Дискусије : Навијачи

 Коментар
Наши момци
Odesa
(надежда, вера и л)
16. новембар 2021. у 00.51
дан после меча на рачун ФС Србије уплаћена је та сума. Ипак, тај новац неће да заврши у џеповима „орлова”.

У договору са селектором Драганом Стојковићем, фудбалери су одлучили да награду проследе у фонд за лечење болесне деце у Србији.

Еххх момци, свака вам част:...елики на терену - велики ван терена
Odesa
(надежда, вера и л)
16. новембар 2021. у 00.52
TC-64
16. новембар 2021. у 01.42
Svaka cast naravno! Pred njiam su velika dela. Samo neka ovako nastave. Postajes veliki pobedjujuci velike. Ova pobeda je isto kao da smo pobedili Brazil, Argentinu, Nemacku, Francusku, Englesku, Spaniju ili Italiju!
ZAGI-DS
(instalater)
16. новембар 2021. у 16.19
Haha...nevjerovatno kako je tanka granica između tuge i euforije. Samo jedan, zapravo dva gola tanka. Onaj promašeni i ovaj dati.
Prije samo godinu dana po Mitru ste osuli drvljem i kamenjem zbog promašenog penala protiv Škota a danas je heroj nacije. Bomboni vam danas ispadaju iz usta na spomen svakog od igrača a još jučer ste ih omalovažavali. Fascinantna promjena. A sutra...?
Ima jedna znanstvena koja kaže: „nije problem letjeti, već sletjeti...i ostati živ”. Kao i svaki puta kada odete na SP puni ste optimizma i uzleta. „To je taj momenat konačno! Pravi selektor, pravi igrači...sve je tu!” I svaki puta se vratite pokisli. Ne rugam vam se, no kao da zaboravljate.
Npr. Južna Afrika. Kvalitetni igrači, svi zdravi i motivirani. Selektor sa pedigreom, u svijetu trenera sigurno veća faca od Piksija. I onda ih ogole Afrikanci i Klokani. Ono što su trebali dobiti su izgubili a ono što nisu trebali dobiti su pobijedili(Njemačka).
Zadnji puta su potjerali čovjeka koji vas je odveo na mundijal...a do ovog mundijala je cijela jedna godina. Puno i previše vremena da neka usijana glava učini nešto slično i dovede nekog novog Krstajića.
Razumijem optimizam. Nije lako dobiti Portugal i još k tome u Lisabonu. Svaka čast! No spustite se malo na zemlju i prisjetite se prijašnjih kvalifikacija koje ste završavali uspješno i loših završnica. Ako do sada niste naučili na vlastitom iskustvu, niti nećete, da nemate pravo na veliki optimizam.
Da ne dužim više, želim vam puno sreće u Kataru i da izgubite u finalu...znamo od koga ;-p
Lijep pozdrav!

TC-64
16. новембар 2021. у 16.32
Nije isto Zagi , veruj mi. Sa Tumbakovicem je bila katastrofa. On je čak i izjavio da mu je zao sto je vodio repreznetaciju. Sa njim nije ni cudo stos mo onako igrali. Sa Krstajicem takođe.
Ali sa Piiskijem je drugacije. Covece posed lopte 60-40 protiv Portugalije! Eeej! To nije slučajno!Pa on je i pre nego sto je postao selektor verovao da će odvesti u Katar ako postane selektor. Imaju izjave na youtube o tome! To je jedno neverovatno samopouzdanje i vera koju jeulio igračima! . Ranije smo mi pokisli i isli na prvenstva. Bilo je klanova u repreznetaciji. Svadja sa selektorima. Nepoznatih svadja koje do dan danas nisu izasle na videlo, otkaza reprezentativaca itd Toga nema sada. Nijedan selektor osim Antica koga je spotakao Karadzic u Juznoj Africi radeci mu iza ledja kao predsednik saveza, nije imao autoritet. Piksi ima takav autoritet da ga slusaju i ispunjavaju šta on kaže i hoće.
Ne pamtim ovakvu pobedu nad velikom reprezentacjom i to u gostima.
Zatos am danas poredio ovu pobedu sa pobedom Bugarske protiv francuske 1993 koja je posle stigla u polufinale SP 94. Sto kaže Kusturica da nikad nikome ovako nismo ocitali lekciju..
Ranije smo odlazili na SP pobedama nad Madjarskom 1997 Bosnom 2005, Rumunijom 2009, Gruzijom 2017, a sada nad Portugalijom. I to pravi veliku razliku i daje nam veliku nadu, zar ne?
TC-64
16. новембар 2021. у 16.48
I ne brini se na šta mi imamo pravo.
Te greške o kojima pricas i peckas su ispravljene. A svako može da ima slab dan. Biće pobeda i poraza. Ono sto mi nismo videli ranije je zelja, volja i htenje, sampouzdanje i vera u sebe. Kada se samo setim onog mucenja protiv Gruzije 2017. Boze sacuvaj! Ali mi ikao i svi imamo pravo da hoćemo vsie i bolje. Pa i nasa zemlja je bolja. Idemo napred.
Italija, Portugalija, Svedska, Poljska, Rusija... su u barazu, a Srbija je otisla direktno. Imamo svako pravo na ogroman optimizam!!! Batali tu Mamicevu glupu faoru da ćemo se sresti u finalu. Ne bih voleo nikad da se sretnemo. Jer to nije normalan odnos i fudbal. I bolje je bez toga.
TC-64
16. новембар 2021. у 16.50
I zaboravio si na ono sto smo pisali o klupskom fudbalu. Nisi mi odgovorio. Eno je tema dole na dnu pretposlednja sa 26 komenatara. Pogledaj ako hoćeš.
TC-64
16. новембар 2021. у 16.54
A što se tiče toga koga smo mi pobedili 2010 a nismo trebali i od koga smo izgubili a nismo trebali seti se vas i 2002. Tada ste dobili Italiju, a izgubili od Ekvadora i valjda Meksika, ne secam se tačno vise.
ZAGI-DS
(instalater)
17. новембар 2021. у 15.24
Ne bih previše komentirao Tumbu. Kada ste ga izabrali za selektora, stvarno sam navijao da odete na Euro, jer sam znao da nam s njime ne možete nauditi.
Zapravo sam više htio komentirati euforiju koja se, po mom mišljenju, ponavlja. Nije to nikakva briga već samo podsjećanje na nešto što smo već vidjeli. Ali ste vi zaboravili.
U utakmici sa Portugalom vam se desilo najbolje što vam se moglo desiti. Greška na samom početku utakmice koja vas je pokrenula a njih uspavala jer su vjerovatno pomislili da će „ovo biti lako”. Da je potrebno „zatvoriti” i do kraja taktički odraditi utakmicu, u čemu su oni inače majstori. Vi u takvoj situaciji niste imali što za izgubiti a imali ste još cijelu utakmicu pred sobom. Dovoljno vremena za preokret. Ovo nije umanjivanje vrijednosti ove pobjede koja je stvarno fantastična jer ste doista odigrali odlično. Dobro znam koliko je teško igrati sa Portugalcima. Nama su oni „crna mačka”.
Svaka čast Piksiju na samopouzdanju. Ali ovo je tek jedna utakmica. Do sada vam je javnost, što se njega tiče, bila uglavnom podijeljena. Pa i ti si komentirao „zašto nismo razbili Luxemburg”. On nije, kao što sam već napisao, trener sa „pedigreom”. Nisam pratio njegovu trenersku karijeru, no koliko sam primjetio, nije imao nekih rezultata za razliku od pokojnih Antića i naročito Boškova.
--------

