Дискусије : Мој дом

 Коментар
Zastita vode od smrzavanja
kolac
05. јануар 2014. у 04.56
Dali je dovoljno zavrnuti ventil za dovod vode na cesmu vani da bi se zastitila od smrzavanja.Kuca se nalazi u Americi a zime su hladne i do -20 c.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
05. јануар 2014. у 09.19
-Može kuca da ti se nalazi i na Marsu,al prica je svuda ista: Zatvori vodu i obavezno ispusti ostatak vode iz cevovoda ka cesmi. Trebalo bi da na tom ventilu imaš malu ispusnu slavinu za te namene.

http://www.arkada-trgovine.hr/Repository/Images/OldImages/Ventili/ventili_propusni_v.jpg

http://www.samcro .hr/shop/prodgfx/1352.jpg
CTEBA
(penzioner)
05. јануар 2014. у 17.28
У Северној Америци то се зове „water valve with drain”, на вентилу се налази нешто слично као вентил на аутомобилској гуми.
Кад се вентил затвори тај се отвори а отвори се и спољна славина и вода исцури.
Поставља се у кући и висински изнад спољне славине.
Ако је кућа нова, са изилацијом од R40, у зиду, шанса да се цев смрзне и пукне због хладноће за славину на спољној страни зида је веома мала.
Није лоше затворити и исцедити, за сваки случај, али до сада нисам видео ни један пример да је цев пукла због смрзавања.
kolac
06. јануар 2014. у 01.31
HVALA PUNO
kolac
06. јануар 2014. у 01.31
HVALA PUNO
Amatercic
(Penzioner)
14. јануар 2014. у 21.34
To se zove Sillcock Valve u USA,one rade tako da zatvaraju vodu unutar kuce.Duge su od 6„-24 inca (najcesce 8”-16„ mogu se naći svugde), zatvaraju vodu toliko duboko koliko su dugacke u kuci gde je grejanje. Skinete crevo šta se mora napraviti obavezno i nikad neće zamrznuti. Ako je kuca stara ili je neko to popravljao ko nema veze sa vodoinstalacijom može lako da se dogodi da je Valve (ventil) obični kao za ves masinu u tom slučaju obično imaju ventil u kuci oji zatvorite a onaj napolju otvorite i napravite sigurno da onaj u kuci ne curi onda morate otici i kupiti Sillcock Valvu i samo nju postaviti ,sto je duza to je bolje tako i ako hladan vazduh ulazi neće zamrznuti (rupe na vanjskom zidu zatvorite)Obavezno je skidanje creva pre zime ili ako ga morate upotrebljavati zimi onda crevo se mora odvojiti od ventila nakon svake upotrebe.Valve With drain nije namenjena za tu upotrebu ,naprotiv ove nove dolaze sad tako da vam komsija ne moze dati vodu ako bi vam zatrebalo (da vas neko ne otruje).Srećno
Idite na Google i ukucajte Sillcock Valve .”
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.