Дискусије : Астрологија

 Коментар
The star?
ludonajludje
07. април 2013. у 07.39
Postovanje!

Da li mi mozete nešto reci o meni.
rođena 11.03.74 beli manastir (hr) u 21.50

hvala
The_Star
08. април 2013. у 15.29
Naravno, ali da se tumačenje ne bi rasplinulo na ono što Vama možda nije bitno, ne bi bilo loše da navedete par pitanja koja Vas najviše zanimaju. Pozdrav...
ludonajludje
08. април 2013. у 15.58
Dobro vece!

Lepo sto ste se ovako brzo javili,hvala Vam!

Zanimam me ljubavni zivot i posao,da li će biti promene?

Nadam se da Vam neću mnogo vremena uskratiti.

Srdacan pozdrav.

Hvala!

The_Star
17. април 2013. у 18.25
Ludonajludje, jeste li trenutno u braku ili u vezi, i kakva Vam je trenutno situacija na poslu? Hvala, pozdrav!

ludonajludje
19. април 2013. у 03.20
zar se ne vidi u 7. polju brak ili veza?
ništa konkretno ni na jednom polju.

veliki poz.
The_Star
19. април 2013. у 15.46
Zdravo,

Probaću da jednostavnim rečima objasnim kako ide tumačenje. Nadam se da će i Vama a i ostalim posetiocima foruma biti zanimljivo da ovo pročitaju.

Natalna karta predstavlja potencijal, znači mogućnosti sa kojima je osoba došla na svet. Šta i koliko će se od toga ostvariti, zavisi jednim delom i od same osobe. Ako bi sve bilo stvar natalne karte („sudbine”) onda život ne bi imao smisla i sve bi se na to da se istumači natalna karta, a da mi samo sedimo i čekamo da nam se dogodi ono što je „suđeno”. Srećom nije tako.

Progresije, direkcije, tranziti, lunacije, itd. koji se dešavaju u određenim periodima života, pokreću mogućnosti iz natalne karte i podstiču događaje u životu osobe čija natalna karta je u pitanju. Ta osoba uvek ima mogućnost da odluči šta da uradi. Ipak, činjenica je da je u ljudskoj prirodi da se slede nagoni, strahovi, uvreženi način razmišljanja građen godinama pod uticajem neposredne okoline, itd. Kao posledica toga, ljudi vrlo često urade upravo ono što im stoji u natalnoj karti, ne zato što ne mogu da pobegnu od sudbine nego zato što ne mogu da pobegnu od sebe, svog karaktera i svog psihološkog profila.

Rešenje je da se svako od nas izgrađuje, produhovljuje, da upozna sebe, da se izbori sa svojim nagonima i strahovima, ... i da ih u što većoj meri nadvlada.

Konkretno: Vi u natalnoj karti imate potencijal za ljubav i brak. Taj potencijal se aktivira progresijama, direkcijama, tranzitima, itd. a to može da se desi više puta u životu. Međutim, ono što spada u moguća ispoljavanja zavisi od toga koliko godina u tom trenutku imate i kakvo Vam je bračno stanje u tom trenutku.

Na primer, ako u 5. godini života imate lepe aspekte vladara VII kuće ili Venere sa Marsom/Suncem, sigurno nećete stupiti u brak. Mogući događaji su na primer simpatija u vrtiću :-) ili rođenje brata (Mars) ili sestre (Venera). To su veliki događaji u životu petogodišnjeg deteta. Moguće je da se desi i nešto u životu roditelja, na primer u karijeri oca ili majke jer je vaša VII kuća istovremeno X kuća (karijera) jednog od roditelja, gledano kroz Vašu kartu.

Ako bi se isti aspekti desili u 60. godini života mogli bi da donesu udaju sina ili ćerke, i/ili rođenje unučeta.

Ako se isti ovi aspekti dese osobi koja je u dobu kada se najčešće stupa u sklapa brak, onda astrolog te aspekte može da tumači kao pokazatelje za period kada se brak može očekivati i panirati. To ipak ne znači da će se to i dogoditi jer kao što smo rekli, i osoba koja je vlasnik horoskopa se nešto pita i iz ko zna kog razloga može da odluči suprotno i da ne stupi u brak. Takođe, kako je već rečeno, to se obično ne dešava, i sa takvim aspektima se u brak najčešće stupa, i horoskopi se najčešće ispunjavaju ...

Problem je što astrolog ne može da zna da li ste slične aspekte već imali pre na primer 10 godina, i ne može da zna šta ste tada odlučili da uradite. Aspekti bi mogli da se izračunaju za mnogo godina unazad i da se nagađa šta je sve moglo da se desi, ali jedino što je izvesno je ono što jeste i kako jeste, a to se onda jednostavno saznaje iz direktnog razgovora sa klijentom kao polazna osnova za tumačenje - pitanjem gde ste trenutno, i kakva je Vaša trenutna situacija.

