Дискусије : Брак и породица

 Коментар
Emotivna prevara
Trta
16. април 2015. у 12.19
Hm,odakle početi ?
Pokusat ću u najjednostavnijim crtama da opisem moj problem,nadam se da ću iz vasih savjeta uspjeti da rijesim zbrku trenutnu u glavi.
Kao i u svakom braku uvjek ima nesuglasica,neću reci sjajan brak,ali sa mog gledista skladan brak je bar bio.Trenutno moje povjerenje u supruga je veoma poljuljano.U braku sam 15 god.
Muž je poceo da provodi mnogo vremena na voice chat,nisam pridavala nekog velikog značaja,jer nekad sam i ja kad imam vremena ulazila cisto radi razonode.Ali njemu je neću reci postao opsesija,ali najveci dio slobodnog vremena je provodio upravo na chat-u.Hajde sve sam to nekako zmurila i gledala kao pozitivno,nigdje ne izlazi,mnogo radi itd.Uglavnom sad vjerujem da sam tražila opravdanja za takvo ponasanje iz ne znam kog razloga.
Tako jednom prilikom zalutam na komp i pocnem da gledam privatne poruke,(nemam obicaj da provjeravam ali tad me nešto natjeralo,osjecam se bas bzv.)vecina njih je bila zeza ,kako sa zenskim osobama tako i sa muskim,sve dok nisam naletila po meni malo emotivniji razgovor.Nimalo sličan na predhodne.Moram napomenuti da komp nikada nije bio pod siframa ili njegov mobitel.Uglavnom u tom privatnom razgovoru sa doticnom zenom se čuo redovno svaki vikend(posto je voice chat)nije bilo nekog velikog dopisivanja,ali razgovori su uglavnom trajali u sitne sate,naravno kada ja spavam.Pošto doticna radi,vikendi bi bili rezervisani za te njihove razgovore(za koje mm kaže da su gluposti).Bila je i po koja pisana poruka u smislu neke romaticne pjesme ili romanticne porukice,tako kad sam vidjela te romanticne porukice koje meni nema obicaj da napise pocelo je da mi bubnja u glavi.
Naravno da smo razgovarali o tome,da sam mu rekla da sam povrijedjena i da se osjecam prevareno sa njegove strane,da je izigrao moje povjerenje.Izvinuo se i rekao da to nije u redu sa njegove strane i da je presao tu neku linuju u virtualnom svjetu.
Od tog dana vise nije usao na taj chat,bar koliko ja znam.Trudi se da ''kako bi on to rekao slusa sve ''sto mene jako nervira,netrebas da me slusas samo da pokazes malo ljubavi.Osjecam se nevoljeno sa njegove strane,bez obzira što se izvinuo i sto smo o tome diskutovali mene to jednostavno razara,ne mogu da ne pomislim na tu tkz izdaju, kako je ja već nazivam.
Neosjecam da je on svjestan šta je uradio i koliko me povrijedio.
LeeLu
16. април 2015. у 20.54
Izvini mala digresija, ti si zensko a nick ti je „Trta”?
StevanS
16. април 2015. у 21.01
gledano sa muske strane, svaki muskarac, a i žena, pre ili kasnije, nadje sebi neku ljubavnu ili erotsku vezu na netu, provode vreme zajedno, druže se, salju slike jedno drugom, provode svaki slobodan trenutak na skajpu ili nekom drugom video chatu,dolazi do virtualnog sexa hehe i zavisno od udaljenosti, na kraju i do upoznavanju u pravom zivotu.

ja sam u zadnjih desetak godina imao puno ovakvih veza i one su većinom kao i u pravom zivotu, prvo dolazi euforija i velika zainteresovanost, posle dolazi neka normala, ponasate se kao par i na kraju dolazi hladjenje i trazenje novog uzbudjenja.

ja sam iz početka skrivao svoje veze od žene, ali je ona primetila, i bilo joj je malo krivo,pocela je da se zali na mene, pokusavala je da izlazimo sto vise, dok sam ja probao da izbegnem da izadjem iz kuce u slobodnom vremenu i da provodim vreme sa mojim poznanicama u garazi ili radionici ili u spavacoj sobi ako ona i klinci nisu kuci :D
Izmišljao sam hiljadu razloga zašto ne mogu sa porodicom da provodim vreme već sam sve vise nastojao da se osamim da bih bio sto duže sa svojom prijateljicom.

Tek posle jedno godinu dana kad sam dosadio ženi sa svojim ponasanjem
doslo je do naše svadje, ja sam joj sve priznao, obecao joj da neću vise, ali nisam uspeo sve da ispunim sem sto sam se malo osvestio, bolje organizovao svoje vreme i sa znanjem svoje supruge nastavio da imam virtualne ljubavnice. Jedino sto mi je strogo zabranila to je da ne smem da ih upoznajem u real life i prihvatila je to moje „neverstvo” u istom smislu kao sto muskarci gledaju pornice ali ipak pripadaju jednoj ženi.

Posle desetak godina, posle puno virtualnih poznanstava,posle nekoliko prelepih poznanstava u pravom zivotu, moj savet ti je da ne probaš da mu zabranis već da pokusas da zajedno sa njim nadjes zajednicki izlaz ili rešenje.Ako je on zarazen sa tim, nema zabrane koja će ga zaustaviti, a na drugoj strani tebe će jesti ljubomora i taj osecaj njegove, u tvojim ocima, izdaje.

Ja sam mojoj ženi odmah rekao da je ona uvek na prvom mestu i to je bilo iskreno, ali nisam mogao da se uzdržim ili da odolim.
Jedna dobra stvar, što se tiče mog braka, je taj da nam je seksulani zivot znatno poboljsan posle saznanja moje žene o mojim ludostima. :P
Ton_ka
17. април 2015. у 02.30
Woow StevanS !
Sve pohvale za iskrenost :)
LeaDiKaprio
(shumska)
17. април 2015. у 06.44
Aaaa, zato ti pustas bradu, Stevice, da te ne prepoznadu :)

Trto... Ja sam na ovu temu potpuno promenila mišljenje. Mislila sam da je to OK, da svako ima pravo na svoj luft, na ventil, neku zabavu. Nije to ništa strasno.

Međutim, nisam bila u pravu. Strasno je. Sa emocijama se ne igra. Možda i postoje slučajevi u kojima se ostaje na virtuelnom (mada... zaista sumnjam da je ovo pravilo, pre izuzeci) ali taj deo je i onako manje važan.

Najbitnija stvar je da takvi izleti otkrvaju pukotine u zivotu (konkretno) tvog muza koje neminovno pocinju da cepaju i vas brak. Virtuelni svet je svet laži, pitanje je odakle potreba za bezanjem u laz i nepostojece stvari (ako su nepostojece - ako su postojece onda je to drugi par nogavica).

Drugim rečima nešto se drugo iza braga valja. Hoćeš li da se krijes iza „nije to ništa” i cinjenice da nije bila fizicka prevara, ili ćete pokusati da otkrijete koji je razlog takvog njegovog ponasanja. Ne mora obavezno da znači da si ti u pitanju ili dosadan seks, ili bilo šta iz vaseg odnosa. Možda je previse pod stresom na poslu, možda je u godinama kada se presabira pa nije dosta piletine obario pa kao veli daj da vidimo šta trci po dvoristu. Možda se svadja sa komsijom, sa roditeljima, surnjajom - može da bude milion razloga. Bezanje u virtuaelni sex ili virtuelne emocije (isti q'c) je kao da je uzeo malo da smrkne belo, da se opusti. Ono sto rade odrasli ljudi odgvorni za svoje ponasanje je da kažu - stani, koji će meni ovo djavo? Da li ja zaista želim da povredim svoju ženu, da li želim da pocnem da zakivam eksere u sanduk našeg braka?

Znam da je individualna - a tek bracna! - terapija nešto sto je ekstremno (makar u glavi Balkanca) ali mozete da pricate o tome, za početak.

Imaš pravo da budes povredjena. Ne verujem da postoji i jedna žena na ovom svetu koja bi bila prema tome ravnodusna. Daj mu sansu da se ispravi. I trazi mu izvinjenje, ali iskreno izvinjenje. Zato sto te je povredio a ne zato što si ga uhvatila.
Trta
17. април 2015. у 09.36
Prvenstveno da Vam se zahvalim svima na vremenu koje ste odvojili da procitete moj post i da odgovoriti na isti.

-LeeLu,prvo sto mi je palo na pamet sam uzela kao korisnicko ime.

-StevanS mnogo hvala na opsirnom i iskrenom postu,drago mi je da mozete tako da funkcionisete.

-LeaDiKaprio,tvoj post sam procitala sa velikim zadovoljstvom i u potpunosti se slazem sa tvojim navedinim izlaganjem.Istog sam mišljenja bila da je to ok,mora covjek negdje da ispuca negativnu energiju.Ali više ne smatram,sad smatram da je to igranje sa vatrom,a da ne znaš kada će da te opece.
Upravo to ,cinjenica jeste da nije bila nikakva fizicka prevara,što ne znači da se ne bi mogla desiti.(U ovom slučaju oboje su na drugim kontinentima,ali svjet je jako mali.)Nisam covjek da sama sebe tjesim,e nije bilo fizickog kontakta to je ok,bila fizicka ili emotivna prevara obje su (prevare).Po meni,to je moje neko mišljenje.

Ne želim da probleme ,kao sto bi nas narod rekao guram pod tepih.Ali sad jednostavno ne mogu ,jer znam da ne bih mogla da rasudjujem racionalno.Što ne znači da ću to tek tako staviti pod tepih,nego ću se truditi da zaista nađemsrz problema.

Još jednom ,mnogo Vam svima hvala.
sharlota
(bez zanimanja)
17. април 2015. у 16.30
Vjerovatno postoji razlog, neka praznina u zivotu, zbog koje te tvoj muž emotivno vara.Preispitaj sebe, vas odnos, vas emotivni I seksualni zivot.
Ti treba da si sebi ba prvom mjestu naravno, ali ipak pokusaj da se presabereas da ti negdje ne grijesis.
Ne mislim da je ovo bezazleno, on od nečeg bjezi I definitivno nije dobro za vas brak, umjesto da radi na vasoj prisnosti on gradi prisnost sa drugom zenom.
Nemam pametan savjet kako se postaviti sem konstatacije da između vas nešto ne stima.
Šta će da se desi ako oni požele da se vide?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
17. април 2015. у 17.34
Nemam ti ja savijet jer ne mogu reći da treba da se osjecas ni ovako ni onako. Osjecas se kako se osjecas i nismo svi isti.

Nego sega mi kako Stevan konta da je on glavni lik u toj svojoj prici, a ne uvidja da sopstvenoj ženi, ustvari, nije bitan. Interesantno...
CPHA
(Чувари ћирилице)
17. април 2015. у 17.38
Има он празнину у глави. Промаја му дува само тако. Незрело, блентаво и високоризично. Добар комад будале који коцка са осјећањима вољене особе. Остави га у његовом свијету да 'ужива' док кретен не схвати. Али послије свега и ако га све то прође више никада неће бити исто као и прије коцкања...ниси једина, тренутно је то некакав тренд...
CPHA
(Чувари ћирилице)
17. април 2015. у 17.40
Стеван је госпоји главни споредни лик.
sharlota
(bez zanimanja)
17. април 2015. у 20.27
Ovaj stevens ponosan na svoje „lovacke price”
On virtuelno a možda gospodja tradicionalno I konkrevetno:)

Oko 7 10 I onako nastupe prve prevare, mudre žene kažu da su svaleri mnoge brakove spasili:)
sharlota
(bez zanimanja)
17. април 2015. у 22.31
boze me sacuvaj ovaj covjek imao ko zna koliko ovih veza u proteklih 10 god

stevens,da li ikada razmišljao da s tobom nije nešto u redu, neka profesionalna pomoć???/

svasta:) eevo čitam ponovo ovaj tvoj post, biće da mlatis lovu i tvoja gospodja ima neki nenadyebiv razlog da te trpi, makar porsea da voza, zasluzila je
StevanS
18. април 2015. у 05.19
haha sarlota, to za moju suprugu, samo sam joj rekao da ako je ikad vidim sa nekim malim,zgoljavim smotankom da ću da je ostavim da me ne bruka, svi mi moramo da imamo i održavamo neki nivo pa to ocekujem i od nje :P

inače, onako ozbiljno, ja vidim da skoro niko nije shvatio moj post i steta je da nema neke zenske sa sličnim iskustvom koja bi objasnila njeno vidjenje jer znam da bi bilo slično mom. Pogledajte Trtin opis i moj, i shvaticete da je početak isti, i to me je nateralo da dam moje mišljenje i iskustvo.