Ranije smo mi pokisli i isli na prvenstva. Bilo je klanova u repreznetaciji. Svadja sa selektorima. Nepoznatih svadja koje do dan danas nisu izasle na videlo, otkaza reprezentativaca itd Toga nema sada.

Da, toga sada nema. Sada su to „naši momci” a još jučer...? Ali ko ti garantira da neće biti nečega sličnog? Zato sam i napomenuo da je do mundijala cijela jedna godina. Što je dovoljno vremena i za svađe i za klanove ili nešto treće.
Ne želim biti zloguki prorok već mislim nešto drugo. Vaš problem je što nemate kult reprezentacije. Kult se ne dobija jednom pobjedom, koja doduše može biti inicijator, niti se gubi porazom ili više njih.
Od pojave one danske generacije iz 80-ih, oni su mi uvijek bili pojam reprezentativnog kulta. Bez obzira na uspone ili padove, uvijek se osjetilo to „nešto” kod njihovih igrača kao i kod vjernih navijača. Irci, Škoti. Mali narodi velikog srca koji su uvijek uz svoje igrače bez obzira na rezultat.

Nisam čitao što je Mamić izjavio, vidio sam samo naslov, tako da mi i nije važno što on kaže. Ono sam ionako rekao više u šali. I ne bi se složio sa tobom. Sa sportskog aspekta gledano to bi bila dobra utakmica. Uvijek smo i vi i mi imali dobrih igrača. Da završim sa Maminjom, neka ga tamo gdje je sada i neka se ne vraća. Iako se još uvijek osjete njegovi pipci. Puno je ljudi kod njega „plaći” da ih ne bi osjetili.

Naravno da se sjećam 2002-e. No nije Hrvatska ovdje tema.

Mislio sam da smo se manje-više složili, oko klupskog fudbala, da je teško odrediti kad je netko velik već da treba gledati periodično. Odnosno kad je neko i jak i dobar.
Spomenuo si „male divove” poput škotskih klubova. Aberdeen je u eurokupovima prestao postojati sa odlaskom Fergusona. Od kako ih je on napustio ne znam jesu li prošli dvije prepreke. Nevjerovatno koliko jedan čovjek može značiti za jedan klub.
Dundee utd je imao zanimljiv nadimak. Zvali su ih „teroristi”. Zbog načina igre, presinga kojim su lomili protivnike. Najveći skalp im je Barca sa kojom su odigrali 4 službene utakmice i u sve četiri pobijedili. Fascinantno! Zar ne?
Ja bih još spomenuo i Göteburg dvostrukog osvajača kupa uefa.
Mnogi su klubovi sa istoka Europe pali na niske grane. Mnogi su u bivšem sistemu bili na državnoj sisi pa su padom istog i oni pali. Neki se ugasili, promjenili imena, pali u niže rangove a neki samo životare.

