Americi, a odakle se mnogi diskutanti javljaju. Ovde je zadnjih godina Chrysler među terenskim i pickup vozilima uveo filozofiju postojanja po nekoliko pod-modela (aka laredo, limited, overland, summit, itd) od kojih svaki može doći sa bezbroj razlicitih opcija, i to ide to tog ekstrema da, npr, overland može da se konfigurise da bude bas „terenski”, tj da ima terenski suspenziju, verziju pogon na 4 tocka pogodnu za teren, reduktor itd, ali isto tako može da se konfigurise samo sa pogonom na zadnje tockve (4x2) i bez ikakvih terenskih dodataka u kom slučaju na terenu bi bio malo bolji nego neki Chrysler minivan. Ja sam nekoliko mjeseci vozio CG rental modele, koji su svi bili manje vise isto konfigurisani tj imali su AWD ali vise čestovnu verziju 4x4 pogona i suspenzije gdje vozac nije imao šta da ukljucuje i iskljucuje i podesava. Meni taj nije bio nimalo neudoban na dužim putovanjima (400-500km).
Nikonita
23. август 2014. у 12.11
Ne verujem da su neke velike razlike u pitanju obzirom da su pod-modeli zadrzali ista imena kao i tu. Kod takvih slučajeva obično daju neko drugo ime odredjenom pod-modelu.
Što se tiče bas overland modela, on dolazi iskljucivo kao 4x4, ne znam da li je tu drugacije?
Mislim da je laredo jedini koji može doći i kao 4x2 a i kao 4x4.
Starac_Foco
(--)
23. август 2014. у 13.06
Pa kao sto rekoh u USA je drugacije, Build & Price: 2014 Jeep Grand Cherokee OVERLAND 4X2 . Ovaj sa V6 benzin je oko $10k jeftiniji nego 4x4 dizel.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.