Дискусије : Тенис

 Коментар
Nole i ao 2023
CAHJAP
19. октобар 2022. у 06.14
Možda je rano da razmišljamo sada o AO 2023, ipak, zanima me kakve su vaše prognoze o Noletovom učešću?
Lično mislim da će mu dozvoliti da uđe u kenguristan i igra na turniru ali pri tom će mu spremiti velike smicalice sa ciljem da ga psihički i fizički destabiliziraju kako nebi isvojio turnir. Dovoljno je da opet neki ministar dovede u pitanje njegov ulazak u državu nakon dobijene vize, pod izgovorom kako mu je odobrena viza mimo zabrane od 3 godine po australijanskom zakonu. Novinarske kuće i televizije malo začine mržnju kod lako popaljivih rasističkih australijanaca, istovremeno povećaju svoj tiraž i gledanost i eto opet spektakla kao prošle godine. Ovaj scenario je vrlo moguć, čista anglosaksonska podmuklost na delu.
Istovremeno, to može da ima kontra efekat njihovim podlostima jer ne znaju oni šta je Srpski inat a Nole je to više puta kroz karijeru i potvrdio koristeći kao gorivo za mnoge neverovatne pobede.
mxm
19. октобар 2022. у 10.14
Nole treba da se priprema za sezonu sljake i da odere onog vola jednom i za svagda.

Moje mišljenje za AU:
Treba da se prijavi (bez ikakve namere da igra). Ako mu ne dozvole da udje, ionako nije ni nameravao. Ako mu dozvole, ne treba da putuje do poslednjeg dana, a onda da objavi da zbog PTSD ne može da udje na avion za Kenguriju. To bi izazvalo barem malo paznje svetskih medija, a sasvim sigurno bi sje6alo zreb. Ako, zasluženo.
DSQ1964
19. октобар 2022. у 11.37
Bez obzira šta mediji pišu Nole bi jedno mesec ipo, pa čak i dva pre početka AO, a to je uskoro, trebao da zna, to jest dobije jasan odgovor od strane samog šiptara Albanese-ja da li će mu odobtiti dolazak ili ne. Nikog drugog nego njega. A možda čak i od samog princ(kralja) Čarlsa.
Ako ima bilo kakvih nejasnoća kao ono možda ili videćemo trebao bi da ih otkulira i objavi da neće učestvovati zbog zabrane ulaska u zemlju.
Onda bi naravno mioraonda koncentriše na šljaku i spremi se tako da odere obadva ona Španska vola na kup jer vrlo moguće da Nadal napravi ozbiljan atak na 23-ći GS na AO ako vidi da Nole ne učestvuje.
Prosllog se napio droge i osvojip ga, ko će mu zabraniti da isto ne uradi i narednog AO?
intrigue
19. октобар 2022. у 16.25
Па ако би морао да зна месец ипо-два пре почетка турнира онда би ускоро морао да ангажује адвокате који би са Аустралиским властима сели за сто и видели да ли постоји могућност укидања 3 годишење тарабе уласка у Кенгуриују коју је Ноле добио ...
Ваљда је то главни проблем .
Организатори турнира му ту не могу ништа помоћи .
Ако му Аустралиске власти укину забрану уласка и ако Он по закону који је тренутно на снази може невакцинисан ући у Аустралију ...онда неће бити проблема .
Постоји могућност да се нпр. почетком идуће године закона промени и да опет уведу обавезну вакциниацију за улазак у Асутралију (као што је било у УСА ...мада , признаћу да не знам како је у Аустралији трентуно и да ли су они укидали закон од почетка ове године). У том случају би Ноле лепо могао раније пут Аустралије . Лепо за Сиднеј и тамо неки турнирић , тренира и спрема се ...
Већ кад буде у Сиднеју , не могу му забранити да дође у Мелбурн и да игра турнир ...без обзира што није вакцинисан .
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. октобар 2022. у 20.23
Trenutno imamo silne poplave i u Viktoriji clanovi State Emergency Service-a, volonteri, ne mogu da pomazu ugrozenima ako nisu vakcinisani dva puta. Sve to u ovo vreme kada je jasno da vakcine gube na dejstvu posle kratkog vremena i, da prakticno, ništa ne znace.

Ja mislim da bagra neće hteti da proguta svoje reci/odluku i da će se drzati trogodisnje zabrane. Naravno, svakako bih volela da ne bude tako. Ovom ludilu nema kraja.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. октобар 2022. у 21.22
DSQ1964
19. октобар 2022. у 22.34
Zakoni?!! Kakvi zakoni, pa videli smo kristalno jasno da „zakoni” u Australiji ne važe. Da ima baja koji je iznad zakona i kada je zakon odnosno sud dosudio u Noletovu korist i dozvolio mu da igra da je baja došao i rekao „ e pa ja kažem da ne može”.
Zato i kažem napismeno da mu se potpiše kralj Charles, sin na Elizabetu, da mu daje „ausvajs” koji će da pokaže na ulasku i ko mu onda može bilo šta?
U protivnom da im kaže „ма јебите си матер бре”!!
CAHJAP
19. октобар 2022. у 23.13
DSQ1964
Zakoni?!! Kakvi zakoni, pa videli smo kristalno jasno da „zakoni” u Australiji ne važe. 

