Дискусије : Родитељи

 Коментар
Kojeg psa za gluhonijemo dijete?
odry
06. март 2015. у 13.16
Kao sto u naslovu kaže imam sina koji je gluhonijem, ima 4 godine i jako je nemiran. Doktori su predlozili da mu nabavimo psa, jako je ljubazan sa zivotinjama iako je ovako nemiran za nepoželjeti nikome. Imamo još dvoje starije dijece koja su odusevljena idejom da kupimo psa. E sada, muci me sto živimo u stanu, ne želim dlake po kuci, koju rasu da mu kupimo? Doktori kažu da će i sin napredovati uz psa. Naravno pas će biti dio porodice i ne bih se zalijetala, nego mi bas treba vasa pomoć. Hvala!
elektra4-
20. март 2015. у 20.26
vucjak je najplemenitiji pas,svi ostali mali psi su zivcani i orjentisani na sebe.
avlijanerka
24. март 2015. у 14.49
Nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom. Ne bih vam savetovala da se orijentisete na rasu, već na karakter psa. Psi imaju razlicite karaktere i postoje nesigurni vucjaci i agresivne pudlice i glupavi snauceri. Njihov karakter zavisi podjednako i od genetike i od vaspitanja. Vi kao novopoceni vlasnici psa nemate bas nikakvo iskustvo sa njihovim vaspitanjem, pa tako mozete da pogresite i da od psa koji je prirodno nesiguran stvorite agresivnog psa. Evo pre neki dan gledah na tv-u emisiju o zenki vucjaka staroj samo godinu dana koja je prirodno prilično bojazljiva i zbog tog straha i nesigurnosti je postala i agresivna, a njeni vlasnici pojma nemaju u cemu je problem, već su na zalost najviše oni doprineli svojim nepoznavanjem psihologije pasa.

Šta hoću da kažem... Ne bih vam savetovala da kao prvo uzmete stene i kao drugo da psa kupite od odgajivaca ili preko oglasa (kojima je to, da se ne lažemo, biznis), već da nabavite odraslog psa od nekoga ko poznaje njegov karakter, ali ne može vise da ga drzi. Ne znam gde se nalazite, ali čak i u Srbiji postoje azili za zivotinje i ljudi koji ih drže odlično poznaju njihov karakter i mogli bi da vam ukazu na psa koji je istovremeno aktivan pa može da prati decu, ali i veoma pazljiv i obziran. Nemojte da okrecete glavu od azila i da se okrenete iskljucivo kupovini psa, jer vam to neće biti nikakva garancija da 1) prodavac ne gleda prvo svoj dzem i svoj interes i 2) da će pas kada odraste i sazri imati onaj karakter koji odgovara vasem detetu. U zemljama u kojima postoji siroko rasprostranjena praksa koriscenja pasa kao vodica i za razne terapije, nikada taj posao ne daju stencima, već samo odraslim psima i sasvim je uobicajeno da se izaberu zivotinje iz azila jer oni obično provedu tamo neko vreme i prati im se karakter.

Sve najbolje.
Ton_ka
20. април 2015. у 17.02
Ton_ka
20. април 2015. у 17.04
labrador golden retriever
Tubby
25. април 2015. у 10.56
pas se ISKLJUCIVO vezuje za gospodara a ne za prostor ... tako da to to što živite u stanu ne igra neku veliku ulogu. što se tiče same rase i ja mislim da nije loše da se uzme „golden retriver” ... ti psi TRADICIONALNO imaju dobru narav.

*** ako imate vremena i volje predlazem da vam da procitate ovu knjigu:
http://www.amazon.com/Dog-Sense-Science-Behavior-Better/dp/B0064X82SY ... malo remek delo.
Lilu
06. јул 2015. у 00.32
Možda ste već i nabavili psa, ali evo i ja da predlozim. Pošto želite psa koji se ne linja, ja od srca predlazem Havanese bichon, mali ali energicni psi dobre naravi, vezani za vlasnika, poznati i kao velcro dogs, jer stalno žele biti u vasoj blizini. Slazem se da ne bi trebalo uzeti bas mlado stene, jer je njima potrebno dosta nege, već je možda bolje uzeti odraslog psa.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.