Дискусије : Навијачи

 Коментар
Јутро после суморне вечери и нићи
Odesa
(надежда, вера и л)
08. новембар 2023. у 08.11
JUTRO POSLE SUMORNE NOĆI Barakovih grešaka je sve više, kada se sve saberu staju u dve reči – HVALA, DOVIĐENJA!

Poraz od Lajpciga 2:1 je sve samo ne katastorfalan rezultat, ali način na koji je Crvena zvezda igrala u prvih 45 minuta, kako se branila 90 minuta i kako pojedini igrači izgledaju na terenu je ispod renomea kluba i DNK koji je i sam trener Barak Bahar pominjao na konferenciji za novinare pred dvoboj sa „crvenim bikom”.

Miodrag Grof Božović je svojevremeno nikad dominantnije osvojio titulu sa Crvenom zvezdom, a kada je naredne sezone doživeo poraz od Voždovca i bilo jasno da će da izgubi trku za titulu od Partizana rešio je da napravi šok terapiju i napustio je „Marakanu”. Nasledio ga je Vladan Milojević u čijoj je eri Crvena zvezda izgradila sve ove evropske privilegije koje danas ima, osvojio je tri titule prvaka Srbije, dva puta je igrao grupnu fazu Lige šampiona, imao je dve velike pobede protiv Liverpula i Olimpijakosa, uzeo je bod Napoliju. Posle nesrećnog poraza od Olimpijakosa i Žanderovog „upijača” u Pireju rešio je da i on napravi šok terapiju i napusti „Marakanu”.

Došla je era Dejana Stankovića koji je lagodno gazio utabanim putevima Vladana Milojevića, ali je u ofanzivi unapredio igru crveno-belih. Osvojio je tri titule kao i njeggov prethodnik, prigrabio je dva Kupa Srbije, ali je problem bila Evropa. Crvena zvezda u tri pokušaja nijednom nije mogla da se domogne grupne faze Lige šampiona. Bila su tu dva proleća u Ligi Evrope i dan danas „delije” žale zbog eliminacija od Milana i Rendžersa, ali mnogo više zbog toga što popularni Deki ekipu nije mogao da uvede u elitu. Eliminacija od Makabija iz Haife (upravo Baraka Bahara), medijski pritisak, pa možda i zasićenje, doveli su do toga i da ikona kluba kakva je Dejan Stanković podigne sidro. Nasledio ga je Miloš Milojević koji je ispunio zadatak i na „Marakanu” je doneo duplu krunu. Kritična je bila Evropa, a uprava je već u martu rekla, „hvala ti Miloje”, dolazi Bahar. Muški je momak iz Knjaževca prihvatio odluku uprave Crvene zvezde i eno sada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vedri i oblači.

Šta smo ovim želeli da kažemo? Da su treneri sa mnogo više vrlina nego mana odlazili sa „Marakane” kada su osetili da to više nije to, da su navijači, tačnije javnost celokupno, nezadovoljni. Samo Barak Bahar ne razmišlja o odlasku, a grešaka je mnogo, rezultata nigde. Stoji da Izraelac ima skoro četiri miliona razloga da ne napušta kormilo Crvene zvezde, navijači su mu pokazali žuti karton, ali šta radi uprava… Šta čekaju Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Marin? Zar sve što zvezdaška javnost gleda poslednja dva meseca i prednost Partizana od šest bodova nisu dovoljni za neku novu šok terapiju, a u svlačionici podno severne tribine „Marakane” je ona neophodna, može se to čak naslutiti i iz reči kapitena Aleksandra Dragovića:

– Mi samo pričamo i računamo, ali ako budemo igrali kao danas izgubićemo i tamo. Moramo da se dignemo. Ako želimo da uzmemo neki bod ili pobedimo, mora svaki igrač da se probudi i da budemo bolji – rekao je posle Lajpciga, Dragović.

Ko je su to sve greške Baraka Bahara?

