Дискусије : Брак и породица

 Коментар
Šta bi vi
elektra4-
24. април 2017. у 15.11
Šta bi vi da vam cerka kaže da hoda sa afroamerikancem i da je dosta mladji od nje a veza ozbiljna.
obicno
(.)
26. април 2017. у 03.03
Nemam kcerku ali imam sina i znam šta bih mogla da uradim.

Rekla bih i obrazlozila svoje vidjenje takve veze. Ne iznosim nikakvo rasisticko mišljenje ali o takvoj vezi ili braku moraju oni dobro da razmisle pa da shodno tome odluce:
jesu li spremni da podnose netrpeljivost, uvrede ili čak i napade od strane (nekih) ljudi, (nekih) poznanika, (nekih) prijatelja,(nekih) clanova rodbine i sa jedne i sa druge strane
jesu li spremni da se nose, trpe i bore sa (uvijek) prisutnom diskriminacijom u svakodnevnom zivotu i u svakoj državi na svijetu: na ulici, u prodavnici, pri trazenju posla, stana itd
i po meni ono najbitnije _ jasu li razmislili o mogućem zajednickom potomstvu i o svim problemima tog djeteta koje ni krivo ni duzno neće u potpunosti biti prihvaceno ni od strane jedne niti druge rase, ni u jednoj najdemokratskijoj i najtolerantnijoj i najnaprednijoj sredini (a takvih sredina je, ruku na srce jako malo)

Ako su o svemo razmislili ili o tome neće da razmišljaju pa vezu uprkos tome žele: pozeljela bih im mnooooogo sreće i prihvatila njihovu odluku. I ne bih im nikada, u buducnosti, rekla: „...je sam li vam govorila...”, već bih pokusala da im olaksam nastale probleme bar tim sto bih ih uvijek saslusala i nasla im se pri ruci ako to mogu.
elektra4-
26. април 2017. у 16.30
Hvala na opsirnom odgovoru, inače takva deca su najlepsa jer dobiju najbolje od oba roditelja.
Hobo
(Pacifing by force)
05. мај 2017. у 07.57
Ja bih odmotao klupko i pogledao prvo gdje sam ja kao roditelj pogresio ili podbacio u vaspitanju . Ako je sama otisla na stranu onda bi je isterao is kuce i pozeleo joj sreću.

Kao sto je neko gore napisao takve veze ne mogu biti bez predeasude a i deca is takvih brakova imaju problema u drustvu ...osecaj nepripadanja .

Statisticki je poznato da vise od pola dece koima je otac crnac odrastaju bez oca posto on uglavnom unode pa ode a ona sama da se brine o detetu a ako je ona belkinja situacija još gora . Ako ona donosi platu kuci onda je i on to nema brines.

Molim te pojasni šta je to „ afrikanoamerikanac ” i „ozbiljna” veza?
Da li je ispravno nazivati belca poreklom iz afrike afrikoamerikanac?
elektra4-
05. мај 2017. у 17.00
Crnci se uvrede ako ih nazoves ikako drugacije osim „Afroamerikanac”, čak postoje razlike hispano amerikanac i latinoamerikanac koliko sam shvatila.
Ozbiljna veza znači da su jako zaljubljeni i da se pominje brak.
mornar7
(mornar)
06. мај 2017. у 00.31
znaš li kakva razlika? interesuje me,
ispravljali su me da nisu Latinosi nego Latin Americans jer nemaju ništa sem jezika sa Latinima. I neće da imaju jer su ih evropljani tamanili.

pretpostavljam da ima sretnih brakova ali ovo ipak stoji da su crnci veoma promiscus.
skoljka
(student)
06. мај 2017. у 11.27
ja bih ovako kako obično zbori, s tim sto ako i dalje ne čuje šta pričam, malo bi i poludila, Al na kraju ne možeš ti tu mnogo ako je ta njihova bas odluka ozbiljna.
Da spomenem da se moja porodica našla u sličnoj situaciji i moj tata je samo bio jako jako i to istinski tužan sto nam se to dešava (nije mogao da priča nit diskutuje o tome) i tako se sve i rijesilo ( relativno lako, jer veza je bila mladost ludost, to je moja sestra i shvatila na kraju kad je upoznala njegovu familiju i sve te ogromne kulturne razlike). Ali je pomoglo to što smo mi kao porodica uvijek bili bliski i vjerovali jedni drugima i što se roditelji skoro nikad nisu mjesali u nas život i izbore. Čak ni tad, osim eto tih tatinih emocija što se nisu mogle sakriti. A sto je moju sestru pogodilo (nateralo na razmišljanje, analize) i to više od bilo kakvog razgovora.
Sad ako si tip da stalno popuje, zvoca, to izaziva kontra efekat (buntovništvo). I onda sve ide nizbrdo. Pogotovo ako ćerka nosi taj 'buntovnicki' gen.
elektra4-
06. мај 2017. у 21.38

(mornar)
06. maj 2017. u 00.31

znaš li kakva razlika? interesuje me,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislim da se radi o geografskom poreklu, trebalo bi videti na karti šta to tocno znaci,a to da su promiskuitetni ne znam, ne znam ništa .
boaz
(neradnik)
13. фебруар 2018. у 16.52
Ako je Afro obdaren nema veze bilo šta da kažeš.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.