Дискусије : Астрологија

 Коментар
Za The Star
mikella
26. јун 2014. у 05.49
Poštovani The Star

Rođena sam 19.05.1978. u Zemunu u 06.45

Da li biste mogli da mi napišete kada ću da se zaposlim i šta mogu da očekujem na ljubavnom polju, nisam u vezi, hoće li se konačno pojaviti neko zanimljiv u mom životu?

Unapred zahvalna

The_Star
16. јул 2014. у 04.08
Draga mikella,

Vi ste osoba koja ima izuzetnu zaštitu zvezda. Na samom Ascendentu (često se zove 'podznak') koji je pojedinačno gledano najvažnija tačka u karti vi imate Jupitera, takozvanog 'velikog dobrotvora'. To vam omogućuje da lakše nego drugi dobijete ono što poželite, a i u najnepovoljnijim okolnostima možete očekivati da prođete bolje nego velika većina ostalih koji tu zaštitu nemaju. Istina je da ništa nije savršeno pa ni ovako postavljen Jupiter u vašoj karti. Ovako postavljen Jupiter vas čini pomalo inertnom. Da biste iskoristili to što vam je omogućeno treba da se vi lično aktivirate a ne samo da pasivno čekate. Čak i ako samo čekate vi ćete dobiti dovoljno ali nemojte se zadovoljavati minimumom jer možete više. Pošto nema značajnih aspekata, vaš Jupiter je 'uspavan' i jedino što ga može probuditi ste vi jer vam stoji na Ascendentu, tj. na najličnijoj tački u horoskopu.

Jupiter vlada poljem profesije i karijere, i pošto je u I kući čini se kao da karijera više juri vas nego vi karijeru. Srećom, sa ovakvim Jupiterom, možete očekivati da će se povoljne profesionalne prilike javljati kad god vam to zatreba, a očekujte da će vam uticajni i ugledni ljudi (koji simbolički takođe spadaju pod Jupitera) biti od pomoći. To su kumovi, dalji rođaci ili njihovi prijatelji koji su obrazovani ili veliki putnici (sve simbolika Jupitera). Naravno, pošto vam Jupiter vlada VI i X kućom, od pomoći u traženju posla može biti i roditelj (X) ili ujak odn. stric (VI). Ukratko, osoba voljnih i sposobnih da vam pomognu ne manjka, a vi sa svoje strane biste morali da budete aktivniji u tome da ih kontaktirate i pokažete spremnost da radite.

Progresivni aspekt Jupitera i Plutona ukazuje na to da vaša karijera i vaš status prolaze kroz veliku promenu. Uloga Plutona je eliminacija viška, i čini se da je tehnološki višak i masovno otpuštanje jedan od verovatnijih uzroka za to što ste trenutno bez posla, ispravite me ako grešim. Pošto Pluton donosi konačne i nepovratne promene, astrološki gledano nema mnogo izgleda da se vratite na prethodni posao, ali još važnije nema mnogo izgleda ni da nastavite sa istom profesijom i istom vrstom posla. Očekujte da će vam se ukazati prilika da radite nešto drugačije i da se bavite nečim možda sasvim različitim od onoga što se prethodno radili. U najmanju ruku ono što treba da uradite je da budete spremni za tu promenu i da ne odbijate priliku koja se ukaže samo zato što niste spremni za promenu. Porazmislite o nekoj vrsti stručne prekvalifikacije ako je potrebno.

Jupiter upravo ulazi u vašu II kuću i tu će biti do sredine sledećeg lete. Očekujte povoljniju finansijsku situaciju i više novca na raspolaganju ali obratite pažnju na to koliko trošite i bar u sldećih godinu dana se trudite da ne trošite više nego što biste smeli da priuštite (tj. ne trošite olako pozajmljen novac ili onaj dobijen na kredit), ali ponavljam sigurno ćete imati dovoljno.

Promenu na profesionalnom planu biste mogli da očekujete ove jeseni, a ako je vreme rođenja sasvim tačno onda se čini da je septembar najverovatniji.

