Дискусије : Философија

 Коментар
Emancipacija i feminizam
njezna_zverka
(manitanje)
18. фебруар 2019. у 15.14
Ko je od filozofa pisao na ovu temu i kakav je mogući scenario vrhunca ženske emancipacije i jesmo li već pretjerali na upornom izjednačavavanju polova? Fino je da imamo jednaka prava na slobodu izbora ali bi volila da su neke podjele ostale iste. Gubimo na ženstvenosti, treba sve stići a malo vremena. Pitanje dana kad çe se neka uvrediti što joj je muškarac pridržao vrata jer smo jednaki kobajagi pa će da mi uskrate i to malo osjećaja da jesam nježniji pol. Meni je baš godilo kad muškarac malo dobaci za mnom, kad je to kulturno. Sad jadni ne smiju ni to. Naravno da nisam za nijednu krajnost ali mi se čini da odošmo u još goru. Nije li logično ako smo jednaki da se ukinu i pravila bontona pri držanju vrata, propuštanju, podvlačenju stolice za damu ili taj dio i dalje ostaje isti, pošto nam godi? Gubi mi se čar odnosa polova sa ovim izjednačavanjima i gdje ovo vodi?
Dovla1
18. фебруар 2019. у 17.30
Ravnopravnost polova će dovesti do toga da jednog dana na vencanju mlada i mladozenja će imati iste brkove:)
Već sam godinama ovu temu pomalo doticao,pa ne znam šta bih novo dodao.
Fridrih Nice,ili već ko je napisao da kad se žena empancipuje,to se u njoj emancipuje muskarac.Kome nije jasno šta to znaci, mogu pojasniti.
Borba žena za njihova prava pre 100 i vise godina, tada je to imalo nekog smisla,i možda je bilo spontano.
Danasnja prava žena, ta borba za ta prava, to danas sigurno nije slučajno i nije dobronamerno.
To je velika prevara kao i borba za prava homoseksualaca.
Svetski mocnici to osmišljeno rade da debilizuju narod,da ga zaglupe,i da posvadjaju muskarca i ženu.Jer kad posvadjaju muskarca i ženu, vlast je obavila ceo posao.Onda se rastura porodica,pa vidimo da se u zapadnom svetu raspada svaki brak. Deca u tom rasulu moraju biti debilna. I tako nastaju čitave generacije moralno i duhovno impotentnih ljudi.
Samo ako vidimo da dva pedera ili lezbejke,dobiju pravo da odgajaju neko dete,koliko covek mora biti glup da ne ukapira da je to odvratno,da je nepravedno.Pa to je zločin prve kategorije i ta vlast koja to omogućuje, zasluzuje samo streljanje.
I kod nekih zivotinja ima homoseksualnosti,ili je zenka neplodna,pa nisam video da takvima neko daje mladuncad da odgajaju.
I nije samo zakon to što odbija recimo muskarca danas da pridje nekoj devojci,da joj udeli kompliment,da je pozove na kafu.
Nije samo zakon, već muskarac unapred kalkulise u sebi,i posebno ako je neka lepsa žena,on se usteze ne bukvalno iz straha, nego neće da gubi vreme,neće da gubi zivce jer pretpostavlja da takva žena i trazi imucnog kavaljera,a on ili nema para ili neće takvu ženu.
Bar ovde kod nas,a tako je verovatno i shire, vidim da muskarci koji imaju moc, novac,koji su javne licnosti, takvi muskarci imaju žena koliko hoće.Vidim da taj svoj novac i neki ugled,bas i koriste da bi menjali često žene,lepe naravno. Dok vecina ostalih muskaraca, onih koji nemaju ni polozaja,ni imovine, takvi ako uspeju da se ozene,to im je najveci uspeh sa ženama.
Uglavnom,u tom svetu estrade i javnog zivota, vrte se iste lepotice,od mladih do onih srednjih godina. I one često menjaju muzeve,partnere,ili oni njih.Sve se vrti u krug.Danas ja tucam tvoju ženu ili devojku,pa sutra ti tucas moju i sve tako ponovo.

njezna_zverka
(manitanje)
21. фебруар 2019. у 10.40
Niche nije mogao da pretpostavi da će situacija otici ovako daleko,zar ne..jer niko nebi pretpostavio da će situacija otici ovako daleko. drago mi je da se žena emancipovala po nekim pitanjima..ali isto..kao da je svakim ponudjenim pravom odkidalo od muskarca muskost. ne cudi me sto je sve vise homoseksualaca I sto neki muskarci vide njeznije biće u drugom muskarcu nego da se muze sa prejakim ženama...ne vjerujem da je Niche mogao pretpostaviti ovaj scenario
Dovla1
21. фебруар 2019. у 11.00
Ne znam šta je Nice mogao da anticipira,ali cuveno je njegovo mišljenje kao i mišljenje Sopenhauera i Ota Wainingera,o ženama.
Neki za njih kažu da su zenomrsci.Uglavnom ima dosta istine u onome sto su oni pisali o ženama.
Ti si na tragu da razumes zašto se u ženi emancipuje muskarac.
To je zato što svaka žena u sebi nosi i muske i zenske gene/osobine:pa koje prevagnu.Tako je i sa muskarcima.
Obično za pedera kažu da je u njemu prevagnula žena.
Zato i žena koja je muskobanjasta,muskaraca,njoj i odgovara muskarac koji nema muskost,njoj odgovara feminizirani muskarac.
Jak muskarac koji je potpuno musko, njemu odgovara žena koja je potpuno zenstvena.
I kod homoseksualaca uvek jedno igra ulogu žene a drugo muskarca.
Kod dva pedera je jedan u muskoj ulozi a drugi u zenskoj.
To se kaže aktivni i pasivni.U narodu se posprdno za tog aktivnog kaže da je tobdzija,a onaj koji je pasivni,koji ga prima u dupe je furundzija.
AP neka se izjasni dal je furundzija ili topdzija,pa ako neki gay ovuda cita ovo,možda bude zainteresovan.
Svetski mocnici sa Zapada,namerno podsticu homoseksualnost,da tako što vise stvore nakaza,da muskarci postanu pussy,da budu zenetine,sto i postaju.Jer takav muskarac koji je kao žena,kao baba,on se neće buniti na nepravdu,neće dizati revolucije i bune.On kad navikne da trpi ženu,da u svom domu bude podređen ženi,on će lako se naviknuti i na lanac koji mu oko vrata stavlja država.
A žene,pa one svakako se neće pobuniti,one fizicki ostaju žene i nejake.
Svetskim mocnicima nije bitno ni sto zapadni narodi nestaju,odumiru,odumire hrišćanstvo.Evropom i zapadnim svetom sve vise u broju vladaju zuti,crni i melezi.Muslimana je sve vise, ovih Kineza i Arapa takođe.Mocnicima Zapada to ne smeta jer stado je uvek stado.Briga njih dal će vladati stadom hjriscana ili stadom muslimana,svejedno.
njezna_zverka
(manitanje)
21. фебруар 2019. у 13.13
opet na AP :))))
nije on peder. ja to mogu osjetiti.

I kad smo kod osjecaja...sve ove restrikcije kao da namjerno vode ubijanje seksualnosti muskarca..da uci savladavati svoju muskost dok ne postane nemocan I impotentan. tu se slazem. malo je tuzno sto su mnogi mislioci zenomrsci..pocevsi od Ducica pa do filozofa koje si nabrojao..jer je tu već uradjena dublja analiza. možda je to prezir prema lukavosti. posto je žena fizickislabija ostala joj samo prepredenost I lukavstina da dodje do cilja..pa zna da bude prevrtljiva..da se uvuce pod kozu...ko macka da se venja..dok je kod muskarca stvarno kao kod psa..trajnija I lojalnija ljubav prema ženi..sve je nekako jasnije...tu je I taj nekakav usadjen poriv u ženi da trazi u muskarcu podrsku, sigurnost ...pa bira jaceg, pametnijeg..nesvjesno to radi iz majcinskih poriva,da osigura potomstvo..pa neke bas odu predaleko. prodaju se u braku za sigurnost..pretrpice, ostace s njim cijeli zivot I glumiti orgazme ako treba...nije tu meni neka velika razlika od onih što se prodaju za Tiffany..normalno, ne sve žene..al pokusavam da nađemuzrok generalnog dozivljavanja žena kod filozofa.
poet
21. фебруар 2019. у 18.11
Mala ilustracija :)))

https://youtu.be/qLvp9RnQ0X0

😂😂😂
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
21. фебруар 2019. у 19.04
Pre neki dan sam gledao na Arteu emisiju o sipama...Sipe su jako inteligentna bica, majstori mimikrije...muzjaci su veliki i sa velikim kracima a zenke manje i sa mnogo manjim kracima.
Kada dodje vreme parenja...bude malo i silovanja, veliki muzjak zarobi zenku u neku mini pecinu pod kamenom i onda se obracunava sa svim pretendentima.
Ali...kao i kod ljudi, ima lukavih sipa.
Mnogo manji muzjak, koji nema bas nikakve sance u duelu sa velikim dodje na ideju da se maskira u zenku...
Veliki muzjak ga pusti da prođe i udje u pecinu, racuna, oho-ho biće tu dobrog sexa, ja sam glavni dasa, imam dve zenke.
Dok se on tako sepuri i cuva ulaz u pecinu, dotle ovaj manji, ne gubeci vreme, se odma spari sa zenkom.
Verovatno da sipe isto tako prave neke zvuke ili vibracije kad se pare, tek, vidi onaj veliki glupan da je ovaj manji zavrsio posao.
Naravno, otera ga odmah, ali već je kasno, zenka je već oplodjena.
:)
Interesantno je razmisliti da li postoji razlog, zašto je zenka pristala da se spari sa malim muzjakom...prvi dosao, prvi uslužen, zato što je pametniji, ili da se osveti...
poet
21. фебруар 2019. у 20.39
Ja nemam ideju, ne znam za nježnu, ali sve su prilike da ćeš morati pitati tu sipu :D
Mister_No
(Bonelli editore)
21. фебруар 2019. у 20.41
Иза наводне бриге о једнакости полова крије се намера да се мушкарци и жене удаље једни од других, како би се смањио број бракова а самим тим и редуковао број становника. Мушкарци постају уплашени и пасивни, а жене добијају све већи ауторитет.

У том контексту треба посматрати и афирмацију и давање све већег друштвено-политичког значаја геј покретима.
Mister_No
(Bonelli editore)
21. фебруар 2019. у 20.53
Ево пре неки дан премијерка добила сина са девојком са којом живи. И сад замислите какво ће бити одрастање тог детета лишеног права да има оба родитеља, тј. да има оца и мајку.

Полако се брише целокупна историја човечанства заснована на браку мушкарца и жене који има родни карактер и обрачун са човеком као биолошким, друштвеним, и историјским бићем.
poet
21. фебруар 2019. у 20.56
Po meni, nije bitno u ovom momentu kako je došlo do ovog stanja. Važno je da sad možemo jasno da vidimo da je žalosno malo pravih muškaraca i pravih žena.
Sad kad to znamo, treba težiti ka rješenju tog problema. Ja vjerujem u spontani/ prirodni izlaz iz ove situacije. Ono kad se vidiš u ogledalu..pa kreneš da popravljala šta ti fali.
Uglavnom, ne vidim razloga za paniku...
poet
21. фебруар 2019. у 21.03
Hoću da kažem, ako nije bilo jasno, da ni ono stanje koje je predhodilo današnjem drstvu nije bilo ništa bolje, samo sto je malo kome padalo napamet da to kritikuje.
Zar je položaj žene nekada manje bolan od položaja muškarca danas?
Ja ne bih rekla.
Mislim da je muškarcima bilo nemoguće očitati lekciju bez ovakvog pretjerivanja. Nažalost...
Dovla1
22. фебруар 2019. у 00.59
https://www.blic.rs/vesti/politika/partnerka-ane-brnabic-ana-brnabic-devojka-milica-djuridjic-slike/18280n4

Pre par godina kada je za premijerku postavljena lezbejka Brnabic, odmah sam znao da je to naredila Amerika i Brisel,a postavljena je samo iz jednog razloga, zato što je lezbejka.
Sada imamo i ovi finale sa njenom ljubavnicom i dobijanjem ovog mutanta koga zovu sin.
I to je opasna stvar,naravno vesto smišljeno.
Cilj ovog kao dobijanja sina,je da za koju godinu u Srbiji bude dozvoljeno da sklapaju brakove homoseksualci a zatim kao i na Zapadu da mogu usvajati i odgajati decu.
Zločin bez presedana,ali sve te gadosti sto postoje u zapadnom svetu,oni hoće da se kao kuga prošire u sto vise drugih država.
Cilj je ubijanje starih vrednosti.Porodice, dobrih odnosa među ljudima.
U zapadnom svetu pozitivna religija je davno unistena.Ostale su prazne crkve, ostali su debeli popovi koji krstavaju i kucne ljubimce,ostali su popovi i monasi pederi i pedofili.
Imali smo komunizam/socijalizam, koji je stare tradicionalne vrednosti unistavao misleci da je to dobro.Unistavao sa mislim dobrom namerom,sa namerom da svet ide napred u bolje.To su radili iz neznanja jer su državu tada vodili ljudi ogranicenog duha.
Kapitalisti danas unistavaju stare vrednosti namerno,sa vrlo losom namerom da stvaraju drustvo idiota jer znaju da idiotima je mnogo lakse vladati.
Ali i dalje ima idiota koji misle da je ovo sa pravima homica slučajno,da tu nema ništa skriveno,da ne postoji skrivena podla prevara.
Mister_No
(Bonelli editore)
22. фебруар 2019. у 01.21
Imali smo komunizam/socijalizam, koji je stare tradicionalne vrednosti unistavao misleci da je to dobro
-------------------------------------------------------------------

Које старе вредности? То да су жене у Краљевини Југославији биле сведене на национални инкубатор, радне животиње, и проститутке. Свака друга кућа је била бордел у којем су „домаћини” општили са сиромашним девојкама са села. Твој „свети” Владика Николај је говорио како је то добро јер чува породицу. Није могло да се замисли да жена буде доктор, професор, инжењер...

Тек после 1945. жене престају бити бића другог реда и добијају политичка и грађанска права као што су право гласа, право на образовање, једнако вредновање рада као и мушкарци, итд.
njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 08.51
Interesantno je razmisliti da li postoji razlog, zašto je zenka pristala da se spari sa malim muzjakom...prvi dosao, prvi uslužen, zato što je pametniji, ili da se osveti...
=====================================================================
pa rekla sam da volim visinu ALI I intelekt kod muskarca. tako I ta sipa..dobro se pariri I sa pametnim ,djete će mi biti lukavo...a nekad je I daj šta das.

