Дискусије : Навијачи

 Коментар
Odlicna Srbija
TC-64
27. септембар 2022. у 16.54
Ono što se vidi još od kada je PIksi preuzeo reprezemntaciju je da nasi igrači zasita igraju dobar fudbal. Može da postoji los momenat ili period igre ali nijendom još nismo razocarali u zvanicnim utakmicama od kada je on selektor!
Ništa manje nisam ni ocekivao, nego da se stvari postave na svoje mesto!
Vidi se da se gura po planu korak po korak i da se program ostvaruje!
Obozavam ovu reprezentaciju i želim da još dugo ovakvo igra!
NAPRED SRBIJA!
AngryMishko
(Cupavac)
27. септембар 2022. у 17.06
Mi smo sada ozbiljna ekipa

Igramo dve utakmice sa dve razlicite odbrane, razlike malte ne nema.
Mister radi sistem. Igrace smo uvek imali, a sada imamo i tim i igru.

Da budu svi zdravi i idemo da se igramo.
Srbija.!
Odesa
(надежда, вера и л)
27. септембар 2022. у 17.22
...сада играју они који су најбољи по избору Пиксија а не они играчи који су по избору којекаквих менаџера. Пикси је ауторитет и таквом се не може нико мешати у посао. Ауторитет је био и као играч. Сад као селектор и тренер националног тима има континуитет тог статуса. Играчи су одабрани по његовом укусу и тим скоцкан да постиже резултате.
Синфонија селектора и играча даје сјајан резултат. Е то ми сад имамо у Србији.
TC-64
27. септембар 2022. у 17.47
Tačno odesa i to je sigurno veliki razlog ovog uspeha, ovih uspeha, jer već drugi put Srbija je prva u grupi. Posle kvalifikacija za SP sada smo prvi i u grupi Lige nacija.
Eto dodje covek koji zna šta radi i zna šta hoće i poslozi stvari na svoje mseto!
Piksi ima autoritet, ima znanje, ima stav, karakter, ima plan i program, niko ne sme da mu se mesa sa strane i namece nešto sto kaže odesa, ima dobre saradnike i igrace koji će da ga slusaju i sve to da sprovedu u delo. Nije važno da i igra ovaj ili onaj, sto kaže Misko igrali smo sa dve razlicite odbrane u dve utakmice, svako će da se trudi na terenu i da se dokaze i nametne.
Milina jedna za sada!
Konacno onako kako treba da bude!
Kao što se kaže u zavrsnoj sceni našeg kultnog filma Bal na vodi:
„Gospodo, stvari su dosle na svoje mesto”!
Uzivajmo narode!
toronto1
(samo posteno)
27. септембар 2022. у 17.54
Samo da Karadzic ne vaskrsne i još neki koji su pravili dilove sa Ramadanijem. Daleko im lepa kuca. Koliko je godina uzelo da se oporavimo (2010 smo licili na nešto), preko deset godina da se izbace stetocine našeg fudbala.
TC-64
27. септембар 2022. у 18.05
Kad se samo setim kakva goveda su upropastavala reprezentaciju i fudbal uospte.
Najgore je sto ti tipusi i dalje postoje i vrte se svuda samo im treba uskratiti pristup. I najgore je sto nisu ni omirisali buvaru posle svega, a trebalo bi ih baciti u Rimski bunar na Kalemegdanu za sve sto su ovde upropastavali godinama!
Pavle_Djurisic
(sloboda ili smrt)
27. септембар 2022. у 18.15
Rece Vojvoda polufinale ...i biće ako Bog da
Zvezda_do_Tokija
27. септембар 2022. у 21.05
Pikseto je cudo...

ali, treba biti realan, biće veoma teško proćinasu grupu na SP...

Mislim, Brazil je jak ko crna zemlja, a onaj svajcarski siptarluk je veoma nezgodan... Obe ekipe su mnogo jače nego ova Norveska i Svedska...

Ali ako smo pobedili Portugal u Lisabonu možemo i siptare...pa i sa Brazilom nereseno, sto da ne...

