Дискусије : Нови Сад

 Коментар
Auto put strave
panonija
23. децембар 2013. у 11.40
Evo drugi dan od kako su neduzni vozaci poginuli na auto putu strave Simanovci u Srbiji! Politicari se ponasaju kao da ništa nije ni bilo!
I dalje urlicu kako im je skocio rejting, kako su uradili ovo ili ono istorijsko delo u koje narod uopste ne veruje!..
Katkad po koji dezurni državni poslusnik na televiziji hvali, kako se je saobracaj normailozovao na granicnim prelazima jer je Vlada
naredila da se pojednostavi procedura prilikom ulaska putnika u Srbiju na granicnim prelazima! Sada vozaci cekaju do 30 minuta sto je notorna laz koju državni cinovnici izgovaraju!
Najopasnije laži srpskih politicara koji se sada pravdaju se kako je tragedija dogodila se zbog silnog pritiska vozila koji su pristizali na granicne prelaze a granicari eto nisu stizali da svim vozaca skidaju gace i zato su cekali i po petnaest sati na jednom mestu!
Kad su ogromne mase vozaca tvrde politicari, konacno krenuli sa granice, vozili su tako prebrzo po gustoj magli i eto dogodila se tragedija!
Ivica Dacic, Milorad Veljovic, Aleksandar Antic – vladari Republike Srbije a sva trojica zamislite dolaze iz komunisticke partije Slobodana Milosevica, mole i savetuju vozace da slusaju njihove savete i neće se ništa dogoditi!

Na drugoj strani svedoci uzasne tragedije i Damir Okanovic iz Bezbednosti za saobracaj, svedoce da su u toj tragediji iskljucivi krivci bas Vlada Srbije i ova trojica koji obmanjuju javnost, jer nigde na svetu nema kao na ulazima u Srbiju, da granicari obavezno kontrolisu svakog putnika. Uzmimaju pasose, skeniraju ih sa sporohodnom internet aparaturom i nije cudno da se za sat vremena skupi bar hiljadu vozila a za deset sati naparave se kolone od dvadeset kilometara!
Putnici koji su za deset sati presli 1200 kilometara i stigli do Batrovaca ili Horgosa, morace još toliko da cekaju na staljinistisku kontrolu srpskih granicara !
Po napustanju kontrole vozeci maglovitim auto putem, neće nigde naici na signalizacije na maglu i na upozorenje na brzinu voznje maglovitim auto putem!
Na auto putevima strave i uzasa nema automobila presretaca - da upozoravju usnule i premorene vozace kako bi vozili sporije, jer je gusta magla na putu! Ali zato ima policije na svakom drugom cosku
gde uopste nije potrebno, cekaju i vrebaju vozace kako bi usicarili koji evro!
O tome srpska politicka elita i njihovi tv i novinarski poslusnici ništa ne govore, nego je državna vruska na precac samo savetovali da se pojednostavi procedura na granicnim prelazima, sto znači da im je ipak iz guzice uslo u glavu ono sto je trebalo još pre dvadeset godina da se uradi !
A da li je tu kraj – niko ne postavlja pitanje odgovornosti za poginule!
Ko je odgovoran i ko treba da zavrsi na robiji zbog sve cescih tragedija sirom drzve Srbije uzrokovano zastarelim Zakonima kao i državnickoj nesposobnosti i alavaoscu!



DrSrbivoje
(piroman)
10. новембар 2017. у 07.23
Normalnom vozaču ne treba upozorenje da uspori kada vozi kroz gustu maglu. Dovoljna je sama magla da proceni da treba usporiti, jako usporiti. A ako je magla baš toliko gusta da se ništa ne vidi, onda lepo skrenuti pored puta pa kada neki kamion prođe, lepo sa njim, on će sigurno rasčistiti put. I nikako, ali nikako, ne levom trakom, jer uvek ima ludaka koji i pri vidljivosti od 10-20m idu maksimalnom brzinom.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.