Дискусије : Навијачи

 Коментар
Лајпциг - Црвена Звезда
D-Man
(Analyst)
25. октобар 2023. у 12.04
Ајде да видимо шта ће бити данас. Кажем ми један колега јуче: ''Пораз са два гола разлике је велики успех за нас''.

Јбт, као да играмо против Ситија или неких других великих европских аждаја. Знам ја да је и тај Лајпциг јачи од нас али да баш изгледа нико нема наде да би се бар бод могао закинути, јбг, на ниске смо гране пали.
Odesa
(надежда, вера и л)
25. октобар 2023. у 13.15
...немам никаквих надања од нашег фудбала, труо је то спортски систем. Само се гледа како да се макне нека лова а за узврат да се да што мање.
што каже народ...споља гладац а изнутра - јадац.
TC-64
25. октобар 2023. у 14.45
Pa i Hofenhajm nije bio ništa posebno pa smo izgubili 2-0
TC-64
25. октобар 2023. у 14.46
Ne ocekujem ništa pa možda i iznenade.
D-Man
(Analyst)
25. октобар 2023. у 15.16
Губимо након само 12 минута.

Јбт, па где је десни бек? Сви ко мала деца на једном месту а никог на месту десног бека.
TC-64
25. октобар 2023. у 16.22
Zveknu covek golcinu iz piz.de materine, kad zna da sutira, a nasi raspale 15 metara iznad gola!
TC-64
25. октобар 2023. у 16.31
2-1 Stamenic, kad ne možemo iz daljine onda može iz peterca.
TC-64
25. октобар 2023. у 17.03
Na kraju 3-1 za Lajpcig, imali smo stativu i još par sansi pred kraj, ali mi jednostavno ne znamo za vise od ovoga ocigledno. Jer tolika kolicina smotanosti i saplitanja o sopstvene noge kada treba dati gol ili stvoriti sansu i govori o tome.
Ono sto jedino o pojacanjima mogu da kažem je da jedino za sada nismo primili 5-6 glova po utakmici! Ako je za utehu! Glazer ponovo najbolji, šta je sve odbranio.
Trener bi mogao da se vrati tamo odakle je dosao, mislim da bi to bilo potrebno u ovom trenutku.
Kažu na Areni sport da je ovo ohrabrujuci poraz. Iskreno dosta mi je prica bez rezultata!
Odesa
(надежда, вера и л)
25. октобар 2023. у 17.03
танки смо ми за ЛШ, биће муке и у домаћем првенству. Како рекох, нисам имао никаква очекивања. Можда нешто помогне на психолошкомм плану ако Терзини синови буду пуштени из апсане.
intrigue
25. октобар 2023. у 17.37
Тако је , танки смо ми за ЛШ ...а биће повуци потегни и у првенству .
Једноставно , ради се о квалитету .
Добар део наших фудвалера нема квалитет за ово такмичење .

Мали Митровић је клацични БО (безопасан) у нападу , мало брижи играч али са мањком снаге , масе ...(фали му кила што би рекли :)) Позади може нешто и да затвори .

Мења га Лучић , он напред има неку фору , неки виц ...али тешко да може играти у оба правца .

Јован Мијатовић ? Није он још увек спреман за ове јаде . Не капирам његов квалитет за центарфора ...нит је брз , нит је висок , нит има скок , а Бога ми ни дриблниг .

Оба нападача , они гарагани ...оће , имају жељу , али онајн ко их је довео није провалио да они немају квалитет за ЛШ (а ваљда је то и био разлог што су доведени) .

Наша немоћ , наш квалитет (уствари не квалитет ) се показао у оној контри 3 на 2 , кад је лопту кроз средину повукао Букари .
Таква цигла , цццц .
А у центру звивања је био Катаи ...
Играч ког треба посудити Жељи из Панчева или ИМТ-у .
Мајтор је он , али преспор за ову причу . Његов шут са 17 метара ? Голман је ладно могао да лопту прими на груди. :))

Да не идем даље ...

Мада , Корејанац може да игра , трчи много , малчице је глуп ...али ок . Стаменић је исто ок ,може и он .

