Дискусије : Астрологија

 Коментар
The star
aprilili
26. мај 2013. у 22.08
Rođena sam 23.06.1976. Rijeka 15.45. Zanima me polje kuce i da li imam putovanje u skorije vreme. U stvari mi je ovaj period jako negativan i zanima me da li će skoro proći Unapred hvala...
The_Star
06. јул 2013. у 17.14
Draga aprilili,

Što se tiče kuće, prolazak Neptuna kroz IV kuću (ognjište, porodica, nekretnine, itd.) donosi konfuzije, zbunjenost, nejasnoće i slično. Sa ovim tranzitom se stvari ne vide jasno, I moguće je da niste sigurni šta da uradite sa kućom, nekretninom, da li da se selite ili ne, da li da kupite nekretninu ili ne, može da Vam se čini da je kuća u neredu ma koliko truda ulagali, i slično. Pošto astrolog ne može da zna koje od navedenih mogućnosti su primenljive konkretno u Vašem slučaju I konkretno baš sada, navešću par saveta kako da postupite u kojoj situaciji. Ako kupujete ili prodajete nekretninu, morate insistirati na čistim papirima, katastarskim knjigama i računima, apsolutno bez izuzetka. Svaka sitnica koja ostane nejasna ili nedorečena može da Vam se vrati u vidu neplaniranog troška jer Vam je natalni Neptun u II kući (novac). Što se tiče uređivanja (čišćenje, tekuća održavanja, itd.) prostora u kome živite, probajte da povučete crtu I da tome posvetite onoliko vremena I snage koliko odredite, ali ne vise od toga. Ako imate utisak da je sve u haosu, znajte da je to Vaš utisak I da dolazi iz Vas, a ne zbog činjenice da je zaista tako. U suprotnom mogli biste da se „žderete” I da svejedno ne postignete napredak, jer Neptun je iluzija I težnja idealu ali ga nije moguće dostići. Savet je takođe da se više posvetite lepim detaljima, da stavite neki lep predmet u kome ćete uživati, a ne da se opterećujete čistoćom ,da sve bude zategnuto, I slično. Ako se selite iz kuće moguće je da Vam se otvara prilika da se selite u okruženje koje pripada simbolici Neptuna: blizu vode (možda blizu mora?), blizu šume, možda negde na periferiji grada, itd. U tu istu simboliku spadaju I blizina bolnice, hemijska industrija, I tako dalje. Gde god da je ta nova lokacija, savet osobama kojima Neptun prolazi kroz IV kuću je da se vise uzdaju u veru I intuiciju, pa ako imate „dobar osećaj” onda smatrajte da je nova lokacija dobra za Vas; a ako imate „loš osećaj” onda poslušajte svoju intuiciju I sačekajte bolju priliku, ukoliko je moguće. Savet je i da roditelji kontrolišu zdravlje, jer (obično) jednom od roditelja Neptun ovde može da polako i neprimetno oslabi vitalnost.

Saturn Vam ide kroz XII kuću preko Urana koji je vladar IV kuće. Ovim je još jednom aktivirana mogućnost preseljenja ili boravka van kuće na duži period.

Saturn u prolasku kroz XII kuću donosi unutrašnjih preispitivanja. Podsvest Vam obrađuje sećanja iz prošlosti, odluke koje ste donosili, posledice sa kojima se suočavate, itd. Sve ovo se obično dešava bez mnogo ispoljavanja I neko sa strane bi teško mogao reći šta se u Vama dešava, a nije isključeno da ni Vi sami niste potpuno svesni toga. Konkretna posledica ovog tranzita mogu biti osećaj griže savesti za neke stvari iz prošlosti, osećaj krivice i depresija. Savet je da „vetrite” podsvest komunikacijom sa prijateljima, da se ne izolujete nego da se naterate da idete u društvo i kad Vam baš ne prija. Treba da ovo gledate kao pripremu koju Saturn radi za period kad će izaći iz XII kuće i preći preko Ascendenta, a to je kod Vas ovog novembra pa u sve do kraja 2014. Tada će stvari iz sfere podsvesnog preći u vrlo vidljivo i opipljivo, i očekujte da ćete biti u situaciji da na sebe preuzmete neku vrstu odgovornosti i dugoročne obaveze. Onda više nećete biti u „lošoj fazi” zbog toga što se nešto kuva u podsvesti nego će Vas Saturn verovatno zatrpati obavezama koje zahtevaju trud i vreme pa za tako nešto neće biti vremena. Ovaj period iskoristite da pročistite u sebi sve stvari iz prošlosti koje se možda još vrzmaju po glavi da biste bili spremni za sledeću fazu u životu.

Što se putovanja tiče, Jupiter upravo ulazi u kuću putovanja, inostranstva, visokog obrazovanja, itd (IX kuća). U znaku Raka je od kraja juna i uticaj možda osećate već sada, a preko vrha Vaše IX kuće će preći u avgustu i tu će biti do jula sledeće godine. To je period povoljan za sve aktivnosti IX kuće (putovanja, inostranstvo, visoko obrazovanje) ali ne očekujte da se stvari dese same od sebe. Jupiter daje svoj blagoslov i stvara mogućnosti, ali očekujte da i Vi morate da uložite neki napor ili da imate inicijativu. Natalno je Jupiter u VII kući pa je lako moguće da ćete imati priliku za navedene aktivnosti u paru sa nekim, ili da taj neko drugi ima inicijativu i pruža pomoć u realizaciji. Primeri bi bili: partner, suprug (VII kuća) predlaže i finansira putovanje, ili finansira Vaše obrazovanje ili neki kurs na primer, ili se čak možda selite negde a u tome bitnu ulogu igra Vaš sadašnji/budući partner i osobe koje su mu bliske bilo po krvi (njegova rodbina - IX kuća) ili neki njegov blizak prijatelj. U svakoj od kombinacija je novac bitna komponenta jer Jupiter vlada Vašom II kućom - novac, ali računajte da malo šta zavisi od Vas jer su kuće VII i IX kuće drugih ljudi a ne Vaše i jake karte drže oni a ne Vi, ali na sreću, voljni su da igraju u Vašu korist.

Puno pozdrava!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.