Дискусије : Тенис

 Коментар
Jel Nole primio Fajzerku?
DSQ1964
05. октобар 2021. у 06.08
Šta mislite, jel ćemo ga videti u Јебостралији u novim radnim pobedama, ako ne pre?
Kako vi, jel ste se imunizovali ili jok? Jes’ da je to krajnje intimno pitanje ali ovde smo svi inkognito, ne? Osim onih koji se znaju iz svojih вукојебина…😎
stef
(zgubidan)
05. октобар 2021. у 07.32
Vidjen je u central parku pre neki Dan.. a ulaz je bio dozvoljen samo za pelcovane.
Ja sam se isto čipovao, I uzeću još dve doze kad dodje vreme. Tako sam se navuko I na duvan !
DSQ1964
05. октобар 2021. у 08.13
Ja se isto imunizovo. Ne zbog straha od Covida nego putujem dalje za Aziju pa je bilo ili 2 nedelje u karantinu ili vakcina. Pošto sam već iskusio karantin izbor i nije bio tako težak. Došo sam iz Čemerike ovde u Srbiju, trenutnom svetskom epicentru Corone, jer nisam hteo da me čipuju zločinačkim NATO sterilizatorima i ovde primio bratsku Kinesku Sinopharm vakcinicu. Hteo sam doduše Rusku, jer je i ona priznata u Aziji ali je nisu imali ovde na meniju.
Ne planiram treću ili četvrtu dozu osim ako ne moram zbog nekog olakšanja pri putovanju ili tako nečem sličnom ali pokušaću u nekom doglednom periodu da se klonim zapadne hemisfere i pogotovu njihovih vakcina, covid pasoša i te celokupne prevare.
intrigue
05. октобар 2021. у 19.25
мој Гене , „зар и ти сине бруте”! :))

шалим се , из истих разлога сам се и ја вакцинисао . морао сам у Србију из више разлога , али баш морао .
и шта ћу , где ће ...морало се .

а да се Ноле вакцинисо и да ли је доказ да јесте то што је виђен у Њујорку , у Централ парку , где се могло ући само ако си вакцинисан ...
ко зна , јебига , можда је прескочио ограду на неком мрачнијем месту .:))

и , јеботе , ако он не жели да прими вакцину , а то му је услов да игра на ГС у Аустралији ...па није ваљда да вакцину мора примити јавно негде у Америци или Аустралији ...
примиће је у Србији , српска влада и председник ће гарантовати да је примио ...мислим , ако ме разумеш .
DSQ1964
06. октобар 2021. у 04.22
Ma kako ne razumem, kad je Vučić dao Yingluck Shinawatri, Tajlandskoj precednici u egzilu Srpsko državljanstvo može valjda i Noletu da izda potvrdu da se vakciniso, sa QR kodom koji je aktivan a ne prevara.😅
DSQ1964
06. октобар 2021. у 04.25
Lako je kad imaš 500-600 miliona ili više evrića na računu, teže je za nas buraniju.
antologia
(svakog dana...)
06. октобар 2021. у 06.53
Naravno, prva, čim je bilo dostupno. Pfizerom 2x. Hoću reci, nije me trebalo nagovarati. Za vakcinu sam u principu i to su svi kojima vjerujem 1000% i iz najblizeg roda i okoline.
Ko neće i prica..šta već prica... ne marim. OK! Sloboda, ne znam kakva, ali neka bude. Sve je prilično nakaradno, pa neka i to. Međutim, želim znati ko se nije vakcinisao da bih imala distancu sa takvima. Nemam problema da im je to izbor, ali i moj je i pravo da ih držim na odstojanju. Međutim, NEEE. Oni bi da je to privatni izbor i tajna, ali da su integrisani.
DSQ1964
06. октобар 2021. у 15.27
U mom okruženju i krugu poznanika, internacionalno gledajući, 40% je vakcinisano, 60% ne. Većina ne putuje ili vrlo slabo, samo za vreme godisnjih odmora. Ja da ne putujem bio bih sigurno među ovih 60%.

Što se tiče Australijan Opena i eventualnog zahteva za 2 vakcine postoji tu dosta neraspravljenih stvari, na primer ovi koji su se vakcinisali odmah kao Antoligija već su napunili 6 meseci i trebali bi da roknu i treću „booster” vakcinu. Šta ako se Nole vakciniso pre US Opena, za Australiju ta vakcina već nema nekog naročitog efekta, odnosno broj antitela je na nivou kao da i nije primio vakcinu. Ako je verovati struci. Šta onda u tom slučaju. Jel će se gledati datum vakcinacije ili ne?
I šta je sa tabletam protiv Covida o kojima u najveće govore na svim vestima? Možda će izaci do AU Opena, može onda Nole reci ja sam je proguto i ko će to onda kontrolisati i izdavati Covid pasoše?
Ludost i konfuzija kao i od početka plandemije.
intrigue
06. октобар 2021. у 15.36
Не знам како си ти разумео ово што је написла Антологија ...мене што се тиче ја сам то сватио као „могу да ми приђу само вакцинисани” .
то би значило да смо ти и ја ок .
е сад , пошто си ти примио кинеза , а она и ја Фајзер ...јасно је ко дан ко ту има више право да приђе . :))

пс.
а што се тиче ваксера и антиваксера . искрено , и једни и други појма немају шта се ту стварно дешава .
и једни и други кад их слушаш или читаш поентирају .
јебем ли га , можда је најбоље као ти и ја , морам да путјем , примио сам вакцину...и сад ко га јебе , сам пао сам се убио .
DSQ1964
06. октобар 2021. у 17.43
Haha, ta Fajzerka ko da je obogaćena Viagrom, zar nije to ista firma?
Mene žena iz Azija grdila sto nisam uzo Fajzer, njoj prvu dozu dali Kinesku, drugu Astra Zeneka, daj šta daš, odnosno šta ima. Tamo je Fazjzer stvar prestiža, samo za odabrane. Ma reko, ti li će mi kažeš koju ću da primim?

S’ obzirom da sam primio vakcinu i to obe doze osvedočeni sam pro vaxer ali mišljenja sam da nas ona štiti od bilo čega ko i ono izuvanje cipela pre ulaska u avion od bombe u njemu. Više psihološki nego stvarno neki koristan efekat. Da se masa malo smiri. Ali dobro, šta im možeš….
antologia
(svakog dana...)
07. октобар 2021. у 02.24
Nisam birala, fajzer je bio jedini na meniju. Astra-Z su prvu ukinuli Skandinavci, s razlogom ili ne- nemam pojma. Još se trenutno djeli i Moderna. Tu je dobila moja cerka, jednu dozu, posto je prelezala Coronu.
i ona putuje i mlati po kontinentima, sve vrijeme, kao i DQ ili tako nekako. Naravno, svak svojim poslom i naumima:)
Meni u Srbiji nisu priznali vakcinu iz Norveske, pa sam se morala testirati po skupe pare i tako nekoliko puta.
I 15/10 ću za Bgd, ali iz Sarajeva, pa nemam poima kako da se preporucim na granici, a ni ovima ovdje:)
Dosla jesen!
antologia
(svakog dana...)
07. октобар 2021. у 02.33
Pardon, DSQ- da ne bude komentara.
I da se razumijemo, nemam ja nikakvih politickih stavova o vakcini. U ovom haosu, rezonovala sam da može biti korisnije. Znam sve o pronalasku vakcine, jednom od najrevolucionarnijih i najkorisnijih pronalazaka za
covjecanstvo. Onaj sto je otkrio Polio je testirao svoga sina jedinca.
Uz sve zavjere i „Igre” ja uglavnom vjerujem u nauku i njene pobude.
Ne pravim se da znam i razumijem sve, a tek da nekom drugom pojasnjavam, objašnjavam i ubjedjujem. To je razlika. Moja odluka za vakcinu je bila licna i po toj nekoj logici. Neka neko drugi, ko moguće zna i bolje, izbjegne vakcinu, samo neka mi ne prica o tome i neka me ne ubjedjuje, a
ako može, neka se drzi i podalje:) A mogu i ja:))
DSQ1964
07. октобар 2021. у 05.26
Eh vi Skandinavci, zato sam ja pobegao odatle glavom bez obzira😅
Pre nekoliko dana, ako nema već i dve nedelje Švedjani su ukinuli svoje mere, koje nisu ni imali u poredjenju sa ostalima, u svakom slučaju povodom toga pojavio se text koji dosta govori: „Finally the terrible 2 meters distance is over, now Scandinavians can go back to the usual 5 meters distance.”

U Srbiji grljenje i ljubljenje po starom, ne može ovde drugačije. Znam i neke koji su se sasrali pa ne izlaze iz kuće ali da se vakcinišu neće.

Inače naravno, svako ima pravo na svoje razmišljanje i odluke. Ja zaista nisam protiv vakcina i još manje protiv „savremene” medicine ali način kako je tekla cela ova plandemija i sve nebuloze oko nje ne ostavljaju mi baš mnogo prostora da ne razumem ove koji neće da se vakcinišu.

p.s. Antologija, koliko ja znam, a ušo sam u Srbiju tamo jednom početkom juna i opet pre tačno mesec dana, za ulazak treba samo Antigen test. Mislim to je ono najmanje što traže. U junu sam se žurio pa nisam našo Antigen, samo PCR koji sam platio $120 i sa njim ušao( i Švedskim pasošem), dok sada početkom septembra sam našao u Čikagu kliniku koja radi antigen testove, i ništa i ne naplacuju za to, i sa tim ušao u Srbiju. Pa i to baš nisu bili nešto zainteresovani da gledaju, onaj prvi PCR mi je ova naša pogledala naopačke i vratila mi ga😀.
Po mom iskustvu mnogo su rigorozniji službenici na raznim check in-ovima aviona.
intrigue
07. октобар 2021. у 12.12
Неважно је да ли си вакцинисан или не да би ушао у Србију . (тако је било пре пар месеци) Кад улазиш мораш да имаш ПСР тест или што Гене каже
Антиген тест . Да би из Србије ушао у БиХ потребан ти је Антиген тест .
Разлика између ПСР теста и Антиген теста је у цени , Антиген тест је много јефтинији . Постоји још нешто , нпр. ако је прошло 2 недеље од примања 2 вакцине , из Србије у БИХ можеш да уђеш без било каквог теста , али да имаш доказ о ревакцинацији ...
Кад се враћаш назад , у мом случају Канада , потребан је доказ о вакцинацији , али и ПСР тест који није старији од 2 дана . И , што је интересантно и о чему се мора водити рачуна да не би имао проблема на уласку у Канаду ...све мора да буде на апликацији , на телефону.

