Дискусије : Тенис

 Коментар
Рубљев надиграо Мареја..
abvgd
(Morski)
10. март 2024. у 16.43
Елем, у пустињин Калифорније, игра се тениски турнир. Појавио се и Енди Мареј, са све металним куком. Замало да узме први сет од Рубљева, подсетио на стара времена...но, други сет је показао како пролази време, пролазе људи...Рубљев је тотално надиграо Мареја. А Рубљев и није неки доминантни играч данашњице, „вечити полуфиналиста”. Но, видела се разлика у класи. Мареј са металним куком не може више. Као ни Надал чије здравље се такође одржава штапом и канапом, некако га смандрљају да као може да игра...а онда се види да је све то само јавно мучење. Федерер је елегатно отишао, још увек прима више пара од свих, иако је давно ван строја.
Остаје...за сада...Новак. Но, на овом терену који се сада игра, Новак има мале шансе, ако мене питате. Ту поени трају дуго, играчи који имају снажне ударце имају предност. Новак је већ у првом мечу изгубио сет и извукао се на самом крају. Игра се у Америци где му жреб, судије, медији, публика, чистачице - нису наклоњени.
Искрено, прошло је време. Појавили су се седамнаестогодишњаци, осамнаестогодишњаци, нова генерација. Новак може тата да им буде. Доста је било...ово није голф, ово је тотално физичко исцрпљивање, гладијаторство. Мени се лично не свиђа што Новак још увек игра. Новац, новац, новац...никад доста.
antologia
(svakog dana...)
12. март 2024. у 20.59
I ja bih ga podrzala da ne igra, ako tako misli i oseća, ali nikad, nikad ne bih rekla da Novak igra za pare. Prvi je na svijetu i sportska i moralna odgovornost mu je da igra i da nekom pruzi šansu da ga nadigra. Ok, to se danas i dogodilo, ali ne može stalno ni pobjedjivati, niti treba- bilo bi neljudski.
Poslednjih 20 godina smo u prilici da se stalno suocavamo sa ljudima koji se inspirisu Novakovim porazima i smatraju da mu mogu predloziti bilo šta ili očekivati od njega nešto .
Nerazumni su ljudi:))))
abvgd
(Morski)
13. март 2024. у 12.02
Мислим, то је лепо што људи верују таквим изјавама, да се игра за неке идеале...но реалност је нешто сасвим друго. Сви играју само, искључиво за - за лову. То је све. Јавне изјаве служе популаризацији спорта па тако сви пазе шта ће рећи. Да није новца, Новак (и сви остали) не би устао из кревета да иде на тренинг сваки дан.
Тенис је као кладионица, ако те служи сервис данас, узмеш 100 хиљада долара. Ако не - ништа, тропа. Идемо даље, до следеће кладионице. То је зараза, хазард, нешто као покер.
dr-mors
16. март 2024. у 20.06
Da li Siner može, opet da napambrci spansku cigansturu?
Tebalo bi da može, jer mu je dosada bio redovna musterija..,.

dr-mors
26. март 2024. у 14.45
spanski cigo, pobedio francuskog ugljesu,-cirkuzanta...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.