Morate da shvatite da greške ili praznine ili dosade ili šta ti ja znam , ne postoje. Ovakve stvari se dese same od sebe i tu nema mentalnog problema ili problema u braku ili praznine u zivotu već se desi nešto sto vas lupi jako po glavi i onda ne mozete a još više ne želite da se oslobodite od toga.
Strast i ljubav ne mogu racionalno da se objasne,tako da je onima kojima se to ne desi veoma teško objasniti, jer oni, kao recimo Lea, rezonuju i razmišljaju kao posmatraci a ne kao ucesnici.

Internet je samo još jedan način nalazenja ljubavnice ili ljubavnika i milioni ljudi to upraznjavaju svakodnevno 24/7, ne razumem zašto je to teško da se shvati, i svako ko želi može naći sve sto sto mu je potrebno za sat-dva, a izbor je milion puta veci od onoga koji je moguć u svakodnevnom zivotu.

Trazenje razloga ili problema je gubljenje vremena, ja bih poradio na trazenju puta kako dalje napred.
mona_liza
18. април 2015. у 11.04
Xaxaxaa StevenS dobra ti je ova supljologija I objašnjavanje zašto je normalna svaleracija:D
I ne razumijem ako se I strast I ljubav ne mogu racionalno da se objasne kako ti kažeš zašto je onda tebi bitno ako ona izabere smotanog I zgoljavog . Jel ipak je to njen izbor,zar ne ?Tebi je ego povrijedjen sto je bi izabrala takvog ,a njoj nije što se ponanas tako godinama I zadajes glavobolje I bol.
Inače iz svega ovoga može samo da se zakljuci da si ti jedna jako sebična I egocentricna osoba !!!
Deset godina raznoraznih udvaranja I pretvaranja preko interneta ...bjezanja u garanzu, izbjegavanja porodice ..heeej sto neko rece nešto nije u redu sa tobom :D
sharlota
(bez zanimanja)
18. април 2015. у 11.55
Fizicka privlacnost je nešto što ne možemo kontrolisati ovo svjesno trazenje flerta po netu je nešto drugo I to nije bio flert već kako kažeš veze.

Ti si vodio paralelan zivot a ona je jela govna do kraja I kažeš seks bio bolji izvini meni to zvuci kao ti se seksualno uzbudis I onda žena misli da profitira ti si nju varao dok si ljubav vodio sa njom
možda grijesim

Ti sigurno mlatis lovu I zato je ostala sa tobom
Ton_ka
18. април 2015. у 13.06
Svesno trazenje ili ne je veoma diskutabilno.

Desilo se slično; isla sam na online igrice da odigram koju partiju i pustim mozak na otavu.Drustvo iz raznih krajeva i jednostavno kroz igru shvatis da se sa nekima bolje kapiraš i da ti je u njihovom drustvu lepo i zabvno.
Da li sam svesno isla na virtuelni flert?! Ne nisam, samo mi je bilo lepo i zabvno i zelela sam cesce da mi bude tako, okruzena onima kojima je isto bilo lepo u mom prisustvu. Onda vremenom shvatite da je paznja uzajamna...
A ko to ne želi da opet oseti paznju kakvu je nekada davno imao i dobijao, a i uzvracao(pa bilo i virtuelno), a usled ovog stresnog zivota se zagubila i vise je nema? !
Ne, nemojte reći da ne želite, jer vam niko neće verovati.

mona_liza
18. април 2015. у 17.56
Ton_ka uhvati StevanaS pod ruku pa krenite u setnju ..lol
Ton_ka
18. април 2015. у 18.37
mona_liza, tačno sam znala da ćeš se ti prva upecati na moj komentar ;)

A sto me to ne cudi?!
Pa kad neko nema sopstvena iskustva, ne preostje mu ništa drugo do da onog drugog prosuđuje i osuđuje.

Možda si čula, a možda i nisi za izraz „sitne duse”, uglavnom se kaže za one koje vide druge, a ne vide sebe.

Nastavis li da me komentarises daces mi povoda da pomislim ili si ljubomorna ili pocinjes da mi se nabacujes ;0)

StevanS
(.)
19. април 2015. у 10.56
sarlota i mona lisa, lepota ovog foruma je da smo svi anonimni , da možemo da pricamo otvoreno , bez uvijanja i bez straha , i da možemo da diskutujemo o malo skakljivijim pitanjima koja su teska da se obrade na fb ili na forumima gde smo upisani pod svojim pravim imenima.
Zbog toga sam, kao i ton_ka, bio iskren i dao svoje mišljenje koje možda može dati uvid u ovu noviju pojavu koju neki vide u negativnom a neki u pozitivnom svetlu.
Ako ćemo da se ponasamo po nekim izlizanim kliseima i ako ćemo da glumimo politicku korektnost, zašto imati bilo kakve diskusije - odgovori će biti znani unapred.

ton_ka hvala za tvoju stranu, pravo osvezenje je videti iskreni odgovor na Trtino pitanje gledano sa zenske strane.
Ton_ka
19. април 2015. у 17.27
Nazalost Stevane ovde se ne ceni iskrenost.
Kada si iskren, vecina kao da jedva ceka da te razapne i osude nego zahvale na iskrenosti.

Gde nema iskrenosti, nema zahvalnosti, a gde nema zahvalanosti nema postovanja.

Posle se neki pitaju i cude kako i koliko ljudi danas lažu i foliraju se.Pa naravno da lažu kad znaju da im se neće uzvratiti zahvalnoscu na iskrenost, već će dobiti osudu.

Za početak neke „sitne duse” bi mogle da vezbaju na osnovnoj kulturi tipa „molim i hvala”, a kasnije će im se sve samo kazsti... ;)

Za Trtu, zahvali se svom muzu i kaži mu da cenis sto je bio iskren(u sebi dobro znaš da je mogao da te laže, samo nemoj i to da mu kažeš;) i sto je obecao da neće vise.Onda ti jedino preostaje da cekas i vidis, a videces pre ili kasnije posledice takođe svog(tvog) iskrenog nastupa... ja verujem na bolje:)
Srećno!

sharlota
(bez zanimanja)
19. април 2015. у 18.47
Stevens, ljepota ovog foruma se ogleda u iskrenosti, pa tako I ja mogu da dam iskreno mišljenje u vezi tvog iskustva.Iz moje perspektive je prosto nevjerovatno da zapostavljena žena može da uopste bude ibtimna sa muskarcem koji joj otvoreno jaze da je emotivno vara I još pri tom je beke od poznansava realizovso I lično.Dakke, ne moralisrm već iznosim iskreno mišljenje. Možda tvoja žena odstupa od prosjeka, prosjecna žena kada je ponizena I povrjedjena ne može da ima srks sa onim koji joj nanosi bol, ja ne bih mogla.Podto si bio u stanju zaljublhenosti I zabesenosti, predpistavlham da si osjecao I seksualno uzubudjenje prema net ljubabima, koje si vidim rjesavao sa zenom u krevetu.Ja preko tog dijela ne bih mogla preci.Ne moralusem već iskreno pricam.
StevanS
(.)
20. април 2015. у 08.23
Moralises sarlota jer se pitanje odnosilo na virtualnu romanticnu vezu a ne na moju ženu. Ona je ubacena u razgovor samo anegdotalno i u sali,
ali zadovoljicu tvoju radoznalost umesto da projektujes tvoje mišljenje kako bi moja žena trebala da se ponasa zbog mojih vragolija .
Mi imamo divan brak koji traje preko 25 godina, cetvoro dece, uvek otvoreno pricamo o svemu i uvek smo bili takvi, ako mi se svidi neka lepa žena, ja prokomentarisem, ako se njoj svidi neki muskarac ona isto i nemamo apsolutno nikakvih tajni koje traju dugo, jer ja na kraju sve izbrbljam :P.Niti je povredjena, niti ponizena, živi kao kraljica i zna da je volim najviše na svetu..
afroditarita
20. април 2015. у 08.57
Jedan je tako ostavio ženu I djecu zbog ljubavnice a žena se sokirala jer je mislila da je njihov brak idealan. Na rastanku joj rekao da joj nije nikada smio reci kako se osjeca nego je isao niz vodu dok mu nije postalo nesnosljivo. Zašto nije razgovarao sa svojom zenom? Jer je mislio da ga neće shvatiti.

Jedna je ostavila muza jer on nije mislio da je los muž nego ona losa žena a ona pokusavala da razgovora. Nakon uzaludnih pokusaja ona je odlucila da postane sve ono sto je on mislio o njoj. I rastali se.

Ne može se svaki brak spasiti razgovorom. Zato se bjezi negdje drugdje da bi se sacuvala zdrava pamet.
Stevane ne trkeljaj bogati. Niti tebe boli uvo za tvojom zenom niti tvoju ženu boli uvo za tobom a u braku ste iz navike, interesa I onoga „ šta će svijet reci”.
Nema emotivne prevare gdje su emotivne potrebe podmirene.
Sexualne prevare su manje opasne.
CPHA
(Чувари ћирилице)
20. април 2015. у 09.09
Трта, да ли је твој муж способан да те превари у класичном смислу...сексуално?
Не мораш да одговориш...
Ово само питам јер мени се чини...импотентан мушкарац вара емотивно, а потентан сексуално.
Преварант како год окренеш...склон превари.
afroditarita
20. април 2015. у 09.12
A ova Srna to iz iskustva?
Ljudi mogu da idu praznog rezervoara veoma kratko. I onda stanu I gledaju odakle da napune.
Mexico1
(Trust_Nobody)
20. април 2015. у 09.19
Ja imam ženu i tri virtualne ljubavnice...pa nekad kad razgovaram sa sve tri u isto vrijeme na chat napravim toliku pometnju i zbrku te sam sebe zbunim pa ovoj prvoj pišem ono sto sam trebo napisat drugoj a ovoj trecoj pišem ono sto sam trebo napisat prvoj,u međuvremenu mi se javi i žena pa njoj napisem ovo sto sam mislio napisat trecoj i od svega me toliko zaboli glava,da moram malo prileci...cccc Nemorate da mi se zahvaljujete na iskrenosti,ali imao sam potrebu da se malo otvorim...hhuuuhhhh,bas mi sad nekako mLogo lakse :))
StevanSПорука негативно оцењена. Покажи

StevanS
(.)
20. април 2015. у 09.28
haha Srno, otkacena si haha s neba pa u rebra :P

e bas si me dobro nasmejala, još se smejem :))))