А што се тиче Шведске и подизања мера ...
Шведска и Норвешка нпр. неће у наредних 10 година неће на једном месту окупити више људи колико се окиупило у Србији за 6 месеци ...и то све без маске и дистанце .
Концерти , прославе разних врста , славе , свадбе , спортска дешавања, па и сахране...
Ту вам лежи о одговор откуда толико заражених у Србији .
Гледам бре Тв и у по фрке певач Ацо Пејовић каже „Уморан сам , идем на одмор ...овог лета сам имао 60 концерата и наступа” ?
Замислите колико певача има у Србији и колико је концерата одржано овог лета ?
mraka23
(Igrac)
07. октобар 2021. у 14.57
Sve sam skontao.
Dakle ne mogu dobiti treću dozu, a da nisam dobio prve dvije.
mraka23
(Igrac)
07. октобар 2021. у 15.19
Majke ti Intrigo mi reci kako to antivakseri poentiraju.
Ja samo vidim da konstantno promasuju temu. Povezuju nepovezivo.
Ja sam siguran da je virus u najmanju ruku potpomognut iz laboratorije.
Siguran sam da ga odredjene strane koriste nemilosrdno za svoje interese. Ali kakve to veze ima sa realnoscu da je virus tu, da je opasan i jedini način da stane je da se svi vakcinisemo.
!00 % od antivaksera najvecu korist imaju trenutno kompanije koje proizvode vakcine. Do sada je dato 6.41 milijarde vakcina, a mnogo vise je odkupljeno od strane država X 40 do 80 evra komad. Od sada pa godinama ispred nas ćemo svake godine primati 1-2 vakcine godisnje i tako će biti sve dok virus potpuno ne stane. Najmanja zarada od vakcina bi bila kada bi se svi odmah vakcinisali i ivirus bi izumro.
Ovako trcimo u krug i trcacemo ko zna koliko godina.
Pošto nisam naivan da mislim da se bilo šta slučajno desava siguran sam da farmaceutska industrija ulaze veliku lovu u antivaksere tj ulazu u svoju buducnost. A glupi antivakseri ne kapiraju da svoju neodgovornost ne samo da će placati svojim zivotima i zdravljem, kao i njihovi najblizi nego da cine najvecu moguću uslugu upravo onima protiv kojih se bore.
intrigue
07. октобар 2021. у 16.07
Е јебга , сад ја да ти набрајам кад , како и на који начин антиваксери поентирају ...све зависи од тебе , од тога како размкишљаш и да ли си спреман да прихватиш одређене аргументе .
Мене што се тиче , ја сам се вакцинисао ...али , спреман сам и без проблема прихватам валидне , логичне и резонске антиваксерске аргументе , нарочито ако долазе од озбиљних ауторитета .
Да ли их има , па има их , могу се пронаћи ...опет кажем , од тебе зависи да ли си спеман да их прихватиш .
Има на интернету колико оћеш информација, изабери оне за које мислиш да имају смисла .
Нпр. ја ти улазим у ситна цревца и кад приметим мале ствари код говорника и то ме попишмани , тај се за мене самодисквлификује и не интересује ме шта има да каже .

Једна од ствари које ме нервирају су агресивно инсистирање или убеђивање људи да би требали , морали , да ураде ово или оно .
Лични избор да ли ћеш у свој организам убризгати вакцину , нећеш , сасвим ок .
Али је и лични избор то што си у свој оргнизам убризгао или ћеш убризгати оно што желиш .
Ко је ту глуп , а ко паметан , то ће показати време ...а последице личног избора у датом тренутку ће поднети свак за себе .

stef
(zgubidan)
07. октобар 2021. у 16.43
ja kad vidim koliko ljudi pusi, pije, hrani se nezdravo, mislim se odkud je vakcina toliko važna. U Srbiji zagadjena voda, vazduh, svasta nešto, ali vakcina se ne prima kao da je otrov i ubija na mestu.

Sve je to manje važno. Možda je efikasna manje ili vise, možda je i stetna za ponekog ali nije ni blizu steti od cigareta, ili gojaznosti. Za te stvari znamo zasigurno da su smrtonosne.
DSQ1964
07. октобар 2021. у 18.42
Ima tu istine. Veliki broj ovih koje znam u Srbiji, koji ni za živu glavu neće da se vakcinisu jer misle da su vakcine prevara da se ljudi razbole a ne da im se pomogne, e veliki broj tih se razbija od alkohola i cigareta. Ugušiše me skroz, dišem na škrge ovde.
mraka23
(Igrac)
07. октобар 2021. у 19.55
Ogroman broj ljudi se pokajao sto nije primio vakcinu, a ne znam nijednog koji primio pa se pokajao. Sin mi radi u bolnici u Kanadi i poslao mi je interni provincijski info o ljudima koji su u bolnici od kovida. Dakle informacija nije javna, propagandisticka, politicka...
To je jasno vakcina radi fenomenalno i ne 100% ali blizu.
U bolnici i na mukama su 92% nevakcinisani. 8% vakcinisanih su ljudi koji ozbiljno pate od drugih bolesti ili su veoma stari. A 70% ljudi u provinciji je potpuno vakcinisano i oni kreiraju 7% ozbiljno bolesnih.
Sva ljudska prava su limitirana kada dovode u opasnost druge ljude.
Imam li pravo bacati bombe, raketirati gradove, pucati iz automatske ili bilo koje puske po gradu. Pa odgovor je jasan.
Pa zašto onda neko ima pravo da siri virus i tako ubija ljude.
Lijek postoji, a neki se kao nasli pametni pa se pitaju šta je unutra ili prkose.
Svi antivakseri koje ja lično znam su neozbiljni, neodgovorni, nedovoljno obrazovani i informisani, seronje, glupi itd. Sve ovo zajedno ili nešto od ovoga. Ni jedan jedini validan argument ne daju.
Naprosto budale bili i ostali. Samo ih je vakcina još vise izlozila.

Intrigo rekao si da antivakseri poentiraju pa mi učini uslugu i edukuj me. Kako poentiraju? Slusam ih danima i ništa smisleno ne kažu, a kamo li da poentiraju.
intrigue
07. октобар 2021. у 21.15
Да те едукујем ? Е јебига , канда сам ја сад па неки професор , ти школарац .
Ено ти старог јарана Герија на Политици , лепо ишчиташ шта човек пише и едукујеш се . :)

Бесаво би било да сад ти и ја овде диванимо о антиваксерима , а обојица се вакцинисали .

Зато , код јарана Герија на часове . :))

Realista
(programer)
07. октобар 2021. у 22.57
Ja sam uzeo modernu (2 vakcine), ali mi se cine da Nole neće da se vakcinise ni za zivu glavu. Morace Vucic da garantuje da se Nole vakcinisao, inače ništa od tenisa.
antologia
(svakog dana...)
08. октобар 2021. у 03.41
Ni meni nije niko ništa tražio u samoj Srbiji, ali sve pomenute testove sam pokazala(uslov!!!) u Oslu na aerodromu kod cekiranja, inače me ne bi pustili da udjem u avion. Prije polaska, to su bile informacije iz srpske Ambasade u Oslu. Iz Srbije u Bih sam ulazila kolima i gledali su samo pasos.
Istina je da se pravila stalno mijenjaju. pitacu ponovo pred polazak.
Mexico1
(Trust_Nobody)
08. октобар 2021. у 08.26
Ko god je primio vakcine valjda nema razloga da se plasi od onih koji nisu vakcinisani zar ne 🤣🤣🤣
Nisam primio niti želim , zovite me kako hocete.
100% ubeđen da je ni Nole nije primio niti želi 💪🏻💪🏻💪🏻
DSQ1964
08. октобар 2021. у 10.16
Iskreno ne razumem baš drugove pro vaxere u koje i sam spadam s’ obzirom da sam se vakciniso. Da jurimo sa gomnjive motke ove koji se nisu vakcinisali a da ne pipamo na primer pušaće? A znamo da više ljudi godisnje umre od cigareta i od indirektnog udisanja dima nego li od Covida? I ima još dosta takvih primera.
Kako god bili nesložni moramo da se složimo u jednom i ko to ne vidi mislim da je stvarno idiot: od početka nas sve prave budalama, i nas pro i one anti. proglašena je pandemija kada je nije bilo i postepeno ali sigurno su ljudima širom planete uskraćene i ono malo slobode kojih nisu ni imali preterano. Od početka se juri komarac, što mislim da se može nazvati virus koji ubija populaciju 0,?%(uglavnom je ispod nule i to kad vakcina nije bilo) bombama od 100 kila. Većini totalitarnih režima, bili oni „demokratski” ili ne to skroz odgovara, neki polu status quo se produžuje u nedogled itd. Mislim da bi svi trebali oko toga da se sloźimo i u takvoj jednoj inače zategnutoj situaciji ja ne bih baš voleo da mi neki baja, grupa, pa ni država naređuje šta ću, ili neću da radim.
Očigledno je da ovi pro mnogo veruju autoritetima. Prvo im kažu vakcinišite se, to će vas potpuno zaštiti od korone, i oni im veruju i vakcinišu se. Onda im kažu, ne, ne neće vas potpuno zaštiti, zarazićete se ali nećete umreti, i oni im veruju. Lažu ih non stop i oni im i dalje veruju jer koga drugog da slušaju, neće valjda diskutante sa Serbian Cafea?
Anti vaxeri im pa ništa ne veruju, više veruju nekim budaletinama sa Youtubeta nego dr. Konju i kako im zameriti?

Ja kao vakcinisani vaxer zaista želim da štitim slobodu izbora anti vaxera i uz vas sam braćo Covid-ari, PREKO VODE DO SLOBODE!!
Mexico1
(Trust_Nobody)
08. октобар 2021. у 10.29
U izraelu 80% stanovnistva vakcinisano i imaju najvecu stopu zarazenosti i smrtnosti , ali to niko ne objavljuje 🙄
Ima besmislenih primera kol’ko hoćeš….Sad covek radi construction i padne sa zgrade , a napisu posledica corone 😅
DSQ1964
08. октобар 2021. у 12.22
Pa ako je pao sa zgrade a testirali ga i imao Covid naravno da je umro od posledica Covida. Da ga nije imao verovatno ne bi pao sa zgrade🤪
mraka23
(Igrac)
08. октобар 2021. у 13.21
Mexico
U izraelu je vakcinisano sa dvije vakcine 64.5% ljudi. Imaju 9.3 mil. ljudi. Znaci vise od 3.3 miliona nije potpuno vakcinisano.
Juče su imali 2379 novozarazenih a umrlo ih je 20.