●○● ●○●

Upravo zbog toga i postoji mpgučnost da se ponovi scenario sa poćetka ove godine što sam iznad izneo. Faktički u pokušaju da ga naprave magarcem i da ga slome i to uz podršku 80 posto australijanskog stanovništva.
Noleta jednostavno ne vole u anglosaksonakim zemljama a medije su ključnu ulogu igrale u tome. Rodžera i Rafu su izdigli do nebesa a Noleta, koji deko više kvaliteta i intelekta poseduje od obojice zajedno su spustili niže od zemlje.
Politika je kurva koja se danas uvukla u sve grane naśih żivota, nażalost i u sportu.
Tenis Australija veli da ne vide ikakvih prepreka zbog čega bi Novaku zabranili učeśće 2023. Możda oni ne vide prepreka ali drugi vide priliku da ga opet sprovedu kroz blato.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. октобар 2022. у 00.02
Na svakom postu o Noletu na FB horda idiota ostavlja iste komentare, ponavljaju kao papagaji „rules are rules”, da je lagao na deklaraciji, da nije nosio masku na onoj slici sa decom...

Pa još 2015e, ili kad već, onaj bolesnik Kirios je krenuo da zayebava/vredja/deklarise/ismeva Noleta putem medija. Iz zayebancije. Proturio pricu kako Nole nije voljen kao R & R i da nikada ni neće biti. Pa je to postao lagano, vremenom, globalni narrative. Kojekakvi krenuli da ispiraju usta, pišu svasta. Čuli sve to takođe kojekakvi pa krenuli i oni kao pokvarenu plocu da vrte. Ogromna steta na racun Noleta. Kratko pamcenje vlada među mnogima u ovo vreme brzog zivota i protoka vesti. Još ispade Kirios faca jer brani Noleta zbog AO skandala. Kakav paradoks! Zamalo i ortaci da postnau, te se zezaju preko Tvitera i sl. Dok je Vavrinka svojevremeno scepao ovog bolesnika u svlacionici, nakon one odvratne uvrede tokom meca i, da ih nisu rastavili, ko zna šta bi bilo. I do dana danasnjeg ne razgovara sa njim.

Gomila Ozija je - stoka. Glupa stoka. Tj uvreda za stoku jer stoka kao stoka je radna, nikom ništa skrivila već sluzi da rmbaci i hrani ljude.

Ne možeš ti bagri da objasnis da prvo procita sudski transkript, pa da u Noletu vidi sportistu koji je samo dosao na sluzbeni put od nekoliko nedelja, na jedan turnir koji zemlji donese dosta $$, da neće ići okolo već uglavnom na relaciji smestaj-treninzi-smestaj-mecevi, da nije ništa drugaciji od belosvetskih faca koje sve vreme poslovno dolaze, a da javnost nema pojma kakav im je vakcioni status... Bagri u zemlji gde su politicari trubili o procentu vakcinisanosti od 90 i nešto! Sad će jedan teniser da im syebe koncepciju i indoktrinira ostatak populacije... Zbogom pameti jer nisi nikada ni postojala!

Živimo u vremenu strahovitih nepravdi, laži, prevara, mnogih opasnosti po licni integritet, mentalno i fizicko zdravlje. Nemojte da nas ista cudi šta god da bude vezano za Noletovo ucesce na AO. Njemu neka je sa srećom.

DSQ1964
20. октобар 2022. у 03.39
Pa da, narativ o Noletu kao nekom prevarantu i lazovu je tamo već napravljen i on se vise uopste i ne dovodi u pitanje, tako da će biti teško da on zaigra tamo vise ikada,

Otprilike kao sto je na zapadu napravljen, ucvrscen i za dogledna vremena zapecacen narativ o Srbima kao zlim agresorima za vreme Yugo ratova.
Tako sada i oni kriticni glasovi na zapadu a ima ih dosta, kada kritikuju svoje vlade i u nekoj diskusiji kao možda i opravdavaju Rusiju, uvek se pominju Afganistan, Irak, Libija, pa čak i vremenski dalji Vijetnam kao stvari koje je Amerika i zapad pogresno uradila i isto bila agresor tamo kao što se optuzuje Rusija. U tim raspravama međutim nikada se ne pominje Srbija i ono sto je učinjeno nama. Ma nikada bre, ne znam da li ste to primetili. Mi smo tema o kojoj se nikada ne prica kao agresiji zapada, zapecaceno je da su se Ujke borile za slobodu svoga naroda, da je bio genocid u Srebrenici i da Srbi nikako ne mogu da se stave u iisti dzak sa jadnim Afganistancima i Iracanima.