Što se tiče ljubavi, i tu se čini da dolaze bolji dani. Venera, planeta ljubavi je u vašoj karti u XII kući, skrivena i potisnuta u drugi plan. To ukazuje na vaš stid i povučenost, kao da se ne usuđujete da pokažete svoje ženske kvalitete. Ko vas poznaje, zna da ste komunikativna osoba, prijatan sagovornik i spretna u flertu što su sve odlike Venere u Blizancima. Ono što je problem je da se ne usuđujete da to 'oružje' koristite u dovoljnoj meri. Uz to, jedini aspekt Venera ima sa Saturnom, što govori da ljubavi pristupate vrlo ozbiljno, možda i preozbiljno. Iz istog razloga vam verovatno leže ozbiljniji partneri, a to u praksi obično znači i stariji. Saturn vlada kućom braka pa vi svako udvaranje, a da i ne pričamo o vezi, posmatrate kroz prizmu braka. Savet je da dozvolite sebi opušteniji odnos prema ljubavi i da ne pravite uvek velike i dugoročne planove. Dozvolite ljubavnoj 'vezici' da bude 'vezica'. Ne mora a i ne može svaka veza da bude ni mnogo lepa a kamoli perspektivna. Ne mora svaka ali bar neka sigurno hoće. Bolji dani dolaze jer aspekt Venera-Saturn iz natalne karte po progresijama postaje tačan (okruglo 60 stepeni) i po pitanju ljubavi možete očekivati da su ova i sledeća godina vrlo bitne u vašem životu. Pored ovog aspekta, Venera pravi i još par drugih tako da iz senke XII kuće konačno dolazi u priliku da se pokaže. Još važnije, tranziti Saturna (vladar polja braka) i Plutona (kreće se kroz polje braka) i Urana (natalno se nalazi u V kući ljubavi) ozbiljno ukazuju na iznenadnu ljubav (uticaj Urana) i mogućnost braka. Obratite pažnju na novembar ove godine, jer tada u vaš život može ući bitna osoba, potencijalni partner.

Za kraj, sledeće godine očekujte bitnu promenu statusa (X kuća), a mogućnosti su: profesionalna promena (promena posla ili firme, unapređenje, i sl.), promena bračnog statusa, ili eventualno promena vlasništva nad zemljom ili nekretninama (kupovina, prodaja, nasleđivanje). Ako je vreme rođenja sasvim tačno ova promena je najverovatnija u novembru 2015.

Pozdravljam vas i slobodno se javite ako imate neki komentar ili pitanje.
mikella
16. јул 2014. у 08.23
Dragi The Star,

Hvala Vam od srca na detaljnom tumačenju natalne karte :)

Da ne zaboravim, vreme rođenja koje sam poslala je tačno

Posao

Sve što ste opisali je tačno, nekako se osećam sputano, jer predugo bezuspešno tražim posao.

Na poslednjem radnom mestu sam provela godinu dana u nadi da će me primiti za stalno, ali uzalud, razlog otpuštanja koji su mi naveli bio je zbog Ekonomske krize. Iskreno, ne očekujem tamo da se vratim, volela bih da nađem nešto sasvim drugačije, kao što ste i Vi rekli, ali sam se skroz pogubila, predugo lutam, razmišljala sam da upišem neki kurs npr. coreldraw, s obzirom da volim sve što ima veze sa crtanjem i bojama, ali sve nešto mislim da neću uspeti u tome...

Ljubav

I u opisu o ljubavi ste sve lepo protumačili. Preozbiljno sve shvatam, a sa druge strane mi nije problem da sa osobom koju prvi put sretnem u životu pričam kao da se znamo 100 godina. Slobodno mogu da kažem da se ne snalazim baš najbolje.

Imam pitanjce

Da li možete da vidite u natalnoj karti u kojoj profesiji bih se dobro snašla, tj. na kom polju mogu da očekujem poslovnu ponudu?

Puno pozdrava i sve najbolje,

Mikella





The_Star
26. јул 2014. у 14.52
Draga Mikella,

Odgovoriću čim stignem, imam dosta posla pa vas molim da budete strpljivi i izvinite zbog čekanja.

The Star
mikella
07. август 2014. у 07.13
Dragi The Star

unapred se radujem odgovoru, sve najlepše Vam želim :)))

puno pozdrava
The_Star
10. август 2014. у 18.15
Draga Mikella,

Imate neobičnu sliku u horoskopu kad je u pitanju karijera. Ne znam čime ste se sve do sada bavili, ali vam mogu reći šta je sa astrološke strane za vas povoljno po pitanju karijere.

Prvo, kad je u pitanju vaša karijera treba da verujete da se ljudima može pomoći na način koji ne mora da bude isključivo praktičan. To znači za vas nisu konretna, praktična zanimanja koja se bave egzaktnim stvarima koja se mere brojkama kao što su računovodstvo i sve što je neposredno vezano za novac, kao ni rad sa alatima i materijalom.