Dakle, prvo i osnovno važno je koristiti tacne podatke.
A kao drugo kada imaš tacne podatke šta ovdje ima neobično i kakve tu vise veze ima bilo šta sa vakcinisanim jer im je 98 posto ljudi u bolnici i 92 zarazenih nevakcinisano.
DSQ1964
08. октобар 2021. у 13.32
https://www.instagram.com/p/CUw7N3qoXvY/?utm_medium=copy_link

Evo ga „game changer”, ako im je verovati. Ko im veruje nek digne 2 prata.
DSQ1964
08. октобар 2021. у 14.18
Prsta!

https://www.novosti.rs/sport/tenis/1043247/tenis-najnovije-vesti-nik-kirjos-devojka-uhvatila-vara-policija-int ervenisala-rita-ora

U međuvremenu Nik yebo shiptarku, e bas su se nasli. sto bi moja keva rekla, majke radjaju Bog sastavlja.
antologia
(svakog dana...)
08. октобар 2021. у 14.58
Krivo sam protumacena:) Ne branim ja licni izbor u bilo cemu. Situacija je da kod nas, tj u Srbiji niko nije agitovao za vakcinu, ali su zato razni, u ime „slobode”, radili na anti raspoloženju. Tako danas zemlja sa najviše vakcina i prva u svijetu, napravi idiotski pripust.
U Norveskoj, u tisini, sklanjaju nevakcinisane zdravstvene radnije koji pruzaju otpor. Ne moras, ali se onda smakni sa tog mjesta i ne dolazi obzir da imaš kontakt sa pacijentima.

Ali, OK. O ovom pišem samo zato što je neko pitao i tako.
U principu me nije mnogo briga. Pazim se i živim kao i do sada:)
Narod jeste navucen, ali su reakcije pogresne i bijes usmjeren u pogresnom pravcu.
intrigue
08. октобар 2021. у 15.07
А шта кажеш , у Србији није нико агитово за вакцину (вакцинисање) ?
Хаха .
Агитивали су и ови за вакцинисање и они за невакцинисање .

По мени , истина је то да су , бар овде на Сербиан цафеу, антиваксери дупло активнији и агресивнији од ваксера .

Понављам , ја да сам на власти лепо би прогласио ванредно стање , па онда ратно ...
А ратни војни распоред др. Алечковић и др. Несторовићу би прве недеље била цовид амбуланта , а после правац цовид болница Батајница .
И то да им се забрани ношење маске и оних одела .
Ако одбијају , мурија , шта друго !? :)))
antologia
(svakog dana...)
08. октобар 2021. у 15.10
Hvala ti DSQ za super trac. E, da sam još vidjela tu sliku sa Orom.
Dobro kaže tvoja mama: nasla krpa zakrpu:))
Zabrinula sam se već za Frangi. Otkada je nema, pa nema??? Nema ni prica sa instagrama, kuloarskih. Ništa pikantno:)

antologia
(svakog dana...)
08. октобар 2021. у 15.35
I Indijan Vels je u toku. Kao da se ništa ne desava.
Ne mogu da uhvatim neki mec.
Kecmanovic je već zavrsio na startu. Igrao sa Papyrinom iz AU, Djere takođe, od duplo losijeg Amera; Krajinovic i Lajovic još nisu na rasporedu.

Inače, Medo i Cici su na vrhu i zacelju, a tu su još Sapovalov, Rubljev,
Dimitrov, Nisikori, Rud...
DSQ1964
08. октобар 2021. у 16.45
Ja u Srbiji imam neku antenicu koja vata samo ove režimske kanale, 3 komada RTS, Happy, Pink, Prva, B92 i to je valjda to. Primećujem na njima da je baš jaka kampanja za vakcinaciju, baš su ono pritisli. Ni Marić više ne zove Nestorovića nego i on se kune u Kinesku vakcinu, kaže da je nije primio ne bi preziveo Covid nikako jer on ima vazdan neke boljke. Anti vaxere možeš da gledaš samo na Youtubetu, na režimskoj televiziji ih apsolutno nema, strogo provaxeri.

Frangi je u Australiji, ja da sam tamo puko bih psihički totalno, koji je to totalitarni sistem, da im Severno Korejanci pozavide. nadajmo se da je ona i svi ostali tamo ok i da odoljevaju.
antologia
(svakog dana...)
08. октобар 2021. у 17.33
To sam sasvim zanemarila. Australija. Bog ti dao, Frangi, tifran i ostalima- znanim i ne znam. Sto prije da se javite, ne čekajte novembar u Torinu🌿🙌
B92 režimski!? A i sve sto di nabrojao?
A ko nije. Ta N govna sa CNN stavovima i promocijom, stranci posjednici…
Ne znam šta se zove kvalitetna Tv i zašto je neko režimski, a neko me?
O kom rezimu pričamo? Mislim da se sano o tome radi.
Ja na yut. gledam K1, pored ostalog.
A RTS ima svjetski kulturni dnevnik. 🎻🤷‍♀️
intrigue
08. октобар 2021. у 17.36
Забранили су им да користе комп. и интернет ...они који нису вакцинисани
не могу ни од куће да „раде” . :))
DSQ1964
08. октобар 2021. у 17.56
Ma najvažnije je da je dzabe a da li je režimska iili opziciona meni nema baš mnogo veze. S obzirom da se na kanalima koje sam naveo dosta pozitivno, reko bih pre pozitivno izjasnjavaju o Vučiću i njegovim podvizima a podyebavaju Djilasa i te bliske njemu, ako su oni uopste opozicija, ja kao laik mogo bih da zaključim da su ovi kanali prilično pro režimski. Mislim, nemam ništa protiv, ko sto rekoh dzabe su, to je najvažnije, nego samo primećujem.
Misionar
(Посрбљујем отпа�)
08. октобар 2021. у 20.35
Нисам за вакцинацију, ако будем сатјеран у ћошак, узећу Синофарм, класична вакцина. Да ми петљају по РНК не дам. Дјецу не дам. Биће и губљења година на факсу али не дам! Има ту нас неколико, професор Нестор, онај нобеловац француз, моја сестра доктор и још пар милиона нас који се не дамо.
Антологија, да будем искрен ти си ми увијек била драга. Не што си Милева Марић, него онако али овај коментар ти је стварно на нивоу ваксер фашисте. Вакцинисала си се брате, што се бојиш када си вакцинисана или би вољеала да сви имамо исти ризик, да нам страда срчани мишић или да фасујемо неки тромб.
Е мој буразеру, шта ће бити ако ти послије тог Фајзера никне још један пар ногу? Ко ћи ти накуповати ципела, јадан не био, још тај број, кладим се да носиш 46...
Иначе, путујем ускоро у Србију.
intrigue
08. октобар 2021. у 21.31
За мало , 47 . :)) Контам , можда ми никне нова , већа , чундара , време је да се и то обнови , остарило се .:))
Већ нас видим овде у БЦ , са 3 ноге , 4 руке , са сурлом и ушима као код слона .
:)
Оће ли те пустит да се вратиш без вакцине или се не мислиш враћат ?
Шта знаш шта овима може да падне на памет . :))

Кад се будеш враћао обавезно натакари апликацију на фонтеле ...иначе би те могли озбиљно зајебават .

пс.
него , пусти ти све то , Спилбегра и Оливуд , послушај ме , тамо кад будеш избегавај затворен простор , свадбе и сахране ...недај бабама , теткама , ујнама и комшиницама да те љубе , бале .
што је сигурно сигурно .

увек сам мрзио те сахране , а Бога ми и свадбе ...никад нећу заборавит , колико ме је само тих баба , тетака и ујни пољубило да ми честитају или да ми изајве саучешће , пи ! :))
Realista
(programer)
09. октобар 2021. у 08.21
Misionar je udaren mokrom carapom. Vakcina ti daje samo antitela da se odbranish koliko toliko od Korone.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 15.55
Antologija vakser fasista?? :))
A ja se cudim kako je umjerena i zašto se trudi da se se ne zamjeri antivakserima. Svi normalni ljudi u stvari moraju biti veoma zustri prema antivakserskim idiotima jer nam oni diktiraju zivot. Oni su u bolnicama, oni sire zarazu, zbog njih imamo restrikcije, oni nam ne dozvoljavaju da živimo slobodan i normalan zivot, oni kostaju zivota bolesne i stare ljude koji nemaju pristupa bolnicama i operacijama, oni kostaju države ogroman novac koji bi se mogao upotri...iti mnogo bolje, zbog njih kompanije gube ogroman novac, a samim tim svi mi itd.
Sve dok se nevakcinisu ili umru ovo će trajati.
Ne razumijem vlade svih zemalja kako su tolerantni prema tako neodgovornim ljudima. Moraju im uvesti sistem da potpisu ugovor ako neće vakcinu, da sami snose troskove lijecenja ili se ne pojavljuju u bolnicama, Da ako zaraze nekoga snose krivicnu odgovornost za ubistvo u pokusaju. Ako neko umre da idu u zatvor za ubistvo. Tako je bilo i sa sidom. Države su promjenile zakone da bi mogle sankcionisati kretene koji su zarazili mnoge i kostali ih muke i zivota. Plus zarazeni i njihove porodice su mogli da ih tuze za naknadu stete. Sa zivotima i zdravljem ljudi nema zezanja.
Zayebi zenevsku deklaraciju.

Mexico1
(Trust_Nobody)
09. октобар 2021. у 16.36
Meni i dalje nije jasno zašto se vakcinisani boje nevakcinisanih , a pogotovo oni koji su primili i vise od dve vakcine 🤣🤣🤣
Da li iko sledi logiku ili samo slusa Dr. mr. pr. Konja 😅
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 16.46
Pa zato što su odgovorni ljudi. Ne žele da reskiraju da dobiju virus, a još vise da ne prenesu nekome ko nije vakcinisan. Doktori kažu da su obadvije varijante bezopasne jer se prenosi malo virusa. Ali ipak zelja da neriskiras ništa preovladjuje.
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. октобар 2021. у 16.58
Јесте, Мрака, баш тако. Увијек си нам најпоузданије информације доносио.
Пјур сајенс.
Ови из CDCa, јест да они и ведре и облаче са тим боцкама, изгледа нешто посефили. Читам овдје:
>> The CDC has released a study backing up its decision to recommend indoor masking for both vaccinated and unvaccinated Americans. The study examined one outbreak and found three-quarters of people testing positive were vaccinated.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) revised its masking guidelines on Tuesday, urging all Americans in areas with high Covid-19 transmission to mask up when indoors, regardless of vaccination status. Mask mandates in companies, government departments, and certain local jurisdictions followed, as CDC Director Rochelle Walensky insisted the decision was made on the back of fresh scientific evidence.