Све у свему , померили смо се малчице , боље смо играли него против Ситија ...али Сити је боља екипа .
Са њима тешко да се може играти , а са овима би могло .

Опет нам је голман био најбољи играч .

Е да , Букари ...некако ми је надмен , набеђен , није рад да дода лопту ..али он може да игра .
toronto1
(samo posteno)
26. октобар 2023. у 00.40
Zeleni smo za Ligu sampiona i ne samo mi, nego svi klubovi iz bivše nam države. Liga Evrope je nešto gde bi i mogli da pokusamo da igramo, ali Lajpcig je jedan nivo vise. Samo sam pogledao statistiku posle prvog poluvremena. Lajpcig 203 tacna dodavanja, a Zvezda 58. Posed lopte 62% - 38 %. Nema dalje. Drugo poluvreme je bila solidna borba i licilo je na nešto, a da sam na Baharovom mestu ovog Nedeljkovica ne bi vadio iz tima. On iako ima malo godina zna da igra desnog beka i za Mijailovica je profesor. Znam da Mijailovic nije desni bek, ali onda nema šta da trazi na tom mestu, jer je pogub živi. Najveci krivac za poraze od Cukarickog i Vozdovca. Takođe Mitrovic napolje i on pojma nema. Decko je izgubljen u prostoru i vremenu. Lucic treba da igra i daj Boze da od svega dobijemo dva, tri mlada igrača. Što se prvog poluvremena tiče, mislim da je u takvoj taktici bilo suludo drzati Endiajea. Tu je trebao da ubaci Lucica i da igramo bez centarfora ili da Olajinka bude taj najistureniji. Endiaje nije mogao da istrci ni par kontri, a imao je jednu sansu da pruzi pas Olajinki da ovaj ostane jedan na jedan sa golmanom. Ima još da se igra, ali treba (bar u Beogradu) pokusati da se igra malo hrabrije. Biće lakse i odbrani, jer ovo uvlacenje i stojanje ispred naših 16 metara je ubistvo.
Odesa
(надежда, вера и л)
26. октобар 2023. у 02.49
И ја бих Бахара послао кући, тамо је он сад потребнији а нас нек батали.
Ја нисам неки стручњак за фудбал али...као такав лаик имам утисак да је Бахар погубљен у организовању тима, састава, тактике и концепције игре.
Све то изгледа погубљено, нема неког чврстог сиситема, нема неке константне идеје и концепције. Ротације играча, стартери и они на клупи..све је то нека какафонија. Ајд`у европским такмичењима која су јача по квалитету да и не жалимо пуно али у домаћем првенству...то постаје мучење против сваког ривала. Шта је у главама тих фудбалера је једно питање а шта је у главама Терзића и управе је друго питање и један велики проблем.
Ето до јуче смо имали да су се окорели криминалци гнездили у ППартизану сад испливало ово с Терзићевим синовима-насилницима. Које је то све замешатељство... клубови, тренери, управа, менаџери...а све се то легализовано(нажалост)криминално клупко окупило због новца а с маском спорта и добрих намера и патриотских осећања. Фууујјјјј...какви гадови
TC-64
26. октобар 2023. у 03.06
Ето до јуче смо имали да су се окорели криминалци гнездили у ППартизану сад испливало ово с Терзићевим синовима-насилницима. Које је то све замешатељство... клубови, тренери, управа, менаџери...а све се то легализовано(нажалост)криминално клупко окупило због новца а с маском спорта и добрих намера и патриотских осећања. Фууујјјјј...какви гадови

----------------------------

Nije onda ni cudo sto je interesovanje za nas fudbal na tako niskom nivou. Kad imaš takve okolofudbalske price sa muljanjima, zakulisnim igrama, nekim sumnjivim likovima, nekavim menadzerima prevarantima, coveku se sve proso smuci. Pocece da me boli uvo za sve, majke mi! Ranije sam se lozio i na price o odlicnom navijanju itd, juče gledam neke slike - korteo (cuj korteo) Delija u Lajpigu i mislim se koga bre boli qurac za to?
Odesa
(надежда, вера и л)
26. октобар 2023. у 12.00
...ехх да, кортео...хахахаха !!! како то некима звучи - софицитарно.
Јебали вас кортео-навијачи, а игра, а резултати ? И они су - кортео !
AngryMishko
(Cupavac)
26. октобар 2023. у 13.04
Nisam mogao da gledam, video sam kasnije golove...

