Дискусије : Мој дом

 Коментар
Za arhitektu
informo
(informaticar)
05. март 2014. у 12.09
Potpuni sam laik za poslove arhitekte, a imala bih pitanje. Koji je redosled projektovanja, prvo spoljni izgled zgrade ili unutrasnji raspored (raspored stanova, spolnjih hodnika, raspored po stanu). Da li se prvo odredi izgled fasade sa prozorima, lodjama, terasama ili ...
Izvinjavam se arhitektama na totalnom neznanjui možda neadekvatnom fromulisanju pitanja.
Hvala!
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
07. март 2014. у 12.54
-Kuca se pravi od temelja na gore :)
dunjica
18. март 2014. у 04.39
Imam problem sa uređenjem dnevne sobe jer trosed, dvosed i fotelja su crvene boje (CAN CUN - Simpo) http://www.simpo.rs/home/detail_more_end.php?obl2=CAN%20CUN&obl1=Sa%20mehanizmom&obl=Dvosedi%20i%20trosedi&... 0soba)
Treba mi pomoć za izbor boje zidova, zavesa, tepih i nameštaja - malo li je. Unapred se zahvaljujem Dunjica
marijamhlc
10. април 2014. у 06.11
Prvo ti kaže investitor šta hoće, pa onda ti da da vidis parcelu, urbanisticke uslove i onda na osnovu toga kreces da projektujes.

Sve se radi u isto vreme u sustini, osnova + 3d model, za ideju samo, ali svaki investitor će prvo da se zalepi za 3d model, i odatle će da krene, ali bitno je da znaš da papir trpi sve, a realnost je totalno drugacija!:)

pozz
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
10. август 2014. у 09.04
Kao sto prerhodni komentar rece, sve se rasi ujedno, al prostor unutrasnji je prioritet, osim ako se ti ne zalepis za neki eksterijer kuce, a ne poznajes interijer raspored, onda arhitekta na osnovu vanjskog izgleda „pakuje” unutrasnji raspored uz tvoje zelje.
Unutrasnji raspored uz neke kompromise oblikuje vanjski izgled objekta, generalno.
informo
(informaticar)
16. април 2015. у 11.36
Hvala na informacijama. Odgovor imported_from_Serbia je odgovor koji sam tražila, tj. da li se prvo projektuje spoljni izgled objekta, zgrade ili enterijer, raspored prostorija uz neka prilagodjavanja.
MilicaJovanovic1991
19. јануар 2016. у 07.02
ŠTA JE PAMETAN STAN ?
„Pametan stan” nije tačno definisan jednom rečenicom, ali možemo reći da je to stan koji svojom infrastrukturom omogućava različitim sistemima koji su postavljeni ili ugrađeni u stan da međusobno komuniciraju i razmenjuju podatke, kao i da na osnovu podataka izvršavaju unapred definisane radnje.
Svaka današnji dom poseduje centralno grejanje, alarmni sistem, protivpožarni sistem, kućni bioskop i mnoge druge uređaje koji obavljaju funkciju kojoj su namenjeni. „Povezivanjem” više takvih sistema u jedan centralni dobijamo više mogućnosti nego što su sami sistemi do tada nudili. Primera radi od alarmnog sistema možemo dobiti informaciju da li je neko prisutan u nekim prostorijama u stanu i na osnovu te informacije podešavati sistem centralnog grejanja, ili ventilacije.

KAKO PAMETAN STAN RADI ?
Kada u svom stanu pritisnete prekidač za svetlo on zatvori strujno kolo i upali sijalicu (ukoliko je sijalica ispravna, a jedini način da to saznate je da pokušate da je upalite). Menjanje funkcije tog prekidače je praktično nemoguće. Kada govorimo o pametnom stanu pritisak prekidača koji je povezan na centralni kontroler šalje informaciju kontroleru da je prekidač promenio stanje, a kontroler na osnovu predhodno definisanih funkcija obavlja jednu ili niz radnji (pali svetlo-menja temperaturu u toj prostoriji ..). Takođe ukoliko dodje do kvara na nekom od uređaja u sistemu (primera radi na sijalici) pametan stan će vas o tome obavestiti slanjem SMS poruke ili e-maila.

KOJE SU PREDNOSTI PAMETNOG STANA?

Kao prvu prednost možemo navesti pojednostavljenje svakodnevnih radnji koje obavljate. Neke stvari se same po sebi podrazumevaju, ali Vam je potreban sistem koji će to znati da zapamti i ponovi. Svaki put kada uđete u svoj stan sa posla morate podesiti klima uređaj na određenu temperaturu, upaliti svetlo u prostorijama u koje ulazite, preslušati telefonsku sekretaricu, pustiti vodu u kadu, podići roletne i tako dalje. Kada uđete u pametan stan, ukoliko ste ulazna vrata otvorili karticom ili otiskom prsta, stan „zna” da ste to vi i počinje da izvršava unapred definisane i određene funkcije. Redosled obavljanja funkcija i broj funkcija koje se izvršavaju definiše sam korisnik pametne kuće, odnosno sistema. Takođe u toku korišćenja moguće je dodavati funkcije ili cele nove sisteme, kao i menjati „ponašanje” stana u određenim situacijama.
www.pametanstan.rs
ikazo
01. јун 2016. у 23.09
Pametne kuce,zahtijevaju mnostvo detalja.Na sajtu http://rasvjeta.me može se pronaći mnogo na temu elektro uredjaja koji mogu biti kompatibilni
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.