A Nole kao Srbin se uklapa u svemu tome kao prirodni negativac po rođenju.
DSQ1964
20. октобар 2022. у 03.42
Jedini koji pričaju o agresiji nad nama smo mi sami i ponekad Zvezdin četnik Putin😅
antologia
(svakog dana...)
20. октобар 2022. у 14.05
Sustina je da Novaka treba sprečiti da osvoji 10.AO i samir tim i 22.GS itd, a najgore ovo prvo.
Pa zamisli da mu ne daju bodove za osvojen Wimb, ali mu zato regularno oduzmu one iz prethodne sezone. Drže se pravila o 52. nedelje zadržavanja bodova koji se onda moraju braniti itd..ali se ne drže pravila da se ti novi, osvojeni racunaju. Kazna za WImb? Kretenizam i
psihopatska mrznja i ljubomora prema Srbinu, Noletu.
Isto mislim da bi bilo lijepo da Nole ni ne računa sa AO. On to negdje i kaže- biće spreman, pa šta bude, ali, ja bih se povukla u zadnjoj sekundi, kako neko reče.
Novak je, ipak, moralni VItez. U nekim ljudskim sitnicama može da bude običan smrtnik, ali kada dodje do sporta i tog puta i ugleda koji ima, bez obzira šta rulja na FB radi, on je Gromada u svakom pogledu. To može biti 50-setak idiota,100, nema veze. Onih koji ga prate i podržavaju je skoro 28.000.000 (28 mil)
ExoduSs
20. октобар 2022. у 15.51
Australijanci su debili ali Noletu stvarno nisu trebali onih par dana u Bg-u nakon pozitivnog testa. Ono je bila takva glupost za javnu licnost koja u Srbiji prolazi ali nigde ne.

Vidim pravi se polako hajka da ga ne puste u Australiju. Novaka su iz Australije izbacili ljudi iz Australije, ne politicari. Da narod nije digao buku, politicari bi to pustili da prođe. Jednostavno im nije bilo u interesu da se tim bakcu. Da jeste, Novak nikad vizu ne bi ni dobio.

geriatrikus
(zvakac karamela)
20. октобар 2022. у 16.55
>>Isto mislim da bi bilo lijepo da Nole ni ne računa sa AO. On to negdje i kaže- biće spreman, pa šta bude, ali, ja bih se povukla u zadnjoj sekundi, kako neko reče.
Novak je, ipak, moralni VItez. U nekim ljudskim sitnicama može da bude običan smrtnik, ali kada dodje do sporta i tog puta i ugleda koji ima, bez obzira šta rulja na FB radi, on je Gromada u svakom pogledu. <<

Мој став је о свему је приближан овоме. Ја да сам Новак Ђоковић бих избрисао Аустралију са мапе свијета. У сваком погледу. Ни једном ријечи не бих коментарисао било шта у вези са турниром или том земљом генерално.
Једноставно игнорисао. У колико новинари и поставе такво питање, само одговориш „видићемо” ако се питање односи на будуће догађаје, а ако се тражи да се нешто о прошлом коментарише кажеш да ниси компетентан да коментаришеш пошто ниси био присутан.
Новак је највећи играч тениса свих времена и то му нико не може побити. Баш колико је Аустралија покварила имиџ једном Боргу,толико ће утицати и да се окрњи Новаково дјело.
Ти поени, одузимање Вимблдона, 22 титуле у односу на 21 или слично...ма свако зна ко је Новак, свако зна да су му политичари у овој години отели 2 титуле. Сваки љубитељ спорта зна да их је намлатио ко бекане истог момента када су му допустили да игра. Није ово ствар од једне или двије године.
Могу они себи ждерати муда колико хоће и правити мале смицалице малих људи...а шта друго и могу и знају, али оно што је Новак урезао у камен, оно што је као ЧОВЈЕК постигао, то му одузети не могу.
И оно о „људским ситницама” и „обичном смртнику” стоји, али су околности у Новаковом случају дале Новаку шансу да покаже и свима докаже од каквог је материјала сазидан.
А исте околности су довеле до тога да и друге „звијери” оставе трагове...ма какве звијери, обични гмизавци и инсекти...

CAHJAP
20. октобар 2022. у 17.50
geriatrikus

оно што је Новак урезао у камен, оно што је као ЧОВЈЕК постигао, то му одузети не могу.

●○● ●○●

Tačno. Ceo svet zna za Novaka Djokovića, ma koliko pozitivno, negativno ili kontroverzno ga doživljavaju. Samim tim, i nakon teniske karijere, Novakov glas će da odjekuje preko planete. Tada će on imati priliku da u potpunosti izrazi svoje mišljenje i da ibelidani sve podlisti i smicalice koje je dożiveo kao igrač i kao Srbin. Možda će napisati knjigu, możda se baviti politikom..., ipak, sudeći po njegovom karakteru, navikama, temperamentu i neiscrpnom voljom da se bori, ne verujem da će dići noge na stol i prepustiti se uživanju, već će nastaviti da se razvija i bore na drugačijem terenu. Mi prepoznajemo taj duh u Novaku i zato ga pratimo za razliku od opijenih masa koja se olako prepušta ignoratnoj mržnji.
DSQ1964
21. октобар 2022. у 23.18
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1165367/tenis-najnovije-vesti-simona-halep-doping-reakcija-izjava-twitter-usopen-2022 -suspendovana

Simoni Halep našli da je pila drogu na US Opnu. Došo joj telegram brzom poštom, FedEx-om.
Čudi me da to nisu smestili Noletu svih ovih godina. Šta ih je sprečilo da to ne urade, mada nikad nije kasno.
DSQ1964
21. октобар 2022. у 23.20
Valjda nusu mogli pored živog Rafe?🤣
intrigue
22. октобар 2022. у 01.29
Смештали су Они њему , није да нису , али само онолико колико су могли , за више им Он није давао простора .
А није да се нису трудили .
Са њим мораш знати како , несмеш им дати шансу , мораш бити паметан .
Ако им даш форе , ако „сместаш сам себи” , сместиће ти и они ...јасно ко дан .
:))

пс.
а , ова је баш јако мудо да би јој смештали .

