Дискусије : Философија

 Коментар
Kad je ljubav grijeh?
njezna_zverka
(manitanje)
06. фебруар 2019. у 07.32
neko dole reče da Andjeli nekad služe bogu a nekad djavolu i svidja mi se ta teorija. ljubav dolazi od Boga a nekad ne bira u kojim okolnostima pa postane prevara i greh. možda je ljubav samo dobro maskirana požuda ali možda nebi bila grešna da ne postoji brak koji je nastao ogradjivanjem dijela Božije territorije na zemlji. ako se odupireš iskušenju to postaje prava patnja. izgubiš mir, ne spavaš..šta to znači i kako možeš potpisati da ćeš vječno voliti samo jednu osobu i kako možeš kontrolisati svoje emocije jer sazrevanjem se mjenjamo a mjenja se i osoba koju smo obećali voliti do smrti??? da Big voli monotoniju nebi izmislio godišnja doba. možda i sami Andjeli preskoče malo na drugu strahu da unesu malo živiota i akcije. što moraju odmah biti pali i da se zaborave sva njihova dobra djela kad ništa u živitu nije crno i bijelo?
Dovla1
06. фебруар 2019. у 14.48
Andjeli ne mogu sluziti djavolu jer onda ne bi bili andjeli.Bio je onaj posrnuli andjeo Lucifer,al on nije vise andjeo posle posrnuca.
Ljubav i greh ne idu zajedno.Kao sto i kaže u Bibliji da se ne može sluziti i bogu i djavolu.
Hrišćanstvo ima neka tri temelja:ljubav, vera i nada.
Ako pitamo od tih troje šta je najvaznije,posto je religija u pitanju, za ocekivati je da vera bude najvaznija.No nije tako, za hrišćane je ljubav najvaznija.To je ispravno.
Pošto je prava ljubav teško dostizan ideal,ali vredan truda,bas kao i ona trajna sreća i smirenost koju sam dole pominjao.
Sad sve zavisi kako ljudi ljubav definisu.Uglavnom vodjeni egoizmom, oni ljubav vide tamo gde imaju korist.Ono sto im donosi uzivanje, bogatstvo,to zovu ljubav.
Meni se najviše svidja ona kratka i laka definicija ljubavi.Ta definicija kaže da je ljubav voleti druge ljude be interesa.
Opet je to lepo Isus objasnio kada je rekao koja nam je plata ako volimo one koji nam ugadjaju i cine dobro.Volite svoje neprijatelje,kaže on.Kako to deluje glupo materijalistima danas.
Nije lako voleti neprijatelja, jednako je teško koliko je lako voleti one koji nam ugadjaju.
Voleti neprijatelja je dobro iz dva razloga.
Prvi je, da nas neprijatelj čini boljim,jačim,on nas drzi na oprezu i budne, uvek spremne da reagujemo.A prijatelj nas čini uspavanim.Prijatelj može da nas izda a neprijatelj ne.
I drugi po meni vazniji razlog,da volimo neprijatelje,jer bolje je ako ih tako pobedimo.
Ako krenemo silom da se obracunamo sa neprijateljem,i ako uspemo, mi ćemo ga smiriti,ucutkati.Otklonicemo opasnost za neko vreme,ali neprijatelj će nas potajno mrzeti, biće odan iz straha,a ne sto nas voli,i vrebace priliku da nam se osveti.
Ako pak ljubavlju uspemo da ga obratimo,da ga pridobijemo, onda smo trajno resili problem,i možda će nam biti bolji prijatelj od onih već deklarisanih prijatelja.Bolje je probati ovu drugu metodu,ako je moguće.
Ako pokusamo silom savladati neprijatelja, pruzice jak otpor,a ljubavlju ako pokusamo,tu će mu otpor biti manji i lakse ćemo ga savladati.
njezna_zverka
(manitanje)
06. фебруар 2019. у 15.15
Ako je i sam Lucifer posrnuo Andjel to znači da Andjel ima slobodu volje i izbora. Znači da on nije samo slijepi borac za dobro.
Dovla1
06. фебруар 2019. у 15.31
Svako ima slobodu volje i izbora u ovom svetu.Naravno da će okolina na to uticati.I Adam je imao slobodu izbora.Bog mu je rekao da jedno ne radi a on je bas to uradio.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
06. фебруар 2019. у 20.36
Mmmmmmmmmmmm...da.

Dobro to što covek „bira” zlo da bi se osetio slobodnim...ali odakle ideja Boga da u njega stavi osecanje zadovoljstva dok to čini?
O tome se da razmišljati i filozofirati.
Da li je covek posten ako je nesposoban da bude neposten?
Logika i moralni principi do te mere da emocionalno u coveku potpuno nestane...pa onda živi kvantitativno, za druge...jer je na kraju krajeva svako egoisticko zadovoljstvo nemoralno.
Ima li covek uopste pravo da živi, i odakle mu to pravo?
Spesisti pokusavaju danas da nas ubede da svaki zivot isto vredi (ne vredi) neka vrsta zivotinjskog komunizma.

Covek je izgubljen u bilo kakvom obliku totalnog morala ili nemorala.
..a sve ono sto je u sredini gaji svoju fascinaciju za ekstreme.
Mister_No
(Bonelli editore)
06. фебруар 2019. у 20.53
Довла, ово што пишеш је фатализам који су осмислили клерикални кругови за лакше контролисање свести народа. Они те кољу и убијају, а ти треба да их љубиш уместо да узмеш мотчугу и да се браниш.

И сам Његош је рекао „стати тиранину на врат, људска је дужност најсветија”.

Што се тиче Бога, још је Волтер после стравичног земљотреса 1755. године поставио питање, „какав је то ”бог„ који дозвољава смрт десетина хиљада деце?” А ја би додао где је био исто кад су усташе убијале српску децу у Јасеновцу, или кад су бели колонизатори у његово име убијали домороце?
Mister_No
(Bonelli editore)
06. фебруар 2019. у 20.54
*исти
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
06. фебруар 2019. у 20.55
Posrnuli andjeo je još uvek andjeo, kao sto je i posrnuli covek i dalje covek.
Koliko puta je samo Bog posrnuo pa nikom ništa, dok ga drugi slusaju, sve mu se da oprostiti ili misticirati do te mere da se više ne zna šta je dobro a šta zlo.
Okruzen je gadnom ekipom koja je korumpiranog duha i bez morala...to svima izgleda odgovara da je moral boziji a ne njihov, pa nemaju nikakve odgovornosti ni stava.
Andjeli...andjeli...mora da su slepi ili totalno nezrelog duha...deca u telima odraslih...naivnost i snaga...ili starost duha u mladom telu.
Inače cemu sve to? Vecno živeti kao andjeo da bi vecno sluzio bogu u njegovom vecnim planovima...čini mi se da bi posle milijardu godina verne sluzbe u jedno momentu svako rekao dosta, želim svoju slobodu.
Sem u slučaju da su malo priglupi pa ne shvataju da je cela ta igra pravljenja i rusenja, poraza i pobeda, samo način da se drže pod kontrolom,da se emocionalno uzivljavaju u ulogu koja im je unapred određena naivno verujuci da imaju slobodu izbora.
Dovla1
07. фебруар 2019. у 02.42
„ Што се тиче Бога, још је Волтер после стравичног земљотреса 1755. године поставио питање, ”какав је то „бог” који дозвољава смрт десетина хиљада деце?„ А ја би додао где је био исто кад су усташе убијале српску децу у Јасеновцу, или кад су бели колонизатори у његово име убијали домороце? ”

Volter je imao pogresno shvatanje pojma bog,kao i ti sto imaš.On
je bio bezboznik i njegove opaske o bogu i veri su bezvredne jer je boga gledao kroz prizmu tadasnje crkve koja je bila zločinacka i protiv naroda.
Volter je bolje shvatao coveka, pa procitaj ako nisi njegovu malu knjigu Kandid.U toj knjizi on zastupa istu tezu kao i ja da je covek onaj koji nosi zlo u sebi i da je zao na svakom delu planete.
Naravno covek nije potpuno zao, nosi u sebi i dobro,i onda se tu u njemu stalno lomi i bori.Nikad potpuno zao, nikad potpuno dobar.
Pa još pre Hrista je zapisano u Bibliji u onom delu gde je Adam sagresio.Opisano je da covek ima slobodu volje.I ne može bog biti kriv za ljudske gluposti,pa ni za zločine, decije logore ,svetske ratove a ni zemljotrese.
Bog je prorekao u Bibliji, Adamu i Evi kakav će im biti zivot kada budu isterani iz Raja.Da će se muciti,da će se patiti i uvek boriti da prezive.
Pokojnog patrijarha Pavla su jednom pitali kada će nam biti bolje.
Biće nam bolje kada mi budemo bolji- odgovorio je.
Volter,Didro, Ruso i drugi francuski bezboznici u to vreme, podstakli su i inspirisali Francusku revoluciju 1789.Zbacen je zločinacki rezim Luja 16.Ali zamenio ga je drugi teror revolucionara.Vodje revolucije Danton, Mara,Robespjer i sl su sami poceli vrsiti teror.Da bi se nastavilo sa novim terorom Napoleona koji je zaratio sa celom Evropom.Pa se nastavljaju dalje prevrati tokom 19. veka i sve kulminira velikim pokoljem 1914 u kojem Francuska igra prvorazrednu ulogu.
Eto ti to što ti zagovaras,samo nasilje.
Nikad nije kasno odgovoriti tako kako Njegos opisuje.
Ali zamisli imaš dete,koje vaspitavas a ono kao i svako dete pravi probleme.Pa zar nije bolje dete ubediti na lep način da se čini probleme, nego da ga odmah izmlatis.
Batina uvek ima dva kraja.Ko se maca hvata od maca će i poginuti.
Ako već postujes Isusa onda postuj sve sto je on izrekao.
Ti mislis da bi bio bolji ako bi ti dosao na vlast umesto danasnjih mocnika koji vladaju.Mislis da bi bio posten i pravedan, mislis tako sada jer nisi imao priliku da vladas.Kada bi zaista dosao na vlast, video bi kako bi teško odoleo da i ti ne pocnes krasti, da i ti ne pocnes uzivati slasti koje vlast i moc donose.
Kod Crnogoraca postoji dobra stara tradicija cojstva i junastva.
Junastvo je borba i pobeda nad neprijateljem.
Cojstvo je borba sa sobom i pobeda sebe.
Cojstvo je vaznije i jače od junastva.
Mirnim sredstvima se mnogo može postici i danas.
Ko uspe da stvori u sebi bogatstvo, njemu neće ni nedostajati svetovno bogatstvo.

njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 10.27
upravo to, pokusavam spoznati andjela. Andjeo ima ljudsko tijelo a sama krila predstavljaju zivotni let. Pali andjeo je samo onaj shto je izgubio krila tj zivot ili sposobnost da se osjeti živim a nazivljim se osjecamo kad volimo I ljubimo.
biblija je pisana ljudskom rukom a neki djelovi motivisani I zeljom za manipulacijom mase. u njoj piše kako I šta sa robovima a ne kaže da je grijeh koristiti covijeka za roba. onda opet, koliko je gresnika proglaseno svetcima..što se nebi I meni oprostilo. pogledajmo svetog Djordja, Valentina ..prvi koji su mi pali na pamet. ja mislim da je I raj I pakao a I svi andjeli da su ovdje. zivotni let je smisao zivota I kako ga sto bolje iskoristiti na lijepo.jel Djavo pali andjeo ili sredstvo kaznjavanja? bilo bi logicno ako nas navodi na loše da zajedno partijamo u paklu a ne da me onda stavi na vatru sto nisam slusala Boga. znaci I zlo mora postojati da bi prepoznavali dobro. kad pogledas kako univerzum I zivot funkcionisu,sve na principu pulsa najprije. kad prestane puls nestanu krila. zakon fizike, matematike..sitne oscilacije se tolerisu a nagle I jake izazivaju pucanje tako da je kljuc samo u balansiranju. od mene se ne trazi savrsenstvo niti da nakon jedne greške letim u kotao pakla. dokaz da bog postoji je ova kreacija oko mene , Fibonacci kod, Pi broj..magija...svi mi vjerujemo u dobro samo neko na jednostavnijoj slici a neko zaokruzi dalje I dublje jer mu trebaju konkretniji dokazi.greška je sagledati samo sa filozofske strane ako hoćemo vise dokaza.
Mister_No
(Bonelli editore)
07. фебруар 2019. у 10.30
Русоова филозофија која је тежила ка истини је далеко ближа „богу” од испразног теолошког празнословља цркава средњег века које су настојале да убију сваку идеју будућности и прикују човека за постојећи свет.
njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 10.38
ima mnogo falinki u Biblijskom vjerovanju mada nemam ništa protiv ako covijeka navodi da vjeruje u dobro I na taj način I ako ga čini sretnim I spokojnim ali kako se uspokojiti kad stalno zvuci kao da ti pretnja paklom sjedi za vratom na najmanju grešku. svi mi koji tezimo pravdi, saosjecamo I volimo smo andjeli , neki davno pali..pa su se otrgli zlim radnjama I pretegli vagu već na nepovratno a nadje podosta ovih sto imaju krila al ne lete..to mu nešto dodje ko ljudske kokoske.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
07. фебруар 2019. у 15.18
Biblija je pisana za masu...glupu masu. Za isto delo možeš jednom biti kaznjen, a drugi put nagradjen.Nema pravila, kako ti se zalomi...jer nije samo bitan akt već i motiv za njega.
Valjda tako treba i mora da i najveci glupan može da pronadje sebe i svoj interes...da bude dobar i da veruje da je shvatio istinu.
Tačno je to da nema nikakve logike da te Djavo kaznjava za grehe koji mu se dopadaju, pre će biti da će te docekati sa sampanjcem.
Kaznjava te onaj kojem nije drago sto ga ne slusas, pa sipa kletve, munje poplave bolesti i skakavce.
Primitivna knjiga puna nasilja, ubistvava i bozije tastine.
Daleko je to od bilo kakvog bozanstva, intelekta, svetlosti...cista idolatrija i paganizam.
Umesto da vodi ka slobodi i razumevanju, Biblija vodi u misticizam, vezuje ljudske duse za materjalno i pojavno...i samim tim za smrt duse.
Devalorizuje ljudski rod.
To ne znači da se negira postojanje Boga...negira se njegovo postojanje u Bibliji...taj stvor koji se tamo opisuje i naziva bogom ne može biti pravi bog.
Vise lici na nosoroga, pun snage, a glup ko noga.
njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 16.14
mene Biblija stvarno vise odvraca od Boga bas iz razloga sto si naveo. Apsolutno da vjerujem u Boga tj Visu silu kosmosa koju ne možemo prozreti I divimo se njegovom djelu svud oko nas. sama pomisao da je neka visa sila kosmosa po nekoj cudnoj formuli tačno znala kome od nas da podari kandze a kome kljun. kad čitamo o svetcima vidimo da je svaki svetac zapravo nasljedjen ritual iz paganstva tako da ne treba sve iz Biblije uzimati zdravo za gotovo. svi oni koji sebe zovu velikim umovima I naucnicima a negiraju Boga su u zabludi..samo odbijam da vjerujem da je tako surov. Bog je ljubav,kreacija..odbijam I da vjerujem da me on stavlja na iskusenja. nisam ja ničija igracka. čak mislim ni da mi kao planeta možda Nismo toliko vazni u njegovom svijetu..ko zna koliko je ovakvih svijetova kao nas u kosmosu. čak mi se čini prilično egoisticno gajiti mišljenje koliko smo mu vazni. mislim da je vaznije nama ljudima vjerovati da smrt nije kraj I da nam treba ta nada kad se svijetla pogase ...strah od smrti.
Dovla1
07. фебруар 2019. у 16.25
Reci da je Biblija glupa knjiga, to ne može sebi dovoliti ni ateista,a ni pripadnik neke druge vere.
Ne postoji knjiga koja je toliko uticala vekovima na kulturu, istoriju i ovu planetu.Dovoljno je samo to da je opstala i ako je starija vise od 2000 godina.Vise je ona uticala nego grcki filozofi, nego rimski državnici ili potonji umetnici i filozofi.
Biblija nije samo religija, nije samo hrišćanstvo i judaizam.Iz Biblije je nastao i kostur danasnjeg pravnog sistema većeg dela sveta.
Deset bozijih zapovesti iz Biblije su i danas prisutne.
Biblija je takođe i knjiga istorije. Mnoga desavanja iz proslosti se jedino nalaze u Bibliji.
Što se tiče nasilja,ono je prisutno mnogo vise u Starom Zavetu,a za hrišćane je vazniji Novi Zavet.Čak i muslimani postuju hrišćane i Jevreje najviše zbog Biblije, jer kažu da smo mi i Jevreji narod Knjige.
Bibliju treba da čitaju i proucavaju i ateisti,i narodi koji nisu hrišćani i Jevreji, jer citanje Biblije nije stvar vere i religije već stvar stila, kulture i ukusa.
Koliko je samo ta knjiga uticala na umetnike,filozofe pa čak i naucnike.


Misticizam.Biće da ti ne znaš šta je misticizam.Tebi to deluje kao nešto kakano, nešto mracno i bolesno.
Do krajnjih istina se jedino može stici misticizmom, mada i to ne može svako,a naukom i zdravim razumom, te logikom, nikako ne može.
Najveci proroci, najveci duhovi, svi su oni bili vise ili manje misticari.
U Bibliji nema previse pretnji paklom, to su katolicki popovi time strasili narod posebno u srednjem veku kada su i spaljivali na lomaci.
Covek i jeste uglavnom nerazumno biće i te pretnje su na zalost pozeljne.
Kako ćeš jednog cara obuzdati,cara koji drzi pod nogama ceo svet, kojem nema ko na planeti da se suprotstavi,kako ga drzati pod nekom kontrolom nego pretnjom nekom visom silom, nekim vratima pakla i vecnog ognja.
Kao sto je neko dobro rekao, hrišćanstvo je elitna religija, religija prosvecenih, nije za svakoga.
Hrišćanski i biblijski bog je sigurno normalniji i uzviseniji od grckih bogova. Grcki bogovi su smesni, cas su ljudi a cas bogovi.Pa čak imaju i ljudske slabosti, da se žene, da se kurvaju,da otimaju lepe kraljeve cerke,i sto je najsmesnije grcki bogovi jedu i piju.Valjda moraju da jedu da ne bi umrli od gladi kao i ja,e onda kakav je to bog kada može da umre.
Pojava biblijskog boga je veliki iskorak, veliki napredak u odnosu na ranija poimanja boga. Verovatno će za koju hiljadu godina, nastati bolje shvacanje boga nego sto je danas ovo biblijsko.

Dovla1
07. фебруар 2019. у 16.31
„ odbijam I da vjerujem da me on stavlja na iskusenja”

Pa naravno da te bog ne iskusava. To su neki popovi izmislili.Koliko se secam nigde u Bibliji nema primera da bog nekoga iskusava. Možda kad bog trazi od Avrama da mu na žrtvu prinese svog sina Isaka. Ima primer da djavo iskusava Isusa u pustinji kada mu nudi sva blaga ovog sveta ako mu se pokloni.
Samim tim sto je u Starom Zavetu data slobodna volja coveku, onda je on i odgovoran pa će shodno tome i odgovarati pred bogom.
Čak je i netačno da bog kaznjava.Kaznjava covek sam sebe svojim lošim postupcima.
U Bibliji ima naravno i netačnih istorijskih podataka, ima raznih omaski,ali reći da je to bezvezna knjiga može reci samo puki praznoglavac.
Iz te knjige treba izvuci ono sto vredi,a toga ima puno.
Biblija daje odgovore na sva sustinska zivotna pitanja.
Ona do duse ne može da ti da odgovor ko će za par dana pobediti u utakmici Barselona -Real, ali šta da se radi, ni Biblija nije svemocna
Dovla1
07. фебруар 2019. у 16.35
Posebno je Vatikan prednjacio u lazima, koje su već usle u narode sveta,pa pogresno shvataju Bibliju.Evo samo par neistina Katolicke crkve a da u te lezi veruju čak i oni koji su pravoslavni i oni koji i nisu vernici ili nisu hrišćani.
Ovih par laži nisu toliko bitne,ali ima nekih koje jesu.
Na primer, Katolicka crkva uci da je Isusova majka Marija Isusa zacela bezgresno,da je rodila kao devica,da je duh sveti joj dete zaceo.
To nije istina, toga nema.
Takođe lažu da je Sveti Petar bio prvi rimski papa.Čak nema ni dokaza da je ikada bio u Rimu i da je razapet kao Isus.
I ima tu dosta lagarija kojih se ne mogu odmah setiti.
njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 16.42
Možda kad bog trazi od Avrama da mu na žrtvu prinese svog sina Isaka. Ima primer da djavo iskusava Isusa u pustinji kada mu nudi sva blaga ovog sveta ako mu se pokloni.
-------------------------------------------------------------
iskreno, opet mi se čini da je djavolje iskusenje bilo mnogo blaze I prihvatljivije.
aaaa...dal da ubijem rođenog sina ili da uzmem svo blago svijeta. jel vidis kako to covijeka može poljuljati da se upitas od ova dva lika,koji je bolji.
Mister_No
(Bonelli editore)
07. фебруар 2019. у 16.56
Довла,

ти као да си сад изашао из мрачног средњег века. То што ти проповедаш је сколастика и бежање у илузорне светове како би се људски ум одвео на странпутицу, и спречио да постане свестан праве природе света у коме живи.

njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 17.09
argument su tu. izvuci zakljucak. koliko bolestan ume može biti da za lojalnost trazi da ubijes svog sina?? djavo fino ponudio zlato I blado..ok, nećeš, nema problem, izvini,vidimo se.
pokusavala sam da izvucem iz te simbolike na primjer cinjenica da se Venera Boginja ljubavi kod Rimljana zvala Lucifer..ili privremeno svijetlo, dok kod Grka Phosphorus..i mislim da tamo negdje ,ta visa sila nije ni blizu okrutna kao sto je opisana u Bibiliji a možda je neke ovce stvarno trebalo zaplasiti jer ovce obično razmišljaju ograniceno...ali za um koji posmatra dalje I analizira ova knjiga zvuci kao teska nebuloza.
Dovla1
07. фебруар 2019. у 17.34
Eh ljudi, pa nije zivot tako prost da ga banalizujete i sve shvatate bukvalno.Pre svega Avram nije običan covek, jer da je običan ne bi mu se bog ni obratio.I to što bog trazi sinovu glavu, to je samo metafora, malo i pesnicki obradjena.Nije to matematika pa da sve odmah ragujete zdravim razumom na prvu loptu.To je malo suptilnije i zahteva mastu i dubinu.
To iskusavanje Avrama je poruka, poruka da ljudi uvek budu svesni da je neko iznad njih,u ovom slučaju bog.Da ljudi shvate i kada su silni da su ipak nemocni pred bogom, pred prirodnim silama i da na kraju te nemoci kao vrh nemoci dolazi smrt kao nešto cemu ni kraljevi ne mogu uteci.
Da je bog tako krvolocan kako vi mislite, on bi cutao i dozvolio da Avram ubije sina svog.Ne, bog to nije dozvoli nego je Avramu izbio noz iz ruku.
Mister No, smesan si zaista.Ti ne samo da ne poznajes filozofiju i druge duhovne grane, ti ne znaš ni šta je ovozemaljski prost zivot:o necem uzvisenijem nema ni govora.
Mislis da si mnogo mudar i dobar sto eto sazaljevas neke nepravde ovog sveta. Mudrac je mnogo vise od toga.
Dovla1
07. фебруар 2019. у 17.38
Mister No,
svet zaista vekovima ide tim putem koji ti zastupas.I vidimo dokle je dosao.A ta moja stranputica ,kako je ti zoves, jedino ako krenu tim putem, mogu učiniti napredak i doći do vece sreće i boljitka.Neće doći do idealnog jer ono je nemoguće,ali će im biti bolje.No sve ukazuje da će buduce generacije ići tim tvojim putem,na zalost, tako da će nayebati još i vise nego sto je sada.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
07. фебруар 2019. у 17.45
Da je Isus poslusao Djavola i da je skocio kad mu je to ovaj rekao, video bi da ga nikakvi Andjeli ne cuvaju, i možda bi samo slomio nogu umesto da umre u mukama popljuvan od svih, bicevan, razapet i proboden kopljem.
Tu samo slepac ne vidi da mu je Djavo jedini i iskreni prijatelj.
Na kraju ga nije naterao ni na šta, postovao je njegovu licnost i izbor, iako je znao da je izbor pogresan.
Ako to nije ljubav, onda je za mene ljubav nešto sto za druge nije.
Potpuna suprotnost Bogu koji koji maltretira i prisiljava, pa kad usere motku, onda sam si kriv, ništa me nisi shvatio.
poet
07. фебруар 2019. у 18.09
„Potpuna suprotnost Bogu koji koji maltretira i prisiljava, pa kad usere motku, onda sam si kriv, ništa me nisi shvatio.”
😂

Vi, ako niste neki novi klinci, onda ste potpuno ludi. :)))
.. Boze me sačuvaj...🤣
njezna_zverka
(manitanje)
07. фебруар 2019. у 18.52
poet 😂😂 , mi samo kritikujemo ovog Boga iz Biblije što je stalno ljut. 😉 definitivno u Bibliji ima finih poruka ali moja vizija Boga je..da je on mnogo milostivniji, dokazivanje vjere u njega je nepotrebno jer naša djela, saosjećanje sa napaćenim, trud da pomognemo, bjes na nepravde oko nas i grabežljivisti govore da nismo tako loši da bi zasluźili da gorimo na vječnoj vatri za jedan smrtni greh kao recimo onaj koji dodje iz ljubavi ili požude, nekad.
Mister_No
(Bonelli editore)
07. фебруар 2019. у 18.57
Довла,

ти не разумеш дијалектику историје. Слобода се стицала организованом борбом људи као еманципованих политичких бића за своја људска и грађанска права, а не урањањем у окултне светове мистицизма који воде ка отуђењу, атомизацији, ескејпизму...

И Исус је разапет јер се кроз проповедање борио да створи свет слободних људи, што значи да је веровао у човека, није попут мизантроп који презире људску природу попут тебе.
Mister_No
(Bonelli editore)
07. фебруар 2019. у 18.59
није попут тебе био мизантроп*
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
07. фебруар 2019. у 19.49
E pa da, to je na primer prica o Jonasu iz starog zaveta...
Jednog dana odluci bog da kazni ljude jednog grada zbog njihove raskalasnosti i nemorala, pa posalje Jonasa da im javi da su obrali bostan.
A Jonas ni da cuje, kad mu je rekao idi tamo, ovaj samo klimne glavom, da, da sad ću, samo da prodam sira, pa zviz na drugu stranu. Ukrca se na neku barku i racuna, spasio glavu.
Kad ono, vide bog da je Jonas kidno pa posalje buru i oluju na taj brodic, talase od 30 metara, da se sva posada prepadne i usere gace pa sazovu tajni sastanak i zakljuce da se ovaj nešto zamerio bogu, te da im je najbolje da ga bace u more, da ne bi svi sa njim potonuli.
Tako i urade, kad eto cuda, bog poslao veliku ribu koja ga proguta, pa ju je onda furao dzojstikom levo i desno, dok nije stigao do obale onog grada, gde ga riba pljune na plazu.
Šta će Jonas, vidi nema izbora,pa ode da ispuni ono sto mu je bog tražio.
Kad su gradjani čuli da im je dosla zuta minuta, pocnu svi da cmizdre, da se posipaju pepelom i cupaju dlake sa guzice da bi vise plakali...što se bogu jako dopadne, jer je mislio, ovi će se samo nasmejati i nastaviti po starom.
Pozove ti on Jonasa da mu kaže da je promenio mišljenje, i da je on bog dobar i milosrdan i da će da ga syebe ako bude nešto drugo pricao.
Kaže njemu Jonas, lepo je to što si ti tako dobar, a sad bi mogao i da me ubijes, jer sam ispao lazov u ocima celog grada.
Kaže njemu Bog, ne pada mi na pamet, ja radim šta ja hoću, a ne šta mi drugi kažu, idi kuci spavaj.

