Дискусије : Њујорк

 Коментар
Zelena karta
zagortehej
(darkwood)
23. јануар 2011. у 15.15
Ovde sigurno ima nekog ko je otisao pomoću zelene karte, pa bih ga zamolioza malo objašnjenja.Naime stigao mi je mail od state department-a da sam odabran za green card i da trebam da u kratkom vremenu platim jednu taksu(680$) da bi proces bio nastavljen.Prema vasem iskustvu koliko vremenski traje taj proces.Veoma važna stvar je da li ja mogu, u slučaju da stvarno dobijem green card, a posto nemam rodjake ili prijatelje u USA da racunam na nekakvu pomoćnjihove administracije u vezi stanovanja i posla.
Lanaa
23. јануар 2011. у 16.20
Ako si se prijavila preko zvanicnog sajta http://www.dvlottery.state.gov/, ne treba unapred da dajes novac. Novac se daje samo u ambasadi, u slučaju da te izvuku i da prođes celu proceduru.
Ako si se prijavila preko agencije, pogresila si, jer oni samo uzimaju novac.Nemoj ništa da placas.
Za one koji su se prijavili u 2010.godini, posle 01.05.2011. godine, na zvanicnom sajtu, može se proveriti status.

Vise detalja se može naći na sajtu http://www.zelenalutrija.com/
IvaSpring
24. јануар 2011. у 00.02
Koliko sam shvatila, već si izvucen za GC, sto znači da treba da uplatis taksu, i da dobijes datum zakazanog intervjua u ambasadi.Proces traje otprilike 6-12 meseci, a kada dobijes iseljenicku vizu imaš još godinu dana da udjes u USA. Po dolasku ovde, država ne obezbedjuje nikakvu pomoć u vezi posla/ stanovanja.Kao novi imigrant možeš da se upises u besplatnu skolu engleskog.
goran_ky
24. јануар 2011. у 12.34
Ti se prijavio na pogresno mesto ...
Ako ti stigne kao sto kažeš da si odabran, tj. usao među 100 000 kandidata to su onda formulari koje popunis i dve slike.
I kad to vratis za manje od mesec dana dobijas razgovor u ambasadi, pre toga odes na lekarski pregled i platis tu taksu pre početka razgovora.
goran_ky
24. јануар 2011. у 12.44
A ti IvaSpring ... možda si samo ti uplatila unapred da bi dobila datum za razgovor ili si ga možda ti odabrala za GC ... kad mu dajes takve informacije.
zagortehej
(darkwood)
24. јануар 2011. у 16.49
Hvala ljudi,mislim da je ovo neka agencija ali mi nije jasno kako su dosli do mojih podataka jer sam ja pre vise od godinu dana slao elektronski prijavu ali preko zvanicnog sajta.No nema veze,sigurno im neću platiti ništa.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.