Дискусије : Навијачи

 Коментар
Како у КК тако и у ФК патлиџан
Odesa
(надежда, вера и л)
15. децембар 2022. у 05.15
Нападач Партизана Рикардо Гомеш добио је српски пасош, па је клуб из Хумске 1 ослободио место за још једног странца
Након што су српске пасоше добили Гомеш и Натхо, странци у црно-белом дресу су: Квинси Мениг, Фусени Дијабате, Патрик Андраде и Хамиду Траоре.

А у Звезди раде ово:

Na dobrom putu je Crvena zvezda da osvoji ili odbrani titulu u istorijskoj sezoni u Superligi Srbije. To znači da će u septembru direktno u Ligu šampiona.

Zato je uprava kluba iz Ljutice Bogdana zasukla rukave i želi ozbiljno da pojača tim za prolećni deo sezone, ali i napravi podlogu za leto. Po vestima koje „cure” sa „Marakane” jasno je da je plan čelnika Crvene zvezde da srpski šampion bude u crveno plavo belim bojama. Šta to znači?

Znači da su na meti uglavnom srpski igrači iz inostranstva, potencijalni reprezentativci Srbije. Biće svakako i stranaca, ali po prvim informacijama može da se zaključi da su u fokusu domaći fudbaleri – internacionalci. Da napravimo preliminarni presek onoga što se našlo na radaru pred 1. januara kada zvanično počinje prelazni rok.

ODBRANA – U FOKUSU SAMO POTENCIJALNI REPREZENTATIVCI SRBIJE

Prvo pojačanje je Lazar Nikolić. Desni bek koji je stigao iz redova Javora. On će tokom proleća da dobije šansu da dokaže da Crvena zvezda pojačanja može da pronađe i u Superligi Srbije. Drugo završeno pojačanje je štoper Uroš Spajić. On stiže kao slobodan igrač posle oporavka od povrede kolena. Reprezentativac je Srbije i svakako će da dobije šansu da se vrati u punom svetlu na „Marakani”. Očekuje se da zablista od leta kada Crvena zvezda krene u važne evropske bitke.

Tu nije kraj. U fokusu Crvene zvezde je i Nikola Maksimović. Još jedan nekadašnji reprezentativac Srbije sa bogatim iskustvom igranja u Seriji A. Slobodan je igrač i pominje se kao moguća zamena za Aleksandra Dragovića, ali i potencijalno rešenje za desnog beka. Na radaru Crvene zvezde je i levi bek Filip Mladenović. Reprezentativcu Srbije ističe ugovor sa Legijom na leto, velikanu iz Varšave ne cvetaju ruže u domaćem prvenstvu, pa bi Liga šampiona mogla da bude pozivnica za Čačanina da se prebrode loša sećanja sa „Marakane” iz prvog mandata.

SREDINA TERENA – TRAŽI SE ZADNJI VEZNI

Seku Sanogo je u godinama i realno je da se dve strane rastanu na leto kada mu istekne kratko produženje ugovora. Dva prelazna roka se pominjao Edmund Ado, ali momak iz Gane skoro godinu dana ne igra fudbal i veliko je pitanje u kakvom je stanju. Stigao je Srđan Mijailović i u Superligi Srbije se pokazao kao dobro rešenje. Biće od juna i pojačanje u Evropi, ali potrebna mu je ispomoć.

U medijima se pominje kao moguće pojačanje reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović. On jeste želja Zvezdana Terzića, Mitra Mrkele i Marka Marina, ali nije realna. Omaleni vezista ima važeći ugovor sa Hetafeom do juna 2024. godine. Zvezda je navodno spremna da plati obeštećenje, ali je to mnogo manje od onoga što je Hetafe pre četiri godine platio Astani. Veliko je pitanje i koliko sam đak crveno-belih, koji nikada nije debitovao za prvi tim, želi da se iz Španije vrati u Srbiju. Dovoljno je vremena da mu Hetafe ponudi produženje ugovora ili da pronađe način da ostane u ligama „petice”.

Zato u Zvezdi gledaju ka još nekim rešenjima, a jedno je bivši fudbaler Vojvodine sa iskustvom igranja u Primeri – Nemnja Radoja. Povezivan je vezista već sa Crvenom zvezdom, ali i Partizanom. Slobodan je igrač i bio bi kvalitetno pojačanje uz Srđana Mijailovića da bude osigurač ispred bedema koji čuva gol Milana Borjana.

NAPAD – KVALITETAN STRANAC PRVA OPCIJA

Žan Filipe Kraso je dobio zvaničnu ponudu i na „Marakani” čekaju odgovor. Obeštećenje nije problem ako se zna da prvom strelcu fracnuske Lige dva u junu ističe ugovor, a da se Sent Etijen nalazi na poslednjem mestu na tabeli i da su mu vrata teće Nacionalne lige otvorena. Momak iz Obale Slonovače će odgovor da pošalje najkasnije do početka januara kada je planirano da ekipa krene na pripreme u Tursku.

Dva moguća pojačanja u napadu iz inostranstva se još uvek drže u tajnosti. Sa njima će pregovori da počnu ako ne dođe do dogovora sa Žan Felipeom Krasoom.

