Дискусије : Навијачи

 Коментар
Фудбал - ЛЕ: Звезда - Брага
semperaliquem
16. септембар 2021. у 07.18
Црвена звезда започиње групну фазу Лиге Европе, а противник нашем шампиону на старту групе Ф биће Брага из Португалије. Утакмица се игра у четвртак од 18.45 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор меча биће Немања Матић.

Пред фудбалерима Дејана Станковића је најтежи ривал на старту такмичења, португалска Брага, тим који је прошле сезоне заузео четврто место у Примеири.

Брага је прошле године освојила и Куп Португалије, победом у финалу над Бенфиком са 2:0. То им је трећи национални Куп у историји клуба, а у шампионату су највећи успех постигли у сезони 2009/2010. када су били вицешампиони земље.

Већ наредне сезоне, Брага је дошла и до највећег успеха у историји клуба и пласмана у финале Лиге Европе где су поражени од Порта са 1:0. Брага је тренутно на шестом месту у португалском шампионату са осам освојених бодова после петог кола.

Имају две победе, два ремија и један пораз у првенству и седам бодова мање и односу на лидера Бенфику. У прошлом колу шампионата, Брага је ремизирала у гостима са Пасош Фереиром - било је 0:0.

У серији су од четири меча без пораза, а пласман у Лигу Европе изборили су директно, без квалификација. Прошле сезоне су дошли до шеснаестине финала Лиге Европе где их је елиминисала Рома.

Ово им је 25. европска сезона. Редовни су учесници групне, али и нокаут фазе Лиге Европе, а два пута су се опробали и у Лиги шампиона, али оба пута су остали без пласмана у нокаут фазу.

Са друге стране, Звезда је декласирала Клуж из Румуније у плеј офу са 6:1. Црвено - бели су у серији од пет узастопних победа у свим такмичењима. Звезда игра и за прву победу на старту групне фазе европских такмичења - то им никада до сада није пошло за руком.

Црвена звезда је у прошлом колу нашег шампионата победила Пролетер у Београду са 3:0, а стрелци су били Саного и Катаи два пута.

Бранилац титуле у Супер Лиги је тренутно други на табели после са 19 бодова, два мање од лидера Партизана. Звезда има скор од шест победа уз један реми у домаћој лигу, а већ у недељу очекује их и вечити дерби са Партизаном.

У другој утакмици првог кола групе Ф Митјиланд из Данске дочекује екипу Лудогореца из Бугарске.

Утакмица првог кола групе Ф између Црвене звезде и Браге игра се у четвртак од 18 часова и 45 минута на стадиону Рајко Митић. Главни судија биће Џон Битон из Шкотске. Директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор меча биће Немања Матић.


TC-64
16. септембар 2021. у 09.07
Igramo protiv tradicije da nikad nismo pobedili na otvaranju grupne faze. Možda je doslo vreme da se to promeni. Ali zato napad mora da bude savrsen, odbrana stabilna, a sredina da ne gubi olako lopte jer ovi izvode brze kontranapade.
semperaliquem
16. септембар 2021. у 09.33
И противник и традиција нису баш.
Али једном мора да се промени.

Вечерас победа.
D-Man
(Analyst)
16. септембар 2021. у 12.50
Има ли ко линк за пренос?
toronto1
(samo posteno)
16. септембар 2021. у 13.35
Fizicki ne možemo da se nosimo sa portugalcima, ali to i nije cudno. Pustamo ih da sutiraju sa 20-25 metara i samo da jedna ne zaluta, tamo gdje ne treba. Ne igramo ništa u sredini i preskacemo tu sredinu dugim loptama i ispucavanjima Borjana. Po meni je bolje da je usao Falco i da proba da zadrzi loptu, a ne ovako samo nabacivanja na Dionija i ovog drugog brata Risaira. Ivanic je nezapazen u prvih 45 minuta.
toronto1
(samo posteno)
16. септембар 2021. у 13.47
Posed lopte Braga 56%, Zvezda 44%.
toronto1
(samo posteno)
16. септембар 2021. у 13.56
Rodic invalid. Sav izlepljen onim fizio trakama. Ne može da dise u drugom niti da primi loptu.
TC-64
16. септембар 2021. у 14.43
Uh dobro je dobismo na kraju. Velika tri boda. Tvrda i tesk autakmica. Dali smo golove kada je trebalo.
Primili smo gol bas kao sto sam se i plasio posle gubitka lopte.
Mora da se radi na agresivnijoj igri. Idemo dalje.
semperaliquem
16. септембар 2021. у 14.58
Прекинута традиција. Као што рекох на почетку. Ако тако наставимо у другим утакмицама биће чудо.
Pavle_Djurisic
16. септембар 2021. у 15.24
На мишиће и м**а! Браво за Декија и момке! Критика за гол првенствено гос'н Грујићу па тек онда Саногу!
TC-64
16. септембар 2021. у 15.49
https://www.maxbetsport.rs/skener-maxbet-sporta-zvezda-ima-doktora-na-terenu-dragovic-je-premija-309380/

SKENER MAXBET SPORTA Zvezda ima doktora na terenu, Dragović je premija!