CPHA
(Чувари ћирилице)
20. април 2015. у 09.29
Не из искуства, већ резонујем психолошки.
Човјек има потребу да вара, зашто вара емотивно и путем онлајн афера? Нема петљу да то уради у реалном животу или нема потенцијал али очито да има потребу и да се препушта маштању.
Маштање је, кажу, добра ствар али бих рекла само за оног ко машта. За његовог партнера то је сложена ситуација.
CPHA
(Чувари ћирилице)
20. април 2015. у 09.34
Смеј се, смеј...само се смеј Стивене :-)
Послије четворо дјеце, 25 година брака ти си исцијеђен к'о лимун. Уморан. Зато и тражиш нешто освјежавајуће, фали узбуђења, дрма те криза средњих година.
Али наша народна пословица каже...нигдје нема објешених...ма како то схватили.
Ми мало млађи читамо и учимо, можда нас нешто слично вреба иза ћошка. Све ово о чему пишете може свима нама да се деси. ;-)
StevanS
(.)
20. април 2015. у 09.34
hahaha Mexico, zato je najbolje da nikad ne upotrebljavas pravo ime svoje žene ili ljubavnice već im svima tepas sa: lepotice, ljubavi, srećo, srećice, duso itd hahahhahahaa

tako skoro nikada ne možeš da pogresis, mada može da se dese smesne situacije gde nešto napises a nikako se ne uklapa u situaciju pa se posle pola sata vadis hahahahha
Trta
20. април 2015. у 09.35
Srna,takve vrste problem još nismo imali.Bar ne za ovih 15 god. braka.
Poceli smo da razgovaramo na ovu temu bez nekih tenzija,nadam se da će mo i to da prevazidjemo,a vrijeme će pokazati da li sam pogrijesila ili ne.
Trudi se i vidim da mu je bas neprijatno zbog trenutne situacije,dogovorili smo se da posle posla kad udjemo u kucu,sve moguće tehnicke uredjaje gasimo i posvetimo se sebi ,djeci i razgovoru.
Dala sam prvenstveno sebi sansu,ali i njemu,nadam se da je neće prokockati.

afroditarita
20. април 2015. у 09.36
Svako ima svoje potrebe. Neko da zeza popaljene I nanosi dusevnu bol dajuci im lazne nade a neko voli da zaljulja krevet.
Neko hoće paznju I ljubav I trazi gdje god stigne.
Neko je samo bolesno sebican/ sebična. Sto god da je nije važno. Brak ili veza smrdi nepopravljivo.
Neko vece sam diskutovala na sličnu temu sa drugaricama I zakljucak je bio trojica cine jednog perfektnog ako se ne može naći taj jedan perfektni.
StevanS
(.)
20. април 2015. у 09.48
Послије четворо дјеце, 25 година брака ти си исцијеђен к'о лимун. Уморан. Зато и тражиш нешто освјежавајуће, фали узбуђења, дрма те криза средњих година.

--------------

haha iscedjen ko limun, kriza srednjih godina haha
svi smo mi tu negde cetrdesete i rane pedesete koliko ja mogu da „skontam”

znaš li da sam kupio i veliki motor u mojim godinama, sav se ukocim posle duže voznje pustinjama yebene australije pa posle po sat vremena setam naokolo kao sestar u nadi da ispravim noge i da ne izgledam kao da sam jahao bure :P
Ton_ka
20. април 2015. у 09.51
Hahaha, muski bas ste blesavi :)))
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 10.05
Super, stevens, vjetovatno inate vise I zivotnog I bracnog iskustva Od mene.
kažem opet ne moralisem već eto razmišljam ba glas iz mog ugla.
StevanS
(.)
20. април 2015. у 10.07
Ми мало млађи читамо и учимо, можда нас нешто слично вреба иза ћошка. Све ово о чему пишете може свима нама да се деси. ;-)

-----------------

pa vidis ton_ka da nas Srna zavitlava jbg, al neka, kad dodje u moje odine reci će sama sebi, uf sto mi se ova kriza srednjih godina nije desila 20 godina ranije :))))))

samo vi ucite i spremajte se i zapevajte onu nasu

spremte se , spremte...

;)
Ton_ka
20. април 2015. у 10.08
da da hahahaha ... ;)
Ton_ka
20. април 2015. у 10.14
Izvinjavam se, radim nešto pa ne mogu bas ucestvovati u caskanju :)

Ali vas sve pozdravljam :)
afroditarita
20. април 2015. у 10.17
Eh da mi je da bar još jednom zadrhtim ko prut čak I na njegovo slovo :)
StevanS
(.)
20. април 2015. у 10.25
afrodita hoće tri neperfektna ako ne može da nadje jednog perfektnog pa je „drugarice” opet ne napadaju :P

a hoće i da zadrhti na slovo :)))
to mi se dopada da ste sve solidarne i da nema svadje ;)

samo ti radi ton_ka, idemo mi na spavanje u juznoj hemisferi :)

afroditarita
20. април 2015. у 10.32
E hvala Bogu pa me neko oslovi. Smorila sam se masuci I rukama I nogama „ hej ja ovdje vamo gledaj, ja ja ”
StevanS
(.)
20. април 2015. у 10.34
ma vidimo mi tebe boginjo nego se malo stidimo i snebivamo ;)
afroditarita
20. април 2015. у 10.38
Uh jadna majko :)
Trta
20. април 2015. у 11.29
Mislim da smo malo skrenuli sa teme,ako Vam nije problem da se vratimo na istu.
Imamo svi razlicita mišljenja,ali ne mislim da sad treba da diskutujemo o Stevenu,njemu odgovara,on tako funkionise,bravo za njega i njegovu suprugu.On je iznio svoj post ne trazeci mišljenja drugih.
Ako ima neko slična iskustva kao i ja,volila bi da iznese i podjeli sa nama svima.
Cpetjko
20. април 2015. у 11.54
Vidi bre ovu afroditu- ni manje ni više nego bi na gomilu sa njih trojicu. Mnogo sretjo gledaš pornitji, to je, koliko se razumem unatomiju, teoretski maksimum. Dobro, mašta mi dozvoljava da tu dodam još 2, samo tad bi vetj imala ozbiljan problem sa koordinacije svega, da ptostiš.

A ovo što Srna kaže, da nas ima oni koji 'otje, a ne može, i oni koji netje a može... ne znam, ja mislim da koji god može - taj i' otje.
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 13.25
The srećko:)LOL
Cpetjko
20. април 2015. у 13.59
kolega Stevan, to za taj motor mislim - nemo' bre u naše godine da gi sam vozaš po tu pustinju. U naš slučaj stručnjaci preporučuju da iza sebe posadiš jednu od... tako, 32 i neku, iz dva razlozi:
1. Radi balans, pošto tek učiš da voziš, da imaš neku koja se još nije preterano ugojila, a one to otje čim predju 35,neke i pre
2. Da ne naladiš bubregi, mislim, ledja da ti greje dok jašeš

A mislim da će onda ipak ona bude ta koja tje 'oda ko šestar, znaš vetj zašto, da ne pričam sad pred celu kafanu, tje ove raspustenice i dobro udate rumenilo oblije. Ne zna se koja je stidljivija od koju
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
20. април 2015. у 14.18
-Trto,mislim da ti je bolje da se zamislis i pozabavis sama sa sobom (ponasanje i izgled),a svog coveka da ostavis na miru sa ličnim ultra-feminizmom.

-Muskarac van kuce trazi samo ono sto nema u kuci !

-Emotivna prevara,cuj to... :) ,najbolje da ga oslepis necim,jer je svaki put na TV ili ulici,od silnih sisica i guzica,tebe emotivno prevario,gledajuci to :) svasta :)
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
20. април 2015. у 14.23
-SRNO svi muskarci se ponasaju isto na ulici kao:

-Komarci na nudistickoj plazi...znaju šta hoće,samo ne znaju odakle da pocnu :)
Cpetjko
20. април 2015. у 15.28
staro pravilo u ovi separe opet na delu: ove raspustenice ovde, i ove dobro udate, vetj posle 10ti post, manje-više, odvedu temu na njima omiljene brezobeazluke. I susština se izgubi. Dakle, da vrnem temu.
Bar jednom nedeljno, bar jedan ženski stručni časopis (žena, blic, kurir, svet itd) uvek im iznova i u detalje objasni ovu problematiku, i uvek se nađe jedna koja, kao fol to nije pročitala.
A nauka im lepo objasnila sle-detje:
Žena, da bi prevarila, to mora najpre emotivno, tj. zaljubi se, pa onda uradi egzekuciju ot tu emociju. Dakle, prevara je emotivna, u prvom redu.
Džentlmeni- kod nas ne mora emocija, uopšte. Dovoljno je da nam se na dotičnu dig... da prostite, i... on posle samo zakopča slic. Nikakve emocije, nego onako, bezobzirno.
Dakle, struka lepo kaže, pošto nema emocija- nije bilo ni prevare.
A dama koja to uradi bez emocije, ona onda znači nije žena nego muško, dakle.. najobičnija svinja muška.
Ton_ka
20. април 2015. у 16.52
E bre Srećko, ti uvek pokvaris topic sa svojim teoremama.

Naravoucenije ;) cutanje je zlato ili ti, nastavi da cutis :D
mona_liza
20. април 2015. у 17.23
Ton_ka ,da pocnem od tebe prvo.Nemas šta da se cudis ili ne cudis ja sam bila na ovoj temi i pratila tok price, onda smo izgleda svi upecani po tvojoj logici :D

Drugo pricas o nekim sitnima dusama ,a vecina diskutanata je kriticki komentarisala i sa ne odobravanjam a o Stevanovim eskapadama i da ne govorim. Tako da ti je opet pucanj u prazno. :D

A ovo na kraju balade sto pišes o nekoj ljubomori i nekom nabacivanju tebi je najveca glupost koju sam procitala od kada komentarisem a koja je direktno upucena meni.

Da odgovorim u tvom stilu ,nekada je bolje ništa ne napisati nego pisati gluposti .
Ton_ka
20. април 2015. у 17.52
mona_liza, a da uhvatis ti Sretjka pod ruku pa da zajedno prosetate u tisini ;D

mona_liza
20. април 2015. у 18.22
Može li neki originalnij oodgovor,nemoj mene da kopiras :D
Mexico1
(Trust_Nobody)
20. април 2015. у 18.34
Kolega Sretjko,meni su najdraze ove sto prodavaju moral na kilo :)))
StevanS
(.)
20. април 2015. у 18.55
hehe ton_ka, brat Srećko i Mona Loza u tihoj setnji ulicama Pariza :)

ne znam samo šta je on loše rekao, meni se dopada njegovo razmišljanje :)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 19.19
Pa srećko je rekao veliku istinu žene se upustaju u seksualne odnose kada su već zaljubljene idu srcem a muskarci su poput predatora nedaj ti boze nekom zapet za oko:)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 19.23
Kažu uzorne supruge su prava poslastica za svalere
nešto ko nutelle kod djece
mona_liza
20. април 2015. у 19.24
StevanS, zar smo mi bili manje iskreni od tebe samo zato što smo kriticki pisali ???
Ako uporedim tvoje prvobtno pisanje od desetogodisnjeg udvaranja i euforije ...pa do raznoraznih izmišljanja i prenemaganja da ne bi provodio slobodno vrijeme sa porodicom s tim da bi sto duže bio sa prijateljicama sa ovim tvojim zadnjim ..da si srećno u braku ...uvijek otvoreno pricamo o svemu- ovo mi je najjače :D (osim što se sakrivas u garazi ili radionici da te žena ne uhvati u dopisivanju :D ... do toga žena živi ko kraljica .Jel ovo po principu šta me briga šta sam reko juče ?

Inače StevaneS nisi ti zmislio svaleraciju i to nije ništa novo , nego tvoj nonsalantni pristup i tvoje indolentno ponasanje prema porodici i ostalo je bljak.

Inače Lea je dala najbolji odgovor po meni na ovu temu.
StevanS
(.)
20. април 2015. у 19.39
Kažu uzorne supruge su prava poslastica za svalere
nešto ko nutelle kod djece

-----
naravno da jesu hahaha znaju šta hoće :)
afroditarita
20. април 2015. у 20.52
Ja priznam da sam muska svinja :) Ali mora da bude lepo na oko :)
Srećko kad ćemo zajedno u pohode, ono bez dodira ;)

Ova sa topika what's her name, dosadna si muzu. Šta ga napadas a ništa ne dajes?
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 20.58
Haha, Stevens, obrij bradu jer te po njoj znadu koja si ti faca prevejana:))

Ja mislim da svaleri vole uzorne supruge jer se dojme neiskusnima - samim tim bez STD I sto su manje vise lak plijen :)

afroditarita
20. април 2015. у 21.08
Ko ti kaže da udate nemaju STD? Ako su lak plen onda je STD in question. Ako su lak plen onda im muzevi vrsljaju sa strane I donose STD.
Sve je to diskutabilno.
SnezanaStojanov
20. април 2015. у 21.23
Ne voli te muž, nikad te nije ni voleo, ne živi u zabludi, rasvedi se.

hvala.