Biće interesantno videti koji su nam dometi na SP...
AngryMishko
(Cupavac)
28. септембар 2022. у 03.58
Teska grupa uvek dodatno motivise ekipu koja je zeljna dokazivanja.
Kao i sa klubovima.. izborili smo se da imamo par godina priliku da se takmicimo sa najboljima i da steknemo polupovlascene pozicije ,pa da vidimo gde smo.
To je sada ta stepenica.
AngryMishko
(Cupavac)
28. септембар 2022. у 04.04
Brazil jeste jak ko zemlja ali dobro je sto je prva sa njima.
Mi tu nema šta da izgubimo, sve ostalo je slag na tortu, i onda nas cekaju dva finala sa Svajcarcima i Kamerunom.
Ono šta posebno raduje, mi već drugi put overavamo prvo mesto pobedama i dominacijom… u odlucujucim utakmicama protiv direktnih konkurenata… u gostima..A kuci sve vise i vise meljemo.
Sa ovakvim stavom sasvim sam siguran da prolazimo i kvalifikacije za Evropsko. Nećemo ni igrati taj play off.
TC-64
28. септембар 2022. у 04.15
Bitno je da postoji harmonija u ekipi i da se zna ko šta radi. A ta harmonija bi bila narusena od strane ovakvih stvorova kao sto je akmiondizja!
Vidi se zajednistvo u ekipi, nema glupih klanova kao nekad koje su pravili Ivanovic i pogotovo Kolarov. Njegovim odlaskom posle Skotske mislim da je reprezentacija konacno prodisala i to se videlo sa 5-0 protiv Rusije! To je bio znak da će biti bolje.
Sto rece neko na nekom forumu Brazil možemo da pobedimo, a možemo i da puknemo od njih. Ja tipujem na nereseno.
Ali cinjenica je da kao sto sam već rekao da ćemo uzivati u dobrim igrama, potezima i golovima. Igrači se ponasaju zrelo i odgovorno. Pozitivno su orijentisani i atmosfera je zdrava. Ostaje da vidimo da li će to biti dovoljno za neke vece rezultate.
ZAGI-DS
(instalater)
28. септембар 2022. у 07.51
Dobrodošli u najviši rang Lige Nacija!

Čestitke na jučerašnjoj pobjedi! Odmah se vidjelo da ste daleko kvalitetnija ekipa i da vam pobjeda neće pobjeći. Norvežani su prelimitirana momčad da bi vam mogli nauditi. Haaland, koliko god dobar bio, ne može sam. Imali su samo jedan udarac u okvir gola i to na samom kraju utakmice kada je rezultat praktički već bio odlučen.

Gledam tog Haalanda, vrhunskog napadača koji je svojom individualnom kvalitetom zapravo na razini finala SP-a, i uvijek se sjetim kako je Georga Weah, koji je 95-e bio izabran za najboljeg igrača na svijetu, tada žalosno izjavio da je svijestan toga da nikada neće nastupiti na Svjetskom Prvenstvu, jer je njegova Liberija jednostavno preslaba.

Imate pravo na optimizam pred Mundijal ali oprezan optimizam. I Brazil i Švicarska a vjerovatno i Kamerun su daleko jače, bolje i kompletnije ekipe od Norveške.

Lijep pozdrav!

AngryMishko
(Cupavac)
28. септембар 2022. у 08.42
Hvala Zagi.
Nas sada ceka stepenica koja se zove kontinuitet u tom nasem cardaku ni na nebu ni na zemlji :)

Nasa grupa je verovatno najteza ali i najatraktivnija grupa na svetskom.
Šta bude biće na svetskom.
Šta se trazi jeste kontinuitet znači da nastavimo ovako, odigramo hrabro u Kataru a kasnije prođemo i kvalifikacije za Evropsko.
TC-64
28. септембар 2022. у 08.54
Hvala Zagi na čestitkama)))
Nama fali kontinuitet, a to je jako bitno.
Ako posle ovog Svetskog prvenstva šta god na njemu uradili odemo i na Evropsko, možemo da kažemo da smo kontinuitwet uspostavili!

TC-64
28. септембар 2022. у 09.21
Kada si već spomenuo Veu Zagi, setih se koliko dobrih igrača nikada nije videlo neko veliko takmicenje. Evropsko ili Svetsko prvenstvo.
Na primer Jan Raš(Vels), Jari Litmanen(Finska), Šota Arveldze(Gruzija), Aleksandar Hleb(Belorusija)
ZAGI-DS
(instalater)
28. септембар 2022. у 11.16
Ryan Giggs također!
Alan Simonsen nije imao sreće jer se, na kraju karijere ozlijedio na prvoj utakmici EURO-a 84. Pa mu je to bila ujedno i zadnja utakmica.