псс.
разлика између Новака и Борга је малецка ...Борга је болео К за Мелбурн , тамо је отишо једном (још као дете) , Ђоковић је тамо победио 9 пута , било му је стало да оде тамо и победи , стало му је још увек и то се неће променити ни у годинама које долазе .
све дође и прође , заборавља се ...али „папир” остаје . папир који показује статистику .
могу они до судњег дана кењати „ мени је Федерер најбољи свих времена ” ...то је ствар укуса , али папапир је папир .
ето мени је најбољи свих времена Борг , човек освојио 11 ГС за 8 година ...а игтрао у Мелбурну једном , кад је имао 17 година .
и шта сад ? наравно ништа , кога боле К за то ...где је „на папиру” ?

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. октобар 2022. у 12.09
„Папир” је чудо...имамо дивних примјера у разним спортовима који то доказују. Ето рецимо у кошарци...ко се још сјећа једног Стоктона, Мелона, Чарлса Барклија...али љубитељи кошарке увијек са сјетом помињу Жана Табака напр. Узео човјек прстен и то се једино пика, на папиру пише. Папир је све. Ко не зна да гледа спортску представу, не зна да мисли има начина да се спортски уздигне, само узме папир...ето ти одмах експерта, образованог љубитеља спорта.
antologia
(svakog dana...)
22. октобар 2022. у 14.08
Kako god, Nole spreman za Pariz Masters (1000) i u kvalifikovao se za Torino.

Da ne otvaram novu temu:
Simona Halem, vrlo simpatična i vrijedna Rumunka, pokazalo se da je bila dopingovanja tokom USO. Kakvo razocaranje! Sramota.
Ko će drugi, do Nole, da se izjasnjava i pruza zastitu, iako je ova teniserka bila među prvima negativna u pogledu Novakovih neprilika u Australiji. Kritikovala zbog nevakcinisanja, malte ne- zbog neprofesionalizma. E, eto! Uvijek kurve o moralu
intrigue
22. октобар 2022. у 14.46
:))

Папир је чудо , наравно , само што то они којима празнина у глави зјапи не могу разумети .
Како би и могли кад им као контрааргумент на памет падне прстен који су освојили Табак или Миличић нпр. ...а то није пошло за руком легендама као што су Мелоун, Стоктон или Баркли ?
На папиру пише да су Табак и Миличић освојили НБА прстен и они су бољи играчи од наведених легенди ?
:))

Не бистроики , кад се разговара о легендама и великим играчима као што су нпр. Шек и Мелон ...онда папир покаже ко је био успешнији , бољи .
Мада , није уопште упоредиво , екипни спорт- појединачни спорт ...и то може да потегне као аргумент само неком ко не размишља .
:))
DSQ1964
23. октобар 2022. у 04.12
Pa ko kako koga doživljava je pojedinačna stvar i koga briga šta na primer ja mislim o nekom. Kada međutim veliki broj pojedinaca na sličan način doživljava nekog to se već računa.
Da li u toj percepciji mase „papir” igra ulogu, pa ne baš.
Rekordi će da se obaraju dokle god se neki sport bude igrao. Ko god između Noleta i Rafe bude na kraju završio sa najviše GS neko će već taj rekord da obori. I sve ostale rekorde.
Veliki broj ljudi na svetu misli da je Rodja najbolji svih vremena iako je sada već evidentno da nema „papir”. Rodja je imao tu eleganciju i lakoću igranja, i nekako estetski lepo udarao looticu da se to mnogima svidja i nema i nikada neće biti boljeg od njega.
Ja na primer isto mislim da je Borg jedan od najvećih svih vremena, sigurno među prva 3, iako mu je „papir” dosta tanak. I on i Mek s obzirom kolko su se зајебавали i koliko su malo trenirali, pa da su oni trenirali pola što treniraju Rafa i Nole a i da su igrali onoliko koliko ovi igraju danas pitanje je kakvi bi njihovi „papiri” bili. Borg prestao da igra u 26, šta da je igrao još 14 godina ko Rodja?
I tako dalje….
Mislim da se igrači više pamte kakvi su likovi i karakteri bili, na terenu najviše, naravno ali i van njega.
Ja i ne znam koliko je Mek osvojio GS-a i šta mu piše na „papiru” ali znam da je on Mek, u svakom pogledu jedan od najvećih svih vremena.
Da je Nole jedan od najjačih karaktera i likova u istoriji tenisa je fakat i on će biti pamćen po tome. Da li je najbolji svih vremena? Pa kako da nije kad pogledamo rezultate ostvarene u vreme najjače konkurencije ikada, periodu od 10 godina, 2010-2020. Da li će osvojiti najviše GS-a je nebitno. Da li će neko oboriti njegov rekord po broju nedelja na vrhu? Garantovano hoće u neko dogledno vreme ako ne bude nuklearne ratne kataklizme. A ako pa bude kome je uopšte bitno?
Kraj_Sveta
(socijala)
23. октобар 2022. у 07.06
Kao i obično,pravo stanje stvari se razlikuje od medijske propagande.
U jednoj anketi 90% ozija se izjasnilo da je za to da se odobri Noletu dolazak u Australiju:
https://tinyurl.com/34xft7sz
CAHJAP
23. октобар 2022. у 07.23
Kraj sveta