PS: Za trtu.
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 21.27
znaju svaleri ko svrlja a ko ne, ko je zapostavljen I samim tim STD free:)

oni su k'o cuke samo njuskaju:)
StevanS
(.)
20. април 2015. у 21.27
sarlota nemam ja bradu vise, Lea je postavila topic da su muske brade neuredne i prljave a ja sam joj objasnio da ako bradu tretiras kao svoju kosu onda sa njom nemas problema i neće biti zapustena. ja sam imao bradu kad sam bio mladji ali čim su se pojavile prve sede obrijao sam je da mi ne dodaje godine :P

inače za uzorne udate slatkise, koje su moja omiljena kategorija hahaha koje vole svoje muzeve i porodicu a ipak vole i malo sa strane - u tome je njihova car, mi muski znamo da one ne traže ozbiljnu vezu ili ne daj Boze brak :)))
Posle lepo provedenog romanticnog popodneva svako ide svojoj kuci i mirna Backa :D

a to za STDs, joj pa zašto ste toliko negativne :P

sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 21.35
stevens, da li je tačno da su wonna be svaleri vise ljubomorni vise od muzeva?
Takođe, da li ti se ikada desilo da dobijes korpu od uzornih supruga tj odbijenicu I kako se to manifestuje Tj odrazava na muski ego?

Bas me zanima:))

Ja volim da flertujem ali kad postane vruce pobjegnem
StevanS
(.)
20. април 2015. у 21.49
volite vi cuke da njuskaju, sarlota, volite ;)

nemoj sad da se opet lažemo :P

nego ima li neko iz Sidneja danas ovde, kod mene potop, drvece popadalo, nismo otisli na posao, deca nisu u skoli, celo dvoriste poplavljeno, prvi sprat ulazi voda i napred i pozadi od zavejavanja, bazen prelio. UZAS. Srećom još imamo struju i net, dok moj sin 2 bloka dalje nema struju od ponoci. Prvu stvar koju sam proverio jutros posle celonocne ludacke oluje je polisa osiguranja za kucu.
afroditarita
20. април 2015. у 21.50
Sharlota a mi ne njuskamo?
Ma idite molim vas, svako može I želi biti veran nekome. I svako oseti ima li kome biti veran. Neko nam sve čini I daje po redosledu Ali nekako kao da nije dusom tu. I šta ćeš nego da trazis Ono sto fali Ali ta potraga je često u pogresnom pravcu jer se nesvjesno branimo od sljedeceg razocarenja.
Ide se linijom manjeg otpora.
Kako da recimo ostavis bracnog partnera / partnerku ako oni rade sve kako treba u tehnickom smislu Ali su dosadni u pm. Ne ide ti se kuci.
Muž recimo zna da je ona vredna domaćica uvek sređena blage naravi Ali prazna ko skoljka. Prica s njom se svodi na ozbiljne teme: deca, racuni, tracevi, ko je šta kupio šta treba uraditi. Iz dana u dan ozbilja. Da se obesis nakon 10-15 godina!
Tako I u zenskom slučaju: muž radi brine se I svemu održava izgled Ali ništa ne radi na personalnom razvijanju. Ne zavodi je ne izmišlja zanimljive teme ne osmehuje se vragolasto na nju.
Šta će žena nego da se okrene deci I kuci a onda naleti Baja pa joj baci cheeky pogled
Srce zalupa ko big Ben :)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 21.54
Au sto nas je spucala krizza :)))
StevanS
(.)
20. април 2015. у 22.02
haha sarlota zašto pobegnes mala kosuto, ne misli ti on ništa loše ;) čak šta vise

inače to za korpu, normalno je da svako dobije korpu i to vise korpi nego uspeha ako ćemo da gledamo procentualno, al šta ćeš, podignes se sa poda i ides dalje.Kakav bi to svet bio da nas žene ne odbijaju :)))

Ljubomora je cudna kategorija ja se ne razumem puno i ne umem da je objasnim, ali desi se. Znam da može da upropasti i coveka i ženu. Ako neko drugi ume da objasni kako se leciti od toga ja bih voleo da znam :)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 22.10
Mi ne njuskamo, mi mjerkamo,ja mislim da I muskarci I žene imaju detektore I odasiljace, valjda je to tako priroda udesila.Nekada, ne nasom voljom, nas naše tijelo oda recimo ako je u pitanju fizicka privlacnost-tada vjerovatno progledamo I postanemo svjesni svega toga sto si napisala.
Istina je da se mjenjamo, I jako je gadna stvar kada izrastemo iz naših veza tj kada ih prevazidjemo.
još kad Big Ban zagrmi mislim... :) to je malo nezgodno u našim godinama jer može da okrene zivot naopacke.
Nekada sam bila puna predrasuda prema skandalima onih koji su napustali brakove sada čak mogu I da nađem validno opravdanje. Zapostavljene uzorne supruge ne varaju one okrecu zivot naopacke.Mada se često zeznu:(
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 22.13
Stevens, nemam ja zivaca za to:))) a imam I busy schedule LOL
afroditarita
20. април 2015. у 22.46
Stevo jesi li provjeravao kucno osiguranje ovako : „ Zeno jesi ti napravila da imamo osiguranje protiv ovog sranja”?
StevanS
(.)
20. април 2015. у 22.47
haha pa razmišljas previse sarlota i probaš da nadjes izgovor

sto rece neko gore, muskarci ne razmišljaju dok žene razmišljaju .
vidis da afrodita ne razmišlja, ona hoće trojicu ;) njoj je bolje nego tebi, ne kida zivce :P
SnezanaStojanov
20. април 2015. у 22.47
Al ste vi curke, sto mu se uopste obracate, laže sebe samo tako.
afroditarita
20. април 2015. у 22.54
A koke cudne ptice
Uvek im srce kuca
Za nekim grubijanom koji dobro kljuca ;)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.01
Stevens, nije ni meni loše, znam sa čim mogu da se nosim - sto mi to treba da se zaljubljujem ponovo ne bih dala ovaj svoj mir... pih LOL:)))
zaboravih najvaznije, ja volim svoga muza ;)

afroditarita
20. април 2015. у 23.02
Kakve bre emocije? Zbog emocija biras nekoga s kim ćeš da delis zivot. Ostalo su hormoni I hemija.
Šta izmišljate tu ko stare babe da se zenana ne trazi sex nego samo ljubav?
Ajde de ako vam je tako lakse da bi mogli verovati da su vam žene verne. Ja bih kao musko pitala zbog čega je ona meni verna da li iz pravog razloga.
afroditarita
20. април 2015. у 23.05
I ja volem svog muza mada on ne zna da mi je muž, zato tražim razonodu dok se on ne seti da smo se vencali na nebu a zna se, šta bog sastavi to je to.
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.07
Bravo afrodita:)
Žene su vjerne do prvog upornijeg Baje -problem sa nama ženama je što se zatreskamo
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.09
Afrodita za istocnoevropljane kažu da ubiju zenstvenost u ženi
ja bih iz toga izuzela madjare:)

afroditarita
20. април 2015. у 23.12
Nije tačno. Meni je taj moj nesvesni muž fino rekao da ga ne cekam I da skidam paucinu sa doticne. Ja Sam rekla da je u pravu sto ismejava moju vernocu a ja vatra ziva. Ako se on dozove svesti ja ću da budem opet verna jer neću imati šta da tražim okolo. On je meni sve u jednom. Ali šta ću kad me neće?!
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.12
svi ti muzevi koji prepuste ženama da se razonode tj prave se ludi, su zapravo previse busy sa nekom razonodom mimo svoje žene-to je stevens lijepo objasnio u uvodnom postu, a evp I gospodja koja je povela temu.

afroditarita
20. април 2015. у 23.13
Upravo tako. Zato se razonodimo.
StevanS
(.)
20. април 2015. у 23.15
jok afrodita, dok se ona oblacila za posao ja sam preturao, i na kraju pozvao osiguranje, oni potvrdili da je u redu i onda sam odahnuo.
Ne salju vise racune običnom postom i automatski kradu pare sa kartice kad dodje vreme za obnavljanje pa u onom trenutku ne možeš da se setis.
Imam nekoliko visokih stabala i palmi koje se opasno njisu pri vetru od preko 140 km na sat pa ako koje padne na kucu da ne brinem. Nekoliko komsija već dobili po svojim krovovima od drveca koje je oboreno a plase nas da jači udar tek dolazi .
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.15
Afrodita, ili te vara ili ima neki problem treće ne postoji
ne bakci se sa raspravama već kako kažu povedi racuna o sebi
seks je nasuna bioloska potreba

On je tebi prakticno dao dozvolu da nadjes novog muskarca
StevanS
(.)
20. април 2015. у 23.32
now we are talking girls :)
sharlota
(bez zanimanja)
20. април 2015. у 23.40
Koliko ima žena da imaju sličan problem pa to je za ne povjerovati.Generalno naše žene su trpece, ali ovi zapadnjaci puno polazu na sreću I to rjesavaju po kratkom postupku.
Strasno je to eskiviranje bracnih duznosti to je zapravo mental abuse.
Vrlo je važna stavka da nije svako satkan da vara, laže, svrlja okolo teško je to jer se to kosi sa nacelima, vaspitanjwm I sl.

afroditarita
21. април 2015. у 00.07
Kakav abuse? Ja to gledam vako: ti nećeš mene I to je ok. Ako ti mislis da ti ne gubis ništa zašto bih ja mislila da gubim bilo šta.

Ovoj trpki saverujem ili da se ozivi sa muzem ili sa nekim drugim. Nije lepo biti mrtva žena.
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 00.19
Zanimljivo,kolege utihle:)
afrodita, manje vise si u pravu mada ja mislim da je eskiviranhe intime vrsta abusa.
StevanS
(.)
21. април 2015. у 00.57
ae da isteramo ovaj topic do makar 100 :P

ja se provozao po komsiluku , oluja i kisa traje celog dana a glavno tek dolazi , bar tako kažu

http://postimg.org/gallery/s7udd9gg/2c13595d/

Ton_ka
21. април 2015. у 09.33
E sharlota super si to primetila o predrasudama.
Takođe primecujem to kod sebe, vise imam razumevanje za starije, a i lakse nalazim opravdanja :)

Pre mnogo godina dosla mlada u USA, radim u restoranu i jedan stariji gospodini, inače bio stalna musterija, dolazi jedan dan u suskavoj trenerci sretan sa tek stvljenom mindjusom na uhu.Kad nisam pala, a on sav sretan, kao 20-snjak, pokazuje mi i sav je u tome.
Klimam glavom i kao delim njegovo odusevljenje, a u sebi mislim Lelele covece pa ti nisi normalan, matorac, vidi ga kako se ponasa.
Eeee sada mnogo godina kasnije i te kako mogu da ga razumem:)
Covek je bio mlad duhom, nije se tako osecao i evo sad sto vise komuniciram sa starijim retko ću cuti da se neko oseca starim, svi kažu da se „iznutra” osecaju mladim :)
Kako i ja starim, zamisli pronalazim to kod sebe:) osecam se kao da imam najmanje 28 ;)