Vi ste sanjar, vizionar, iscelitelj, umetnik i to su kvaliteti koje možete da iskažete kroz profesiju. Da biste ispunili svoje potencijale kroz karijeru, morate da budete posvećena i predana pružanju usluga drugima, da verujete u ciljeve koji nisu sasvim jasno određeni. Praktičan i realističan pristup obavljanju svakodnevnih radnih dužnosti vas ne vodi željenom cilju. Primer zaposlenja bi bili: umetnost (posebno slikanje, vizuelne forme, sve vezano za boje, fotografija, i slično), psihologija, kao i lečenje, kako standardnom medicinom tako i alternativnim metodama, duhovnošću, jogom, itd. U svom najviše pojednostavljenom obliku, to bi značilo davanje ljudima nade i vere, makar i kroz stvaranje nekakve iluzije, na primer profesijom u oblasti proizvodnje, distribucije i prodaje alkohola, duvana, kafe, boja, slika, ukrasnih predmeta, sredstava za ulepšavanje, hemijskih i farmaceutskih proizvoda, i slično.

Da biste ispunili maksimum svojih mogućnosti kroz karijeru, morate da izgradite samouverenost, i da naučite da se predstavljate u najlepšem mogućem svetlu. Ovo je vrlo bitno. Prvi utisak koji u neposrednom kontaktu ostavljate na saradnike, klijente i pretpostavljene je jako bitan, često i presudan. Dalje, morate da razvijete nezavisnost, da pokažete da umete da stojite na svojm nogama, i da shvatite da ste prvenstveno vi sama odgovorna za ugled u profesiji koju izaberete. Sve ovo u manjoj ili većoj meri važi za svakoga, ali je kod vas izraženo više nego kod drugih, i od ključne je važnosti. Vladar X u I kući, što je slučaj kod vas, je dobar za ljude čiji posao uključuje fizičku pojavu i izgled (modeli, glumci), prodavci koji robu prodaju kroz neposredan kontakt '1 na 1' a ne masovno i na veliko, kao i za sve ljude koji imaju sopstvenu firmu (nezavisni privatni preduzetnik). Pošto je Jupiter u Raku bitno je da svojom pojavom i nastupom odajete utisak da ste voljna i sposobna da drugima ponudite negu, brigu, staranje, pomoć, uslugu i razumevanje, da ste spremna da drugima izađete u susret. Dodatno, dobro je i za obavljanje privatnog posla od kuće.

Vaša ideja da upišete kurs Corel Draw svakako ima smisla i drago mi je da ste u sebi prepoznali ono što i astrologija vidi u vama.

Molim vas samo da obratite šažnju na dva detalja.
1. Realna situacija u državi. Dve osobe mogu imati vrlo sličan horoskop i vrlo slične lične mogućnosti, ali ako jedna živi u bogatom i sređenom društvu a druga u nerazvijenoj i siromašnoj državi, prva osoba će imati mnogo više realnih prilika da iskaže svoje mogućnosti nego druga. Znači, ako tu gde živite postoji realna mogućnost da se od tog posla (Corel Draw) živi, onda svakako samo napred.
2. Pročitajte vaše pitanje još jednom: „Da li možete da vidite u natalnoj karti u kojoj profesiji bih se dobro snašla, tj. na kom polju mogu da očekujem poslovnu ponudu?” Što se tiče profesija u kojima biste se dobro snašli, to je prethodno opisano. Ali: ne očekujte da se ponuda tek tako desi. Morate da razvijete ličnu inicijativu i prodornost (to nije isto što i agresivnost, nemojte da shvatite pogrešno) i ponuda će se tek u tom slučaju pojaviti. Imate zaštitu u vidu Juptera na Ascendentu, ali nešto morate i sami.

I još samo da se nadovežen na detalj iz prethodnog komentara o važnoj promeni statusa najverovatnije u novembru 2015. Ovo je vezano za prelazak progresivnog Meseca preko Zenita, što je uvek pokazatelj važnih događanja po pitanju karijere i uopšte društvenog statusa. Na ovo se nadovezuju tranziti Urana a zatim i Neptuna, takođe preko Zenita, kao takođe pokazatelji bitnih događanja po istim pitanjima. Ako je vreme rođenja tačno, ovi tranziti će se dešavati od decembra 2015. pa otprilike do polovine 2016.

Još jednom:
Promena društvenog statusa (Zenit i X kuća) može da znači neku od ovih mogućnosti: profesionalna promena (promena posla ili firme, unapređenje, i sl.), promena bračnog statusa, ili eventualno promena vlasništva nad zemljom ili nekretninama (kupovina, prodaja, nasleđivanje). Jedan ili više od ovih događaja možete očekivati u od novembra 2015. pa sve do polovine 2016. ali s obzirom na stvari napisane u prethodnom komentaru, promena bračnog statusa je bar isto toliko moguća koliko i promena u karijeri.

Pozdrav, i želim vam sve najbolje!
mikella
11. август 2014. у 10.15
Dragi The Star

Hvala Vam od srca na detaljnom opisu i posvećenom vremenu, potrudiću se da primenim neki od navedenih saveta :)

Svako dobro Vam želim

Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.