Дискусије : Тенис

 Коментар
Da li će Nole uspeti..
antologia
(svakog dana...)
24. новембар 2021. у 11.09
antologia
(svakog dana...)
24. новембар 2021. у 11.17
Odlično osvjetljeno i problematizovano sve sto Novak čini kontra ATP, mocnika u tenisu itd, za igrace, za humanizaciju i sustinsku reorganizaciju tog sporta zatvorenog u rigidna, elitisticka pravila i
vise je toga što se iskljucuje, umjesto obrnuto. O igračima, zaradi i
pravoj motivaciji njegovih svih poteza.
intrigue
24. новембар 2021. у 12.09
Успео не успео , беспотребно трошење енергије и времена на заласку каријере . Сав фокус и сваки атом енергије је требао да буде усмерен на обарање свих рекорда и прављења што веће разлике између њега Надала и Федерера...док не дође до смене генерација .

Неко ће му рећи хвала за оно што ради ? Аха . Сутра кад буду питали неког тенисера , коме је Ноле изборио већу лову , ко је по њему најбољи тенисер свих времена он ће ладно рећи Федерер .

Али ок , Ноле очигледно има нешто у себи , неку жељу и потребу да буде другачији , да не буде исти , да се разликује ...
Mr_Good
(((vipra)))
24. новембар 2021. у 17.29
Intrigo, kako god okrenes, opet se slazem sa tobom.
Previse puta se desilo da hoću da napisem neki komentar i vidim da si ti već napisao nešto slično.

Bas kako si rekao. Ovo je situacija u kojoj on ne može da dobije. On sam neće teniske mocnike naterati ni na šta sto oni ne žele. Tako da mu je to uzaludan posao. Može biti da će doći do neke malo bolje raspodele novca, sa vremenom. Ali niko njemu neće reci hvala.

Mislim da je potreba koju on ima, potreba da na neki način zatrese kavez teniskim mocnicima cije je spletke mnogo puta osetio na svojoj kozi.
Pokusava dok je još uvek zvezda,na vrhuncu slave i u centru paznje da im se osveti bar malo.
Ali jalov je to posao.

I da... Nema on vise energije za rasipanje...

