Дискусије : Навијачи

 Коментар
Madjarska-Srbija 0-1
TC-64
24. март 2022. у 17.03
Lepa pobeda pred punim stadionom u Budimpesti.
Imali smo nekoliko sansi da pobedimo i sa dva-tri razlike plus neodsudjen penal. Nakraju i malo sreće za nas posto su Madjari pogodili stativu u poslednjem napadu.
TC-64
24. март 2022. у 17.07
https://www.maxbetsport.rs/ova-srbija-deluje-nepobedivo-uz-sreću-na-kraju-vracen-deo-duga-komsijama-351098/

Ova Srbija deluje nepobedivo! Uz sreću na kraju, vraćen deo duga komšijama

Silina u glavi i nogama gradi se nepobedivošću. „Orlovi” su nanizali 14. meč u kojem nisu poraženi i petu vezanu pobedu: Mađarska – Srbija 0:1 (0:1).

Bar prema pristupu fudbalera domaće selekcije, bio je to sve samo ne prijateljski meč komšijskih država. Fiola je laktom udario Dušana Tadića već u uvodu meča, a na to mu je kapiten Srbije ukazao jasno podignutim kažiprstom.

Baš u tim, uvodnim trenucima meča viđene su tri situacije koje se kose sa fudbalskim pravilima, a dve su pokazale da Srbija ima još jednog ozbiljnog golmana. Pred odličnim udarcima najpre Adama pa Ronalda Salaja, briljantno je reagovao Vanja Milinković Savić. Mađari su u oba navrata bili u ofsajdu. Ipak, Vanja je odbranio, za svaki slučaj…

Između te dve situacije, srpski tim je pogodio cilj. Filip Kostić je levicom zaparao mrežu, ali je njegovom projektilu prethodio faul Aleksandra Mitrovića u skoku.

Pleli su Piksijevi izabranici mrežu oko gola domaćina i ispleli matnu kombinaciju. Igran je 35. minut kada je najbolji strelac u istoriji državnog tima smirio loptu ramenom. Mitrovićev udarac je čudesno odbranio Gulači, golman Lajpciga, ali se Žolt Nađ uspaničio i odbio loptu santimetar iza gol linije. Za vođstvo „orlova”!

Već tokom odmora, selektor Stojković je odlučio da sačuva trojicu. Umesto Živkovića, Lukića i Kostića, ušli su Jović, Radonjić i Ristić.

Lako je Srbija održavala stečeno, a najbolju priliku da udvostruči prednost imala je dvadesetak minuta pre kraja. Nemanja Radonjić je lako umakao levom beku domaćina, poslao sjajnu loptu na peterac, a tamo je oboren Mitrović. Mađar ga je vukao dobrih petnaestak metara, na kraju ga sprečio da lako pogodi cilj, a slovački sudija doneo čudnu odluku da nema penala, ali ni, ako je teako zamislio, ni slobodnog udarca tamo gde je prekršaj počeo.

Ipak, ta scena je mogla fudbalski da uzdigne Luku Jovića. Posle mini karambola, napadač Reala i „orlova” je pokušao da pogodi mrežu, ali nije uspeo. Bio je vidno iznerviran zbog toga.

Nedugo potom, još jednu priliku je imao Mitrović. Kao pobednik u tom duelu izašao je Gulači.

Na samom kraju, bilo je i sreće. Šefer je pogodio stativu, a potom je Fortuna još jednom pogledala Srbe.

Posle svega, niz je nastavljen. Mađarska je poslednja ekipa koja je pobedila Srbiju u takmičarskom meču. Bilo je to još 11. oktobra 2020. u susretu Lige nacija.

Ovo je neka druga Srbija.

MAĐARSKA – SRBIJA 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 Žolt Nađ 35. (autogol). Stadion: Puškaš Arena u Budimpešti. Sudija: Filip Glova (Slovačka).

MAĐARSKA: Gulači – Botka (od 80. Kečkeš), Lang, Fiola – Nego (od 59. Bola), A. Nađ (od 59. Gazdag), Šafer, Ž. Nađ (od 70. Stajls) – R. Salaj (od 80. Vesei), Soboslaj – A. Salaj (od 70. Adam).

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Veljković (od 77. Račić), Nastasić (od 65. Terzić), Pavlović (od 55. S. Mitrović) – Živković (od 46. Jović), Gudelj, Lukić (od 46. Radonjić), Kostić (od 46. Ristić) – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović.
Zvezda_do_Tokija
24. март 2022. у 21.52
Nisam gledao utakmicu, ali po skracenim snimcima, meni se čini da su Madjari imali vise sansi, i da sa malo sreće ili znanja, mogli su da nas pobede za jedno 3:1 ili 3:2?

Možda gresim, priznajem, ali ova i ovakva pobeda može da maskrira probleme, koji mogu da se ukazu u punoj meri na Svetskom Prvenstvu, kad može biti kasno za ispravke...

šta vi ostali mislite o tome?
Zvezda_do_Tokija
25. март 2022. у 01.54
Mora se uzeti u obzir da naj par najboljih igrača nije igrao, ali nam je odbrama malo supljikava?!
TC-64
25. март 2022. у 04.20
Dobro smo igrali, za razliku od onih utakmica u Ligi Nacija sa Madjarskom kada je Tumbakovic vodio, ovo je mnogo bolje. Imali smo mi sanse, a imali su ih i oni. Moglo je da bude i 3-1 za nas i 3-1 za njih i 3-3, na kraju je ipak 1-0 za nas i to je najvaznije. Ovo je prva pobeda Srbije nad Madjarskom od osamostaljenja. I to je takođe važno.
Šta vi ostali mislite o tome?
geronimo
25. март 2022. у 08.40
Ne može se se suditi samo na osnovu jedne utakmice i to prijateljske.
Eto i Makedonci dobise Italiju pa ipak znamo da su Italijani daleko bolji tim. Piksi ovdje nešto gradi i može se vidjeti ogromna razlika u pristupu igri od kada je on preuzeo kormilo.
Zvezda_do_Tokija
25. март 2022. у 18.03
Ne kritikujem ja ni Piksija ni naše igrače, ni najmanje, ovo su samo bila neka moja laička zapažanja, da se nešto još poradi I doradi u odbrani...
toronto1
(samo posteno)
26. март 2022. у 17.58
Falio je Milenkovic u odbrani, Vlahovic u napadu, a i prijateljska utakmica. Meni nije jasno kako sudija nije dosudio penal za nas, a gledao je VAR snimak 15 puta i povlacenje našeg igrača i plus lopta pogadja madjara u ruku. Šta je bilo objašnjenje zašto nije dosudio penal? Mitrovic je trebao da da drugi go, kad je bio sam ispred madjarskog golmana u 70 i nekom minutu. Imali su i madjari sansi, ali nisu ih iskoristili.
keser
(Тешем букве)
29. март 2022. у 15.02
Звезда до Токија.
Добар си аналитичар. То се данас доказало.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.