Дискусије : Историја

 Коментар
Oduže Srbima Sveto Drvo Cer
Svetimir
12. децембар 2017. у 19.14
Nabasah na You Tube na izvesnog Slavisu K Miljkovica, koji je u svojim izlaganjima vrlo drcan i osoran, koji se bavi postankom srpskog jezika,Te isti polazi od slova i glasa C kao cer ili Crepaja(selo kod Panceva).
U svom izlaganju analogno tome ,da c izgleda kao neko bure na cijem je dnu slavina , razvija tezu ,da sve sto curi, kao crep, niz koji se sleva voda ,te cev kroz koju protice tekucina,te creva kroz koje prolazi hrana i da ne dužim sve sto je sa curenjem ,crpljenjem ,cedjenjem i tako dalje povezuje sa slovom c.Pri tome gore pomenuti ne uzima u obzir nikakve zakonitosti, pogotovo zakon srpskog jezika,koji glasi.
„Svi zajednicki iskustveni elementi koji su povezani za svaki glas(slovo)srpskog jezika, prilikom njihovog nastanka ili artikulacije, potvrdjuju se u svim rečima savremenog srpskog jezika u kojima se javljaju”.
Tako nam vajni Slavisa oduže i Sveto Drvo Cer,a da ne pominjem da nam oduže i mnoge druge reci, poput prideva crven i crn.
A da ne pominjem reč car, zbog koje nasi najveci vladari ostadose i bez titule.
Namece se i sa pitanjima šta je i sa drugim rečima ,kao slepac, mrtvac, divac,starac, cena, oslonac i tako dalje da ne nabrajam ,kako bi ovo moje pisanije okoncao u 120 minuta, koliko je dozvoljeno na ovom sajtu.
No ja kada nešto negiram , potrudim se i da to prikazem ,onako kako ja mislim da je ispravno,A posto nisam do sada pisao o postanku glasa i slova C ,to ću sada učiniti.
Naime glas C se formira propustanjem vazduha kroz zube sastavljenih vilica pri cemu se vazduh malo ostrije i brze istiskuje, tačno na sredini zubala,pri cemu pravi titraj na izlasku, kao da se hoće zakaciti za zube ili ne bas dobrom voljom odvojiti od njih.
Ako pogledamo kako su pisana ta slova na mnogim kamenim steccima koji su podizani od stecevine ,koja je ostajala iz pokojnika i po cemu su dobili ime vidimo da ima u dnu vise ovalni izgled za koji je vezana ta kvaka.
Takle i po nacinu pisanja ili prvobitne grafeme ,odgovara slovo nacinu postanka glasa.
No da vidimo šta je sa ZAJEDNICKIM ISKUSTVENIM ELEMENTIMA koje nasi pra preci, verovatno Vincanci,Banjicani Kricani ili ovi iz Tropolja,Male Azije,i drugih na desetine mesta gde su nadjena prva srbicna pismena ,ma kolika ona bila ili njihovi fragmenti.
Koristimo ranija stecena znanja iz mojih pisanja , kako nebi moorali ponavljati za svaki glastj slovo u rečima koje ću navesti.
Podjimo od reci CER, koje i pomenuh u naslovu,To je srpsko kultno drvo,sa kojim se raspaljivala tmina kratko dnevnice i produzavao dan u zelji da sto pre dodje sunce, koje smo oznacili sa glasom R i za koje su vezana zajednicka iskustva, nastala promatrajuci suncr i pojave u vezi s njim.
Znamo da E nešto odvaja, zahvata ili preinacije i takvo se javlja i sada u svim rečima sa istim onim zajednickim iskustvenim elementima,kao i nakon artikulacije u dubokoj proslosti.
C bi bilo tijelo, objekat ,celina,koja, dopunjena sa zajednickim iskustvenim el. E i R, prestavlja objekat ,drvo , bozanske energije posveceno suncu, kao vrhovnom bozanstvu naših predaka , na osnovi koga su razvili najbolju filozofiju,i prestavu o zivotu i postojanju , i za to su i mogli imati tako velike mogućnosti za razvoj jezika i pisma i to na prirodnim osnovama i kosmickim zakonima na kojima su gradili i zajednicka iskustva ,jer su pravilno imali odnos prema stvarima i pojavama, bez obzire na mogućnost definisanja istih,na nivou zakona.
Uzmimo reč CRVEN, ukratko,objekat,boje sunca, gde ven nastavak, to potvrdjuje.
CRN -objekat bez boje koju omogućava sunce, ova boja negira svetlost time i sunce od kojega svetlost potice, znamo da je N negacija ukoliko iz njega ne stoji A koje je obrt,preokret.cime onda N dobija suprotno znacenje kao u rečima nastajanje,nagrada ,nalazak, u predlogu na i slično.