A sada auu kakva golcina za TSC..Vrhunska, retko vidjena akcija u tri poteza preko celog terena.
TC-64
26. октобар 2023. у 13.11
Kada bi UEFA davala bodove i za navijanje, verovatno bismo prošli grupu bez problema.
D-Man
(Analyst)
26. октобар 2023. у 13.17
Гледао сам прво полувреме а друго нисам јер једноставно нисам имао воље. Помало ми је све то у првом полувремену изгледало трагикомично. Не може се оспорити да су играчи и хтели и трчали али то трчање је понекад изгледало потпуно бесмислено. На пример, Олањинка изгуби лопут негде на центру а онда почне да трчи и напред и лево и десно не би ли некако вратио лопту.
Они из Лајпцига га ладно провозају, он се истрчао и уморио без везе. Ако се игра такав пресинг онда то треба да чини цели тим а не један играч.

Будимо реални око једне ствари. Да је неки други тренер изгубио две утакмице у Лиги Србије у првих 6 кола, након свих тих силних појачања на које су бачени милиони евра, тај би сигурно добио отказ.
Овако, и тог Бахара плаћају пуно а уговор је такав да сваки Звездин бод у ЛШ доноси и Макабију, чини ми се, 500 хиљада евра! Хеј, људи, пола милиона евра!

Дакле, све је то један велики циркус који је нама обичним смртницима наобјашњив. Питање је када ће навијачима да пукне филм а мислим да би се то могло десити ако се доживи још један пораз у првенству па макар тај следећи и био од Партизана.

Даље, мени се чини да је ова Звездина група најлакша у ЛШ. Осим Манчестер Ситија против којег немамо никакве шансе, и Лајпциг и Јанг Бојс су тимови са којима би Звезда могла играти потпуно равноправно али, како неко већ рече, статистика о поседу лопте и тачним пасовима говори да Звезда (бар у првом полувремену које сам гледао) је била на нивоу неког друголигашког тима.

Ајде да се надамо да ће нешто кренути на боље против Лајпцига у Београду али како све килаво иде и у Лиги Србије, тешко да се ми нечем можемо надаати против екипа која игра у Бундес лиги.

TC-64
26. октобар 2023. у 14.22
Od 1-0 za TSC do 1-3 za Frajburg, šta reci...
Odesa
(надежда, вера и л)
26. октобар 2023. у 14.41
Ништа и не треба рећи, то је стање нашег фудбала: ред слабо, ред килаво
Odesa
(надежда, вера и л)
26. октобар 2023. у 15.16
Чука примила за првих десет минута два гола од Фиорентине,срамотимо се за све паре. Треба забранити нашим клубовима учешће у било којем међународном такмичењу
TC-64
26. октобар 2023. у 15.29
Nasi igrači samo znaju da pricaju pre utakmice. Kao kapiten I trener Cukarickog u Zurnalu pre Fiorentine! Hrabro pre svega kaže kapiten Ivanovic, pa kaže trener Matic: verujem u moj tim!! A onda im slupaju dva gola u prvih 10 minuta!! O cemu vi ljudi pricate? Samo prazna prica! I stalno tako! U međuvremenu su im smandrljali takvu golcinu za 3-0! Katastrofa u najavi!
TC-64
26. октобар 2023. у 15.34
Nasa liga mora pod hitno da se smanji i reorganizuje jer ovo je stravicno! Nikakav kvalitet za Evropu!! Za koga se bre grade oni stadioni, za koji klinac krasni kada fudbal ništa ne valja??
D-Man
(Analyst)
27. октобар 2023. у 11.52
TC-64,

Слаб квалитет домаће фудбалске лиге није само наш проблем већ и свих других држава у региону (како је то сада популарно рећи).

Наравно, шта се дешава у комшилуку није наша брига али, јбг, ситуација је таква каква је.

Домаће лиге у мањим државама су уништене још тамо негде крајем осамдесетих, кад ли оно беше, када је онај суд у Штразбуру (за људска права) донео одлуку да национални фудбаски савези не могу да административно ограничавају слободан проток људи и право на рад.