Ali svejedno je rasipa.
antologia
(svakog dana...)
24. новембар 2021. у 18.23
eh,Mr_Good, da ti njega, Novaka razumes:) ne bi pisao ovakav komentar.
Njegova snaga- pa neka je i rasipa. A nisi pazljivo slusao komentare. Riječ je o Novakovoj ljudskoj prirodi, visokoj inteligenciji i moralu.
Rezultat je jedna stvar, ali su principi i njegov licni integritet zastupljeni u ovim odlukama. Novak misli,ima svoju volju, a i Robin hud je, kako kaže sagovornik, pored ostalog. Nije masina i nije slijepo zagledan u titule, iako ga često bas zbog toga „bagatelisu” i to mladji teniseri. Bas sam skoro Sapovalova čula na tu temu. Dakle, mi bismo vise titula, možda bi i on, ali ne može samo da leti za titulama. Rekla bih da ga je stid da tako razmišlja. Ja mu zamjeram nastup na OL, pa i DC sad u Inzbruku, a AO je iza coska...Nole ne slusa i šta da mu radis
intrigue
24. новембар 2021. у 18.43
A од кад је постао интелигентан , моралан и Робин худ ( у што не волим ово Худ , римује ми се :))) , од пре годину ипо дана ?
Или је пре тога био задовољан АТП-ом ?
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. новембар 2021. у 11.15
Ради се о личном интегритету, или га имаш или не. Људи у животу имају многе изазове и тада показују од чега су направљени. Није џаба дијамант вреднији од талка...или кречњака, платина од алуминијума...људи са личним интегритетом су у мањини и зато су вреднији. Руља на разне начине покушава да их у свој кал и блато повуче, али се ови успјешно одупиру и достојанствено иду кроз живот. Шта зна црв колико орао види.
Мене је Новак више пута разочарао због подилажења руљи и настојања да се свима додвори. А желио је увијек да покаже снагу карактера и личног интегритета, па су та додворавања била још израженија. Ово је Новаку прилика да покаже да су то биле фуле у процесу сазријевања као ЧОВЈЕК. Искрено се надам да ће сада истрајати. Велик је Новак, може му се. Ако истраје и покаже да је бити ЧОВЈЕК много важније од неког турнира ће му бити највећа побједа! Због себе, своје дјеце и породице. Већ се показао као највећи спортски шампион, сада је вријеме да удари „хумани печат” на то.
Mr_Good
(((vipra)))
26. новембар 2021. у 01.46
Geri, drago mi je da si počeo Novaka da gledaš drugim očima :)
Bilo je vreme.
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. новембар 2021. у 12.04
Нисам...очи су исте, слике се мијењају😀. Нисам још убијеђен(кога су змије клале и гуштера се боји), али се искрено надам да ће Новак у наредних пар мјесеци показати чврстину карактера. Он је најважнији састојак Мелбурна, Мелбурн без њега би био карина од турнира и никако не би смио издати себе(и оне који у њега вјерују) пристајући на уцјене политичарчића НСПа.
То је строго повезано и са његовим настојањима да уради нешто са удружењем којим жели помоћи другима...ако истраје са Мелбурном људи којима жели помоћи ће му вјеровати, ако подвије реп можда добије титулу, али ће све друго изгубити.
Новак је још увијек страшан играч и са одговарајућом припремом још увијек може узети ГС, било Вимблдон или УС, а ни РГ није искључен, али ако падне као Човјек на Мелбурну то никада неће повратити.
Искрено се надам да је Новак свјестан своје снаге и својих адута, да је довољно чврст да не падне на трикове муфљуза и да ће истрајати у овој борби за спас човјечанства...да, да није ово само он и слабо плаћени тенисери, Новакова улога у овоме је много већа.
intrigue
26. новембар 2021. у 13.58
Успеће Ноле , како да неће , он и Гери ће спасити човечанство .
:))))

DSQ1964
26. новембар 2021. у 19.29
Ako Nole ne ode u Australiju zato što nije vakcinisam garant to isto pravilo uvode i Wimbledon i US Open…..a verovatno i пичкице Francuzi. Šta će onda? Okačiti reket o klin?
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. новембар 2021. у 20.19
Слиједиће велесилу? Ма јок. Аустралија од почетка има посебан режим, док се по Европи и Америци ходало како је ко хтио.
А ако Новак прихвати уцјену изгубиће све на чему годинама ради. И посебан начун исхране и однос према природи и медитирање у потоцима и босоного ходање по камењу и пропланцима, све на чему је годинама радио и такав се изградио.
И не може Новак на силу ништа освојити. Сваки пут када је ишао против својих начела и на силу ишао на турнире на које није требао, губио је. Новак је суптилна душа, и ма колико му инат давао додатну снагу, још више је губи када преиспитује властите поступке. Убијеђен сам да ако пристане на услове организатора Мелбурна и ако се не пронађе компромис да учествује без вакцинације, да турнир неће освојити. И не само тај, већ и оне послије. Не би смио изазивати карму. Наша свијест воли играти разне игре са нама и битно је успоставити равнотежу са самим собом. Када то изгубиш, па почнеш паничити, па лијепити поломљене и расуте фрагменте...мрка капа.
Надам се да то неће Новак себи дозволити. Након олимпијаде у Риу је било времена за опоравак, сада је ситуација много сложенија.
intrigue
26. новембар 2021. у 20.41
Па , отприлике , сад ти је ко ће и да ли ће попустити . Ноле чека , нада се да ће Ови попустити , а они чекају да се Ноле огласи , обавести јавност да ће играти у Аустралији (што би значило да је вакцинисан) . Ко ће попустити , чини ми се ни Они ни он .
Тако да , врло лако би се могло десити да Ноле не игра у Мелбурну .
Ту долази до питања какав ће то турнир бити без првог играча на свету и без Федерера , рецимо .
По мени , никакав то проблем неће бити , доћи ће им Надал , имају озбиљну поставу младих играча који долазе ...ни по гузици се неће почешати ако Ноле откаже .
Једва ће дочекати .
Ништа ту није о главу , кога нема без њега се може (или мора) , Федерер је завршио причу , Надал је ту негде , видећемо , чисто сумњам да ће бити на старом нивоу , а Ноле , ако ћемо поштено ни њему није остало више од 2 године врхунског тениса .( 35-та му је , јел тако ?)
Што би значило , ако се и смена генерација мало убрза , неће бити ништа страшно .
Е онда остаје упитно оно што је Гене споменуо , шта ће се дешавати 2023-ће ...да ли ће се ово срање са цороном зауставити или ће се државе попут Енглеске и Француске понашати као Аустралија .
Мене што се тиче , чисто сумњам да ће се они понашати као Аустралија ...и верујем да ће се на томе завршити .
Мада , ко зна , јебем му матер , све је могуће .