Sto ćemo sa našim Carem Dusanom Silnim,
Car =licnost ,objekat,slovo ,A vrsi obrt , dok je R sunce,dakle onaj koji je namesto sunca ,dakle na zemlji namesto Boga.
To bolje kazuje stara srpska reč TSAR, GDE JE ts preslo u c,A ako znamo da je T zemlja, stara reč Tera, iz koje su nastale reci terati,tezak,tesnac, terakota,tor,teret, i tako dalje .zapravo Latini su uvu reč uzeli od Srba, jer kod Srba ima puno vise izvedenica od nje.
Dakle „Bog na nebu Car na zemlji”.stara srpska izreka.
No da uzmemo i reci koje Slavisa navodi ,pa recimo CREP,
C -OBJEKAT,
R-SUNCE,
E-ODVAJA ,
P-POVRSINA.
Dakle objekat ,predmet,cijom povrsinom ,stitimo nešto i izlazemo direktno suncu,OVDE NE DOLAZI U OBZIR SLAVISINA ANALOGIJA CURENJA,ika bas niz crep curi voda,
Dalje Crpiti,
Dakle, radnja koja objekat ,predmet ,uz pomoć sunca crpi ili pije jednostavnije.Tako da i ovde svaka analogija sa slavinom otpada.
Tako ,da sam ukratko prestavio zakon ,da zajednicki iskustveni elementi, se potvrdjuju u svim sadasnjim rečima, sa istim onim zajednickim iskustvima koja su vezana za glas i slovo C NAKON ARTIKULACIJE i slovo C je oznacavalo i oznacava celinu ,objekat ,predmet za koji se interesujemo ili posmatramo ga.
Da u Slavisine matematicke stvari ne ulazimo i da ne pratimo njegove kombinacije sa dvoslovnim i troslovnim korenima ili osnovama, ja sam to davno odbacio,i srpski jezik smatram kao proistek srpskog gena i mozdanog cvorista koje je negde razvijeno samo kod naših predaka,
jer svi ostali jezici Evrope su kovanice od srpskih osnova ili neka frljanja asocijacijama, i manje stilskim figurama i prosta poredjenja po analogiji.
yugon
(inzenjer)
03. јануар 2018. у 16.30
Поздрављам великог ратника. Честитам Вам 7526 годину.

За вашу објаву ми је пажњу скренула пријатењица: „Славиша Миљковић, спомињао га је на дискусијама у одељку историја.
Он је унео читаву збрку у теорију око настанка језика.
Славиша се на Павлимировим основама отиснуо у причу око језику, највероватније, али је касније ишао у погрешном смеру и сад је замрсио све тотално јер за Павлимиров рад је чуо мали број људи а Славиша се рекламира на сва звона.”

Иначе много ми се људи обраћају и питају за Ваше здравље. Људи су препознали значај вашег рада а недостајете им на дискусијама. Било би добро да се напокон појави књига од Вас да се озваничи Ваш рад. Око издавања и финансирања радо би помогао. Ред је да станете у ред поред Тесле, Миланковића, Мендељејева.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.