;)

malo sam citala o Agenda 21 ili kako se već zove…I ova metoda ubijanja muskosti u slabijem možda nekom zvuci kao humanija eliminacija.

njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 09.07
Zar je položaj žene nekada manje bolan od položaja muškarca danas?
Ja ne bih rekla.
=================================================================
slazem se. mi ljudi idemo iz krajnosti u krajnost pa se nadam da ćemo naći I tu zlatnu sredinu jednom.

na zivce mi ide ovo napadno nametanje..sve vise filmova gdje se manjinska grupa homoseksualaca ljubi, premijerka koja svojim svijetlim primjerom pokazuje kako je sve to normalno..
naravno da sam protiv toga da žena postuje muskarca KOJI NE ISPUNJAVA SVoj dio bracne uloge..da je neradnik, da ne pruza familiji osnovne egzistencijske potrebe a da pritom glumi glavu kuce I ona mu titra,uzas.

postovanje se zasluzuje a ne daje po rođenju jer ti imaš penis. zašto nebi mogli imati TV kanal samo za manjine seksualnih opredjeljenja kao sto postoji za geografske manjine ..pa lijepo nek pali svak svoj kanal? zašto neko mora da namece mom djetetu tu ideju u startu? ne smeta meni da neko voli isti pol. to može da se desi I mom djetetu..I tada bi mi isto bilo samo važno da je sretno, bez obzira s kim je...zamjerila bi mu da namece taj stil zivota drugima.imamo programe samo za sport, samo za Spance..pa imajmo onda I za homoseksualce...al ne tjeraj mene da ih gledam.
njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 09.46
ko zna šta je sve visa sila osmislila da se zivot nastavi…
https://www.youtube.com/watch?v=p-ULntXNVZ0
Dovla1
22. фебруар 2019. у 10.18
Mister No
kratak je put od davanja ženi prava da bude direktor,do prava da lezbejka usvoji i odgaja dete.
Naravno da ti ne znaš šta su stare vrednosti jer ti njih odmah vezes za crkvu,za kapitalizam,za ovo i ono.
Stare vrednosti su one koje traju vekovima i nemaju veze sa tim koja je religija,koja vlast i koja moda vlada.
Naravno da su razne neznalice koje su sebe zvale komunistima i socijalistima,unistile te stare vrednosti misleci da istorija pocinje od njih.Samo vaspitavanje dece da boga nema,da ne treba verovati u boga,samo po sebi je to glupost.A komunisticke vlasti su namerno vrsile propagandu materijalizma i ateizma.
Eto narodi sirom sveta su hiljadama godina verovali da ima boga,imali razne religije,a odjednom od Marksa i Lenjina boga vise nema.
Znaci bili su kreteni nasi djedovi,pradjedovi i oni pre njih.
Samo ako pogledamo istoriju,kod naših komunistickih vlasti slabo i da se ucilo u skoli da su postojali Nemanjici,Kosovska bitka,da je tu bio Sveti Sava ,Karadjordje i ostali pre 1941.
Što se tiče umetnosti,i to je proglaseno da je nazadno,da je to za dokone kapitaliste.
Prekrajane su stare knjige, mnoge zabranjivane,mnoge secene tako da se jedan deo objavi knjige a drugi ne.I milion takvih primera.
Tako da je crkvena inkvizicija zamenjena inkvizicijom centralnog komiteta.
U vreme kraljevine, vladale su bolesti,ratovi su odneli polovinu muskog stanovnistva.Žene tada a i ranije morale su radjati vise od petoro dece jer dosta dece je umiralo,zivotni vek je bio kraci,bolesti,ratovi.Da su te žene isle na visoke skole,ne bi danas Srba bilo ni dva miliona.
A što se tiče kurvarluka i prostitucije, uvek će pre da se kurva moderna,obrazovana i emancipovana žena, nego žena recimo kod muslimana koja nosi maramu ili neka nasa seljanka sa osam razreda skole.
I ja sto sam se kurvao sa udatim ženama, sve su one bile emancipovane,neke i visoko obrazovane,mnoge su vozile i auto i sve imale sto ima moderna žena 21. veka.
A vladika Nikolaj nije moj.Ti samo lepis etikette.Svako ko ne misli kao ti odmah je izdajnik,odmah je nečiji,moj,tvoj ,njegov.
U vreme kraljevine Jugoslavije, sve devojke ali i mladici su u brak ulazili kao nevini,bez seksualnog iskustva.A to posle 1945, to vreme ti samo znaš iz knjiga,a ja znam jer se secam,jer i 1980 spada u to vreme.Žene posle 1945 su svakako bile promiskuitetnije nego one iz 1925, bas zbog te tvoje emancipacije žena.
Danas devojke se već kurvaju sa 12 godina,sa 15 abortiraju a udaju se sa 38 god.I rode jedva jedno dete,ako i rode.
Mister_No
(Bonelli editore)
22. фебруар 2019. у 11.16
Довла,

Није бог створио свет него је човек у одређеном ступњу свог историјског развоја створио идеју бога. Прво је био анимизам, онда тотемизам, затим политеизам. Монотеизам је највиши степен у развоју религијске свести човека.

Ту идеју бога је од човека преотела црква и ставила је у службу вл. поретка заснованог на приватној својини и пљачки радника и сељака.

Тако је било у Краљевини где су само краљ и његова племићка бирократија живели угодно, док је обичан народ патио. Преко 75% људи је било неписмено, а 80% је живело без здравственог осигурања. Попови су као и ти сада причали о духовности и обећавали људима „рајске вртове” на небу док су себи градили дворце на Земљи у саучествовали у пљачки народа. Какву је перспективу могло да има друштво у коме су смао богати имали право да се образују?

Социјал. који је касније дошао је био заснован на вери у човека, а без вере у човека не можеш имати ни веру у бога. Изворно хришћанство је било засновано на вери у људе, док ти и сл. тврдите како су људи зли и како имају вучију природу, те је с тога бесмислено борити се за праведан свет. Па управо сте ви материјалисти и антитеза изворног хришћанства.

Mister_No
(Bonelli editore)
22. фебруар 2019. у 11.28
Исус се борио за друштвену правду, једнакост, братство, итд., а ти који се позиваш на Исуса тврдиш како је такав друштво утопија и како је свет у коме су једни господари а други робови неминовност.То смао показује колико контрадиктујеш сам себе, и колико заправо немаш везе са духовношћу и изворним хришћанством.
njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 11.32
ja se nikad nisam kurvala, samo ljubovala. uzasno ruzna riječ.
kurvanje je vise naziv za one koji se prodaju za nekakav interes a onda bi lista kurvi mogla da se razvuce I na ove sto ostaju u braku samo zato što iz nekog razloga ne mogu opstati same.

nema veze na kom si levelu obrazovanja da bi ljubovao. neki imaju veci libido I potrebu za ljubovanjem a neki su frigidni. ljubovalo se I u doba tradicionalnih brakova samo se znalo dokle se ide I dobro se cuvala tajna. privlaci pozuda, hemija..bjeg od stresa I realnosti.
njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 11.35
gdje je poet sad da vidi kako grcevito branim svaleraciju ;)
poet
22. фебруар 2019. у 11.51
ovdje su kontrasti tako naglaseni da ja imam osjecaj da sam upala u neku pozorisnu predstavu, a nisam glumica, tako da, draga njezna, ne znam šta bih rekla :D

ne mogu da vjerujem da ovaj Dovla postoji. ili, ako postoji da zna da piše.

Mister_No
(Bonelli editore)
22. фебруар 2019. у 11.51
Зверко,

у Краљевини Југославији жене су биле задужене да чувају децу код куће док су „домаћини” ишли по борделима у швалерацију у које су довођење девојке из сиромашних средина, а Владика Николај је то оправдавао речима како је то добро јер помаже да се сачува брак. Краљевина Југославија је имала највише бордела можда и у Европи, свака друга кућа је била куплерај.

njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 13.18
у Краљевини Југославији жене су биле задужене да чувају децу код куће док су „домаћини” ишли по борделима у швалерацију у које су довођење девојке из сиромашних средина, а Владика Николај је то оправдавао речима како је то добро јер помаже да се сачува брак.
======================================================================
kako grozno...ajde da I shvatim onog Sheika sto ima bogatstvo pa ponudi ženi sve sto joj treba za odgoj djece I za zivot ali mi nije jasno kako su ovi nasi dosli na ideju da je musko glava I za respect iako ga nema pas za šta ujesti...al to su bila I neka druga, bjednija vremena gdje su se kriterijumi spustali mnogo vise, za egzistenciju.

poet,dovla nekad nešto napise sto ima smisla ali ga ne slusam puno kad prica o ženama jer mi se stalno čini da je lično razocaran u zenski rod pa mu to pomuti objektivnu sliku.imam osjecaj da iz njega prica razocarani Dovla.kaže žena je odgovorna za uspjesan brak, žena je perverzna, samo žena se kurvaju stalno, posebno ove skolovanije ;)

možda ne misli tako ali ovo mi nekako ostade upecatljivo.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
22. фебруар 2019. у 13.41
Danasnje stanje je takvo da...dobro nije još toliko kriticno, ali cinjenica je da su preterali u maltretiranju muskaraca do te mere da se može reci, ne da vise nema pravih muskaraca, nego nego jednostavno, nema muskaraca i tacka.
Gospoda se polako povlace iz ovog histericnog drustva koje ih prezire, ponizava, oduzima sva prava...tako da su se žene nasle malo frustrirane.
Šta da se radi...sad treba biti lukav kao muskarci nekada.
Recimo ova gospodja se dosetila kako da se domogne onog sto joj treba, ali da sve izgleda kao da je reč o necem sasvim drugom.
Ona je neka vrsta moderne vracare, i prorice buducnost na mudima.
Heheh ! Da, da niste pogresno shvatili...

https://www.dailymotion.com/video/x37sg9o
njezna_zverka
(manitanje)
22. фебруар 2019. у 14.15
:)))))

eto nam posla poet;)

ti ćeš upisivati pacijente a ja ću ih primati ..da im gatam. :)))

AP, nasmija si me dobro..LOL
poet
22. фебруар 2019. у 14.41
jel to opet nešto na nas racun :)))
nisam još vidjela o cemu je riječ, ali vjerujem da je smijesno..
AP je to..
poet
22. фебруар 2019. у 15.32
eto nam posla poet;)
--
upravo pogledala.. mislim.. nemam rijeci I dalje..jbg, nikad glumica od mene :D

https://www.youtube.com/watch?v=cJUnEj1Lw5E
evo, ovako kao ova. ja da sam glumica, ja bih bila ista ova kraljica : )))
https://www.youtube.com/watch?v=J7p3PO0XZWA
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
22. фебруар 2019. у 17.08
Da, da, sve se slazem sa njom,,,reci mi Poet o kojoj ribi prica?
Vidis, ima tu žena koje osecaju neku prevaru u toj „emancipaciji” u kojoj žene vise nisu seksualni objekt.
To je sasvim nova situacija u kojoj žena prestaje, a muskarac postaje seksualni objekt.
Sasvim novi svet i odnosi u kojima se ljudi još uvek ne snalaze najbolje...a kad se snadjes prodju godine.
S obzirom da je doslo do velikih ekonomskih promena, liberalnog kapitalizma u kojem se snaga sindikAta unistava tako što se produkcija premesti u drugu zemlju...s obzirom da danas ima posla samo za žene (afrikanizacija Evrope) jer se sa ženama lako izlazi na kraj, manje ih platis, pa im onda još malo skreses platu i povecas vreme rada...onda one malo cmizdre, kako je to nepravedno, ali na kraju popuste i pristanu na sve.
Nema tu sindikata koje će žene da onivaju, nema strajkova, nema makljanja sa policijom i ostalih demonstracija snage na osnovu kojih su dobili svoja prava.
Danasnji kapitalizam im oduzima sva ta prava,,,
Zato Zverko tvoje pitanje da li je on sposoban i koliko može da ti pruzi više ne vazi. Žene su dobile prava, ne zato što ih zasluzuju, ne na lepe oci ili zbog nekakve pravde i jednakosti, dobile su prava da bi patronat syebao muskarce.
Morali su nekom nešto da daju a nekom da oduzmu, nije mogao biti i vuk sit i koze na broju.
To je jedan proces koji je krenuo punom parom od 70-tih godina.
Velika emigracija i masovno zaposljavanje žena da bi unistili socijalna prava radnika.
Najveci krivci za to su socijal-demokratske partije. Sve te partije koje u svom imenu imaju ili socijal ili demokrate su najveca korumpirana govna ove planete.
I naravno, sve je to zamotano u sarene laže borbe za ljudska prava i humanizam.
...
Dovla1
22. фебруар 2019. у 17.40
Memento mori( seti se smrti)

Toliko često receno ali niko to ne cuje.A svi ćemo i to vrlo brzo zavrsiti kao danas ovaj sto je sahranjen

https://www.youtube.com/watch?v=jfwOytVDbGk
A ljudi trose zivot na gluposti,na ratove,ubijanja, nepotrebno skupljanje nepotrebnih stvari,imanja itd.
I cemu sve to?
Jedan bogati kralj, naredio je da kad umre, da ga nose do groba sa dlanovima okrenutim na gore.Tako da bi narod video da čak i kralj odlazi u smrt praznih ruku,da ni kralj ništa ne može poneti u grob.
Neko je davno zapisao,možda neki grcki mudrac, možda i F.Nice
„ sve je sujeta, sve je tastina”
Dovla1
22. фебруар 2019. у 18.35
Mister No
verovatno ti je otac bio oficir JNA ili nekli drugi komunista.Po tvom ponasanju to bih rekao.
A gledajuci tvoja razmišljanja, dokazujes da je komunizam i morao propasti pored vas takvih.
Kada bih ja pravio novu državu, sa novim sistemom vlasti, za tebe tu ne bi bilo mesta. Ne bih to poverio ni najmanju vlast nad ljudima ili u državi u opste,jer mislim da nisi sposoban za tako nešto.
poet
22. фебруар 2019. у 19.35
Ja ih cijelo vrijeme čitam kao da su komičari, kad ono, međutim...autentični likovi ...
Šta sad da radim...
Nježna, imaš li kakvu knjigu da mi preporučiš? :))))
njezna_zverka
(manitanje)
23. фебруар 2019. у 19.59
trenutno nemam živaca za nešto teško. čitam Pomozi svetu na svoju štetu„ od Kišona. lagano, nasmije me..😉”
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
23. фебруар 2019. у 20.13
A haaaaaa...a ja bas nešto mislim o Diogenu kad je hteo da narodu u Atini saopšti nešto važno i ozbiljno, pa niko nije hteo da ga slusa...onda je poceo da zvizdi kao slavuj i cela masa ga je okruzila zadivljeno slusajuci kako on to radi.
Onda, kad je video da ima svu njihovu paznju, rekao im je da je narod spreman samo da slusa gluposti.
:)
poet
23. фебруар 2019. у 22.37
Eto sad...slavuj glup, a Diogen pametan ... kakva uobraženost :))
Ne bih ga ni ja slušala :)))

Svi smo mi filozofi...samo neki od nas previše filozofiraju.

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 10.35
Svi su ljudi genijalni dok ne dokazu da nisu.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 10.38
Ako te danas nisam nasmejao, možeš da me tuzis na sudu zbog zakidanja na zdravlju.
Heeeeeeeeeeeeee????
poet
24. фебруар 2019. у 11.37
:)
Znam da mogu, ali neću
Zdravo je ponekad i zaplakati :)))
naročito za filozofski aspekat naše ličnosti :))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 12.29
To su valjda trenutci lucidnosti, kad shvatamo da je optimizam bez pokrica?
poet
24. фебруар 2019. у 13.51
Šta god da je, to su samo trenuci :)))

Što se tiče optimizma. Nema tu sa ili bez pokrića. Ili jesi ili nisi..

