Дискусије : Астрологија

 Коментар
Šta kažu oni sto znaju?
aannna
(nastavnica)
16. октобар 2013. у 04.53
Šta kazete za vagu,u podznaku skorpija za naredno vreme ostatka ove godine,a I poslije?Hvala
aannna
(nastavnica)
16. октобар 2013. у 04.55
Zaboravih napomenuti,,da je taman stigla diploma univerziteta,,pocela raditi,,,početak,,ah,,a šta je sa putem sreće-ljubav?
OPIS-50
(OPISIVAC)
16. октобар 2013. у 10.21
podznak) Skorpion

Osobine i mentalne sposobnosti: Vase tipicne osobine su izuzetna smelost, prodornost, intuitivnost, pronicljivost i izdrzljivost. Posedujete ogromne energetske potencijale i borbeni duh, veoma ste hrabri, energicni i odvazni. Privlace Vas razliciti izazovi, ostroumni ste, vrlo ambiciozni, spremni na akciju. Odlikuje Vas dominantna strastvena priroda i naglasena potentnost. Vasa primarna psiholoska strategija je: „delovati sa faktorom iznenadjenja” ili „gadjati najranjivije mesto” -- Ahilovu petu. Okolina Vam zamera na takmicarskom karakteru koji ponekad prerasta u „okrutnu borbu”, ponekad na osvetoljubivim namerama ili na „mracnoj” strani licnosti, kada postajete razorni i destruktivni. U sustini, Vi ste veoma emotivni, ali je ta Vasa osobina dobro prikrivena i okolina Vas pogresno dozivljava kao „okrutniju” ili u emotivnom smislu mnogo „tvrdju” osobu, nego sto to zaista jeste. U ljubavnom odnosu, kod Vas dominiraju izuzetno jake strasti i snažna osecanja. Skloni ste ljubomori i posesivno prisvajate sve ono ili one koje volite. Kod Vas je naglasena sujeta i zelja za emotivnim „osvajanjem” ili predavanjem. Emotivnu povredu, prevaru ili „izdaju” ne tolerisete i skloni ste revansizmu. Svrstavaju Vas u veoma potentne i strastvene ljubavnike, delujete zavodljivo ili neodoljivo i nosite etiketu „velikog ljubavnog maga”. Zbog svojih izuzetnih osobina, jakog instinkta, mentalnih i istrazivackih sposobnosti, često ostvarujete zapazeni uspeh u drustvu i oko sebe imate veliki broj poznanika, a prema prijateljima ste veoma selektivni.
Već dugo tapkate na mjestu i nikako da ostvarite svoje zivotne zelje. Željeli biste nešto poduzeti, promijeniti ili se ostvariti kroz neke nove aktivnosti i hobije. Ovo je definitivno vaša godina. Planete u 2013. zauzimaju ključna mjesta vašeg horoskopa i potiču vas da budite i razvijate svoje životne potencijale, s naglaskom na poslovne uspjehe. Profesionalno područje života bit će mjesto na kojem ćete dokazivati svoje vrline, kvalitete, ali i svoju snagu i odlučnost. Imate priliku za kvalitativne iskorake prema naprijed.
Saturn u vašoj drugoj kući budi vašu samosvijest, pomaže vam da shvatite za što se vrijedno boriti i očuvati u svom životu, a što je neophodno pustiti da ode ili naprosto odbaciti iz svojih životnih navika. Postajete odlučniji, a broj vaših dilema i dvojbi, ustupa mjesto hrabrosti i spremnosti da se odlučnije krene prema naprijed.
Ulaskom planete Jupiter u polje astrološkog znak Raka, krajem lipnja/juna, započinje vrijeme vašeg poslovnog i životnog uspona. Promjene su na vidiku, a na vama je samo da budete dovoljno hrabri i odlučni i prihvatite ih. U vašem slučaju jedna odvažnija odluka za sobom će povući i promjene na ostalim područjima života. I zapamtite, neće vam se događati ništa s čim nećete znati ili moći izaći na kraj. Važno je da se kreće i to prema vašim željenim ciljevima. Sve je bolje od stajanja na mjestu.
Kao prvo svidjet će vam se ponuda i način na koji će vam biti saopćena od strane odgovorne osobe, a za mnoge će to biti spas u posljednji tren jer već duže vrijeme nisu zadovoljni situacijom na radnom mjestu i sa nezadovoljstvo idu svaki dan na posao.
Planeta Saturn u Škorpionu potiče vas na preuzimanje odgovornijih poslova, na ulaganje u privatne aktivnosti, kao i na racionalan i štedljiv odnos prema zaradjenim novcima. Izvjestan je trud da uz što manje troškova pokrenete novi posao ili proširite postojeći.