Jonas se zainati pa odluci da ostane na suncu ceo dan bez vode ne bi li umro od suncanice i zedji, ali oćeš malo sutra.
Bog se zainatio pa odluci da nikne iz zemlje nekakvu tikvu sa sirokim liscem pa da stiti Jonasa od suncanice.
A onda, kad je malo razmislio, pa shvatio da ga Jonas u stvari ništa ne slusa, posalje nekakvog crva u misiju da pregrize tikvu.
Šta da vam kažem, nije bilo lako crvu da predje ceo taj put, pa da grize i grize, dok je u njemu sve vreme duh boziji.
Ukratko, kad je pregrizao tikvu pa sunce ponovo opalilo Jonasa po tintari, pita njega bog jel mu zao tikve.
Kaže Jonas ... jeste
E vidis, tebi je zao tikve a meni prebacujes da mi je zao celog grada...(nikakve logike) vidis da sam ja u pravu, cuti, nemas pojma, ništa nisi shvatio.
Eto u stvari u celoj ovoj prici je jedino važan onaj crv koji je krenuo po misiji bozijoj, i koji je po svojoj funkciji ravan nekakvom svetcu ili proroku.
To mene zanima, a nema nigde...kako je zavrsio taj crv ? Da li je postao kralj crva ili ga je pojeo neki vrabac kao Isusa.
Dovla1
08. фебруар 2019. у 01.04
„ grabežljivisti govore da nismo tako loši da bi zasluźili da gorimo na vječnoj vatri za jedan smrtni greh kao recimo onaj koji dodje iz ljubavi ili požude, nekad.”

Izgleda da slabo poznajes Bibliju, ili si po prirodi veliki optimista pa sve vidis crno.
Sveto Pismo, posebno Novi Zavet, su prepuni milosrdnih dela,pre svega Isusa.Kao da nisi čula u hrišćanstvu vrlo važan pojam pokajanja i prastanja greha.Bog je vrlo milostiv kod hrišćana.Covek ima sanse da se pokaje i da mu bude oprosteno čak i u poslednjim momentima pred smrt.Seti se dok je Isus razapet na krst, malo koji minut pred nego je izdahnuo,kada su oko nejga razpeta takođe dva razbojnika.I jedan od njih se pokajao i Isus mu kaže da će zajedno sa njim biti u carstvu nebeskom,a drugi nije, drugi se ruga Isusu.
Zar nije Isus oprostio teske grehe onoj bludnici Magdaleni, koju su hteli kamenovati i ubiti.A Isus je rekao masi neka prvi na nju baci kamen ko je bezgresan.Pošto nema bezgresnih onda niko nije se ni bacio kamenom.Njoj je samo rekao
„ Idi, oprosteno ti je i ne gresi vise”.
Zar Isus nije mnoge lecio od smrtnih bolesti, čak je i mrtve vracao u zivot.
Zar i danas ko ide u crkvu da se moli,pa ode kod popa na ispovest,pop ga saslusa, i za njegove grehe odredi mu kaznu,da se pokaje i sl.Taj duhovni lek ili kazna za učinjeni greh se zove u hrišćanstvu EPITIMIJA ( ἐπι-τῑμία).
I tada svestenik oprasta grehe.
Epitimija se ne smatra bukvalno kaznom već duhovnim lekom da se gresnik pokaje.
Hrišćanski zakon nije isto sto i svetovni.U hrišćanstvu se može čak oprostiti i ubistvo ako se gresnik iskreno pokaje i sagleda svoj zločin.
Isus i hrišćanski bog ne mrzi coveka, ne mrzi ljude i ljudsku licnost.Hrišćanski bog ne mrzi nas već naše grehe.
Dovla1
08. фебруар 2019. у 01.59
Nister No, tvoja uobrazilja da ti imaš neke veze sa Isusom i da ga razumes je zaista smesna.
Evo sada ću citirati delove iz Jevandjelja po Mateju, da vidis koliko Isusovo ucenje je suprotno od onoga sto ti zastupas:

Mt 6:26 Pogledajte na ptice nebeske: ne seju, ne žanju i ne sabiraju u žitnice, pa ipak ih hrani Otac vaš nebeski. Zar ne vredite vi mnogo više od njih?
Mt 6:27 A ko od vas, brinući se, može životu svome dodati lakat jedan?
Mt 6:28 I za odelo što se brinete? Pogledajte na ljiljane poljske kako rastu; ne trude se i ne predu.
Mt 6:29 Ali vam kažem: Ni Solomon u svoj slavi svojoj ne obuče se kao jedan od ovih.
Mt 6:30 A kad travu poljsku, koja danas jeste a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, neće li mnogo pre vas, maloverni?
Mt 6:31 Ne brinite se, dakle, i ne govorite: Šta ćemo jesti? Šta ćemo piti? Šta ćemo obući?
Mt 6:32 Za sve to brinu se neznabošci. Zna Otac vaš nebeski da vam treba sve to.
Mt 6:33 Nego ištite najpre carstva njegova i pravednosti njegove, i sve ovo dodaće vam se.
Mt 6:34 Ne brinite se, dakle, za sutra, jer će se sutra brinuti za se. Dosta je svakome danu zla svoga.

A ova je najupecatljivija kao nešto potpuno suprotno od tvoji prostih ovozemaljskih briga da napunis stomak

Mt 6:31 Ne brinite se, dakle, i ne govorite: Šta ćemo jesti? Šta ćemo piti? Šta ćemo obući?

njezna_zverka
(manitanje)
08. фебруар 2019. у 09.16
I tada svestenik oprasta grehe.
-------------------------------
dovla, to je ono gdje zapinje u mom mozgu. razlika između religije I vjerei pogresna interpretacija Bibilije jer je ipak pisana ljudskom rukom I ima mnogo falinki. mi ovdje raspravljamo a svima nama lezi vjera u Boga. Meni je dato da imam s čim da mislim I ova gore navedena prica o Jonasu stvarno zvuci kao maltretiranje nesretnog covijeka koji nije htio da bude tu u sredini uopste. čak je on odpočetka znao da je ideja losa,da se potaru ti ljudi..da bi na kraju morao da se pati na suncu jer vise nije znao gdje je shutan...pakao na zemlji je ništa drugo do pogresan potez kojim mogu da posredno ili neposredno povredim nekog ko nije zasluzio ili ga I ne poznajem.ne vjerujem u vjecni kotao,apsolutno.najviše me zbunjuje ovaj ljubavni greh jer dolazi iz tako lijepih namjera..da nekog ljubis,milujes..jer ti je dato srce ,hemija sto privlaci..kolika je moja krivica ako sam slobodna ali on nije? suzdržavam se, Kažem da nije dobro,da će me savjest peci,pozdravimo se..al eto ga nazad za pola sata.moralna nacela tipa braka su donesena od vecine a li samo zato što su vecina ne znači da su u pravu.nisam ja obecala nikom ništa. za mene je brak obecanje koje dajes a ne možeš znati šta će se sutra desiti da se okolnosti promjene tako da ne ulazim jer ne mogu da obecam nešto što ne znam da mogu ispuniti a I ne znam kako ću razmišljati za destet ili dvadeset godina.trudim se maksimalno ali je teze kad je moje poimanje slobode drugacije od njihovog.
poet
08. фебруар 2019. у 12.45
Ja moram da pohvalim AP za ovu genijalnu slobodnu interpretaciju price iz Biblije. Bas onako razgaljuje dušu :)))

Što se tiče ljubavi i grijeha...ako je ljubav, ne može da bude grijeh. Može samo da bude preskupo. Sad, svako sam za sebe vodi svoje financije.
Neko može da plati, neko ne može..neko uzme kredit..
Svako ko vodi knjige tudjih ulaza i izlaza je valjda besposlen računovođa.
Čitav i svaki život i sve sto postoji funkcionise po principu: koliko para, toliko i muzike.
I, kako došlo, tako i otišlo. Nema potrebe za popovanjem. Ravnoteža postoji, neuništiva je i bez greške. ..i svako je postane svjestan kad-tad ili kad mu je vrijeme.
njezna_zverka
(manitanje)
08. фебруар 2019. у 13.18
uh poet, olaksa mi dusu...mada ću se truditi I dalje da se iskoprcam.nebi bio red..a ako bas bude stani pani I možda..ako se ne sazna onda nema ni stete,jelda? ;) AP je I mene nasmijao ..mada kad gledaš...ima istine. moja logika radi slično njegovoj mada mi shvatamo metafore I ostalo. ko god da je pisao tu pricu mogao je umjesto crva da uzme neku pticurinu ..zvucalo bi realnije.
poet
08. фебруар 2019. у 13.48
Zvjerko, ovo kako ja razmišljam to vazi samo za mene i moje financije :D otkud ja znam kakvo je stanje kod tebe..
poet
08. фебруар 2019. у 14.13
Meni je ipak taj crv ok jer ni u životu to ne biva često bas preko noći da ti neko ili nešto ukine hladovinu. Dešava se, ali je obično to onako polako i neprimjetno, šta bi, šta me snadje...
njezna_zverka
(manitanje)
08. фебруар 2019. у 14.25
kritično sestro, kritično 🥺https://youtu.be/7I3ucCchkLs. kad se nadje slobodan duh a a sa zera savijesti
poet
08. фебруар 2019. у 14.47
Svi mi imamo savjest..
A i taj slobodan duh će da odleprša kad ga više ne mognes nositi na ramenima..
Hajde nemoj tu da se bedacis bezveze, ne prilici ti :)))
Cuvaj se! :)
njezna_zverka
(manitanje)
08. фебруар 2019. у 14.51
ne treba izgubiti ono blesavo dijetešce u sebi, nikad a ni prestati da se zaljubljuješ.
Dovla1
09. фебруар 2019. у 18.35
Mnogi ljudi nisu svesni šta sve lepo u zivotu propustaju samo zbog prokletog novca.Samo zato što su postali robovi materijalnih vrednosti.Ceo zivot im je prosao sticajuci imovinu,a da nisu ni osetili najlepse cari zivota.
Sve ono što se može kupiti novcem, nema pravu vrednost.
A ljubav,posto je ona tema, ljubav je potpuno iskljucena ako je interes prisutan.Ljubav i jurnjava za novcem ne idu.
Vise puta sam sretao neke žene ,već u starosti 60-70 god a koje još uvek dobro izgledaju.Izgledaju dobro jer su bile lepotice u mladosti.
Pa mi onda one pokazu svoje fotografije iz vremena kad su mlade bile.A i da mi ne pokazu,ja prepoznam staru ženu dal je bila lepa u mladosti.
I često kod tih nekad lepih žena,a sad starica, uvek vidim neku tugu.
Pa se pitam zašto tuga. Može biti ponekad i zato što vide da im je mladost prošla.Ali mislim da je često i nešto drugo u pitanju.Mislim da su shvatile da su svoju mladost protracile uzalud,da su svoje najbolje dane posvetile nekim muskarcima koji su imali novac i moc.Shvatile su da pravu ljubav nikad ni nisu osetile jer ih je zanimao samo novac i karijera.Sad je dosla starost,shvatile su grešku ali greška se više ne može popraviti.
Mister_No
(Bonelli editore)
09. фебруар 2019. у 19.16
Живимо у свету у којем нема места за љубав, породицу, пријатеље, срећу, будућност. Свету у коме су људи сведени на савремене Лајбницове монаде. Отуђени малограђани који проналазе спас у илузорним световима, уместо да се ангажују да створе свет слободних и стваралачких људи.