Sve će to prekriti ruzmarin, snjegovi i sas ...:)))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 15.17
Dobro to za snegove, a gde da tražim ruzmarin?
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 15.33
To pesnik tako izmisli u jednom momentu, da ne može bez ruzmarina, pa se ti posle yebi i trazi okolo gde ga ima, a nema nigde.
:)
njezna_zverka
(manitanje)
24. фебруар 2019. у 16.28
jaki obično glupi, uspješni biznismeni ko pederi, razmišljači zamišljeni i nervozni..ostadoh pored rijeke da tužno gledam kako presušuje...prisjećam se mladosti 🎶🎶 moj Galeeebeeee..ništa, sad je vreme da mi żene sastavimo dvojicu trojicu da vreme za jednog.😉 poet, ova ženska me pravo nasmijala u onom video : kako žena zna da je u opasnosti 😂😂😂 . Tužno kako malo pregleda poredeći sa Cecama i folkerima al ajde ..navikli smo. danas ja na kavi u shops kad prilazi neki baja , ima ga..ljepušast..veli ima biznis, pokaže mi sliku para na kamari..još veli da je nov u gradu i da se ne boji prići lijepoj ženi. osjetila sam se malo prozvana u tom dijelu „lijepoj” pa prebacim nogu preko noge da mi se malo butine istaknu u njegovom pravcu al ko zamišljena i divim se hrabrosti njegovoj ..al u to..kids znaju, dvojica me textaju u isto vreme..ova dva što još ne znam kojeg ću..i mogu ti reći da bi se znala i snaći kao emancipovana u muškoj igri...i tako odem od „parajlije” i nježno ga iskuliram..i dok sam dolazila mješajući preko parkinga, pomislim Kako bi se sad moj Dovla ponosio sa mnom 😉
poet
24. фебруар 2019. у 16.43
:D
...jeste zaista, tu si upravu :)))
poet
24. фебруар 2019. у 16.53
Ovo je bilo za AP
Nježna, moram ovo tvoje još jednom da pročitam. Tek sam se probudila :)))
Sandra Siladjev je opasna i opasno hrabra. Glumica po profesiji, ali čovjek po zanimanju. Mene je oduševila. Pogledaj koji intervju sa njom.
Dovla1
24. фебруар 2019. у 17.54
Evo ovo je vest dana

https://www.blic.rs/zabava/sve-oci-uprte-u-njega-poznati-glumac-na-dodelu-oskara-dosao-u-raskosnoj-haljini-i/r76 qcmp

Ovaj svet je već i sada sav u blatu,ali na kraju zavrsice u moru krvi, gore nego u dva svetska rata.
Sve vise je bolesnika i bezosecajnih robota medj nama.
poet
24. фебруар 2019. у 18.09
Hej nježna, sad se sjetih, ja sam se kočila od smijeha, ako ti se svidjela u tom klipu onda ćeš ovo obožavati :)))
https://youtu.be/GtI8wyM19pQ 😂😂😂

Dovla, opusti se molim te.. ti kao da nemaš pametnija posla. Skoncentrisi se na uži krug. Nije nam puno ostalo. Uživaj...poslije nek se snalaze kako znaju.. nije ni nama bilo lako :)))
Btw, ne otvara se ta stranica
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
24. фебруар 2019. у 19.39
Nema veze što se ne otvara, otvori ovu umesto nje i igraj ovako svako jutro kad se probudis.
To će promeniti svet.

https://www.youtube.com/watch?v=E83oYrYd-WA
poet
24. фебруар 2019. у 20.12
Gospodine AP opet ste pili :)))
Ko treba da pleše? Dovla ili ja? :D
njezna_zverka
(manitanje)
24. фебруар 2019. у 22.01
ja ću 🙋‍♀️ ..al ne mogu da obećam da ću ovako brzo nogama ko ovaj što je AP postavio.
poet
24. фебруар 2019. у 22.36
🤣❤️
E to bih voljela da vidim :))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
25. фебруар 2019. у 11.17
Hajde nema veze, igraj kako možeš pa salji video :)
Poet i ja cekamo...
Dovla1
25. фебруар 2019. у 12.41
Poet
ova tvoja iz videa,ruznjikava i potuljena,ona je sigurno moderna emancipicirana žena:)

A ovaj Zulu ratnik sto igra ili plese,ili šta je već.
Ovo sto on radi nekima deluje možda lako i prosto.No sigurno nije tako jer za taj njegov ples treba velika snaga,kondicija i koncentracija.
I ova muzika uz koju kao on igra, muzika je glupa a sigurno je ubacio neki ko je video i postavio,jer Zulu ratnik sigurno ne plese uz takve gluposti.
Igra koju igra ovaj Zulu, sigurno je mnogo teza od na primer ove

https://www.youtube.com/watch?v=q_-6KDfzcvM
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
25. фебруар 2019. у 12.45
Plese žena a ne zulu ratnik...
poet
25. фебруар 2019. у 12.53
bejz ba sovla, ne petljaj se ti u umjetnost, gatibo.. to kao da si uperedio slona I kozu, pa sad ona meze da se popne na drvo, a slon ne može..

cuj ona moja..boze sacuvaj..cuj ruznjikava I potu..kako si rekao..
voljela bih da je sretnes pa da te malo isprasi, da vidis ko je potuljen..I ruznjikav..

a što se tiče ovog plesa, pa ne znam šta vas odusevljava.. I mi bismo ovako odskakali da smo čitav zivot skakutali po vrucem pjesku...
s vremenom se nabije kondicija I brzina..ništa cudno..: ))))
Dovla1
25. фебруар 2019. у 13.29
Jeste mi cudno bilo kad sam video noge,bas lice na zenske. Pomislio sam da je opet neki peder sa zenskim nogama.
No nije bitno kog je pola,ples jeste zahtevan,a ima masku preko glave i ne vidi se dal je žena ili musko.
poet
25. фебруар 2019. у 13.38
ples jeste zahtevan
--
jeste, bas kao sto je zahtjevno za majmuna da se popne na drvo I ubere bananu..

Dovla1
25. фебруар 2019. у 14.31
Lepa žena kad je moderna, uobrazena i muskarcu neposlusna, ne dopada mi se bas.Ali kad sve to isto čini i ruzna kao ova tvoja avetinja iz video,onda je to zaista skandal.
Lepa žena bar ima lepotu, njoj neki i oproste hirove,ali žene gabori,cime one mogu osvojiti muskarca onda?
Moja bivša žena nije bila ni mladja od mene,ni obrazovana,ni lepa,ali bar je bila sa drugim kvalitetima. Nije mi oponirala,nije bila emancipovana i umela je da slusa.
Šta će ruzna žena da ponudi ako nema sharma,ako nema pameti,i još ako se uvek muskarcu suprostavlja.
poet
25. фебруар 2019. у 15.20
evo razmišljam, razmišljam I ništa mi ne pada na pamet..mora da si upravu..

https://www.youtube.com/watch?v=SnPEaMR3XJ4

Dovla1
25. фебруар 2019. у 15.37
Pa koji je smisao ove sto laprda? Izgleda da samo neki mogu videti da to nečemu vredi.Ja ne nalazim da je rekla nešto smesno,a ni pametno.
Bilo da ona ozbiljno misli ili da se sprda,video je bezvezan.
Valjda je glavni dogadjaj ono njeno usmrkivanje,droge ili čega već.
Bezveze.
Svet je prepun tako bezveznih,bezličnih ljudi. Bez sharma i iceg vrednog.Ja takvih ljudi vidim dosta uzivo,i čak i na sitnicama se vidi da su teske osobe,da su debilni.Sa njima se ne mogu uraditi, realizovati ili sporazumeti ni oko najelementarnijih stvari.
poet
25. фебруар 2019. у 15.48
Pa koji je smisao ove sto laprda? Izgleda da samo neki mogu videti da to nečemu vredi.Ja ne nalazim da je rekla nešto smesno,a ni pametno.
 Pa smisao je u tome da i mi rijetki imamo dusu. : ))) da i nama treba malo smijeha i utjehe..

Svet je prepun tako bezveznih,bezličnih ljudi. Bez sharma i iceg vrednog.Ja takvih ljudi vidim dosta uzivo,i čak i na sitnicama se vidi da su teske osobe,da su debilni.Sa njima se ne mogu uraditi, realizovati ili sporazumeti ni oko najelementarnijih stvari.
 Tako istinito..upravu si.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
25. фебруар 2019. у 18.30
poet
25. фебруар 2019. у 19.02
Jel to, ko je to? Ti ili nježna?

Dovla, pozdravila te Dinja :)))

https://youtu.be/AQnnaqVL-68
Dovla1
26. фебруар 2019. у 00.41
Cesto primetim kod sebe i ne mogu sakriti gadjenje i prezir prema nekim ljudima.
Beda siromastva nije toliko strasna.Mnogo je gora unutrasnja beda,unutrasnje siromastvo.Mnogo je danas ljudi koji su bednici u sebi sa tom bedom duha i srca.
U svojim jadnim i ispraznim zivotima nemajuci nikakav kvalitet da ih neko primeti, bolesno zude da budu opazeni i priznati pa rade ovakve i slične gadosti

https://failblog.cheezburger.com/ugliesttattoos/tag/face-piercings
I naravno da će onda biti primeceni,ali neka se zapitaju zašto su primeceni. Pa naravno da su opazeni sa pet kilometara jer su budaletine, idioti.
njezna_zverka
(manitanje)
26. фебруар 2019. у 09.49
evo I mene..nije mi se radilo jucer a nemam internet u shumi...stvarno mi legla ova zenska da smo sam poslala video obojici mojih momaka pa smo se smijali;) lično, volim svu muziku a za dobar ples mi je uzor Irina Akulenko. tako senzualno, elegantno a opet seksi..čim napravim video postiram AP ;)

https://www.youtube.com/watch?v=8XGIRLwcw4o imam osjecaj da će se ovo dopasti čak I dovli :)

poet
26. фебруар 2019. у 12.07
zar ti njezna ne vidis koliko je u svijetu bijede I siromasnih duhom koji svaki cas cekaju da krene autobus za carstvo nebesko, a tebi je do plesa..

ta žena samo želi da bude primjecena.ko još normalan pokusava da uz muziku polomi kicmu I pomjeri iz mjesti svako crevce, izvija se I uvija kao da je neko skakilja, a nigdje nikoga..sve samo da bude primjecena I ti mislis da se tako nešto može nekome svidjeti?

predugo si bila bez internet. ne smijes vise praviti tako duge pauze :D

Dovla1
26. фебруар 2019. у 12.11
„imam osjecaj da će se ovo dopasti čak I dovli :) ”

Meni se ipak najviše dopalo sto pišes da imaš dva momka.
Tako sam i ja imao po 2-3 žene a sada nemam nijednu.

Trbusni ples sam imao prilike gledati uzivo u arapskom svetu,ali ipak nisam kompetentan za to i nisam lud za tom vrstom zabave.
Moja igracica tog trbusnjaka je ipak ova

https://www.youtube.com/watch?v=v82QEvnX2Pw

Ova deluje profi

https://www.youtube.com/watch?v=NQmuBuf-QWU&list=RDv82QEvnX2Pw&index=4

I na kraju muzika koja podseca na Orient,a grad u pozadini je dovoljno glup da ga i ne gledam

https://www.youtube.com/watch?v=NQmuBuf-QWU&list=RDv82QEvnX2Pw&index=4
njezna_zverka
(manitanje)
26. фебруар 2019. у 13.15
jao, samo nešto gundjate…;)...I kad pjesme postirate.

vesele oci I osmjeh, vesela priroda privlace na ženi vise od bilo kojih atributa. ja mislim jer je u svima nama skrivena ta zelja za srećom pa kad naletimo na osobu koja plese srcem I zraci osmjehom mi zastanemo I obratimo paznju. žele da znaju za taj recept, cuju šta to koristimo.. ;)

unosis zivot a slavis ga plesom.

ne gine nikom od nas samoca,samo nekom duza a nekom kraca...pa I onima koji su bili u braku sretni,vjerni...neko se razboli...ti dovla kažeš da si SAD SAM al je to zvucalo kao da si se pomirio I sa zeljom da trazis..čak I da ti je 60 godina treba da trazis nekog ko će ti praviti drustvo. gledam jucer, stigla u sumu kad dosle komsije, zovu da sjednem. nahranim macku I dodjem malo do njih. nije prošlo 10 minuta moja macka dolazi, sjeda ispred mene I mjauce na mene da idem kuci..neće sama da sjedi. znam da nije bila ni gladna ni zedna...pa tako I celjade. padala sam I ja ali mislim da su najljepse godine ove kad vidimo da su nam djecica poletila, da smo uradili odličan posao I da se možemo malo posvetiti I sebi. nek to bude ponekad drustvo za salu, ples..zivot protutnji.
poet
26. фебруар 2019. у 13.28
ko je od vas dousnik? da čujemo. kako je saznala da je opasna? ne vjerujem da googla svaki dan svoje ime..

eto, covjek je pohvali, a ona ga odmah potkaci..:D

https://www.youtube.com/watch?v=OIAqfM-mKB4

balkane moj..dzaba, sve opasnosti svijeta ti ne mogu pomoći..: )))

Dovla je gadljiv na ljubav I osmijehe : )))
da je ikako moguće nekako mu ustimati dejt sa hegelom ili tako nekim folozofom po njegovom izboru, mislim da bi ga to odusevilo
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
26. фебруар 2019. у 16.24
Odlicna je Irina...
U tim tamo predelima ima jako puno talntovanih plesacica za koje mi ovde nikad niso čuli.
Na primer ova...zenstvenost i gracioznost...mogao bih da je gledam satia.
:)

https://www.youtube.com/watch?v=OCjxfnKizcE
njezna_zverka
(manitanje)
27. фебруар 2019. у 11.08
e to AP, običan belly dance je kao sex a tribal fusion kao vodjenje ljubavi..velika razlika..pa zato vise chula uziva u ovoj eleganciji I ljepoti pokreta zenskog tijela..

al ne znači da sve volimo lagano ;)

https://www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE ovo slusam dok vozim,nekako mi vreme proleti saD PA SAD ;)

ne kontam sto su mi tako simpaticni mongoli..valjda sto su divlji:))
Dovla1
27. фебруар 2019. у 11.28
Ili sam nešto propustio ili nisam razumeo?
Koliko se secam ti si gore pisala da si kao neki Robinson Kruso, otisla si da živis u shumi, kuca ,priroda oko tebe, zivotinje.
Kad sad ono pišes da vozis auto.Kako to?
Nisam čuo da Robinson na pustom ostrvu vozi auto.
Verovatno si ti neki fensi Robinson,kao i ovaj tvoj muzicar sto ga zoves da je Mongolac.I on je neki fensi gmo Mongolac, jer ova njegova muzika najviše lici na one momente kad grcevi krenu iz creva pa onda ide jače sviranje kroz debelo crevo.
Jeste,sad je primetno da kod mnogih naroda vlada ta pomama,kao mladi zgodni ljudi,pevaju i sviraju toboze neki narodni folk,neku kao tradicionalnu muziku.I to obično bude vulgarno i ruzenje te iste kulture i narodne tradicije.
Ja priznajem da nisam postao Robinson.Koristim internet, mobilni telefon, živim u velikom gradu.Ne stanujem u centru grada ( u centru radim)ali nisam ni na periferiji,u urbanoj sam zoni.
On moderne tehnike jedino nemam tv aparat.
A što se tiče samoce, ne znam kako neko može biti sam u gradu od dva miliona ljudi,plus sto ja radim sa ljudima, svaki dan ih srećem i upoznajem,posebno žene.
Stanujem sam, to je tačno,ne živim sa nekom zenom a verovatno da će tako ostati i dalje.

