Дискусије : Навијачи

 Коментар
Kluž-Zvezda 1-2
TC-64
26. август 2021. у 16.38
Ukupno 6-1 za Zvezdu. Vrlo dobra utakmica. Pametno odigrana.
Oni su morali da napadaju i kad tad izjednace, posle onog ispravno dosudjenog penala u 4 minutu i našeg vodjstva posebno I to je i dovelo do situacije u kojoj je njihov golman istracao, pavkvo dao gol iy daljine a njihov trener se krstio ali to mu nij epomoglo. A kada je Borjan odbranio ispravno dosuđen penal i njima je bilo jasno da je sve gotovo, a kada im je igrac iskljucen totalno su pali sto na nesrecu li neznanje Dionija, nismo iskoristili kada se na sjajno proigravanje Kange nasao sam pred golmanom i sutirao preko gola. Sve u svemu dobra igra. idemo dalje i pratimo zreb u podne 27.08.
TC-64
26. август 2021. у 16.49
https://www.maxbetsport.rs/zvezda-pobedom-u-kluzu-pecatirala-plasman-u-grupu-lige-evrope-305033/
Prvak Srbije će petu sezonu zaredom da dočeka bar jesen u Evropi. Najveći deo posla odrađen je pre devet dana u Beogradu. U Rumuniji je završen gotovo rutinski: Kluž – Crvena zvezda 1:2 (1:1).

Trener Dejan Stanković je na teren poslao istih 11 koji su Zvezdu približili grupnoj fazi Lige Evrope u prvom meču. Njima je zadatak bio znatno olakšan već u uvodu revanša. Ben je ubacio loptu iz ugla, jedan od najboljih engleskih sudija Majkl Oliver je video kontakt Graovca i Degeneka i pokazao na belu tačku. Katai nije najbolje izveo penal, ali je imao sreću da lopta pogodi Litvanca na golu Kluža i da se odbije u mrežu. Igran je tek četvrti minut.

Taj detalj je ključno uticao na dalji tok utakmice. Naoružani dodatnom mirnoćom i lišeni čak i nagoveštaja pritiska, crveno-beli su opušteno kontrolisali dešavanja na terenu. Ipak, preterano su se opustili. Od 20. minuta je domaćin preuzeo kontrolu nad utakmicom, nekoliko puta zapretio, a onda i izjednačio. Loše je reagovao Rodić, centaršut je prolazio tik ispred gol linije, a baš tu je loptu dočekao Debeljuh i glavom je pogodio ono što se ne promašuje.

Zvezda je do odmora zapretila još samo jednom, u 43. minutu. Odlično je Katai odložio loptu za Rodića, ali centaršut levog beka srpskog tima nije prnašao metu.

Tokom poluvremena, kontroverzni trener domaćina Marijan Šumudika je napravio izmenu koja je, ispostaviće se, pomogla Crvenoj zvezdi. Šampion Srbije je u 53. minutu krenuo u kontranapad, Ivanić je poslao odličan pas ka Kataiju, kojem ipak nedostaje brzina za sprint na dužoj distanci. Znatno pre njega do lopte je stigao drugi golman Balgradean i poslao je tačno na nogu Milana Pavkova. Kao i u Beogradu, napadač je bio na pravom mestu u pravo vreme.

Tog trenutka je definitivno bilo sve rešeno, mada bi, realno, svaki drugačiji epilog bio ravan naučnoj fantastici. Ipak, rumsunski tim je, sportski, želeo da izbegne dvostruki poraz. Blizu novog izjednačenja Kluž je bio u 60. minutu, kada je Sanogo lošim izbacivanjem lopte naterao Borjana da dva puta u razmaku od nekoliko sekundi vadi kestenje iz vatre.

Najbliži egalu Kluž je bio u 63. minutu. Dragović je skrivio penal, a kapiten Milan Borjan podsetio na ono čudesno veče u Kopenhagenu. Odbranio je Deaku udarac sa 11 metara.

Ostalo je još pola sata formalnosti, ali i namere crveno-belih da srpskom fudbalu podare još koji bod za rang listu UEFA. Uspeli su u tome, igrajući od 78. minuta sa čovekom više. Turbulentne kvalifikacije završili su dvostrukom pobedom.

KLUŽ – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

Strelci: 0:1 Katai 4. penal, 1:1 Debeljuh 34, 1:2 Pavkov 53. Crveni karton: Rodrigez (Kluž) 78. Stadion: „Dr Konstantin Radulesku”. Sudija: Majkl Oliver (Engleska).