The CDC released that evidence on Friday. In a study of 469 cases of Covid-19 that broke out in the resort town of Cape Cod, Massachusetts, earlier this month, 74% occurred in „fully vaccinated persons.” Four out of five patients hospitalized were fully vaccinated, and on average the inoculated had completed their two rounds of doses only 86 days before infection.<<

Они ово написали, но ја држим да се ту ради о невакцинисаним, ђе ће заштићени, још удуплано, нешто добити?

P.S. Она слика из Централ Парка гдје Ноле са својим партнером жури на наступ све показује. Имам и информацје из прве руке. Наиме, Сајмон и Гарфанкл су требали наступити, али се није могло остварити, па су Ноле и његов пријатељ, који се виде како носају гитаре по Централ Парку, ускочили у посљедњи моменат. А ту без вакцине није могло, и још кажу да је Нолету главни мотив да се вакцинише био Мелбурн. Примио вакцину у Чајна Тауну...овдје бих вас могао слагати, нисм сигуран је ли ЧТ онај око Канал Стрита или у Флашингу. Иначе све остало се слаже.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 17.10
Link please
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 17.24
Dr. Nesterovic kojeg inače gotivim u nekoj emisiji iznese tonu podataka o Kovidu i vakcini.
Navede i gdje je to nasao. Ja odem tamo i nađemsve informacije koje je iznio jedino sto svi brojevi i informacije su potpuno drugaciji od onoga sto je rekao. Dakle statistka koja tamo piše potpuno opovrgava njegu tezu koju je branio sa tim info.

Geri majke mi kada tebe čitam tako često mi je veoma teško u tvojoj ironiji i sarkazmu skapirati šta zapravo hoćeš da kažeš.
Cesto mislim da i tebi nije jasno.

Ne kontam šta si htio reci sa ovim slučajem ili nekoliko njih.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 18.07
Geri jel' ti mene zayebavas. Ništa ti neću ruzno reci ali si me bas negativno iznenadio. Mislio sam da si ozbiljan covjek.
Poslao si mi 8 linkova od iste stvari koje prenosi vijest sa RT, a ovi ko zna odakle. Sama vijest i informacija veze sa mozgom nema niti pokazuje ama bas bilo šta i sve da je tacna. Ja često gledam RT i oni su dio propagandnog rata. Logicno.
IQ i obrazovanje je presudno da iz obilja informacija izvadis relevantan info koji ti pomaze da razumijes svijet u kojem živis, da bi ti to opet pomoglo u svakodnevnom zivotu, donosenju odluka itd.

Ovo sto si nakacio je katastrofa. Na kakve gluposti gubis vrijeme majko moja.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 18.10
Zaboravih reci.
Svih 8 linkova sa nekakvih blogova, smijesnih kao informativnih lokacija...
DSQ1964
09. октобар 2021. у 18.27
Mraka, izvini a ko nije deo propagandnog rata? CNN, ABC, CBS, FOX? Znaš ti neku neutralnu novinsku agenciju koja ne ide ni po babi a ni po strikanima?
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. октобар 2021. у 18.34
mraka23(Igrac)09. oktobar 2021. u 17.10

Link please
===========================
Тебе никако задовољити.
Колико видим мораће се ту још убадати
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. октобар 2021. у 19.15
Фина пјесмица од човјека који је осјетио посљедице заштите.
Ерик Клептон
„Ово мора стати”:
https://youtu.be/dNt4NIQ7FTA
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. октобар 2021. у 19.25
Ни овај није за бацити. Опустимо се уз музику, нека корона једе говна.
Sir George Ivan Morrison
https://youtu.be/uUeuhM-NSjU
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 20.07
1964
Iskreno ne znam nikoga kome je do istine. One koje si naveo su još mnogo gori. Pravi fasisti.
Ali to ne znači da ćeš uzeti kao cinjenicu kada CNN ili bilo ko drugi neku glupost objavi i prenosti drugima kao dokaz jer je onako kako bi ti volio. A to je ono sto je Geri uradio.
U interesu je rusa i RT da se isti broj ljudi primi na antivaksersku ideju koliko se primilo i rusa. Jer ne smije stati u US virus prije nego u Rusiji jer je to prednost u svakom smislu. Jedini način za to je da se podrže antivakseri.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 20.10
CNN ili bilo ko drugi ima potpuno drugacije vijesti i vrstu informacija u razlicitim djelovima svijeta. Ne zbog lokalnih sadrzaja nego geostrategije.
mraka23
(Igrac)
09. октобар 2021. у 20.30
Najviše vakcinisan na svijetu imaju portugalci 86%. U jednom momentu proljetos su imali 16.5 hilj. novozarazenih dnevno i preko 300 mrtvih.
Sada sa vakcinom imaju 600 i 7. Ali brojevi padaju velikom brzinom.
Da li neki antivakser ima mogućnost da procesuje tako prostu informaciju šta je napravilo razliku?

Portugal je izgubio dvije turisticke sezone. A to im je najveca industrijska grana. Da nije EU već bi bankrotirali. Ultimativno ne smiju izgubiti treću.

https://www.danas.rs/svet/portugal-kao-primer-u-borbi-protiv-korone/
Misionar
(Посрбљујем отпа�)
10. октобар 2021. у 10.11
Мрачни су ови фашисти, Реално Мрачни. Али одговорни граждани.
Јес вала Интрига, проблем са бабама што се оне, мучене, љубе у уста...
Свадбе немам у плану, не дај Боже сахрана!
Радим са стоком, највише волим кад се говеда погубе, нема их годинама и онда се одједном појаве, како је то избило, како је презимило, преживјело...
antologia
(svakog dana...)
10. октобар 2021. у 12.12
strasna je riječ fasizam i zaista olako upotri...ljena. A pitam se ko to radi? Ko je prvi vaskrsao taj izraz i stil: Napad je najbolja odbrana!
Zna se! Zato ja i kažem da angazman oko vakcina i vakcinisaja nije bio
agresivan, govorilo se, ali bez pritiska i tek kada su vakcine stigle.
Nestorovic i sledbenici su od treceg dana price o Kovidu poceli da pjene i bljuju vatru zbog mjera, navodno izmišljene opasnosti itd
antologia
(svakog dana...)
10. октобар 2021. у 12.14
Na IW je KRajinovic jedini prosau u naredno kolo. Lajovic tropa.
intrigue
10. октобар 2021. у 13.50
Мој буразерЕ , мораш се ти добро организоват , израчунат и прерачунат .
Ако мислиш за Србију онда то потерај мало , ови само што нису ударили тарабу невакцинисаним да уђу у авион и изађу из Канаде .
Замисли како ће бити кад се будеш враћо ?
Тешко да ћеш моћи назад са Кинезом , не признају ови ту вакцину .(као да ја не би примио кинеза )
Не знам шта си планирао , ако си одлучио да останеш у Србији или РС , онда је ок .
Чуо сам да су одавде где сам ја неки наши људи , антиваксери , запалили за Србију (ваљда док се све ово не смири мало ...овде не могу функционисати без вакцине , а неће да је приме) .

Само , ако си одлучио да се вратиш или да останеш „доле” , требао би да се припазиш , то ти је мој савет .
Из личног искуства .
stef
(zgubidan)
10. октобар 2021. у 14.27
Kad je dositej obradović doneo krompir u srbiju I crkva I svi redom su govorili da je to djavolja stvar. Trebalo vlastima 30 godina da nagovore narod I na kraju su sreski kapetani batinama naterali narod da ga gaje. Ima nešto u narodu da se protivi autoritetu ( I ne samo u srbiji)
Bez obzira koliko im argumenata navodiš.. priča je napravljena kao da su se sve svetske vlade uortačile da nas unište vakcinom. I rusi I kinezi I japanci I amerikanci I kubanci sve famaceutske kuće.. da nas čipuju, pokradu, porobe I unište nam zdravlje. I neprijatelji se ujediniše samo da nam napakoste.
Logike nema, vakcine postoje sto godina od ove pošasti se valcinisalo dve milijarde ljudi I nema ozbiljnih posledica , sve su bolnice pune bolesnih I nevakcinisanih I svi imate ponekog ko se razboleo a neki su I umrli.. I opet..
Ja ne razumem ali vidim da se argumentima ne može dokazati.
Tako da.. nek vam je svima sa srećom, pa će proći.
Koga zadesi jbg.
Misionar
(Посрбљујем отпа�)
10. октобар 2021. у 16.26
Буразеру, хвала на добронамјерним савјетима. Идем за дан, два; враћам се у Нов. Не могу овдје о детаљима плана путовања, боравка и повратка. Радићу нешто и на плану повратка али се враћам. У карантин ћу, гарант!
Драго ми је што се овај Мрак појавио, више се свијетлост цијени!
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. октобар 2021. у 17.45
„Logike nema, vakcine postoje sto godina”
Вакцине постоје, али ово чиме боду сада није вакцина. Базирано на проналаску за који проналазач тврди, а власти му забрањују приступ медијима, да се ни под којим условима не би смјело убризгавати у људе. Било је покушаја да се средство адаптира, пробе на животињама су катастрофално завршиле, а ово је тестирање на људима без и једног претходног теста.

„od ove pošasti se valcinisalo dve milijarde ljudi I nema ozbiljnih posledica”
Посљедица има, показују се баш онакве какве су стручњаци са друге стране, они који и сада дјелују у илегали предвидили.

„sve su bolnice pune bolesnih I nevakcinisanih I svi imate ponekog ko se razboleo a neki su I umrli.. I opet..”
Оболијевају и вакцинисани и невакцинисани, израелски експеримент је доживио фијаско, а у Америци су редовни тестови обсвезни за све, пошто се показало да и једни и други и оболијевају и преносе заразу.

„Ja ne razumem ali vidim da se argumentima ne može dokazati.”
Очигледно да не разумијеш, а тиме не можеш ни имати аргументе.