Довла нпр. не верује да је такав свет могућ, и да је садашње стање природно. Конформистичка свест типична за савремене малограђане који мистификују стварност и беже од одговорности тако што је преносе на „бога”, „небеске светове”, итд.
Dovla1
10. фебруар 2019. у 08.02
Istorija je dokazala da su tvoje ideje propale a da sam ja u pravu.
Moja ideja i stav nije od juče, nije malogradjanski.
Tvoje rešenje je osobina skorojevica jer moje rešenje je staro hiljadama godina.Ta mudrost postoji od pre Hrista.
Kroz istoriju razni lažni prororoci i revolucionari su pokusali to što ti zastupas.I videli smo da se to uvek zavrsilo sa novom tiranijom, ratovima, nasiljem i milionima mrtvih.
I koliko još puta to treba da se ponovi da bi usijane glave kao ti shvatili da se tako ne radi.
Postoji čitav jedan svet, onaj sustinski, svet koji je tebi potpuno stran, nepoznat, o kojem nemas pojma.Nemas pojma pa ga onda nazivas bozijim,ili nebeskim.Za tebe su to prazne apstrakcije, lov u mutnom:pa to što ti ne kapiraš o tome,ne znači da niko ne može da shvati.
Znam ja odavno da je najteze da ljudi shvate, da nisu telo, da ljudska sustina i bit nije u telu.Ne mozete shvatiti da ti sreću ne može doneti drugi covek, druga država, neko novo drustvo.
Jer tvoja deviza je USE, NAšE I PODASE.
I onda koja je razlika između zivotinja i vas posto i one imaju cilj da napune stomak.
A ne kapiraš da si ti u sustini isti kao kapitalisti na koje bacas mrznju. Samo sto bi ti kao neki light kapitalizam.E pa ne može tako.
Čim se pusti taj duh iz boce, nemoguće ga je zaustaviti.Kao i nauka.
Čim se ona pocela razvijati, nije moglo da se kontrolise pa danas je ona uglavnom zloupotrebljena.
Tvoji djedovi nisu imali internet, kompjuter, auto i telefon,ali su bili srećniji od tebe.
U ostalom u nasem svetu gde živimo ,ta zapadna civilizacija,ovde svako može da ima za hranu i osnovne potrebe.
Ali izgleda da si ti ljubomoran sto neki imaju milione i milijarde.
Imaš one iz Holivuda i dr americke milionere,pa i oni često nisu srećni,i beze u budizam, pravoslavlje, bave se yogom i kabalom.Cesto to rade pogresno,ali jasno je po tome da covek sreću ne dostize u tom materijalnom svetu.
Istorija je potpuno nebitna kada se radi o sustini ljudskog zivota, o sreći i lepoti zivljenja.Jer sustinske stvari su vecne, nevezane za istorijsko doba. Ta prdenja o istorijskom napretku kod Hegela i Marksa su obično smece.
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 12.08
Управо си ти највећи материјалиста, али тога ниси свестан, јер са својим ставовима спречаваш било какав искорак из постојећег и стварање новог света.
Dovla1
10. фебруар 2019. у 12.30
Svet je takav kakav jeste,samo možeš sebe menjati. A svet makar subjektivno možeš menjati samo menjajuci sebe.Nikako ne možeš svoj zivot promeniti menjajuci svet.Prosti i neprosveceni ljudi upravo misle tako kao ti,da kod sebe nešto promene tako što će oni ili neko promeniti svet.Znam da ti je to teško shvatiti ali nisi jedini.
Evo ti najprostiji dokaz tvoje zablude:na primer svedoci smo da se jednom coveku dogodila neka nesreca, neki gubitak,ili je izgubio imovinu ili mu poginuo neko iz porodice.I taj covek se ubije.
Dok imamo drugog coveka kojem se ista ta nevolja dogodila.I on se nije ubio nego je nastavio dalje da hrabro živi.
Dakle sve je na coveku a ne na oklnosti koja mu se desila.
Sve je glavi a ne izvan nje.
Moja pokojna majka i ako neobrazovana, imala je jednu odličnu izreku.
Ona bi rekla ; BOLJE JE UMETI NEGO IMATI
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 15.34
0
Dovla1
10. februar 2019. u 12.30

Svet je takav kakav jeste,

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Уман човек никада не би написао овакву глупост.

Да смо под Турцима тако размишљали и да се нисмо борили за слободу и опстанак, тј. да смо (попут тебе) живели у конформистичком уверењу како је свет такав какав јесте и како се ништа не може променити, нестали би као народ још у 15. веку.
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 15.53
Твоје конформистичко размишљање и бежање у свет илузија је у ствари обрачун са човеком као историјским, друштвеним, слободарским, стваралачким и визионарским бићем.
Dovla1
10. фебруар 2019. у 16.05
To sto smo pali pod Turke pa nam onda trebalo 4-5 vekova da se oslobodimo, to nije tema filozofije i nema nikakve veze sa ovim sto ovde pišemo.To je za temu politike i istorije.
Pa eto vidis Srbi su preziveli i turske zulume za čak 500 godina.
Turci nabijali na kolac, odsecali glave, silovali,otimali decu,pa opet narod preziveo.A ti bi danas umro kad ne bi imao dva dana internet i mobilni telefon.
Inače srpske zemlje su oslobodjene od Turka konacno 1912, ali ne lezi vraze.Srbi od tada padaju pod okupaciju drugih zemalja.Turci su odavno bili propali,ali dosli novi i moderniji zavojevaci.
Pa zar mislis da su Srbija i Jugoslavija danas slobodne.Nisu, i danas smo pod okupacijom,samo je ovo perfidna okupacija.Nema strane vojske u Srbiji,mada ima na Kosovu.Sada pritiscima instaliraju marionetsku vladu, i vladaju nama bez ispaljenog metka.
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 16.25
Ала ти лупеташ.

Како мислиш да се људи мењају изнутра ако не створиш свет у коме ће се стећи услови да се људи духовно мењању и поимају себе и друге људе на хумани начин? Да би се искоренило злог које је у човеку потребно је променити свет који то зло у човеку ствара, а не да се завлаче у мрачне лавиринте илузорних светова и мистицизма који им само сакате критично-мењалачку свест.
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 16.29
Под Турцима смо управо организованом и друштвеном борбом успели да опстанемо као народ. Да смо падали у дефетизам, нихилизам и конформизам као ти давних дана би нестали
Mister_No
(Bonelli editore)
10. фебруар 2019. у 16.31
Да би се искоренило злог које је у човеку потребно је променити свет који то зло у човеку ствара, а не да се ЉУДИ* завлаче у мрачне лавиринте илузорних светова и мистицизма који им само сакате критично-мењалачку свест и ОДВОДЕ УМ НА СТРАНПУТИЦУ.
Dovla1
10. фебруар 2019. у 17.28
Ni o Turcima nemas pojma.Pa tebi je skoro sve rezovanje jadno.
Nikad se mi Turaka ne bi oslobodili da ih nisu prvo malo nagazili Austrijanci.No Austrijanci su i sami bili truli pa nisu mogli dotuci Turke. Turska carevina pocinje da opada već od 18. veka, dosta pre Karadjordja.Odlucujuci udarac Turskoj je zadala Rusija.Rusi su i nama pomogli a neke zemlje kao Bugarsku su direktno Rusi oslobodili.

Tvoja prica i red radnji je tipicno zapadna lazifilozofija. Taj stav da covek prvo treba da napuni stomak pa tek onda može filozofirati tj duhovno sebe nadgraditi, to je zapadna laz.Tu pricu lansiraju zapadni rezimski filozofi i intelektualci.
Samo pogledaj oko sebe,i videces masu srednje imucnih ili onih puno bogatih, i videces da niko od njih ne želi da se duhovno nadgradjuje.
A oni ne samo da imaju siguran hleb i topli dom,nego imaju i puno preko toga.I svi oni su još alaviji, još su nervozniji i žele još vise para.
Ja sam recimo zadovoljan koliko zaradjujem.Naravno ti ćeš reći da sam zadovoljan jer mnogo zaradjujem. Mislis da kolicina para određuje dal će neko biti zadovoljan.Ja ne zaradjujem puno,siguran sam da ti mnogo vise imaš para od mene.I znam ovde dosta njih koji su od mene imucniji a uvek su nesrecni.
Pitanje sreće ne zavisi od spoljasnjih okolnosti, već od unutrasnjeg sklada svakog coveka.
A tek ako bih pisao da ovaj nas zivot nije kraj, da posle smrti nije nas kraj,pa ti bi me nazvao umobolnim. To su za tebe spanska sela.
I ti bi rekao odmah da je to religijsko trucanje.A to se ne tiče ni religije a ni boga. To je cista logika da mi ne nestajemo posle smrti,da nestaje samo telo.A već sam pisao da glavni problem takvih kao ti i jeste sto mislite da ste vi telo,da je telo vasa sustina.
Zato i dolazi egoizam od koga nastaje materijalizam a onda se posle nadovezuju zločini, krsenje zakona, lopovluk,podvale,prevare,ratovi i sve vrste nasilja.
Sve polazi od pogresne misli da je sreća u telu,pa zato treba udovoljiti njegovom velicanstvu telu.
To je za tebe jedan svet za koji ti nisu čuo,to su za tebe neke daljine koje nisi čak ni sanjao.
Umesto sto uporno ides glavom o zid kao neki ovan,uzmi probaj malo da promenis.Pa pokusaj malo da sebe nadgradis ovime sto ti pišem. Probaj, ne možeš znati kada nisi probao.A ovako dok ne probaš možeš imati samo predrasude.Pa kad malo udjes u taj svet, jednog dana ćeš shvatiti da je to tako kako ti pišem.
Dovla1
10. фебруар 2019. у 17.30
Na zalost, mislim da i ovi sto ovde pišu ovih dana, neće ti ni oni moći objasniti. Ni oni ne shvataju šta ja pišem. Njihov najveci domet je da se narugaju Bibliji. Bilo je ovde ranije poneko ko bi znao o cemu ja pišem,ali ne dolaze u zadnje vreme.
njezna_zverka
(manitanje)
11. фебруар 2019. у 10.36
dovla,mislim da problem u ovom slučaju upravo lezi u posljedicama savremenog nacina zivljenja kad se covijek zanese u borbi za stvaranjem materijalnog I ne primjeti da je postao rob racuna I novca pa zaboravi na sebe.još uvijek je partner dobar, pozeljan I osoba koju volimo ali se ljudi pogube jer sve manje rucaju zajedno, manje se provodi vremena da se dohranjuje veza I onda se pojavi neko koga kobajagi poželiš vise I pitas se jel to ljubav. mislim da je ovo potreba koju sopstveni mozak salje kamufliranu u ljubav jer se mozak umorio od obaveza, od otudjenosti sa osobom koju možeš I dalje da volis I ostanes joj vjeran ako joj kažeš da stanes na loptu I da skreses racune, ostavis vremena za sebe,zajednicko vrijeme. shvatam I to sam mu rekla. ja sam ideja,žena koja živi kako hoće, u shumi pored vode, nikog okolo,nisam rob stvari I pricam o slobodi. naletis tako na nekog koga je već trka ostetila da ima već sve al ga gubi ispred ociju I ide linijom manjeg otpora, meni. sa mnom može da pliva u rijeci, uziva u tisini, jede polako uz zezanje I da ne zuri nikud. ovdje sad već seks postaje nebitan kao tema I u ovom slučaju je overrated ko sto rece Mister No..Sad ja moram tom dragom stvorenju pomoći tjerajuci ga da nadje balans u svom zivotu I da ga cuje njegov partner..jer se doslo do granice kad može sve da pukne jer su ih progress I trka neosjetno razmakli jedno od drugog. nezadovoljstvo I svi problem u trci stvaraju umor a onda I druge stvari gube na kvalitetu I sve polako nestaje. ja sam ideja tvog umornog uma I neodoljiv izlaz prechicom I zato je greshno. prvo treba pokusati spasiti staro.
njezna_zverka
(manitanje)
11. фебруар 2019. у 10.58
pet nas je ostalo I vas dvojica se stalno nešto prozivate. uvazavam mišljenje obojice ..ponekad se mimoidjemo uz blage oscilacije a u stvari ja mislim da ste svi vi ovdje dobri ljudi koji vole da razmišljaju i traže odgovre da bi bili bolji ljudi.
poet
12. фебруар 2019. у 13.21
sve, sve,
ali, znate li šta mene zanima
mene zanima da li je grijeh vjerovati u nešto drugo od onoga sto nam je ponudjeno, ako pritom nikoga ne ugrozavas.
kao recimo ova ekipa, gledam ih sinoć pred spavanje...do nedavno nisam znala ni da postoje, ai kad sam nešto nacula, mislila sam da se radi o nekim saljivdjijama..
međutim, nakon što sam ih saslusala, ne da sam samo shvatila da se nesale, nego sam se malo I prepala, da budem iskrena...
meni izgledaju (I zvuce) sasvim lucidno, ali ono o cemu raspravljaju I stavljaju u pitanje je nešto za šta vecina misli da je odavno jasno...

https://www.youtube.com/watch?v=nG-NAgtezT8&t=2006s

mene, recimo, ne ulazeci u to da li su u pravu ili nisu, fascinira njihova hrabrost I , naravno, ako nisu kompletni ludaci,(da li ludilo uopste postoji, to je isto tako jedno od mojih pitanja)njihova psihicka snaga da se otisnu negdje tamo preko „ledenog zida”..

pa, na osnovu toga, dozvolicu I ja sebi da se zapitam, kako neko uopste može sebi da dozvoli da ubjedjuje nekoga drugoga u vlastite zakljucke/istine, pa makar to bila I njegova djeca...