KLUŽ: Arlauskis (od 46. Balgradean) – Manea, Čobotariju, Graovac, Kamora – Deak (od 66. Kipču), Rodrigez, Sigurjonson, Kostake (od 73. Umrani) – Debeljuh (od 73. Alibek), Paun (od 46. Petrila).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović (od 66. Pankov), Rodić – Sanogo (od 77. Petrović) – Ben, Kanga, Ivanić (od 67. Ivanić), Katai (od 73. Nikolić) – Pavkov (od 73. Dioni).

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. август 2021. у 17.15
Zvezda igra tehnicko takticki fudbal, fazon Serie A.
Pustim posle Zvezdw i Kluza Partizan, slaba slika rezolucija, mada crni dresovi ko Novi Zeland ragbi, trce svi za loptom, non stop prekidi, ko da je ragbi a ne fudbal.
Dva kompletno drugacija stila.
Partizan ne igra na pasove, promenu tezista igre, golman ne ucestvuje u zadnjoj liniji dodavanja.
Neverovatna razlika.
Doduse, Partizan borbeniji od Zvezdinih igrača, atmosfera na stadionu za desetku.
Stankovic se vidi da un je utero strah, disciplinu među igračima, nema Kange ko u
Zvezdi.
Golman Partizana nisam, ne znam kako brani,
izgledaju vece rukavice od njega.
Neko se ne dolaze sa analizom?
TC-64
26. август 2021. у 18.13
https://www.maxbetsport.rs/skener-maxbet-sporta-borjan-gresnik-i-junak-katai-se-igrao-fudbala-pavkov-na-pravom-mestu-u-p ravo-vreme-305078/

Crvena zvezda je u Ligi Evrope. Doneli su crveno-beli ogroman kapital na revanš, a u Rumuniji ga i uvećali. Dvostrukom pobedom su završili jedinu rundu kvalifikacija za drugo po rangu evropsko takmičenje u kojoj su učestvovali.

Reklo bi se da su izabranici Dejana Stankovića imali rutinski posao. I jesu, ali su ga odradili prilično sigurno i, što je posebno važno, zadržali srpski klupski fudbal na poziciji koja garantuje svetliju budućnost.

Kao i tokom celog leta, bilo je u igri srpskog šampiona svetlih i tamnijih momenata. Ipak, uspešno su spustili zavesu na jedan prilično težak period.

Evo kako je MaxBet sport video učinak fudbalera Crvene zvezde.

MILAN BORJAN

Naravno da golman snosi deo krivice kada lopta parabolom proleti na metar od gol linije. Ipak, kapiten je još jednom izbrisao svaku krivicu odličnim odličnim intervencijama. U početku ne baš sigurnim, ali u trenucima kada je domaćin igrao za obraz – besprekornim. Sve je začinio odbranom penala. Ocena: 8.

MARKO GOBELJIĆ

Silne probleme je imao u prvih 45 minuta sa Paunom. Uglavnom nije uspevao da ih reši. I njemu je pomogao Šumudika izmenom u poluvremenu, ali mu je muke zadavao i Petrila. U napadačkom delu mahom bezopasan. Nije ovo bila partija kojom treba da se ponosi. Ocena: 6.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (do 66. minuta)

Ako do sada najbolji fudbaler Crvene zvezde pruži najslabiju partiju u sezoni, a ekipa pobedi, onda to svedoči o prirodi utakmice, usmerenoj već rezultatom iz Beograda. Nije najbolje reagovao u 23. minutu kada je domaćin prvi put ozbiljno zapretio. U nastavku skrivio i penal. Jeste i biće najveća odbrambena snaga ekipe. Neka ovo bude samo izdvojen slučaj. Ocena: 6.5.

MILOŠ DEGENEK

Počeo vrlo sigurno, ali ga je loš prijem lopte u 16. minutu i istog trenutka zaražen žuti karton izbacio iz komforne zone. Uspeo da odigra koncentrisano do kraja, bez krupnijih grešaka. Postavljao se veoma iskusno. Ocena: 6.5.

MILAN RODIĆ

One probleme koje je njegovom kolegi sa suprotnog boka stvarao Paun, njemu je činio Kostake. Nedospustivo loše reagovao prilikom pogotka Kluža, jer je, dok je centrirao, protivniku okrenuo leđa. samo jednom se u prvom delu meča ubacio u napad. U drugom, nijednom. Može i mora mnogo bolje, iako je i dalje jedini levi bek u ekipi. Ocena: 6.

SEKU SANOGO

Veoma siguran u većem delu prvog poluvremena. Kako je padala ekipa, padao je i on. Ponovo dozvolio sebi faukove vidljive iz aviona. Takav pristup može mnogo da košta, ne njega samog, već – tim. U nastavku podsetio na početak meča. Ocena: 6.5.