Mexico1
(Trust_Nobody)
21. април 2015. у 09.47
Tako i treba,ja sam se neki dan istetoviro a 72-vije mi god.u gujci :))
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.12
tonka, ovdje ljudi imaju totalo drugaciji pristup zivotu, možda imaju i kod nas sličan pristup,ali mi smo otisli i nismo bili u prilici da vidjamo ljude,starije od nas, iz naše neposredne blizine.
hoću reci kriza srednjih godina, prevare, nesrecni brakovi isl, sve je to univerzalno ali mi to nismo imali priliku da vidimo tj budemo svjedoci toga,iz prostog razloga sto smo bili liceni interakcije sa ljudima koji su prolazili korz to, a kada smo bili kod nas bili smo previse mladi da kapiramo te stvari.

teško je prihvatiti neke stvari kao sastavni dio zivota, mi to vise gledamo kao licni poraz,a u stvari su to prirodne stvari.

jednostavno umre ta zar i uzbudjenje, zivot se pretvori u kolotecini,rijetki su oni koji njeguju brak,malo nas obrati paznju na partnera.

partner je biće poput nas i njemu treba paznja,ljubav, sjaj u ocima,ali ljudi se cesce opredjeljuju na nova uzbudjenja nekako im je to lakse nego da produbljuju stara.

jedno kada nestane prisnosti, i intime to vise nije brak,to je cimeraj.

ja ne znam kkao je bilo kod nas,ali ja bih rekla da u ovoj zemlji prevariti muza/ženu je ko vode se napiti.

ovdasnji muskrci,Baje:). su boga mi mnogo uporniji od naših mukaraca i onako bez skrupula, a nasi su opet ko ribace cetke .

kada vidim kkao ove kanadjanke,deble, saltaju ove svoje muzeve ja ne mogu cudu da se nacudim.
Cpetjko
21. април 2015. у 10.15
Pa ja kad bih odlučio, tačnije imao potrebu i stisnuo mu..a, da prevarim moju Lepu, naravno, ništa emotivno, ni jedna ne bi mogla da bude verna koliko bih ja mogao da budem uporan.
A vi sad kažite „to nema šanse Sretjko”, „ni u ludilu” itd... ali ja stojim iz svoju tvrdnju. Evo, mislim da bi i Meksikanac mogao slično da kaže za sebe. Samo što mi to netjemo. Budale. Ko nam je kriv.

A vi se slobodno šepurite, pojedine, sa vašu vernotju :)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.17
taj tvoj cova iz price je vjerovatno okrenuo novi list, i na neki svoj način se borio sa zivotnim nedacama i razocrenjima, to je on sam sebe bodrio u smislu ne dam se ja.

tako i treba, zivot je da se živi.

kada sam tek dosla meni su ovdje svi djelovlai uvrnuto, i luckasto, ali sada vidim da oni nisu ludi već su jedostavno opusteni.

postoji masa stvari koje nam mogu pomoći da prevazidjemo krize i sl, busenje nausnica ili taoos to je onako ekstremno, sebe treba voliti, ulagati u sebe i ugadjati sebi cisto da e budemo u situaciji da sa 6 banki budemo otuzna slika propustenog vremena
Cpetjko
21. април 2015. у 10.20
ne videh ovaj sharlotin post, upala u reč Meksikancu i meni.
Znači, sharlota, kanadjanke darežljive? Izem ti, najbolje godine mi u vernotju prođoše:)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.20
pa to kažem srećko, vjerne su one žene koje nisu naletjle na odvažnog Baju:)

ja sam imala iskustvo, jedva zivu glavu izvukoh,nisam vjerovala da je to moguće dok se nisam nasla u toj situaciji.

kako sam to rjesila?

pa lijepo,izbjegavala sam prilike u kojima bi se srela sa tom osobom, to je bilo lako jer sam u situaciji da mogu da izbjegnem susrete

afroditarita
21. април 2015. у 10.27
Ti Sharlota ko musko razmišljas. Mi žene volimo da vidimo šta će da bude I letimo ko muve sve misleci ma ja sam u kontroli ;)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.31
afrodita, možda mislimo da smo u kontroli,ali nismo uopste

da sam bila u kontroli pojavila bi se pred tim tipom još koji put, ono nemam ja šta da nagajdam šta bi moglo biti, ja sam znala 100% šta bi moglo biti zato sam se i odlucila na eskiviranje

:)
afroditarita
21. април 2015. у 10.33
Et vidi, tako se I ovaj moj coek ponasa. Ne smije da mi stane na crtu ;)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.34
problem sa ženama je sto one pocnu da grade emocije prije nego što se nešto konkretno desi, a kada se desi oe su već zaljubljene

muskarci mogu da imaju dvije ljubavnice i da uz to i budu dobri muzevi

moje sefice otac je vodio 15 god paralelni zivot, pored žene imao ljubavnicu kojoj je kupio kucu i sa kojom je imao diejte, zivjela je dva bloka od njegove porodice i žene

sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.37
afrodita, taj tvoj coek tj muž, o neće da ti stane na crtu

možda ga ne privlace žene?

prosto nemoguće da muskarc izbjegava ženu,pa i da je ne voli morao bi da se kresne sa vremena na vrijeme- da ne daljisem kako i zbog čega- muskarci moraju da imaju seks vise od nas

cista biologija

afroditarita
21. април 2015. у 10.43
On meditira :)
Ja se kresem
Dok se on ne odluci za crtu ;)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 10.49
oh, meditacija je prava stvar upoznas inner self on je sam sebi dovolja:)
afroditarita
21. април 2015. у 10.51
Ma jok, voli on mene stalno je pored mene I oko mene samo neće da preuzme bracne duznosti jer ne vjeruje da sam mu Bogom data. On misli da sam od djavola poslana ;)
Cpetjko
21. април 2015. у 10.53
Afroduta sretjo, ako nisam mnogo direktan, a to, što radiš dok on pevuši mantre, el to sretjo sa jednim te istim ili malo... promeniš?
Čisto za arhivu da ostane :)
afroditarita
21. април 2015. у 10.56
Pa kako će biti jedan te isti? To bi znacilo da sam zaljubljena u tog sto vrsi tehnicko održavanje. Zna se koga ja volim, svog coeka. Samo me on zna do dubine duse I opet me voli ;)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 11.05
a gdje ti nabavis te izvodjace radova?
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 11.06
cekaj da li ti stvarno mislis da tvoj muž nema seks, ne mastrubira isl

to nešto nije u redu

znam da razmišljam ko muskarac,često
Cpetjko
21. април 2015. у 11.11
aha, sharlota se zainteresovala, a i ja baš zaustih da pitam isto, de bre nadjes tolike kad je opšte poznato da su većina ili ozenjeni, ili ako su oženjeni onda jure klinke, ako su fitjfiritji, i oni jure ove od 22 i neku... de bre ih nadjes?
Ili mora da si, kako da kažem, obdarena, pa nije problem ni iz jednu generaciju da se probere :)
afroditarita
21. април 2015. у 11.13
On voli da gleda mene ;)
Izvinte me hoće rucak da zagori pa moram vam nešto :)
afroditarita
21. април 2015. у 11.15
Srećko ni ti mi ne verujes da sam od Boga data?
Svaki mi se za suknju vata ;)
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
21. април 2015. у 11.46
-Kako se zove zenka od komarca ? :)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 12.09
Vibrator je majka, ide bre, ko bi se bakc'o sa nervoznim tudjim muzevima ne smiju ženi pisnutI I a van kuce lijece frustracije meni dosta ovaj jedan:)
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. април 2015. у 12.43
Upravo tako kolega Sretjko...Ne yebe lijep,nego uporan :))
Ton_ka
21. април 2015. у 12.48
hahaha bas ste svi blesavi ;D

upropastismo Trti topic ;D
Trta
21. април 2015. у 13.28
Propast šta uradiste od moje teme,kao sto rece Ton-ka.Uspjeli ste me i nasmijati i zabaviti,možda je i bolje što se skrenulo sa teme.
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 13.54
ko kaže da smo skrenuli sa teme, vidis da pricamo o svaleranciji :)

poslusaj ti afroditu, vodi racuna o sebi,nemoj se sikirati, nadji i ti sebi ventil

treba da znaš da vodis domaćinstvo,kuvas, peres,brineso njemu sebi, ne znam da li imate djece, vjerovatno i radis

dakle... sve stavi na papir, i vidi gdje si ti u cijeloj toj prici gdje su tvoje potrebe,koliko dajes a koliko dobivas

dakle, sebe a prvo mjesto jer svi smo zamjejivi,zamisli da ti se nešto desi

Cpetjko
21. април 2015. у 15.31
qu qu le le, evo, morao sam se prekrstim i kažem „molim te Bože ne dozvoli da mi ove rspustenice i dobro udate ikada savetuju moju Lepu”.

To bi, što bi rekla naša stara poznanica iz kafanu, Munja, bilo „katastrofa” :)
afroditarita
21. април 2015. у 19.20
Srećko pa zezamo se malo. Šta da joj kažem? Ona najbolje zna svoju situaciju I svog muza. Niko drugi ne zna šta je iza zatvorenih vrata.
mona_liza
21. април 2015. у 19.38
Hahaaaha ..Cpetjko, ti si pravo osvjezenje za ovu kafanu :)
sharlota
(bez zanimanja)
21. април 2015. у 23.43
srećko nema zime za tebe, ti si uzoran suprug:) tebe je lepa dovela u red:))
LeaDiKaprio
(shumska)
25. април 2015. у 12.55
Eee, ne reko' li ja da su bradati na neku stranu nakrivljeni - eto nas Stevica je živi dokaz :)

I još nešto - rekao si da ja pricam o tome kao neko ko posmatra a ne ucestvuje. To si da izvines iz guj'će izvadio. Da ti kažem nešto o nasoj ljudskoj vrsti, bradonjo (OK, ex-bradonjo): SVAKO govori na osnovu svojih iskustava. Pogotovu kada se govori o mišljenju ili osecaju (a ne o Pitagorinoj teoremi koja je egzaktna). Osecaj i mišljenje nastaju u procesu u kojem se covek u ogromnoj meri oslanja na lično iskustvo.

Ti i ja možemo da radimo istu stvar ili da gledamo isti prizor i da steknemo potpuno drugacije mišljenje odnosno iskustvo (ovo je razlog zašto su ocevici zvanicno veoma nepouzdani izvor dokaza u sudskom postupku).

Eto vidis mogao si nešto i da procitas na tom Internetu umesto sto si u garazi lizao monitor :)

Buduci da si Stevice jedini stao ovde pred streljacki stroj, moracu i ja u tvom pravcu da ispalim koju granatu (ovo do sada je bilo golicanje :) ).

Prvo i pre svega moram da se izjasnim o moralnim nacelima koje ocigledno rusis i koje po mom mišljenju izazivaju buru ovde (pogledaj samo kako su te isamarali minusima). Prevara je velika tabu tema. Da si kojim slučajem pisao u zenskom rodu o sebi kao ženi koja se virtuelno ljubaka sad bismo ti davali cetr'es dana. Ovako, musko, pa si se izvukao sa minusima.

Elem, evo mog stava sto po Internetu varas ženu: zabole me. Za razliku od toga, da je nisi varao moj bi stavi bio sledeći: zabole me.

Stavise, opisujuci gore kako si od Stevice postao Milojica Sajber Grebac, ti zapravo govoris o zavisnosti. Cyber addiction je sve poznatija i poznatija kategorija. Kad pocnes da izbegavas da vreme provodis sa familijom i svaki slobodan trenutak se bavis onime na šta si se navukao - to je jedan od pojavnih oblika cyber addiction. Laganje - opste mesto za bilo koju bolest zavisnosti. Nemogućnost da prekines. Narkomani kad se ne bodu oni misle na drogu.

Ako pogledamo situaciju iz te perspektive apsolutno nema dileme zašto je nastavljanje takvog ponasanja los izbor.

Naravno, na to se još dodaje onaj pojavni oblik a to je svaleracija. Ja smatram da je protiv zenske prirode da ako žena drzi do sebe, ako te voli i stalo joj je do tebe i do vas - da će se sa takvim ponasanjem pomiriti. Da će biti OK, da neće da je vredja, ponizava - čini nesrecnom.