U jednoj anketi 90% ozija se izjasnilo da je za to da se odobri Noletu dolazak u Australiju

●○● ●○● ●○●

... a gde se odrżavala ta anketa, u nekom Srpskom kulturnom centru u Melburnu?
Kraj_Sveta
(socijala)
23. октобар 2022. у 09.09
Link za vest prilozen.
intrigue
23. октобар 2022. у 11.41
DSQ1964 ,
Управо о томе и причам . О укусима се не расправља , неко воле ово , неко оно ...
Уметнички дојам и шта се коме свиђа !?
Наравно да ће за заљубљенике у Рођин тенис Он бити најбољи свих времена...али то је ништа друго до уметнички дојам и лична преференција.
А „папир” је , увек ће бити , доказ ко је био најбољи . Резултати , друже .
И то нико неће бити у стању да оповргне .
Ми смо имали срећу да живимо у ери и да гледамо тројицу најбољих тенисера свих времена .
Насупрот теби ја сам мишљења да се нпр. резултат који је могао да направи Ђоковић неће поновити , нити би његов рекорд неко оборио , у наредних 200 година .
Не само резилтат и рекорд који је могао остварити , већ ни онај који ће остварити и који је до сад остварио.
Искрено се надам да ће се Ноле зауставити на 25 ГС (рецимо) ...а ту цифру неће нико моћи да стигне , па да се и бос изује . :))
CAHJAP
23. октобар 2022. у 15.24
Intrigue

Искрено се надам да ће се Ноле зауставити на 25 ГС (рецимо) ...а ту цифру неће нико моћи да стигне , па да се и бос изује . :))

○○○ ○●○ ○●○

Nebih baš rekao. Svaki sportski uspeh je presedan za buduće igrače da prestignu taj rekord. Kao i sve, i fizička sposobnost i rekordi konstantno evoluiraju. Recimo, da jedan Bjorn Borg u vrhuncu svog igranja igra danas sa jednim od prvih 10 igrača razbili bi ga ko zvečku.
Nikad u tenisu nije bilo trojice rivala kao Federera Nadala i Djokovića na tako dug period. Zamisli da je bio samo jedan od ovih bez rivala, imao bi najmanje 40 gren slemova. Tako može da se desi ubuduće da jedan teniser se znatno ističe među drugima i za jednu deceniju może daleko da razbije sve rekorde današnje trojice.
CAHJAP
23. октобар 2022. у 15.30
Kraj sveta, pročitao sam link, samo se pitam dali je taj kanal 10 tu anketu sproveo u Srpskom kulturnom centru. 80 posto australijanaca ne voli Djokovića i videli smo na početku godine koliko ga nisu želelu u Australiji. Ne verujem da je potpuno suptotni kontrast nakon svega 9-10 meseci.
Kraj_Sveta
(socijala)
23. октобар 2022. у 18.04
Anketa je sprovedena on line. Nije iskljuceno da su glasali samo nasi iz kulturnog centra.
Ne znam kako si dosao do 80% onih koji ga ne vole. Mediji imaju tu privilegiju da prikazu ono sto njima ide u korist, znaci objave prilog sa onima koji pricaju protiv, mišljenje onih koji „ne vole”, ostalo ignorisu. Tako se stice utisak da su „svi” na jednoj strani. Kao sto su u januaru objavljivali mišljenja tenisera koji su protiv njega, ostali ignorisani.
Moj utisak iz ličnih kontakata je da je vecina na strani Novaka, samo su ovi drugi glasniji i dobijaju veću medijsku paznju.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
23. октобар 2022. у 19.41
Vi nikako da shvatite da je prosecan stanovnik Australije ogranicena osoba??

Ima ih gomila koji su ovamo dosli iz 3 lepe, kojekakvih svetskih zabiti, nikada više ne izasli iz Australije, veze sa zivotom nemaju, mozak krecana. Pa oni koji misle da su neki andrak, nešto putovali, nešto kao informisani, a npr sa geografijom ili taman posla istorijom sveta/Evrope/usre is l veze nemaju.

Pa kod mene je radila devojka od 28 god sa faksom koja je rođena u Au, roditelji takođe, neko poreklo Ozi/Nemacka, a da nije znala, pazite sata, kolika je Australija, gde su Venecija i Norveska i još toliko bisera. Ja joj posaljem na imejl sliku Australije nakacenu na Evropu gde se vidi uporedna velicina, ona cudom da se nacudi... A primera imam za sve ove godine čitav esej da napisem...

