Дискусије : Историја

 Коментар
Juni 21-i,
Svetimir
21. јун 2017. у 08.22
Danas je dugodnevnica,21-i ,juni,
Ako je neko jutros imao mogućnost ili sreću,da se nadje na obali Dunava kod Lepenskog Vira ili kako mestani to mesto zovu Gospodjin Vir,i posmatra radjanje sunca biće odusevljen jedinstvenim prizorom,koji se desava u godini dana samo jedan put,
Naime, na suprot Lepenskog Vira sa drugu stranu na rumunskoj strani nalazi se brdo Treskavac,koje je podeljeno jednom rasedlinom ili kako to u narodu prosto kažu sedlo, ili sedlom ,iz kojeg kao Bogom data ,kao velicanstveni zub izrasta ogromna stena, koja većim delom zaklanja sedlo i sa severoisocne strane kao prorez ostaje jedno udubljenje.
Bas danas sunce se radja ,pomalja iz tog udubljena u 6 sati i 6 minuta, bacajuci svoje zrake na mocni Dunav,praveci velicanstvenu brazdu srebrene boje od odsjaja suncevih zraka, koja na nekoliko trenutaka deli ovu mocnu reku na dva dela.
Posle samo nekoliko trenutaka sunce ponovo zalazi za ovu stenu, da bi nakon izvesnog vremena izaslo sa juzne strane.
Ovaj jedinstveni prizor gde se sunce radja dva puta u toku dana i isto toliko zalazi,na dan 21-i juni i nikad vise u toku godine je svojevrsna od Boga data prirodna ili Bozija opservatorija, jedinstvena u svetu.
Uocivsiovu pojavu u jednom nizu godina nasi preci,su poceli da beleze dane od ove pojave dvostrukog radjanja sunca do sledeće,Najpre su to cinili crtama i rezama, posle i drugim znacima,pocevsi da racunaju i dele ovaj period od 365 dana,na doba , za koje su na osnovu dugog iskustva videli da imaju posebna svojstva, onda na mesece,tako da se razvili prvi kalendar, uz to pocinje razvoj racuna i geometrije, oznacavajuci na osnovu ove pojave razne orjentire kako na zemlji tako i na nebu,razvijajuci i astronomiju, kao i druge nauke povezano sa ovim, na osnovu intresovanja za mnoge oblasti i desavanja.
Dakle nasi preci su na osnovu ove pojave utvrdili i razvili ono sto i mi danas znamo, da je čak čitav svemir određen sa tackom koja se razlicito postavlja i spaja sa drugim tackama u prostoru.Dakle iz tacke je razvijen svemir tako je Boziji cin bio,kao sto je i stvaranje zivota od Boga cin.

Na osnovu ove jedinstvene pojave pocele su da se rade i druge vestacke opservatorije u stenama,prvo u onima koje su imale karakteristicne orjentire na sebi kao sto je Strazevica kod sela Hatelji u Hercegovini,pa onda kasnije urezivanjem i usecanjem u stenama koje strse u planinskim lancima, kao sto je slučaj kod mesta Kokino u Makedoniji ili pak,kao sto je Abu Simel ,Stounhendz, ili Angor Vat,i mnogi drugi po svetu.
No međutim ,nigde se ne pominje ko je prvo i gde poceo da sve ovo razvija, i gde se od Boga javlja ova pojava,kada se sunce radja dva puta u danu i daje polaznu tacku na osnovu koje se dalje produbljuju saznanja i odnosi. ,pogotovu sada kada je antropoloski i genetski dokazano i sasvim jasno da narod Lepenskog Vira, a na osnovu nalaza u groblju koje se sirilo od obale Dunava ima kontinuitet sahranjivanja sa grobljem, koje je na drugoj strani u istom redu. ,gde se i sada sahranjaju mestani i ovi skeleti na početku groblja iz vremena ove drevne civilizacije,antropoloski i genetaki cine isti narod sa danasnjim stanovnicima.
Izucavaju ove lokalitete koji su natali i razvili se mnogo kasnije od Bogom danog Srbima, a na osnovu istog,koji nastoje i da prikriju,ili prigrabe za sebe, kad im kako misle dodje vreme, tj, Srbima promene svest,sto „veliki vodja” u veliko radi i zauzima se, a nama kažu vi gledajte u buducnost,
A na osnovu koga orjentira i stajne tacke mi da gledamo,ne mogu da nam objasne, mogu jedino sa svoje jalove liberalno kapitalisticke filozofije, zasnovane na satanizmu, da će nam biti bolje.
E neće moći, 'gospodo„, liberali i satanisti! ”
yugon
(inzenjer)
23. јун 2017. у 12.06
Прије пар година сам имао госте из Русије, ррофесоре архитектуре, докторе наука. Ја им кажем е сада ћу да Вас поведем да видите најстарије насеље за колективно становање у свијету. Они ме гледају чудно и не вјерују. Одведем их у Лепенски Вир у коме сам био први пут. Успут су хтјели да се вратимо пошто се пут одужио. Ту сам сазнао за ту појаву. Руси су остали у чуду како се за то насеље не зна у широј научној јавности.
MiitarMiric
18. јул 2017. у 12.53
Ti li si Tabane!? Epski sam se zabrinuo...
Pozdrav iz Kine!
Svetimir
19. јул 2017. у 14.34
Ne, nisam ja Taban, ili kako li već? ,Tabanac, ako mislis na njega.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.