И они који траже јавну аргументовану дискусију гдје би се народ мало боље упознао са стварним стањем су баш они који су против убадања и ушприцавања генетски модификованих објеката у људско тијело. Али неко се боји њихових свједочења, неко се плаши јавног, отвореног дијалога.
Једни би да јавно експонирају своје незнање, а експерти се плаше да их својим знањем избаце из игре и јавно демонстрирају колико су брижни, добронамјерни и поевно стручни.
И не знам што би ме након свега подмићивали да се убодем? Шта ти мислиш, Стефо?
DSQ1964
10. октобар 2021. у 18.29
Pa ono jeste, ne bih ja svet delio na vaxere i anti vaxere nego na one koji veruju autoritetima i onima koji im bas ništa ne veruju i onda na osnovu toga jedni ili drugi i donose svoje odluke. Ja spadam u onu grupu koja politicarima i kontrolisanim medijima (a koji nisu?) ne veruje ništa i generalno volim da radim dosta suprotno od onoga što se trazi kao neki normativ u drustvu. U okvirima zakona, naravno ali rado i na ivici pa i van zakona, samo da me ne uhvate. Na primer nosenje maski smatram da je od tezih budalastina koje je ljudski um mogao da smisli ali jbga, nosim je, šta ću? Ako idem u prodavnicu da kupim 'leba i oni ne dozvoljavaju ulazak bez maske stavim je i u njoj mumlam ebem vam mater glupu, ovce jedne itd...ali je nosim.
Ono sto je evidentno je da se od početka plandemije maksimalno manipulise ciframa, u oba smera i oko svega kada je Covid u pitanju. RT-u odgovara da u Americi ima sto manje vakcinisanih ali i Danasu, kao opozicionom listu odgovara da predstavi Vucicevu Srbiju kao neuspeli projekat kada je zaustavljanje Covida u pitanju.

Mislim, sada bi trebalo već da je jasno, čak i Mraki da vakcina neće zaustaviti Covid. 100% vakcinacija svetske populacije je nemoguća i to je nerealno ocekivati, ne? Ali čak i to da se desi ni to nije dosta. Pošto vakcina ne stiti od zaraze Covidom čak i da se vakcinise 100% svih ljudi i dece ( pa možda i kerova i macaka) virus će i dalje cirkulisati među populacijom. Zanci potrebno je uzimanje „booster” vakcina svakih, ajde kaži 6 meseci ali to sa vojnickom disciplinom tako što svaki gradjanin sveta mora posle navresenih 6 meseci odgovorno da se javi za „booster” - i tako sledećih najmanje godinu-dve a možda i duže. Čak i tako je neizvesno da će virus nestati. Jel to moguće ostvariti? Nije. Pa onda cemu zamajavanje i pozivanje na odgovornost. Ako je ceniti po meni, da se nisam vakcinisao takvi likovi kao Mraka bi u meni samo stvarali još veću averziju prema vakcini a pogotovu prema Vaxer Nazi policajcima.

Nije Portugal prvi koji je vakcinisao veliki procenat stanovnista, Izrael je vakcinisao 86% i muce muku i dalje ako je verovati Rojtersu, mada su u opadanju:
https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/israel/

Tajlands ki turisticki raj, ostrvo Phuket sprovelo je odličan Covid experiment koji se i nije pokazao tako uspesan a mogao bi da sluzi kao primer sat bi bilo kada bi se svi vakcinisali. Trazite linkove sami ali ovako je bilo: posto su Tajlandjani videli da propadaju ko muda kroz gace bez turista resili su da otvore bar Phuket i malo izvade fleke. Ostrvo od svojih malo vise od 400 hiljada stanovnika je bilo lako kontrolisati jer postoji samo jedan put/prelaz na ostatak Tajlanda i on je lako mogao da se zatvori Cilj je bio vakcinisati barem 70% stanovnistva i onda otvoriti vazduznim putem prilaz samo vakcinisanim, sa dve vakcine, turistima a zatvoriti ostrvo za sve ostale. I tako i bi. Kada su postigli vakcinisanost od 70% pustili su turiste i imali su 100% kontrolu. Neki turisti ali vrlo mali broj su bili testirani pozitivno pri dolasku i njih su stavljali u 14-dnevni karantin a ostale, negativne su pustili da se kupaju, da jure ckepi slobodno, doduse pijenje je bilo zabranjeno po barovima ali mogo si da kupis i nosis u sobu. U međuvremenu su nastavili da vakcinisu svoje i taj broj 0d 70% je samo raso, nije se smanjivao. Turisti su poceli da dolaze i nekoliko nedelja je bila idila, nema Covida, sve po planu a onda se opet pojavio Covid. Kako? Ko zna? Na turiste nisu bacili ljagu jer onda bi morali da priznaju svoj propust pa je kao unesen ilegalno na neki način, propust u kontroli odnosno neki zli ljudi su usli da pokvare „Sandbox” kako se ceo projekat zvao. U jednom trenutku je bilo toliko zarazenih da su hteli da dignu ruke od svega i sve stave pod „lockdown” u trenutku kada je bilo blizu 80% vakcinisanih. Onda, da to ne bi uradili broj zarazenih je stao da raste, da li stvarno ko zna, jer kada je politika i prestiz nacije u pitanju barem cifre je lako manipulisati. Smanjice se broj zarazenih sigurno ali vakcinacija ništa ne garantuje. Na kraju karajeva Tajland je cele 2020 kada je Covid harao svetom bio zemlja u kojoj ga nije bilo - bez vakcine. Iako su granice bile zatvorene, znamo dobro da one nikada nisu hermeticki zatvorene pogotovu sto Tajland ima granicu probusenu kao sira prema Burmi i Laosu, inače delovi gde je veliki protok droge, takozvani zlatni trougao.
Na primeru Tajlanda vrlo je moguć ponovan skok slučajeva i u Portugalu iako situacija, ako je verovati Danasu, trenutno deluje obecavajuca.

Moja poenta je Covid se ne može iskoreniti a nestace onda kada onaj (ili oni) sto je odlucio da ga ima odluci da ga vise nema. Prosta stvar!
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. октобар 2021. у 19.17
Многи „антиваксери” не би имали проблем са вакцином када би неко направио вакцину. Кључна ријеч је АНТИГЕН. Ако би можда неки љекар који пошаље материјал свога пацијента на анализу, из лабораторије добио налаз који указује на патоген, онда не би требало 20 и више протокола у нешто мањем броју мјесеци којима болнице третирају пацијенте. Па ако тај исти љекар потрефи неку терапију коју је користио десетине година у пракси и ако та терапија да одличне резултате, зашто владе брже боље забрањују такве медикаменте, шиканирају докторе, одузимају им лиценце...
Ево мало и о правој вакцини!
Наука: >>The creation of a vaccine involves scientists and medical experts from around the world, and it usually requires 10 to 15 years of research before the vaccine is made available to the general public. The first step of this extensive process involves several years of laboratory research, in which scientists and researchers IDENTIFY an ANTIGEN that CAN PREVENT a DISEASE.<<
Српски:>>Стварање вакцине укључује научнике и медицинске стручњаке из целог света и она обично захтева 10 до 15 година истраживања пре него што вакцина буде доступна за ширу јавност. Први корак овог опсежног процеса подразумева вишегодишња лабораторијска истраживања, у којима научници и истраживачи ИДЕНТИФИКУЈУ АНТИГЕН који МОЖЕ ДА СПРЕЧИ БОЛЕСТ.<<
DSQ1964
11. октобар 2021. у 13.38
U Srbiji danas počela i vakcinacija protiv običnog gripa. U tu svrhu objavljeno je na vestima da ako uporedo dobijes i Covid i grip šansa za gecrk se povećava za 50%. Navali narode!

Ja imam drugara, Covid antivaxera koji kaže da se nekada vakcinisao protiv gripa 2 puta i oba puta se razboleo od istog.
intrigue
11. октобар 2021. у 13.58
Није Грин једини , и Леброн је изјавио да он не жели саветовати било коме да прими вакцину . Он је примио вакцину , исто као и Грин , али ето не желе да кењају овима који не желе .
Мислим да се овде ради о Вигинсу (Канађанину) , он је тај , једини у екипи , који не жели да прими вакцину и сад га притискају са свих страна
да то уради зато што неће моћи да игра велики број утакмица .
Сем тог Канађанина има још пар играча који не желе да приме вакцину , најзвучније име је Ирвинг из Бруклина , који је иначе дилеја и не би ме изненадило да ладно заврши каријеру .
Све у свему , од целе лиге , свих тимова , на прсте се могу избројати они који не желе да приме вакцину .
(ипак је велика лова у питсању)

Слична ствар ће се десити и у остлаим спортовима ...Америчком фудбалу , бејзболу .
Могуће је и да ће АТП у по фрке тражити од свих тенисера да се вакцинишу.
intrigue
11. октобар 2021. у 18.33
Ево читам шта каже Нинковић , он игра фудвал у Сиднеју . Каже да су те мере разликују и да нису исте у , рецимо , Мелбурну и Сиднеју . Они у Сиднеју , као професионални спортисти не морају да се вакцинишу , али у Мелбурну (јел то Викторија ?) морају . Дакле , сви професионални спортисти . Тако да ће Нинковићева цела екипа , кад буде ишла у Мелбурн да игра против тамошње екипе , морати да се вакцинише .

Тако да , како он каже , Ноле ће тешко ући у Мелбурн ако се не вакцинише .
Не само он , већ било који други тенисер .
Нажалост .