Rep koji je Noletu prisiven se sastoji, kao sto rekoh, od nekoliko parola tipa „pravila su pravila (za sve)”, „lagao je na deklaraciji”, „nikada neće biti voljen/postovan poput R & R”, „nije gospodin kao Fed”, „nije skroman poput goveda”, „agresivno slavi kad pobedi - dere se/lupa u grudi/pravi face” plus šta sve izvade iz malog, zakrzljalog mozga, racunajuci i kada je loptica slučajno popodila onu opajdaru u Njujorku, pa preko porodice koja je ovakva i onakva, te ne nosi masku, hoće da zarazi decu/posteno pucanstvo u Australiji... Kako u takvoj klimi koja ovde vlada, klimi totalne sludjenosti, ocekivati da razum pobedi? Razum koji, kako i vidimo, gubi bitku sa nepravdom i ludilom po celom svetu? Narod koji ne prati tenis niti ima pojma je odjednom ekspert i sudija za Noleta, za sve sto je postigao, rekao, uradio i ne uradio.

Imam slučaja na poslu, Jesha. Odjednom ekspert za tenis, Noletovo delo. Ja ga pitam je citao sudski transkript, on me gleda k'o tele. Pa mate, šta imamo mi da pricamo vise? Naravno, smatra da Palestina pripada Izraelu i šta vise reci. E pa takvih ima ovde za izvoz. Sve dumb i dumber. A misle sve znaju kao da su pubertetlije.

Nešto drugo da kažem. Videh neki dan šta je Tajson izjavio i lik je odlično okarakterisao igru goveda. Odusevio me!

https://tinyurl.com/mve9t5j4
DSQ1964
24. октобар 2022. у 01.54
Ma da bre, rekordi su da se rushe i rushice se.
Borga na vrhuncu bi danas razbio verovatno bilo ko iz prvih 100 a možda i sire ali Borg tada je igrao sa drvenim reketom, zice su bile drugacije, loptice su bile drugacije, čak je i trava na Wimbledonu bila drugacija. Da ne pricamo o treningu.
Pa kad je pravio ono kambek rekli su mu alo bre jarane, gde ćeš ti sa tvojim Donnay-em protiv ovih novih Wilsona, odmah u startu si seo u Forda protiv Ferarija(vidi istoimenei film da se cuda ipak desavaju ali mnogo retko). Borg im nije verovao i znamo kako se sve zavrsilo.

Ne možemo nikada uporedjivati igrace iz razliciitih vremenskih perioda. Jedino ispravno poredjenje bi bilo da se rode barem iste godine i istovetno treniraju i igraju u potpuno istim uslovima sa potpuno istom opremom. Sve drugo ne može nikako biti naucni dokaz :))

Tehnika napreduje svakoga dana u svakom pogledu i ko zna kakvim cudima će se igrati za 15-20 godina.
intrigue
24. октобар 2022. у 15.33
Наравно да су рекорди ту да се руше и да ће се рушити ...али , рекорди су различити и постоје они који ће се тешко срушити или ће проћи године и гоидне да се сруше .

Није бре освојених 25 ГС исти рекорд као неки од рекорда у Атлетици нпр.
па да неко помисли „није то ништ , срушиће и тај рекорд”.
Ко ће га срушити из ове нове генераиције , Алкатраз ?
Да би се срушио рекорд од 25 освојених ГС потребно ти је 20 година каријере и учествовања на истим .
20 година треба да држиш константну форму и да избегнеш озбиљније повреде...више него тешко .

Тешко да ће се у скорије време појавити један играч , или двојица , који су толико доминантнији од свих остлих да би неко са сигурношћу могао рећи обориће Ноелтов рекорд или рекорде .

Оно време , ово време ...они из оног времена не би могли ништа у овом времну ...?
Вечита полемика .
А пита ли се неко шта би ови из овог времна могли у оном времену ?
Али , ајде да се сложим , тако је .
Зато бре и постоји папир , постоји статистика и рекорди .
За сва времена , прошла , садашња и будућа .
Јасно као дан .
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. октобар 2022. у 20.08
Многе странице разних војних уџбеника су исписане о ратовањима Шаке Зулуа, Еугена Севојског, па Ханибала, Саладина, Суворова...па их студирају, анализирају и кажу да од њих уче.
Која ублеха!!!
Када не прате Сербиан Кафе. Ко им је крив.
А да прате схватили би да би све те стратеге и чувене војсковође Јоја са Козаре без по муке потаманио својим митраљезом. Па ти види ко је ту мудрији и већи стратег. Замисли оне у Термопилима, а Јоја одозго са Шарцем...
А опет би Главогуз из Ласти, без по муке мако Јоју снајпером.
Морају се те војне књиге мијењати, један Александар Македонски не би имао шансе против Главогуза.
И гдје ћеш ти то поредити; онај са копљем, а овај са оптиком из Зрака.
Као да кажеш да је Гаус интелигентнији од дигитрона. Мислим...таааа ће Гаус.
stef
(zgubidan)
28. октобар 2022. у 20.14
Samo da se javim I čestitam vam 15 godina foruma
A nekima možda I svih 20!
Mada tenis uglavnom na serbian cafeu od 2007!!

