Дискусије : Сарајево

 Коментар
Joja Tintor
KuJtA
(Zvezda prva Bog drugi)
03. август 2012. у 19.43
Bivši savetnik Radovana Karadžića i četnički vojvoda Jovan Tintor Joja (59) sinoć je u Banji Vrujci kod Valjeva hicima iz pištolja ubio Branka Petrovića (50).

Ubistvu je prethodila svađa, nakon koje je Tintor iz gepeka uzeo pištolj i ispalio Petroviću dva metka u glavu i grudi te potom pobegao automobilom u nepoznatom pravcu.
Pravi motivi ubistva za sada su nejasni, a prema jednoj verziji Tintor se u blizini kioska „Ravnogorac” mazao lekovitim banjskim blatom, nakon čega mu je Petrović, koji je sedeo na terasi jednog lokala počeo dobacivati.
- Šta se mažeš tim blatom. Misliš da će ti blato pomoći, pitao je nesrećni Petrović Tintora - izjavili su pojedini očevici za „Alo!”.

Tintor je prema njihovim rečima sav blatnjav izašao iz kanala u kome se nalazio, uzeo pištolj i pucao na Petrovića.
Prema drugoj verziji ubistvu su prethodile uvrede na račun Tintorove porodice, a ubica je, pošto je pucao, sav blatnjav seo u džip i otišao u nepoznatom pravcu. Prema informacijama „Alo!”, policija je na tragu četničkom vojvodi koji se posle rata u Bosni i Hercegovini skrasio u Kadinoj Luci u opštini Ljig.
Za vreme rata vojvoda Joja, kako su ga zvali u Republici Srpskoj, bio je blizak ratnom rukovodstvu na Palama, a prema pojedinim informacijama bio je i finansijer Srpske demokratske stranke, kojoj je poklonio 250.000 maraka i blindirani džip. Pre rata u Bosni bio je moler i kafedžija, a poslednjih godina se, prema rečima njegovih ratnih saboraca, vratio molerskom poslu.
Posle rata je bio aktivan među četnicima na Ravnoj gori, a držao je i četnički klub u Kadinoj Luci.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.