Дискусије : Навијачи

 Коментар
Najbolji klupski tim ikada sastavljen?
srbo001
(FUDBALER)
27. новембар 2021. у 19.48
Ova tema je bila pre par godina,u magazinu Soccer America.
Bayern i to u dva razlicita perioda,Real isto kao i Bayern,Ajaks sa Krojfom itd...
Ja sam dao glas Zvezdi 91/92 i uporedio sam sve igrace iz Zvezde iz te godine sa igračima tih velikih klubova.Posle objave ,magazin je dobio puno pohvala na moju objavu. Dobio sam na poklon pretplatu na magazin za godinu dana i fudbalsku loptu.
Šta mislite da li sam bio u pravu ili ne?
geronimo
27. новембар 2021. у 22.16
U pravu jasta.
D-Man
(Analyst)
30. новембар 2021. у 15.05
''Šta mislite da li sam bio u pravu ili ne?''

Да, био си у праву! Џајић и Цветковић су тада маестрално обављали свој посао и скоро све што је вредело у бившој СФРЈ било је у Звезди.

Занимљива је и прича оног Славена Билића, чини ми се, који је у једном интервјуу рекао да је следећи који се спремао да обуче Звездин дрес био Бокшић који је тада играо у Хајдуку.

Прилично сам сигуран да би Звезда и 1992е била прва у Европи да се мафијашка УЕФА није умешала и забранила Звезди да игра европске утакмице у Београду.
Иначе, те 1992е су забранили и репрезентацији да игра на ЕП али то је већ нека друга прича јер је репрезентација била пукла по националним шавовима.
ZAGI-DS
(instalater)
01. децембар 2021. у 04.08
Zvezda iz 90/91 je bila i jača i bolja od one iz 91/92.
Pogledaj samo listu igrača koji su otišli u ljeto 91' i usporedi je sa igračima koji su došli.
Sve i da ste mogli igrati u BG završili bi tako kako ste na kraju i završili. Što, zapravo uopće nije bio loš rezultat s obzirom na egzodus igrača ljeto prije.
Sampdoria je tada bila jača ekipa koja je sve karte bacila na KEP za razliku od Serie A gdje su tavorili oko sredine tablice.

Što se tiče Bokšića, i u Dinamu su također „slinili” na njegov i Jarnijev dolazak znajući za financijske probleme koje je Hajduk tada imao.
No, onog trena kada je UEFA zabranila savezima da odlučuju o tome kada koji igrač može otići u inozemstvo, odnosno da su važeći samo ugovori igrača sa klubo(vima)m Splićanima se više isplatilo prodati svoje glavne zvijezde stranim klubovima od kojih je bilo koji mogao platiti više nego li Zvezda i Dinamo zajedno.

Lijep pozdrav!
TC-64
01. децембар 2021. у 07.13
Zvezda iz 90/91 je kao sto rece Zagi jača od Zvezde iz 91/92
U sezoni 91/92 nije vise bilo Prosineckog, Sabanadzovica, Binica, Marovica, Stojanovica. E sad šta bi bilo da je bilo ostaje za vecito nagadjanje i to nikad nećemo saznati. Možda Sampdoriju ne bismo dobili u Bg, ali mislim da ne bismo ni izgubili. Takođe Superkup Evrope bi verovatno bi verovatno osvojili da je igran revans, jer ipak smo tada bili jači od Mancester junajteda. Ali opet to je ono šta bi bilo da je bilo. A bilo je šta je bilo i te dve sezone ostaju, a iza njih i sezona 78/79, kao najuspesnije u Zvezdinoj istoriji igranja u Evropi.
TC-64
01. децембар 2021. у 08.19
A izbegavas da das odgovor u vezi vase blamaze od Evropskog giganta Flore!
D-Man
(Analyst)
01. децембар 2021. у 17.25
Ја мислим да је и аутор теме мислио на тим који је био првак Европе 1991-е а и ја сам мислио на тај тим у коментару изнад, дакле тим из сезоне 1990/91, у праву сте.

https://www.worldfootball.net/teams/crvena-zvezda/1991/2/

Звезда је имала и јак тим у сезони 1989/90:

https://www.bdfutbol.com/en/t/t1989-9010021.html

У том тиму је био и Драган Стојковић. Међутим, Звезда тада није играла у Купу шампиона пошто је Војводина била првак. Тада је Војводина имала јако добар тим у којем је био и Милош Шестић који се вратио из Грчке.
TC-64
02. децембар 2021. у 07.53
Autor teme ne zna ni u kom takmicenju je igrao njegov tim protiv Intera 1990 godine, tako da u tacnost informacija koje ostavlja ne možemo da se pouzdamo.
D-Man
(Analyst)
02. децембар 2021. у 12.16
Иначе, што се тиче Купа шампиона или како ли се већ зваше у сезони 1991/92, ја сам прилично сигуран да је Звезда тада била много ближе освајању тог трофеја него што неки мисле.