Eeejjj Bre!
antologia
(svakog dana...)
29. октобар 2022. у 03.11
Hvalaaaa! Meni je ca 16. Od 2006 sam tu, tako pamtim i od otvaranja ovog foruma:)
A gore smo malo plakali nad proteklim vremenom. Ne treba to, nego, radje, živnuti malo i
vitalizirati se. Ako je dosada u pitanju- OK! Inače, za to sam da se svemu drugom udara kontra:)))😀✊🛴🎶🎾🛵🥳

Pratim malo Bazel. Nema Rogera, a Stan Vavrinka igrao odlično 1/4 sa Agutom i izgubio u TB, oba seta. Zaista odličan mec, a posebno je Vava pokazao, možda na kratko, svoje najbolje izdanje. Nikada nije dobio pehar, naravno, Federer je to uvijek. Nije čak igrao ni 1/2, kažu.
Poslednja četvorka su Alkatraz: Auger-Aliassime (ko ne pamti, mladi Kanada, trener mu Rafin Toni) i na drugoj strani Agut i Rune, simpaticni Danac, 19 godina

Sad će i NOle!
Uživajte u vikendu👋
antologia
(svakog dana...)
30. октобар 2022. у 06.25
Alka(t)raz izgubio od Ožea u 1/2 finalu, a Agut od mladog Danca, Rune se zove, za razliku od Norvezanina, koji je Rud😅
19 i 22 godine. To he Bazel, 500
U Becu su Medvedev va Sapovalov u finalu.
Medi treba pehar za kartu za Torino!
Navijacu!
DSQ1964
30. октобар 2022. у 07.44
Koje bre 15-16 godine😅, ja sam ovde najmanje 22! Više se i ne secam ali mislim da sam poceo ovde da dolazim i da čitam tu negde kada je bilo bombardovanje ili ubrzo posle.
Baš tenis ne znam kada je tačno započet, ja sam bio na drugim diskusijama.
tifran
(nostalgicar)
31. октобар 2022. у 18.27
Pozdrav I uživajte u tenisu😊

Mart 2009 kao tifran.

Od 2007 sam tu, promijenila lozinku iz tehničkih razloga...bila neka zavrzlama sa šifrom:)
Auu...ostarilo se😵‍💫😵‍💫😵‍💫

tifran
(nostalgicar)
31. октобар 2022. у 18.42
To je što se tiče tenisa a od kada postoji kafe ja sam tu na različitim diskusijama.
Nekada su sve diskusije bile puno življe.

Pa čitav nesrećni rat se ovdje diskutovao debelo.

Moderatori kažite nam od kada postoji Serbian Cafe...1996 mislim ?
DSQ1964
01. новембар 2022. у 11.10
Da, tako nekako 1996-e. Pa jeste ovo bio najbolji, najveći pa i jedini forum vredan pomena za prostor bivše Juge a i šire. Ali vremena se menjaju. Zapravo bio je on jak sve do pojave FB-a, odnosno do onda kada su ljudi počeli u masama da se primaju na FB.
Ja se sećam da kada sam otvorio Facebook nalog niko koga sam poznavao ni bliže, ni šire nije bio na njemu. Posle jedno 6-7 meseci kada i dalje niko nije bio na njemu zatvorio sam nalog misleći se ma ovo je neki težak promašaj od sajta.😅
Face je satro sve ovakve forume, ne znam da li uopste ima foruma gde se ovako pišu textovi a da njih dolazi više od 20 ljudi?
antologia
(svakog dana...)
01. новембар 2022. у 17.52
Bravo, Noleee! Odličan meč odigrao i odlična forma. Rijetko težak meč sa francuskim Ameriom koji jedino igra servis- volej , čudan starinski tenis, ali vrlo efektno
tifran
(nostalgicar)
02. новембар 2022. у 03.47
Bravo, idemo dalje!
tifran
(nostalgicar)
02. новембар 2022. у 03.51
DSQ da FB je pokupio ljude sa ovog forums. Sjećaš se da je Srbo otvorio FB stranicu Serbian Cafe i zvao sve da tamo predju.Ja sam ostala ovdje jer sam tu bila svoj na svome.
Nisam im zamjerila ali nije mi to bilo to.
Ne znam koliko su opstali.
mxm
02. новембар 2022. у 11.33
Pa diskusija Tenis se pojavila sa pojavom Novaka Djokovica na teniskoj sceni.

Lako je proveriti ko se muvao po SC diskusijama pre 2000: Ako se secate Podbare ili Bezier-a, onda ste ovde „od pamtiveka”.