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
12. фебруар 2019. у 16.51
Čitava istorija je jedna gomila laži...lažu nas od malena, stotinama godina...jedna laz sagradjena na drugoj, pa onda treca na njih dve i tako dalje...
Ako pocnes da izvlacis jednu po jednu, sve bi se srusilo kao kula od karata.
Zato se tako kidise na one koji ne veruju vise u tu konstrukciju koja je postala apsurdna.
Laz u nauci, laz u istoriji, laz u politici, laz u religiji, ...svuda i u svemu.
Istina je opasna i nije za mase.
U modi su mega laži, toliko krupne i bahate, potpomognute svim vrstama medija koje služe eliti koja nama vlada, da nam ispira mozak do faze debiliteta.
Naprimer NASA i njena „dostignuca” je komletno FAKE. Svi ti uspesi, put na Mesec, Hubble, sonde na Marsu, slike Plutona, Saturna...kao i nova ekspedicija sa ljudskom posadom koja je „u pripremi” da ide na Mars...sve je to toliko Fake da se ljudima dize kosa na glavi od toliko ambicioznih laži.
Pitas se gde i kome idu sve te milijarde dollara iz državnog budzeta, ko to tako bezskrupulozno pljacka i obmanjuje narod, i piše istoriju na tolet papiru?
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
12. фебруар 2019. у 17.06
...pitanje je samo šta posle svega toga?
Kad covek postane svestan da je skoro sve sto zna samo jedna obična laz?
Kao u filmu The Truman Show...za nas nema izlaznih vrata. Živimo i dalje u ovom Fake svetu i gledamo nasu decu koju hrane istim govnima kao i nas.
Reci im da je sve fake i pustiti ih da snose posledice njihove ne adaptacije na drustvo, ili ih pustiti da žive u laži, nemajuci ni jednu drugu bolju opciju da im ponudimo.
To je moja dilema u ovom drustvu u kojem 2% stanovnistva ima 90% bogatstva i u kojem formatira ostalih 98% stanovnika da veruju u debilitete i lazne vrednosti u kojima ipak mogu da prezive...jer se mnogi plase da ako bi se saznala istina, sve bi stalo.
poet
12. фебруар 2019. у 17.06
„...ambicioznih laži.” :DDD

kažem ti, ja se ovim tipovima divim, ali pomalo me I strah. sto ti rece, istina je opasna I nije za masivne.:D
može da dovede do ludila, ako ono postoji. ja ne bih da istrazujem, mada me vuce : )))davno sam se predomislila I odlucila da se zadovoljim citanjem slikovnica.: )))

sve bih se slozila sa tobom,AP.
osim što ne mogu da provarim da je zemlja ravna, to me buni...: ))))
njezna_zverka
(manitanje)
12. фебруар 2019. у 17.10
ipak postoji razlika između vjerovanja između Isusa I Tesle.
Tesli znamo za grob, možemo uraditi DNA a za Isusa malo teze. Nikog ne ubjedjujem u svoju teoriju I kako ja poimam Boga ali objašnjavam da postoji sumnja jer koristim logiku na svoj način. Zašto bi ja morala vjerovati rijeci covjeka prenesenu preko milijardi usta 2000 godina unazad I ko zna ko je naredio a ko sastavio ili izostavio riječ pisanu u Bibliji. Teorije zavjere neki smatraju glupim ali isto tako postoji procenat teorija zavjere koje su stvarno bile istina. Ja lično vjerujem da smo bili na mjesecu, vjerujem da su sve planete u suncevom sistemu istina..naravno da su slike kosmosa i galaksija samo umjetnicka predspostavka ali niko i ne tvrdi da su istina. nebule su stvarne..ivelikim djelom vjerujem da postoji deseta planeta koja se stvarno pruza mnogo dalje i vraca u suncev system. ne mora biti Nibiru ali postoji, zbog balansa. Ne ubjedjujem nikog. mnoge stvari vrijeme pokaze.
njezna_zverka
(manitanje)
12. фебруар 2019. у 17.16
AP,bolje je da ljudi vjeruju u Bibiliju i da se nadje Isusov grob. Zamisli kad bi ovih 80% posto saznalo da je sve ono u šta vjeruju laz. koliki procenat pokvarenih ljudi bi prestao da se boji Boga i poceo da čini belaj po zemlji. Ipak su zakoni radjeni po ugledu na zakone iz Biblije..znace mnogo za red na planeti. Neka Bibilije..za one koji ne ljube dobro iz ljubavi za dobro nego iz straha za svoje dupe.
njezna_zverka
(manitanje)
12. фебруар 2019. у 17.18
htjela sam reci NE NADJE Isusov grob. pišem prebrzo
poet
12. фебруар 2019. у 19.26
Nježna, šta ti imaš toliko protiv Biblije? :)
Ja mislim da i bez Biblije čovjek nosi te zakone u genima i da mu je nikad niko ne pokaže opet bi došlo na isto...
Druga stvar je kojim jezikom/riječnikom je napisana i kakvim stilom.
poet
12. фебруар 2019. у 19.27
...na koji način je neko interpretira i iz kojeg razloga..
njezna_zverka
(manitanje)
12. фебруар 2019. у 22.06
možda ostavljam taj utisak ali nemam ništa protiv Biblije. Ćak kažem da je dobro da postoji.
Dovla1
13. фебруар 2019. у 02.36
Koliko nepotrebnog znanja, nepotrebnih pitanja i sumnji.
Kome je važno Teslino telo u opste. Nema njegovog tela jer je spaljeno,a taj pepeo se nalazi u muzeju u Beogradu.
Hristovog tela ne može ni biti jer u Bibliji piše da je ustao iz mrtvih tj vaskrsnuo,a njegov grob i te kako postoji u Jerusalimu i svake godine ga pohode milioni vernika.
Nikada me nije ni zanimalo šta je istina šta istrazuje Nasa, ni te rakete koje idu u svemir,na mesec i druge planete.Sasvim je nebitno dal je to laz ili istina.Time se bave dokoni ljudi.
Normalno je da mnogo mlad covek u dobi od recimo 20 godina,ima zelju da sve i svasta zna:Pa onda puni svoju glavu znanjem iz raznih enciklopedija, sa Wikipedie i na sto drugih nacina.Njemu je glava prazna i mora da je necim napuni.Ali kada covek predje 40 god on već ima iskustva,ima znanja,i ne treba vise da svoju glavu puni suvisnim nepotrebnim znanjima, informacijama. Treba to da preciscava, selektuje, da bira samo ono sto zaista vredi, sto je sustina.
Istorija, kao da je tu bitno sto ima puno laži.Kao da se nešto može menjati, jer uvek ko je imao moc i oruzje taj je pisao istoriju, taj je delio pravdu i prekrajao granice. Nema ništa novo u istoriji a neće biti ni ubuduce što se već nije desilo.Sve se to vrti jedno te isto.I sto je već napisao Sopenhauer, dovoljno je samo procitati Herodota i vise iz istorije ne treba.
Treba se baviti sustinskim pitanjima smisla zivota.Ko smo šta smo, zbog čega postojimo.
Coveka kad upitamo ko je,on će reci svoje ime i prezime,možda kad i dge je rođen,odakle je,ko su mu roditelji,ima li porodicu, šta mu je profesija. Ali to nije on, treba da kaže ko je on zaista,šta je njegovo postojanje.
Apostol Pavle kaže,da ako Isus nije vaskrsnuo onda uzalud je vera nasa.
Pa eto meni čak nije ni to bitno, nije mi bitno dal je on vaskrsnuo.
Nije mi bitno ni dal je zaista postojao.Meni je bitno ono sto stoji u Novom Zavetu da je on poucavao.
Ljudi pogresno misle da je Tesla neki protivnik Isusa, boga, religije i vere u boga. Zato sto je bio naucnik, mnogi ga suprostavljaju nekom mracnjanstvu religije.Pa nije Tesla bio to što mislite.Nije ni Ajstajn.Bili su naucnici ali i vrlo duboki mislioci.
Obojica su znali da njihove nauke kojima su se bavili,da su manjkave i da ne vode sustini.
Već sam pisao da je ustrojstvo ovog sveta laz, varka i obmana.On je tako prirodan i za obične ljude samo mogu znati neke bizarne istine kao sto su te naučne i istorijske istine,suvoparni fakti.
Sve i da je tačno oko Naše,oko istrazivanja planeta i svemira, Meseca, sve je to bezvezno i takve istine ništa ne bi znacile.
Tako da ništa ne gubimo ako nas lažu u vezi toga.
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 08.16
samo lud civijek može tvrditi da Boga nema. prvi Tesla je vjerovao upravo posmatrajući na koji način funkcionise sve u kosmosu i oko nas. vibracija, puls, energija..okom je ne vidiš ali vidiš njeno dejstvo..kao i Boga. mene zanima Dovla, koliko je još galaksija, šta je to još stvorio u tako savršenom skladu..koliko još svijetova.zar ova moja radoznalost i divljenje nije upravo divljenje Bozijoj moći. on je mnogo više..od onog opisanog u Bibliji..što ganja onog nesretnika po pustinji. kažem da Isus možda postoji ali Bog definitivno postoji..ili , meni ne treba da vjerujem u Isusa da me treba uvjeravati u postojanje Boga. naravno da shvatam da Adam predstavlja muškarca a Eva ženu u Bibliji. ćak se pitam šta je to slučajnost da sucsvi kontinenti na zemlji dobili imena na A kao Adam a samo Evropa kao Eva..pitam se i kako naš mali um kad ne shvata naziva stvari slučajnostima. možemo sagledavati Adama i Evu kao ljudsku vrstu ili jedan harmonicni kontinent (Eden) koji se podjelio na više kontinenta. zaboga, nisam toliko prazna. u meni je puno sreće na dokaze da postoji i brdo tuge što me u postelju bacilo kad me smorilo zlo koje sam okusila i vidila. pala sam u postelju davno, razum je htio da živm ali je tijelo odbijalo hranu. tu negdje pred kraj usnim poljanu i pozornicu sa crnim zavjesama i ispred mene starac u odijelu. kad sam ga pitala ko je rekao mi je da je on moj Andjeo i dok ne završih misao zašto je tako star zabi mu Djavo nož u ledja i reće:Eto ti tvog Andjela! lice djavola je bilo tako strašno al u meni je bio takav gnjev i bjes da sam mu se unjela u facu i rekla:Al znamo ko je zadnji pobjednik, Dobro, Bog!! moja vjera nije tako slaba i ovaj san je stvaran. zašto vi mene vidite tako površno? jer se često śalim i nasmijem? moju paźnju najviše imaju djeca i źivotinje. mislim da je ova preosjetljivost data kao breme ali mi je otvorila oči da spoznam svoju ulogu ovdje. cijeli život zasmijavam djecu i poklanjam im igračke, vadim mačke iz kanalizacija i kojekuda. nije fer reći da mi je najveći domet sprdnja sa Biblijom. svi mi i kao pojedinci imamo dublju stranu i priču..ni ljude ne treba čitati površni
poet
13. фебруар 2019. у 09.24
A šta da mislimo zvijerko kad ti napišeš ovo:
Isusov grob. Zamisli kad bi ovih 80% posto saznalo da je sve ono u šta vjeruju laz. koliki procenat pokvarenih ljudi bi prestao da se boji Boga i poceo da čini belaj po zemlji. Ipak su zakoni radjeni po ugledu na zakone iz Biblije..znace mnogo za red na planeti. Neka Bibilije..za one koji ne ljube dobro iz ljubavi za dobro nego iz straha za svoje dupe.
Ti dakle mislis da je sve napisano u Bibliji laž i da ona sluzi samo za zastrašivanje masa?
Bas onako kako su oni koji manipulisu sve živo i zamislili...
I nemoj da se zezaš tu kad se priča o ozbiljnim stvarima :)))
poet
13. фебруар 2019. у 10.38
Nikada me nije ni zanimalo šta je istina šta istrazuje Nasa, ni te rakete koje idu u svemir,na mesec i druge planete.Sasvim je nebitno dal je to laz ili istina.Time se bave dokoni ljudi.
---
ne interesuje tebe, ali zar ne bi trebalo da interesuje ljude koje pljackaju da (kao) rade ovo-ono wow.., a oni ustvari samo snimaju filmice, a lova u pa-dze?!

inače, u sustini, I ja tako razmišljam Dovla..mada, mislim da se ipak treba boriti protiv tih gnusnih zločinaca na svakom nivou, samo ne znam kako..
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 12.14
Ti dakle mislis da je sve napisano u Bibliji laž i da ona sluzi samo za zastrašivanje masa?
--------------------------------------------------------------
ne mislim tako. postoji I grupa ljudi koji su iskreni vjernici kao Dovla i interpretiraju većinu poruka iz Biblije pozitivno i bez trunke sumnje.ja lično imam potpitanja i ne mogu uzeti neciju pricu od prije 2,000 godina za istinu.mislim, ukoliko ima Isusov grob da za nas skepticne treba da se uradi DNA test i vidimo ima li Josipovog DNA u njemu ili nema. nemoj mi samo reći da ima grob al je prazan.
poet
13. фебруар 2019. у 13.01
joj, Boze, ma kakav Isusov grob..kao da je to važno..
U Bibliji ima istine taman toliko da ako imaš zdravu pamet možeš da je nadjes I prepoznas..
jer ovi koji su mutili tu nešto tokom vremena, nisu mogli bas sve izbaciti, bilo bi ashtchare, te ostavise ponesto, da se vlasi ne dosjete...
međutim, ima nas I pametnih :DDD

njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 13.03
I nemoj da se zezaš tu kad se priča o ozbiljnim stvarima :)))
=============================================================
aj ti si vesela il veseo ponekad al dovla se nikad ne nasali ,jelda?
nekako je stalno ozbiljan. vidim da ljudi ovdje vole da koriste „nemas pojma”, „ne znaš šta pricas”..„ne benavi”..ja tu naviku nemam,nikad. meni taj dio vise govori o nezrelosti covijeka jer zreo covijek kaže„ nebih se slozio”..„ipak smatram”..pa na kraju imamo argumente,najjače sredstvo u raspravi. ne smatram se ni pametnijom ni glupljom od svih ovdje. jednostavno razmišljamo na razlicite nacine. hoće mi neko reci zašto je meni teško reci nekom da lupa gluposti, da je glup...da ne zna o cemu prica?
Dovla1
13. фебруар 2019. у 13.29
Da se razmrdam, pocecu jednim „najnovijim” vicem:)

Voze se liftom tri sestre:
- vidi neko je prosuo jogurt(kaže najmladja)
- nije to jogurt, to je sperma( kaže srednja sestra)
Najstarija sestra uzme malo sperme na prst, lizne i kaže
- nije iz naše zgrade

