Дискусије : Њујорк

 Коментар
Lično iskustvo sa dovodjenjem majke u USA
ladolezh
(freelancer)
15. фебруар 2013. у 02.32
Nedavno sam postala USA citizen pa bih zelela da apliciram zelenu kartu za majku koja se nalazi u Beogradu. Treba joj lecenje pa mi je bitno da to obavim na sto brzi način. Ima li neko lično iskustvo kako je tekla procedura i koliko vremena je trebalo do momenta kad može da krene na avion? I kakve obaveze nosi ta zelena karta koju dobije u ambasadi, nešto sam čula da ne može da bude van Amerike vise od 6 meseci? Hvala svakom na trudu da odgovori.
covekny
(radnik)
15. фебруар 2013. у 13.38
Moja tasta je dobila zelenu kartu, trebalo joj je preko 6 meseci. Ne znam odakle ti pare da je lecis ovde, sa zelenom kartom se ne kvalifikuje za Medicaid već mora da bute državljanin? Znaci sve bi morala da platis sama. Sto je ne dovedes na turisticku vizu?
ladolezh
(freelancer)
15. фебруар 2013. у 18.21
Hvala bogu nije ništa kriticno, imala je operaciju pre 2god i treba svake godine da se kontrolise a kod nas cekanja na skener su predugacka ili su pokvareni. Htela sam samo da se snimi i analizira da li je sve u redu(to bi sama platila) a čula sam da se zelena karta brze dobija ako ide preko ambasade u Bgd nego da ceka u Americi. Želim sto pre da joj sredim status pa ću onda da se bacim na pronalazenje osiguranja.Morala bi i dalje da se vraca u Srbiju dok ne sredi nešto oko nekretnine pa bi nakon godinu dosla za stalno.
No-1
10. март 2013. у 04.03
..imate tonu sajtova i odgovora na vase pitanje/
recimo,ako ima 65 god,a vi se zitizen,mozete je dovesti za stalno odma,bez cekanja...

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.