Тако су пукле све домаће лиге мањих држава у Европи а она највеће и најбогатије су почеле да доводе у своје редове и играче који им реално нису требали. Тако се и догодило да је други па чак и трећи тим неких великих европских клубова вероватно бољи од шампиона многих мањих европских држава.

Све се своди у суштини на то да највећи европски фудбалски клубови једног дана формирају неку супер лигу (попут НБА, НФЛ, НХЛ) у којима би они играли између себе, лига из које се не би испадало, коју би сви гледали јер тамо играју само најбољи, итд.
Ја живим у Серверној Америци и мени је систем такмичења у НБА, НФЛ, НХЛ најобичнији циркус али ја сам усамљен у том свом мишљењу.
Лова покреће професионални спорт, тамо се врти такав новац који је нама обичним смртницима несхватљив и право је чудо да ту европска супер лига у фудбалу још није формирана.
Било је покушаја пре две, три године, УЕФА је рекла ''Не'' али ја мислим да је питање дана када ће се то десити.

Шта хоћу да кажем? Мале фудбалске лиге су осуђене на пропаст а питање је шта се десити и са оним већим ако се формира та европска супер лига у фудбалу.
ZAGI-DS
(instalater)
29. октобар 2023. у 08.03
Домаће лиге у мањим државама су уништене још тамо негде крајем осамдесетих, кад ли оно беше, када је онај суд у Штразбуру (за људска права) донео одлуку да национални фудбаски савези не могу да административно ограничавају слободан проток људи и право на рад.

1995-96 godina i slučaj Bosman. Iako je sud donio odluku na nivou EU, UEFA je, zbog ravnopravnosti, to potvrdila za sve svoje članice.

No, UEFA je još 1991.godine donijela novo pravilo o protoku igrača. Naime, do te godine su nogometni savezi istočnog/komunističkog bloka zadržavali pravo da određuju igračima kada mogu napuštati svoje matične lige/države/saveze. Neki savezi nisu uopće dozvoljavali svojim igračima da napuštaju svoju državu (SSSR do pred sam kraj i Rumunjska).
Mi smo imali dobne granice a zadnjih 5 godina je savezni kapetan (Miljanić) odlučivao koliko je koji igrač donio prosperitetu nogometa u matičnoj ligi pa mu na osnovu toga davao dozvolu za odlazak, osim ako nije već bio dovoljno star za odlazak.
U ljeto 1991.godine UEFA donosi pravilo da su validni samo ugovori igrača sa klubovima i da o odlascima ne odlučuju nacionalni savezi kao što je ranije već bilo na zapadu.
U to vrijeme Robert Prosinečki potpisuje za madridski Real iako je Miljanić govorio da to neće ići te da je Prosinečki premlad da bi napustio nacionalnu ligu. U Realu su već imali dojave o novom UEFA-inom pravilu i bili su sigurni u posao sa Prosinečkim a Zvezda se nije previše obazirala na Miljanića jer je Robertu istjecao ugovor i nisu htjeli da im se dogodi ono što se Steaua-i dogodilo sa Belodedićem pa su odlučili uzeti svoju lovu od Reala.
Nakon toga, cijela plejada mladih igrača napušta tada već raspadajuću ligu(Boban, Bokšić, Jarni, Šuker).

Meni je interesantno da UEFA već tada nije vidjela (ili nije htjela vidjeti) u kom pravcu sve ovo ide, odnosno da se u svemu tome gubi neka sportska komponenta a novac donosi rezultat. Naročito nakon slučaja Bosman i rasturanja one sjajne Ajax-ove generacije iz sredine 90-ih. Pitam se zbog čega nisu donijeli neka pravila kojima bi i klubovi iz manjih liga bili konkurentniji.