Lijep pozdrav!
TC-64
17. новембар 2021. у 16.20
Nmea ništa od ponavljanja tih sitaciaj koje prizeljkujes. Zato što se radi to se vidi na terenu. Mi smo ranije imali klanove i probleme. Nmea vis eKolarovam Ivanovica, Matica i klanova koje su pravili! Sada se svi drže zajedno i to se vidi. Nema da se neko raduje a neko ne. Nema neću da ti dodam loptu i slično. Podjednako ucestvuju u igri svi, kako na terenu tako i na klupi. I ništa nije isto. Sada igramo napadacki fudbal. Nmea straha! Ranije bi posle tog prvog gola primili još dva i bilo bi 3-0! U tome je razlika i zato smo po prvi put pobedili nekog ovako velikog i još na strani! To je posebna dimenzija i samo mi vidimo da nije ništa isto! Nema prenemaganja, nema laznih izjava i obecanja. A euforija neka traje. I trajace i dobre igre nema nikakve sumnje u to. Zato sto je Piksi sve promenio. On im je usadio da veruju u sebe u ono sto poseduju, znanje. Imali su oni to i ranije ali ako nemas nekog ko će da ti trenerski pristupi,da oblikuje na pravi način i da tom znaju da impuls dzaba sve. I zato je do sada bilo kako je bilo. Ali kada Piksi veceras na Dnevniku kaže tek ćete gledati naše dobre igre. Pa nikad nisam ni od koga čuo da to kaže sa takvim uverenjem i sampopuzdanjem! Toga jednostavno mora biti! Dobrih igara! I to je sve sto ocekujemo! Niko im ne bi zamerio i da je ostalo 1-1, jer smo bili bolji. Nismo igrali kukavicki kao kod ranijih selektor akojima j ebilo samo važno da ne primimo gol. Kada se setim onih Djoricevoh izjava , samo da ne primimo gol u prvih 15 minuta. A sada smo primili u drugom minutu i nismo se predali. nego je Portugalija stala! To je razlika! Mi tako nikad do asada nismo igrali! Ova pobeda je nagrada za sve. Za veru, za zelju, za samopouzdanje, za htenje, za sve ono sto godinama ovde pišem da nam fali kako u klupskom tako i u reprezentativnom planu! Mi nismo pobedjivali do sada u kvalifikacijama nikog tako veklikog. Plafon nereseno. I sa portugalcima, spancima, italijanima, francuzima. Sve nereseni i porazi.A sad pobeda i to na strani! I nije samo pobeda u pitanju! U pitanju je kompletan novi pristup koga do sada nije bilo! Ovo nije preterano, ovo je istina! I to je razlika u odnosu na sve do sada! Znaci menja se u nasu korist. Jer smo mi to uradili! I taj tocak uspeha ćemo još da vrtimo! Tek smo poceli!
TC-64
17. новембар 2021. у 16.27
Mislio sam da smo se manje-više složili, oko klupskog fudbala, da je teško odrediti kad je netko velik već da treba gledati periodično. Odnosno kad je neko i jak i dobar.
Spomenuo si „male divove” poput škotskih klubova. Aberdeen je u eurokupovima prestao postojati sa odlaskom Fergusona. Od kako ih je on napustio ne znam jesu li prošli dvije prepreke. Nevjerovatno koliko jedan čovjek može značiti za jedan klub.
Dundee utd je imao zanimljiv nadimak. Zvali su ih „teroristi”. Zbog načina igre, presinga kojim su lomili protivnike. Najveći skalp im je Barca sa kojom su odigrali 4 službene utakmice i u sve četiri pobijedili. Fascinantno! Zar ne?
Ja bih još spomenuo i Göteburg dvostrukog osvajača kupa uefa.
Mnogi su klubovi sa istoka Europe pali na niske grane. Mnogi su u bivšem sistemu bili na državnoj sisi pa su padom istog i oni pali. Neki se ugasili, promjenili imena, pali u niže rangove a neki samo životare.
-------------------------------------------------------------

Danndi junajted je ubijao i Borusiju Mg 5-0. Znam za to sa Barselonom. To je fantastican uspeh zasita. Aberdin j edobio Real valjda u finalu KPK. I tu je Ferguson sa njima osvojio sve moguće. I od tada oni su niko n ništa. Jedino mi nije jasno kako je Geteborg uspeo dva puta da osvoji Kup UEFA? To mi je nekako enigma.
ZAGI-DS
(instalater)
19. новембар 2021. у 05.31
Ma nije istina da ja priželjkujem ponavljanje tih slučaja već ti govorim da smo sve to već vidjeli. Na kraju krajeva što ja imam priželjkivati glede vaše repke? Vodimo diskusiju, ništa više.
I naravno da je ovo sada druga situacija. Nemože niti biti ista kao što i one ranije nisu bile identične.
-------

Keser,
Znaš kakvu smo glupost napravili? Sto nismo dobili Luksemburg sa 5-0 nego 1-0 pa sad ne bismo brinuli da li ćemo da pobedimo, nego bismo imali bolju gol razliku. O tome se radi!
Inače to kakvu smo glupost napravili niej samo moje mišljenej nego i izvestaja koji sam postavio. Jer za razliku od Portugalaca koje su Irci pritisli mi smo trebalida pobedimo 3-0, a umesto toga smo sami sebi dali gol. I bas je tako, uzmes šta ti treba, a ne zaebes sebe s loptom u mrezi kao mi sto smo sebe zaebali!

