Дискусије : Навијачи

 Коментар
Malo fudbalske istorije sa Francuskim klubovima
TC-64
08. септембар 2022. у 06.06
Interesantno zvuci da je prvi tim iz Francukse sa kojim Zvzeda igrala u zvanicnim Evropskim utakmicama bio Olimpik iz Marseja 1991.
Gledajuci tradiciju nemamo mnogo uspeha protiv timova iz francuske, osim onog najveceg protiv Olimpika 1991 i Meca u Kupu Kupova 1998
(2-1,1-2) oba puta na penale.
Iako je Mec imao sasvim normalno gostovanje u Beogradu u jesen 1998 bez ikakvih problema u prvom kolu, već u drugom kolu protiv Liona pocinju njihove nesportske igre i plasiraju svoje izmišljotine o nekoj nebezbednoj situaciji i pritiskaju UEFA da neigraju u Beogradu i pobedjuju na neutralnom terenu 1-0, i 3-2 u Lionu u Kupu UEFA.
U jesen 1999 u dvomecu ptoiv Monpeljea u Kupu UEFA, Zvezda ponovo kao domaćin igra na strani, jer opet nepsportska Francuska govna, a drugacije se ne mogu nazvati, su izmislila da nije bezbedno u Bg i pobedili su 1-0 na neutralnom terenu. U revasu Zvezda je dobro igrala, ali to je bilo malo za vise od 2-2. Ostaje mi u secanju Dzajicev govor na veceri posle revans utakmice, u kojem je skrenuo paznju da se nada da će u buducnosti imati jednak tretman i mogućnost igranja na svom terenu i da se sretnemo ponovo ali u Beogradu. I zestoko je zamerio domaćinima na nesportskom gestu i zahtevima UEFI da se prva utakmica ne igra u Beogradu.
Sledeći susret sa timom iz Francuke je bila samo jedna utakmica u grupi Lige UEFA 2005 i igralo se po sistemu Inter-toto kupa sa 5 ekipa u grupi. Nereseno u Strazburu 2-2 posle našeg vodjstva od 2-0, je bilo kao poraz, jer nas je samo pobeda vodila na proleće.
Sledeći nam je bio gorak Ren 2011 u plej-ofu za Ligu Evrope posle 1-2 u Bg, su nas pobedili 0-4 tamo. Ostalo mi je u pamcenju zaledjeno lice Prosineckog koji je shvatio da tim nije za vise od ovoga, iako smo se svi nadali necem vecem posle one utakmice u prethodnom kolu portiv Venstiplsa od 7-0!
Najbolnija tacka je svakako Bordo. Plej of Lige Evrope 2012. Posle velike borbe i 0-0 u Beogradu, našeg vodjstva od 1-0 u Bordou i preokreta Francuskog tima, izjednacili smo u 90 minutu na 2-2 sto je znacilo porlaz u grupnu fazu, ali idiotski penal napravljen u narednom napadu Bordoa nas je kostao prolaza. Ta utakmica me samo po gluposti na kraju podseca na Makabi, ali ne i po igri.
PSZ je bio prejak u prvoj nasoj grupi Lige Sampiona 2018 i to je i dokazao sa 6-1 i 4-1.
Ako bih mogao da prognoziram za Monako, neka bude rezultat kao u naše dve poslednje prvenstvene utakmice.
TC-64
08. септембар 2022. у 06.09
Jedna ispravka. Protiv Liona u Kupu UEFA 1998, prva utakmica je bila 1-2 a ne 0-1.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.