Свих 6 групних утакмица (Сампдорија, Андерлехт, Панатинаикос) Звезда је одиграла у гостима (као и обе утакмице у прва два кола) а завршила је друга у групи 6 бодова док је прва Сампдорија имала 8 и отишла у финале. Ту се ради о само једној победи више која би била могућа да су се 3 утакмице играле у Београду.

Ту, пре свега, мислим на утакмицу против Сампдорије која је играна у Софији, у којој је Звезда водила па изгубила 1:3.
Звезда је могла изаћи из те групе прва да су утакмице игране и у Београду и играти у финалу против Барцелоне.

А пошто се овде укључио и Заги са својим коментаром морам да се присетим и Динама из 1982-е године када су они били прваци Југославије те године а Звезда победник купа.
Динама је тада имао невероватан тим са оним напаљеним Ћиром Блажевићем.
Финале купа те 1982-е године су биле две фантастичне утакмице између Звезде и Динама и обе те утакмице спадају у понајбоље утакмице на просторима бивше Југославије.
TC-64
02. децембар 2021. у 12.50
Problem Dinama je bio u nesportskom zivotu njegovih igrača, o cemu je i Blazevic često govorio. Mogli su da uzmu titulu još neki put, ali mnogi od njih su voleli da popiju, a bogami i pojedu. Trebalo je samo pogledati Mlinarica ili Zajeca koji nisu bili nimalo laka kategorija. Ali Zagi to sigurno zna bolje od nas.
srbo001
(FUDBALER)
02. децембар 2021. у 12.57
Dzaja je genije fudbala.Čim je imao priliku ,odma je poceo da dovodi najbolje u Zvezdu i u time je napravio najbolji klupski tim i istoriji fudbala.
I kad je prodao Stojkovica , napravio najbolji potez u istoriji Zvezde. Stojkovic jeste bio najbolji fudbaler Zvezde u to vreme. Ali kad je on otisao,otvorio se prostor za Prosineckog i Savicevica da budu najbolji sto mogu da busu. I tako se i desilo.Te godine su definitivno bili najbolji igrači sveta. Nisam bas siguran kome bi dodelio tu tituli , Deji ili Robiju.
Siguran sam da svetski mafijasi nisu unistili najljepsu državu na svijetu, da bi Dzaja uspeo da napravi od Zvezde još veci klub. Međutim svetski olosi,posto smo u to vreme, ekipni sportovi iz Juge dominirali,oni su nam odlucili rasparcati državu. Zamisli , Olimpijske igre i Juga , zlato u zenskoj i muskoj odbojci,zlato u zenskom i muskom rukometu,zlato u zenskoj u muskoj kosarci,zlato u fudbalu,evropski i svetski prvaci. To njima nije odgovaralo. I samo su potrosili 100 miliona dolara da nas rasparcaju i to uspesno.Fashisti.
Koliko je dobro Djaja organizovao klub, poslusajte razgovor Ivkovica ,golmana Dinama koji je presao u Zvezdu,i biće vam sve jasno.
Dzaja je bio ispred svog vremena. Sto je on uradio tih godina , sad to rade bogati klubovi.
Ipak mislim da ima nacini da se ti milionski klubovi dobiju. A o tome drugi put.