Zvezda je pobedom otvorila grupnu fazu Lige Evrope. Odigrala je čvrsto, disciplinovano, ne baš lepo za oko, ali sasvim zrelo, posebno za evropsku scenu.

Takav ratnički, mudar pristup joj je i doneo prvu radost protiv, makar na papiru, najjačeg rivala u grupi. Ogroman korak je napravljen i na planu samopouzdanja, jer ne zaboravimo da ekipi sledi derbi u Humskoj.

Bilo je svetlih i tamnijih momenata. Prevagnuli su na kraju oni svetliji.

Evo kako je MaxBet sport video učinak fudbalera Crvene zvezde.

MILAN BORJAN

Tokom većeg dela utakmice nije imao nikakvog posla, uglavnom zbog nepreciznosti igrača Brage. Utisak je da je mogao bolje kod gola, lopta mu je pobegla s vrhova prstiju. Ipak, po ko zna koji put je izrastao u jednog od junaka, onom odbranom iz 89. minuta. Neodoljivo je ta situacija podsetila na onu protiv Krasnodara, samo na suporotnom golu, podno juga. Ocena: 7.

MARKO GOBELJIĆ

Pokrenuo onu prvu Zvezdinu akciju posle samo 30 sekundi igre. Potom nestao sa protivničke polovine, jer su ga na suprotnoj strani napadali i Orta i Galeno. Povremeno bio uhvaćen u zamku, ali uspeo da korektno odbrani posao. Ocena: 6.5.

MILOŠ DEGENEK

Partija ispod njegovog nivoa. Grešio u predaji lopte, u nekoliko navrata se pogrešno postavljao. Početkom drugog poluvremena, nepotrebno skrivio prekršaj u situaciji koja je mogla da stvori priliku za rivala. Može i mora bolje. Ocena: 6.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ

Sedmica na lotou? Malo je… Zvezdina premija kakva nije viđena godinama. Zatvarao svaku prazninu u poslednjoj liniji, samo u prvom poluvremenu u dva navrata sprečio gotovo sigurne golove. Na istom talasu nastavio i do kraja utakmice. Srpski fudbal odavno nije imao ovakvog štopera. Svetska klasa. Ocena: 8.5.

MILAN RODIĆ

Posao u odbrani obavio sasvim dobro, nijedna pretnja nije došla iz njegove zone odgovornosti. Nije ga bilo u napadu kao obično, jer su izostale prepoznatljive kombinacije sa Kataijem i Ivanićem. Briljantno reagovao kod prvog gola. Prušunjao se iza leđa Al Musratiju i briljantnim udarcem glavom pokrenuo Zvezdu ka pobedi. Ocena: 8.

SEKU SANOGO

Do 76. minuta jedan od boljih igrača u timu. Zanatska partija, reklo bi se. Ipak, sve je prosuo užasnom početničkom reakciju. Još u osnovnoj fudbalskoj školi se uči da su poprečni pasovi zabranjeni i na sredini terena, a kamoli na 30 metara od sopstvenog gola. On je uradio upravo to. Do tada je bio gotovo besprekoran. Ovako… Ocena: 6.

GELOR KANGA

Po zamisli šefa, igrao nešto povučenije nego obično, u skladu sa zamišljenom (i primenjenom) taktikom. Veoma odgovoran, što mu u bliskoj prošlosti i nije baš bila odlika, tačan i oprezan u pasovima. Iako bez dodavanja za nekog od špiceva, stigao da bude asistent. Sačekao je udarac iz ugla odakle lopta ide od gola i pronašao Rodića. Ocena: 7.5.