1. STRMOGLAV PAD EKIPE I NEMOĆ DA SE KOLA KOJA SU KRENULA NIZBRDO ZAUSTAVE
Gde je nestala ona Crvena zvezda iz jula meseca? Šta se desilo sa onim igračima koji su u Sankt Peterburgu i Beogradu jurili igrače Zenita, Fenerbahčea i Fjorentine kao osice po terenu? Sve se posle utakmice sa Spartakom iz Subotice srušilo kao kula od karata. Došli su porazi od Voždovca i Čukaričkog, remi sa TSC-om, a i pobede u Superligi Srbije bile su trnovite pune muka, a to ne bi smelo da se dogodi timu koji je na kraju prelaznog roka potrošio skoro 12 miliona evra.

Zato ne čudi pesma „Delija” najskuplji tim, a loše igrate. Jednostavno tim je izgubio hemiju i sve se poklopilo dolascima Šerifa Ndiajea i Hvanga In Boma koji su u startnih 11 ušli skoro bez treninga, a ispali su momci koji su cedili znoj sa majica na Zlatiboru i Sankt Peterburgu. Za veliki psihološki i fizički pad tima niko drugi nije kriv no sam Barak Bahar.

Tim je menjao iz kola u kolu, pa i početkom avgusta kada je išlo dobro znao je bez preke potrebe da već na poluvremenu iz igre izvuče one koje su blistali na terenu poput Žana Filipa Krasoa, Pitera Olajinke, Mirka Ivanića ili Stefana Mitrovića. Svi su oni vremenom počeli individualno da padaju, a o „ubijenim” pojedincima ćemo u „tački dva”.

Skolnio je iz tima Gelora Kangu još tokom priprema, ubio ulogu Kingsa Kangva, a šta tek reći o Srđanu Mijailoviću…

2. SVOJIM LUTANJEM I ODLUKAMA UBIO POJEDINCE
Dovoljno je reći Žan Filip Kraso. Čovek koji je tokom leta proglašen majstorom fudbala od strane zvezdaške javnosti juče je na terenu bio najgori. Ne zato što je reprezentativac Obale Slonovače zaboravio da igra fudbal, već pošto je postao apsolutno demotivisan da nosi crveno-beli dres. A kako i ne bi kada čovek koji je u uvodnih nekoliko kola postigao pet golova i dodao tri asistencije uspeo da od startera postane „bekap” opcija dolaskom Šerifa Ndiajea. Žan Filip Kraso ovakav kakav je danas je samo kamen oko vrata Crvene zvezde. Svakako da nije sve u padu bivšeg napadača Sent Entjena na duši Baraka Bahara, ima i do igrača, ali ni sam Izraelac već mesec i po dana ne može da vrati Krasoa u ravnotežu. Setimo se samo kako je Dejan Stanković posle 20 dana priprema Mirka Ivanića od letargičnog veziste napravio u danas jednog od najboljih igrača tima.

„Pucao” je Barak Bahar i u nogu radilice Srđana Mijailovića. Čoveka koji je školovani zadnji vezni, nekada jedan od najtalentovanijih u Evropi na toj poziciji, napravio je da bude desni bek. Da stvar bude još gora tokom celog leta ga je uigravao kao desnog ili levog štopera. U poslednjoj liniji se dobro pokazao, a kao desni bek postao je jedan od najvećih problema u timu Crvene zvezde sa tendencijom da ni kriv ni dužan dobije nadimak „Palac” zbog konstantnog i nekontrolisanog ispucavanja lopti u noge veznog reda i poslednje linije protivnika.

Pomenuli smo već sklanjanje Kingsa Kangve iz tima, iako je Zambijac uz Gelora Kangu bio starter tokom priprema. Možda sve to nije izgledalo ni tada najsjanije, ali je bilo mnogo bolje nego po dolasku Hvanga In Boma. Čak možemo slobodno reći da je promenama na sredini terena palo i jedno od najprijatnijih iznenađenja tokom leta Nikola Stamenić.