Зато сам и спомињао , ко фол примиш вакцину , ако си већ против ...и шта те боле К .
Боље овако , остаће упамћен као борац против новог светског поретка , борац за спас човечанства ...борац за свој интегритет и суверенитет ?:)))
Капирам и ту причу у вези АТП-а , али ћутиш бре 15 година и онда се на заласку каријере сетиш да би се могао заузети за права играча и замерити главоњама ?
Шта ти то треба , Робин Худ , аха ...
Глупост .
А тек прича о невакцинисању , сви тенисери ће се вакцинисати , а он неће и шта ће он променити , подиће буну , револуцију , спасиће човечанство ??
Чак не би било добро да ко фол прими вакцину ...не би требао да вара , није то његов карактер , он то не би требао да урари због породице , деце , мора показати да је човек ??
Дупла глупост .
Кад је већ тако , ако му је то важније од каријере , ако жели да остане упамћен и уради праву ствар због личног интегритета , породице , деце ...
Што брате не устанеш као човек и кажеш НЕЋУ ! Нећу Заинат!
Ето борићеш се за спас човечанства тако што ћеш рећи „нећу да се изјашњавам то је моја лична ствар” !?
intrigue
26. новембар 2021. у 23.43
Небитно је да ли је прележао и да ли је то довољно . Поинт је у томе да су Кенгури донели одређени закон , да су донели одређене мере и успоставили правила ...
А то је да сви они који улазе у провинцију морају бити вакцинисани , па и Новак Ђоковић .
Да ли био они могли направити изузетак , наравно да би могли , али неће...зашто неће , то је већ питање свих питања , некоме лако објашњиво , а неком врло тешко .

Негде сам прочитао списак земаља у које је дозвољено ући са Кинеском вакциниом , чак и са Руском .
Што се ових идиота тиче верујем да ће прихватити те обе вакцине ...тешко да они могу условљавати играчима који долазе са свих страна света и то којом ће вакцином бити ваксинисани .
intrigue
27. новембар 2021. у 00.57
У потпуности се слажем са тобом . Кад се већ мораш вакцинисати , она би било фер и нормално да ти дозволе избор , коју вакцину ћеш примити ...
Нисам истраживао , али ме живо интересује шта се дешава са тим силним Кинезима који циркулишу Кина - Канада и обрнуто .
Није могуће да су сви ти Кинези који долазе у Канаду примили фајзер .
Тако да , требало би се распитати ...можда би могао негде ( у Србији рецимо) да примиш Кинеза , ако си ок са тим .