Evo ti tvoj primjer!
Samo nekoliko dana prije utakmice pokazuješ frustraciju zbog slabih rezultata a pretpostavljam i loših igara protiv objektivno slab(iji)h protivnika. I onda, odmah nakon utakmice, euforija. Kažem, razumijem sreću i veselje zbog pobjede nad velikim suparnikom. To mi je jasno. Ali mi nije jasno mišljenje da ste nakon samo jedne pobjede postali reprezentacija kojoj sanjate polufinale kao što je bio slučaj sa Bugarima 94'. Sada je odjednom sve „divno i krasno” a samo par dana ranije frustriranost i „nema šanse”(svaka čast iznimkama) stav.
O tome ti ja govorim a ne da vam nešto loše priželjkujem. Uostalom, vrijeme će najbolje pokazati jeli moja skepsa bila opravdana ili je to bio ovaj delirij.
-------

Göteborg? Njihovog prvog kupa uefa se ne sjećam. Zahvaljujući internetu sam vidio da im ranije sezone i nisu bile nešto. No HSV su odvalili u finalu, naročito u drugoj gostujućoj utakmici. Znam da im je trener bio Eriksson. Više mi je enigma bilo njihovo ispadanje u prvom kolu slijedeće sezone. Dugo nisam ni znao kako i od koga. Tek sa pojavom rsssf-a, prije 20-ak godina, sam vidio da su ispali od Ujesta u prvom kolu KPK-a.

Drugo osvajanje mi nije bilo iznenađenje jer su sezonu ranije ispali u polufinalu KEP-a od Barce. Čak sam tada očekivao da će proći u finale s obzirom da su ih prvu tekmu razbili 3:0. Veće iznenađenje mi je bilo ponovno ispadanje u prvom kolu od Bröndby-ja. A poslije, kako sam pratio i taj Bröndby, vidio sam da to i nije bilo neko čudo.
Danas je i taj Göteborg samo „daleka prošlost” baš kao i Mechelen koji je par godina bio hit Iako nisu sa „našeg istoka”.

Spomeno si DDR klubove. Tu je Magdeburg bio prvo euro ime. Uzeli su jednom KPK a primjetio sam da su i kasnije u 70-ima imali solidne rezultate.
Ne znam ima li Red Bull ikakve veze sa ondašnjom Lokomotivom, nisam istraživao, ali uglavnom su svi ti DDR klubovi danas na niskim granama.

Lijep pozdrav!
TC-64
19. новембар 2021. у 06.11
Evo ti tvoj primjer!
Samo nekoliko dana prije utakmice pokazuješ frustraciju zbog slabih rezultata a pretpostavljam i loših igara protiv objektivno slab(iji)h protivnika. I onda, odmah nakon utakmice, euforija. Kažem, razumijem sreću i veselje zbog pobjede nad velikim suparnikom. To mi je jasno. Ali mi nije jasno mišljenje da ste nakon samo jedne pobjede postali reprezentacija kojoj sanjate polufinale kao što je bio slučaj sa Bugarima 94'. Sada je odjednom sve „divno i krasno” a samo par dana ranije frustriranost i „nema šanse”(svaka čast iznimkama) stav.
O tome ti ja govorim a ne da vam nešto loše priželjkujem. Uostalom, vrijeme će najbolje pokazati jeli moja skepsa bila opravdana ili je to bio ovaj delirij.

____________________________

Rekao sam to zato što da je bilo 5-0 ne bismo jurili pobedu u Portugaliji. U tom trenutku u Srbiji nije postojao 1 % ljudi koji e vreovao u pobedu osim onih na terenu i na klupi na celu sa selektorom. Naravno da sledi euforiju jer takva pobeda nikad nije ostvarena. Nismo ni imali na osnovu čega da gradimo optimizam jer ne može biti reprer pobede nad osrednjim ili malim protivnicima. Treba neko veci. E kada njih pobedis kao Portugaliju onda shvatis da to možeš a doi sad nisi mogao. Koa kad kresnes foto model sto nikad ranije nisi uradio ili neku seks bombu! A zašto je sve odlično? Zatso tos e sve vidi sada sto je pricano ranije i sto tek sad to ima svoju snagu,a ne pre! Zato sto sve sto je rekao pre utakmice Piksi je sproveo preko igrača na terenu. Zato sto njegove izjave pre i posle su apsolutno u znaku jednakosti. Zato sto to nikad nije bilo ranije! Nikad. I to se vidi tek posle svega ne pre! To ću ti ponoviti sto puta! Nisma ja bio frustriran sa samo 1-0 protiv Luksemburga, nego sam samo rekao da smo tada pobedili sa većim rezulatatoom ne bismo jurili pobedu protiv evelikana na strani. Jer tako nešto ni ona veca Jugoslavija nije uspevala da uradi na strani protiv velikih ii vrlo retko. Ova pobeda je najveca do sada i zato je i euforija najveca do sada. Ovakvu pobedu mi nemamo pa još na strani! I ne radi se o jednoj utakmici nego o pristupu. A da je pristup bio slabiji sada bih onih samo 1-0 protiv Luksemburga bili aktuelni. Ali to je promenjeno u potpuno nevažno. Nismo mogli da budemo u euforiji zbog pobeda nad Luksemburgom, Irskom i Azerbejdzanom. Za euforiju je potreban mnogo veci skalp. Ovakvu euforiju ja ne pamtim. Sve je mnogo drugacije i pozitivnije. Nema zle krvi, nema gluposti. Zato sto ih Piksi nedozvoljava.
Što se tiče Bugarske ja sam samo poredjenje napravio i ništa vise. Možda to i nije slučajno, a možda i jeste. Videcemo. Ova pobeda je za istoriju. Presli smo prag na kome smo se stalno saplitali. I moramo da verujemo u bolje dane. Vera je ono sto je i donelo uspeh kakav niko nije ocekivao. Zato sada onih 1-0 protiv Luksemburga znace samo 3 boda, a pre utakmice su znacili za nas nepovoljnu gol razliku koja je nasom poslednjom pobedom postala nebitna!