Nestao je Stefan Mitrović, u padu je mladi Vladimir Lučić, a da ne pričamo o neobjašnjenom nestanku Miloša Degeneka na kom je sam Barak Bahar insistirao kao desnom beku, a nijednom mu nije dao šansu na toj poziciji. Nestao je i Piter Olajinka, a Šerif Ndiaje čija statistika je užasna i dalje ima više kredita nego mladi Jovan Mijatović koji već dva puta vadi kestenje iz vatre. Zato ne bi trebalo da čudi da se Baharovo haotično stanje na terenu prenelo i na samu svlačionicu.

3. DEMAGOGIJA SA REČIMA BIĆE BOLJE
Kada će da bude bolje? Za mesec dana sledi pauza pa novi ciklus priprema. Možda Barak Bahar hoće da kaže da će Crvena zvezda ponovo da zablista tokom prijateljskih utakmica u Kataru kada se igra za „kikiriki”. Posle remija sa TSC-om održao je Izraelac emotivan govor uz reči da će ako Crvena zvezda nastavi ovako da dođu golovi i pobede. Da će odbrana da bude zategnutija, a i da će da se vidi rad Gaja Vizingera kod prekida.

Rekao je Barak Bahar da će sve da bude pod konac, samo nije rekao kad… Od tada je pobeđen Radnik u ne baš previše reprezentativnoj partiji, a daleko je od dobrog Crvena zvezda bila i protiv Lajpciga, pre svega u prvih 45 minuta kada sem šanse Bukarija (čak bio ofsajd) nismo videli ništa.

U ovom trenutku reči Baraka Bahara da će da bude bolje u ušima zvezdaša zvuče kao – čista demagogija.

Kada se sve sabere, pa i oduzme, kod „delija” staje sve u dve reči – hvala, doviđenja! Ako pitate čoveka koji svake nedelje kupuje kartu za „sever”, „zapad” i „istok” rešenje je odlazak Baraka Bahara. Uprava Crvene zvezde ima nož i pogaču u svojim rukama, koliko god to da koštalo. Jer od miliona je mnogo skuplji gubitak titule, a ako šampion Srbije ovako nastavi prednost Partizana može samo da bude veća. Druga opcija je da „Delijama” kap prelije čašu i da izvade taj drugi žuti karton, mada deluje da ga je Barak Bahar odavno zaslužio. Već smo jednom napisali, mnogo veća imena od Izraelca su napuštala najveći klub na ovim prostorima i šire.

https://www.maxbetsport.rs/crvena-zvezda-barak-bahar-liga-sampiona-477613/
Zvezda_do_Tokija
09. новембар 2023. у 03.03
Treba prvo poterati Mrkelu koji je totalni dunster... Naime, koja je to glupost da kriterijum za dovodjenje trenera bude „on je pobedio Zvezdu prošle godine”?!

Pa ako je to kriterijum, što ne dovedosmo trenera Radnika iz Surdulice, jer su nas i oni pobedili, a bilo bi i jeftinije?!>
TC-64
09. новембар 2023. у 07.20
U pravu je Binic kada kaže da Bahar uopste nema osecaj za Zvezdu, rekao bih da nema ni osecaj ni za igrace. Kažu da uopste skoro i ne ulazi u svlacionicu. Kakav im je taj psiholog koga imaju? Cemu sluzi? Za šta prima pare? Zašto se u ugovorima ne napise šta se desava ukoliko se ne ispuni ova stavka, ona stavka itd. Zašto samo Zvzeda treba da bdue ta koja gubi? A on je znaci dosao sa pedigreom nekoga ko nas je izbacio, pa sad treba da mu damo hrpu para, neograniceno kredita, a ako osvojimo i neki bod u LS pola od toga ide njegovom bivšem klubu! A ako ga još i oteramo, e to ćemo tek da platimo! Pa majke vam ga spalim i Mrkeli i Marinu i Terzicu!
Nije on jedini koji je dosao sa „titulom” nekoga ko nas je izbacio. Dosao je i Kafu 2018 iz Ludogoreca pa nije dobio sansu. Dosao je i Ado posle skoro dve godine jurnjave za njim kao da je ne znam šta, pa ispade da nam ne treba i sad ko zna gde je i šta je. Bog sveti zna!
A isto nas je izbacio sa Serifom!
Dobro je rekao Dragovic, konacno i neko od igrača da kaže da ne može vise dalje ovako!
Izvini Bahare, razjurio si stare igrace, nemas rezultate, nemas taktiku, igraju kao da se nikad nisu s loptom sastavili, igraju na pogresnim pozicijama(Mijailovic), neke si svojim potezima ubio u pojam(Kraso)pa onda se pakuj i idi. Jer koliko god da će Zvezda izgubiti para ako te otpusti, izgubice mnogo vise(titulu)ako ostanes! A trebali bi i još neki sa tobom konacno to da urade i odu, jer ja više ne mogu da shvatim taj njihov bezobrazluk da oni nikad nizasta nisu krivi!
AngryMishko
(Cupavac)
09. новембар 2023. у 15.01
Hbga..izgleda da bi najbolje bilo da se Zvezda i Partizan privatizuju, jer drugacije tu fudbalsku bundavelu nesposobnu što se navatala ne možeš nikako da oteras.
Viseslojna korupcija i interes države da se to tolerise dokle god je mirno u zemlji pogotovo u ovakvoj situaciji u kakvoj je svet (tako da bar za državu donekle imam razumevanja)
Ali dzaba se kreci, svi imamo utisak.. :)