Eto dobar vernik ne prica takve stvari.Jesam iskren vernik ali dal sam i dobar, to je već pitanje. Zato najbolje da mene ne uzimate kao primer dobrog vernika.
Mnogi vernici mene bas ne drže za nekog vernika jer retko idem u crkvu, često kritikujem popove i crkvu,a pored svega dosta i filozofiram.Siguran sam da popove ne volim.

njezna_zverka
(manitanje)
Ne znam zašto si promenila nickname, pre si bila neko drugo.
Kad sam napisao da je nekima najveci domet sprdnja s Biblijom, nisam to tebi uputio već onom AP.
Što se tiče vere u boga, nije dovoljno samo slepo verovati. Mora tu i da postoji neko znanje. Jer vera sama po sebi nije ništa.Može se verovati u svasta, možeš verovati i da slonovi imaju krila.
Kažem da Biblija jeste mudra knjiga, ali ne verujem sve sto u njoj piše. Pre svega ne verujem da je ona pisana bozijim nadahnucem.I muslimani kažu da je Kuran pisao Muhamed vodjen bogom.Svako to kaže za svoju svetu knjigu. Moja vera u boga nije cisto ni hrišćanska,a ni nekih drugih.Tacnije ja u boga verujem malo drugacije nego crkva, nego sto je u Bibliji.
Za mene bog nije licnost, nije starac sa dugom bradom.On nema telo, on je za mene univerzalni opsti zakon.
I ne verujem da je bog stvorio svet.Eto po tome vidite koliko se puno razlikujem u svoj veri.
Vecina vernika ima objašnjenje da boga mora biti jer je ovaj svet i druge svetove već morao neko stvoriti. Pa nije. Jer pre svega nemoguće je pitanje „ko je svet stvorio,ko je stvorio druge planete i galaksije,ceo univerzum”. To pitanje svi postavljaju a ono je u stvari besmisleno,nemoguće.
Jer ako kažemo da je bog stvorio sve,ili neko drugi,odmah možemo pitati a šta je bilo pre toga,i ko je stvorio boga tj stvaraoca nas.
Pošto znamo da se ništa ne može stvoriti iz ničega.Dakle univerzum i svet , tj to Nešto ,oduvek postoje.
E a pravo pitanje i filozofsko i religijsko ,bilo bi „ šta postoji stvarno”.
Ime Evropa nema veze sa Evom, jer pojam Evropa je iz grcke mitologije i religije,a ona nema veze sa Biblijom.
To sto u Bibliji ima straha, nema ga bas previse,taj strah nije visak. Nije strah tu naodmet jer na zalost mnogi ljudi su niske svesti i ne možeš im lepo i duhovno uterati u glavu da ne cine ruzna dela.I onda je strah jedini način da ih ubedis.Pa zamislite samo da ne postoji policija, vojska i državna represija,zakoni i sudovi,pa odmah bi se ljudi poceli klati i izbio bi opsti rat na celoj planeti.
Zaboravite na Isusovo telo, potpuno je nebitno šta je sa telom bilo.Sigurno da je i u tom delu Biblije dosta ubaceno, izlagano, da je nešto i izbrisano itd.No sve to ipak ne menja sustinu.
Kopanje po grobovima ,bilo cijim, je suvisno.
Slične istine se mogu naći i u religijama pre Isusa,pa onda cemu postavljati pitanje dal je on postojao, gde je sahranjen,koji mu je DNK i sl besmislice.
poet
13. фебруар 2019. у 13.34
zreo covijek kaže„ nebih se slozio”..„ipak smatram”
--
ne radi se tu o zrelosti nego bas o navici, kako si rekla.. ako si cesce u toj formalnoj atmosferi/okruzenju..logicno je da ti kao profesionalna deformacija ostanu ti tragovi ukocenosti, ali u nekom opustenom razgovoru, ne vidim razloga za takvo drzanje, pogotovo ako je to „nemas pojma” izgovoreno u sali.

dovla je smrknut samo-tako..nemam pojma šta mu je..
nadam se da mu dobro stoji ta namrgodjenost u reali,
a što se nas tiče-nije bitno : ))))

ali, hajde, možda si i u pravu..možda to ne treba ni u sali praktikovati, da se ne bi stekla ruzna navika..
samo, ne znam kako ćemo se onda saliti tako ukoceni :))))
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 13.48
dovla, prijatno si me iznenadio I odličan vic!! :)))
morma priznati da sam te zamišljala ko fratra iz doba inkvizicije..ali..sad vidim da si od krvi I mesa;)

nisam mjenjala nick..samo me nije bilo godinama.

sad smo već priblizniji u poimanju ili slici,kako vidimo Boga. na kraju Teos I znaci „Visa sila”, ako se ne varam. ta predivna visa sila sto me zadrzala bez obzira na muke..radoznalost da vidim šta je još kreirano.
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 13.49
saliti se možemo poet..al se nećemo nazivati glupavima I vikati jedno drugomda muchi ;)
Dovla1
13. фебруар 2019. у 13.59
Ne mogu ja biti bas neki dobrocudni kaludjer, fratar ili šta već, jer ja sam se zenio, razvodio,dete imam.Kurvao sam se i cinio slične gluposti.
Ali ako je do poboznosti evo jedan još sveziji vic na tu temu

Momak i devojka su bili u vezi već pola godine.Ona je bila pobozna,on pomalo:Ona bila konzertvativna i nije odmah htela seks.
I tako posle pola godine,ona kaže momku
- dobro već smo pola godine zajedno, upoznali smo se. Pristajem na seks ,ali prvo moras doći kuci kod mene da te upoznam sa mojim roditeljima.Ja ću im reći da si me verenik,pa onda seks.

I sutradan on se spremi,ode u apoteku da kupi kondome.Pita ga apotekar kakve hoće.
- hoću neke kvalitetne,vise njih, porodicno pakovanje.Jer veceras će da bude puno seksa, yebacine.
I u vece ode kuci kod devojke da upozna njene roditelje.Usao on, ona izasla sa ocem.Momak pognuo glavu, gleda u pod.
A devojka mu kaže:
- nisam znala da si toliko pobozan
-pa nisam ni ja znao da ti je otac apotekar.
poet
13. фебруар 2019. у 14.00
dobro..., ali nećemo onda ni pricati gluposti da provjerimo koliko onaj drugi može da se suzdržava da ne drekne : )))
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 15.14
:))) dovla se kurvao..vrti mi se u glavi. ;)

ja ne pricam gluposti do te granice da morate vikati na mene poet ;)...ili pricam nekad??? ;)
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 15.18
ja sam sretna...dovla prica viceve :)

evo jedan od mene:

sjedi covijek pored I prilazi mu drug.
-Šta to radis?
-uvjezbavam strpljenje
-stvarno? kako dobra ideja, kako ti ide?
-ODyebi!!!

poet
13. фебруар 2019. у 16.03
ovo si izmislila sad, na licu mjesta
ili si prevela sa nekog drugog jezika
nije u nasem duhu, nikako
mi bismo rekli: islo je dobro dok se ti nisi pojavio :D

kako rekoh, Dovli bolje stoji kad je smrknut
nasmija se covjek I izgubi kredit
ne znam samo kako ću ga citati poslije ovoga :))))
sreća pa brzo zaboravljam :D

njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 16.13
hhahahhha..meni je drago da je pokazao tu opusteniju stranu.

dobro, oce meni neko reci šta ja da radim sa mojim potencijalnim ljubavnikom?:)
poet
13. фебруар 2019. у 16.25
to će ti Dovla najbolje kazati, ja njemu ipak vjerujem vise nego sebi hahaha a izgleda ima I iskustva: ))
kakav te bona ljubavnik spopao, gdje to ima na ovoj skupoci I kijametu?:))
zaljubi se kao ja u mozaik I svaki dan imaš šta da radis..fuga za ciscenje koliko ti dusa pozeli..
to je prava terapija : )))

Dovla1
13. фебруар 2019. у 16.38
njezna_zverka
(manitanje)

Možda da prvo budes iskrena, jer mislim da si slagala da nisi imala drugi nick ovde.
A što se tiče ljubavnika,pa ne znam,ja ne mogu da vodim racuna o tudjim svaleracijama.
Po tom pitanju nisam nikad ovde tražio pomoć.
Mada ko hoće da o tome ovde piše, ja mu neću smetati.
Ne verujem da si mlada da mi možeš biti cerka,pa da ti delim savete.
Da si musko, možda bih mogao nešto da ti preporucim.
Ako si presla 40 god kao sto sam i ja,onda to teško ide u tim godinama.
Šta covek uradi dok je mlad,to uradi,a posle je u ljubavnim desavanjima uglavnom sve bezveze.
Oduvek su mi se gadile te neke kao ljubavi kod ljudi u poznim godinama.Ja nisam bas ni mator,ali i moje godine su loše za ljubavne odnose.Čim se predje 40, postaje sve to vrlo traljavo.
Kad čujem da se covek zaljubio i hoće da se ženi u 60 god, najezim se.

poet
13. фебруар 2019. у 16.49
hajde molim te Dovla, nemoj tako.. lako je tebi pricati kad si ti svasta napravio do 40..
pa si se sad možda I umorio..
: )))
sto me razocara Dovla sad..iako ni ja to ne bih nikome preporucila, al' kad se tako glasno kaže, ne može covjek vise ni da sanja ni da se raduje hahhah: )))
zvjerka, ne slusaj ništa Dovlu ipak, sacekaj da vidimo šta će AP reci ;) : )))
Dovla1
13. фебруар 2019. у 16.49
Poet
ja možda imam dva lica.U realnom zivotu nisam bas kao ovde.Glupo bi bilo da ovoliko filozofiram sa ljudima u svakodnevnom zivotu.
Neće ljudi to da slusaju a i meni je glupo pricati o bogu i krajnjim istinama sa bilo kim.
Što se tiče neozbiljnosti i ovih viceva,u realnom zivotu ja sam dosta neozbiljniji nego ovde.Nekad i preteram u tome jer se sprdam po ceo dan.I radim takav posao gde srećem razne ljude i prilika za sprdnju i zezanja ima koliko hoćeš.Za mene poznanici kažu da sam veliko dete,bas zbog tog mog veselog i neozbiljnog pristupa,sa dosta zezanja i posalica.
Svaki dan srećem likove koji su kao iz filmova Emira Kusturice,kao oni iz raznih rijalitija,pa nikad dosadno a prilika za zayebanciju je bezbroj.
Kada bih pravio filmove, imam materijala ne za jednog Kusturicu već za vise njih.
Evo samo jedan primer,od pre oko 5god.Jedne zime kad je bio veliki sneg,u parku sam od snega napravio kao grobnicu za mog kolegu.Onako grob kao kad tek nekoga sahrane,sa onim uzvisenjem,i krst sam nacrtao u snegu,pa i ime kolege upisao na grob.Kad je video malo se ljutnuo,neki su se smejali, a on je na zalost i umro dve godine kasnije.
Dovla1
13. фебруар 2019. у 16.58
Nije važno koliko sam ja doziveo i napravio do 40 god.
Prosto mislim da je sve nezgodnije za ljubav kad covek izadje iz mladosti i udje u srednju dob.
Jedino još ne znam šta je polna nemoc jer zaista nisam primetio da mi je ta seksualna moc i zelja manja nego pre 10 god.
Ali prosto kad ljudi predju 40 god,oni već imaju isflekanu biografiju što se tiče ljubavi.Već imaju neka razocaranja, nikome više ne veruju.
Normalna žena u 40 god bi već trebala imati decu, muza porodicu.Takva žena nije slobodna. Ako je slobodna u tom dobu,onda je ili baba devojka,niko je nije hteo ozeniti.Ili je razvedena ,a kao takva svakako da je sumnjiva.Jer ja se držim stare teorije da je za razvod uvek kriva žena.Da brak stoji na ženi i da ga ona jedino može odrzati ili rasturiti.
Tako da ja sa skoro 49 god, šta bih mogao naći da valja.Možda ponekad samo za neku sex avanturu,a i to sve teze.
Ili mogu naći čak i neku dosta mladju,neku sirotinju koja će biti sa mnom samo sto nema gde da spava i šta da jede.
Plus sto žene kako stare, imaju sve manje strasti i emocija,a jača im zelja za materijalnim posedovanjem.
poet
13. фебруар 2019. у 17.05
jah.. od tvojih sala covjek da se rasplace..
neise..
Dovla, pazi, upravu si...mislim da se trebaš strpiti tamo do 60-70
sto ostane zivo do tada, mora da je zdravo I još ako je slobodno (a nije ni razvedeno, a bilo je udato)to mora da valja?

