Дискусије : Аутомото

 Коментар
Porse menja motor gt3 zbog..
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
19. март 2014. у 22.32
Gledam CNN u vezi nestalog aviona i baner gde piše Porsche to replace gt3 engines!!!
ZBog rizika zapaljivosti svi gt3 su opozvani i menja se kompletan motor?!
Izgleda ni kod njih nije kao sto je bilo, ili sam ja bio ne informisan, tj. takve stvari nisu dolazile do buranije.:)
Synyster
(ddd)
19. март 2014. у 22.53
Za Volkswagen grupu (u koju spada i Porsche) kvantitet je odavno postao bitniji od kvaliteta.
CTEBA
(penzioner)
20. март 2014. у 11.16
Замењују моторе на око 800 комада које су продали и на свим новим.
Кажу неки шраф на брегастој осовини се одвија и оштети мотор па процури уље и пар комада се запалило.

http://www.autoblog.com/2014/03/19/porsche-replace-911-gt3-engines-recall-official/
Starac_Foco
(--)
20. март 2014. у 12.12
Izgleda da to o kvantitetu i kvalitetu vazi za sve. Svaki dan cujes o nekom opozivu stotina hiljada (pa čak i miliona) vozila, raznoraznim kaznama koje su se pocele mjeriti milijardama (prije 2 dana javise za tojotu), itd.

S druge strane kad pogledas danasnja vozila, manje vise kvalitet se ujednacio kod svih proizvodjaca (makar po izgledu, detaljima, nivou tehnologije, performansama za istu vrtu vozila, itd), tako da ne znam da li živimo u doba kad su svi auti podjednako losi ili podjednako dobri?

Trajnost i nepokvarivost na stranu. Mi znamo da je 10 godina stara honda nešto pouzdanija od 10 godina starog chevroleta, ali ne znamo da li će to da vazi za danasnje honde kad ostare 10 godina. Sto bi rekli englezi: past performance may not be repeated...
Synyster
(ddd)
20. март 2014. у 12.49
Nebi se bas slozio da je za sve kvantitet postao bitniji od kvaliteta. Kod Americkih i Korejanskih firmi kvalitet se značajno popravio u zadnjih 20-ak godina. Kod Japanaca i Nemaca je značajno opao. Volkswagen nekad nisi mogao da ubijes, a danas ako ti TSI motor (a često i TDI) predju 200,000 km bez većih problema možeš smatrati za premiju.
Starac_Foco
(--)
20. март 2014. у 15.49
Pa o istom mi pricamo. Jedni su se dobro popravili a drugi se malo pokvarili, među ove zadnje bi se mogli svrstati ne samo VW nego i cijela japanska ergela, elem, stice se utisak da su sad (nova vozila) svi tu negdje po kvalitetu. Ali to će se znati tek za 10 godina...

Što se tiče TSI, ne znam šta se kvari na njima, ali ako je turbina, to je kod svih tako. Premda se ocigledno dogadja, ja bih rekao da ne vise od 20% turbina na bilo kojim vozilima izdrzi 300k. Sto je i za ocekivati ako se nešto vrsti preko 100,000 rpm. Ja sam nedavno vozio par nedelja cruze turbo 1.4L. Odlično vozilo u svakom pogledu, momenta koliko hoćeš već na 1500 rpm, trosi malo, ponasa se dobro na česti, fino upakovan, ali nisam bas optimista po pitanju trajnosti tako malog turbo motora, a pogotovo turbine.
DarkBlue
(istrazivac)
23. март 2014. у 06.56
Ne mislim da ima veze to što se vrti od 25k-130k, s...ali su te turbine sa EGR i ostalim ekoloskim sranjima, motori sa EGR zahtevaju VG turbine i to ih unistava. Da su samo obrtaji, avioni bi padali ko kruske
Starac_Foco
(--)
23. март 2014. у 09.10
Šta god da je, trajnost i jednostavnost nisu bas karakteristika turbo punjaca. Neki od njih se vrte brzinom i preko 150,000 pri max pritisku, regulaciju protoka izduvnih gasova kroz turbinu često radi komplikovani mehanicki regulator (variable nozzle turbine - vidi video), kojim upravlja vanjski vakum ventil, a kojim opet upravlja ECU, itd.

Nemaju svi turbo ovaj regulator, ali pogledaj ovde VNT je nešto sto skoro ima preciznost satnog mehanizma ali lopatice aktuatora tog „sata” ne rade u vazduhu već u prljavim izduvnim gasovima, tako da se to stalno gomila cadj zavisno od čistoće goriva, podesenosti motora, i sl, tako da u bar 80% nije realno ocekivati trajnost ostatka motora.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ppif4qC560U

Pri 150,000 rpm, sto je obodna brzina rotora na malom turbu ravna brzini metka, sudar kompresorskog rotora sa malo većim česticama prljavstine koje mogu da se oslobode pri zamjeni filtera za vazduh lako mogu dovesti do ostecenja, a sudar pri 150k sa recimo komadicem papira koji je otpao od filtera ili nekog drugog mekog materijala što se nasao u uspisnoj grani (a sto inače ne bi ostetilo cilindar da upadne u njega) će već da debelo osteti peraja kompresorkog rotora (lično iskustvo). Slično je i sa turbinskim rotorom, sudar sa česticam garezi u izduvnim gasovima erodira materijal na lopaticama i lagano ga „jede”.

Pošto je turbo skup za zamjeniti i svi proizvodjaci će ga napraviti tako da traje makar dok traje power train warranty. Znaci ovaj problem će pogoditi samo mucenike koji ne voze stalno noviji auto, ali i za sve ostalo je tako.
ring
(lozac)
24. март 2014. у 01.25
Turbo je 300 evro u prosjeku.
opet ću ja sa praksom, u mom okruzenju su 99 posto dizel auta i to uglavnom tipicno gastarbajterska, znaci, auta vise klase sa puno kilometara, još niko nije imao pokvaren turbo.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.