TC-64
02. децембар 2021. у 14.03
Pa posto su u Zvzedi svi tako super, koji klinac onda navijas za groblje?
ZAGI-DS
(instalater)
02. децембар 2021. у 16.05
Istina je da je Sampdoria imala 8 bodova ali je lako mogla imati 9 da su u zadnjoj utakmici dobili PAO u Genovi. No, bod im je garantirao finale pa su tako i odigrali, kako samo Talijani i znaju odigrati na bod.
Nedavno je srbo otvorio temu „najbolja utakmica u istoriji”, gdje sam ja spomenuo taj dvomeč Dinama i Zvezde. Često pogledam beogradsku utakmicu na youtebe-u.
Taj Dinamo iz 82' je po mišljenju mnogih najjači Dinamo svih vremena. Nažalost, bez adekvatnog europskog rezultata. Oni sudari sa Portugalcima su im nabili „portugalski kompleks”. Stvarno nisu imali sreće sa ždri...om. Tri puta zaredom u prvom kolu izvući tri najjače portugalske ekipe je stvarno bio peh.
No taj Sporting je meni kao klincu navijaču bio nešto stvarno grozno. I onda, nedavno gledam gostovanje Zajeca na Podcast inkubatoru, gdje on mrtav-hladan izjavljuje da se oni zbog tog ispadanja i nisu previše sekirali jer su se „ispuhali” u trci za titulom 82-e koja im je bila važnija zbog 24-ogodišnjeg čekanja na osvajanje prvenstva. A meni skoro 40 godina prođe da nema dana da se ne sjetim tog ispadanja...Zeko, Zeko...bolje da si šutio...:-)
Što se tiče Ćire, po mom skromnom mišljenju, on nikada nije bio trener iz samog vrha već je bio čovjek momenta. Imao je sreće da se u pravom trenutku našao na pravom mjestu, bljesnuo bi pa pao u prosjek. Osamdesetdrugu je osvojio na čistu motivaciju, za što svi kažu da je pravi majstor. Tada je imao za protivnike europski jaku Zvezdu i jaki Hajduk. 83-e prvi rival mu je bio, realno slabiji Partizan i od njegovog Dinama kao i od Zvezde i Hajduka sezonu ranije. Znači, trebao je samo ponoviti igre iz 81/82 i obrsnio bi titulu, ali nije uspio. Više mu motivacija nije palila već je trebalo malo i taktičkog znanja uložiti. A tu baš i nije bio tako jak. Slično je bilo i sa reprezentacijom kada je nakon bronce 98-e doživio debakl u kvalifikacijama za euro. Što je po meni veći neuspjeh negoli bronca uspjeh.
Ali ajde...to mu se sve još i može oprostiti ali teško da ću mu ikada oprostiti njegov drugi mandat u Dinamu(85-88) kada je imao priliku stvoriti i jači Dinamo nego što je bio 82-e ali je totalno sve usrao samo zbog vlastite taštine.

Istina je da su u to vrijeme igrači imali običaj živjeti nesportski. Sjetite se samo Robija sa cigaretom u ustima. Iskreno, ne znam koliko su igrači Dinama u to vrijeme mogli popiti ali sam sigurniji da je Ćiro počeo gubiti autoritet među igračima koji su ga „pročitali” i počeli mu okretati leđa. U zimu 82/83 je potjerao Ivkovića u Vinkovce a Mlinku je ostavio u Zagrebu kada su otišli na australsku turneju. Ni Cico Kranjčar ga nije baš volio.
Da rezimiram. U tom Dinamu je stvarno bilo odličnih igrača od kojih su neki i nakon odlaska iz Dinama ostvarili za ono vrijeme odlične transfere i ostavili traga u klubovima u kojima su igrali.

Lijep pozdrav!

TC-64
03. децембар 2021. у 04.26
Ono sto je interesantno u vezi Dinama je da je 80-h puta puta(80,82,83,85,86) bio u finalu kupa a osvojio ga 1980 i 83. Mene je iskreno iznenadio poraz od Velza 3-1 u finalu 86. Malo ko je to ocekivao. Secam se toga dobro.
Što se tiče Evrope zaista je neobično da se sretnu sa tri kluba iz iste države i to zaredom u prvom kolu. Koliko se secam da ste ejdino protiv Portoa bili blizu prolaska. Ne secam se šta je bilo protiv Sportinga osim sto sam video da je bilo 0-3 u Portugaliji posle 1-0 u Zagrebu. Vase ispaadanje od Perudje '79 mogu da uporedim sa Zvedinim ispadanjem od Verone '83, jer i jednima i drugima je to bilo prvo ucesce u Evropi i najbolja generacija u istoriji kluba. Redjina je bila druga u Italiji i posle toga nije igrala 20 godina u Evropi. Nešto neverovatno! To je stvarno bio baksuz! A Verona je sezonu dala posle izbacivanja Zvezde postala sampion Italije.
TC-64
03. децембар 2021. у 04.50
Zanimljivo je da je i Zvezda 80-h bila u finalu Kupa pet puta (80,82,84,85 i 88) a osvojila isto dva puta 82 i 85.
TC-64
03. децембар 2021. у 07.48
*ispravka