Obrati paznju da nisam rekla da to ni jedna žena neće da trpi. O, da, trpece mnoge. A to onda nije ljubav nego kalkulacija. Promišljena, naucena ili blago patoloska, a često kombinacija.
Promišljena: ekonomska zavisnost, strah od promene, bezanje od istine itd
Naucena: dolazi sa kulturom i podnebljem. Muskarci imaju na to pravo, žena treba da cuti, itd
Patoloska: nesigurnot u sebe, verovanje da bolji tretman nije ni zasluzila, itd.

Znam da to nije tvoj slučaj i da te ne znam, da nemam pojma šta i o cemu pricam. Naravno. Da bi se uopste upustio u tako nešto morao si ali pod obavezno imati listu objašnjenja i logicnih razloga zašto je ono sto radis OK.
StevanS
(.)
30. април 2015. у 03.15
to je jedan od pojavnih oblika cyber addiction. Laganje - opste mesto za bilo koju bolest zavisnosti. Nemogućnost da prekines.

-------------------------

hehe Lea, eto sama si odgovorila, zato je moj savet i bio na mestu i dobronameran jer je ta pojava neka vrsta loše navike, zaraze ili zavisnosti koju treba odgurnuti a nikako kaznjavati zavisnika ili postavljati neke glupe uslove, izvinjenja i šta ti ja znam.
Ako je supruzniku stalo do osobe s kojom je u braku, bez obzira bilo to musko ili zensko, jedna mala losa navika nikako ne sme da bude razlog svadje, netrpeljivosti, ljubomore ili nekog kaznjavanja.

Isto kao sa cigaretama, bolje je pomoći onom ko hoće da ostavi nego kao nepusac projektovati svoje mišljenje i ocekivati od pusaca da tako uradi.
Ja sam se godinama mucio sa cigaretama, ostavljao vise puta i na kraju uspeo da ih ostavim i mogu da dam mnogo bolji savet od osobe koja nikad nije pusila - isto kao i u ovom slučaju :P

Ja mislim da je Trta uradila najbolju moguću stvar i samo će vreme pokazati da li će terapija odvikavanja biti uspesna ili ne.

LeaDiKaprio
(shumska)
30. април 2015. у 10.43
A kaži mi Stevice dal si ostavio duvan kad si prestao da pusis SKROZ ili si još po malo pusio?
Da li se uopste racuna da si se oslobodio poroka ako ga još uvek konzumiras?

Naravno, svaki pusac će da se kune da može da to kontrolise, da će da zapali samo jednu posle jela, da to nije strasno, da mu treba podrska od familije a ne da ga se odricu preko novina... Heroinci, alkosi, smrkaci - svi oni drže stvar pod kontrolom. Ali u panjevima.

Dok ne preseces nema skidanja. Sve ostalo je zavaravanje i sviranje turcu.
StevanS
(.)
01. мај 2015. у 00.03
A kaži mi Stevice dal si ostavio duvan kad si prestao da pusis SKROZ ili si još po malo pusio?

-------------------------

tvoj problem je da nikad ne procitas šta neko napise do kraja a već pocnes da odgovaras :P

rekoa sam da sam ostavio cigarete i da sam mnogo puta pokusavao da ostavim pre nego sto sam konacno ostavio.

ako pusis makar po jednu dnevno - nisi ostavio , možda pokusavas da ostavis ali nisi.
Kad ostavis onda ne pusis vise, izlecen si ( dok ne pocnes opet) hahaha

Ja ne pusim već 12-13 godina, ni jednu nisam zapalio, i nije toliko teško u Oz da ne pusim koliko je bilo teško prvih nekoliko godina nepusenja kad odem u Srbiji gde svako pusi i gde je pusenje norma a ne izuzetak kao ovde.

Sada mi je apsolutno svejedno, ne privlaci me ni malo i zao mi je ljudi koji puse jer znam da je to veoma losa navika koja je uzasno teska da se otrese.
A tek koliko je teško poljubiti zensku koja pusi to je prica za sebe :P miris duvana u kosi, na kozi ,na odelu, svuda :DDD
LeaDiKaprio
(shumska)
01. мај 2015. у 02.14
... a tvoj problem je što ne vidis dalje od nosa?

Ako smo se slozili da se radi o zavisnosti i da se zavisnosti treba osloboditi, onda ništa drugo sem ostavljanja svega iza sebe nije ispravan tok delovanja.

Ti si rekao da ti žena nije branila svaleraj, i da si prvo krio a onda kad je saznala i kad je prosao zemljotres, nastavio si cyber svaleraciju. Samo ti je bilo lakse jer vise nisi krio, pretpostavljam.

To nije pomoć, dragi moj. To sto ti je žena aminovala da radis sto si inače već radio i bez njenog aminovanja - to ti je kao da ti je ona lično palila svaku sledeću cigaretu. Jel ti tako pomaze da ih ostavis? Naprotiv, pomaze ti da nadjes sledeći izgovor zašto nastavljas sa svojim porokom.

Opet ponavljam, posto se radi o bolesti zavisnosti (o BOLESTI zavisnosti) jedini ispravan pristup is tough love, jer je sve ostalo aminovanje neprihvatljivog ponasanja što se jednom reci zove enabling.
labudica
(EKV)
02. мај 2015. у 13.19
Mogu zamisliti kako prevara izgleda gnjusno, mislim da takvi ljudi moraju osjecati neki preveliki jad u dusi. Ono malo muskog ponosa ne vrijedi da se dusa toliko izjadi.

Evo npr. ja sam se neko vrijeme osjecala prilično loše kad sam na poslu jedno pet sest puta s radnim kolegom jela na pauzi. Sve u normali i nikad mi nije pala napamet ikakva misao o njemu kao muskarcu. Ali kad sam primijetila da nas nekad neko pogleda u nekom malo cudnom smislu, ja sam prestala ići na pauzu kad i on. Sreća sama sebi mogu stimati pauze. On je isto cinio se sasvim normalna osoba, zna da sam udata. Ali mene je nakon tih nekih pet sest pauza pocela gristi savjest i rekla sam sebi pa sto da ja s nekom muskom osobom progovorim vise rijeci na dan nego s muzem. No way i ja onda s njim samo zdravo za zdravo pocnem. I on sad nasao negdje novi posao i oprasta se i kolegice ga zagrlise a ja sjedim za svojim stolom i on imitira rukama zagrljaj i mislio da ću i ja ga zagrliti. Ali ono, ipak je moj mentalitet drugaciji, strozi. Kad je brak u pitanju to je za mene zakon.

Kad bi npr. mene muž prevario pa ja ne bi mogla od bola ni dodirniti ga vise i dobio bi od mene pravi jak samar. A tek izjave moje kad se naljutim, bolile bi ga godinama. Tako bi ja reagovala iako smo u braku već par godina. Zato me cudi kako je od ovog Stevana žena podnijela sve mirno. Nema teoretske sanse da ga voli. Pa čak ona njega manje voli nego on nju koji je se eto fino iz.ebo po kojekakvim garazama.
StevanS
(.)
07. мај 2015. у 00.34
labudice, još si ti u prvih 5 godina bracne idile, još se pronalazite i navikavate, ja prvih 5 godina nisam ni znao da sam u braku i nisam smeo da priznam sebi da je andjeo pored mene moja supruga :D

Brak je kao neka duga uzbudljiva igrica za koju si vezan i koju igras sa svojim supruznikom, i u njoj vas cekaju mnoge zamke, neprijatelji, krokodili i ostale negativne stvari i licnosti. Ako ste slozni i verujete jedno drugom, iz godine u godinu, prelazite nove levele koji vam donose nove nagrade, iskustvo i sreću. Ponekad vam se učini da ste gotovi, da nema vise, da je dosadilo i da ste spremni da ugasite tu svoju igricu jednom i za svagda, ali opet nađetenovu snagu i veru u sebe i svog supruznika i nastavite dalje u nove levele, nova iskusenja i nove stranice svog zivota.Posle dugog niza godina, nekoliko dece, najlepsih godina provedenih zajedno, apsolutnog poverenja i ljubavi ne postoji nikakav problem koji takvi supruznici neće moći rešiti, pa bila to neka mala „prevara” ili niz njih ili bilo šta drugo.
Kad dohvatis najvisi level igrice i kad shvatis da si doziveo nirvanu u svom braku onda ćeš znati da si pobedio i da ste ti i tvoj supruznik jedno biće koje dise, misli i živi istim dahom.

I dan danas, kao u prvim godinama braka, uhvatim sebe rano ujutro naslonjenog na jastuku kako je slusam kako tiho dise, sa njenim andjeoskih osmeskom na krajevima usana dok spava i mislim se u sebi „Boze koliko je volim”
Ton_ka
09. мај 2015. у 07.44
:)))

a joj koje komparacije, gde me nadje sa igricama ...;)))
StevanS
(.)
10. мај 2015. у 00.02
moderno doba Tonka , svi igraju igrice na fb pa „kontam” shvatice :P
Ton_ka
10. мај 2015. у 05.30
Pa da, sve su to neke faze, prelazimo iz jedne u drugu i tako dalje.

Ne samo bracne , zivotne takođe :)

Setim se kad sam rodila dete; navikavanje, pa prva faza grcevi budjenje nocu, taman pomislim uhh prošlo a ono vreme za izbijanje zubica, onda prohodavanje i taman pomislis oh konacno stao je na noge, a ono iza krivine te ceka terrible twos, pa sledeće i onda shvatim da su sve neke faze koje se ne zaustavljaju(onaj momentat kad se pitas hoće li to prestati, pa shvatis ne staje, već samo menja oblik) i da prelaze na visi i komleksniji nivo.
Covek živi zivot u fazama.Sad smo u fazi puberteta što se tiče mog deteta, a što se mene tiče izgledada da je faza otkrivanja pravih zivotnih vrednosti, radosti i sticanje mudrosti :)
StevanS
(.)
10. мај 2015. у 05.50
hehe ja imam još jednog u pubertetu i najezim se kad ga vidim kako sve zna i kako mu je kratak fitilj za sve al znam da će za neku godinu da se smiri, ostali su pregurali i mnogo je lakse, i oni su tu da ga smire kad pocne mnogo da se buni, a i da mu daju savet koji će on mnogo lakse da prihvati nego da on dolazi od roditelja.
Inače, šta znam, lepi su svi ti stepeni, ali sto kažeš izgleda da pravi zivot pocinje tek sada, i što se tiče mudrosti, ko zna, možda i malo toga zakacimo uz put :P

znaš kako kažu: naajteze je prvih 40 godina detinjstva :)))))
Ton_ka
10. мај 2015. у 08.14
Da nisi možda hteo reci „Je l' je covjek djete sve do 60-te ” ;)))

http://www.youtube.com/watch?v=x-W53zFxuqE

Za one koji možda nisu gledali, da se nasmeju malo ;)))

http://www.youtube.com/watch?v=obKhjCtSjcY&list=PLa_0rl-N6O8hShjZUuXWfxgq5P-09Xz_C
StevanS
(.)
10. мај 2015. у 08.26
haha ovo još ide i imaju novu spicu, nisam gledao ima 3-4 godina, a koje igrice ti igras i gde, kad sam te pronasao u gornjem postu? :P
Ton_ka
10. мај 2015. у 08.40
:)))

Palo mi na pamet u jednom momentu da ostavim link, pa da se odavde sa ovih diskusija SC svi manje-vise nađemotamo :)

Ko hoće da se opusti, šali i igra u isto vreme :) http://igrajmo.se/
ps- ima ok ljudi, ali ponekad naleti i neka budala ;D

Ton_ka
10. мај 2015. у 08.49
E da, ako neko odavde( sa ovog foruma) odluci da igra tamo neka otvori sobu sa imenom npr. SerbianCafe, cisto da ostali znaju sabirno mesto forumasa SC ;D

Meni evo gosti dolaze, moram da idem!
Pozdrav svima:)
StevanS
(.)
10. мај 2015. у 08.56
haha interesantno, još kad bih umeo sve da igram :P

imaš isti nick?
LeaDiKaprio
(shumska)
12. мај 2015. у 15.03
Old habits die hard, a, Stevice? :)
StevanS
(.)
13. мај 2015. у 21.23
Lea aj za kaficu ili rucak ili gelato da se nađemodole u darling harbour jednog vikenda da popricamo o starim navikama
labudica
(EKV)
14. мај 2015. у 00.48
tvoja žena je retardirana ako je tek tako lako presla preko tvojih prevara
StevanS
(.)
14. мај 2015. у 01.03
dosadno malo danas labudice? ae da se vredjamo a? cccc
LeaDiKaprio
(shumska)
14. мај 2015. у 10.04
Hvala na pozivu, Stevo, ali morala bih prvo da poludim pa tek onda da se nađemsa tobom, ozloglasenim sajber svalerom :) Ko da nemam već dovoljno loših navika, ko luda sam bez još jedne.