Nemoj pogresno da me razumete..Ja bih najradje da funkcionisemo kao Real, Barselona, Bajern...

A uprave , treneri itd bi leteli iz tih klubova čim se pojavi neki ozbiljniji problem, ma da si i Zidan i Bekenbauer, Kuman, Ronaldo.. i šta ti ja znam. Nema milosti, interes Kluba ( a klubovi su udruzenja gradjana ) uvek na prvom mestu.

Hbga kod nas..Maratonci i Del Boy..tj Mucke.. haha..Ekipa ne znaš dal da se smejes ili places. :) (Još dodaj FSS na to..le le..)
Odesa
(надежда, вера и л)
09. новембар 2023. у 15.30
наравно, него шта него - приватизација. Ал` то ће још да сачека, има још пуно пара да измузу ови лопови. Шема им ради...
D-Man
(Analyst)
09. новембар 2023. у 16.38
„Zašto se u ugovorima ne napise šta se desava ukoliko se ne ispuni ova stavka, ona stavka itd.”

Такве уговоре нико не потписује а вероватно нису ни легални. Бонуси, наравно, јесу део тих и таквих уговора.

Међутим, постоји нешто што се у пословном свету очекуе а нарочито у професионалном спорту а то су оставке када се види да је тренер или менаџер изгубио поверење и менаџментa и играча а онда, наравно, и навијача. То је, дакле, ствар образа, поштења и морала.

Да ли треба очекивати да Бахар сам спакује кофере?

Ајде, будимо реални па признајмо да би мало ко у његовој позицији то учинио и оставио на столу 4 милиона долара.
Уговор који је он потписао је његова способност (тј. његовог адвоката) а Звезда је била запела баш за њега и то по сваку цену па тако Бахар нема ни разлога да показује неке велике моралне врлине и да сам даје отказ.
Са друге стране, било би логично да Терзић поднесе оставку због промашаја са тренером и довођењем скупих појачања која су све само не појачања.

Већ више пута су неки од вас написали како је Бахар уништио Красоа. Јбг, људи, и када је давао оне голове зар нисте приметила тај његов лежерни стил игре, све нешто полако, треба ''три минута'' да се окрене у месту и гомила сличних недостатака која се одмах могла приметити али се није превише обраћало пажње на то јер је давао голове у нашој пропалој лиги и у припремним утакмицама.
Тај Красо је, чини ми се, такав тип играча. Зна он да игра али не воли ни да ради, ни да трчи. Он би да има неку слободу у игри да ради шта хоће.
Ето, по мени је Бахар ту у праву.

Даље, сада неки извлаче и Катаија а сви смо овде до једног још у току прошле сезоне рекли да је Катаи потпуно пао у игри. Не могу ја Бахара кривити ни због тога.