Vi imate neke zanimljive ljubavne aspekte kroz koju godinu i zato je bilo bitno da znam kakvo je trenutno stanje. Dajte mi malčice vremena, „čujemo” se za koji dan sa detaljima.

Pozdrav!
ludonajludje
21. април 2013. у 16.39
vrlo poucno i zanimljivo!
da vam pomognem u prvim koracima;da udata sam i u radnom odnosu takođe.
strpljivo cekam vasu analizu :)

hvala i do uskoto :) !
The_Star
27. април 2013. у 02.38
Ludonajludje,

U svakom horoskopu se stvari odvijaju u ciklusima. Pritom, nekoliko različitih ciklusa se dešava istovremeno, ali idu različitim brzinama. U Vašem slučaju se pogodilo da trenutno 3 različita ciklusa istovremeno dođu u svoje završne faze. Prostim rečima, trenutno se u Vašem životu mnogo šta privodi kraju i sprema se za promenu i ulazak u novi krug.

Posledica je da verovatno osećate da Vam stvari izmiču kontroli, da ne znate kuda se usmerite, ne znate šta da očekujete, i ne možete da ‘vidite’ šta se dešava u neposrednoj budućnosti.

Jedan od ciklusa je progresivni Mesec. Već dobre 2 godine je u polju ljubavi, dece i kreativnosti i to u znaku Riba. To znači da su prethodne 2 godine pitanja kao što su deca, ljubav, zabava, kreativnost, itd. zaokupljala Vašu pažnju. Sigurno je bilo maštanja o nekoj idealnoj ljubavi, o ljubavi drugačijoj od one koju imate, kao i razmišljanja o tajnoj ljubavi. Za osobe koje nemaju dece ovo je vreme kad se intezivno mašta i priželjkuje rođenje deteta. Ipak, pošto Ribe nisu znak od akcije sasvim je moguće da se u stvarnosti ne dogodi ništa ili skoro ništa od svega ovoga, i da sve ostane na maštanju i snovima. Ukoliko ste po pitanjima dece, ljubavi, zabave, kreativnosti,… čvrsto stajali na nogama do pre pribl. 2 godine, onda ste u poslednje 2 godine samo prošli kroz period sa više maštanja a manje odlučnosti da uradite nešto konkretno. U suprotnom, prethodne 2 godine su mogle doneti razočaranja u ovoj oblasti upravo zato što su bile male šanse da se desi nešto konkretno.

Vaš progresivni Mesec upravo u sledećih 2-3 nedelje prelazi u sledeći znak, u znak Ovna. Na planu emocija (uopšteno emocija, ne samo ljubavi prema partneru) možete očekivati da ćete biti više optimistični, a kad je u pitanju akcija bićete više energični i direktni u onome što želite. Što se tiče onog što želite, to se još neko vreme neće promeniti: interes i dalje ostaje u sferi ljubavi, dece, kreativnosti. Moguće da ćete osetiti impuls da uradite nešto konkretno za šta možda niste imali odlučnosti u prethodne 2 godine, na primer da u ljubavi posegnete za više i drugačije od onoga što imate, a ne samo da priželjkujete i maštate. Budite oprezni i setite se da su ciklusi u svojim završnim fazama i da još nije vreme za uspešne početke. Počeci u ovom periodu verovatno ostaju samo počeci, bez mnogo perspective za budućnost.

Vremenom, za oko godinu i po dana, znači u drugoj polovini 2014., emotivni interes i usmerenost pažnje će se polako preneti na pitanja VI kuće: rad, zdravlje i praktičan svakodnevni život. Ući ćete u malo trezveniji i praktičniji period. Očekujte da ćete biti više angažovani na radnom mestu, da ćete imati više kućnih obaveza i slično. Ne smatrajte ovo za nešto loše, na neki način ćete i uživati. I dalje važi ono da nije vreme za velike i bitne početke. Iskoristite taj period za promenu načina ishrane, svakako uklučite neki vid fizičke aktivnosti u svoj svakodnevni raspored, itd.

