Дискусије : Навијачи

 Коментар
Momcilo Moca Vukotic
srbo001
(FUDBALER)
03. децембар 2021. у 21.23
Legenda fudbala i jedan od najboljih 10 tki svetskog fudbala nas je zauvek napustio.Po mnogima,najbolji igrac Partizana svih vremena.. Slava mu. Hvala za sve sto si uradio za Partizan.
D-Man
(Analyst)
03. децембар 2021. у 21.29
RIP. Био је, заиста, одличан фудбалер.
windy-chicago
(windy-chicago)
03. децембар 2021. у 23.55
Laka mu crna zemlja. Jedan od najboljih ikada.
Poznavao sam ga lično.
Eeeeeeeee zivote
ZAGI-DS
(instalater)
04. децембар 2021. у 03.14
Počivao u miru
TC-64
04. децембар 2021. у 03.23
Bio je veliki igrac i veliki gospodin. Mnogo mi je zao. Slava mu.
Djenka
(La vida es corta pero no me im)
04. децембар 2021. у 03.53
Nek mu je laka crna zemlja i nek pociva u miru !
marisav
(Besposlicar)
04. децембар 2021. у 08.22
Za mladje koji ne pamte, a i starije da podsetim na dva nezaboravna meca sezone 1982/83 protiv Dinama, sluzbeno sampiona iz 1982.
Mec u Zagrebu igran je na dan kada je u studentskom domu na Lascini izbio prvi međunacionalni incident nakon famozne 1971 i Mas sovinisticke hrvatske histerije. No, na maksimirskom bunjistu igrao se toga 24 Oktobra 1982 mec Dinamo-Partizan. U prvom poluvremenu Mance dovodi Partizan u vodstvo 0-1, izjednacuje Arnautovic početkom drugog dela,,ubrzo Mance nakon brze kontre Zivkovica dovodi Partizan ponovo u vodstvo 2-1,,izjednacuje ako se ne varam Deveric,,ovo nisam siguran,,pozaboravio,,onda sledi najmajstorskiji potez utakmice kojeg je i poznati ZULA Vladimir Anzulovic, zagrebacki komentator prokomentarisao rečima VELEMAJSTORSKI POTEZ MOCE VUKOTICA, kada je ispred sesnaesterca Dinama na juznom delu stadiona Maksimir varkom tela prevario Velimira Zajeca i sjajnim efeom smestio loptu u sam ugao Dinamovog gola..Possle toga Zivkovic 4-2 i po meni regularan gol Nikice Klincarskog ponisten da nebi bilo katastrofalnih 5-2 za Partizan...usledio je jedan prekrsaj u kaznenom prostoru Partizana do kraja meca i neko je, mislim Kranjcar smanjio na 4-3.
Sledeće proleće igran je pravi finalni mec u Beogradu između ova dva rivala na stadionu Marakana. Razlika je mislim bila bod u korist Partizana ali i još samo dva ili tri kola do kraja...Sto hiljada ljudi, možda samo još Zvezdi i Realu ili tako nekome da je bilo prisutno toliko navijaca. Nespretnom akcijom Rojevica i odbrane Partizana Dinamo povede 1-0,,Kranjcar jednu dobru akciju do kraja prvog poluvremena okoncava sjajnim udarcem i 0-2. Partizanu je izgledalo kao da su slomljena krila,,utakmica tada pocinje da se prenosi na TV- i Ciro Blazevic svojim belim salom stalno ustaje i daje direktive plavima,,,kasnije je izjavio da nikada nije doziveo takvo navijanje pa čak i kada omiljeni tim gubi 0-2 kao u tome trenutku Partizan. Partizanov Parni Valjak poceo je u DRugom poluvremenu pod dirigentskom palicom SLAVOM OVENCANOG I SADA POKOJNOG MOCE VUKOTICA DA PREDE MREZU SANSI I OBIGRAVANJA PREMA DINAMOVOG GOLU. Napadi crno belih isli su u talasima, stalno preko Moce Vukotica kojem su odlično sistirali Trifunovic, Smajic, Klincarski i drugi. Pre meca u sportskim novinama slika Mancea kako dobija zuti karton po ko zna koji put kada nakon klizanja i postignutog gola trci prema tribinama da podeli radost sa navijacima. U novinama tekst AKO DAM GOL DINAMU IDEM NA OGRADU PA MAKAR BIO I CRVENI KARTON. U drugom delu nakon silovitih jurisa crno belih i pomalo sve vise konfuzije kod Dinamovaca dolazi najpre sredinom poluvremena do penala,,,Aleksandar Trifunovic poznat po silnnom udarcu smanjuje vodstvo Dinama 1-2. Nakon toga Partizanov Valjak pocinje još jače da steže i melje,,,talasi napada dovode najcesce do centarsuteva sa leve strane gde kombinuju Smajic, Klincarski,,,i u jednoj od akcija na nekoliko minuta pre kraja, sledi nabacivanje lopte sa leve strane i u buketu igrača koji skacu na loptu pred Dinamovim golom sledi skok Dragana Mancea i lopta zakucana u zemlju odbija sse i prelece padajuceg Dinamovog cuvara i zabija se u mrezu u ko zna komem delu gola...jer u istom trenutku nastupa prava dimna zavesa na Marakani od stotina petardi i baklji ne vidi se ništa,,,ne vidi se na stadionu, ne znam na tvu ni to da li Mance trci na ogradu ili ne...nekoliko minuta je trebalo cekati da bi zavrsne minute utakmice uopste mogle biti odigrane,,da sse razidje dim i garez od urnebea koji je nastao nakon Manceovog gola,,,bio je to mislim 19 ili 21 maj 1983,,,UTAKMICA KOJA SE NE ZABORAVLJA,,NA MARAKANI PARTIZAN-DINAMO 2-2!! Lično, bio prisutan tamo tada!!!
Zvezda_do_Tokija
04. децембар 2021. у 09.02
Nek pociva u miru...Bio je jedan od retkih igrača Partizana koga ni jedan Zvezdas nije mrzeno...Naprotiv, postovali smo ga...

Jedan je bio Moca Vukotić
srbo001
(FUDBALER)
04. децембар 2021. у 12.25
Amin braco zvezdasi. Moca,definitivno legenda fudbala.
Gledam bas jednu sliku iz Tempa,Partizan vs Zvezda. Kapiten Partizana Vukotic,kapiten Zvezde Acimovic. Velikani koje je priznao ceo svet.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.