njezna_zverka
(manitanje)
27. фебруар 2019. у 13.03
ja isto živim sama. u sumi nema interneta..obično kucam ovdje radnim danom ili kad izadjem iz sume. nekih sat vremena voznje od grada. Najblize mi je St George, Georgia..al puno divljine...a nikad nije prehladno. jes mi popljuva mongolca….jel nisi mogao samo reći da ti se ne svidja ;)...ukuse ne treba raspravljati..toliko smo svi razliciti, temperamenti, karakteri…...mpderni etno mi jeste cool..jer unese malo zivosti a definitivno nekad slusam I gusle..kako mi dodje. samoca mi nije toliko naporna valjda sto me sve zanima...pa se zabavim stalno. eto I filozofija..razmišljam na ise teme često a ne čitam mnogo..ali nađemovdje ideje I dublje analize pa mi je I to dobro provedeno vreme..
njezna_zverka
(manitanje)
27. фебруар 2019. у 13.23
Dovla1
27. фебруар 2019. у 13.44
Etno muzika je po meni dobra stvar,ako je naravno prava, izvorna,iz naroda.Ona odslikava karakter naroda kojem pripada,deo je kulture tog podneblja i nije svakako kic i shund.
Mi sa Balkana,od nas neko može i da uzivao u klasicnoj muzici recimo Baha,Mocarta itd,ali ipak ta muzika nije usla i ne može uci u nasu dushu.
Nije sad da sam neki fasista,ali ako je već reč o etno muzici,onda tebi i meni vise lezi nasa etno muzika,muzika sa naših prostora.
Može to biti iz Srbije,Makedonije,Bosne, Crne Gore itd.Sve je to slično ili čak i isto.
Ne kažem ja da je losa etno muzika onih sa Anda, iz Perua ili iz Kine,ali ipak nije to naše, nije za nas, ne možemo da razumemo.
Sad je to svuda u svetu pomodarstvo, da se ruzi i falsifikuje taj etno melos,da se kvari modernim trash dodatcima.
Posebno se politicki radi kod nas malih naroda, da imamo komplekse prema svemu sto je naše,pa i nasoj muzici,da uvek vise cenimo i postujemo tudje,po pravilo to je skoro uvek zapadno,zapadni način zivota,njihova kultura,njihova istorija itd.

https://www.youtube.com/watch?v=VKDxyIe7AWY

https://www.youtube.com/watch?v=1_DUgl7KB9I

https://www.youtub e.com/watch?v=17a6PE-jIlg
njezna_zverka
(manitanje)
27. фебруар 2019. у 13.52
slušam grupu Trag i imam je u užem izboru. Sini jarko sunce..uhh..divota! koliko emocija probudi da odlutam daleko. sve manje horskog ili grupnog pjevanja a sve viśe DJ-eva, jelda. slika novog doba.
Mister_No
(Bonelli editore)
27. фебруар 2019. у 14.15
Етно музика је део наше историјске, културне, слободарске традиције. Неговање аутентичне народне музике нам помаже да сачувамо национални идентитет и културно наслеђе.

Новокопонована народна музика која често има примесе турцизма и инструмената и звукова који нису са нашег фолклора са друге стране само контаминира свест нашег народа и уништава духовност омладине. Песме као да се пишу по нечијем диктату, јер је свака препуна величања порока који се намећу као опште прихваћени тренд понашања (прељубе, блуд, разврат, пиће, секс, агресивност, итд.).

Форсирањем овакве музике млади се свесно шаљу на странпутицу.
Dovla1
27. фебруар 2019. у 14.17
Evo onaj link koji nije uspeo

https://www.youtube.com/watch?v=17a6PE-jIlg

Tamo u tudjini ne treba da se stidite svog porekla, svoje istorije i kulture. Ako može ova ruskinja da peva na nasem jeziku onda mozete i vi da je slusate

https://www.youtube.com/watch?v=Y-x5RFnnl2Y

https://www.youtube.com/watch?v=XoMGYa_vRhs
Mister_No
(Bonelli editore)
27. фебруар 2019. у 14.18
Група „Зора” - Јело, Јело
https://www.youtube.com/watch?v=tpdzEYNZtwo
njezna_zverka
(manitanje)
27. фебруар 2019. у 14.19
klasicna muzika je nešto kao prica ili slika samo sto kroz zvuk ili melodiju docarava stanja ili prica pricu a ja skontam svaku petu..ono , recimo „godisnja doba” mogu lako prepoznati proljece ;) krene puno zivlje..LOL..ali kroz nasu etno muziku tu sad budi vise čula..poželiš da umom krenes kroz sve generacije unazad..da osjetis duh vremena ,korjenove….sve sto me izgradilo da sam ovo sto jesam danas..ili recimo „Zajdi,zajdi”..kojom ljepotom docara zal za mladoscu ..kako lijepo I duboko. ponekad nisam njezna pa mi bas pasu ovi divlji vukovi I jak ritam… a definitivno sam ubjedjena da vucem korjenove iz crne gore ili tuda negdje jer poslusam gusle..baba mi je recitovala sve narodne pjsme sa kosova I nikad mi nije bilo jasno kako je sve to popamtila...djed je volio gusle..pa se to valjda prenosilo sa koljena na koljeno...muzika I pleas mi znace mnogo u zivotu I prepoznajem ljepoti u svakoj vrsti ali definitivno da najviše budi ona koja je dio mene.
Dovla1
27. фебруар 2019. у 14.24
„ Етно музика је део наше историјске, културне, слободарске традиције. Неговање аутентичне народне музике нам помаже да сачувамо национални идентитет и културно наслеђе. ”

Da, tačno,samo ne može se izbeci strani uticaj u kulturi pa ni u muzici. Uticaj uglavnom dolazi od susednih naroda i država ili od država koje su vladale našim prostorima.U ovom slučaju je Turska u pitanju. Poslusaj grcku narodnu muziku pa ćeš videti da je dosta slična turskoj,ali i recimo bugarska je slična turskoj.Opet albanski etno melos je takođe sličan grckom.Sve se to preplice,ali to nije strasno.
Ruzne su te novokomponovane koje pevaju starlete,koje si već pomenuo.
Nas narod jedino može opstati ako se vrati svojim korenima,svojim precima i svojoj istoriji.Da postuje svoje velikane iz istorije,a pocevsi i prvo od svojih roditelja pa preko djedova sve unazad.
Buducnost jednog naroda se gradi preko njegove proslosti.
Ko zaboravi na svoju proslost i buducnost će zaboraviti na njega.

https://www.youtube.com/watch?v=US5P8q1oyP0
Mister_No
(Bonelli editore)
27. фебруар 2019. у 14.35
Buducnost jednog naroda se gradi preko njegove proslosti.
Ko zaboravi na svoju proslost i buducnost će zaboraviti na njega

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

'Ајде ти то објасни овом клипану. Еклатантант пример политичког идиота без историјске, културне, и слободарске самосвести.

http://mondo.rs/Comment/StandardComment/1163220/Sport/Kosarka/Nikola-Kalinic-Ljudi-ne-živite-u-proslosti.html/
Dovla1
27. фебруар 2019. у 14.42
Čim si pomenuo tog Kalinica, ne treba dalje da čitam.Par puta sam procitao njegove gluposti, onako po par recenica i sve mi je bilo jasno.
Mladi budaletina, hibridni gmo kreten, Iphone tipa.
To je taj mladi talas raširen svuda po svetu.Mladi ljudi koji nemaju nikakvu svest,koji bi samo da „žive” a to znači da imaju skup Iphone, dobar laptop,nemacki auto,da nose italijansku garderobu itd.
Strani su njima svaki uzviseni ideali.
I takvim idiotima uz onaj Eurosong, uz gay vencanja, tome se posvecuje prostor u medijima.
Mister_No
(Bonelli editore)
27. фебруар 2019. у 14.56
Mladi ljudi koji nemaju nikakvu svest,koji bi samo da „žive” a to znači da imaju skup Iphone, dobar laptop,nemacki auto,da nose italijansku garderobu itd.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ја их зовем хедонистичко-деструктивни фанатици.
Dovla1
27. фебруар 2019. у 15.00
Ova grupa Zora sto si postavio, njih sam ranije primetio po ovoj pesmi

https://www.youtube.com/watch?v=Ct7QUyEulak
Mister_No
(Bonelli editore)
27. фебруар 2019. у 15.03
Има још квалитетних група. Нпр. група „Траг” има дивних песама.
Dovla1
27. фебруар 2019. у 17.44
Nisam skoro pomenuo neki vic,pa evo jedan.
Otisao Srbin u Istanbul.Ide gradom i vidi jedan izlog pun raznih casovnika. Udje u radnju i zatrazi da mu zamenu bateriju u casovniku.
Onaj ga u radnji gleda i kaže
- Mi to ne radimo, ne bavimo se time.
- Kako se ne bavite?
- Mi sunetimo
-Pa sto onda držite u radnji tolike casovnike?
- A šta drugo da stavimo u izlog?- rece vlasnik radnje
njezna_zverka
(manitanje)
28. фебруар 2019. у 08.34
:))))

najbolji vic svih vremena je..

Zove cigo servis Koncar..

-Aloo, servis Koncar

-Da, izvolite

-Rade, ti si?

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
28. фебруар 2019. у 16.57
njezna_zverka
(manitanje)
28. фебруар 2019. у 22.45
i fink u freeky and i like you a lot!!! super su!!! nisam znala za njih.
njezna_zverka
(manitanje)
28. фебруар 2019. у 22.50
https://youtu.be/LMQ8sSvqphg. malo klasične muzike po mom ukusu
njezna_zverka
(manitanje)
02. март 2019. у 10.06
https://youtu.be/pn2G0HBVEbc. ova pjesma je za Dovla 🤗
Dovla1
02. март 2019. у 11.20
Ova svedska grupa mi lici na bend Ramstein.
A pesma podseca kakvi smo mi danas postali. Veliki deo Srba su danas babe,kukavice zeljne samo lepog zivota.Da se provode i da imaju kapitala kao na Zapadu.
Ni ja ne volim rat i ubijanje, ali nasi djedovi su ginuli,za nasu slobodu i nasu buducnost. Mi danas kukaviclukom bacamo blato na te naše pretke.Njihovu krv sramotimo.
1918 je oko 1/3 Srbije izgubilo zivot,oko 50% muskaraca je poginulo.
Moja oba djeda su od 1912 do 1918 preziveli tu golgotu sa puskom,presavsi Balkan nekoliko puta.Oni su imali sreće da obojica prezive,ali mnogi nisu.Umrli su pre mog rođenja,ali mi je otac pricao kako je njegov otac jeo koru sa drveta,kais sa pantalona jer je od koze,korenje,lisce i dr da bi preziveo u zimu 1915 povlaceci se preko Albanije.
A mi smo danas zarazeni zapadnim materijalizmom i samo nas zanima da lepo živimo,da uzimamamo kredite, posecujemo daleke tudje zemlje.
Sto bi rekao Njegos, postali smo lafi ratarima.

„Srpskoj kapi svud ime pogibe
postadoše lafi ratarima”.

https://www.youtube.com/watch?v=RI69Ya0HIa0
https://www.youtube.com/watch?v=Kgx02E8ICHo
njezna_zverka
(manitanje)
03. март 2019. у 11.41
tužan dio u svemu je da je svaka generacija Srba ginula za bolje sutra, da bi sljedeća živila u miru a vidi nas danas. kakva bi nam bila sudbina danas da smo izabrali kralja Petra? odgledala sam dokumentarac „Ravnogorska čitanka” i dobila dosta odgovora po pitanju žrtve Srpskog naroda. svaki državni sistem je nepošten i kontroliše. možda da smo ostali kraljevina danas nebi volili Ruske pjesme toliko jer bi se iz nas iskorjenjivalo naginjanje komunističkim zemljama. u sredini ne možemo biti. možemo jedno vreme ali niko od velikih neće ulagati u nas jer smo nesigurna investicija tako da se samo koprcamo i razilazimo kojekuda, shvatamo da možemo mjenjati stvari samo za ličnu koristi i kad samo sebe gledamo. sve je manje onih koji ginu za čast ili su spremni da se žrtvuju na svom . meni je bilo lako otići jer mi je srce ostalo u dalmaciji..a opet, nikad mi Beograd nije bio ljepši i bliži kao dan prije nego što ću otići daleko. treba čovijeku taj osjećaj da propada jednom narodu i divan je.. mada smo sasvim slučajno to što jesmo. ova je meni mnogo jaka i dobra https://youtu.be/Ach4eK30MMs
Dovla1
03. март 2019. у 14.02
Samo dve vrste ljudi mogu podneti tudjinu da ne osecaju nostalgiju za domovinom.
Prva grupa su oni koji su zaista retki.Njih bih nazvao bogovi.Samo veliki mudraci mogu svaki deo sveta prihvatiti kao svoj dom.Ma koliko daleko bili od domovine,i ma koliko se mucili u novom svetu.
To su veliki mudraci i oni znaju da je bog svuda,da svuda sa sobom nose ono sto je najvrednije.To znam i ja,ali jedno je znati a drugo primeniti.
Druga grupa koji ne osecaju nostalgiju,njih ima vise.Oni su zveri,to su ljudi bez duse i srca,automati.Oni mogu biti i ubice,narkomani,trgovci drogom, placene ubice.
Setim se samo kako je Aleksa Santic jednom kad je bio u Svajcarskoj, pobegao odmah za Mostar.
Ja sam vise puta bio u tudjini ali ne duže od dva meseca. I vrlo brzo bih osetio nostalgiju.I bio sam vojnik godinu dana u Ljubljani,ako se to može zvati tudjina,mada je daleko od Beograda skoro 600km.
Pa ja drugacije gledam i na pojedine delove Beograda.Uvek su mi draži oni delovi gde sam u mladosti živeo ili radio.
Sada i ako sam već 12 godina ovde,u boljem stanu, nikako ovaj deo grada nisam prihvatio kao onaj stari.Još su mi u glavi one zgrade i taj deo grada gde sam živeo dok sam bio ozenjen,a svestan sam da ipak nikad vise neću opet imati 30 god.
Tada pre 12 god nisam imao para da tu i ostanem,da kupim stan i ostanem u tom delu grada.
Sada kada opet to mogu, uhvati me ponekad razmišljanje da to i uradim.Da se vratim u stari kraj i živim opet tu.
Covek je proklet, zaboravlja ruzne stvari iz proslosti a izgleda da pamti samo one lepe.
njezna_zverka
(manitanje)
04. март 2019. у 11.07
sa 30 sam dosla u ameriku i sve je lakse dok još imaš snagu i velike snove..bilo je zanimljivo porediti culture, shvatati razlike. americku politiku znamo ali je narod stvarno predivan. žele da znaju odakle je tvoj akcenat, kako se živi u zemlji odakle dolazis..nebitno jel mi stalo auto ili bilo koji problem da imam oni bi mi pomogli.nikad se neće narugati covjeku bilo što se cudno obukao ili sto sto mu engleski nije najbolji. ljude dijelim na osjecajnije i prakticnije, hladnije. ovo je idealna zamlja za one koji su ambiciozni , koji uzivaju da stvaraju materijalno a meni je samo trebao mali krovic nad glavom i da dijete iskoristi svoj potencijal..da Kažem vidila sam ameriku ali u smislu da odem u Jelovston , Nijagaru..da vidim gdje je sahranjen Bik koji sjedi..a ne da nešto zgrcem pare..nije to za mene,nemam strast za to. istina je kako covijek stari da sve vise vuku korjenovi..vracaju se slike..trazimo mir sa sobom i sa predcima..možda je ovo prolazna epizoda kad će ljudima da se ogadi nemoral i sebičnost koja vlada. polako se vidi na trzajevima vanjske politike bilo na Trampovom odupiranju globalizaciji i pokusaju vracanja proizvodnje, Bregzit kod Engleza..kao da ljudi vide da gube identitet i dusu sa ovim utapanjem i mjesanjem. pozelice covijek drugi romantizam. ovo negiranje emocija gdje su svi nedodirljivi i seksii roboti ne vodi nigdje.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
04. март 2019. у 16.06
njezna_zverka
(manitanje)
04. март 2019. у 17.28
Psycho, gdje si bio? nema ni poet ovih dana. zabrinuli ste me.

