Дискусије : Тенис

 Коментар
Godina u kojoj smo dobili novog GOATa!
lucky_luke
(Genije)
06. новембар 2021. у 12.10
šta je sve od GOAT stvari uradio u ovoj godini:

- osvaja 9. AO, 59. veliku titulu i 12. slem na HCu cime cementira status HC GOATa (fed ima 11 HC slemova)!
- obara fedov rekord po sedmicama na vrhu liste (ovdje je zakinut za 22 sedmice, fed ima 310 sedmoca a nole je osiguarao 350+)!
- osvaja 2. RG i to preko kralja sljake cuvajucu pozitivan h2h sa njim. ukupno 19. slem, 60. velika titula kao i 2. GS karijere (kompletira sve 1000+ velike titule i to 2 puta) i postaje GOAT (fedu fali još 1 RG a rafi AO za dupli GS karijere)!
- izbija na celo vjecne liste po % pobjeda (ovdje mu ATP sajt racuna poraz vise jer je naknadno iliti retroatktivno poceo da racuna meceve sa egzibicionog lejver kupa kao sluzbene)!
- osvaja svoj 6. vimldon i 61. veliku titulu i potvrdjuje svoj GOAT status (ovdje je zakinut za mogućnost branjenja duple krune vimblija prošle godine kao veliki favorit, velika trojka je na 20 slemova).
- igra svoje 31. slem finale cime izjednacuje fedov rekord (treba napomenuti i kontroverznu diskvalifikaciju na USO prošle godine)!
- osigurava rekordnu 7. sampionsku godinu kao YE#1 (cime je izbjegnut sramotan scenario za ATP kojim bi igrac koji nikada nije sluzbeno bio br1 sa jednim slemom bio YE#1 preko igrača koji je sluzbeni br1 i osvajac 3 slema, nole 7, sampras 6 a fed, rafa i konors po 5)!

šta je još u igri:

- rekordan 37. masters (on i rafa su na po 36)
- izjednacavanje sa fedom po broju WTF titula (fed 6 a on 5)
- rekordno 7. zvanje ITF sampiona (bio bi skandal da ne dobije ove godine, treba napomenuti da prošle godine ITF nije birao svog sampiona a nole je objektivno bio najbolji te godine, on i sampras po 6, fed 5 a lendl i rafa po 4)
antologia
(svakog dana...)
06. новембар 2021. у 19.48
Fenomenalno! I u tu svjetsku i jedinstvenu pricu o uspjesima jednog srpskog tenisera, Novaka Djokovica, ne ulaze samo rezultati koje je postigao nego i način osvajanja svih koraka do vrha piramide. Kako se borio sa protivnicima, kvaliteti igrača protivnika, broj pobjeda u nizu, h2h sa najboljima; Novakov stil igre o kome se nikad nije govorilo i kako
su ovi koji dolaze se gradili prema njemu, ne prema Rafi, još manje prema Federeru, (koliko god mnogi voljeli vizuelno „balet na mrezi”)
Hoću reci, kada bi se sva statistika i fakti ispunila i uramila dozivljajima, utiscima, opisom licnosti i humanistickim akcijama i stavovima koje ima i ostvaruje paralelno sa svojim radom na tenisu itd, itd- bila bi to knjiga roman, biografija i prirucnik o sportu, moralu, idealima, odricanju i stvaranju, sirenju ljubavi.. Sve to zajedno je Novak
DSQ1964
07. новембар 2021. у 02.25
Ma ajd da Nole uopste nije učestvovao na US Openu, i tada bi bilo vrlo čudno, nego on igrao u finalu četvrtog, osvojio 3 GS i ipak je Meda mogo biti prvi. Јебати njihovo brojanje!!
antologia
(svakog dana...)
07. новембар 2021. у 09.01
mec pocinje- imamo ove dvije izdvojene, odlične teme, pa neka i prenos ide na njima!!!
Molim narod koji uzima ucesca da ne otvara novu temu-.
DSQ1964
07. новембар 2021. у 10.00
Ode prvi set. Nole previše udaraca u mrežu , Meda deluje sigurnije za sada.
DSQ1964
07. новембар 2021. у 10.19
Ova publika u Parizu ispade gora od Njjorške, deru se, urlaju, podriguju, prde, snimaju sa lampama, ova žena očigledno nema kontrolu nad masom. Koja je, mora se reći na Noletovoj strani.
Evo Nole pravi brejk u drugom, ajde sada pritisni ga!
antologia
(svakog dana...)
07. новембар 2021. у 10.28
Ide, ide. Dobro se igra. Novak opustio ruku, a i lakse dise. Cudi me da nije tu kontrolu imao od početka. Lijepo je da pobijedi- Super!!! ali ne mora da gine.
Naravno, ovo su moji komentari, nesportski u sustini. Nole će se sve cesce sastajati sa Medvedovim na vaznim turnirima i odlucujucim fazama.
bilo bi već previse da mu oduzima titule.
Ajde, Noleee! Odličan u drugom za 5-2
DSQ1964
07. новембар 2021. у 10.47
Efektan zavrsetak drugog seta, assssss i 1:1. -ajdeee Nole!
geronimo
07. новембар 2021. у 10.55
Jedini razlog sto je Medo uopste imao sansu da bude broj 1 sto je on odigrao mnogo vise turnira i skupljao poene.Nole cuva snagu, jer on hoće da ih dere još par godina.
DSQ1964
07. новембар 2021. у 11.12
To bre Nole bre, brrrrrrejk!!
DSQ1964
07. новембар 2021. у 11.32
Tako je, da vidi Meda ko nosi pantalone i ko se pita. Revans ali nedovoljan, racuna se kada ga sledeći put rokne na GS-u.
Bravo Nole, majstore!!
antologia
(svakog dana...)
07. новембар 2021. у 11.34
Bravo,Care za lobjedu i 37,Masters
tifran
(nostalgicar)
07. новембар 2021. у 15.30
Најљепша музика за добро јутро.
Фантастичне вијести од феноменалном Ночета ❤
Blafonja
(Bice Bolje)
07. новембар 2021. у 18.21
Ajde još jedan GS i što se mene tiče može komotno u penziju. 👑💪👍
antologia
(svakog dana...)
07. новембар 2021. у 18.41
a prednost na ATP listi je porasla na 3300 razlike. To Novaku omogućava da prvo mjesto zadržava i poslije AO, igrao ga ili ne!!!!!!!!!!
Mislim, valjda još nešto zaradi i u Torinu:)
Slazem se, još 2:))) Vimbli i USO, iz inata.
Ma salim se. Ja sam presrecna i prezadovolna. Samo neka je zdrav i zadovoljan svojim zivotom, Zasluzio je to
lucky_luke
(Genije)
08. новембар 2021. у 08.32
nije toliki problem sto je nole imao 3 a medo 1 slem koliko to što medo ne bi bio sluzbeni br1 a bio bi YE#1. nole bi bio br1 i brojao sedmice ali bi nagradu dobio medo. i to bi bas glupo izgledalo. razlika u ovoj godini između rejsa i zvanicne, ulazne, liste je 1000p u slučaju mede i noleta. zbog brojanja nekih poena iz proslih godina. prošle godine, kada je postotak takvih poena bio daleko veci, se nije racunao rejs. tada je to naravno pogodovalo rafi. ove godine se znalo da bi to pogodovalo noletu (kao proslogodisnjem br1) i islo se na rejs za tu nagradu. prošle godine je bio problem da je igrac mogao biti br1 a da gotovo ni ne igra (kao sto je to bio slučaj kod WTA). sve te komplikacije su bile prvenstveno da bi se stitio fedov rejting. a i dala rafi veca sansa nad noleom prošle godine. WTA je samo pratio ATP. ove godine bi % takvih poena bio daleko manji ali je sa druge strane novi sistem omogućio teniserima da drugacije prioritiraju i planiraju koje će turnire igrati. tako da je nole preskakao turnire koje obično igra jer je i onako cuvao pola ili sve poene sa njih. ali mu se to onda sa druge strane nije racunalo u bici za YE#1. ne znam kada su izasli sa tim razdvajanjem ali je jako glupo da omogućis igracu po sopstvenim pravilima da bira drugacije raspored i onda da po njemu bude br1 a da nagradu za br1 na kraju godine bude igrac koji nikada sluzbeno nije bio br1. kako bi to izgledalo u statistikama? medo među igračima koji su zavrsili sezonu kao br1 a nema ga među igračima koji su bili br1. 0 sedmica kao br1 a 1 godina kao br1. kontradiktorno kako god okrenes. ali svi noletovi rekordi su i te kako poremeceni svim mesetarenjima sa ATP/ITF odlukama i kovid bodovanjem dok su fed i rafa brojali sedmice u top5 ili 10 i to im posve nezasluženo ulazi u sluzbene statistike kao neki nevjerovatni nizovi konstantnosti.