За децу се слажем , зајебано брате , нарочито ако су деца мала .
Моји су већ своји људи , јебига...сину 30-ета , а ћери 25 -ета .
Ко мене пита било шта . :)))
antologia
(svakog dana...)
27. новембар 2021. у 12.59
Pobuna protiv sistema i nepravde ima smisla i kvalitet tek kada si „na krovu”. to znači da nisi kupljen, da si svoj, da se ne bojis, da hoćeš pravdu za sve. Čak se Nole ne boji ni da mu naprave prljave igre u onom za šta je zivot i zdravlje dao- Tenis i svoj put. Nikad ne znaš šta mogu.
Ko se osvrce na fukaru ili početnika, kao nešto prica, a nije u stanju ni da osvoji nešto u tenisu.
Pa Noletu nikadsa nije niko duvau ledja. Ni braca ni Srbija, a kamo li ATP. 15 godina gledamo najcrnji zreb, termine, javna ismijavanja. I sa 10 GS mu je bilo kao da je početnik. Koliko juče, nakon pokusaja Adrija tura, skocile su i neke crnkinje ispod 100. mjesta na WTA da ga kritikuju i pljuju.
Ali danas, kada može šta hoće i da kjupi i da sredi- on udara po principu i moralu. ne mora biti u pravu, ali ima mišljenje i hoće da ga postuju kao mislece biće.
Niko mu se ne može dovoljno nakloniti za ovo sto radi.
geriatrikus
(zvakac karamela)
27. новембар 2021. у 14.38
Тачно антологија. Испоштуј себе! Буди ти, слиједи СВОЈЕ принципе и свјетоназоре.

Новак, као човјек, као спортиста(велики шампион), вјерник је добио такву прилику, да не кажем мисију, да направи нешто што ће га издићи изнад свих, а због чега ће бити када све буде и прође највише поносан на себе. Ништа он више у спорту не може освојити да га толико уздигне, већ је на самом врху, али као човјек, муж, отац и дио хумане расе добива прилику која се ријетко и ријеткима укаже да буде свовременски.
Знам да многе ствари буду и прођу, забораве се, али хероји и издајице се помињу вјечно. Новак има историјску прилику да заувијек буде херој СЛОБОДНОГ човјечанства.
Mr_Good
(((vipra)))
29. новембар 2021. у 05.52
Novak nema pred sobom još nekoliko dobrih godina tenisa!
Ako pod dobrim tenisom podrazumevamo osvajanje GS-a, onda definitivno nema.
On ima još ovu sezonu 2022. I ako tu propusti da nabode 1 ili 2 GS-a neće ih više ni biti.

Tako da, što se mene tiče, odlazak na AO gde ima najbolje šanse za GS titulu mu je MUST!

Nikad nisam za Noleta navijao zbog lepote njegovog tenisa, niti zbog njegovog srca, niti zbog njegovog karaktera, niti zbog njegovih stavova.

Nisam to radio ni za ostale naše sportiste, pa što bi i za njega.

Mene interesuje šta on može da uradi za Srbiju da se naše ime pronosi svetom. A j.e.b.e mi se živo hoće li on na kraju ove priče ispasti karakter, ili neće. I hoće li pomoći slabije rangiranim teniserima da bolje zarađuju. A pogotovo hoće li antivakserima, ili vakserima pomoći da se još bolje ukopaju u svoje rovove.

Na kraju ove priče nikome on ništa neće dokazati (osim možda Geriju).
Niti treba.

Mene interesuju rekordi. Želim da ih on osvoji i da može da ka.ra u bulju sve one koji su ga godinama nipodaštavali.

Prilično sam siguran da smo mi kroz istoriju imali dosta sportista koju bili baš karateri i dobri ljudi.