Али, крајње интересанта прича је са бековима. Годинама се говори како немамо праве бекове, што је тачно, а онда се онај Виго који је, чини ми се, био прилично солидан на тој позицији десног бека, фактички отера из клуба.

Врате Дегенека из САД али Дегенек није бек већ центархалф. Дегенек је требао играти са Драговићем што значи да онај Ђига уопште није требао.

Довођење оног Ендијеа у последњем тренутку је потпуно избацило из такта Олањинку.
Иначе, по мени, можда грешим, па Павков не би био лошији ни од Ендијеа, ни од Олањинке.

Да скратим причу, видимо сваку ману у нашим играчима а доводимо странце које нико није гледао у континуитету тј. бар 5, 6 утакмица за редом.

TC-64
09. новембар 2023. у 16.50
Ne postoji ni teoretska sansa po meni da se ikad izvrsi prvatizacija Zvzede i Partizana! Tu ne vladaju klubovi nego grpe navijaca (tzv navijaca a uu stvari kriminalaca i dilera droge) i ko je lud da tu zalazi kada ne sme ni drzvaa, pa skoro da ne smeili udje posle duzeg vremena! Da li je neko lud da tu ulaze pare i moguće izgubi glavu. KO će da dozvoli da vis enema uticaj i deo od transfera? MIslite d aje u ovoj bari menadzersko-kriminalnoj moguće da to prepuste nekome? Nema sanse!
Zvezda nije bila zapela samo za Bahara nego i za mnoge igrace po sistemu ajde da dovedemo nekog pa ako proje prođe! Za koga niko nikad ovde niej ni čuo. BIo to Kraso, Olajinka, Ndiaje, Hvan itd. I nema tu pomaka, vecina tih igrača će otici na leto i biće brzo zaboravljeni. KO se seca vise onog Mustafe Ibrahima? ILi rmpalije sa sredine terena na slovo S, zaboravio sam kako se zove. Steta sto taj nije vise tu. On je bio dobar.
TC-64
10. новембар 2023. у 08.29
Sjajna opservacija nekog lika na sajtu B92 na temu - Da li je Bahar trener za velike utakmice?
https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=2429653

Da li je ovo rukovodstvo za Crvenu Zvezdu?
- Svetsko mega cudo, pojacanje nad pojacanjima iz Praske Slavije!
- Prodaja Erakovica i rasturanje odlične odbrane.
- Dovodjenje tri igrača za ogromne pare, od kojih je jedan polovican, a ostala dva nikakvi.

Tajming desavanja:
Treniras ekipu celo leto, igrači prodju kompletne pripreme, i one najteze fizicke. Ekipa igra odlično, i na pripremama i na startu sezone. Zvezda u prva 4 kola u nasoj ligi dobija prtivnike lagano, sa 4-5 razlike.
Terzic izjavi kako bi dovodjenje novih igrača poremetilo hemiju u ekipi.
Terzic dovede nove igrace.
Novi igrači odmah dobiju mesta u prvom timu i istog trenutka se prospe hemija sa priprema.
Najskuplji igrac Zvezde dolazi iz Olimpijakosa, koje se prošle godine raspao u očajnoj grckoj ligi.
Od prve sledeće utakmice Zvezda igra katastrofalno.

Inače, još jedno zapazanje. Posle utakmice sa MC, svi su kod nas govorili da je korejac bio odličan i da će onda bude taj sraf koji je falio, dok su sve engleske novine ocenile korejca kao najlosijeg igrača na utakmici. Po njihovim ocenama, svaka lopta je bila bez smisla, ili u nazad, nijednu jedinu akciju nije zapoceo. Ma ta premijer liga, nemaju oni pojma tamo.
(Milan, 8. novembar 2023 10:41)

Odesa
(надежда, вера и л)
10. новембар 2023. у 09.53
Новинари и медији су код нас задужени да зкривљују ум и расуђивање и и да муте мисли.
Ево новог дебилоидног наслова у блицовом спорталу:

Piksi objavio konačan spisak za istorijski meč protiv Bugarske!

...и опет и сваки следећи меч је ...😂🤣😂🤣😂🤣istorijski meč
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.