Дискусије : Сарајево

 Коментар
Говорио, „kако ту, ето, ратују неке будале”
TROFAZNI-3
(Penzioner)
15. новембар 2012. у 19.38
15. novembar 2012. u 13.07

Ovo je sjecanje na mog dobrog prijatelja i velikog maestra akustične gitare Slobodana Samardzica. Zvali su ga jugoslovenski Leo Kotke a on sam je ostao upamcen po pjesmi „Moj Brat” koju je izvodio, u duetu sa Narcisom Vucinom koji je dalje veoma aktivan na ex.yu sceni.

Slobodan i Narcis su bili zastitni znak veoma popularne televizijske emisije „NA TI” u kojoj su izvodili svoje kompozicije radjene na tekstove pok. Duska Trifunovica. Voditelj je bio nas veliki pjesnik Rajko Petrov Nogo. Radio je mnogo dzinglova za Djecije TV emisije imao je zapazenog uspjeha radeci muziku za većinu pozorisnih predstava koje je rezirao Gradimir Gojer.

Bio sam na premijeri u Tuzli kada je bilo premijerno izvodjenje „Hasanagice”za koju je Slobodan uradio muziku i zaista sam bio odusevljen njegovim muzickim rjesenjima.Imao sam sreću i cast da je neke od svojih pjesama uradio na na moje stihove na žalost ti su materijali nestali u vihoru rata u kome je nestao i sam Slobodan.Stradao je kao civil sa gitarom u ruci jer to je bilo njegovo jedino oružje .

Ipak njegove pjesme koje uglavnom govore o ljubavi vracaju nas u sada već neko daleko vrijeme kada smo bili spokojni i sretni i vracaju nam vjeru i nadu u neko bolje sutra uceci nas da je covijek bez ljubavi kao cvijet bez mirisa, ljubav prema muzici i prema čovjeku bila je osnovna Slobodanova odrednica.Pa evo i ova pjesma je dokaz da je još uvijek tu sa nama, da traje, da nije zaboravljen. Veoma sam ponosan i drago mi je sto sam ga imao za prijatelja i saradnika.

Miroslav Zec.

Slobodan Samardzic je i dalje sa onima koji ga vole. 0.2..wmv

SrboSarajlija,kantautor Slobodan Samardzic okoncao je zivot ovde :

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Masovic-kriv-za-skrivanje-zločina/100133.html
sarajevox
15. новембар 2012. у 20.08
http://tiny.cc/r3cunw

ko zna koliko je ovakvih grobnica po Sarajevu za koje se nikad saznati neće..
C_A_B_O
21. новембар 2012. у 11.22
ZNA se samo NE TREBA SAD kazivati jerBO će balije OPET prekopavati,saliti kosti u Vosoko i Srbe sahranjivati u SilvercitiJu koa balije.

DOCE vrijeme za NAPLATU a neće se pitati KO je i koliko nego da se BALILUK pocisti iz EUROPE
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.