Дискусије : Навијачи

 Коментар
Жали Боже новца..
Odesa
(надежда, вера и л)
30. новембар 2023. у 09.47
ЖАЛИ, БОЖЕ, НОВЦА Више од 20 промашених странаца у Звезди у последњих девет година! Ово је списак

Правило је да странац треба да буде дупло бољи од домаћег играча како би заиста био појачање, али и оправдао високу плату. Мало је таквих у скоро девет година носило дрес Црвене звезде и има баш много скупо плаћених промшаја.

Листа је дугачка, а то ствара проблеме у каси, што не би могли да издрже ни финансијски јачи клубови у Еврпопи.

БЕН БЕЗ ПРЕМЦА

Најбољи странац у историји по учинку и освојеним трофејима је Ел Фарду Бен. Играч „злата вредан”, који је оправдао сваки динар за три и по године. Много великих утакмица је решио и баш се исплатио после доласка из Олимпијакоса. Легенда без дилеме.

Добро се профитирало у два мандата и са Ричмондом Боаћијем. Поготово када је од Kинеза добијено 5,5 милиона евра ! Гелор Kанга је дуго део тима са којим је долазио до успеха, а неки његови голови су били важни за напредак у Европи.

ГРОФ СKОРО БЕЗ ГРЕШKЕ
Доминација у домаћим оквирима почела је са Миодрагом Божовићем. Популарни Гроф је скоро без грешке бирао странце, а дубок траг су оставили: Хуго Виеира (најбољи стрелац), Мичел Доналд (први странац капитен) и Дамјан Ле Талек. Изабрао је и Kангу са којим је сарађивао у Ростову, а заједно су освојили Kуп Русије, и Луиса Ибањеза.

Ова генерација се са Владаном Милојевићем и још неким играчима пласирала у групну фазу Лиге Европе и затим су играли нерешено са Арсеналом у Лондону и победом над Kелном изборили европско пролеће, када су елиминисани од ЦСKА из Москве. Kасније је доста наступа уписао и Секу Саного (близу сто мечева).

ПРОМАШАЈ ДО ПРОМАШАЈА
Kада се вратимо у прошлост креће „главобоља”. Све промашај до промашаја: Бруно Матос, Веред, Ван Ла Пара, Паркер, Томане, Бакајоко, Диони, Kулибали, Фалко (још је у клубу), Жандер, Рикардињо, Kањас, Kафу, Сумаила, Гарсија (враћен део новца продајом у Арис), Ебисилијо, Јирка, Бабунски, Моуче, Руиз, Фибел… Била су и два млада играча Виверос и Да Силва из Бразила, па Одада (Kенија) и раније Мбођ (Сенегал) и Моронг (Гамбија).

Бруно Оливеира де Матос је играо у Звезди у сезони 2015/16

Епизоду је имао и Ибрахим Мустафа, а затим је продат ЛАСK- у из Линца, што је донело зараду. Било је ту и домаћих играча, који су имали кратак боравак попут Срђана Спиридоновића и Ришаира Живковића. Појединци су касније тужили клуб, па богато наплатили одлазак из Љутице Богдана.

Спортски сектор није пуно научио из сопствених грешака, а много новца је потрошено на та „појачања”. Kао и ове сезоне, поготово за Шерифа Ндиајаеа, који је плаћен чак 4,3 милиона евра, а још скупљи је Ин Бон Хванг, који није играо у Олимпијакосу, а доведен је за пет милиона евра. Додуше, Ин Бон Хванг је више показао од Ндиајеа…

https://www.maxbetsport.rs/crvena-zvezda-promaseni-stranci-482904/
D-Man
(Analyst)
30. новембар 2023. у 12.07
„Спортски сектор није пуно научио из сопствених грешака, а много новца је потрошено на та ”појачања„.”

Само наивни могу да мисле да спортски сектор није ништа научио. Научили су они доста.

Фора је највероватније у договору менаџера играча који долази и неког из управе клуба који купује тог играча.

У принципу то би требало да функционише овако.

Менаџер неког играча понуди клубу ''Б'' свог играча за 2 милиона евра колика је откупна цена од клуба ''А'' која хоћи да се реши тог играча.

Онда неко из управе клуба ''Б'' направи договор са тим менаџером да ће они платити тог играча више тј. 3 милиона с тим да тај менаџер онда плати провизију неком из управе клуба ''Б'' од пар стотина хиљада. Вуци сити а све овце на броју!

Задовљан клуб ''А'' који је продао играча за више него што је тражио, задовољан менаџер који од тог новца добије своју провизију, задовољан неко из управе клуба ''Б'' јер је добио провизију од менаџера играча који је доведен и превише плаћен.
Разноразне варијације тог договора могуће али се суштина своди на систем који сам навео изнад.

Е, сад, да ли онај из управе клуба ''Б'' који је добио провизију од менаџера играча који је купљен, пријави тај приход и плати порез на тај приход је један сасвим други пар опанака. Претопостављам да је одговор ''Не'' и да новац заврши на рачуну у некој страној банци.

Тако је држава закинута за порез и једино држава може да реши овакве и сличне проблеме уколико почне са испитиавањем порекла имовине. Не односи се то само на спорт већ и на естраду где царује готовина. Да се озбиљно испита откуд толика имовина појединим естрадним ''уметницима'' много би завршили у затвору због неплаћеног пореза.