GELOR KANGA

Odigrao zrelo i vrlo odgovorno što mu se, posebno od povratka u Zvezdu ne dešava baš često. Gotovo svaki pas je pronalazio metu, igrao je racionalno, bez težnje za egzibicojiom. Pred kraj mu je Dioni iz statistike izbacio asistenciju. Šteta, bilo je to majstorsko dodavanje. Ocena: 7.5.

MIRKO IVANIĆ

Nekako je „nestajao” sa terena u dugim minutima tokom prvog poluvremena. Međutim, svaki njegov kontakt s loptom bio je potencijalna opasnost po rivala. Uostalom, onim odličnim pasom za Kataija je završio pola posla kod drugog gola. Drugu polovinu je obavio golman Kluža. Ocena: 7.

EL FARDU BEN

Najkonkretniji igrač Crvene zvezde u prvih 45 minuta. Presekao nekoliko lopti na protivničkoj polovini, ali takav učinak nije imao nagradu. Poput većine saigrača, u nastavku bio deo rutinskog odrađivanja posla. Ocena: 7.

ALEKSANDAR KATAI

Ponovo se igrao fudbala. O tome svedoče one lopte za Rodića u prvom i za Ivanića u drugom poluvremenu. Znao je da ne može da stigne onu loptu u 53. minutu, daleko je on od Dragiše Binića, ali je i njegova upornost naterala rumunskog golmana da asistira Pavkovu. Penal je mogao bolje da šutne. Važno je da je ušla… Ocena: 7.5.

MILAN PAVKOV

Prijao mu je povratak u startnih 11. Na početku su se štoperi Kluža odbijali od njega, gradio se, odlagao lošte na stranu, što se od napadača njegovog tima najpre i očekuje. Kao i pre devet dana, našao se na pravom mestu u pravo vreme. I to treba znati. Ocena: 7.

IZMENE

RADOVAN PANKOV (od 66. minuta)

Ušao kada je utakmica ušla u rutinsku završnicu. Bez većih teškoća odradio posao do kraja. Ocena: 7.

NENAD KRSTIČIĆ (od 67. minuta)

Bez ikakvih teškoća, ne samo da je održao ravnotežu na sredini već i pokrenuo završnu ofanzivu. Propustio par prilika da puca iz izglednih pozicija. Probao je protiv Bačke Topole. I uspelo mu je. Ocena: 7.

VELJKO NIKOLIĆ (od 73. minuta)

Upisao još jednu utakmicu na evropskoj sceni. Mogao je i on bolje u nekoliko navrata kada je domaćin uveliko podigao obe ruke u znak predaje. Ocena: 6.5.

LOI DIONI (od 73. minuta)

Napadač koji je došao iz jedne od pet najjačih evropskih liga ne sme da promaši onakvu šansu iz 88. minuta. Naravno da sme u trenucima kada je odavno sve rešeno, ali sličan promašaj može da bude jezivo skup u nekim presudnim momentima. I dalje ne pokazuje da je dostojan dresa Crvene zvezde. Ocena: 5.

NJEGOŠ PETROVIĆ (od 76. minuta)

Premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

TRENER

DEJAN STANKOVIĆ

Rezultat iz Beograda mu je znatno olakšao posao. Izborom istih 11 startera iz Beograda, pokazao nameru da bude konstantan. Nije ni pomišljao da brani beogradskih 4:0, stoga i potpuno ista formacija. I Zvezdin šef je mogao da odahne već u četvrtom minutu, kada je višak porastao na pet golova u ukupnom zbiru. Jedina, mala zamerka odnosi se na onaj nagli pad sredinom prvog poluvremena. Želeći da sačuva glavne poluge tima, izmene napravio na vreme. Svaki trener na svetu voleo bi da mu svaka utakmica bude ovakva. Ovo je možda i poslednja takva u sezoni. Ocena: 7.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. август 2021. у 18.21
Stankovic se vidi da un je utero strah, disciplinu među igračima, nema Kange ko u 
Zvezdi. 

Greška, Stanojevic.
Tamo niko ne sme da zucne, barem na prvi pogled izgleda.
AngryMishko
(Cupavac)
27. август 2021. у 02.36
Odlično...pogotovo rezultatski..

Neka dobijemo i polovicni zreb danas...i dva mesta za Ligu Sampiona sledeće sezone su skoro pa sasvim sigurna.
AngryMishko
(Cupavac)
27. август 2021. у 02.43
Liga Evrope ove godine jaka ko zemlja.

Nekako mi Dinamo izgleda kao najslabiji tim iz prvog sesira. :)

Treci sesir..mogao bi da bude i prvi, sve jake ekipe..

Zvezda će skoro sasvim sigurno imati atraktivnu ali i tesku grupu.

Partizan bi mogao malo bolje da prođe u smislu tezine rivala.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.