Podbaru su SVI znali na SVIM diskusijama.
geriatrikus
(zvakac karamela)
02. новембар 2022. у 12.40
Остарио сам на СЦу. Подбара, посебно аутентичан и телентован лик, његове приче и доживљаји су ме насмијавали много пута, мени драг и симпатичан.
Ево и коментара једног од пионира, њега се сигурно многи старосједиоци сјећају, а то показује да сам био на СЦу 1998...и не мислим да је СЦ основан пуно раније, можда 1997.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
SINA_CHETNIK
(Nema povlacenja, nema predaje!)
20. oktobar 2013. u 23.55

Brko (geriatrikus) je objasnio i spomenuo neke od likova i osvrnuo se na situaciju prije 15 godina.
Kompjuteri su bili relativno skupi, sjecam se da sam Pentium II 350MHz sa monitorom od 15 incha tamo neke davne 1998 godine platio čak 1600$, o laptopu se u to vrijeme moglo samo sanjati jer su bili od 3000$ pa na vise, kad su se pojavili prvi CD burneri kostali su oko 400$, DVD burneri su kostali i do hiljadarke (oni koji su ih kupovali u to vrijeme su rezali i prodavali filmove na DVD i tako isplacivali skupu investiciju), tanki monitori su se pojavili nekoliko godina kasnije i kostali 500$ za onaj od 15 incha i 900$ za onaj od 17 incha.

U to vrijeme bas i nije bilo naših foruma, odnosno osim SC ne znam da je bio i jedan, dakle u to vrijeme si imao samo SC, chat i ICQ, ova diskusija je bila izuzetno posjecena jer je bilo dosta tek novodoslih imigranata nostalgicara, neću da kažem da su bili besposleni nego na internetu u to vrijeme bas i nije postojala neka mogućnost zabave tako da je raja visila na SC i bilo je dosta kvalitetnih tema kao i onih sa vise stotina postova napisanih uz jutarnju kaficu od Albine i Brkine
kume Deny.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Форум „Тенис” је настао много касније, од спортских дискусија су постојали једино Кошарка и Риболов(ово ми није било најјасније, али је једна од првих дискусија мада је нисам посјећивао)
CAHJAP
02. новембар 2022. у 17.27
Vidim da se nekoliko druuih tema sada nakačilo na ovu, nema veze, neka samo žive diskusije.
Sećan se Podbare i Beziera. Podbare odavno nema a Bezierse duże zadržao. Sina četnik se nedavno pojavio na politici kada je najavio Prosvetariv odlazak sa ovoga sveta
Jedan od interesantnih likova koji se davno pojavljivao je bio „hate_mail”. Neko onomad teče da je u Kanadi i da je propao od alkohola.

antologia
(svakog dana...)
03. новембар 2022. у 17.03
Samo vi pričajte, :)))) ali, bas niko da ne kaže neku lijepu riječ za Rafu i rano ispadanje:))))
NIste fer:)
Nole odigrao prilično težak i važan mec, specifican protiv USA, Cressy i danas protiv Kacanova.
Kacanov bas kanta- nekad je i bio teniser.
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. новембар 2022. у 17.27
>>ali, bas niko da ne kaže neku lijepu riječ za Rafu i rano ispadanje:))))<<
------------------------------
ЛИЈЕПО да је Рафа рано испао!
tifran
(nostalgicar)
04. новембар 2022. у 00.23
Ispali Nadal i Medvedev a zato Nole sve po planu.
Idemo dalje!
DSQ1964
04. новембар 2022. у 11.17
Nadamo se da se Nole nadje u finalu sa napaljenim mališom.
tifran
(nostalgicar)
04. новембар 2022. у 17.50
Nole gazi. Italijan se , na njegovu žalost, našao ispred na tom putu.
Još dvije prepreke do titule.
Idemo!
DSQ1964
04. новембар 2022. у 20.14
Aaaa mališa se sasro i povuko sa turnira. Rafa prelazi ulicu kad vidi Noleta i beži od njega ko djavo od krsta a i ovaj napaljenko je to počeo.
Nije dobro za imidž da se onaj koga je ATP postavio da bude najbolji sretne sa onim koji je stvarno najbolji.
geriatrikus
(zvakac karamela)
06. новембар 2022. у 00.02
Мало ме изненађује да нема анализе о младима који преузимају примат, о бржим, јачим, вјештијим, модернијим играчима пред чијим налетима играчи попут Ђоковића и сличних падају.
Овдје је традиција да се такви насљедници промовишу добрих десетак година већ, али некако никако да се устоличе...већ двије генерације нових нада посташе ветерани, а Ђоковића и даље једино владе геноцидних земаља успијевају зауставити забраном уласка у земљу.
Не би се рекло ни да ће Шпанац и Данац бити боље среће, опет су Нолету наметнули мисију, а он тада и није превише благонаклон, мораће неко вријеме да дере гузове изабраницима, а онда, када он одлучи нађите себе неку пету младу генерацију, па нека се они између себе глођу за титуле. Док је тата ту мора бити неког реда и закона.
intrigueПорука негативно оцењена. Покажи

intrigue
06. новембар 2022. у 11.49
Ђоковић за своје године игра добро , одлично чак . Борио се у овом финали , желио је да победи , дао је све од себе ...али , овај много млађи бре , трчи више , удара јаче .
:)))

Има ту мало и до херца ...(млађима брже куца )

Ал тачно сам знао да ће изгубити овај меч , због ових неискрених паметњаковића , наравно .
:)))
ExoduSs
15. новембар 2022. у 12.38
Izgleda da Novak može u Australiju!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.