Sada možemo da pređemo na veći i sporiji ciklus. Vaše progresivno Sunce takođe menja znak. Taj trenutak će se desiti za oko 6 meseci ali pošto je trenutno na poslednjem stepenu sadašnjeg znaka, verovatno već osećate da se nešto dešava. Sunce predstavlja bitne muškarce u Vašem životu: oca, supruga. Pošto vlada i vašim poljem karijere onda predstavlja i ljude odn. muškarce od autoriteta koju Vaš život ulaze kroz karijeru i profesiju: direktore, šefove, itd. Prelazak progresivnog Sunca iz jednog znaka u drugi se dešava jednom u 30 godina. Taj prelazak nije jedna jasna linija kao granica između dve države. U stvarnosti, promene počinju nekoliko meseci ili godinu dana ranije, i polako se stabilizuju godinu do dve nakom prelaska u drugi znak. To znači da u tome relativno dugačkom periodu od 2-3 godine (u Vašem slučaju je to okvirno period 2012-2014), možete očekivati promenu situacije sa nekim od navedenih muškaraca, ili u odnosu prema njima, kao i/ili u karijeri. Promene mogu biti na primer: promena firme i zaposlenja, promena u rukovodstvu firme koja posredno utiče i na Vaš položaj, a pošto su Vam ciklusi u fazi završetaka moguće je i da firma prestane da postoji ili da se transformiše i počne neku drugu fazu svog postojanja u nekom drugom obliku, itd. U bilo kojoj varijanti, realnije je da očekujete promenu vašeg položaja koja liči na kraj i pripremu za novi početak, nego za prosto menjanje posla i prelazak u drugu firmu. Što se tiče braka, možete očekivati da se stvari i tu promene, moguće kroz prelazak na mirniju i stabilniju teritoriju (progresivno Sunce ulazi u Bika, stabilan zemljani znak) i da težište u braku pređe sa takmičenja za vodeću ulogu (Ovan) u napore za sticanje i jačanje materijalne baze (Bik). Ukoliko bračna situacija nije povoljna, ovakav prelazak u novo stanje bi mogao da bude manje prijatan, na primer da se brak zaglavi u tvrdoglavom insistiranju jedne i druge srane na onome što smatra vrednim i bitnim, i da se do kompromisnog rešenja dolazi teško i sporo.

Poslednji i možda najvažniji ciklus je uzajamni ciklus progresivnog Meseca i Sunca. Oni će 'sresti' za oko 2 i po godine, otprilike pred kraj 2015. Očekujte da ćete tokom 2015. imati pred očima jasniju ideju o tome kuda želite da usmerite svoj život, a onda od kraja 2015. pa na dalje godine krećete ka tom cilju. Znajte da u periodu od druge polovine 2015. pa do kraja 2018. postavljate temelje za ono čemu stremite u dugom nizu godina (približno 30) koje slede posle toga.

Iz svega navedenog Vam je jasno koliko Važan period je pred Vama i koliko je bitno da dobro usmerite svoje snage ka onome što stvarno želite i smatrate bitnim, i takođe, da u sledeće 2 do 2 i po godine ne očekujete uspešno započinjanje velikih i dugoročnih planova i ciljeva.

Ako je vreme rođenja zaista tačno do u +/- minut ili dva, onda trenutno imate i aspect Marsa prema VII kući. Ovde je još jednom bitno pomenuti da se tumačenje razlikuje u zavisnosti od trenutne situacije. Neudatim devojkama i ženama ovakav aspect može doneti kontakt sa markantnim (Mars) muškarcem, i vezu punu strasti i čak ljubomore. Pošto ste u braku, ovaj aspekt može da donese sukobe (Mars), češće verbalne (Mars u Blizancima), pa brak prolazi kroz napet period od 1-2 godine. Ukoliko je vreme rođenja pomereno za koji minut onda će se ovaj aspekt desiti u budućnosti, ili je već prošao. Ugrubo rečeno, u ovom slučaju pomeranje vremena rođenja za pribl. +/-4 minuta znači približno +/- godinu dana.

Dodatno, imate i ne baš prijatne aspekte Saturna prema Mesecu (2012) i Veneri (2013), što u ženskom horoskopu donosi sklonost depresiji, nezadovoljstvo u ljubavi, lako poremećaj apetita kao posledicu nezadovoljstva, češće posezanje za ugljenim hidratima i šećerima (Venera-Saturn) i slično. Što se zdravlja tiče čuvajte se hladnoće, utopljavajte se. Aspekti su se nadovezali i tako se napravio period od bar 2 godine u kojima se njihovo dejstvo osećalo. Ne dozvolite svom osećaju ženstvenosti da se sroza, jer se u ovom periodu lako gubi samopouzdanje u sopstvenu ženstvenost. Sa druge strane, muškarci Vas tokom delovanja ovih aspekata mogu doživljavati kao odbojnu i hladnu. Povoljna strana ovih aspekata je sposobnost da se odgovori obavezama svakodnevnog života kao i profesionalnim obavezama.

U prethodnom komentaru su pomenuti i neki lepi aspekti po pitanju ljubavi I braka koji će delovati kroz nekoliko godina. U pitanju su godine 2018 - 2021. Tada će Vaši veliki i dogotrajni ciklusi biti u rastućoj, uzlaznoj fazi i događanja na polju ljubavi u to vreme imaju potencijal za nešto veliko i dugotrajno. Ako ste u tom periodu već u braku onda ti lepi aspekti donose vrlo lep period u braku, kada cvetaju i odnosi između supružnika, donose sreću sa decom, finansijama, a u Vašem slučaju i profesionalno jer je uključeno i Sunce kao vladar kuće karijere.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.