Npr. pravilo da svaki klub za utakmicu mora imati prijavljeno 50% igrača koji su prošli njihovu školu nogometa u mlađim kategorijama, da su u mlađim uzrastima proveli minimalno 2-3 godine. Na taj način bi se velike i bogate klubove natjeralo da više stvaraju igrače (nije važna nacionalnost tih igrača) a vjerujem, možda sam naivan, da bi se time omogućilo da klubovi iz manjih liga budu konkurentniji. Jer to zapravo i jest poanta sporta.
Da se razumijemo, i dalje bi ti bogati klubovi bili, zbog svog bogatstva, dominantni kao što su bili i do „pada berlinskog zida”. No, tada su se ekipe više stvarale pa se popunjavale stranim zvijezdama što je i nama na istoku bilo prihvatljivo i činilo nas ravnopravnijima.

Lijep pozdrav!
AngryMishko
(Cupavac)
29. октобар 2023. у 09.23
To je zato jer najbogatije države, kompanije, licnosti teze monopolizaciji, te je svaka prirodna konkurencija tabula raza.
Nije im isplativo da gube od tamo nekih Poljaka, Rumuna, Srba ili Hrvata...Može konkurencija ali ona među njima, strogo kontrolisana.
Ona cuvena na Engleskom, „it is big club and you are not in it.”
Odesa
(надежда, вера и л)
30. октобар 2023. у 00.03
Колонијални менталитет у погледу схватања и конституисања спорта уопште и сваког спортског система. У фудбалском спорту то просто боде очи до крајње иритације.
D-Man
(Analyst)
30. октобар 2023. у 12.20
''Pitam se zbog čega nisu donijeli neka pravila kojima bi i klubovi iz manjih liga bili konkurentniji.''

Zagi,

Два су разлога збот чега то није учињено.

Прво, Уефу никад посебно нису занимале лиге из источне Европе укључујући ту и бившу СФРЈ. Да, било је боље него што је данас али само због тога што су национални савези давали дозволе за одлазак тако да су домаћи клубови могли задржати своје најбоље играче и што је систем такмичења био другачији.

Друго, фудбал је велики бизнис а Уефа не види неку претерану корист од истих тих држава које сам споменуо. Њима су, на неки начин, и Стеауа и Звезда покварили правило да некадашњи Куп шампиона могу освајати само клубови из западне Европе. Имам неки осећај да је Уефи пукао филм када је и Звезда (након Стеауе) освојила Куп шампиона.
Због тога је можда и некадашњи Куп шампиона прерастао у Лигу шампиона. Сада је фактички немогуће да нека екипа са ''истока'' освоји ЛШ јер је сва лова на Западу што се тиче фудбала.

УЕФА вероватно има много начина да заштити клубове из мањих лига али све те мере се своде на неке административне забране које би се односиле на богате западне клубове а њима УЕФА неће да се замера јер преко тих клубова и остварује огромну финанцијску корист.
ZAGI-DS
(instalater)
30. октобар 2023. у 14.38
Sve si ok napisao, osim onoga da je Liga Šampiona zamijenila KEŠ kao reakcija na osvajanje Steauae i Zvezde. Nije. To je bio početak „prirodne evolucije” promjena eurokupova. Ne vjerujem da postoji itko ko misli da je ideja Lige Prvaka nešto negativno.

Prvi je tu ideju iznio Silvio Berlusconi, jer je vidio prednosti takvog sistema natjecanja, mogućnosti veće zarade. Tada je Silvio od najvećih euro klubova tražio podršku za svoju ideju između ostalog i Crvene Zvezde kao nogometne perjanice tadašnjeg klupskog nogometa SFRJ. Iz Zvezde su mu pozitivno odgovorili na to.
Dvije godine kasnije KEŠ se igrao po grupama a sezonu iza je preimenovan u Ligu Prvaka/Šampiona.
ZAGI-DS
(instalater)
30. октобар 2023. у 15.11
Odesa
(надежда, вера и л)
30. oktobar 2023. u 00.03

Колонијални менталитет у погледу схватања и конституисања спорта уопште и сваког спортског система. У фудбалском спорту то просто боде очи до крајње иритације.

I, što ti to govori o nama koji su uporno guramo u taj njihov „kolonijalni mentalitet”?
D-Man
(Analyst)
31. октобар 2023. у 14.56
ZAGI-DS,

То што си написао је сасвим у реду и разумем логику коју користиш како би истакао да је све то нека ''природна еволуција''.

Међутим, та ''природна еволуција'' у комбинацији са одлукама да свако може да потписује уговоре када хоће без икаквих ограничења националних савеза те без ограничења клубовима колико странаца могу имати у клубу је буквално уништили мале лиге.