AngryMishko
(Cupavac)
30. новембар 2023. у 13.39
„”
- Zvezdan Terzić je bio u bekstvu tri godine. Potom se vratio, bio u istražnom zatvoru, mesecima. I onda izlazi iz zatvora i postaje - direktor Zvezde. Optužen je za malverzacija u OFK Beogradu, sa transferima fudbalera, da je krao OFK Beograd. Znamo šta se dešavalo posle, taj klub je Skoro ugašen.
„”

Dodao bih, Slično i sa raznim upravama Partizana...Mnogim medijima..tkzv svet poznatih .
Svi si oni deo onoga šta se zove organizovani kriminal a ne sport ili umetnost i slično.

TC-64
30. новембар 2023. у 14.34
Idan Vered, da secam se njega, prvi Iraelac u Zvezdi, koja kolicina vezara, panjeva, cepanica i metara drva je dovodjena da je to strasno! Bruno Matos, strasno! Zvrljibali Kulibali, onaj Tomane sa facom srednjevekovnog retarda, La Prevara...uzas!
Znaci Zvezdi treba zakonom zabraniti poslednji dan prelaznog roka jer to što tada dovedu može da udje u knjigu „Najvece gluposti u fudbalu!! ”
TC-64
30. новембар 2023. у 14.38
Bio je pre deset godina u Zvezdi neki Eli Babalj iz Australije, nas poreklom, isto drvo samo visoko oko 2 metra!
TC-64
30. новембар 2023. у 14.43
A Vidic je naivan nevidjeno, ne nego ćeš u mafiju da udjes tako što ćeš da im držiš moralne pridike, oni se vuku decenijama kao creva i sad ćeš toi jedan da dodjes i sve da im raz...es!? Pa moras da budes ekstremno naivan da će to ti dozvole. I kao vrhunac svega još pricas javno o tome! Umesto da se napravis lud, udjes i polako krckas i pravis svoju pricu da se stoka ne doseti! A za to treba vreme! Nimalo inteligentno!
AngryMishko
(Cupavac)
30. новембар 2023. у 14.52
Mafije se resis tako što ih strpas u zatvor.
Pošto to nije opcija u Mafijaskim drustvima jeidno logicno je da uzmes distancu i sa svim tim nemas nikakva posla, kao sto su uradili mnogi.
Ali dobro je sto Vidic prica javne tajne, javno.
TC-64
30. новембар 2023. у 15.18
KO će da ih strpa u zatvor, isti oni koji su ih pustili? Znaš koliko zatvora treba? Neka prica, ali nazalost ne možeš mulj da razbistris. Mulj ostaje mulj!
TC-64
30. новембар 2023. у 15.19
Nemam odavno nikakvih iluzija po tom pitanju! Maratonci su mala deca za ove u FSS!
AngryMishko
(Cupavac)
30. новембар 2023. у 15.27
Slazem se TC..šta sam ja rekao i šta ti pricas nije suprostavljeno nego se dopunjava.

Problem nije samo kod nas i nije samo sport nego kompletno drustvo, bas onako kako je Plato objasnio.Šta je ahilova peta svake republike i demokratije pre koliko vekova.
Ništa novo.

:)

TSC zamalo iscupase bod Englezima...steta..ali još su igri, mada su im sanse da pobede u Atini minimalne ali nema šta da se izgubi.NEka igraju hrabro i ko zna.
Olimpijakos dobi petardu kod Nemaca...

TC-64
30. новембар 2023. у 18.04
Nas dvojica Mishko samo i možemod as e dopunjavamo, nikad i nismo bili suprostavljeni)))

Steta za TSC, a eto bodove izgubi i Cukaricki zbog prokletog zaustavnog vremena u 97 minutu! To sranje od VAR-a i tolikog produzavanja utakmica treba smesta ukinuti.

Nema TSC neke sanse u Atini, plafon je da odigraju kao veceras i da izgube na kraju. Isto kao i Cukaricki. Jedino dobra igra je moguća, A na kraju je već vidjen poraz. Jer jednostavno ne umeju da sacuvaju rezultat.
AngryMishko
(Cupavac)
01. децембар 2023. у 04.57
Bogami...Ludogorec, pa Fenerbahce...popise 7 i 6 komata kod onih Danaca..

Le le...pa da budes takav moras da si baksuz kao mi da u ovakvom stanju njih izvuces i to kao privilegovan u zrebu.
Klasicna naguzna mina i baksuz samo potvrdjuje komicnu stranu Partizana.
Klasicne Mucke.(Mislim na TV Seriju)

:)
AngryMishko
(Cupavac)
01. децембар 2023. у 05.01
Jaoo mobilni me razvaljuje.
Da ponovim...Kakav moras da budes baksuz da izvuces te Dance..

Nije to slučajno.

https://www.youtube.com/watch?v=93bAdEf0pzc

TC-64
01. децембар 2023. у 05.57
Izgleda da je ta vestacka trava u Danskoj mnogo zaebana!
-Borislav
02. децембар 2023. у 04.18
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/nemanja-vidic-za-nin-moram-li-prvo-u-zatvor-da-bih-dobio-funkciju-u-srpskom-fudbalu/pk 9t574

Дакле стварно, зар ни у 2024-ој (скоро) се не може поставити нормалан линка на веб страници?
Да покушам и ја.
-Borislav
02. децембар 2023. у 04.22
Наравно да НЕ може.
Е свашта!
Требате спојити задњи дио линка, а изгледа овако и онда ради.

pk9t574

Ви то наравно већ знате али ето, у случају да неко није у току догађаја, страница је постала ирелевантна још пре бар 10 година, не мислим вас увредити, далеко било!

Срамота, за некада најпрестижнији српски сајт на целом нету.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.