Дискусије : Навијачи

 Коментар
30 godina od Superkupa Evrope
TC-64
19. новембар 2021. у 17.59
19.11.1991. Zvezda je igrala Superkup Evrope u Mancesteru bez prava na revans po odluci UEFA. To su vremena kada kreće nepravda i prema Zvezdi i nasem narodu koji je kriv samo zato što postoji! Velika igra Zvezde i maestralnog Savicevica nisu bli dovoljni za pobedu. Mnoge neiskoriscene sanse pogotovo Panceva koji nije imao sreće da zatrese mrezu, doveli su do poraza. Mancester junajted-CRVENA ZVEZDA 1-0 bez prava na revans koji je morao da se odigra!

https://www.youtube.com/watch?v=JIiR-UTEHkM&t=94s
TC-64
19. новембар 2021. у 18.04
https://www.crvenazvezdainfo.com/zvezda-nas-je-ubila-noc-kada-je-mancester-ukrao-zvezdi-evropski-trofej-engleski-mediji- se-prisetili-legendarne-utakmice/

„ZVEZDA NAS JE UBILA” Noć kada je Mančester ukrao Zvezdi evropski trofej, engleski mediji se prisetili legendarne utakmice

Obeležava se 30 godina od finala Superkupa Evrope 1991. godine u kojem je Crvena Zvezda odigrala maestralno, ali ipak izgubila na Old Trafordu od Mančester Junajteda sa 1:0
Te daleke 1991. godine odigrano je finale Superkupa Evrope između Crvene Zvezde i Mančester junajteda na Old Trafordu u kom je trijumfovao tim čuvenog Ser Aleksa Fergusona.
Utakmica je odigrana na današnji dan, 19.novembra, a u njoj su učestvovali osvajač Kupa šampiona, Crvena Zvezda (1990/91) i osvajač Kupa pobednika kupova 1990/91, Mančester junajted.

Planirano je da finale bude odigrano na dve dobijene utakmice kao što je i ranije bilo, ali zbog tadašnjih sukoba u SFRJ, crveni-đavoli nisu želeli da igraju u Beogradu (iako sukoba u Srbiji nije bilo), UEFA je odlučila da se meč odigra na Old Trafordu.
Na ovaj istorijski meč osvrnuo se i Manchester evening news, koji je i te kako znao da pohvalu igru čuvenog Zvezdinog tima, a koji je predvodio Dejan Savićević. Enlgezi i dan danas pamte neverovatnu igru srpskog tima i navode da Junajted osvojio ovaj trofej uz dosta sreće i da ga nije zaslužio.

Iako je u pitanju bila borba za evropski trofej, poseta na Old Trafordu je bila izuzetno mala, oko 22.000 gledalaca. Mančester junajted je retko kad u to vreme kod kuće bio poražen pod komandom Fergusona ali je ovaj put bio baš blizu, prenose engleski mediji.
U tekstu se navodi da su Junajtedove zvezde poput Pitera Šmajhela, Denisa Irvina, Stiva Brusa, Marka Hjuza, Andreja Kančelskisa i drugih, bile potpuno nadigrane od strane Vladimira Jugovića, Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva i Dejana Savićevića. Ističu da je junajted te noći bio potpuno uništen, iako je slavio.
Zasluge za neviđenu Zvezdinu partiju daju upravo Savićeviću koji je razbio Barselonu u finalu Lige Šampiona u dresu Milana 1994.godine. On je bez mnogo muka bukvalno plesao oko igrača Junajteda, međutim, nisu uspeli crveno-beli da savladaju čuvenog danskog golmana. Bio je iznad svih na terenu, a Pol Ince je podbacio protiv Savićevića na terenu, kažu da je to bilo individualno poniženje.

Zvezda je prokockala ipak svoje šanse u oba poluvremena, a to je znao da kazni Brajan Mekler, postigao gol za iznenađenje mnogih.
Darko Pančev, koji je u sezoni pre te iz 1991. postigao 34 gola u sezoni što mu je donelo Zlatnu kopačku kao najboljem strelcu Evrope, nije uspeo da kruniše sjajne partije golom, kao ni Dejan Savićević, navodi se na ovom sajtu.

- Bili smo apsolutno uništeni. Mogli su 5-0 da vode na poluvremenu. Cela ekipa Zvezde je bila sjajna. Savićević, Pančev, Prosinečki, Mihajlović, Jugović...- rekao je Ferguson za engleski portal.

Na kraju, navode da je nastup Dejana Savićevića na toj utakmici možda i najbolji nastup koji je neki igrač imao na Old Trafordu.
Kurir sport / Manchester evening news

Zvezda_do_Tokija
19. новембар 2021. у 18.58
Ali smo zato postali Prvaci Sveta posle toga, sto je mnogo vaznija Titula 😀 Superkup je vise Titula revijalnog karaktera... Naravno, bilo bi lepo da smo I to osvojili, gledao sam tada utakmicu na TV, naravno, ali nismo osvojili, I nije toliko ni velika steta... Bar ja tako to vidim...
EMILIO_GAVIRIA
(D_E_L_I_J_A)
19. новембар 2021. у 23.45
A šta je partizan osvojio te godine?? kup semse suljakovic hahahahahahah ko sto će i sledeće godine opet da osvoji hahahahhahahahahaha

niks titula niks niks

BUSI HAHAHAH BUSI HAHAHAHAHAHA
TC-64
20. новембар 2021. у 02.03
Koliko se secam te godine su ispali u prvom kolu Kupa UEFA.
TC-64
20. новембар 2021. у 02.17
Zam samo da sam to finale gledao sam tada i nikad vise. Nisam mogao ni da se setim ni penala koji j eMilojevic odbranio na samom početku utakmice. Samo znam da se Pancev ispromasivao, a da je Savicevic briljirao i da nismo zaluzili da izgubimo. Gov.na smrdljiva iz UEFA su odlucila da se igra samo jedna utakmica na terenu mancester junajteda. Bas posteno 100%. Cele godine Zvezda je igrala u gostima. Ne znam za takav primer u svetu fudbala.
4 utakmice u prvom i drugom kolu KES u gostima
6 utakmica u grupi u gostima
1 superkup Evrope u gostima
ukupno 11 i
1 Interkontinetalnik svetski kup u gostima(doduse i za protivnika je to bila utakmica u gostima ali to ne menja smisao onoga sto hoću da kažem)
Znaci 11 utakmica u gostima po odluci UEFA! Sto je mnogo, mnogo je.
A vrhunac nepravde dolazi na leto '92 kada zlikovackom odlukom qurvinog sina Lenarta Johansona nasa reprezentacija biva vracena sa Evropskog prvenstva!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.