Ali eto nešto ne trošimo vreme na ovim diskusijama pišući o njima.
Nego već 10 godina 90% vremena o Novaku.


geriatrikus
(zvakac karamela)
29. новембар 2021. у 10.26
Ниси ти једини који тако размишљаш, Гуд. Нажалост! Пројектујеш себе кроз
спортске успјехе других.И баш те брига за њих, важно је да побиједе на спортском терену. Само што ти не разумијеш да без људске побједе нема ни спортске побједе. Спортисти су личности. Као ти и ја. Имају своје животе ван спортског терена. Па ваљда и ми имамо своје животе ван наших послова? Додуше, некима је каријера све. И на крају плате жестоку цијену за то.
Човјек у животу треба прихватити и пристати на разне компромисе. Али када дође до уцјена и наметања нечије ваље над другима, слободан човјек не пристаје на то. Не пита за цијену пошто је мања од онога што губи ако пристане. Не очекујем да ово сви схвате, поготово да прихвате. И нажалост већина је таква. На крају, да није тако зар би имали толико потурица?
Али, на срећу нису сви такви. Видјесмо и шта Срђан каже и у томе се апсолутно слажем са њим. Пар реченица у којима је све рекао.
geriatrikus
(zvakac karamela)
29. новембар 2021. у 10.30
Срђан Ђоковић:
„It is embarrassing because of the announcement [to make vaccination mandatory] of the leaders of the provinces of Australia, who gave themselves the right to call out the nine-time Australian Open champion.

”Whether he will appear there depends on them and how they will position themselves. He wants to play with all his heart because he is an athlete, and we would love that too. Under these blackmails and conditions, he probably won’t play. I wouldn’t do that, and he’s my son, so you figure out for yourself if he is going to play or not.„”
intrigue
29. новембар 2021. у 12.41
Овде се ради о прилично простој ствари . На несрећу по Новака (вероватно и по још неке тенисере , није он једини ко се најрађе не би вакцинисао)
доншена мера или закон те држава , провиниције (шта ли је ?) Викторије је да се у њу не може ући невакцинисан .
Да ли је то погрешно или исправно ...увек ће бити оних за и против .
Што је , наравно , тотално небитно зато што је закон ту и имаш два избора , да га поштујеш или да га не поштујеш .
Да би био оно о чему Гери прича Новак би требао јасно да се изјасни и да каже шта стварно мисли о цорони и вакцинама . Али , он то никад неће урадити , зато никад неће ни бити оно о чему Гери прича .
Чак неће јасно и гласно да каже „нисам вакцинисан , не желим да се вакцинишем , то је моје лична одлука и моје право” .
Ни то неће .
А било би сасвим довољно да га неко прихвати као јунака из Геријеве приче .
Али , он не жели ни то , крије своје мишељење и сакрива се иза „то је лична ствар и не желим да се изјашњавам” ?

И , ако Гоод пројектује себе кроз спортске успехе других ...онда је јасно да Гери пројектује себе (своју мишљење о вакцинацини) кроз мишљње о вакцинисању једног врхунског спортисте .

Све у свему , мени је то ок ...лични избор .
Одлучио си се да будеш другачији...
Да једеш другачије од огромне већине врхунских спортиста .
Да имаш одређене погледе на живот и неке ствари од огормне већине врхуснких спортиста .
Да желиш бити Робин Худ , борити се за права играча и АТП-а , што огромној већини тенисера никад не би пало на памет . (нарочито онима који добро зарађују)
Да имаш мишљење о вакцинацији које се апсолутно разликује од огромне већине тенисера (нпр. сви наши тенисери су вакцинисани).

Све је то , значи , ЛИЧНИ ИЗБОР . Сам пао , сам се убио .
Дакле , ја са тим немам проблема ...осим што ће постојати жал за пропуштеном шансом , (вероватно као и Гоод и огроман број људи које занима само спорт и спортски успеси) да се освоји још пар ГС и дефинитивно закуца глогов колац у Западно Фашистики мртвачки сандук .
Mr_Good
(((vipra)))
30. новембар 2021. у 01.39
Geri ipak sam očekivao malo više od tebe.

A ti opet ono svoje staro kako niko ništa ne razume i kako si ti jedini, kao i uvek koji je sve konce pohvatao, i koji odozgo jasno vidi širu sliku koja je svima nevidljiva. Ponavljaš se konstantno.

