Дискусије : Тенис

 Коментар
Novak i inat
CAHJAP
07. октобар 2023. у 08.13
3 od 4 gren slemova su u anglosaksonskim državama a četvrti u Parizu, gde Rafa uživa mjogo više ovacija od Novaka. Dakle, u sva četiri gren slema, publika je dosta više protiv Novaka nego za. Pored svega toga zapadna propaganda je mnogo doprinela u predstavljanju negativnog imidža Djokovica. Dali vi Novak dogurao do najveĉih istorijskih visina u tenisu da nije imao jednu od osobina koja krasu mnoge Balkance a naročito Srbe..., inat.
Lično mislim da je inat temelj na kome je Novak nastavio da se razvija u svakom aspektu svoga bića koje je preneo na tenis. Iz inata je crpeo gorivo za svoju neiscrpnu inspiraciju.
Taj inat, nije se izrodio samo zbog zapada prema njemu, već i prema Srbiji uopšte. Zato nikada, nijedan teniser neće slomiti njegove rekorde.
saam
(staklar)
07. октобар 2023. у 15.41
Таленат, љубав, упорност уз убитачан рад, физичке предиспозиције, огромна ментална и физичка снага! Можеш се ти инатити колико хоћеш, ако те Господ није створио за велике битке, нема те.
Његова посебност( не само у тенису) је тема за пуно веће експерте, од нас обичних смртника.
CAHJAP
07. октобар 2023. у 18.19
Staklar, naravno sve što si naveo je osobine koje Novak poseduje, ali lično verujem da mu je inat dao snage ili goriva da ode korak dalje. To smo mnogo puta videli u mečevima kada mu publika viče „bu” i tapše i smehe se njegovim greškama, tada proradi inat i samelje svoga protivnika.
CAHJAP
07. октобар 2023. у 18.25
Lično mislim da je Novak na zapadu, gde su ostalom i veĉina teniskih turnira, uživao idolstvo kao Rodžer ili Rafa, nebi dogurao dokle jeste. Zato mislim da je inat bio taj ključ koji je sve njegove Bogom dane osobine izdigao na još veĉem novou i istrajnosti.
antologia
(svakog dana...)
07. октобар 2023. у 23.01
Vjerovatno je to bila dodatna motivacija i snaga, borba i pritisak koji su ga mogli i slomiti i većinu i bi-No, ne i Velikog ,Jedinstvenog Novaka.
Tako da mogu da podržim oba argumenta. Ovo je njegova zvijezda, njemu je to predodređeno, „upisano”, kao i taj tezak put kojim je prolazio. Velicanstven je po svojoj skromnosti, izdrzljivosti i prizemnost i. Svjestan talenta, a snove je imao i želio izazove, on je radio i želio da sve zasluzi i realizuje. Nije odustao niti pokleknuo ni pred USO, Australija, Kovid… kojim sve ne preprekama; slabim plucima, zvizducima iz publike, podsmesima Rafe i Rodzera.
Novak nije mrzio velike kolege, naprotiv, bio je motivisan da radi i dosegne ih, ali i prevazidje.
Ta ljudskost, dostojanstvo, sportski duh …… su nedostizne vrline Novakovog bića, a sve se potvrdjuje u teniskim rezultatima- nedostiznim za običnog smrtnika
geriatrikus
(zvakac karamela)
11. октобар 2023. у 14.04
>>Dali vi Novak dogurao do najveĉih istorijskih visina u tenisu da nije imao jednu od osobina koja krasu mnoge Balkance a naročito Srbe..., inat.<<
Новаков највећи дар је баш у томе што је успио да превазиђе то што „краси многе Балканце а нарочито Србе...инат”.
Студиозност у раду, постојаност, свјестност себе и поштовање противника тешко да иду са инатом. Инат може да направи „комету” од тебе, а знамо како комета засија и како заврши.
То што су урадили Новаку, а Мелбурн је ту „шампион”, је „помогло” Новаку да тотално отвори очи и да зна са ким има посла, те да би нешто освојио да мора да искористи све своје атрибуте, а они су огромни и то му помаже да одржи концентрацију колико је то потребно.
Да га мазе, пазе, стално тапшу могуће је да не би био толико концентрисан и да би у мечеве улазио ноншалантније, а то је довољно да против јачих играча киксаш и када није неопходно.
stef
(zgubidan)
11. октобар 2023. у 17.07
I tačno se vidi sa su mu otvorili oči posebno ovi u Melburnu. Sad se zafrkava sa njima. Kai kad se ono narugao nekom u publici Pa posle rekao na pres konf. „ Ma to mi je prijatelj pa se šalimo” ili kad je otresao onog lajavca pa posle rekao: zato što sam tako hteo. Više se ne folira kao što je nekad znao.
abvgd
(Morski)
13. октобар 2023. у 18.20
Тек да вас обавестим - све се променило. Новак више није на црној листи. Да слонче.
ExoduSs
13. октобар 2023. у 22.09
Ja nemam reći da objastim ko je Novak Djokovic. Covek je ljudska gromada koja se radja jednom u sto godina (a možda i dvesta).
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.