Neke izazove je najbolje preskociti :)
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 08.17
Labudice javo nam se poslije 7 god I pricaj o romantici

Lea cuvaj se ti Steve:) bacio oko ha:)
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 09.01
Imam ja work hubbija, super se slazemo, ispricamo, zezamo I povjeravamo, on meni traca zenuu a ja se ponekad pozalim na muza.
Između nas postoji prijateljstvo bazirano na sličnosti karaktera I uzajamnom postovanju.To je ozbiljan karakteran porodican covjek, koji je zaista drugar I prijatelj.
Prijateljdtvo između normalnog odraslog muskarca I žene je moguće čak iskrenije nego između osoba istog pola.
Labudice ti I te tvoje kolege nemate pojma o zivotu pravi plicaci.
labudica
(EKV)
15. мај 2015. у 19.16
Sharlota, pa šta se imaš zaliti na muza muskom kolegi s posla? Vidis ja takvo nešto ne bi radila. Šta ima neki kolega s posla da zna nešto previse o mom priv. zivotu?Na poslu sam profesionalna i niko ne zna puno nekih priv. detalja o meni. S muzem mi je super, ne krijem da sam nekad malo ljubomorna na zenske poglede prema njemu jer lijep je i primjetim da ga gledaju. S jedne strane sam ponosna a s druge mi bas i nije skroz drago.Znamo se nositi s raznim situacijama i opstanemo jer je prava ljubav. Ali ne bi nikad presla preko prevare. Sarlota, tvoj post bas i ne razumijem najbolje. Koji te problemi muce pa tako kažeš da će meni tek nakon 7 godina biti kao manje bajka?
StevanS
(.)
15. мај 2015. у 21.04

Lea cuvaj se ti Steve:) bacio oko ha:)

--------------------------

haha bacio ja oba oka sharlota al dzaba mi sve to kad Lea ne trza ni malo :)
vidis kako se dobija korpa i to otvoreno bez uvijanja, al šta ću, živim u nadi :)

i ti sram te bilo, šta ti imaš tamo da pricas sa drugim muskarcima kad imaš muza :P uf sve bih ja to preko kolena pa po guzi :)))

nego, kad smo već kod toga, jel gledao neko 50 shejds of grej? čuo sam da je dobar film :))

sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 21.21
Labudice, nikakvi mene problemi ne muce koji ne muce i druge bracne partnere koji se nose sa svakodnevnim zivotnim izazovima I iskusenjima.
Kolegu sam pomenula u kotekstu prijsteljstva između muskog I zenskog celjada bez seksualnih aspiracija ni sa jedne strane.
Nije zakonom zabranjeno steci prijatelja na poslu sa kojim se može otvoreno popricati ili posavjetovati- recimo da mi je nekada potrebno mišljenje neutralne muske strane da vidim da li ja kao žena na situaciju gledam previse sa stanovista žene.
Sve ostalo u vezi sedam godina I vise barka- kad porastes samo će ti se kasti.
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 21.29
Stevice, e da znaš da da sam pimislila stevica se lozi na 50 shades of gray

Sto pricam sa drugim muskarcima- attention seeker:)
Ti razvezao vez o andjelu svom a vamo serenadiras po internetu deceniju cijelu

sto ti flertujes po netu I još zoves leu na randes vous:)?
mada, tako lijepo zboris, smooth talk:)) I kako da ti žena ne oprosti- evo I meni je suza bila krenula citajuci:)))
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 21.31
*serenediras- pjevas serenade
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 21.40
Labudice, zašto si ljubomorna ako sibsigurna u vadu ljubav?
labudica
(EKV)
15. мај 2015. у 22.28
Zato sto teško gasim tu svoju losu karakteristiku nazalost, nekad je stvarno teško ne osjetiti to ponekad.

Bas me interesuje ta famozna sedma godina braka jer još mi je neko reko da su tih prvih 7 i još neke god. kriticne :)

Šta bude teško tada?
StevanS
(.)
15. мај 2015. у 22.46
pa znaš šta sarlota, i red je da se malo nasmejemo i zezamo, sve neke ozbiljne, iskljucive, do grla zakljucane zenske, hvala Bogu da vas nije sve opalio sa onom njegovom najozbiljnijom motkom

i sve to uz smooth pesmicu

https://www.youtube.com/watch?v=6Whgn_iE5uc

a inače nisam gledao taj film, pricali su mi, neki voli a neki ne, sto kažu - mixed reviews
kako se tebi svideo?

Leu cekam da poludi :P

sutra mi je rođendan, pa izvolte, osecajte se pozvanima i prozvanima :D
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 22.48
nemam pojma,labudice, kolotecina, obaveze isl

ništa ne bude pretjerano kriticno ako ljudi imaju cvrstu sponu tj ako su se nasli.

brak je institucija puna iskusenja, ta prva zaljubljenost ne traje vjeco,jedostavno to je priroda tako udesila,ali ako se veza ucvrsti i gradi,uzajamno postovanje,razumjevanje i kompromis onda se svaka kriza prevazidje.

ja vjerujem da su zvocanje i ljubomora veliki turn off za muskarce.

neka ga gledaju ti nemoj da se jedes i da budes ljubomorna,već radi na sebi,na svojoj licnosi i tom propustu u karakteru, gradi vas brak i produbljuj ljubav

jer iskrena ljubav i kada se strast stisa je ono sto drzi vezu i budi tu zaspalu strast

ne jurcaj a materijalnim i gledaj da provodite vrijeme skupa kvalitetno.

ti vodi racuna o sebi,svom izgledu, ne stedi na dobrim kremama i sl

u zivotu nema garancije,brak je ozbiljan projekt

prevara je teska i gorka ali se da prevazici.

muskrcima je teze nego ženama odoljeti iskusenjima.

ajd' ne sikiraj i uzivaj
StevanS
(.)
15. мај 2015. у 22.52
prelep komentar sharlota
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 22.54
stevice ja sam se na te limunade lozila kada sam bila mlada i neikusna:)

djevica jel, u srednjoj skoli

to naime ne postoji taj tip sa celicnoplavim ocima,četvrtaste brade i stisnute vilice,pa kad je zgrabi u struku oko nje se soba okrene,zvjezdice prebroji... yaah right:)

nisam gledala film,a ni knjige citala ja sam žena prefinjenog ukusa sada samo picim spiritualna stiva:)

to ovde čitaju samo debeljuce -posto je kanada puna debeljuca tiraz je bio veliki
StevanS
(.)
15. мај 2015. у 23.01
hehe eto ti odgovor zašto nisam procitao ili pogledao

znaš kako kaže onaj:

ne pijem bevandu, cista voda, cisto vino
sharlota
(bez zanimanja)
15. мај 2015. у 23.07
jao, stevice, ja te sad zamišljam kkao čitaš triologiju:))))

a pjesmica ti je super, mada ,jedna druga je prikladnija
ali ne znam kako bi je citatelji primili- da ne naidjem na osudu i kritiku da ne ispadne cyber nabacivanje

:)

StevanS
(.)
15. мај 2015. у 23.23
pa to ti pricam, kad je neko iskljuciv onda ubije svaku dalju zelju za diskusijom ili razgovorom :) mada ja u slučaju Lee držim sam sebi palceve iako mi je dala korpu :P

ajd ti stavi tu pesmicu , neka misle šta hoće, moramo sad da izbijemo na 200 postova kad smo presisali 150 :D

doći će neko posle nas verovatno da ostavi još neki postic

LeaDiKaprio
(shumska)
16. мај 2015. у 12.13
Ja cekam da Cvarkov kupi karte pa da idemo sa babom, frau Silovickom i onom pijandurom da gledamo :)

Stevice, samo da ti javim ako racunas da sam naivna da nasednem na tvoje trikove - jesam, ko pariska sobaica :)
labudica
(EKV)
16. мај 2015. у 15.10
Jest Sarlota, post ti je svaka cast. :)

Slagala bi kad bi rekla da je u ovih 3 god. bilo uvjek sve med i mlijeko. Normalno je da bude nekad nekih sitnica koje smetaju jedno drugom, al sve se rijesi na kraju s razgovorom. Što se tiče slobodnog vremena, malo ga ostane kad oboje radimo. Za materijalnim ni ne jurcamo ali kad ne bi radili oboje, bilo bi zeznuto jer se placa sve, net, rezije, osiguranje za auto itd.

Do prije nekoliko godina ja se nisam morala brinuti o nekim stvarima i sve mi bilo na tačni i kad sam radila i kad nisam, ali sad se razmišlja dosta ozbiljnije.Nema vise razmazene labudice koja je imala napuhan ego do neba.
sharlota
(bez zanimanja)
17. мај 2015. у 08.59
sharlota
(bez zanimanja)
17. мај 2015. у 09.05
doduse make up sex je najbolji zato je steva i primjetio promjenu na bolje.

ne možemo mi u potpunosti da sudimo,a ruzo je i imati predrasude, a da pri tom nemamo slično iskustvo.

na osovu mog dosadasnjeg iskustva, svako se nadje tamo gdje jeste usljed odredjenih okolosti

svi koji potraže bjegostvo,utjehu,satfakciju van svoje zajednice tj braka imaju razlog za to- nama se možda taj razlog ne bi cinio validan,ali svakom je svoja muka najteza

masa nas se uspava u kolotecini dok nas nešto ne trzne iz sna

nismo svi isti

StevanS
(.)
18. мај 2015. у 07.51
Sva tvoja filozofija jel da ima smisla i rezona,..al sve dok to neko ne uradi tvojoj materi koja te rodila, tvojoj sestri,...ili još bolje, tvojoj kcerci, kako ti rece, „da im poboljsa seksualne zivote”.

---------------------------------------

ti volis da kontrolises i da znaš intimne detalje iz zivota drugih ljudi vantika?
šta bi se mene ili bilo koga drugog ticao ljubavni zivot svoje keve ,ili sestre ili deteta, stvarno pricas svasta i nepovezano :)

a ono o „balkancima” , nemoj da pocinjes sa tim, mogao bih doktorsku disertaciju da napisem na temu „ nova kovanica balkanci - zašto taj termin nema osnove za postojanje i zašto krajnje nesigurni ljudi pokusavaju da se sakriju iza njega”

Balkan - poluostrvo između jadranskog i crnog mora, pokriva desetak zemalja, tri velike religije, desetak razlicitih jezika i dijalekata, desetak razlicitih nacija, 3-4 autohtona i nomadska naroda i plemena i desetine drugacijih navika, kulture i tradicija.