Što se tiče DDR klubova njih sam uvek smatrao strasno jakim ekipama. Oba Dinama, Karl Cajs, Lokomotiva Lajpcig, Magdeburg... Mogli su svakoga da pobede 5-0 i od svakog da izgube...
TC-64
19. новембар 2021. у 07.50
I da dodam još nešto što se tiče Bugarske i njihove pobee nad Francuskom u gostima 1993. A koju je to veliku pobedu Bugarska imala pre toga? Pa od nečeg mora da se pocne. Isto kao i mi! Imamo svo pravo da mastamo, da želimo vise, da verujemo u nove velike uspehe! Koliko ćemo ostvariti, videcemo. A kao i u svakom sportu biće pobeda i poraza i to je normalno. Bitno je da je ovo uradjeno u velikom stilu! I to nam daje pravo na optimizam sa pokricem! Igrači u to veruju! Selektor im je to ulio! To zamopouzdanje koje zraci iz njih! To nam niko neće oduzeti! Ništa nije nemoguće!
TC-64
19. новембар 2021. у 12.27
Takođe mogao si da vidis da ja ne smatram da je Tadic najbolji na svetu, kao sto srbo misli. I da sam dugo i potanko objašnjavao razloge takvog svog mišljenja. Inače da sam blesav kao sto nisam, nego sam apsolutno svestan onoga sto pricam i pišem, pa zar bih imao taj razuman stav?
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 08.32
Dobro, sve ovo je iznošenje argumentacije koja nešto može a i ne mora ništa značiti. Kao što sam ranije napisao, vrijeme će reći svoje pa ćemo biti pametniji.

Bugari su i ranije pobjeđivali Francuze. U kvalama za Mexico 86' su bili sa nama u grupi i tadašnja JRT je prenosila, osim naše, i dosta ostalih utakmica iz naše grupe. Sjećam se da su u Sofiji razbili Platinija i ekipu. U tom trenu možda i najbolju reprezentaciju na svijetu. Još ranije su pobjeđivali Holanđane i Portugalce. Praktički su svaki puta pobijedili nekog jakog kada bi se plasirali u završnicu. No nikada im se te pobjede nisu „poklopile” sa rezultatom na Mundijalu kao u Americi. Čak do pobjede nad Grcima nisu nikada nikoga niti pobjedili.

TC, imaš moj respekt kao sugovornik ovdje na diskusijama iako se sigurno razlikujemo u nekim mišljenjima. Jedan si od rijetkih koji razgovara argumentirano. Ti i Mishko ste mi ok, iako se on rijetko javlja. Ja ponekad mogu nešto „spustiti” u zafrkanciji ne bi li „potpalio vatru” ali to ne znači da nekome želim zlo. Dok god nema vrijeđanja, kojih neće niti biti što se mene tiče, diskusije mogu biti teren za razmijenu mišljenja i argumentaciju.

Lijep pozdrav!

TC-64
21. новембар 2021. у 10.36
Jesu, dobili su ih 2-0 to je tačno, ali to nije bila odlucujuca utakmica ako me razumes. Odlucivalo je ipak poslednje kolo gde smo još imali sansu i trebala nam je pobeda u Parizu i poraz Bugarske od Istocne Nemacke. Istocna Nemacka je pobedila, ali mi nismo. Zapamtio sam teren u Istocnoj Nemackoj pod snegom i crvenu loptu kojom se igralo. Prosto Bugarska do 1993 od 1986 i neresenog rezultata u Meksiku sa Italijom nije imala nikakve velike rezultate. Ali eto tada jesu. I nadam se nekom cudu na Svetskom prvenstvu koje dolazi od rada i vere u sopstvene snage koja sada postoji u reprezentaciji i jednom postovanju koje se vidi i oseca. Piksi ima crvene linije koje igrači jednostavno ne smeju da predju, a ako ih predju zna se šta sledi. .
Hvala na postovanju. uzajamno je. Ja pokusavam uvek argumentima da baratam. Ako nisam u pravu ili negde pogresim ja to priznam. Jedino kada me neke budale od onih grobara iznerviraju onda sam grublji nego obično i koristim recnik koji meni nije primeren i ne prilici mi, ali me toliko neki likova ponekad izvedu iz takta da moram da reagujem. Ti nisi od tih i nećeš siguran sam ni biti. Nema vredjanja između nas dvojice. Hoću da omuniciramo, razgovaramo i razmenjujemo mišljenja kao i do sada. Što se tiče Mishka, on je jedan od retkih Grobara koji me obraduju kada se pojave, a pojavljuje se uglavnom kada su važne i velike utkamice u pitanju. Pozdrav.
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 10.51
Istina je da nije bila 100% odlučujuća, nije bila posljednja, ali je bila vrlo važna jer je bila ostvarena nad direktnim suparnikom i apsolutnim favoritom grupe i aktualnim europskim prvakom.