Da, naravno da je kontinuitet bitan. Kontinuitet nastupa na velikim smotrama (SP,EP). Nama je upravo taj kontinuitet uvelike pomogao u 2000-ima kada nismo mogli iz grupe izaći, zbog slabije kvalitete, ali tenzije koje navijači i javnost imaju prije velikog natjecanja drže cijelu nogometnu/fudbalsku atmosferu „iznad vode”. Navijači će cijeniti borbenost igrača čak i uz lošiji rezultat. Kontinuitet donosi i kult reprezentacije.

D-Man
(Analyst)
28. септембар 2022. у 12.24
„Koliko je godina uzelo da se oporavimo (2010 smo licili na nešto), preko deset godina da se izbace stetocine našeg fudbala.”

Нисмо се ми још потпуно опоравили јер штеточине су увек ту, негде у близини, чекају прилику. Таквих се једноставно не можеш решити јер увек нешто копају и роваре.

Игра се, заиста, добро и атрактивно, нападачки. Ја се не сећам да ли сам икад пре видео толику пожртвованост играча када су играли за репрезентацију.
То је сада толико уочљиво да је то милина гледати.

Али, ми морамо признати да нама у одбрани, ипак, још увек шкрипи. Срећом па јуче Халанд није искористио ону шансу већ након 30 секунди. Наша одбрана је тада деловала аматерски.
Не заборавимо и да смо у Лисабону добили гол након неколико минута иако је тај гол по мени био нерегуларан јер је оно био фаул над Гудељом.
Нама су и Швеђани у Београду први дали гол након врло конфузне игре наше одбране где им нападач сам остаје иза леђа док они сви покривају једну страну терена.

Јуче је одбрана, након првог минута, деловала јако добро и нема им се шта замерити. Али, мене брине како ће та одбрана против Бразила и других јачих репрезентација на СП.

Одбрана је, ипак, велики проблем за Пиксија и он то зна али не можеш тек тако пронаћи неког новог фантастичног одбрамбеног играча.
Због тога и мислим да је ризично играти са 3 у одбрани и прилично сам сигуран да ће се на СП нешто мењати што се тиче стратегије.
D-Man
(Analyst)
28. септембар 2022. у 12.28
windy-chicago,

Не знам чему служе твоји коментари. Ми, чини ми се, по први пут имамо репрезентацију чијим играчима навијачи Звезде и Партизана не броје црвено бела и црно бела крвна зрнца али ти настављаш и даље са тим својим коментарима.
Шта је, заиста, циљ тих твојих коментара?
Odesa
(надежда, вера и л)
28. септембар 2022. у 16.02
...само за чикашку гњиду:
Тренер и селектор националног тима Србије : Пикси Стојковић
Директор нац.тима Себије : Дика Стојановић
Odesa
(надежда, вера и л)
29. септембар 2022. у 02.46
ZAGI-DS
(instalater)
01. октобар 2022. у 06.23
Koja je tajna moćne Srbije? Čudo od djeteta, nestvaran golgeter i svjetski rekorder

HRVATSKA nogometna reprezentacija je u formu ušla u najbolje moguće vrijeme. Povezala je seriju pobjeda protiv najbolje rangiranih reprezentacija u svojoj povijesti, izborila je odlazak na završnicu Lige nacija i potvrdila kako bi u Kataru uz malo sreće ponovo mogla otići jako daleko.

No Hrvatska nije jedina reprezentacija iz regije koja se redefinirala u posljednjih godinu i pol dana. Srbija će u Kataru igrati svoje prvo veliko natjecanje nakon 2018. godine i petog u nizu propuštenog Eura, a u Ligi nacija je u vrlo teškoj skupini uspjela izboriti plasman u elitu.

Bitnije je od toga da njeni najbolji igrači razvaljuju diljem Europe. Srbi imaju napad kakav ima još samo nekoliko reprezentacija na svijetu, a kad se uzme u obzir stanje kralježnice momčadi, može se reći da nikad nisu bili ovoliko dobri i opasni.

Renesansa stigla s Piksijem
Srbija je uoči Eura 2020. godine doživjela još jedno veliko razočaranje. Srbi se nisu uspjeli plasirati na turnir na koji ide skoro pola Europe. Iako su u ozbiljnoj skupini iza Portugala i Ukrajine uspjeli izboriti play-off, ondje su ih izbacili Škoti.

Bio je to posebno velik udarac za vrstu čija je U-20 reprezentacija 2015. godine uzela svjetsko zlato, pa se očekivalo da će ključni igrači iz tog uzrasta otprilike sada biti u najboljim igračkim godinama i velikim svjetskim klubovima.

Uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za Katar, na izborničku poziciji zasjeo je legendarni Piksi Stojković. Ono što gledamo otad definitivno se može nazvati renesansom srpske reprezentacije, i na igračkom i na rezultatskom planu.

