Дискусије : Навијачи

 Коментар
Филм „Дуле Савић, а у Лондону мук”
Odesa
(надежда, вера и л)
20. август 2023. у 10.39
„Дуле Савић: а у Лондону – мук” освојио награду за најбољи дугометражни филм на фестивалу у Будви

На међународном фестивалу документарног и играног филма са спортском тематиком приказана су 34 филма из 15 држава, а најбољи дугометражни филм је „Дуле Савић: а у Лондону – мук”, продуцента Оливера Пауновића из Ниша. Ово је друга награда овог документарца који је режирала Бранка Бешевић-Гајић.
Будва је од 17. до 19. августа била домаћин фестивала „Будва спортс енд артс филм фестивал” (БСАФФ), а реч је о првој манифестацији тог типа у Црној Гори.
Победници у својим категоријама стекли су право учешћа на финалу светског филмског спортског фестивала, који ће у новембру бити одржан у Милану.
Филм који говори о једној великој фудбалској легенди, снимљен је на стадиону Јединства на Убу, где је Савић почео своју каријеру. Снимано је и у кући Савићевих родитеља, његовој родној кући и на многим другим локацијама.

Награду је примила испред „Сити Продукције” из Ниша редитељ Бранка Бешевић Гајић.
„Посебна ми је част јер сам ову награду добила у мојој Црној Гори, и могу да кажем да ми је најдража од свих награда које сам добила у региону”, рекла је Бранка Бешевић Гајић.
Задовољство није крио ни продуцент Оливер Пауновић.
„Поносан сам на ову награду, посебно што стиже из земље у региону, што само потврђује да квалитет и људи попут Дулета Савића бришу границе. Филм има своју премијеру и званично отвара међународни фестивал документарног спортског филма 24. августа на Златибору када ће и Дуле Савић да прими награду за животно дело на мој предлог”, најавио је Пауновић.
У филму говоре: Драган Џајић, Пеца Поповић, Драган Гаги Јовановић, Матија Бећковић, Пижон, Драган Савић, Марина Савић, Вујадин Савић, Бошко Ђуровски, Неђа Милосављевић као и Партизановци: Емир Кустурица, Бјековић, Ивенчевић, Стојковић, али и многи други из света спорта, културе и уметности. И управо та лепеза личности који ће се наћи у документарцу говори о томе да су се људи волели, поштовали и уважавали упркос томе за који тим су играли, или за који клуб су навијали.
Филм „Дуле Савић, а у Лондону мук” настао је у продукцији Оливера Пауновића и продукцијске куће „Сити Група” из Ниша. Бранка Бешевић Гајић је сценариста и редитељ овог документарног остварења, директор фотографије је Никша Малић Катанић и монтажер Бобан Рајковић. Филм траје 76 минута.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.