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
04. март 2019. у 18.56
Mnogo davite...sem ovog tvog poslednjeg texta sve ostalo ništa ne vredi.
Nemam inspiracije da napisem bilo šta.
Ali pratim po malo...
poet
06. март 2019. у 10.32
WELL, WHAT HAVE YOU EXPECTED?!!!!!
I ASKED YOU A QUESTION AND NOT ONLY THAT YOU IGNORED ME BUT YOU CHANGED THE SUBJECT AND EVEN OPENED A NEW TOPIC!!!
NOW YOU ARE WORIED ABOUT ME..????

I am trying to stay away from you guys... you are disappointing me more and more, day after day...

https://www.pinterest.ca/pin/462322717974281103/

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
06. март 2019. у 17.56
Nije ti bas trebao ovaj engleski...samo da znaš sad imaš veliki minus kod Dovle.
Brzo uradi nešto...skini gace i stavi na glavu u znak pokajanja.
Dovla1
06. март 2019. у 18.34
Samo plavuse skidaju gace preko glave, i oni fudbaleri koji se farbaju u plavo/zuto.
Dovla1
06. март 2019. у 18.37
Inače, u proslom veku su se nasi seljaci svadjali preko plota.
Danas ni seljaci nisu kao sto su bili. Danas se seljaci svadjaju preko Facebook-a, naravno na engleskom jeziku.
poet
06. март 2019. у 18.39
Too BAD !
Ima i on kod mene nekoliko tako da...I still have a huge Credit.
Osim toga that is the only way I can bez zadrške express my feelings :))))
poet
06. март 2019. у 18.40
Da da...a gradjani to rade suptilno na književnom srpskom..
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 00.45
Ovde uglavnom obitavaju bas zgodne cica mace! Ljubim ruke damama!😉
Od kud ja na SC??? Aaa...ma ništa, nebitno je :)

Expander
(april martian)
07. март 2019. у 00.52
Veliki, SRCANI pozdravi Silvani i Aleksandri!

Dovla je DOBAR! Iz njega govore 2 velicine, Patrijarh Pavle i Vladeta Jerotic.
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 07.34
koga ja to vidim? moga australijanca..pozdrav Expanderu, druže stari!!! :)

poet, ne ljuti se ..ja sam malo ADD
obecavam da ću usporiti malo. :(

...kako se izgalami na mene..ccc..:)
poet
07. март 2019. у 07.41
Vidi, vidi taktike, doveli ste mi ljubimca da se raznjezim, e neće da može...
Evo vam nježna zvjerka. Svakako sam uganula ručni zglob i ne mogu mahati tiganjem. Doktor mi zabranio. :D
Zvjerko, izvinjavam se ako sam te uspjela uplašiti. Nešto mi došlo i meni da se oprobam kao glumica :))))
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 07.52
:))) dobro ti ide gluma ;) al znam ja da si ti malo veca riba od te dramaticne odozgo.

znaš I ti expandera..starog svalera. mi smo bili jarani na FB..dok sam ga imala I cool je friend...pokusavam se sjetiti jesmo li se ikad viruelno povatali..ali mislim da nismo ;)

I gdje zaboga poredi Dovla sa Patrijarhom Pavlom..ajme,ajme..morace mi to pojasniti..možda je mislio fizicki il nešto drugo..:))
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.00
Eto bio sam u prolazu...stare navike teško umiru! :)

Kako je dobro vidjeti vas opet : D
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.07
...sve je to od lošeg vina :) Nidje ba veze kakav patrirajh i bakraci :))

Cuj to svaler...eee tztztz maler covjece maler! :D
Ali stvarno se nikada nismo muvali! :))
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.07
pa proveli smo mi mnogo godina zajedno I veseli me mnogo da te vidim! nadam se da si mi dobro. kako te sluzi zdravlje, ljubav? jesi li ocvrsno sa godinama? :)
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.13
Devera se nekako, godine gaze 'ebaet ga :) Kod mene je sve eventualno i relativno :D

Ali čuo sam od ljudi, pouzdanih, da će biti bolje :)
poet
07. март 2019. у 08.14
:)))

Pa kakvo je to pitanje. Sve dobre ribe znaju Expandera. To nam je znak prepoznavanja. Lozinka. Jel znaš Expandera? Ok, znaci dobra si riba. :))))

njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.14
koliko se sjecam, ti dolazis iz svestenicke porodice..moram malo manje da lajem.;)

Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.24
Ma ne znaš ti pojma poeto :D
Mene je jedino retardi simpatisu i tolerisu...ali sjecam se i ja vrenena kada sam bio strava riba, bolji i od Ruze Mrak :D
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.25
poet,morao je primjetiti. kod mene preko cijelog zida bila slika u bikiniju kako lezim na plazi pored vode..:)))

još se ja tu malo protegla..da vidi rodbina I ostala familija kako mi ide dobro u amrikama;)

nisam upola losa koliko volim da sokiram ljude :)))
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.33
Da da, svestenicko dijete i zato povedi racuna o vokabularu :)
Ali, desi se i meni ponekad da zazmurim i opsujem, uglavnom neke nebitne stvari..tepih, tepsiju, tarabu, filadendron itd..oprostivo je sve to ;)
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.34
muskarci su bolji sto su stariji I zreliji.

znaci, vi se ovdje svi znate I privatno?? AP, gdje on živi? jel on dobra riba?

;)
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.35
Ali, desi se i meni ponekad da zazmurim i opsujem, uglavnom neke nebitne stvari..tepih, tepsiju, tarabu, filadendron itd..oprostivo je sve to ;)
=================================================================
:))) sad mi je jasno zašto se Nismo povatali. ti si previse fin ;)
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.43
Pa valjda je to isti slučaj i sa ženama!?😉 vi kao vino a mi kao konjak

Ne navadjaj me sad na razvrat i blud u ove sitne sate, ali svakako tu sliku pamtim :)

Slabo koga osobito znam sa ovih stranica, ali draž je u tom retro drustvu iz dijaspore i matice.
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 08.49
Stvarno je velika nepravda što ne živim recimo u Finskoj...koliko sam fin u pm :D
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 08.53
mene su stalno kacili neki dosadni poslovi u kjubiklu pa bi mi vreme proletilo samo tako kuckajuci ovdje. bilo je toliko smijesnih I pametnih likova. mislim da mi je najomiljeniji bio Ravic. vi ovdje ste bili moje drustvo u americi jer nisam mogla naći bolje oko sebe..a nisam imala ni vremena za druzenje koliko sam radila.sjecam se I na diskusiji Film, uvijek bi iskocio neki dobar predlog..može se naći inspiracije. FB mi jervise dinacian I previse rodbine ;)
poet
07. март 2019. у 08.58
Dok se ja vozim na posao vi se ispricaste..
Eh..:)))
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 09.06
...eee da, nostalgican je to vremeplov lipa moja.

Sve vas moje srce podjednako voli ;)
Mah mah iz Auckland-a, NZ.
03:05 AM
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 10.04
Mah mah , funny name...šta znaci?

poet
07. март 2019. у 10.11
da, da.. bilo je tu dozivljaja..ja se sve vise bavim idejom da napisem knjigu. ali moram prvo da se odlucim za format.
da li da to bude neka vrsta autobiografije ili nešto između toga I neke totalne apstrakcije...
vidjecu... : )))))

poet
07. март 2019. у 10.22
hej, zvjerko, mnogo mi se dopalo ovo tvoje sa sokiranjem..:)))
ja nisam bas tako hrabra, ali sam u stanju svasta da izreziram u glavi : )))
naravno, nikako da nađemnekog talentovanog producenta koji zna da cita misli hahahah
čak I da naletim na takvog, ja bih se uplasila I odglumila budalu hahahah:D mislim, to mi lezi, covjek nikad ne bi povjerovao da glumim :D

zato ću ja sve to da napisem, I to na engleskom :D pa onda nek se svadjaju ko će da snimi : )))))

njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 10.23
blago tebi pa ti znaš da pišes. meni se stalno desavaju stvari kao u romanima..I nedavno, tako poželim da podjelim s nekim al ne znam kako. neobični ljudi mi nalete na putu a obični I normalni smaraju do bola...pa valjda zato imam stalno nešto da ispricam :)
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 10.27
ta sam poet:)

čitam misli..
do sad taj talenat koristim da pomognem ljudima. razoruzam ih kad im Kažem nešto što se nikom nisu povjerili. :)
nekad me smori pa onda iskljucim racionalni dio I dam mozgu oduska u budalasanju ;)
poet
07. март 2019. у 10.42
blago tebi pa ti znaš da pišes
----
:DDD

ok, salu na stranu..
ne znam da pišem, zato I hoću da pišem na engleskom : ))))..ne znam o kakvom psiholoskom fenomenu se radi, ali ja se nekako vise oslobodim kad komuniciram na drugom jeziku.
jeste da to bude smijesno, ali za moje potrebe to je ono što se trazi : )))
hoću da sve bude u tom nekom tragikomicnom konceptu.
prirodno. kakav je zivot zapravo...

šta mislis?
: )))))
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 10.58
pa mislim da je dobra ideja.
AP to može da prevede na srpski. vidim da piše tamo na knjizevnosti I to bas fino.

ja imam potrebu da napisem kako je zavrsila moja tema o gresima ljubavi..I kako je ispalo najmanje cemu sam se nadala..siva zona do kraja..da apsolutno nije bitno jel greh il nije.

napisi mi mali uvod da vidim kako će izgledati
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 11.05
))))..ne znam o kakvom psiholoskom fenomenu se radi, ali ja se nekako vise oslobodim kad komuniciram na drugom jeziku.
==============================================================
kao da su njihove rijeci ne doticu centar za stidljivot ili neugodnost u istom intenzitetu kao na nasem jeziku? :) znam,kao da iza engleskih rijeci sakrijes lakse svoje lične emocije..pa klize bolje I osjecas se hrabrije.
Dovla1
07. март 2019. у 11.58
Ko je sad ovaj Exgayder?
Nisam ga ranije ovde vidjao, možda je pisao na nekim drugim delovima kafea.
poet
07. март 2019. у 12.27
kao da su njihove rijeci ne doticu centar za stidljivot ili neugodnost u istom intenzitetu kao na nasem jeziku?
--
tako nešto..

pa, uvod će biti sigurno nešto

kao: evo sjedim I kanim se da krenem da pišem, ali ne znam odakle da pocnem. :D

ili: tako sam umorna.(onda čitava stranica prazna i samo na dnu piše: okreni list ili nastavak na drugoj strani..)

moram li imati taj uvod? :D

jutros dok sam se vozila imala sam bar pet stranica uvoda, međutim, sad se ne sjecam niti jedne recenice...

kako da pišem dok vozim..a tad mi padaju genijalne ideje napamet..

pusti mene I moje projekte.. samo sanjam.. nisam još ništa ni pocela, a kamo li privela kraju...

jer, ko radi taj I grijesi : )))

poet
07. март 2019. у 12.40
e, evo ti uvoda:

„...siva zona do kraja..da apsolutno nije bitno jel greh il nije.”
čitam ovo I ne vjerujem..kako? kakva siva zona? skinula je naocale I ne vidi čak ni redove nego josj je sve razmazano?
napravi malu pauzu, umij se..ili odspavaj, obrisi naocale..gledaj malo u daljinu ili bar oko sebe se okreni tu u sobi..
pokusaj da ne mislis ni o cemu...zaista bih voljela da joj mogu pomoći, ali kako..nemam pojma ni o cemu..

sad ću da napisem nešto, bilo šta, samo da joj skrenem tok misli sa ovih nerazumljivih inserata..šta znam.. to je jedino sto mogu učiniti, osim da ne učinim ništa.
(mislim da je jako bitno uvijek nešto ciniti..to joj neću napisati jer ona sad treba da ne čini ništa. čini mi se da je navikla da uvijek čini nešto..hm..nadam se da će nakad I meni neko reći da sjednem I odmorim..za svaki slučaj ću programirati podsjetnik za svaki dan u telefonu)

I tako eto, nekako, ostalo moram na engleskom...ne mogu to sad...hahahah:D

njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 12.48
Dovla, upoznaj Exoandera, stari drug sa SC. Expanderu, ovo je njegova svetost Dovla :)

poet,nasa jedina sansa da napisemo souldnu knjigu je ..da sacekamo da ne izumi masina za snimanje u mislima ..pa kad ujutro dok vozimo sve to zabiljezimo I prenesemo na papir.
jutros mi je isto palo na pamet. imala sam mocnu pricu..ali kao da sa snagom izvjetri sve do podne. ;)

poet
07. март 2019. у 12.49
Nisam ga ranije ovde vidjao
-
ne znam ni ja, ali znam da se pojavi uvijek iznenada, u prolazu, a ne donese ni cokoladu ni pitu ni cevape, ni baklava, ni hurmasicu,

pitaj njeznu, čini mi se da ga ona dobro poznaje

poet
07. март 2019. у 12.52
poet,nasa jedina sansa da napisemo souldnu knjigu je ..
--
I meni se čini, ali svejedno, ja ću da nastavim da razmišljam o tome : )))
ko zna..
njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 12.54
„...siva zona do kraja..da apsolutno nije bitno jel greh il nije.”
==================================================================

:)
kako da objasnim.
nema crno I bijelo. nema dobrih I loših momaka. nešto kao u Game of thrones gdje jedan lik može biti omrzen dvije sezone pa obozavan naredne tri. u svakoj situaciji ima previse toga da bi se mogli staviti na samo jednu stranu. ..ili situacija je tuzna,polujasna, sivilo ..kojem treba dodati boju.

poet
07. март 2019. у 13.01
pa, jasno je meni to, ali kako možeš tako nešto nazvati sivilom?
meni je brate sareno da sarenije ne može biti, treba možda tek dovesti u red to sa bojame, svesti na jednu paletu, da može da se gleda u to, ali to samo ako želiš da I drugi uzivaju u slici..ovako, nema čak potrebe ni za tim :D

ljudi, ja sam gladna..odoh po supu..

njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 13.12
pa mogu je nazvati sivom jer ne možeš da se opredjelis ni za crnu ni za bijelu.

joj, vidim ja da će ovo moje pisanje knjige ići sporo..;)

recimo, ja ti dam mnogo cinjenica I Kažem „Poet, izaberi jesi li na mojoj strain ili strain žene mog ljubavnika” I dam ti toliko facts da je situacija nejasna,da nisi u stanju da krocis prema bijeloj ili crnoj..nego ostens na sivom..negdje još nesigurna.
poet
07. март 2019. у 13.52
vidi, šta je meni žena tvog ljubavnika?..? : )) naravno da ću uvijek biti na tvojoj strani :D
osim toga, ko njoj brani da I ona piše knjigu : ))

sad, ozbiljno, sve zavisi odakle gledaš. ti znaš kako to izgleda iz tvog ugla..

ako imaš prizmu kroz koju nešto treba da provuces, nema sanse da dobijes sivo na kraju..
e, sad, ako nemas prizmu..ne znam zašto se uopste bavis time..
ili je to tvoja prizma?
da li je, nije li..onako generalno...dzuture, za sviju...nema šta da nije jasno...kažu da I ucili su nas da jeste..
ostaje samo da se vidi koja je kazna..to opet zavisi od olaksavajucih okolnosti..
moraces da porazgovars sa nekim advokatom, jer to vise nije moj domen :D

njezna_zverka
(manitanje)
07. март 2019. у 15.08
😂😂 nemam ja problem sa ženama mojih ljubavnika ali moji ljubavnici postaju ljubomorni jedan na drugog što nije lijepo...i pokušavam da im objasnim da ih volim jednako..😂. ako ćemo kroz moju prizmu onda nema dilema. oni su problem . njima je sivo. sad sam vozila i slušam Sandru kako je dobro od kad pozitivno razmišlja pa kad je slomila ruku odlučila je da pozitivno misli..tako da su joj stavili gips 😂😂😂 koja carica
poet
07. март 2019. у 15.36
:DDD
e, to sam potpuno previdjela/zaboravila da imaš čak dva...
pa, mogu ti reci onako kao drugarici/između nas..zaista si malo pretjerala : )))
ali za druge: šta te briga, sto kažeš, ko im je kriv kad nisu dovoljni/savrseni :D

Sandra jeste carica, ali možeš samo da zamislis koja muka je natjerala da bude carica..
ko bi još normalan I prosjecno zadovoljan pozelio da bude carica : )))

hljeba nad pogacom..pa, to je čak I nemoralno..

Dovla1
07. март 2019. у 16.16
„e, to sam potpuno previdjela/zaboravila da imaš čak dva...
pa, mogu ti reci onako kao drugarici/između nas..zaista si malo pretjerala : ”

Imala je ona do skora i muza,ako se dobro secam.
A to sa dva ljubavnika, ne znam kako to kod nje ide,koje su tu kombinacije.
Ja ovde poznajem jednu ženu mojih godina,za nju znam da se seksala sa dvojicom istovremeno u krevetu.
Valjda joj malo bio jedan.To neki zovu i sendvic.
Ja sam to samo vidjao u porno filmovima.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
07. март 2019. у 16.37
E pa onda ovako...
Vas dve i vasa knjiga...dok se ne zaljubite, nema ništa od knjige, a kad do toga dodje onda sve sto bi napisale...ehmmm...khmmm...kjyrcu ne vredi.
Dakle, dok ste još lucidne i dok malo patite dotle reci zlata vrede, a posle ...Hitler kaput klinika Svarcvald i doktor Udo i šta sad?
Postoji ipak način da se i to resi s obzirom da ste dok razum vlada, vezane vrece...a to je da lepo ispricate jedna drugoj sve sto imate i smete, pa da onda svaka od vas napise za onu drugu uvodni deo i po koji momenat za koji se ne usudjuje da napise samom sebi.
Eto.
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 18.15
Mah mah = mahanje :)

Srećan vam 8mi mart.
poet
07. март 2019. у 19.44
AP, kako to mislis DOK se ne zaljubimo? :)))

Ja bih radije studirala filozofiju nego se još jednom zaljubila :D

Expsy, hvala :))

Expander
(april martian)
07. март 2019. у 20.16
Nema na cemu i drugi put! :)
Bitno je da sam dobio etiketu gay-a od Dovle, samo ne znam po kojoj osnovi?
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 20.28
Btw odakle mi pite i ostale slastice na Novom Zealandu? :)
Mogu jedino da vam posaljem kiwi-aa, janjetine i sauvignon blanc-a :D
A priroda ovde je tek nešto nesvakidasnje.
poet
07. март 2019. у 20.28


Kad je to napisao?
Časti on sve redom. Vidi kako je prokomentarisao nježnu, ovakvu ženu...ja sam bez rijeci...
poet
07. март 2019. у 20.32
Eh, lako je tamo bez toga svega... šta da radimo mi ovdje, okovani ledom pola godine...
Nego da računamo na vas :))) trknes do prvog slatkog coseta, odmah pored je i buregdzinica i produžiš ovamo :)))
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 20.52
„Ko je sad ovaj Exgayder?”

--------------

Opasan neki baja! :)

Nego, što se ne preselis u juznije krajeve, npr u Floridu kod njezne, imaš bostana tokom cijele godine :D
poet
07. март 2019. у 20.55
Alergična sam na bostan, vjerovao ili ne..
Gdje sad da se selim, tek sto sam se navikla :)))
poet
07. март 2019. у 20.57
Vidi, vidi.. kako je on to sakrio.. da mi nisi pokazao, nikad ja to ne bih primjetila
poet
07. март 2019. у 21.00
Možda je fakat ljubomoran na tebe kako ti se nježna obradovala
Nemam pojma, inače (ga) ne Kontam najbolje :)))
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 21.20
Dobro, valjda volis ananas? Nisam ni ja bog zna neki ljubitelj luben'će. :)
Sjedi onda tu gdje jesi i pleti dzempere i goblene :P

poet
07. март 2019. у 21.44
?! Šta ti je pobogu čovječe :))) seli tamo, seli vamo?
Kao da mi ovdje nemamo ananas i ostalo voće
Riješio da me iznervira pred spavanje, pa to ti je...
Laku noć ...,
Expander
(april martian)
07. март 2019. у 22.20
Laku noć )
njezna_zverka
(manitanje)
08. март 2019. у 09.53
ja sad iz šume..nas 5 i svi na različitim stranama svijeta..i po starom srpskom običaju, dobro se izvredjamo😂😂 gdje žive poet i AP?
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
08. март 2019. у 10.32
CA
CH
Dovla1
08. март 2019. у 11.50
„ Opasan neki baja! :) ”

Naravno, ja sam baja do jaja.
njezna_zverka
(manitanje)
08. март 2019. у 13.19
California i Chicago?
Dovla1
08. март 2019. у 14.08
Valjda Kanada i Svajcarska.
njezna_zverka
(manitanje)
08. март 2019. у 14.31
hvala dovla 🤗 , jesmo razbacani. gdje su se svi razišli odavde?
poet
08. март 2019. у 15.04
ja sam morala po cevape...
šta ti radis? jesi li šta kuhala?
:)))
imam tezak dan. suma daleko, a beton klizav...
moram obuci haljinu veceras. to mi najteze pada :DDD
Dovla1
08. март 2019. у 17.06
„ Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.”

Cesto mislim o tome, zašto su deca nevina bas kao i zivotinje,a kad odrastu su surovija i kvare se. Valjda svest koju sticu sa godinama,ta svest donosi dobra ali i zla coveku. Bas kao ona jabuka koju pojedose Adam i Eva.
Ovo sa decom mi veceras pada na pamet.
Skoro svako vece na internetu igram neku video igru sa drugima iz raznih zemalja Evrope.Uglavnom smo isto drustvo godinama,a ponekad se pojavi i neko nov.
Veceras udjem,i ono samo ja i jedna mala iz Holandije,ima ona oko 25 god. Ja nisam neki igrac a ona je među najboljima.
I dok igramo mi možemo i da pišemo poruke uz igru.
Dok smo igrali pojavljuje se jedna devojcica,maloletna.Kaže da je cerka jednog iz Pariza koji sa nama igra svako vece.On nije kuci,pa ona iskoristila da igra.
I pita nas kome da se prikljuci,meni ili onoj sto dobro igra.Mi joj kažemo da igra sa mnom protiv one iz Holandije,da meni pomogne jer sam los.I tako nas dvoje protiv one od 25god.
Ne vredi,jest nas dvoje al gubimo 6-0.
I ova mala koja nema vise od 15god, kapira da ja i ona nemamo sanse.Pa mala prelazi da igra sa onom devojkom iz Holandije,njih dve protiv mene. Jasno je da mala hoće da pobedi,sa mnom to ne može.
Međutim ona iz Holandije sto dobro igra,je tera da se vrati u moj tim, kaže joj LEARN TO PLAY.Jer mala igra losije i od mene.Mala neće da se vrati u moju ekipu.A ova odrasla surova,pa prelazi u moju ekipu,da nas dvoje igramo protiv te klinke.Sto je smesno naravno.
I ja onda pišem, objašnjavam ovoj odrasloj SHE IS CHILD.Objasnjavam joj da je klinka i da želi da pobedi, neka je pusti,kao da je važno ko će pobediti.
Dopalo mi se sto to dete hoće da pobedi po svaku cenu,pa onda prilazi onome ko je bolji.A mene bas briga, to je samo igra i bas me dupe boli sto gubim.Znam da su vecina igrača mladji od mene i dosta bolji.
Inače poznato je da su stariji ljudi popustljiviji prema deci.
njezna_zverka
(manitanje)
10. март 2019. у 09.34
poet, bila sam u akciji..prvo mi je puklo nešto na autu, nije remen nego nešto što kao zateže remen ili tako nešto. uglavnom, volan samo ukrutio da prostiš i jedva se snadjoh da skrenem kraj puta. jedna od situacija gdje se pokazalo dobro imati dva ljubavnika pa je ovaj mladji sve sredio za pola sata..al bilo je i smiješno. mehaničar neki naš, sa cigarom u zubima zabio glavu pod haubu, reko otićemo u lagum majke mi..al majstor je, nemam zamjerku😉. ne kuvam baš, nemam strpljenja da stojim na jednom mjestu dugo. u ovim godinama je svaki minut dragocjen pa samo jedem u trku. kuvanje mi nikad nije bilo jača strana..možda nisam predana dovoljno, idk. dovla, mi smo sinoć bacili fudbala u kući sa dva malecka pa ih nekad pustimo da nam daju gol, zadovoljstvo ih gledati kako se raduju. andjeli mali. sve je to proces sazrevanja i moraju proći sve faze koje smo i mi sami prošli. još kao mladja, uvijek sam se bojala da ne postanem ona ljuta komšinica što popara loptu djeci kad joj padne u baštu. treba sačuvati dušu kroz život bez obzira koliko te šamara, to je vjera u Boga i snaga. djeca vape da ih pomiluješ i svaki put obraduješ nekom igračkom ili slatkišom. sjetiće se kad budu starili pa će i oni širiti više ljubavi i pažnje za malecke andjele. znam koliko ih poraza čeka kad odrastu ali naša pažnja i ljubav će im biti dodatna snaga na putu.
Dovla1
10. март 2019. у 15.30
Znaci majstor ti nešto petljao oko zadnjeg trapa.Tj nacentrirao ti osovinu i trap,da ne mrda levo ili desno:)
Lepo je sto ti je uradio generalku:)
Expander
(april martian)
11. март 2019. у 07.54
Ovo vise nema nikakve veze sa bilo čim!
Svelo se na lične prepiske..
Serbian Cafe je već odavno samo grobnica neostverinih...umjetnika, svih, mogućih zanrova.

Dovla, neka si ti baja do jaja, samo ta k av i ostani.
Njezna, sjeti me se ponekad i zapali mi svijecu, za zadusnice.
Poet, ti imaš posebnu spomen-plocu, ti si SUPER dobar lik u mojim hronologijama!

O
Expander
(april martian)
11. март 2019. у 08.00
A svi ostali, ne zamjerite mi, jer vas dovoljno ne poznajem!?
poet
11. март 2019. у 09.31
Hajde da i ja nešto dobijem, pa makar na 11 mart, pa makar i spomen-ploču. 😥
njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 10.50
dovla, pisala sam I o djeci a ti samo mislis na seks ;)

puno negative..svijece,spomenici..pa onda derpe, nisam ja ti si..a ironija sto smo se skupili na filozofiji, nauci o mudrosti,jelda;) čak blago komicno. :))

mi tezimo mudrostima I znanju koje nas održava na zemlji..a mislim da je kljuc svega početi primjenjivati isto na sebi da bi zatim imali za pravo kritikovati grupe ili čak kontinente.

Bog se prvo I najvaznije trazi u sebi. nećemo nikad stici do njega ako posmatramo samo oko sebe. Danas treba da odlucim da ubacim restrikcije šta unosim u stomak I mozak. možda čak da strozu dijetu ubacim svojoj glavi pa pustim samo lijepe vijest I lijepe misli da se zadrže. ponekad mi se čini da neki misle da su samo njihivi snovi propali, da je samo njih zivot samarao...ali ako I te misli odbacimo I krenemo ispočetka jutros..opet nije kasno. zato ne vidim potrebu da pišemo striktno o temi kao na nekom ozbiljnom predavanju. ja razmišljam svojom glavom I za sebe. ovdje mogu naći samo interesantne ideje na koju temu da mislim a da sam zaboravila. to me održava. često mislim da me u najtezim danima vracala u zivot samo radoznalost,sto sam srećom vidila koliko ovaj zivot nudi da još ucim I vidim. ...a onda se nekako naucis da stvarno odbacis sve I uzivas u momentu.evo razmislite koliko znate o egu..I šta nam vredi svo to znanje ako ne znamo da ga primjenimo I naucimo da ga krotimo. tako I na sve ostale teme. nije valjda filozofija nastala samo da ljudi razglabaju a ništa ne mjenjaju..bar kod sebe.

poet
11. март 2019. у 11.22
I onako je osvanuo neki okrnjen dan. ukrali nam opet sat vremena od sna I on me doceka sa spomen-plocom...

njezna, kako vozis auto kad ti se to desilo. nisi njezna uopste : )))
ja se ponekad uplasim sebe. takav mi je tempo da sam često toliko umorna da se teško kontrolisem na česti.
ili odem u neku drugu krajnost pa se zaustavljam čim vidim rakrsnicu iako je zeleno svjetlo.
nek nam je svima bog upomoci : )))

razmišljala sam I ja da mi je vrijeme da pocnem redovno da postim. mislim da je mnogo lakse kad si sam pa ne moras misliti na to šta će drugi da jedu.
nadam se da ću bar, sto kažeš, uspjeti da redukujem nešto od onog što ne bih trebala jesti I misliti : ))
to bi već bio dobar pomak. vidjecemo...