Pominje se od domaćih igrača dolazak Jovana Miloševića, 17-godišnjeg napadača Vojvodine kome na leto ističe ugovor. Ipak, Štutgart drži pol poziciju, a Zvezda u svom timu ima već jednog talentovanog Jovana tih godina – Mijatovića. Teško bi obojica mogli da dobiju minute tokom proleća pored Aleksandra Pešića i potencijalnog stranog pojačanja. Realnije je da Jovan Mijatović ostane kao treća talentovana opcija, a da najbolji strelac „orlića” sa Evropskog prvenstva ipak ode u grad „Mercedesa”.

https://www.maxbetsport.rs/novo-doba-na-marakani-crvena-zvezda-crveno-plavo-bela-foto-403852/
Odesa
(надежда, вера и л)
15. децембар 2022. у 06.29
Partizan je sve karte bacio na strance… I oni crno-bela kola guraju u ambis! Gura ih i Žoc

Možeš sa šest-sedam igrača da dobiješ jednu, dve… pet utakmica u nizu, ali ne možeš da osvojiš prvenstvo. To se, upravo, dešava u Partizanu. Igra se sa šest-sedam igrača, ambicije su najveće, a nema dobrih rezultata. Partizan je izgubio i peti uzastopni meč u Evroligi.

Bacio je trener Željko Obradović sve karte na strance i za sada – gubi. Najviše njima veruje. Oni su mu praktično sve, a oni mu ne vraćaju onako kako se očekuje.

PREVELIKA MINUTAŽA
Oni su profesionalci, treniraju i igraju čitav život, ali nemoguće je da ne dođe do zamora materijala kad se vidi minutaža koju imaju u Evroligi. Stranci igraju praktično po 25 minuta po utakmici. Kako to da se izdrži u dugom ritmu, bez krucijalnih grešaka? Gotovo je nemoguće. Zato i dolazimo do činjenice da su stranci ti koji vuku Partizanova kola u ambis.

Pogledajte prosek odigranih minuta u Evroligi šest najvažnijih igrača kluba iz Humske:

Džejs Naneli – 24:33 minuta

Kevin Panter – 28:22

Dante Eksum – 23:16

Janis Papapetru – 21:53

Matijas Lesor – 32:46

Zek Ledej – 32:16

Da li je onda i normalno što u završnicama greše upravo ovi igrači?

Porazu u Vilerbanu, protiv Asvela, kumovali su Eksum (inače odigrao odlično) s dve izgubljene lopte, Naneli promašuje dva šuta za tri poena, slobodno bacanje na 22 sekundi pre kraja za vođstvo i gubi loptu u poslednjem napadu na dva razlike za domaćina, a Papapetru pravi nerezonski faul nad jednim od najboljih izvođača slobodnih bacanja u istoriji Evrolige, Nandom de Koloom, devet sekundi pre kraja. Na oko dva minuta pre kraja je promašio trojku…

U tim završnim trenucima je na klupi bio Panter. Kapiten Partizana je, pak, promašio šut u samom finišu meča sa Crvenom zvezdom, Naneli je izgubio loptu šest sekundi pre kraja meča sa Valensijom, što je primoralo Pantera da napravi faul posle kojeg je Džered Harper s dva pogođena slobodna bacanja rešio pitanje pobednika (100:96). Naneli je sedam sekundi pre kraja promašio i važno slobodno bacanje u Vitoriji, protiv Baskonije, što je domaćin iskoristio da postigne trojku (Hauard pored Pantera), ode u produžetke i potom slavi.

Da li su sve te stvari slučajne?

SAMO JEDNA IZMENA!?
Ne veruje Obradović Madaru, Vukčeviću, Smailagiću… Uporno igra s kratkom rotacijom što mu se vraća kao bumerang. To je jedna stvar, ali ono što se dogodilo u Francuskoj, na utakmici s Asvelom, spada u rubriku „verovali ili ne”.

Koliko god zvučalo neverovatno – istinito je. Trener Obradović je u poslednjoj četvrtini izvršio samo jednu izmenu!? Na 6:40 minuta pre kraja, pri rezultatu 77:75 umesto Pantera na teren ulazi Papapetru. Do tada su, ali i do kraja te četvrtine i meča igrali Eksum, Naneli, Ledej i Lesor.

Previše je to napora, prolivenog znoja i ubrzanog pulsa da bi se sačuvala mirnoća u završnici. Partizan je protiv Asvela izgubio još jedan duel u samom finišu. Kao protiv Zvezde i Valensije.

Nije ovde po sredi pitanje odgovornosti. Oni, kao najplaćeniji igrači, sa najvećim renomeom, treba da budu ti koji će da drže konce igre u svojim rukama. Pitanje je, međutim, da li od njih treba da se očekuje da im ne zadrhti ruka kad toliko vremena provode na terenu…

Jasno je da ovakvim odlukama ta crno-bela kola u provaliju gura i sam Obradović. Jasno je, takođe, da bez Obradovića ovaj Partizan bi popucao po svim šavovima i praktično bi moralo da se krene od nule.

https://www.maxbetsport.rs/partizan-je-sve-karte-bacio-na-strance-i-oni-crno-bela-kola-guraju-u-ambis-gura-ih-i -zoc-404065/
Odesa
(надежда, вера и л)
15. децембар 2022. у 07.08
хахаха...да пренесем један коментар:

Skoro 42 miliona EVRA oteto od gladnih Srpskih usta i dato KK GROBARISTAN! I prošle sezone se hvalio Ostoja kako ima para kaa pljeve,pa je djeliio cijeloj JSDu SrpskI budžetski novac i ne samo JSDu. Delilo se i prijateljima iz medija koji godinama podržavaju NK i KK GROBARISTAN,pa je tako i drug Vladan Teget Lija masno nagrađen za tridesetogodišnje graktanje sa TV ekrana na korist GROBARA
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.