Nama je u zadnjoj utakmici trebala pobjeda u Parizu ali nam je istodobno trebalo da Bugari ne izgube od DDR-a. Bugari su već bili sigurni putnici za Mexico i prije zadnjeg kola.

Konačna tablica

1.FRANCE 8 5 1 2 15- 4 11
2.BULGARIA 8 5 1 2 13- 5 11
3.East Germany 8 5 0 3 16- 9 10
4.Yugoslavia 8 3 2 3 7- 8 8
5.Luxembourg 8 0 0 8 2-27 0
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 10.53
Evo da bude jasnije

1.FRANCE... 8 5 1 2 15- 4 11
2.BULGARIA... 8 5 1 2 13- 5 11
3.East Germany... 8 5 0 3 16- 9 10
4.Yugoslavia... 8 3 2 3 7- 8 8
5.Luxembourg... 8 0 0 8 2-27 0
TC-64
21. новембар 2021. у 11.09
Znam kakva je bila tabela.
Da smo dobili Francusku isli bismo kao drugi iza Bugarske.jer smo Nemacku pobedili 3-2 u gostima i izgubili kuci 2-1. Prvo se gledao međusobni susret u slučaju istog broja bodova ako se ne varam. Tada su se za pobedu davala dva boda.
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 11.42
Nisi u pravu. Gledala se gol razlika!

Evo ti link pa provjeri 1 grupu koju Poljaci završavaju prvi sa istim brojem bodova kao i Belgijanci ali sa lošijim međusobnim omjerom.

http://rsssf.com/tables/86q.html
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 11.43
Čak su i u našoj skupini Francuzi bili prvi sa jednakim brojem bodova a lošijim omjerom (1:0,0:2).
TC-64
21. новембар 2021. у 11.50
Znaci odgovaralo nam je samo da Bugarska ne izgubi, ako mi pobedimo. Eto saboravio sam to. Pobrkao sam.
Sada je jasno kako ni ona velika repreznetacija nije znala da resi te velike meceve u gostima. A pricaju mngi kako smo znali da igramo. Ma nismo znali. Na prste mogu da se izbroje velike pobede od kraja 60-h pa do raspada zemlje. Inače te kvalifikacije su jedne od najgorih koje pamtim. Bas smo bili nikakvi.
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 12.19
Tako je. Zapravo smo u Pariz putovali sa poprilično mizernim šansama. Jedina nada nam je bila da nam Bugari urade uslugu pa odigraju na pobjedu (ili neriješeno) koja im ne bi previše značila. Ovisili smo o njihovoj milosti što je značilo da idemo na put bez nade. Realno, kako smo odigrali te kvalifikacije, bolje nismo ni zaslužili. Jedino ne znam što nam je bilo u Leipzigu. Ta nam je utakmica samo dala lažnu nadu.
A i one kvalifikacije za EURO 84' su nam bile dosta „škrte” što se poslije najbolje vidjelo u Francuskoj.

ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 12.26
Ta velika reprezentacija je bila velika, kao što si rekao, do kraja 60-ih. Iako su i u tom periodu imali rupu između 62-e do 68-e.
Stariji su uvijek govorili da je bila najjača u 50-ima mada su uvijek zapinjali u četvrtfinalima mudiala ali su to kompenzirali dobrim rezultatima na Olimpijskim Igrama.
Nakon toga su i prsti jedne ruke bili previše da bi nabrojali pobjede nad velikima.
ZAGI-DS
(instalater)
21. новембар 2021. у 12.43
...ali smo zato bili prvaci svijeta u prijateljskim utakmicama...:-)
TC-64
21. новембар 2021. у 14.59
Tu utakmicu u Istocnoj Nemackoj smo igrali izuzetno dobro. Može da se nadje na youtube. Čini mi se da je to druga utakmica po redu u grupi. A utakmice sa Lukesmburgom smo odigrali jako loše i niko nije mogao da veruje da je bilo samo dva puta po 1-0. Secam se da je nas komentator brojao koliko puta su igrači Luksemburga sutnuli loptu ka nasem golu, da su amateri itd Stvarno su smesno izgledali. Ali mi nismo znali bolje. Čini mi se da je Gudelj tada postigao svoj poslednji gol u reprezentaciji. Inače rereznetaciaj je stvarno bla nikakva od 1984 do 1988 i one pobede nad Francuskom kada je sve krenulo na bolje. CELE 70-e smo se slepali secajuci se 60-h. A 80-h je to već bila daleka proslost,
Što se tiče 60-h, ta rupa koju spominjes između 62 i 68 i nije toliko strasna. Tu rupu su popunili klubovi svojim upsesima i finalima u Evropi. Partizan jedim finalom, Dinamo sa dva finala i jednoim trofejom. Osim toga 60-e su najuspesnije godine i decenija našeg fudbala. Dva finala EP(60, 68) i jedno polufinale SP(62) je nešto sjajno.
Naravno mi smo bili prvaci sveta u prijateljskim utakmicama i izuzetno smo se palili na to! Pogotovo na onu glupost o Evropskim Brazilcima i kako umiremo u lepoti igre! Trebaš e samo setiti da smo 1979 pobedili zvanicnog Svestkog pravka Argentinu 4-2 i buduceg Svestkog prvaka Italiju 4-1 u prijateljskim utakmicama. da smo Holandiju dobili nekoliko puta u prvoj polovini 70-h sto u kvalifikacijama za EP sto u prijateljskim utakmciama, a kada su dosle zvanicne utakmice Holandija je bila dva puta druga na svetu i jednom treca u Evropi. A mi smo najviše dostigli 4 mesto '76, i u Zagrebu u utakmici za treće mesto izgubili od te Holandije 3-2, koju smo stalno pobedjivali nekoliko godina pre. Inače posle tog EP '76 dolazi nekoliko bas katastrofalnih godina, pogotovo '77 kada smo izgubili skoro sve utakmica i u kvalifikacijama i u prijateljskim. Izuzetak je ona utakmica sa Rumunijom 6-4, koja je samo izuzetak kojije potvrdio da neumemo da sklopimo reprezentaciju koja će doneti veliki upseh. Nimsam mogao da verujem kada sam citao ko je bio selektor 74 u Nemackoj! Njih 5 su bili u nekakvoj selektorskoj komisiji! Miljanic, Milan Ribar, Tomislav Ivici, Sulejman Rebac, Milovan Ciric! Strasno! I ništa nisu uradili osim dranja Zaira ciji igrači verovatno nikad loptu nisu sutnuli i 9-0!
A o glupostima i problemima na velikim takmicenjima kojih je bilo bezbroj pricano je mnogo puta. Na Svetskom '82 je bila problem sportska oprema razlicitih proizvodjaca koju su igrali nosili, '74 su problem bile premije, čak je i Tito dolazio u Nemacku da ih poseti. Nije mi jasno kako smo uspeli da budemo treci na Olimpijadi '84 posle katastrofe na EP? Valjda sto niko to nije ni uzimao za ozbiljno osim nas i sto su poslali manje dobre igrace. Zato smo i dobili Nemacku u četvrtfinalu 5-2 i Italiju 2-1 za treće mesto! I od tada ništa do 88 i kvalifikacija za Italiju.
TC-64
21. новембар 2021. у 15.08
Tu utakmicu u Istocnoj Nemackoj smo igrali izuzetno dobro. Može da se nadje na youtube. Čini mi se da je to druga utakmica po redu u grupi. A utakmice sa Lukesmburgom smo odigrali jako loše i niko nije mogao da veruje da je bilo samo dva puta po 1-0. Secam se da je nas komentator brojao koliko puta su igrači Luksemburga sutnuli loptu ka nasem golu, da su amateri itd Stvarno su smesno izgledali. Ali mi nismo znali bolje. Čini mi se da je Gudelj tada postigao svoj poslednji gol u reprezentaciji. Inače rereznetaciaj je stvarno bla nikakva od 1984 do 1988 i one pobede nad Francuskom kada je sve krenulo na bolje. CELE 70-e smo se slepali secajuci se 60-h. A 80-h je to već bila daleka proslost,
Što se tiče 60-h, ta rupa koju spominjes između 62 i 68 i nije toliko strasna. Tu rupu su popunili klubovi svojim upsesima i finalima u Evropi. Partizan jedim finalom, Dinamo sa dva finala i jednoim trofejom. Osim toga 60-e su najuspesnije godine i decenija našeg fudbala. Dva finala EP(60, 68) i jedno polufinale SP(62) je nešto sjajno.
Naravno mi smo bili prvaci sveta u prijateljskim utakmicama i izuzetno smo se palili na to! Pogotovo na onu glupost o Evropskim Brazilcima i kako umiremo u lepoti igre! Trebaš e samo setiti da smo 1979 pobedili zvanicnog Svestkog pravka Argentinu 4-2 i buduceg Svestkog prvaka Italiju 4-1 u prijateljskim utakmicama. da smo Holandiju dobili nekoliko puta u prvoj polovini 70-h sto u kvalifikacijama za EP sto u prijateljskim utakmciama, a kada su dosle zvanicne utakmice Holandija je bila dva puta druga na svetu i jednom treca u Evropi. A mi smo najviše dostigli 4 mesto '76, i u Zagrebu u utakmici za treće mesto izgubili od te Holandije 3-2, koju smo stalno pobedjivali nekoliko godina pre. Inače posle tog EP '76 dolazi nekoliko bas katastrofalnih godina, pogotovo '77 kada smo izgubili skoro sve utakmica i u kvalifikacijama i u prijateljskim. Izuzetak je ona utakmica sa Rumunijom 6-4, koja je samo izuzetak kojije potvrdio da neumemo da sklopimo reprezentaciju koja će doneti veliki upseh. Nimsam mogao da verujem kada sam citao ko je bio selektor 74 u Nemackoj! Njih 5 su bili u nekakvoj selektorskoj komisiji! Miljanic, Milan Ribar, Tomislav Ivici, Sulejman Rebac, Milovan Ciric! Strasno! I ništa nisu uradili osim dranja Zaira ciji igrači verovatno nikad loptu nisu sutnuli i 9-0!
A o glupostima i problemima na velikim takmicenjima kojih je bilo bezbroj pricano je mnogo puta. Na Svetskom '82 je bila problem sportska oprema razlicitih proizvodjaca koju su igrali nosili, '74 su problem bile premije, čak je i Tito dolazio u Nemacku da ih poseti. Nije mi jasno kako smo uspeli da budemo treci na Olimpijadi '84 posle katastrofe na EP? Valjda sto niko to nije ni uzimao za ozbiljno osim nas i sto su poslali manje dobre igrace. Zato smo i dobili Nemacku u četvrtfinalu 5-2 i Italiju 2-1 za treće mesto! I od tada ništa do '88 i kvalifikacija za Italiju.
Jedan mali poklon za tebe
Na ovom sajtu možeš da nadjes sve utakmce svih Jugoslavija i kasnije SCG i Srbije od 1920 do 2021!
Kliknes na utakmice i imaš po decenijama sve utakmice! Sto u kvalifkacijama, sto prijateljske, kliknes misom na rezultat i izacice ti sastavi timova i ostali podaci za tu utakmicu. Uzivaj ako te zanima. Izabrao sam ti jednu deceniju, 70-e, Pozdrav.
https://www.reprezentacija.rs/utakmice-reprezentacije-1970-1979/
TC-64
21. новембар 2021. у 15.09
Jedan mali poklon za tebe
Na ovom sajtu možeš da nadjes sve utakmce svih Jugoslavija i kasnije SCG i Srbije od 1920 do 2021!
Kliknes na utakmice i imaš po decenijama sve utakmice! Sto u kvalifkacijama, sto prijateljske, kliknes misom na rezultat i izacice ti sastavi timova i ostali podaci za tu utakmicu. Uzivaj ako te zanima. Izabrao sam ti jednu deceniju, 70-e, Pozdrav.
https://www.reprezentacija.rs/utakmice-reprezentacije-1970-1979/
ZAGI-DS
(instalater)
24. новембар 2021. у 10.11
Hvala ti za poklon! Ja se inače informiram na rsssf-u. Tamo praktički nađem sve što me zanima.
Kad si već postavio tu stranicu i spomenuo Holanđane, baš sam išao pogledati utakmice sa njima i primjetio sam da u niti jednoj nije igrao Cruyff. Što može nešto govoriti o tim utakmicama a i ne mora.
Imati ću i ja Džajićevu priču u vezi utakmice sa Carl Zeiss Jenom, koju si gore otvorio. Prepisat ću je kada uhvatim malo vremena.
Znam za uspjehe u 60-ima. Možda ta rupa i nije bila tako velika ali je činjenica da smo propustili nekoliko velikih smotri a tu naročito mislim na Englesku 66' za koju mi se čini da je bilo odlično prvenstvo.
U „magli” se sjećam utakmice sa Talijanima jer sam bio klinjo. Briljirao je Sušić kao i protiv Argentine i Rumunjske. Mislim da je sa Talijanima bila i neka tuča. Nisam više siguran.
Za Argentinu sam saznao tek pojavom interneta i reakcija mi je bila:„ma da?!!!”
„Prvaci svijeta” smo bili jer nije bilo pritiska u prijateljskim utakmicama pa nam je bilo lakše igrati te utakmice. Valjda. A i protivnik nije bio toliko napaljen.
Uz tu priču o „europskim Brazilcima” se često provlači i priča da nam je liga bila u prvih pet po snazi. Meni je to precijenjena procjena. Istina je da je bila među najuzbudljivijima. Naime, bodovna razlika između prvoga i zadnjega je u prosjeku bila meďu najmanjima u Europi što je značilo da svako može svakoga pobijediti a to je toj ligi davalo dodatnu draž. Tu je možda bila i prva.

