Дискусије : Сарајево

 Коментар
Na svakom cosku vrebaju dzeparosi, prosioci, lopovi
TROFAZNI-3
(Penzioner)
07. јул 2012. у 01.18
Pojačano prisustvo policije: Džeparoši okupirali Baščaršiju

Neki od ovog „zanata” pokušavaju preživjeti, a neki dobro zaraditi, kaže Nefić

Autor A. Na. | Objavljeno 06.07.2012. u 03:27

Turisti najviše na meti prosjaka i lopova Turisti najviše na meti prosjaka i lopova

Idiličnu sliku stare jezgre grada, Titove ulice i Ferhadije, koje su i jučer bile pune turista iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Holandije..., i ovog ljeta kvare prosjaci trčeći za gostima ispruženih ruku i „motajući” se oko njihovih torbi i novčanika.

- S obzirom na to da je najviše turista u Starom Gradu, nije ni čudo što imamo toliko prosjaka. Nažalost, to nisu osobe s potrebama, već profesionalci. Zbog alarmantne situacije zatražili smo pomoć i od Prve policijske uprave.

Komandir Mirsad Hodžić obećao je da će pooštriti mjere kontrole. Ovim dijelom grada od sada će više patrolirati policajci u uniformama i civilu - kazao je za „Dnevni avaz” Ibrahim Hadžibajrić, načelnik starogradske općine.

Prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a KS, neki od ovog „zanata” pokušavaju preživjeti, a neki dobro zaraditi.

- Najljepši dijelovi grada Centar i općina Stari Grad prepuni su prosjaka koji vire na svakom ćošku. Ove godine, osim suzbijanja prosjačenja, patrole će više raditi i na suzbijanju džepnih krađa. Dat ćemo sve od sebe da se naši gosti tokom odmora i SFF-a osjećaju sigurno i da u svijet odnesu lijepu sliku iz glavnog grada BiH - rekao je Nefić.

Prema njegovim riječima, prilikom kontrola, osim onih iz našeg kantona, na ulicama zateknu i one koji dolaze iz Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog kantona, RS i s Kosova.

Kazne od 300 do 1.200 KM

Od 300 do 900 KM predviđene kazne za prosjačenje
Od 400 do 1.200 KM platit će osoba koja druge navodi na prosjačenje

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/104554-pojacano-prisustvo-policije-u-uniformama-i-civilu-prosjac i-i-dzeparosi-okupirali-bascarsiju.html
kraljica-srce
(zenski rodoslov)
09. јул 2012. у 11.20
Uh, znamo to, odvratno.

Ali posebno mi opasno zvuce ovi „prosioci”. Toga se treba cuvati!
:)
sarajevox
10. јул 2012. у 08.28
da,da.. sjecam se prije par godina smo stara i ja i prijateljica isle u „Peticu” na cevape. posto je bilo ljeto sjedile smo napolju ali jedan decko nam nije dao mira jer je prosio. onda mu je moja stara otkinula somuna i cevapa i dala. poslije kad smo ustale on je opet za nama isao i stara veli„ daj mu sice, imaš li”..ja sam nasla nekih evrica,onda sam poslije skontala da tamo evrici ne idu, ybg..

ima svuda prosjaka, u Srbiji Cige prose po tramvajima a svi im daju para majke mi..kao sve ne vole ih a svi im daju.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.