Ono sto je interesantno u vezi Dinama je da je 80-h pet puta (80,82,83,85,86) bio u finalu kupa, a osvojio ga 1980 i 83.
windy-chicago
(windy-chicago)
04. децембар 2021. у 15.31
Soskic,
Jusufi - Damjanovic
Becejac- Vasovic-Rasovic
Z. Cebinac-Kovacevic-Hasanagic- Galic- Pirmajer

Od ovoga nema bolje.
TC-64
04. децембар 2021. у 18.24
Stojanovic, Radinovic, Marovic, Jugovic, Belodedic, Najdoski, Prosinecki, Mihajlović, Pancev, Savicevic, Binic. Rezerve: Kaludjerovic, Milic-Jovanovic, Tosic, , Lukic, Vasilijevic, Sabanadzovic, Stosic, Momcilovic, imaju nešto sto ti tvoji nisu imali i zato su ovi moji najbolji i od njih nema boljih u bivšoj zemlji!
ZAGI-DS
(instalater)
08. децембар 2021. у 16.40
Mene poraz Dinama od Veleža tada i nije baš iznenadio. Je me razočarao ali rezultat je bio realan.
Ne mislim da je Dinamo tu bio favorit. Te sezone je Velež bio bolja i kompaktnija ekipa od Dinama. U prvenstvu su čvrsto držali treće mjesto kroz cijelu sezonu i praktički bili hit tog prvenstva, naročito su plijenili ofenzivnom i efikasnom igrom(Kajtaz-Jurić-Tuce).
U četvrtfinalu kupa su u Beogradu izbacili favorizirani Partizan, nekoliko dana kasnije uzeli bod na Marakani a modre su pobijedili u jesenskoj fazi prvenstva identičnim rezultatom kao i u finalu kupa. I ne samo pobijedili nego i pošteno ih nadigrali.

Što se tiče Porta, protiv njih su držali 0:0 do 5 minuta prije kraja, što bi ih vodilo dalje s obzirom da su u Zagrebu dobili 2:1...ali nisu izdržali.
Proriv Sportinga ih je „pokopao” njihov trener-igrač Antonio Oliveira postigavši sva 3 gola.
Obje utakmice se mogu naći na youtube.

Tih godina mi se Juventus(82-86) činio vrlo jak. Imali su 6 reprezentativaca, svjetskih prvaka, najboljeg euro igrača iz tog perioda Platinija i Poljaka Bonieka. 85-e su izvršili neke izmjene pa su doveli Laudrupa i Serenu. Stvarno su bili mega ekipa. Nisu bili uspješni poput prijašnjih Reala, Ajaxa ili Bayerna ali su u tom periodu bili br.1.

Verona u onom sudaru sa Zvezdom nije bila favorit, ali je Zvezda tada bila u tranziciji gdje joj je došlo dosta novih igrača pa je cijeli sustav bio u fazi uigravanja i upoznavanja. A i Milko, kao da je radio protiv sebe a i protiv kluba za koji je igrao.
Ispalo je na kraju da su ispali od budućeg šampiona Italije, a ta je titula bila stvarno iznenađenje tada. No, nije bilo baš niti preveliko čudo s obzirom da su se pojačali Briegelom i Elkjaerom i praktički od prvog kola su bili na vrhu karavane. Nisu igrali Europu, Juventus je bio totalno u KEP-u, Stavi u Kupu UEFA iako ih je pokušavao pratiti, Maradona je tek došao u Napoli...
Nedavno sam pročitao jedan članak o tom prvenstvu koje i Talijani zovu „posljednje romantično” ili tako nekako...

Lijep pozdrav!
ZAGI-DS
(instalater)
08. децембар 2021. у 16.44
...Intera u Kupu UEFA iako ih je pokušavao pratiti, Maradona je tek došao u Napoli...
Nedavno sam pročitao jedan članak o tom prvenstvu koje i Talijani zovu „posljednje romantično” ili tako nekako...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.