Lijep pozdrav!
TC-64
24. новембар 2021. у 15.09
rsssf je meni bio prvi bukvalno sajt na kome sam nalazio stare fudbalske reultate. Inače pre pojave interneta sam viso po bibliotekama i tražio po starim ukoricenim novinamz rezultate iz 60-h i 70-h godina i izvestaje sa utakmica i prepisivao rezultate i svasta nešto.
Stos e tiče naše bivše lige i ja mislimda je preterano recid a je bila u prvih pet. Imamo Nemacku ligu, Francusku, Spaniju, Italiju, Englesku. To je već 5. Ne bih rekao da smo tada bili jači od bilo koje od tih liga. Imamo i SSSR, Belgiju, Holandiju i znamo kako smo prolazili sa njihovim klubovima. To je već 8 liga. U prvih 10 smo možda bili. Ali u prvih 5 nikako. Ono sto je davalo posebnu draž to je sto je nekoliko timova pre svake sezone isticalo kandidaturu za titulu. Sto su nekad favoriti dospevali u donji deo tabele a mnogi relativno mali klubovi izbijali u prvi plan. Koliko puta je secam se Zvezda zavrsavala na celu sa 6-7 poraza i skoro 40 primljenih golova. O teskim gostovanjima i da se ne govori. Plus sto je svaki klub imao svoje navijace i to u ne malom broju. Igrači su dugo igrali zajedno i kada igrac ode u inostranstvo to je bilo to. Skoro niko se nije vracao u nasu ligu do kraja karijere. Svaki klub je imao igrace zbog kojih je vredelo doći na stadion. Smene genracija i odlasci velikih igrača pravili su lomove i u velikim klubovima, sto su drugi klubovi koristili da se popnu blize vrhu ili na vrh dok se veliki ne konsoliduju. Prelazni rok je nosio velike mnogo puta neocekivane i „zabranjene” transfere koje su navijace dovodile do usijanja kada ljubimac navijaca predje kod velikog rivala. I to je bila draž i posebnost koju vredi negovati u secanjima jer je imala svou vrednost i kvalitet.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.