Dovla1
13. фебруар 2019. у 17.20
Poet, posalica ti je neukusna.Nema veze sa onim što sam pisao.
Logicno je ako je izbor los sa ženama od 40 god,kako onda može biti bolji izbor kod žena starijih.Izbor može biti samo losiji a već sam napisao da se gadim tih ljubavi u penzionerskim danima.Ljubav u starackom domu.
Izneo sam svoj stav,dozivljaj.A uvek ostavljam mogućnost da nisam u pravu, jer desavalo mi se kroz zivot da menjam mišljenje o pojedinim pitanjima.
njezna_zverka
(manitanje)
13. фебруар 2019. у 17.24
vidim da se moram uozbiljiti ;)
ma kakva ljubav..kakvi snovi I kakve to velike početke planirati na pragu pedesetih. nešto usput pronosati, to stoji a zato mi ne treba savijet ne treba. nakon ovolikih godina žrtvovanja I rada treba malo odahnuti, pogotovu ako su nam djeca zdrava,nezavisna I sve ide kako treba a to je najbitnije. imam 47 godina..I sad živim kako sam sanjala..u sumi,pored rijeke..skromno.ovaj period vidim kao prekretnicu kako provsti 15tak godina do penzije bez puno rada, raditi sto volim napokon..posvetiti sebi. pade mi Bukovski na pamet, nije to zivot..buditi se svako jutro uz alarm, voziti u kaveze ove I one vrste..sad ne moram.sad samo brinem o sebi ali mora da zivot može još nešto toga da ponudi. ne smijem dozvoliti da budem robot do kraja. ljubila sam dovoljno. igrala I igracu dok mogu a ne kad mi neko odredi da to za moje godine ne prilici. ne prilici onima sto su im otisla koljena I kukovi. za brak, nije samo žena kriva. odakle to izvuce. možemo biti samo oboje krivi a neko više ,neko manje.za suskanje u dzepu trebaju dva novcica.jedno je kad su problemi lakse prirode pa I razvedeni roditelji mogu pomoći djetetu al je drugo kad si I tata I mama. kako sam to I zašto bi to tražila? smorio me rad I trka. nije mi do novih početaka ali u meni je dijete malo. nekidan sa drustvom rostiljamo, sve dobri frajeri oko mene..a zove me malecki od 3 godine da se igramo u shumi iza I da mu dovucem nekakvu gumu od kamiona..ostali smo sat vremena,zapostavila sam sve potencijalne ljubavnike;)..al Boze kako me raduje djeciji osmjeh I mami vise od ikakvog delije. kakvih sam ja frajera imala a mislim da nisam neka ljepotica..eee,kad bi ti tetka pricala…;)
poet
13. фебруар 2019. у 19.02
Eto ti sad, moja pošalica neukusna...
Moracu se i ja uozbiljiti.
Samo ne znam kako ću :)))
Zvjerko, nemoj mi pričati jer onda bih morala i ja tebi, a nemam o čemu pa ću se osjećati neprijatno :)))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
13. фебруар 2019. у 20.46
Ma daj, kad Poet napravi dve tepsije pite, smota jufku...frajeri ni ne znaju šta ih je snaslo.
Najedu se tako dobro da moraju da otkopcavaju dugmad na pantalonama...a oni koji neće, njima pukne konac, dugme odleti i vise ga nikad ne nadju.
Pa malo pite, pa malo vina, pa reč o ovom, reč o onom, dok potpuno ne zaborave da su pantalone otkopcane...
I onda kad je vreme da se ide kuci, svi ustanu složno kao po komandi, i ostanu samo u gacama.
E tu ih Poet ceka...iskusno sokolovo oko, odmah zna ko je lagao...neće taj, majcin sine, vise da se sladi njenom pitom.
Eto, neki misle, sve se to slučajno desilo, potpuno naivni...njima su otvorena rajska vrata, ali tamo nema pite.
poet
13. фебруар 2019. у 21.12
🤣👌😂
Bas tako, AP... vjerujem samo u prirodnu selekciju i spontane, ako mogu tako reci, metode :)))
Ko preživi, pricacemo :D
njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 09.02
:)))) tako znaci..preko pite do...ite.;)

jesi namazana poet..;)

gledala sam „Personal shopper”. Dobar film.Open ending pa zabavi mozak.
pogledajte ako stignete. Ima glup naziv ali je tematika uspostavljanje kontakta sa duhovima.
poet
14. фебруар 2019. у 12.29
A, šta ću...svako ima svoje oružje :)))

Hvala. Pogledacu. :)

njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 13.04
morate mi reci vasu viziju ili objašnjenje kraja filma. :)

moje djete ima filozofiju I psihologiju u malom prstu al je ovo zbunilo I pratim je ja kako vadi cell phone da nadje objašnjenje kraja filma. reko, no,no milenijalci..koristi mozak malo. ..mada, za shvatiti kraj treba I malo zivotnog iskustva..:)..šta još da Kažem da vas navucem da pogledate ;)
poet
14. фебруар 2019. у 13.31
rekla sam da ću pogledati..samo ne mogu odmah. ne daju nam na poslu da gledamo filmove, mosh misliti :)))

ali ako me oni duhovi isprepadaju..., kome da se zalim? :D
njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 13.41
nije uopste strasan film.
mi možemo na poslu da gledamo. evo ja radim I malo gledam. moji su flexibilniji ;)

njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 14.02
Oduvek su mi se gadile te neke kao ljubavi kod ljudi u poznim godinama.Ja nisam bas ni mator,ali i moje godine su loše za ljubavne odnose.Čim se predje 40, postaje sve to vrlo traljavo.
=============================================================

jesu li 40te stvarno već godine kad to ide traljavo ili je još rano?
ovo me je navelo da razmišljam o anksioznosti I modernom nacinu zivota gdje je mnogo vise stresa pa samim tim I potencija jenjava ranije. 40te jesu umor ukoliko nas nešto hronicno muci ali nebi trebalo da budu traljave.jedina stvar za koju se nebi mjenjala sa muskarcima..ja bih brzocini mi se izgubila libido u haosu obaveza..mozete li mi objasniti malo vise o tome? kako to radi? kako se sprečava? kako to kontrolisete?
Dovla1
14. фебруар 2019. у 14.30
Pa čitaj pazljivo šta sam napisao:a napisao sam da nemam problema sa potencijom i zeljom.
Ja sam zapravo u 50-im jer mi je 49 god.
Pišes o sasvim nečemu drugom,ja o tome nisam pisao.
njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 15.09
ja sam rekla da me to podstreklo na pitanje o potenciji. znam da si napisao da nemas problema a I to je irelavantno.podsjetilo me na druga koji ima 40 a već probleme u vezi toga. zbog stresa. ima nas koji ne osjetimo 40te toliko drugacijim po snazi iz 30tih a posto sam ja bartender s vremena na vreme ..mnogi mi se muskarci povjere u vezi problema. nekad ne znam šta da im savjetujem. imam osjecaj da je ovaj način zivota. puno obaveza, stresa..zato sam htjela ozbiljno da pitam I čujem kako I šta se tu radi. obično Kažem ako sam sa sobom možeš onda je u glavi. ako je u glavi onda je stress ili nekakv posvjestan strah od performansa..imate li još ideja?
Dovla1
14. фебруар 2019. у 15.50
Davno sam čuo za tu pricu da je problem u glavi,da je stres problem oko potencije. Nisam strucan i nije to tema koja me zanima.
A nisam bas ni siguran da je samo stres.Ako je po tome, ja sam po prirodi nervozan karakter,a stres sam imao daleko veci nekada,kada sam bio mlad,bio ozenjen.I nikad nisam primetio da mi potencija manjka.
Možda sto sam bio mlad.
Ali realno je za sve muskarce, pa i za mene,da posle 35 god opada ona potencija što se tiče kvantiteta.Mladic od 20 godina može za kratko vreme dva-tri puta da opsti sa zenom,a posle 35 god ipak pravi pauzu,ne može recimo bas celu noc da opsti.
Onaj od 50 god koji kaže da ima interesovanja da skace na ženu celu noc,taj laže.
Pada sa godinama pomalo i interesovanje,posebno ako je uvek jedna žena u pitanju.
Ja i sad mogu sex imati svaki dan,mogu fizicki,ali znam da ne bih imao interesovanje to da radim svaki dan ako je ista žena u pitanju.
Zato muskarci i vole da promene ženu, vise razlicitih žena daje veću zelju, vece uzbudjenje.
Za žene kao nema problema sa potencijom,mada ja mislim da danas ima mnogo frigidnih žena.I ima dosta i lezbejki.
A posebna je prica, na zalost,da se žena prosto ne pali, ne dize im se na siromasne muskarce.To je gorka istina i sam jesam to iskusio.Video sam vise puta kako ženi same gace padaju pred imucnim muskarcem,a nekog sirotana žene često ne da ne vole,već i mrze.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. фебруар 2019. у 15.55
Odgovor može biti veoma jednostavan...osoba sa kojom treba da imaš sex ti se ne dopada zbog X-Y-Z razloga.
S jedne strane želiš sex a sa druge ne dopada ti se to što vidis i cujes, jednostavno, ne osecas nikakvu privlacnost.
Može to da ide do još većih ekstrema, da ti je osoba sa kojom treba da stupis u seksualni odnos odvratna...tu već ništa ne pomaze.
poet
14. фебруар 2019. у 15.57
Upravo sam pročitala da biggest step in the relationship is not first kiss -it is the first fart.
So, dokle god mogu to, reci im da se ne sekiraju 😂
njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 16.14
da, ko zna koliko faktora može da djeluje. obično im Kažem da izbace kofein, travu, cigare I stres pa da vide. ponekad vidim fizicke znakove kao recimo tragove na prstima od nervoze..mislim sto sam jako otvorena da pricam o seksu pa mi dolaze ko psihologu. znate, imala sam par slučajeva da mi se cinilo da postaju impotentni jer ne žele varati žene a u njima jaka zelja. znate ono, jak duh, pozuda a moja je potiskati. to su oni fini,sto su papucari ali I dalje je u njima pozuda I zelja za promjenom..al ne smiju.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. фебруар 2019. у 16.15
To je tačno, naucnici su ispitivali i dosli do zakljucka da muskarci koji glasno prde uzbudjuju žene.
Zato se Dovla ničeg ne plasi, zna da šta god da se desi, ima keca u rukavu.
njezna_zverka
(manitanje)
14. фебруар 2019. у 16.24
To je gorka istina i sam jesam to iskusio.Video sam vise puta kako ženi same gace padaju pred imucnim muskarcem,a nekog sirotana žene često ne da ne vole,već i mrze.
=====================================================================
ima takvih žena ali nisu sve takve. tako bi ja mogla reci kako nije fer sto vi muskarci volite samo žene sa velikim sisama… mi žene ćemo se lakse zaljubiti u ruznog muskarca a vi muskarci ćete se rijetko zaljubiti u ruznu ženu bez obzira sto je dobra.
mene uopste ne pale bogati muskarci,al uopste. pale me visoki, intelignetni, malo opiceni I moraju imati dobru dusu. kad kažeš siromasan, jel mislis ljencina ,nesposoban ili nema da mi ponudi extra luksuz?

Dovla1
14. фебруар 2019. у 17.21
Ja sam razveden već 12 godina,a nekada dok sam bio ozenjen mislio sam kako bi to sve sa ženama bilo lako samo kad ne bih imao zakonitu ženu.
Pa onda doslo da sam zaista slobodan,al ne lezi vraze.Vise sam žena imao dok sam bio ozenjen nego posle braka.
Sve u svemu nisam se puno ni trudio oko žena zadnjih 12 godina,a verovatno ću još manje u buduce.
Uglavnom u to zadnje vreme nisam mogao uklopiti dva neka osnovna uslova da kompletiram ženu.Da ne bude ruzna a da ima dobar karakter.
Ako nađemda pristojno izgleda, desi se da je teska osoba, bez karaktera.Ta bi veza mi brzo pucala.Ili sretnem ženu koja je dobrog karaktera,interesantna,dobra za druzenje,ali bude ruzna.Hoće ona mene al nekako ne mogu pa ne mogu kad je ruzna.
Uglavnom ima dva tipa žena sa kojima neću ni da pocinjem razgovor.To su debele žene,može imati ma koliko lepo lice,i biti mlada,al kad je debela ne vredi.
Drugo sto me odmah odbija kod žene,ma kako bila lepa i zanimljiva,to je ako vidim da je koristoljubiva,da bira muskarce po kolicini novca.
Na zalost takve su vecina,čak vise ni žena prosecnog izgleda ne ide sa muskarcima iz neke ljubavi i drugarstva,samop interes.
Neko je pomenuo papucare.Pa neće žene da priznaju, a neće ni muskarci,cinjenicu da danas žene samo i prihvataju takve muskarce.Muskarac mora biti ženi rob i njen sluga da bi je osvojio.Ja ne prihvatam tu ulogu.Takvo je drustvo, takav sistem da su žene postale bogovi,naravno lažni bogovi i lazne zvezde.
Zenski sovinizam vlada na svakom koraku.U tome posebno prednjace zapadne zemlje.Tamo je muskarac sveden na običnu krpu,kao neki otirac.
I bas jedna iz tog zapadnog sveta,nasa žena,mi je pre par godina udelila najlepsi kompliment.Valjda žena kapira ovaj svet.Rekla mi je da nisam kao drugi muskarci pussy,pic*kica kao što se kaže.
Primetila valjda da vecina muskaraca jesu sise i papucari.
Žena i muskarac su zamenili uloge,u najgorem smislu te reci. Žena je postala jedan odvratni muskarac, a muski su postali odvratne zenetine.
poet
14. фебруар 2019. у 17.41
njezna, evo pred nama su dva modela razlicita.. čitam ih, pa nešto razmišljam
da sad stavimo pred svakog po jednu ovu Dovlinu-idealnu, hajde da zamislimo da postoji, I da ona kaže:
sve, sve.. ali da prdnes predamnom to ne dolazi u obzir...
šta ti mislis kako bi oni reagovali?
ja mislim da bi se Dovla žrtvovao muski, i ako treba hermeticki zadihtovao
ali AP...čini mi se da ne bi cekao ni sekundu, nego bi je pogledao ozbiljno, onako pravo u oci, prdnuo i udaljio se elegantno...
ne znam.. ja ih tako vidim...

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
14. фебруар 2019. у 18.18
Cuj, sve je to perpedikularne prirode...ako ima zgodno dupe, onda mora da prducka graciozno...jer svi znaju da kad princeze prduckaju skacu varnice, tamo gde se pojavljuju sapunski mehurici, to su neke princeze drugog ranga, da ne kažem, lazne.
Ali ako nema lepu guzu, onda samo dignem nos, kao periskop, i udaljim se sa gnusanjem da me ne siluje kad padnem u nesvest.
poet
14. фебруар 2019. у 21.33
Idi bježi AP, da ne vidim da si ti, pomislila bih da je ovo Dovla pisao..