Kad je posrijedi novac izbjegavate rizik i činite sve kako biste bili sigurni da će se uloženo i isplatiti. Sve manje ste skloni luksuznim troškovima i mnogo više promišljate o tome gdje ćete i na koji način raspodijeliti svoju zaradu. U oplođivanju materijalnih okolnosti mogla bi vam pomoći obiteljska imovina ili naslijeđe, prodaja nekretnine ili jednostavno, podrška najbliže rodbine. S obzirom na položaj planete Neptun u vašoj kući svakodnevnih aktivnosti i rada, neophodno je da se što bolje organizirate, te da djelujete planski.
Bilo bi dobro da zapisujte važne podatke i dokumente, da odlazite na predviđeno mjesto i s više odgovornosti se odnosite prema osobama koje zajedno s vama sudjeluju u ispunjenju obaveza i radnom procesu općenito. Sudjelovanje u dobrotvornim akcijama, rad u bolnicama, školi, neprofitnim udrugama, bit će vam privlačnije nego inače.
Tako već početkom godine, Mars u Vodenjaku potiče samce, ali i one koji to nisu da začine svoj intimni prostor uzbudljivim ljubavnim iskustvima.
Zanima vas seks, flert, provod, a budete li to dovoljno snažno željeli, privući ćete osobu koja će vam to i pružiti. Možda zbivanja neće odmah 'mirisati' na ozbiljnu vezu, ali sigurno je da ćete udovoljiti zovu puti i doživjeti nekoliko vrlo uzbudljivih noći u njegovom/njezinom zagrljaju. Bit će to izvrsna terapija za sve one koji su usamljeni, tužni, razočarani, koji ne mogu preboljeti svoju bivšu ljubav. Isti taj mjesec usmjerava vas i na zbivanja u domu, kao i na blisku suradnju s članovima obitelji u smislu donošenja nekih odluka vezanih uz dom, imovinu i rukovanje s kućnim budžetom.
Veljača/februar pak započinje s prizvukom romantike. Novo poznanstvo moglo bi vam se dogoditi na poslu ili na mjestima na kojima obavljate i podmirujete neke uobičajene obveze. Vaš udvarač bit će samozatajan, čak i pomalo stidljiv, a to će buditi vašu hrabrost, pa biste vi mogli preuzeti inicijativu i dovesti stvari do svog vrhunca. S obzirom na poziciju Urana u vašem sedmom polju, očekujte dosta impulzivnih, iznenadnih i naglih promjena. Zaboravite na učmalost i dosadnu kolotečinu. Nagli prekidi, ponovna mirenja, pa potom flert koji vas opasno izaziva da krenete putem nevjere, a onda i vaš partner koji će biti prilično hirovit i skloniji nekonvencionalnom ponašanju...
Razdoblje karizmatičnih promjena započet će u drugoj polovini ožujka/marta i potrajati do kraja travnja/aprila. U tom periodu donosite najznačajnije odluke koje se tiču vašeg odnosa s bližnjima, a osobito partnerskog odnosa. Razmišljate li o prekidu ili razvodu, proljeće vas poziva na akciju. Naime, ako propustite taj zvjezdani poziv, izgledno je da ćete se od srpnja/jula početi dosta mučiti u odnosu koji vas ne usrećuje, a problemi će još više jačati.
Ljetna ljubav zaludit će samce, a želja da ju održite mogla bi vas veći dio jeseni držati fokusiranima na planiranje susreta, možda i pakiranje putnih torbi, jer je lako moguće da vaša ljetna ljubav bude netko tko živi u drugom gradu i s kojim biste željeli živjeti u dvoje. Sam kraj 2013. godine dočekat ćete s Marsom u svom astrološkom znaku koji budi samosvijest i odlučno djelovanje. Opet ćete živjeti u petoj brzini i prizivat ćete nova uzbuđenja u svoj život. I bit će ih, vjerujte nam!

skyraser
29. октобар 2013. у 12.07
pa cuj,

obzirom da se trenutno saturn nalazi u skorpionu, u zavisnosti na koliko stepeni skorpiona je ascedent, biće teško...e sad, zavisi malo šta gde ima još od planeta, da bi se znalo, kako će to ispasti manje vise...ovo sto ovi pišu, ovaj copy past, je cisto pranje mozga..

morala bi da se uradi natalna karta i da se vidi polozaj svih planeta...ne samo ascedenta...

u svakom slučaju saturn na ascedentu, a ascedent skorpion...vrlo delikatna situacija...

za ostatak ako bas zanima ozbiljno šta i kako, konsultuj nekog profi astrologa , a ako ne znaš koga...mogu ti dam broj :)

sky

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.