Ti Novaka opet dovede u poziciju u kojoj ne može da dobije.
Jer ako će da bude čovek i karakter onda je logično da odustane od svog životnog sna koji mu je tu nadomak ruke.
A ako će da ide za tim snom i pojavi se na AO onda znači da potvrđuje tvoju teoriju da je ljudska slina i osoba bez karaktera.

Meni ovde liči da ti malkice sebe projektuješ. Ali nekako nisam siguran da ovaj put ti vidiš šta radiš. Nekako ti se potkrada ono što godinama drugima poturaš a to je da tvoj fokus na Novaka i nerealna očekivanja po pitanju njega i njegivih postupaka i životnih odluka može imati veze sa tim kako sebe posmatraš. Razmisli malo. Šta očekuješ od sebe i šta to sebi nisi ispunio, a Novak bi trebao.

Što se mene tiče ja od njega ne očekujem ništa. Nije mi toliko bitan kao tebi. Voleo bi da se na...e keve zapadnim smradovima i da uzme te rekorde. Bilo bi šteta da ih ne uzme.
Ali kao što Intriga reče nek brate kaže šta mu je na duši. Igraću, ili neću igrati zbog toga i toga. Hoće li to uraditi, ili neće, kao i uvek to je na njemu. Valjda zna šta radi.
Naše je da komentarišemo i iznesemo svoje viđenje jer tome diskusije i služe.
geriatrikus
(zvakac karamela)
01. децембар 2021. у 16.19
„Nikad nisam za Noleta navijao zbog lepote njegovog tenisa, niti zbog njegovog srca, niti zbog njegovog karaktera, niti zbog njegovih stavova.”
Овим је све речено, Гуд. Ја све људе гледам као личности, без обзира чиме се бавили и на основу тога правим свој однос према њима. Немам проблем примијетити да неко има одређене способности, прихватам и све функције и позиције, али ће једино комплетна личност заслужити моје или поштовање или равнодушност или настојање да не будем сувише близу те особе.
Горе цитирани твој став према Новаку је у тоталној супротности са мојим погледима на људе и спортисте, па зато мислим да ти и ја имамо јако мало шанси да поведемо било какав конструктиван дијалог када су наши односи према другим као и људске вриједности генерално у питању.
DSQ1964
01. децембар 2021. у 22.43
Ne verujem da iko od nas ovde gleda Noleta kao mašinu za štancovanje medalja i pehara koji će podići rejting i narušeni ugled Srbije. Nole je prvenstveno čovek, naš čovek i zato i navijamo za njega. U Noletu prepoznajemo mnoge osobine koje i sami imamo jer smo to što jesmo. Reći bole me patka za njega, mene zanima samo Srbija je otprilike slično kao reći bole me patka što je Rodja ljiga, zanima me samo lep i graciozan tenis. Što doduše mnogi i kažu.
DSQ1964
05. децембар 2021. у 21.17
„ Sve što se dešava u životu sportiste - hrana, odmor, trening, vazduh, voda, oporavak, način razmišljanja, emotivno stanje, KARAKTERNE OSOBINE, utiče direktno na konačan sportski rezultat. Kroz sopstveno iskustvo uviđam koliko je svest o sebi i holistički pristup zdravlju doprineo na dugovečnost moje karijere i rezultate koje beležim. Više od svega, ta svest uticala je na pozitivne promene u mom životu i načinu na koji živim i kako se osećam u svom telu. ”

Deo Noletove izjave povodom podržavanja demonstracija.
Znači ono o čemu je bilo reči gore, ne bi Novak Djoković bio No1e da ne psuje Vajdu u dupe ili usta ili gde god već, da nije organizovap Adrija turu, da se ne buni protiv ATP-a i svega ostalog što mu se zamera (ili ne). Bez svega toga ne bi bilo ni forhenda Federeru na meč lopti nego bi uradio sto i većina, „jbga izgubio sam, daj da se ovo završi”. Ali zato većina i nije to što je on, zato je samo jedan Novak Djoković.

A naravno, diskusije su da se piše i diskutuje….
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.