Nježna, odgledala sam film za malu djecu. Nigdje open endinga.
Ili ga ima koliko je i naša masta opened.
Pitaj...:))
Da li si ikada prizivala duhove?

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. фебруар 2019. у 07.50
...ja jesam...a ti?
poet
15. фебруар 2019. у 08.26
I ja sam.
njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 08.43
kako ova tema dodje do ispustanja vjetrova, sam Bog zna..:)))..I ne znam sto mi ovo budi u glavi refren „pamtite me po pjesmama mojim” ;)
o je, moj bovsi, jednom mu žena rekla da će ga djeca zapamtiti samo po ispustanju vjetrova.

dovla, opisao si me od glave do pete...ako si preko 6.1 dolazim da te obidjem u kakvim uslovima živis;)

poet, kako mislis nema open ending? možeš li mi onda objasniti kako si vidila kraj? ko je kome tu sto?
:)pa ću ja tebi ;)

AP, on mora biti Blizanac u horoskopu jer koristi zdravu logiku, onu siroviju...I ima u sebi neku zivahnost..,jelda poet?

:)

poet
15. фебруар 2019. у 09.46
Bonjour, chers amis,

kako ste mi vi jutros? petak je I kraj jedne duuuge sedmice, koja se nastavila na jednu još duzu sedmicu u kojima je palo oko metar snijega, sve sa nehumano niskim temperaturama.
Prošla me volja za duhovima odavno...
Šta da ti kažem njezna.. ja nisam primjetila ništa neobično osim onih vrata koja se otvaraju a njidje nikog I onog nakita koji je zavrsio u njenom stanu...
to mi nije bilo dovoljno da svedem racune, ako ih je bilo.. jer sto ona rekla, meni treba malo vise hahahha:))
tako da sam zaignorisala to I sad je li...neću da krivim macke, ali fakat je da su me dekoncentrisale cijelo vrijeme.

na kraju ona kaže: ili sam to ja? hm.. jedino ako ona nije taj brat, a ubijena djevojka njena sestra..
nemam ideju, a I, kako rekoh, ta vrsta zagonetki mi je neinteresantna..
možda zbog teme (duhovi etc.)
eto, izvini sto nisam mogla posvetiti vise energije ovome. moj gubitak.

AP..nije doslijedan, oscilira taj njegov zdrav duh..ne znam šta je razlog...
Dovla..ne znam...sve, sve ali kad se nasali..šta da ti kažem..
možda da iskombinujes jednog od njih dvojice : )))

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 10.07
pozdrav poet :)

ja sam skroz drugacije dozivila.
njen brat je posvetio zivot pokusavajuci da uspostavi kontakt sa dusama I da dokaze da ovaj svijet nije kraj.
is it me? to je kljuc svega.
uspostavimo li mi to kontakt sa drugim dusama ili sa sobom? nešto kao paraliza u snu...jednom je čak spomenula da je uspostavljanje veze sa dusama osjecaj kao da sanjas a znaš da nije san.scena gdje joj duh prilazi u formi žene je zapravo ona sama. gnjevna i u boli sto je izgubila brata. na kraju uspostavlja kontakt sa samom sobom. njen duh je odlutao u patnji. njen sopstveni duh je proganja. odgovor na pitanje može li se prizvati neka druga dusa nije dobijen. bar ja tako vidim.

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 10.19
da ti pojasnim na jednom primjeru. mpoja rodica me zamolila da pricam sa njenom drugaricom jer je jako uplasena I kaže da je vidila duha žene u hotelu I da je sigurna da nije sanjala. ta žena se nadvila nad njom ,u vjencanici, sva izgrebana po licu. popricale smo I cura mi je rekla da je bila u tom hotelu sa zarucnikom, udaje se uskoro. rekla sam joj da to nije duh sto je vidila nego njena podsvjest I strah kako će sve izaci sa vjencanjem..pretjerano se opteretila do granice da je iscrpila svoj duh...da mora da popusti sa svim planovima o vjencanju I ne gradi strahove. tako I u ovom filmu. taj duh je tvoja podsvjest koja ti salje poruku da odpustis.
poet
15. фебруар 2019. у 10.22
ne znam..
možda bih I ja to tako vidjela I to mi je prvo palo na pamet na kraju kad je izgovorila to: da li sam to ja?
..da nije ostalih detalja.
zašto je prica postavljena u odnos između nje I te druge, djevojke.
zašto je ona I dalje u tom odnosu iako je ocigledno nesretna.
zašto na pitanje da li želi da bude neko drugi odgovara sa da.
zelja da obuce njene haljine...
već pomenuti detalj vrata koja se otvaraju bez da je neko ispred njih...

?

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 10.41
zašto je prica postavljena u odnos između nje I te druge, djevojke.
zašto je ona I dalje u tom odnosu iako je ocigledno nesretna.
zašto na pitanje da li želi da bude neko drugi odgovara sa da.
zelja da obuce njene haljine...
već pomenuti detalj vrata koja se otvaraju bez da je neko ispred njih...
==================================================================
svi mi, koliko god da su nam teske muke nebi volili biti neko drugi. nešto ko baka u Striboru ako se sjecas.
zamisli koliko ti je loše kad poželiš da si neko drugi. kako izgleda taj neko drugi? bez atacmenta, samo na sebe misli..hladna kuja..ah sto nisam hladna kuja.
zašto ostaje-pa upravo si postavila pitanje zašto ostaje u stanju nesrece I tuge za svojim bratom I ne trga se iz nje.
momenat kad su se vrata otvorila- njen duh se oslobadja I sam koraca. suprostavila se napokon. ubrzo nakon toga ,zahvaljujuci suprostavljanju ubici shvata da I iz ove patnje mora izaci..inače se nebio sjetila da pita..jesam li ja?
poet
15. фебруар 2019. у 11.06
razocarana sam..
nismo na istim talasnim duzinama..:)))
vjerovatno si ti upravu, ali ja to vidim, mnog, mnogo komplikovanije kao pricu..
mislim da će nam ovdje trebati arbitar jer sad me je bas zakopkalo da znam šta je pisac hOtjeo da kaže :D

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 11.14
pa to ti pričam, zašto me oduševilo. vidiš da ima razing interpretacija. obozavam mozgalice..i sex..pomalo 😉
poet
15. фебруар 2019. у 11.59
Pa ova ti je mozgalica isto kao i film. Od mozga do mozga. Mene zanima pisac. Šta je u njegovom mozgu. Znam ja šta je u mom :))), a za druge me ne zanima :D
njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 12.25
pa to nije ni bitno :)) možda tvoja verzija tj objašnjenje tebi kaže malo vise o samoj sebi. ovakvi filmovi kao da nemaju kraj. ja još uzivam u njemu. šta ako ni director ne zna šta je tačno htio..LOL..ovo je nešto sto drzi mozak budnim. toliko mogućih scenarija.
poet
15. фебруар 2019. у 12.46
pa možda tebi nije bitno, meni Bogami jeste :D

moj mozak je budan da budniji ne može biti, ja pokusavam da ga uspavam malo : )))
ali hvala ti svejedno ;)
njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 13.10
ne mora sve imati zavrsnicu..;)

bitan je journey ;)
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. фебруар 2019. у 13.13
Realizatoru je malo nestalo para pred kraj, i nije znao kako da zavrsi film...onda je nasao rešenje stap - kanap, enigma burek- kuglager.
:)
A jesam li to ja, a jesmo li to mi a jesi li to ti?
Yebo lud zbunjenog...ili je možda zbunjeni yebo ludog...tu enigmu može da resi samo Hercul Poirot.
poet
15. фебруар 2019. у 13.29
ma, dzaba mi se sad salite vas dvoje...ja sad neću biti ziva dok ne procitam direktno od autora kako I šta..
ne može to tako.
pa, nisam ja svoj mozak nasla na česti : )))
tako ti je to kad prizivas duhove. ti bi njih na kraju pustio, al neće oni tebe hahah: )))

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 13.34
gora si od mene…nedavno mi neko rekao:Molim te pusti vise, moracemo zvati hitnu ;)

neće pa neće da se otrgne ..JA to moram ZNATI :)))

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 13.37
AP,pogledao si?

ja mislim da film nije toliko komplikovan,uopste.

jedino može da se desi..jer cashe jesu letile.. da je I brat Luis na kraju popustio u stilu; dobro je,neka te, popusti, eto te ko Poet ;).
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. фебруар 2019. у 13.49
Ne, nisam još :)
Ja to onako na slepo pa onda gledam koliko sam pogodio.
Mislim, posle ovih komentara mi se bas i ne gleda taj film.
Šta ako i ja poludim i shvatim da smo mi vi?
poet
15. фебруар 2019. у 14.02
:D : )))

nisam ja sigurna ko tu koga drzi...

tisina, slusam authora!

p.s. bravo AP za attitude..neću da znam što ne želim da bude makar I jeste, ne može da prezivi moj filter. pa ako je I sve u nasoj glavi ima da bude onako kako ja hoću : ))))

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 14.18
posljednji put sam ovako reagovala kad sam gledala Another Earth . taj nema duhova 😉 šta je rekao director films poet? zna li in šta je htio da kaže?
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. фебруар 2019. у 14.55
Poet, ako ti se gleda jedan ozbiljan i umetnicki film na tu temu pogledaj:
Mulholland Drive
poet
15. фебруар 2019. у 15.08
upravu si.. ne zna...
ali interesantno ga je slusati..bar ono sto prizna..koliko toga cuti, bog zna..
sve to opet prica svoju pricu, koju obično cutimo : )) ali se cuti..e, to je fenomen taj, valjda

elem..cuti, ba.. moram da radim malo : )))
poet
15. фебруар 2019. у 15.17
hvala na preporuci, AP, pogledacu.

njezna_zverka
(manitanje)
15. фебруар 2019. у 15.46
moracu ga I ja pogledati. AP zvuci pametan pa imam osjecaj da će mi se dopasti film.
AP,pogledaj I ti moj,ok.
poet
15. фебруар 2019. у 16.36
Boze dragi, gledam ovog režisera i ovu glumicu.. on se skupio na onoj stolici, k’o da se nešto stidi. Ona došla kasnije, sva unezvjerena.. jedva smoze snage da nešto kaže..
I pitam se, kakav je to svijet. Prosto da se čovjek sažali...
još kad reče da je sve na njoj pozajmljenog i da mora vratiti... nije ni čudo što se očigledno osjeća loše u „svojoj” kozi..
Nisam sigurna da je film pravi medij za ovakvu temu.. ili samo on nije bas uspio u pokušaju. Na mene je veći utisak ostavio Her.
Ovaj je valjda pokušao svašta da ispriča pa je na kraju i nastalo svašta..
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
15. фебруар 2019. у 18.55
Hoću, hoću obecavam...danas sam ga skinuo sa neta...sutra, prekosutra...
njezna_zverka
(manitanje)
17. фебруар 2019. у 16.39
a na temu, znači, nema greha u ljubavi. besmisleno je odupirati se i malo kome je to uspjelo. niko nije savršen
njezna_zverka
(manitanje)
17. фебруар 2019. у 16.43
adekvatan film na temu bi bio Mostovi okruga medison ..možda
poet
18. фебруар 2019. у 09.33
ovaj film koji je AP preporucio...po cemu je on umjetnicki? na mene nije ostavio neki utisak..
zali boze skoro tri sata subote..al hajde..

American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
18. фебруар 2019. у 10.45
E bas mi je zao...a koji film je na tebe ostavio neki utisak?
poet
18. фебруар 2019. у 10.59
:D <3
pa, eto napisala sam - Her

mnogi..samo ne mogu sad da se sjetim...imam taj problem-malu/kratku memoriju
to moras da me pitas odmah nakon gledanja filma..već sutradan-gotovo..

poet
18. фебруар 2019. у 11.26
The Bridges of Madison County.. divna prica. Nisam citala knjigu, trebala bih. Fil je ok ali tu recimo mi smeta Meril Strip..negledljiva je. Ne znam kako I zašto je kao toliko cijenjena.. meni je katastrofa..čak mi ide I na zivce..
Volim Klinta. Ne znam zašto je toliko insistirao na njoj..
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
18. фебруар 2019. у 12.44
Da, dA shvatam...to je film za babe :D
verovatno i La la Land i Mamma Mia.
Nisam ja još tome dorastao...
poet
18. фебруар 2019. у 12.53
mrsh!
:D
ja fino kažem da je prica ok ali film + meril nikako; I ništa od nje..

ma, da.. kako ti sa mnom da pricas o filmu.. I ja svasta ocekujem :DDD
njezna_zverka
(manitanje)
18. фебруар 2019. у 13.48
hahahaha..Mama mia 😂 Mister Darcy je mnogo bolji bio u Gordost i Predeasude. Merill ima hemiju ko mrtvo magare. Mislim da sam trebala izabeati Ljubavnik lady Chaterly..ajme,ajmeee.😱 Možda sam se podsvjesno i preselila u šumu da nađem‘nakog lugara.
poet
18. фебруар 2019. у 14.02
jaooo, da! da! : ))) divan je on..bas, bas :D

meni su bili odlicni oboje u Brigitte Jones diary :))
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
19. фебруар 2019. у 19.05
Dobar je film, danas sam ga odgledao.
Zavrsetak je bolje ispao od mojih ocekivanja.
Desavaju se u zivotu paradoksalne situacije za koje nema racionslnih objašnjenja...to je paradoks zivota.
Siva zona u kojoj su jake emocije sposobne da otkljucaju vrata skrivnog sveta.
Dobro sam se nasmejao sceni kad Alan Po priziva duhove pa kaže ako si tu udari jednom, a ako nisi dva puta.
:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.