пс.
и ако има ко болестан у овој целој причи , са тим мерама , онда су то ти Кенгури .
mraka23
(Igrac)
11. октобар 2021. у 23.43
Naravno brate da će traziti da se svi vakcinisu. Svi koji žele da žive i imaju koliko toliko normalan zivot za sebe, svoju porodicu, prijatelje, ljude sa kojima dolaze u kontakt itd. će se u trku sretni vakcinisati. A samoubice, namcori, krkani, balvani, vazda drcni, neobrazovani, necivilizovani, nezadovoljni, papci, neuravnotezeni, destruktivci, nemarni i izgubljeni u modernom zivotnu pruzaju otpor onome sto je neizbjezno.
A neizbjezno je zato što je vakcina odlicna, uradjena po svim standardima, djelotvorna i sto je to najbolji način poznat modernoj nauci i drustvu u borbi protiv virusa.
Preko vikenda mi je bio veoma blizak covjek, doktor koji je zavrsio Biomedical Science, pa magistrirao na infektologiji i to upravo na vakcinama, prije nego je otisao na medicinu, pa specijalizacija pa nekoliko godina rada. Dakle ima preko 20 godina rada iza sebe u laboratoriji.
Poslije mnogo sati price mogu vam samo prenijeti jedan od njegovih zakljucaka. A to je da je destrukcija jednog dijela ljudi bezgranicna.
Najgore je sto sve tacne informacije postoje i na internetu i u knjigama. Na zalost te ljude to ne zanima. Ne razumiju funkcionisanje sistema vakcina, procedure, istoriju, regulative itd.
Koriste laži, poluistine, dogadjaje interpretiraju potpuno pogresno, sire dezinformacije, a lakovjerni se primaju. Neki i lažu iz koristoljublja i drugih razloga. Covjek mi je tačno ispricao kako rade razlicite vakcine, šta se tačno nalazi u njima, kako se izdaju sertifikati za njih itd. Rekao je da u svemu ima puno politike, geopolitike, moći, ekonomije itd. osim u virusu i vakcini. I jedno i drugo je cista nauka. Manipulise se njima na razlicite nacine, ali i virus i vakcina su samo cista nauka.
Kada sam ga pitao kako bi odgovorio na ovo sto pišete protiv vakcine ovdje, on se nasmijao i rekao pusti morone koji navode potpuno netacne informacije. Svi će se na kraju vakcinisati. Sto duže grade filozofiju i psihologiju na tome to će im biti teze da prihvate poraz na kraju i vakcinisu se. Pitao me kojoj to zemlji odgovara da reskira ili unisti sopstvenu populaciju i zašto? Pa nikom i nikada. Moras biti dobro syeban u glavi da nešto tako pomislis.
A ovo je website koji je preporucio kao realan i relevantan. Mnogo ima i kritike nauke, WHO, države itd.
https://www.sciencenews.org/article/covid-coronavirus-vaccine-development-speed
mraka23
(Igrac)
12. октобар 2021. у 00.33
1964
Objasnicu ovdje kako se jedna tacna informacija nabrzinu uz ogromnu manipulaciju pretvori u „krunski dokaz” protiv vakcine.
A i zato što mi je 15 ljudi do sada pomenulo Izrael kao potpuni dokaz da vakcina ne radi.
Reuters najgora informativna agencija svih vremena. To je marketinska agencija i nema veze sa onim šta se dogadja u svijetu.
To kako su dosli do 86% posto je sokantno. Nisu laici toliki jer to i najvece budale neće tako uraditi. Hoću da kažem dezinformisu sa jasnom namjerom.
„Israel has administered at least 15,624,263 doses of COVID vaccines so far. Assuming every person needs 2 doses, that’s enough to have vaccinated about 86.3% of the country’s population.”
Dakle hostapleri britanski podjele 16 mil. vakcina sa 2 i još malo dodaju jer racunaju da bas svi ne vladaju matematikom i to je procenat.
Pop. Izraela je 9,326,000. 1% je 93,260 dakle potpuno se vakcinisalo 8,020,360 ljudi tj. 86%.
Ispravno???
Matematicki pa eto blizu je. Da toliko je bilo doza.
A gdje je greška? Pa utome sto je vakcinisano sa dvije vakcine 64.5% izraelaca. Evo tačnih informacija za skoro svaku zemlju. Najtacnija informacija moguća. Nekoliko zemalja ne prijavljuje brojeve redovno, ali ne i Izreal.
https://www.theglobeandmail.com/canada/article-covid-19-vaccine-tracker-canada-latest-numbers-explainer/
Ima veliki broj vakcinisanih stranaca kao i onih koji su primili 1 ili 3 vakcine. To sve ulazu u cifru procesovanih doza.
Naravno Reuters to ne obradjuje.
Isto tako u Izralu su jedino skoro svi jevreji vakcinisani. Ali ne i palestinci, libanonci, rusi itd.
mraka23
(Igrac)
12. октобар 2021. у 00.47
Geri evo za tebe link još jednom.
https://www.sciencenews.org/article/covid-coronavirus-vaccine-development-speed
Sa laznim i besmislenim informacijama koje siris ćeš biti direkno odgovoran za smrt i bolest ljudi koje si svojom propagandom naveo na nevakcinisanje. Ne znam kako spavas sa tim jer ja ne bih mogao!!!
intrigue
12. октобар 2021. у 01.23
Јес ти роде чито шта сам ја тамо на политици писао . Познајем 3 људи , баш блиских , који су фасовали цорону после примељен 1 кинеске вакцине.
Е сад , сво троје су имали озбиљних проблема .
Он , заглавио Бежаније , упала плућа , боцо се у стомак бар 15 -20 пута...40 напунио летос .
Она , супруга му , остала код куће , није се боцала , али је гутала разне таблете бар 10 дана ...47 јој (мазнула пилетину :))
Старија жена , 75 , уапала левог плућног крила ...боцала се у стомак 15 так пута .
Сво троје су касније примили и другу кинеску вакцину .
Брат и супруга му , обе кинеске .
Е онда дођем ја доле , примим два фајзера , скако од немила до недрага без маске и закачио вирус .
(Знао сам ја да је то могуће и да ме вакцина не штити од вируса , али сам добио потврду да и ако закачим вирус нећу завршити са тежом клиничком сликом , зато што сам примио обе вакцине) .
Враћам се у Србију , био у контакту оно троје са почетка приче ...ни једном од њих нисам пренео вирус .
Био сам и у контакту са братом и снајком , који су примили оба кинеза , а нису прлежали вирус , обоје су закачили вирус од мене .
Пази , има ту још једна истина , био сам и у контакту са супругом , што је и нормално , хаха...али она исто тако није закачила вирус , вакцинисала се фајзером али много пре мене .
Што пишем , ок је то што кажеш за кинеску вакцину , али она те неће заштити од вируса , исто као ни фајзер ...из моје приче се може закључити да је пресудан имунитет стечен прележавањем вируса .
Тако да , једино ако одобре овде у Канади ту кинеску , онда ти се исплати да је добијеш , ако је не одобре , можеш тамо и без вакцине , али да се добро пазиш . (има и та варијанта да се ипак вакцинон заштитиш од теже клиничке слике)

А ова прича да ће на крају сви примити вакцину ...па наравно да оће , кад нећеш моћи да играш спорт без ње , кад нећеш моћи да радиш и за рађујеш леба без ње и кад неће моћи да пишаш у јавном вцу без ње .:)
mraka23
(Igrac)
12. октобар 2021. у 01.36
Misionar budalastinje koje pišes iskreno se nadam da sam u to nevjerujes. Jer ako vjerujes zapitaj se koji udarac u glavu ti je prouzrokovao toliko syebavanje.
A ako ne vjerujes pa zašto covjece zayebavas raju sa stvarima koje mogu da ih kostaju zivota i zdravlja.
mraka23
(Igrac)
12. октобар 2021. у 01.47
Najveci antivakser kojeg znam i koji je zarazio desetak ljudi sličnih njemu je propalitet koji je jedva zavrsio srednju skolu, žena ga hrani, a on ponekad preproda neko auto i uglavnom ispija kafu sa bagrom.
Pusi dvije kutije cigara dnevno.
Kada sam ga pitao da li zna da u cigari ima oko 7,000 hemijskih supstanci (uglavnom vjestacki ugradjenih u duvan) od kojih 70 izaziva rak on me sa cudjenjem pogledao i rekao „ajd' ne seri”.
Slika i prilika kovid antivaksera.
intrigue
12. октобар 2021. у 02.08
Што да ме проматраш , жив био , какав лига систем , једноставно да не може једноставније .
Примим фајзера , имао сам неку операцију , почетком јула , другу примим крајем јула ...одем у Херцеговину и ЦГ почетком августа . Вратио се 18 са вирусом , одседао за тих пар дана пре антиген теста , у 3 куће . Сви вакцинисани , јебига .
Ништа измислио нисам , ово ти је класично лично искуство , нема код мене прочито сам , причала ми шурњаја која ради на ВМА , а она чула од једне теткице која је тамо чистатица .

Не гешиш ти нигде , ако желиш да се заштитиш од теже клиничке слике (под условом да закачиш цоорну) онда кинеска .
Не признају ти је овде , ти 14 дана у карантин .
И ок си .
Само , касније би могао да имаш проблем , ако не признају кинеза ...посао , ресторан , библиотека , стадион ...неће бре дати нигде да се уђе без јебене фајзер или модерне .

Син је прележао цоорну , хтео је да се вакцинише зато што му се ишло у Србију...одустао је прво од пута , а онда и од вакцине .
Ради нормално , не треба му вакцина за посао .
Ћера се није вакцинисала , али ради такав посао да је 2 пута недељно тестирају .
Ето тако .
Па рекао сам већ 20 пута , не би се ни ја вакцинисао да баш нисам морао у Србију , из више разлога .

Супруга би , она је примила прву вакцину овде , онда кад нисмо ни планирали да путујемо .

пс.
Све тииспричах , оћеш све генералије , да ти се исповедим ко код свештеника ?:))
intrigue
12. октобар 2021. у 02.55
Нисам знао да је баш тако компликовано за разумети оно што сам написао.
То сам ја због тебе , контам ако ти нешто значи то моје искуство .
3 примило два кинеза и прележало цорону...нису добили од мене вирус.
2 примило два кинеза , а није прележало цорону ...добили од мене вирус.

сам извуци закључак.

још нешто интереснатно . и ја и ово двоје које су примили вакцину , а добили вирус од мене , смо прележали цорону са блажим симтомима .

мораћу да научим писати твитерашки .:))
DSQ1964
12. октобар 2021. у 04.47
😂😂 Jel znaš ti možda Zvezdaša do Tokija?! Možda ste se i sreli na Bora Bori?😂😂
DSQ1964
12. октобар 2021. у 05.28
geriatrikus
(zvakac karamela)
12. октобар 2021. у 07.02
„Ovaj inferiorni lik i žena mu živi u kuci od 600m2”.
...
Видиш...кажем ја овој својој ономад. Један од walk in closeta у кући за госте нешто мањи од 700 квадрата, она се успаничила кога ће тамо смјестити, па срамота, па не може се нико ни распаковати, те шта ће свијет рећи...кажем ја њој да ћеш наћи и људи да и у мањим кућицама живе, па опет некако опстану, а она опет једна глава хиљаду језика:„Живе, живе, али гдје? Можда у некој канадској вукојебини, али не у цивилизованом свијету...” Дали смо у оглас за продају, да ако каквом самцу буде одговарало.
intrigue
12. октобар 2021. у 11.25
Мрака јаране , какав си за посудит !?

пс.
пусти ти њих , љубомора .

stef
(zgubidan)
12. октобар 2021. у 12.16
haha..

Ja htedoh da pitam ako mogu da svratim na karibe sad ove zime. pare mi ne trebaju, nego 'nako, na kahvu da dodjem!
DSQ1964
14. октобар 2021. у 06.41
https://www.instagram.com/p/CVAKdeQM8QA/?utm_medium=copy_link

Mraka, nisi li ti platio ovaj ceh kod zeme Nusreta?
Dobar izbor vina, a Bogme i baklava!
antologia
(svakog dana...)
14. октобар 2021. у 19.15
Ode Dimitrov u 1/2 IW. Veoma solidan mec sa Poljakom Hurkac. 2-1 Tuta.
slijedi mu Englez,Nori, izbacio Svarcmana za 1/2.
Na drugoj strani su Cici, igrace sa Bazivasvilijem za ulazak u 1/2 i Zverev protiv perspektivnog USA, Frica.
antologia
(svakog dana...)
15. октобар 2021. у 18.32
Basilasvili nadigrao Cicipasa!
Zverev vs Fritz 1-1 u setovima i Sasa vodi u trecem 4-1. Mec je u toku.