Знам да је било неко правило да у једном клубу може да буде само, чини ми се, 6 странаца и то правило је било донекле у реду док нису почели да ЕУ сматрају једном државом. Онда је то ограничењ фактички важило само за странце који су ван ЕУ. Не знам да ли је и данас тако или није јер слабо пратим промене тих прописа.

И ФИФА и УЕФА су могле да напишу врло једноставно правило да било који клуб може да има максимално 3, 4, 5 или 6 странаца и готово. Странци су сви они који нису рођени на територији државе у којој је неки клуб регистрован.
Тиме би били спречени они најбогатији да купују таленте широм света само због тога што могу и да их евентуално неко други не би купио.
Од тих силних талената који дођу у велике клубове, велики број њих пропадне а да су остали још 2, 3 године у домаћој лиги или отишли у неки мањи клуб онда би можда и опстали на том суровом тржишту.

Тако би јачали и неки мањи клубови јер би и они имали већи избор играча а самим тим можда и домаће лиге.

Могао бих овде данима да наводим имена младих играча који су се полакомили за ловом и отишли у велике клубове где фактички нису ни добили шансу да играју. Када изгубиш 2, 3 године грејући клупу онда је неминовно и да губиш самопоуздање па самим тим и да брже пропаднеш као играч. Наравно, добили су лову али да ли је тај један велики уговор довољан за цели живот нарочито када лову од тог првог уговора делиш и са менаџером и са бившим клубом.

ZAGI-DS
(instalater)
05. новембар 2023. у 06.40
Svaki je savez za sebe donosio pravila o broju stranih igrača. Talijani su do 88-e mogli imati 2 stranca. Od 88-e 3 a od 92-e „koliko te volja” ali samo tri mogu nastupati.
Od kada ja pratim ovaj sport UEFA je dozvoljavala 3 strana igrača. Meni je recimo bilo čudno da jedan Liverpool, sredinom 80-ih u svojim redovima ima Južnoafrikanca, Danca, Velšanina, dva Škota, nekoliko Sjevernih Iraca i igrača iz Republike Irske. Bio sam klinjo pa me to zbunjivalo ali sam uskoro shvatio da su neki od njih građani Velike Britanije pa imaju ista prava kao i Englezi. UEFA je to recimo tolerirala za svoja natjecanja.
----

И ФИФА и УЕФА су могле да напишу врло једноставно правило да било који клуб може да има максимално 3, 4, 5 или 6 странаца и готово. Странци су сви они који нису рођени на територији државе у којој је неки клуб регистрован.

Stvar je u tome da unutar EU, to nije u skladu sa zakonima EU. Ako neka tvornica, koja je registrirana u npr. Belgiji može bez ograničenja zapošljavati ljude iz Portugala, Njemačke, Francuske... Zašto to nebi mogao i neki sportski kolektiv?

Iz toga se izrodio „slučaj Bosman” koji je UEFA-u stavio pred gotov čin. Sud je iznad UEFA-e i ona mora poštovati odluke suda. U tom slučaju mi je odluka UEFA-e da ukine bilo kakva ograničenja oko broja stranih igrača u klubovima svih svojih članica logična. Jer nema smisla da neko ima mogućnost birati koliko god želi igrača iz drugih država a neko to ne može samo zato jer nije član neke asocijacije, u ovom slučaju EU. Na kraju krajeva, svaki nacionalni savez koji nije u EU ima opciju ograničenja stranih igrača ali to njegove klubove stavlja u neravnopravan položaj sa klubovima iz EU.

Sa ostalim se slažem sa tobom, naročito sa time da su nova pravila uništila male lige. Zato kažem da mi je čudno da ljudi u UEFA-i nisu odmah vidjeli gdje će nastati problem (ja sam ga tada pretpostavljao a znam da nisam jedini) te ga nekim sportskim pravilima/ograničenjima u samom korijenu sasjekli. Vjerujem da se to 90-ih, kada su promjene bile u tijeku, moglo riješiti. Sada je nažalost, prekasno za „ispravljanje krivih Drina”.

Lijep pozdrav!

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.