Дискусије : Мој дом

 Коментар
Izolacija krovnog dela kuće.
dragans
(србИН)
05. јул 2014. у 03.00
Pozdrav svima,
pitanje možda u naslovu nije baš najbolje postavljeno znači nije krov nego ideja da se uradi krov sve po redu greda, daska,folija letva podletva crep, a da površina ispod se ne radi klasična ploča nego gips ploče i na njih izolacija. Faktički kuća kao i svaka druga samo umesto ploče od betona gredica ili monte ide gips ploča i dobra izolacija. Pitanje za sve forumaše kako to najbolje izvesti da li kombinovati mineralnu vunu i stiropor ili samo jedno.Pozdrav i hvala unapred svima.
Terminator
(Istina je nekada bolna ali sam)
08. август 2014. у 16.57
Pozovi 3-4 firme i kaži šta želiš i prijedlog šta oni predlazu sa tim da ti kažu cijenu.Kad ti kažu cijenu za radove kaži da ćeš da razmislis.Zar to do sada nisi radio.,,,

Na tebi je da odradis to što bi i oni.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
10. август 2014. у 08.50
Hoćeš americki sistem. Samo gips ploca, a na tavanu, tj s gornje strane ploce se stavio izolaciona vuna ili kako se već kaže. Staklena vuna, možda.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
10. август 2014. у 08.52
http://m.homedepot.com/b/Building-Materials-Insulation/N-5yc1vZasbs

Klikni na sajt I pogledaj šta ameri rade za tvoj slučaj.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
10. август 2014. у 08.58
http://www.lowes.com/cd_Install+Blownin+Attic+Insulation_1284493496_
Ovde na ovom sajtu se vidi I slikovito o cemu se radi. Ako je kod tebe u pitanju potkrovlje, visoki katedral plafon sto ga ovde zovu, onda staklena vuna ili stiropol.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
12. август 2014. у 04.40
-Važno je obratiti paznju na vazducni dzep između daske i izolacije sa donje strane,koji treba da iznosi 3-5cmm,a obezbedjuje provetravanje vlage iz daske,posto je ona sa gornje strane zatvorena hidro-izolacijom,kako vremenom ne bi doslo do pojave budji i trulenja daske.

-Ideja o oblaganju kosih drvenih konstrukcija,krovova, sa gips tabalama se nije pokazalo u praksi kao dugotrajno kvalitetno rešenje,zbog pojave pukotina na sastvima,jer drvena konstrukcija „dise” i nemoguće je eliminisati pojave na visedecenijske staze.
-Bolje razmisliti o nekim vrstama zidnih obloga na bazi drveta,koje dozvoljavaju mikro pomeranja usled klimatskog rada drvene konstrukcije.
Backk
(Modesty Blaise)
11. октобар 2014. у 11.25
Ovo sto je PEPE naveo u uvodu je kljucni problem i veoma bitna stavka na koju se obevažno treba obratiti paznja kod izvodjenja radova.

Mala digresija PEPE.

Pucanje na sastavima „da” kod jedne lage. Iz tog se razloga radi dupla sa preklapanjima.

Pozdrav svima
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.