Kod žena su Tunizanka Zabur(jabeur) i Spanjolka Badosa u 1/2finalu. Kerberi Kontaveit ispale. drugi par u 1/2f cine Vika i Ostapenko. Ja uvijek za Viku Azarenku:)
antologia
(svakog dana...)
16. октобар 2021. у 09.00
Po mojoj volji Azarenka u finalu IW protiv Soanjolke.

A kod muskih, Zverev izgubio mec i sansu za 1/2finale i pored vocstva od
4-1 u trecem setu.
I turnir u Moskvi je krenuo.
DSQ1964
18. октобар 2021. у 05.36
I pobednik Indian Wellsa je Englez Kamerun Nori koji je u finalu savladao Gruzijca Bazilašvilija ili tako nekako.
Eto, to je budućnost tenisa bez Noleta , Rafe i Rođe😩🥱
Od onih „omladinaca” Mede, Cice i Zvera nema ni prebijenog qrca.
DSQ1964
18. октобар 2021. у 05.44
Promene i na ATP listi, Rodja ispao iz prvih 10:

1. Novak Đoković (Srbija) 11.430 bodova
2. Danil Medvedev (Rusija) 9.630
3. Stefanos Cicipas (Grčka) 7.995
4. Aleksander Zverev (Nemačka) 6.930
5. (6) Rafael Nadal (Španija) 5.635
6. (5) Andrej Rubljov (Rusija) 5.560
7. Mateo Beretini (Italija) 4.858
8. Dominik Tim (Austrija) 3.815
9. (10) Kasper Rud (Norveška) 3.615
10. (12) Huber Hurkač (Poljska) 3.378
DSQ1964
19. октобар 2021. у 02.06
Šta god ti da odgovoriš: 'Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!' oni će to da zloupotrebe„

Ovo mi liči više na jasan odgovor nego na retoričku igru. Barem na ”zapadu„ za kog glasaš i zdravstveno stanje je uvek bila vrlo privatna stvar i nekulturno je i raspitivati se o tome. A opet svi se interesuju da li se on vakcinisao. Nadam se da baš za inat neće nikada da otkrije da li jeste ili nije.”
Mexico1
(Trust_Nobody)
19. октобар 2021. у 16.32
Novak je prepametan za ovu bagru i zna dobro šta radi...Jedan je NOVAK DJOKOVIC
stef
(zgubidan)
20. октобар 2021. у 08.40
Ja sam skoro siguran da je vakcinisan ali neće o tome da priča iz dva razloga
1. Zato što je promenio mišljenje I sad mu neprijatno I neće da objašnjava
2. Da se ne zamera antivakserima.

Evo danas su objavili da za Australiju moraju ove vakcine, pa ćemo znati uskoro.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. октобар 2021. у 21.05
Elem... Pozdrav drustvu! Ziva(hna) sam k'o i uvek. :)

Konkretna situacija je bila takva, da mi je Noletov gubitak toliko teško pao, da niti sam citala ikakve vesti ni ovde svracala. Jednostavno, sve sam blokirala, a kada bi me neko nešto pitao na tu temu, rekla bih da ne želim o tome da pricam.

Onda su nam zatvorili opstinu gde živim, poslednju od svih u lockdown. Prvi accountant ostao je da lebdi na poslu između firme i kuce jer nije bio u lockdown. Firma je morala da pozatvara nekoliko poslovnica, ljudi po kucama, ostao je bio samo head office da se bori. Ja sam ladila 8 nedelja na državnim parama od $750 nedeljno. Toliko je svima placano koji nisu mogli na posao zbog lockdown. Jeste, izgubila sam fine pare ali, ne da mi je prijalo da ne radim, pa to ne mogu da opisem! Smrsala sam skoro 4 kile i ne razumem kako ljudi mogu da se nagoje u lockdown?? Šta rade, samo zderu i gledaju šta da izjedu?? Ja sam se rekreirala svaki dan, jela i spavala uredno, laganica, bez zurbe. Rascistila celu kucu, pobacala neke stvari, spremila za dobrotvorno gomilu toga. Sreća u blizini su obala, parkovi, i generalno milina od prirode, kud ćeš lepse. Sve u krugu od 5km na koji smo bili ograniceni. Za sve to vreme nigde nisam videla policiju da zaustavlja/kontrolise. Po potrebi sam isla samo u samouslugu/apoteku/pekaru i te radnje.

Radio (dok vozim) ne slusam od marta prošle godine. Vesti na TV retko gledam. Pogledam na netu, o merama me uglavnom obavestavaju omladinci. Kupila maske iz Uniqlo. Odmorila se od nepotrebnih kupovina i dosta toga suvisnog i ne neophodnog, a svojstvenog zivotu od pre. Procitala neke knjige koje su tako sedele i cekale. Pristala na jednu AZ bocu, druga sledi uskoro (6 nedelja između dve), od prve me boluckala ruka kada pipnem to mesto. Na poslu nema pritiska da se vakcinisemo. Sidnej je u biti bolje prosao od Melburna. Ono govedo iz Viktorije šta radi ljudima to je necuveno. Zločin. Postoji nada da će mu se doakati, predugo traje njegova tiranija. Nasa premijerka je u međuvremenu dala otkaz, dobili smo nekog lika za koga cekamo da se pokaze, svi se nadaju, u pozitivnom svetlu.

Najteze mi i dalje pada što se nije moglo putovati u Srbiju. A poslednjih nekoliko meseci, i što se ne može iz Sidneja. Uskoro će i to da se sredi (ovo pod br.2). Srbija me zanima kada je ovde zima a tamo leto, da li će se put ostvariti sledeće godine, videcemo. Znam samo da su u velikom haosu, lično poznajem neke ljude koji nisu primili vakcinu a razboleli su se od kovida. Ne znam nikog ko je umro ali, moji prijatelji koji žive tamo znaju. Jedna žena je bolovala par dana od kovida, nešto lagano, vakcinisana je odavno. Sad primaju treću. Meni je strahovito zao sto im umire toliki svet. Za tako malu zemlju, 50+ dnevno mrtvih je uzasno. Naročito izgubljeni mladi zivoti, trudnice, porodilje itd. Tragedija oko ovog virusa je sto za njega nema ni leta ni zime, samo se kotrlja i totalna je lutrija kako će koga da dohvati. To je moj utisak.

U isto vreme, čujem o dosta slučajeva povredjenih od vakcine. Još jedna lutrija, ja rekoh k'o Russian roulette... Isprva smo imali samo PF i AZ, menjali ko je eligible za AZ a ko za ovu drugu, bez mogućnosti izbora. Sad su ukljucili Modernu i sve tri su slobodan izbor. Ljudi poplaseni od tromba zbog prica o mogućoj reakciji na AZ, poplaseni od opasnosti po srce ako uzmu PF... Ludilo.

Antologija, ne verujem da bi se Jeca slozila da je Instagram kuloar, uvredila bi se. Videla sam da je vodila nekog Punjabija, gurua, u obilazak naših manastira/crkvi po Kosovu. U drustvu Jugoslava Karica, Vlade i Ane Divca i još njih 50 i kusur - valjda monetarno jednako jakih a raspoloženih i za fantaziranje. Pod ovim mislim na guruov biznis, možda ga proširi još vise po Srbiji, odavno se on tu mota, bivša mu je Srpkinja.
Srpska stampa je revnosno ispratila ovu vest.

Inače, ne vidim cemu tolika frka oko Noletovih vakcina. Sto neko rece, neka se precednik zauzme, sve može da se sredi. Nole je prelezao kovid (ako je verovati) pa sto bi stavljao na kocku ucesce na turniru, neka misli ko šta hoće. Druga je stvar kako će sve ići jer onaj ludak u Viktoriji ne zna gde udara.
DSQ1964
21. октобар 2021. у 05.39
Pozdrav Frangi👋, welcome back!
Kad smo kod regionalnih raporta, ja prošle nedelje bio u Švecku, otišo iz Srbije ali već sam se vratio. Bio mi deci rođendan, svo moje troje dece je rođeno istog dana u oktobru a posto sam zadnji put bio prošlog decembra reko ajde da se šibnem začas.
I opet, kao i prošlog decembra totalna relaksacija tamo što se tiče Covida. Od samog dolaska na aerodrom maske se skidaju, niko ih ne nosi niti mora. Os trenutka kada izadjes sa aerodroma, koji te možda još uvek podseca šta se desava van Švedske, tamo ko da Covid nikada nije ni postojao, barem takav osećaj imaš. Nigde maske, svugde je sve slobodno, puni restorani, shoping centri, autobusi, ljudi prolaze tesno jedan pored drugog, neko smrdi na znoj ali većina na neke sladunjave parfeme, neko doduše i na Tom Forda i Aqua di Parmu….ali retko.
Sve u svemu kompletna opuštenost i dok je ovde u Srbiji totalno bombardovanje brojkama u Švedskoj se to negde isto pominje ali skroz sa strane da ga ne primetiš. Ima veze na koji način se vesti prezentuju.
Ovde u Srbiji nisam bio sa nikim u kontaktu ko je imao koronu ali se čujem sa ljudima i na pitanje gde si bre, nisam te vido od kada ima onih koji odgovaraju ma tu sam nego sam imao koronu pa nisam izlazio.
U Švedskoj imam drugara taxistu koji kaže da evo od početka korone ne zna nikog ko je imao koronu niti mu je bolestan čovek ušo u taxi a opet mu kroz njega prođe 30-ak duša u smeni. Kaže jedini koga sam za ovih godinu ipo dana čuo da kašlje si ti. Ono stvarno, par dana posle druge Sinofarm doze sam počeo nešto da kašljuckam i to me je držalo jedno 10 ak dana, baš kada sam tamo bio, sada sam ok.
Sve u svemu, reko sam i prošle godine a sada to i više mislim, zašto ceo svet nije uradio kao Švecka nije mi jasno. Kakve qrac maske i zatvaranja, totalna ludost.
DSQ1964
21. октобар 2021. у 06.10
Zaboravio sam o vakcinaciji u Šveckoj, svo moje troje dece su vrlo protiv vakcina. Dvojica su u zdravstvu, od toga jedan sin šljaka direktno u operacionoj sali,(uho, grlo i nos) on je i najžešći antivaxer koga ja lično znam. Ćerka radi sa decom i ona je vrlo protiv.
Opet imam i drugu familiju koji su isto u zdravstvu i oni su se vakcinisali. Onako moja laička procena o vakcinisanosti ljudi, poprečan presek onih koje ja znam i koje ti sto ja znam znaju, rekao bih da se u Šveckoj vakcinisalo jedno 60% a 40% nije. Ista laička moja procena je i za Čemeriku. Za Srbiju bih reko jedno 30% jeste, 70% jok mada svi objavljuju neke druge brojke.
stef
(zgubidan)
21. октобар 2021. у 11.57
ja sam vrlo iznenadjen tolikim nepoverenjem u vakcine. Sve svetske vlade to predlazu, i komunisti, i kapitalisti i wanna bi kapitalisti..
I dobra iskustva sa vakcinom u državama koje su poodmakli u vakcinaciji