..nije ponekad loše misliti kako su drugi bolje prošli, to nekako ostavlja nadu da I nama nekad može biti bolje :D

zašto je expi ovako sumoran, mene to sad brine...

njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 11.42
pa kako je auto zaglavilo prvo sam smanjivala brzinu I trebalo mi dugo da ga zavrnem u desno..tako da sam krenula da skrecem milju prije nego sam se popela na plocnik ..a sad je ok. to je samo bio neki dio sto je drzao belt valjda.

moras da budes prisutna u voznji. dok vozis voznja mora da ti bude jedini focus.čim sjednes u auto reci sebi:Njezna je rekla da se fokusiram samo na voznju .:)

expi,pa nadam se da je ok.valjda nam se pojada sam.

da nisu u nekim prelaznim godinama..pa nam momci malo neUrozni;)

gdje je AP?
on djeluje kao skroz cool I smiren lik. garant nas cita I konta da I dalje smaramo ;)
poet
11. март 2019. у 12.11
ma, znaš šta..da nemam tu spomen-plocu...ne bih se brinula ni sekunde, nego eto..
šta sad da radim..moram cupat travu okolo I zalijevati cvijece..

draga moja tu mi ni ti ne možeš pomoći..možda ne bih trebala da vozim vise : )))

ja kad bih se još tebe sjetila kad ulazim u kola, tu bi se nas dvije raspricale, jedino da kupim TEsla-autopilot makinu..:DDD

AP garant ima pametnija posla, al' je raja, opet.. dodje, obidje nas..hvala mu :D

njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 12.30
meni B12 pomaze za duzu i bolju koncentraciju. ne volim da pijem kapsulice pa samo odem da mi daju inekciju jednom mjesecno. velika razlika mogu ti reci.

zvucis kao da si truck driver :))) koliko to vozis i zašto?

poet
11. март 2019. у 13.11
znam za taj trik, moja mama je redovno svako proljece primala deset I bila mjesec dana na bolovanju :D

ali ovdje to ne ide tako lako..imam doktoricu koja je veca cvaka od mene. pozalila sam joj se nedavno da me bole ledja, kaže, šta da ti kažem, istekla ti je garancija :D

a tražila sam jednom I te OHB12.., kaže, krvna slika ne pokazuje da imaš manjak tog vitamin.. tako da ću morati izgleda piti kapsule.

nisam kamiondzija, al' bi mi super stajalo hahhah:D
koliko vozim, pa ništa vise od prosjecnog roba, ovdje..15ak km tamo 15ak km vamo, s'posla na posao,
znaci u spici, po snijegu, ledu I kisi...ne znam zašto mi to tako teško pada..možda zašto što ne volim ići na posao..

mada, sjecam se jednog perioda kad sam vozila I po pedeset km u jednom pravcu I tad mi je to tako prijalo, ali to su bile voznje uglavnom highway-om I kroz njihova polja kukuruza
eto, ne znam...sto reko expi, biće bolje haha:)
njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 13.48
ne volim ni ja da vozim..često odlutam u mislima pa mi sviraju da pozurim..al meni se ne zuri toliko ko njima..stalno lete 20 milja preko limita..oni krse pravila I još sebi daju za slobodu da MENI sviraju..can you belive that..

cudni su ljudi I kad o tom razmišljas..kad idu pjeske puni su razumjevanja, sacekaju dame da idu prve, propustaju bake..a jel sjednu u aute postaju zvijeri...nema vise tolerancije, razumjevanja za godine I stanje drugih vozaca :))

njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 13.53
na ovu o vozacima,podsjetilo me na good old Dave :)

https://www.youtube.com/watch?v=nPGg8mv1vmc
poet
11. март 2019. у 14.25
ovo je tako tačno :)))
otkad njega nisam vidjela I čula :) bas ti hvala..

ja se u nekim situacijama na česti zahvaljujem bogu sto nisam musko, mislim da bih vrlo rano zavrsila karijeru...

čini mi se da bih istrcala nekad I potukla se koliko me znaju iznervirati..ovi sto voze kao ludjaci..a tek biciklisti..

njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 14.45
najviše volim observational humor.:))

a to da me iznerviraju..tačno možeš reci kad je u autu neko samozivo, sebično g...
misle još da su pametni..hiljadu puta mi je doslo na pamet da kojim slučajem imam macolu pa izadjem I sve skashim,onako fino..I zenstveno da im saderem I haubu I krov.

poet
11. март 2019. у 15.08
:D
sama sam ti tak'a : ))))

ali zato, moje sreće kad odlucim u po' dana da se vratim kuci, sto je izuzetno rijetko, pa valjda zato I meni toliko vrijedno...i onda se uputim kuci praznom ulicom...jaoo koja razlika (od jutarnje I vecernje guzve)..koji mir..osjecam se kao da sam vlasnica cijelog grada, zivot je lijep, buducnost svjetlija..boze, boze, tako mi malo treba :DDD

samo čitav grad samo za mene : ))))

njezna_zverka
(manitanje)
11. март 2019. у 15.28
da, samo CITAV GRAD, skromno, nadasve ;)

mislim da sam prošlu sedmicu zbrojila čitava dva dana na poslu :)))

jadni ovi ljudi sa mnom.

ajde otvori neku temu da mogu da razmišljam o ozbiljnijim stvarima.
imam još sat vremena da gdnjavim u stolici.

poet
11. март 2019. у 15.58
dok ja smislim, procice sat vremena. bolje ti..
osim toga, kako sam starija, sve sam neozbiljnija..

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
11. март 2019. у 20.14
Ozbiljna tema...
Sto vise ljudi, to vise samoce...
poet
13. март 2019. у 10.18
sto si ozbiljniji to si usamljeniji..ozbiljno..
ne mislim da to ima veze sa brojem ljudi.
:)))
dobro vam jutro.
njezna_zverka
(manitanje)
13. март 2019. у 16.08
gdje si se ti skitala do sada? ;)

..možda je AP htio reći da je bliskije kad pricamo malo prisnije I opustenije.
;)

ja sam malo citala onu njegovu temu o Epikuru. mislim da se tu može stosta nauciti.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
13. март 2019. у 16.25
Poet...ja ti lepo dao priliku da filozofiras i budes pametna a ti trt mrt nema ništa gotovo.:p

Zverko Epikur nas uci da su ljudi kao i sunce...prvo gore na hidrogenu a onda na teskim metalima.
Kad se zasite prirodna zadovoljsta covek trazi neprirodna jer u prvima više ne uziva. Kao i narkomani koji moraju da povecavaju dozu da bi nešto osetili.
Oni koji su potpuno izgoreli najviše cene čistoću i nevinost.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
13. март 2019. у 16.34
AP je hteo reći da sto je vise ljudi vise shvatamo da smo sami, da poznajemo sve manje i manje ljudi koji dolaze...svi traže neki mir, samocu, otudjenje, postaje veca izbirljivost i manje strpljenja za one koji ne odgovaraju nekoj nasoj ideji šta nam treba u tom trenutku...
Masa sprečava intimnost jer tezi inerciji, nastoji da ostane masa.
U masi se ništa ne desava, svako gleda svakog, svi bleje isto...zato je svako sam u masi.
poet
13. март 2019. у 16.36
ne znam da li da ti kažem istinu ili da te slazem :)))

bavila sam se slusanjem jucer, jer je to bilo jedino sto sam mogla sebi priustiti jucer..
teska neka tema, bas sam se opteretila. trebace mi malo vremena da oporavim mozak..

znaš, meni kad je loše, ja se trudim da se dodatno dokrajcim : )))

a gdje si bila ti? :D

volim I ja da precitavam tudje postove, ali tako naletim neizbjezno I na svoje, pa se postidim, tako da to radim samo kad sam u punoj snazi: )))
poet
13. март 2019. у 16.43
Poet...ja ti lepo dao priliku da filozofiras i budes pametna a ti trt mrt nema ništa gotovo.:p
--
pa, šta ja tu mogu..
pametni ljudi to znaju da sazmu u dvije-tri rijeci :)))

mislim da je to stvar percepcije..
ljudi kako stare, tako su svjesniji razmijera svijeta, a u isto vrijeme I njegovog kvaliteta, stoga I taj osjecaj samoce, a ustvari se radi o tome da nema vise šta da se otkriva..
I onda se covjek okrece sebi..

poet
13. март 2019. у 16.45
podsjeti me sad na onaj vic..bjez'mo Mujo, mi smo sami, a njih su dvojica : )))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
13. март 2019. у 20.44
O kojoj teskoj temi je reč?
poet
13. март 2019. у 21.31
Vjeruj mi da mi je teško i napisati. Ali, evo...pedofilija...
njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 08.44
uh,pedofilija.
o tome sam htjela pricati nekidan, kako se klupko pocelo odmotavati I kako je prica otisla u skroz drugom pravcu.
ne razmišlja covijek koliko posljedica ostavi I koliko te kreira u nešto sasvim drugo nego sto si trebao postati.
mislim da zbog mog njeznijeg pristupa mi lakse prilaze I znam da traže puno odgovora. neki ne postuju svoje tijelo, neki ostanu u svom mraku..

draga moja, o tom sam toliko procitala trazeci prvo odgovore za sebe, anksioznost, dedepresija...vrlo oprezan pristup ljudima ali isto tako pazljiv pristup da ne povredim nekog jer ne znam njegovu zivotnu pricu.

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. март 2019. у 09.33
Belgija i Francuska su pune pedofilicara. U politici, sudstvu...i naravno svim oblastima gde je puno dece. Za neke francuske pedofilicare se zna šta su na primer Jack Lang. Za njega se otvoreno govori da je deo jedne grupe koja je sadisticki silovala i na kraju udavila decaka u njegovom sopstvenom izmetu, drugi kao Daniel Cohn-Bendit su se javno na tv-u hvalili svojim pedofilistickim iskustvima. ...itd vecina tog smrada su Jevreji koji su zasticeni zakonom i vezama pa mogu šta i kako hoće.
Nije uopste cudno da raste ekstremna desnica u Evropi.
Bio je pre nekih 10-tak godina veliki skandal u Nemackoj gde su pedofili infiltrirali stranku Zelenih i probali da menjaju savezne zakone u pravcu depenalizacije pedofilije. Kad je skandal pukao, razbezali su se kao bubasvabe.
poet
14. март 2019. у 10.52
nisam bas sigurna da sam shvatila šta si htjela da kažeš, njezna..

naime, prica je duga, a ne znam ni da li vas interesuje..to što se tiče mog interesovanja za temu..

kao prvo, ja ne mogu da pojmim da je takvo sto moguće..
paralizovana sam na samu pomisao.
prije skoro godinu dana, ne znam kako ali zainteresovala me cijela ta prica o Michael Jackson-u
pa sam provela sate I sate pregledavajuci sav mogući material koji sam mogla naći na netu o njegovom zivotu, intervjue sa ljudima koji su mu bili bliski, sa njim..itd, dakle bas, bas sam se unijela u tu pricu zaintrigirana tim fenomenom ili vise njih...talenat, slava, raznorazni igrači I interesi kad je show business upitanju I njegova povevzanost sa politikom. šta da vam pricam, veliki zalogaj za moj mali nespremni, ali veoma radoznali mozgic koji bez obzira na sve neće da popusti dok ne pregori..
toliko sam se ja uzivila u sve to da sam na kraju slusala michela I plakala gorko..
ne zato što sam sigurna da nije kriv, nego sto mi zaista djeluje kao žrtva ovog prljavog svijeta.

sad, ponovo, nako ovog tz. dokumentarnog filma Leaving Neverland, kad ga ponovo optuzuju za uzasne stvari (nisam imala zeludac da pogledam, ali sam odslusala intervju ove dvojice koji ga optuzuju kod Opre)
ne znam da li ste u toku I da li vas uopste zanima, ponovo se pitam da li je moguće.
međutim, svo vrijeme imam na umu kakva masinerija I menazerija pokrece ovaj svijet I muka mi je, a više ne znam ni od čega.

totalno sam u soku...
sva sreća, sinoć odsusah još jedan intervju sa necakinjom od MJ koja se u vrijeme navodnog maltretiranja zabavljala sa jednim od aktera I to me je malo rasteretilo.

ljudi dragi, ja ne mogu da vjerujem da ljudi mogu biti toliko I tako bolesni...

ovo je sve , znam, zbrda-zdola...imala bih toliko toga da kažem,ali ne znam odakle da pocnem, ne radi se samo o jednoj temi/roblemu nego je sve to tako isprepleteno da .. ne znam ni sama..
poet
14. март 2019. у 11.11
da me pogresno ne shvatite, nisam njegov fan.. čak mi pomalo ide na zivce..
ne mogu da objasnim zašto..

meni je jednostavno zao jednog ljudskog bica, koje je vjerovatno ogledalo patnje mnogih..
on je rezultat svega onoga što se u tom drustvu desavalo I desava..
kroz njega I njegovu tragediju se može naslutiti I osjetiti tragedija svih nas..

da li bio kriv ili ne, ja se nadam iskreno da nije jer..I ovako mi se gadi ovaj svijet..ne znam kako da objasnim..,
on sam je žrtva I u to sam sasvim sigurna, zivog olosa, samih djavola koji hodaju zemljom..
kako je to moguće? ja se samo pitam, kako je to moguće?
kako je moguće da postoje zli, bolesni izopaceni ljudi?
zašto?
zgrozena sam..

: ))) mislim, znam... I sama sebi sam smijesna, ali jbg. ja jednostavno ne mogu to da shvatim..
njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 11.16
AP, mislim da prljavog svijeta ima na sve strane jedino sto zapad mnogo vise prica o tome. isto tako kažu da su djecaci duplo manje zlostavljani ali mislim da je to zbog toga sto su muskarci zatvoreniji I mnogi nikad ne otkriju svoju bol...ali se može prepoznati. tu je sad I katolicka crkva, vjecno utociste homoseksualaca I pedofila jer su izmislili to pravilo. kad momak u selu vidi da će morati objašnjavati zašto se ne ženi ili ne želi onda umjesto da bude podvrgnut ruglu u selu ode u fratre pa ima sto želi a I svi mu ljube ruku ..još se I dive kako nikad nije pogledao ženu I kako je dobar boziji sluga...a posto su slabici onda krecu na najslabije tj djecu.

poet, htjela sam reći da pricam I prepoznajem jer poznajem tu bol.
kod muskarca se obično desava da ima strah od performance u seksu pa podbaci..obično traže utjehu u alkoholu ili travi..dolazi do jake anksioznosti tako da nisu u kontroli misli I podsvijest void kolo po mislima.

neki se nadju u homofobiji, neki u jakoj potrebi dokazivanja muskosti pa im je seks tema u glavi 23 sata od moguća 24...tj postaju zavisnici o seksu.

ako muskarac nema problem sa erekcijom kad je sam onda je problem samo u glavi a rjesava se pilulama za ansioznost ili depresiju jer tad podsvijest manje remeti rad mozga I covijek se laske opusta.

njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 11.20
MJ, on je bio poremecen..zamisli kolike ture, putovanja, sam..čemu je sve bio izlozen a djetinjstvo nije imao.

dosta znakova ukazuje da je bio pedofil...jedino nije bio nasilan..on je bio manipulant na fin način.
poet
14. март 2019. у 11.38
ja eto ne mogu biti 100% sigurna..

I bas to mi stvara tu mucninu...sve te slike uzasa, a bez I jednog sigurnog dokaza...
pomisao, čak strah, da neko nevin može da nastrada...
pretpostavka da je neko svjesno spreman da unisti I to na takav način nekoga..

poet
14. март 2019. у 11.41
jasno mi je da nije bio normalan, niti je mogao da bude...ali da je bio na taj način izvitoperen to mi se nekako ne uklapa u moju logicku semu...