Ukratko - sem sto su naše babe susile ves na istom suncu kao i njihove, vecina nas nema ama bas nikakve veze sa velikom većinom drugih balkanaca, i farbati nekog istom cetkom kao sve one druge koji žive na Balkanu je krajnje tendeciozno i donekle pokvareno.
Ja lično na primer, ne volim da me neko trpa u isti kos sa Albancima, i mada nemam ništa protiv mnogih drugih naroda sa balkana, znam da nemam ništa zajednicko ni sa Slovencima, ni sa Hrvatima, ni sa Bugarima, ni sa Rumunima, ni sa Grcima, ni sa Turcima, ni sa Italijanima.
Sa nekima možda imam istu veru, ili isti jezik, ali to nas odmah ne trpa u isti kos.
Grci imaju istu veru kao i ja, ali pored te duhovne povezanosti ja sa njima nemam ništa drugo zajednicko.
Sa nekima imam jezicku povezanost ali nemam duhovnu i prijateljsku itd itd

Dugo sam razmišljao o tom terminu i probao sebi da objasnim zašto bi neko upotrebio taj termin i dosao sam do zakljucka da ga najviše upotrebljavaju ljudi koji se stide svoje etnicke pripadnosti i koji na taj način pokusavaju da pobegnu od sebe i svog porekla , pa ajd da sebe i sve druge oko sebe oznace „Balkancima”.

StevanS
(.)
18. мај 2015. у 09.36
hehe sharlota, tačno sam znao na koju pesmicu si mislila , telepatija :P

svi smo mi ovde sličnih godina čim znamo ovakve pesmice :))) ne moram ni da pitam :)
sharlota
(bez zanimanja)
18. мај 2015. у 10.39
:))))

Stevice, Stevice... ti si prava Srbin svaler+rojalista :) djelim ti plusice tamo samo da znaš
StevanS
(.)
19. мај 2015. у 04.04
hvala sharlota , eto, nismo svi „balkanci” :P
LeaDiKaprio
(shumska)
19. мај 2015. у 07.57
Šta sam kazala, Stevica je smrt za žene, zamisli još da mu izadje neka na crtu uzivo.

Letelo bi perje ko u Kusturicinom filmu :)
sharlota
(bez zanimanja)
19. мај 2015. у 12.57
Lea, idi na kafu pa nam javi :))) ja da sam u australiji ja bih rizikovala, ovako...

:P
Ton_ka
20. мај 2015. у 10.48


:)))))
StevanS
(.)
21. мај 2015. у 00.09
o evo Tonke, dobro dosla :))

haha sharlota, vidis ti kako Lea sve zna šta bi bilo al se ipak plasi :P

sto bi rekli engelezi - take one for sisters Lea :))))))
pa šta bude :D
LeaDiKaprio
(shumska)
21. мај 2015. у 08.21
Naravno, idi Lea za sisterhood pa nagrabusi :) Lako je tudjim q-cem gloginje mlatiti :)

A i on obecava „jednog za sisterhood”, ja ne znam ima li uopste dileme šta mu je na pameti :)
sharlota
(bez zanimanja)
21. мај 2015. у 11.41
He is all talk:) sto bi rekli englezi:D
StevanS
(.)
22. мај 2015. у 22.25
sharlota, veceras gostuje Riblja Corba u Sidneju i Lea i ja ćemo „slučajno” da se nađemona koncertu a ti pricaj šta hoćeš :))) sve je sređeno samo još Lea da pristane :)

aj Lea ima još ulaznica, poteraj tog tvog da te izvede pa se posle izgubite jedno od drugog

joj kad budu zapevali gastarbajtersku, imam da poludim :P

Kad subotom narodnjaci dodju
Ja na vratu okacim kravatu
Pa izvedem sebe i gospodju
I ponesem celu svoju platu

Kada čujem zvuke rodnog kraja
Ja se onda otkacim do jaja
Kad muzika kolce mi zasviri
Praziluk mi iz dupeta viri

Pijem pice, jedem cevapcice
Sa kosulje pokidam dugmice
Pevaljka se malo razgoliti
Celo drustvo markama je kiti ...

https://www.youtube.com/watch?v=06i2IFTIx5g

ja se celo jutro spremam, preslisavam i pumpam sebe , grmi kuca od njihove muzike, cujes li Lea?
sharlota
(bez zanimanja)
23. мај 2015. у 12.25
E pa ja sam ljubomorna em junak mog djetinstva I rane mladosti em randes vous:)
Kada sam bila prošli put kod nas vidjela sam ih na aerodromu joj sto ja volim boru ko da mi je rod rođeni:)

LeaDiKaprio
(shumska)
25. мај 2015. у 03.13
Boru sam videla dva puta u zivotu - jednom kao tinejdzerka, Corba još ona dobra stara, Bora jedne sede nije imao na glavi. Svirali su ko da sutra neće da svane - bar jetako mislila Lea tinejdzerka kojoj su hormoni divljali u glavi a i svuda okolo. Pevali smo, skakali, ma totalno smo pomahnitali. Ziva svirka u najboljem svetlu. Stvarno su bili odlicni.

Drugi put sam ga videla u Sidneju. On i Bajaga. Da nije bilo Bajage... Bajaga je pevao svoje stvari, malo je zdroncao po gitari i sa još jednim tipom ali mahom na matrici - nije mu smetalo da „Moji su drugovi” otpeva 5 puta te veceri.

A Bora... Bio je mortus pijan a da nastup nije ni poceo. Jedva se drzao na nogama. Sam, pevao na matricu. U neka doba nije mogao da ubode kad da pocne da peva. Kad je silazio sa bine mal' se nije prostro ko palacinka.
Bajaga je na kraju pevao i njegov i svoj blok jer nije mogao da stoji na sceni.

Takođe je ambijent bio sjajan - osetila sam se kao da sam ponovo u Srbiji. Nastup je bio u srpskom klubu u Bonaringu sto je bila kafana sa malo vecom binom. Pice je otislo 30% samo zbog ove dvojice, a i onda je bilo „sok je $4 a za $5 novcanicu nemam da ti vratim kusur”. Nikada mi se ni pre ni kasnije nije desilo da nemaju kusur da mi vrate. Ama nikad vise i nigde drugo nego tada u Bonaringu.

Pusili u sali, oci su mi ispale. Kad se drustvo isponapijalo potukli su se oko nekih starih racuna. Bora je sa sobom poneo svoje knjige i nekakve kokarde su prodavali, majice sa Ribljom Corbom, itd. Sve je naravno bilo preskupo i za ovdasnje uslove. U Srbiji prodaje knjigu za $10 a u Australiji za $30. CDovi su takođe pratili taj trend. Guy Sebastian (bio na Evroviziji pre neko vece) prodavao CD za $20, Bora Corba za $35.

Ukratko, Stevice: ne zovi me na Boru ako hoćeš romantiku. Samo ako bi se potukao a nemas sa kime.
sharlota
(bez zanimanja)
25. мај 2015. у 07.25
Ahaha:))
Mila_
(prevodilac)
27. мај 2015. у 06.32
hhhahah jaaako kako me nasmejaste!!! cepam se a sama sam u kuci, ko luda...

nisam, pa, godinama, dolazila na ovaj forum i sad čitam ovu temu i ova Leina poruka me nasmejala bas bas..umesto romantike jedna tuča :)

hhaha

pozdrav svim divnim ljudima ovde!!!

StevanS
(.)
27. мај 2015. у 23.21
haha(sarcastic) Lea je izvor optimizma i pozitivne energije :P

Lea, ja ne mogu da verujem da ti živis u sidnejskoj oblasti a da nisi do tada bila u srpskom klubu u Bonirigu?
To bi bilo ravno kad bi begradjanin rekao da nikad nije bio na Kalemegdanu - al ajde, ima nas raznih :)

Taj koncert sa Bajagom je organizovan u vreme kad bivši jugoslovenski pevaci nisu još zalazili u naše srpske krajeve, Bajaga je godinu dana ranije doziveo debakl u centru Sidneja sa koncertom u sali Uniting church - Wesley mission u Pitt Street u centru grada, sala vise pogodna za predavanje nego za koncerte al „ajd da im uzmem neki franci” . Mi smo isli jer je žena htela da mi iskopa oci ili da vidi Bajagu, i upoznala ga je pre koncerta :P dok vecina naših nije otisla jer su ga bojkotovali zato što je za prvi koncert u Oz izabrao tudju kucu umesto svoje. Elem, taj koncert će biti zapamcen po izbijanju velikog elektricnog kursluza u prvoj minuti „koncerta”, on i još jedan lokalni klavijaturista - i ostatak njegovog nastupa prosao je sa gitarom, lošim glasom bez ikakvog ozvucenja i nezadovoljnih 100-150 ljudi.
Riblja corba je bila malo ranije pre njega i rasturila je u svim australijskim gradovima.
Sest meseci kasnije, Bora, da bi učinio uslugu svom prijatelju Bajagi,u vreme najvece nestasice, rata , demonstracija i turbofolka u Srbiji, dovodi Bajagu među Srbe odnosno u srpske klubove, i Bajaga onako stidljivo, kao kurvica prvi put peva u srpskim klubovima u Australiji.
Ti nastupi su takođe bili praceni problemima jer pored toga sto Bora nije imao svoj bend i sto su pevali sa matrice, ni ostale stvari nisu isle podmazano i Bajaga se nikad nije vratio među nas, dok Riblja corba dolazi redovno u svom punom sastavu, plus ovog puta su vodili i Galeta iz Kerbera i Najdu iz Smaka, i koncert je trajao skoro 4 sata, razbili su kao i uvek i na momente smo mislili da je gotov koliko je bio poletan.

Sharlota, ako gledaš pinkove zvezde, mogu ti reći da uzivo Bora nazalost mnogo losije izgleda nego na TVu ali drzi se.

Lea, u oktobru ima veliki festival srpskog folklora u Bonirigu, negde polovinom meseca, da se lepo spremis sa muzem i da dodjete da uzivate u igri srpske dece iz svih krajeva Australije, i naravno osecaj je isto kao da si u Srbiji, mali seljaci i seljancice iz svih Srpskih zemalja na svakom koraku :P. I da znaš da nije samo kafana. Ulaz je oko 15 dolara. Podseticu te sa datumom.

http://www.bonno.com.au/
LeaDiKaprio
(shumska)
28. мај 2015. у 03.38
Vidis, to mi nije jasno. Primetila sam da masa lozi na Boru ko furuna na ugalj a nikako da skontam zašto. Ljudi vide nešto u njemu što se uopste ne pojavljuje na mom radaru.
A što se Bonaringa tiče - ti bas oćeš da se bijes? Samo me još zovi u Liverpul pa će sva romantika među nama da bude zauvek zapecacena.
sharlota
(bez zanimanja)
29. мај 2015. у 22.16
Stevo, gledala sam ga u emisji da možda ne kako ga napadaju ona opadjara voditeljka i nekakva iz nevladine organizacije

u toj emisji je voditeljka optuzila bg sinikat za sovinisticke pjesme, pustila je neku pjesmu koja nije njihova- ne gledam te zvezdice

ja volim boru:)
struktura
(Bene Gesserit)
24. август 2015. у 00.59
Ala se isprovaljiva ovaj internet Kazanova, Steva... Smesan kao Carli Caplin. A tek pominjanje Boniriga, narodnjaci, satra ispred i sve ostalo generalno atak na inteligenciju. Bila ja jednom, iza kicme Svevisnjem, 40km drn drn, da ispostujem neki dogovor i još jednom, neki svadbeni rucak. Toliko o Bonirigu. A šta reci o 10 godina drndanja na internetu sa gomilom žena, da li da se smejes sa suzama ili bez, jedina je dilema... Mnogi su se upecali na zamku internet zaljubljivanja ali, svakom je ubrzo postalo jasno šta je to. Deset godina se iznova upetljavati u iste price je totalni mazohizam. No, valjda mi žene imamo vise mozga pa znamo šta je sve to a dokoni muskarci potrose godine na internet zaljubljivanja. Bonirig...ahhahahhaha :)))) Hvala ti nebo što ne živim na West-u!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.