Do posljednjeg kola izgubili su tek četiri boda, u gostima kod Irske i kod kuće protiv Portugala, gdje su ih samo luda sreća i sudačko ludilo spasili od poraza. Ronaldov udarac završio je barem metar u golu, ali nijedan sudac to nije vidio. U posljednjem kolu Srbi su putovali u Portugal s jasnom računicom da ih samo pobjeda vodi u Katar umjesto u dodatne kvalifikacije.

Niz kakav nikad nisu imali
Do nje su stigli na najdramatičniji mogući način, preokretom i golom Mitrovića u 90. minuti. Sjajne igre prenijeli su i na Ligu nacija. Iako su igrali drugi razred tog natjecanja, dobili su izazovno zahtjevnu skupinu s Norveškom, Švedskom i Slovenijom.

Svoj proboj u elitu ponovo su morali naći na najtežem mogućem terenu, u posljednjem kolu u Oslu, kada su izašli na megdan Haalandu i Norveškoj. Još jednom su uspjeli pobijediti i pokazali su da prethodni uspjesi nisu bili slučajni.

Zapravo, Srbija nikad u periodu otkako je prestala nastupati pod imenom Jugoslavija nije imala ovakav niz rezultata. Od početka 2021. godine odigrala je 14 službenih utakmica. Poražena je samo kod kuće od Norveške, remizirala je s Portugalom, Irskom i Slovenijom, a 11 puta je pobijedila.

Napredak na svim ljestvicama
Trenutno su Srbi 25. svjetska reprezentacija po FIFA-inoj rang-ljestvici. Uzmemo li u obzir da su 2015. godine bili 56., a tri godine kasnije 38., jasno je da je trend njihovih rezultata, a samim time i ranga, vrlo pozitivan.

Još je relevantnija ELO-ov renking. Riječ je o statistički najnaprednijem modelu vrednovanja rezultata u sportu, kojim se koriste kladionice pri formiranju tečajeva jer je uspješan u predviđanju relativne snage jedne ekipe.

Srbija je po toj ljestvici trenutno 16. reprezentacija svijeta, samo dva mjesta iza Hrvatske. Na navedenoj ljestvici nikad nije stajala bolje, a neslavan pokušaj kvalifikacija na Euro 2020. završila je kao 23. reprezentacija te ljestvice.

Klinac kojeg je htjelo pola Europe
Glavna snaga Srbije je u napadu. Po talentu, raznovrsnosti i formi, danas ne postoji puno reprezentacija koje su bolje u prednjem dijelu momčadi. Najveći dragulj među njima je Dušan Vlahović, koji bi po svemu dosad prikazanom trebao biti jedan od najboljih napadača svoje generacije.

Na njegov točno 22. rođendan, Juventus je za njega Fiorentini isplatio 82 milijuna eura. Vlahović je do polusezone utrpao 17 golova u 21 nastupu u Serie A, a dodao ih je još sedam u drugom dijelu sezone, kad je prešao u Staru damu.

Vlahović je hibridna verzija stare devetke, koja se uvijek nađe na pravom mjestu, ima fantastičan osjećaj za prostor i završnicu te ono ubrzanje kojim dobiva korak prednosti nad stoperom prilikom centaršuta ili povratne lopte. Istovremeno je i pokretljiv i koristan kao spojka. Već sad je nevjerojatan igrač, a tek je počeo igrati nogomet na najvišoj razini i prostor za napredak mu je golem.

Nestvarni Mitrović
Njegov partner u napadu je čovjek koji posljednju godinu i pol ne može prestati zabijati, ni u klubu ni u reprezentaciji. Mitrogol, kako su ga prozvali fanovi, zabio je nestvarna 43 gola u 44 nastupa u engleskom Championshipu. Bio je to najbolji golgeterski učinak u toj ligi još od sezone 1956./57.
Mitrović nije stao ni u Premier ligi, u koju je uveo Fulham. U prvom kolu je zabio dva gola za remi protiv Liverpoola, a u trećem kolu je u 90. minuti zabio gol za pobjedu protiv Brentforda. Po jedan gol dao je u svakom od sljedeća tri kola.

Njegov učinak u reprezentaciji jednako je impresivan. Dao je čak 50 golova u 75 utakmica, a s 27 godina je postao najbolji strijelac u povijesti Srbije i svih prethodnica te reprezentacije. U posljednje četiri utakmice dao je šest golova, od čega hat-trick Švedskoj.