I upravo to mi pravi kratak spoj u mozgu...

nešto ne stima..ili ja samo ne mogu da pojmim...

njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 11.45
meni se isto cinilo da MJ nije taj tip. vise mi se cinilo da neki ljudi hoće samo njegov novac I koriste sto je malo opicen..ali se moras upitati zašto je opicen I od čega.

on jeste povredjen kao dijete jer vidis da nije htio da udje u svijet odraslih, praveci one besplatne ringispile po dvoristu..nisam citala ove zadnje ispovjesti..jesu li ubjedljivi?

poet
14. март 2019. у 12.51
znaš šta, kad neko četiri sata prica o takvim scenama I to u detalje, teško je ne povjerovati u to..
međutim, kad krenes da istrazujes I cujes drugu stranu tj, fakte o kojima se u tom filmu ne prica, pa krenes da sabiras, onda se pojavi taj ogromni upitnik iznad glave..

obojica su na sudjenju 2005 bili svjedoci odbrane, jedan od njih čak prvi svjedok koji je izasao nakon što je tuzilac zavrsio sa svojim svjedocima.

da bi danas izjavio da on tada u svojoj dvadeset I trecoj godini nije bio svjesta da je to što se desavalo izmjedju njega I MJ bilo TO. !?
inače, izasao je sa ovom optuznicom nakon što nije dobio posao glavnog koreografa za MJ Cirque du soleil Show u Las Vegasu.

ne znam..ima tu još puno toga..
poet
14. март 2019. у 13.00
https://www.youtube.com/watch?v=A62s6xf2vlY

ovdje je nekako sumirano ono sto ja nekako naslucijem..I kako razmišljam..
njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 13.36
a pazi ovaj komentar :
This is another step in the pedo elite agenda, they want us to believe Michael Jackson is guilty, because the fans will still love him, and will start accept the pedo agenda, saying that love is love no matter the age. This is what they want and this is why they use Michael.

ko zna, moguće je sve. ne vjerujem da bi neko mogao pricati satima I izmišljati dogadjaj. I dvadesete su još nezrele godine I nespremne da se suocavaju sa ovakvim stvarima. ne cudi me da momci nisu ništa htjeli da kažu jer dugo treba da razluce svoju seksualnost, osjecaj krivice..a opet..moguće je I da je sve za lovu. ko ljudima može vjerovati.
poet
14. март 2019. у 14.38
ne vjerujem da bi neko mogao pricati satima I izmišljati dogadjaj
---
upravo o tome se radi. ako neko bas želi da povjerujes u nešto onda će igrati na tu kartu.
zar je bilo potrebe da se to razvuce na četiri sata I da se napravi u stilu pedo porno filma
kako su ga neki koji su gledali opisali.

nisam gledala, niti namjeravam.

ne bih vise o ovome, smorilo me..
jedino, ako te zanima, ja sam puno toga odgledala, a ova dva-tri intervjua bih izdvojila, pa bujrum : )))

https://www.youtube.com/watch?v=3ksT-OB3eQQ&t=19s
https://www.youtube.com/watch?v=4Ga5JatiAlk
https://www.youtube .com/watch?v=pDa27x6mTWs

ljuta sam na sebe sto me radoznalost dovela tu da provedem sate slusajuci sav taj uzas, a s druge strane, nije loše znati šta se desava okolo..jedino sto treba imati zaista zdravu pamet I dobar zeludac da se sve to provari...
njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 15.35
odgledala sam malo na Oprah I mislim da ne lažu ovi momci.
to je nešto ko Stokholm sindrom I momci su to jako dobro opisali a da
docaras tako dobro moras proćitako nešto.

vjerujem da ni sam Michael nije vjerovao da im čini stetu.mnogo pedofila to objašnjava kao ljubav.
čak vjeruju da cine djecu sretnom. mnogo komplikovanije nego sto vecina ljudi misle.

bez obzira koliko puta cujes da nisi kriv jer si djete ti I dalje nosis krivicu sa sobom..pa dio koji opisiva kako zdravo djetinjstvo treba da izgleda..

neću gledati dokumentarac jer me ne trebaju dalje ubjedjivati a I da bacim misli na nešto vedrije.

poet
14. март 2019. у 15.40
svaka ti cast, ja ništa ne mogu „malo odgledati”. volim uvijek sagledati sa svih mogućih strana prije nego sto donesem sud, naročito kod ovakvih stvari.

zivjeces ti sto godina : )))
poet
14. март 2019. у 15.42
Stokholm sindrom I momci su to jako dobro opisali
--
I to mi je nešto vrlo sumnjivo. tamo neki sindrom koji već postoji I da se lako opisati/prepisati.
njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 15.53
ja ne želim da živim 100 godina :)))

to bi bilo 40-tak o shtapu I po bolnicama..a nist ne možeš dobro da radis jer si star.;)

obično I ja sagledam stvari sa svih strana ali mi je nekad dovoljno da poslusam osobu.

poet
14. март 2019. у 16.06
ja ne želim da živim 100 godina :)))
--
ko tebe pita : )))

vjerujem u saslusavanje ali samo pod reflektorom plus dobar I los policajac u paru..
:D

nisam ni ja losa u tome, ali samo kad poznajem osobu kako se ponasa I u nekim drugim okolnostima..

njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 16.23
MJ je bio narkoman, ludjak I pedofil, nazalost.

jedna od karakteristika pedofila je I da izgledaju ko slinavci koji
izazivaju sazaljenje...kao on.

možeš li ga uopste zamisliti u krevetu sa zenom, sa svom onom sminkom
I onim nosicem?

njezna_zverka
(manitanje)
14. март 2019. у 16.27
nisam ni ja losa u tome, ali samo kad poznajem osobu kako se ponasa I u nekim drugim okolnostima..
==================================================================

:))) ni blizu ko ja.

sa svakim zlom dodje nešto dobro..dobijes instinkt za opasnost..I loše ljude.

ja čujem mnogo vise sto oni momci pricaju.

znaci, niko ko ja..i MJ je pedo..idemo dalje ;)

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. март 2019. у 16.39
Ma me, nije uopste sigurno da je MJ bio pedofil, ono sto je sigurno je to da je mnogo para u pitanju i da se sve desava u Americi.
Dakle advokati stupaju na scenu, da otmu šta se oteti može.
Lično vidim MJ kao vezanu vrecu, covek pun kompleksa, maltretiran od kad zna za sebe, pod dominacijom svog oca...vrlo moguće i da je bio žrtva pedofilije jer ambicija njegovog oca nije poznavala granice da se domogne uspeha i slave.
MJ je jedan tuzni lik.
poet
14. март 2019. у 16.39
: ))))

šta reci..djelujes tako samouvjereno da se ne usudjujem proturjeciti ti
poet
14. март 2019. у 16.40
..ali ću se potajno ipak sloziti sa AP-om : )))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. март 2019. у 16.45
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. март 2019. у 16.48
Cekam već godinu dana (stalno najavljuju i loze nas) izlazak novog albuma Tool.
Izgoreo sam vise cekajuci...
poet
14. март 2019. у 17.53
Šta je ovo, dragi Boze...
Ko još ovo sluša.. osim moje djece :D
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. март 2019. у 18.59
Pljujes u moj tanjir?
poet
14. март 2019. у 19.11
Ma ne, samo sam uzela dva komadića sira iz njega i začepila uši :)))
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 08.46
dobri su!! knogo dobar I video!!!

volim dobru muziku, nekad agresivnu..a I dobar humor.

šta imate od komedije da preporucite?

volim George Carlina, Dave Allena..ovu Sandru sto je Poet preporucila..jutros me Sandra zabavljala dok sam vozila. kakva luda :))

poet
15. март 2019. у 10.32
da, da.. taj video me je najviše I iznervirao. : )) šta mi tu mlati tim tankim rucicama I kao ona nešto udara bubnjeve...

šta kaže Sandra? : )))

poet
15. март 2019. у 11.30
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 12.04
poet, ti si ljubomorna;) :)))

nisi obratila paznju na muziku a meni bas cool da je super riba tako dobra na bubnjevima.

njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 12.10
evo moje ljubavi:

https://www.youtube.com/watch?v=AuuEuylPCiE

on je lud skroz :)))
poet
15. март 2019. у 13.05
:)))
Kako neću biti! Čitav život sam željela da budem bubnjar, gitarista, klavijaturista i pjevačica i onda vidim neku manekenku kako udara neki žestoki ritam bez da mlati glavom. Još nije ni ljuta, nego sa osmjehom. Nije fer.

Sto je najgore, nekome se to svidja...
Ne mogu da vjerujem.

njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 13.26
hahahhhhaa..ali..ukusi se ne raspravljaju jer bi vodilo u nedogled.

ne kažeš mi kako ti se svidja Rick..vjeruje u pse jer pruzaju bezuslovnu ljubav I vole te vise nego sebe..plus , ne prete paklom :)))
poet
15. март 2019. у 13.35
ne svidja mi se.

ni tema mi se ne svidja. o smrti I (cuj!) nema boga...nemoj me plasiti..

izgleda da jedino sto je I tebi I meni smijesno je ova Sandra : )))

mada, meni I nije vise tako smijesna otkad je mene potkacila...

poet
15. март 2019. у 13.38
I vole te vise nego sebe..plus , ne prete paklom :)))
--
ovo je posebna prica..
ne prete paklom, ali zato okrenes se da otvoris pepsi, nigdje lage pizze..
kakav pakao..kakvi bakraci...
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 13.46
mada, meni I nije vise tako smijesna otkad je mene potkacila...
===============================================================
kako mislis tebe potkacila?

poet
15. март 2019. у 13.57
ma zezam se, : )) u moru njenih klipova, moras pronaći I seba, barem u jednom : ))

poet
15. март 2019. у 13.58
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 14.00
zašto su danas svi postali preosjetljivi na humor?
ne smijes vise da se salis a da se neko nije uvredio sto si izabrao takvu temu, sto si zloban,sto si ovo, ono..

ljudi bi trebali malo da se opuste I puste komicare na miru.
ko se vredja nek ne slusa.

niko se više ne zna ni saliti :(

njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 14.02
da, ni meni je nije bilo pravo na onim o svalerima..;)

poet
15. март 2019. у 14.02
šta ti bi odjednom, možda ti je pao secer. hoćeš da ti nabrzaka ispecem dvadesetak palacinaka :D
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 14.04
:)))

ma smijem se bona...

sve ću vas podaviti :)))
poet
15. март 2019. у 14.11
evo I ja se smijem, a migrena u najavi..

nek mi je Dog na pomoći : )))
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 14.50
ajoj, imaš migrene?

od čega te migrene dolaze?
čula sam da su jako bolne..

poet
15. март 2019. у 15.23
skoci mi adrenalin, a nemam kuda da trcim ili mi se ne trci I bum..
pravo u migrenu...
: )))

pusti migrene..

nego, šta tebe boli? : )))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. март 2019. у 15.47
Nasmejana pa svira rukicama, svira nogicama...šta sad?
Poet moras da se zainatis i das zivotu ultimatum...u sledećem zivotu ću biti bubnjarka i nema vrdanja.
Vidi ovo cudo...
https://vimeo.com/263985244

Inače odlicni su vam ovi komicari...inteligentni...
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 15.53
hahahhha..znaš da si ostario kad krenes da pricas o bolestima;)

pa, nemam boljke.bavila sam se sportom tako da I sad zaigram fudbala(velika ljubav)..
ronjenje..nedavno sam bila na rock claiming..još me ide dobro..čak I ona gdje se samo hvatas rukama..samu sam sebe iznenadila...nemam fizicke bolove.

mentalno nikad nisam bila skroz dobro:)) al boze moj, niko nije savrsen;)

aaa mjenjam seficu inače..tako da danas samo svrljam po internetu….I tako to :)

ne znam,mislim da sam zadovoljna kako sam izbalansirala zivot..
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 15.59
nego, nema nam Dovla..brine me pomalo.

zna li iko šta je s njim?
njezna_zverka
(manitanje)
15. март 2019. у 16.03
poet, jel izbjegavas kofein?
poet
15. март 2019. у 16.25
Vidi ovo cudo..
-------------
eeee, ovo je već nešto :)
vidis li ti razliku? dijete uziva..

zaboravila sam violin I cello..i to bih voljela..
šta još.. ma nema, bukirana sam za narednih par zivota...: )))

poet
15. март 2019. у 16.30
ne izbjegavam ništa, osim ljude : ))
nema to veze sa kofeinom, ovo se vraca tačno na vrijeme svaki mjesec, povezano sa hormonima, tako da jedva cekam da se otarasim tih hormona da me prestane glavusa..
e, onda ćete vidjeti..kupicu set bubnjeva da to proslavim I ima da rastjeram komsiluk, a onda da dovedem raju da kupe kuce okolo kad im padne cijena I da napravimo bend.

Dovla izucava nekog novog starog filozofa, čim bude spreman da odrzi predavanje, eto ti njega.. ne brini..: )))

Svaka cast za fizicku kondiciju. da sam bila ludja I ja bih bila pamatnija pa se bavila vise fizickom kulturom.
ovako..vise sreće drugi put, sto rek'o AP
Dovla1
15. март 2019. у 18.35
Gledam slike ovog masakra u dzamiji na Novom Zelandu.
Kada ljudi pogresno shvate istoriju, pojam slobode i pravde,kada promase sve zivotne vrednosti.
Sad i AP ima na koga da se ugleda, ovaj masovni ubica će mu biti idol pored onog Brejvika masovnog ubice iz Norveske.
Kad to sve izmiksuje sa Fridrih Niceom, ima da bude stvar do jaja.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. март 2019. у 20.18
poet
16. март 2019. у 00.09
Hvala, AP.
Evo i od mene .. ima za svakog ponešto. Iz mog nordnog kraja. AP, za tebe ova plavusa sa zveckama. Nježna može da bira, samo da mi ne dira Zaharija, a Dovla ... nek sjedi i razmišlja..
Have a good weekend mes amis!
poet
16. март 2019. у 00.10
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
16. март 2019. у 21.20
Hvala ti Poet, plavusa je simpaticna i nasmejana.
A tip peva na francuskom...

:)
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
16. март 2019. у 21.59
poet
16. март 2019. у 22.13
:)) pjeva meni hahah
Imaš plavušu pa nek ti prevodi :D

Prepade me ovo bebce :)) si vidio onog malog Rusa na bubnjevima?

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
16. март 2019. у 22.51
Da, puno neke dece koja razbijaju...prepadoh se nacisto kad videh koliko japanskih devojcica lupa bubnjeve.
Mala nogica, u maloj carapici, a lupa ko monstrum...ni Bonamov sin ne lupa tako dobro kao ona a ima tatu profesionalca.
Daj vidi da nisu jeli neki OGM ili ribu pored Fukusime, nisu tu cista posla.
:)
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
16. март 2019. у 22.53
P.S. Pravicu se da ne znam francuski...ako će ona da mi prevodi.
poet
16. март 2019. у 23.22
:)))
To je već vas problem... ja te neću ocinkariti :))

Ti klinci su meni dokaz da ima Boga..

Laku noć
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.