MIRKO IVANIĆ

Zvezdina „čekalica” oličena je upravo u njegovom izdanju. Neprimetan u prvom delu utakmice, čak i neprecizan u dodavanjima, sačekao je da bude čovek odluke. Najpre je nekako ćušnuo onu loptu koju Dioni nije umeo da pretvori u gol, ali je ta šansa iznedrila korner za gol Rodića. Minijaturom na levoj strani naterao Portugalca da skrivi penal. Te dve situacije su obojile njegovu utakmicu. Ocena: 7.5.

ALEKSANDAR KATAI

Izostala je njegova prepoznatljiva magija. Kao da je ono klizanje s početka meča uticalo da u napadačkom smislu potpuno nestane sa terena. Posvetio se onome što se zove obavezna igra i odradio veliki posao u odbrani. Preuzeo odgovornost i savršeno izveo penal. Time je zaslužio zvanje „meč vinera”. Ocena: 7.5.

EL FARDU BEN

Imao nesreću da se povredi posle nešto više od pola sata igre. Međutim, ni do tada se nije preterano isticao na terenu. Imao jedan izblokiran pokušaj, ali i grešku na sredini koja bi, da nije bilo Dragovića, verovatno dovela do gola Brage. Ocena: 6.

RIŠAIRO ŽIVKOVIĆ

U ovakvoj postavci, igrač njegovih karakteristika teško da može da dođe do izražaja. Tokom prvog poluvremena, ukupno je dva puta bio u dodiru s loptom. Sve do izlaska iz igre borben, ali ništa više od toga: Ocena: 6.

IZMENE

LOI DIONI (od 39. minuta)

Ne veruje mu Stanković. Dobio je šansu umesto povređenog Bena i mogao da se proslavi u 74. minutu. Ipak, broj promašenih zicera Francuza počinje da brine. I dalje ničim nije pokazao da je pojačanje. Ocena: 6.

NENAD KRSTIČIĆ (od 65. minuta)

Ušao da zabetonira sredinu terena. Bez ikakvog isticanja na terenu, uz „profesionalni faul” za žuti karton. Ocena: 6.5

SLAVOLJUB SRNIĆ (od 86. minuta)

Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

RADOVAN PANKOV (od 86. minuta)

Izbacio dve ili tri lopte iz šesnaesterca. Bez ocene.

TRENER

DEJAN STANKOVIĆ

Prepuštajući loptu protivniku, svesno se odlučio za rovovsku bitku. Uostalom, više puta je rekao da nije važno na koji način se pobeđuje, već da se pobeđuje. Bilo je sasvim vidljivo da je igračima dao vrlo precizna mesta i zadatke. Disciplinovana igra u najvećem delu utakmice je upravo njegov rukopis. Na neki način „žrtvovao” Živkovića, ali je za pohvalu namera da i na ovaj način počne „kaljenje” nekadašnjeg holandskog talenta. I trener raste kroz ovakve mečeve. Položio veliki ispit. Ocena: 7.5.

AngryMishko
(Cupavac)
16. септембар 2021. у 17.26
Ovo nije moglo bolje da pocne.

Zvezda tri velika boda protiv jako nezgodnih Portugalaca.
Partizan rutinski.

Bogami biće nešto od nas. :)
TC-64
17. септембар 2021. у 02.41
Gde si Mishko?)) Dobro je bilo. Važne pobede koje povecavaju koeficijent. Važno je da su ustaše izgubile u Zagrebu kao i kiprani. Jer su oni takođe konkurenti za pozicije kao i mi. Dva tima u kavlifikacija za LS, 1 za LE i dva za Ligu Konferencija od 2023, to je nas cilj. Idemo dalje.
AngryMishko
(Cupavac)
17. септембар 2021. у 11.03
Mi imamo i Kiprane i Belgijance u grupi koji su nam konkurenti.
Pa i jedna pobeda protiv Belgijanaca uz prolaz na proleće i vas prolaz i to bi bilo to.
Ne samo da bi zakoracili u prvu ligu povlastenih zemalja nego bi imali veliku sansu da tu i ostanemo bar godinu dve i to uz polovicne rezultate.

Sve će se vise znati sledeće dve utakmice.Zvezda ima nešto tezu grupu i naravno mora i u gostima da uzima bodove, a mi ne smemo da kiksamo već da dobijamo bez pardona kao i juče utakmice tamo gde smo ocigledno kvalitetniji.

Idemo dalje..

keser
(Тешем букве)
18. септембар 2021. у 08.24
Паде и ПРАГА :-)

Ја до сада мислио да је то клуб оне вабрике из Чешке

а кад оно Португалија.
TC-64
18. септембар 2021. у 10.04
E jesi lud kesser hahahahahaha
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.