Sjajan je u igri glavom, a trenutno je daleko najdominantniji napadač Premiershipa u duelima. Njegova mogućnost da igra leđima te radne navike jako su korisne i Srbiji i Fulhamu, posebno kada se brane i trebaju nekog da zadrži loptu dok momčad ne izađe iz dubokog bloka.

Svjetski rekorder Tadić je godinama jedan od najboljih kreatora Europe
I dok su Vlahović i Mitrović nenadmašni golgeteri, duša srpske reprezentacije je Dušan Tadić, kapetan i desetka i po broju na leđima i po svemu onome što ta brojka treba predstavljati. On je onaj tko najčešće radi ključnu razliku na terenu.

Tadić je još u Southamptonu pokazao nevjerojatnu viziju. U sezoni 2015./16. imao je šest golova i čak 13 asistencija, a po sposobnosti da suigrače ubaci u šansu je već godinama u dresu Ajaxa nenadmašan u Europi.
U svakoj od posljednje tri sezone imao je double-double učinak. U sezoni 2019./20. imao je 11 golova i 15 asistencija, sljedeće sezone 14 golova i 18 asistencija, a prošle sezone 13 golova i 18 asistencija. Prošle godine je srušio i svjetski rekord po broju asistencija u jednoj kalendarskoj godini. Imao ih je 37, čime je srušio Messijev učinak iz 2011. godine, koji je imao jednu manje.
Usporedba njega i Codyja Gakpa, koji polako postaje jedan od ključnih igrača Nizozemske i njezin najplemenitiji igrač, govori o tome koliko su dobre Tadićeve kreatorske brojke. Katar mu je vjerojatno posljednja šansa da napravi nešto veliko u reprezentativnoj karijeri i u tome će možda vidjeti motiv više.

Dobra potpora u ostatku momčadi
Srbija po kvaliteti nije idealno izbalansirana momčad jer u ostalim linijama nije ni izbliza toliko dominantna, ali u svakoj od njih ima nekoliko izvrsnih igrača koji igraju ozbiljne role u najboljim svjetskim ligama.

Luka Jović iza sebe ima vrlo lošu epizodu u Realu, ali je u Eintrachtu dokazao da u pravim okolnostima može biti i te kako koristan. Milenković je u Serie A vrlo dominantan stoper u duelu, a sve više napreduje i u igri nogom.

Filip Kostić je već godinama jedan od najopasnijih lijevih bekova (u 3-5-2 sustavu) na svijetu. Izuzetno prodornog i s 40 bundesligaških asistencija u posljednje tri sezone, ove sezone doveo ga je Juventus. Milinković-Savić je svojevremeno bio jedan od najtraženijih veznjaka svijeta. Nije ispunio potencijal, ali je i dalje vrlo koristan i odličan igrač.

Uzmemo li u obzir da je većina ključnih igrača u najboljim godinama ili u uzlaznoj putanji karijere, Srbija možda nikad nije imala ovoliko dobru i opasnu ekipu. A čak i 33-godišnji Tadić i dalje pokazuje da je vrhunski igrač.

Koliko daleko mogu?
Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svjetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio velik dio posla.

Drugi je to što nisu imali pretjerane sreće kod ždri...a. Brazil je bio najviše plasirana momčad u prvom jakosnom šeširu i u Katar stiže kao prvi favorit turnira. Švicarska je iz drugog šešira solidan ždri..., ali je već dugo jedna od najkonstantnijih reprezentacija iz drugog svjetskog razreda. Kamerun bi trebao biti najlakši zalogaj, ali i on je bio najbolje rangirana momčad iz zadnjeg šešira.

Kao i kod svih ostalih reprezentacija koje ne pripadaju samoj eliti, ključan će biti ždri... u eventualnoj nokaut fazi. Srbi su i prije dolazili na velika natjecanja s velikim očekivanjima, ali nisu imali ovoliko aduta na koje se mogu osloniti i objektivnih pokazatelja zašto bi konačno mogli do rezultata. Srbija nikad nije bila ovako opasna.

https://www.index.hr/sport/clanak/koja-je-tajna-mocne-srbije-cudo-od-djeteta-nestvaran-golgeter-i-svjetski-re korder/2399147.aspx

ZAGI-DS
(instalater)
01. октобар 2022. у 06.26
Tekst je malo duži ali će vjerovatno mnogima biti zanimljiv.

Link ne funkcionira ali ako nekoga zanima, jer ima još nekih statističkih podataka, neka ukuca naslov teksta u tražilicu!

Lijep pozdrav!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.