YE#1 - moglo se desiti da nole zavrsi godinu kao br1 a ne bude YE#1

ITF sampion - nije dodjeljen za prošlu godinu u kojoj je nole objektivnop bio najbolji igrac. tako je ostao na 6 koliko ima i sampras dok fed ima 5 a rafa 4.

sedmice - nole je ostecen za 22 sedmice koje bi sigurno bio na vrhu bez obzira na koji se način brojalo da se brojalo.

slemovi - vimbldon prošle godine nije igran a nole bi bio daleko najveci favorit. osvojio je 2 prethodna i ovaj poslije. uz to još fed kao glavni konkurent ne bi igrao. + kontroverzna diskvalifikacija sa USO

mastersi - sangaj i neki mastersi na kojima je nole standardni favorit se ne igraju a ukinuti su bili IW i majami na kojima je branio sicu prošle godine a već je bio doputovao u ameriku i to kao neporazen do njih.

fed i dalje ne igra a drzi se u vrhu a ovako kasno svakako ne bi igrao. i onda svi racunaju fedu 20 slemova, 8 vimblija, 54 velike titule i 103 titule uopste a niko ne uzima u obzir sto noletu nije data prilika da uzme 1 vise slem i vimbldon, da napravi veću razliku u sedmicama i da osvoji po još koju veliku (i ukupnu) titulu ovih posljednjih par godina dok je bio objektivno najbolji na turu. dok fed na primjer i dalje posve nezasluženo broji sedmice u vrhu.
lucky_luke
(Genije)
08. новембар 2021. у 10.02
da samo dodam da je prošle godine u trenutku prekida tura nole uzeo sve zivo do tog trenutka i bio je veliki favorit u rejsu dok je rafa bio, kao br1 iz 2019, dobro poguran kovid sistemom, kao i fed u ostalom. da nole nije odigrao dovoljno dobro, rafa je mogao biti br1 kao tek treci u rejsu i sa jako malo odigranih turnira i većinom poena iz predhodne godine.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.