A opet argumentacija se svodi na „jedan moj prijatelj je vakcinisan i opet zavrsio u bolnici” i generalno tvrdnje bez pokrica.
Taj deo me ne cudi, nego me cudi procenat ljudi koji tako misle.
Recimo doktori koji misle da je vakcina stetna ili netestirana dovoljno (ovde u Kanadi sad dvojcu hoće da izbace is lekarske komore sto su pisali opravdanja za nevakcinisanje iz raznih razloga)

iznenadjen..
DSQ1964
21. октобар 2021. у 13.46
Pa ja ne znam kako ljudi da imaju poverenje…. evo slušam ba vestima u Srbiji, mislim stvarno me zabole patka za Engleze ali zar se nisu oni maksimalno vakcinisali? Veliki procenat…a evo na vestima kažu da je kos njih katastrofa i da su pred ponovnim zatvaranjem i uvidjenjem mera koje su bile na snazi januara meseca. Kako to?!! Koja je fajda od vakcine osim sto sam ja danas otišo u poštu i izvadio „zeleni” Covid sertifikat i mogu i posle 22 h da bančim po kafanama?
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. октобар 2021. у 06.40
„svo moje troje dece su vrlo protiv vakcina. Dvojica su u zdravstvu, od toga jedan sin šljaka direktno u operacionoj sali,(uho, grlo i nos) on je i najžešći antivaxer koga ja lično znam. Ćerka radi sa decom i ona je vrlo protiv”
...
Сва срећа па се дјеца на мајку бацила.
Да Бог благослови и памет им сачува.
DSQ1964
22. октобар 2021. у 08.48
🤣 Da znaš…..
tifran
(nostalgicar)
22. октобар 2021. у 10.41
Свратих само да вас поздравом народе моој.
Морам признати да нисам свраћала у кафану од задњег Нолетовог меча.
Просто ми је мука од свега што се дешава у овој шашавој Кенгурији а и у остатку планете. Не пратим више ни оне за ни оне против. Вијести не гледам,ФБ не отваран...свега и свих ми је доста.
Оћу кући😭😭😭
Овдје живим али кад слетим на Сурчин...ех дошла кући, радости моје.
Вакцинисана а да нисам била бих без посла.
Нисам престајала да радим због природе посла па ове мјере нису мене лично погодиле нешто посебно али јесу мог сина од 22 и моју ћерку од 16 и сво моје окружење.Мене лично ништа не може више да погоди и изненади јер то што су нам границе затворене већ 2 године те тјера да на све друго не реагујеш.
Да нисам свјесна колико Нолету значи играње на АО...рекла бих 'шта ћеш у Мелбурн ,град који је заборавио како изгледа 21 вијек'...ужас.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
24. октобар 2021. у 21.31
..bolje te/vas nasla dsq...

Tifran,
imam prijatelje u Melb, spremaju se da idu iz Au. Drugi su prodali kucu i preselili se u Qld. I Lejton Hjuit prodaje kucu i seli se sa porodicom u Syd, pre neki dan su objavili slike kamiona za selidbu. Ima još dosta ljudi koji odose. Zločin je šta je onaj glavonja napravio. Nadam se da nalazis snagu da prevazidjes sve ovo.

Nadam se da će sve biti u redu sa Noletom za AO. Zao mi je sto je maltene postao poster boy za tzv antivaksere. Kao antivakseri, tako nepravedno dodeljen pecat svim ljudima koji postavljaju totalno opravdana pitanja vezana za sve ove vakcine. Niko ne pita Rodzera i Rafu da li su se vakcinisali.

Vest od danas:


https://tinyurl.com/rjr7e997
tifran
(nostalgicar)
27. октобар 2021. у 02.01
Ма да, и ја знам пуно људи који су отишли или се пакују.
Мој син је очајан због свега каже да не може да замисли будућност у оваквој земљи иако је ту рођен.
Неће да се вакцинише само из ината, револта због свега што се дешава, а није анти- ваксер.
Мене спашава океан.Пливам сваки дан и вода ми дође као мелем који обнавља попуцале капиларе у души😁

И даље не могу да се помирим с чињеницом да су успели да нас затворе и ускрате нам право на слободу кретања, одлучивања..ма коришћења мозга уопште😡

А проклет човјек па му све привлачнија кад је недоступно.Тако и мени жеља да видим завичај никада јача.

geriatrikus
(zvakac karamela)
27. октобар 2021. у 15.16
Новак је много јачи од овог турнира. Надам се да је он свјестан тога, организатори то одлично знају.
За друге ГСове је другачије, али са Мелбурном Новак све карте држи у својим рукама. Он ако одбије, а може му се, могу се попишкити на турнир.
Новак је тај који може да поставља услове. Нормално без помпе, агресије и са чврстим ставом. И ови ће му удовољити.
Мене једино брине Новакова склоност према додворавању. А то западни муфљузи знају искористити.
А ако не клекне вакцина неће бити обавезна и Новак ће значајно подићи свој рејтинг код гериатрикуса.
DSQ1964
27. октобар 2021. у 17.30
Ja se baš nadam da odbije da igra tamo i posere im se u njihov usrani turnir.
Jeste da je GS i da je velika šansa za njega i njegovu karijeru ali ima i važnijih stvari od toga.
Nije Björn Borg bio lud što nikada tamo nije išo.
Engleski šljam, i to onaj dno dna.
intrigue
27. октобар 2021. у 19.21
Уз сво дужно поштовање чисто сумњам да је Новак већи од турнира и да
су се ово попишмамнили због њега .
Истина је мало другачија ...број невакцинисаних тенисера је поприличан , тако да би ту било много проблема , вероватно отказа...и где су онда ?
Верујем да им је стало до одржавања тог турнира .
А Борг није ишао у Аустралију да игра (и није једини) само због распореда , било му далеко ...:))

Ђе си Гене леђендо , шта има ново у ШвесКу !? :))
DSQ1964
28. октобар 2021. у 05.49
Pa nije zbog rasporeda već ko što kažeš, bilo mu daleko. A Borg je baš mrzeo da putuje, u jednom njegivom intervjuu sam ga slušao da je reko da je to i bio jedan od glavnih razloga zašto je prestao tako rano da igra. To i što je mrzeo da gubi a tada je Mek počeo već redovno da ga dere.

Švecka ništa, hladno, kišovito bilo - al’ standard. Pojeo sam nekiliko dobrih kebaba u Malmeu koji je glavni svetski grad kada je ta hrana u pitanju. Kebab, falafel, shawarma…to su sada nacionalna Švecka jela, јебо njihove ćufte u braon sosu i dzemu od ribizli, takozvane swedish meatballs, to jedino još možeš da pojedeš u Ikeji.
Ko što rekoh, epidemiološka situacija - slobodna. Maske skidaš i bacaš u djubre čim sletiš, nema nikakvih restrikcija niti zabrana nigde, nemaš utisak da je sve ovo ikada i bilo. Pre neki dan je Švecka presla 15000 Covid mrtvih od početka plandemije, šta god to kako kome značilo.
Već sam nazad u Srbiji pa odavde za Aziju, јебо ove Čemerike i Evrope, Azija je zakon😁
tifran
(nostalgicar)
28. октобар 2021. у 05.54
Новак је и даље главна вијест а онај крелац од премијера из Мелбурна данас потврдио да НИКО неће моћи да учествује на АО уколико није вакцинисан дуплом дозом.

Човек није сав свој па ја не БиХ то узела здраво за готово. Можда ни он не дочека АО на истом мјесту...

intrigue
28. октобар 2021. у 23.48
добри мој Гене , ја те и не питах за Србију , извињавам се . шта сам оно хтео , е да ...кажу неки , да се Ноле вакцинисао . аргумент им је то
што сви који уђу у Францсуку из Србије , а нису вакцинисани ...морају у карантин од 10 дана . а , као Ноле није ни видео карантина .

сад , јебемли га . :))
antologia
(svakog dana...)
29. октобар 2021. у 05.25
Srbija nije Evropa, prije Bliski istok. I ja se super osjecam u svakom pogledu:)
antologia
(svakog dana...)
29. октобар 2021. у 17.34
Sutra je izvlacenje zreba za Pariz Master. Nole na celu liste, pa Medvedevm Zverev, Cicipas, Rud, Beretini, Rubljev.
Marej i Gaske dobili divlju kartu.
Tamo ga, izgleda, niko me pita za pelcovanje.
antologia
(svakog dana...)
31. октобар 2021. у 13.24
https://novakdjokovic.com/vesti/tenis/novak-na-terenu-posle-mesec-i-po-dana-poznat-zreb-za-pariz/

idemo u Pariz! Vijecemo gdje i kako stoji. Isto se odnosi i na njega.
Nakon 2 godine ponovo u Parizu
DSQ1964
01. новембар 2021. у 16.53
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1050745/novak-djokovic-najnovije-vesti-australijan-open-rafael-nadal-povratak-povreda

Rafa se vraća uprkos Dzoni Vajsmilerovoj bolesti.

Nole sa Krajinovićem prošo u drugo kolo dubla.
antologia
(svakog dana...)
01. новембар 2021. у 19.20
Čitam, čitam! Nešto su mi previse iskreni, skoro ispovjednicki ton i slanje poruke o slabosti Rafinoj i istovremeno odlucnosti istog da sve stavi na kocku i zivot i zdravlje...e, da bi igrao tenis na osrednjem nivou i sa bolovima, skoro nepodnosljivim. Bas nakaradno za moje shvatanje i nepotrebno. Šta je poruka? Koji dio je cista laz?
DSQ1964
02. новембар 2021. у 04.21
Pa ja bih reko ono o Džoni Vajsmilisavovom sindromu🤣
keser
(Тешем букве)
06. новембар 2021. у 11.34
Колико сам обавештен из прве руке,

прво су биле две руске а сада трећа фајзерова.
keser
(Тешем букве)
07. новембар 2021. у 10.44
Драгец
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.