Дискусије : Мој дом

 Коментар
Karpet od zida do zida - problem
ciribu
(ciriba)
09. март 2012. у 00.18
Ima li neka metoda kojom se može zameniti parcence karpeta, u mom slučaju evo šta se desilo - da ne objašnjavam puno, iskapao mi bleach na sred dnevne sobe i sad su tu totalno bele fleke! Mala je to povrsina u pitanju, ali kako samo može ovako ruzno da izgleda! Inače, karpet je svetlo krem boje, ali ipak, ono belilo upada u oci.

Šta da radim?
Nakamura
(Junior member)
09. март 2012. у 07.40
ofarbaj to belo u svetlo krem :)
može jačim čajem.
gradbeo
(masinac)
09. март 2012. у 11.49
Iseci osteceni deo.
Negde gde je pokriven , iseci malo veci za koji mm, prema uzorku i onda to vrati i zalepi na vidno mesto.
Obrati paznju da obradis ivice. Imaš leplivu traku sa kojom se nastavljaju karpeti, nalepis sa donje strane, i onda ubacis komadic i sa peglom zalepis..pitaj u prodavnici kako se nastavlja karpet, objasnice ti.
Ako imaš sundjer ispod , malo je teze ali da se rešiti.
Malo ko će primetiti, pogotovo komsija ako ti dolazi u spavacu sobu..!!!!
ciribu
(ciriba)
10. март 2012. у 14.00
Hvala grad beo, jedino tako će izgledati dobro. Problem je sto ja hoću da mi se to profesionalno uradi i platila bih, ali ko će za to malo da mi dodje? Moj muž će da se raspita u prodavnici, pa da vidimo da li će amaterski uspeti da to zameni kako treba.

Nakamura, na poslu su me tako savetovali, sa cajem da ofarbam. Sipala sam caj po belim flekama, posle to mesto ribala jer su zbog caja fleke tamnije od karpeta i jeste sad svetlije, ali opet se vidi. Teško je pogoditi bas onu svetlo krem nijansu. To parce mora da se odstrani i tacka. Hvala i tebi na savetu.
ciribu
(ciriba)
10. март 2012. у 14.06
da je tepih u pitanju(area rug) ja bih ga bacila, ali sa ovim karpetima muke.. opet, sa druge strane ja mnogo vise volim karpete od zida do zida i nasuprot mnogima koji su skidali karpete i udarali parket(laminet), ja obrnuto, skinula sam laminet i stavila karpet. Jednostavnije mi je da usisavam jednom nedeljno nego da cistim podove svaki dan, a tako je sa parketom, lako se vidi prasina i truncice već posle dva dana, a sam pogled na to me iritira.
gradbeo
(masinac)
10. март 2012. у 20.41
Ma to će tvoj muzic uraditi bez problema.
Neka nabavi ostar skalper i samo uz lenjir neka dobro pritisne i neka sve niti presece.
Posle to ljepilo nalepis sa donje strane , prepusti malo i mislim da se to lepi sa toplom peglom. Pitaj u prodavnici. Niko ti neće doći za tako malo.
Gde se nalazis ja ću ti doći to uraditi, samo kafa i pivo..???
Sretno
ciribu
(ciriba)
13. март 2012. у 01.10
majstore samo ti dodji, ako ti nije daleko Pacific coast :)

hahaha, pokazala sam ovo muzu, a on kaže - nadje ti majstora preko interneta, odusevio se :)))
gradbeo
(masinac)
13. март 2012. у 06.35
bas si me slatko nasmijala..:)))
Ni pacifik nije daleko ..sve za prijateljstvo.
Naravoucenje;

Ako muž ne izvrsava svoje obaveze, ne radi i ne popravlja lako će se naći majstor..
ciribu
(ciriba)
14. март 2012. у 22.10
more izvrsava on sve svoje obaveze, ali kako da izvrsi i ono što ne zna kako se radi? e, nemo' da mi diras muza ;)
gradbeo
(masinac)
17. март 2012. у 20.48
ciribu-ciriba..,
Samo da znaš ,nevolim da diram muskarce..::)))) nego mlade snase.
ciribu
(ciriba)
19. март 2012. у 00.28
:)))

Trebali smo ovaj vikend to da uradimo, ali neke druge obaveze pritisle, pa smo eto odlozili za sledeći vikend. Ajde pa ako sve lepo prođe, postavicu ti ovde nekoliko fotosa, prvo da vidis fleku, onda kako smo to parce isekli, onda nalepljeno parce i za sam kraj ono kad sve legne kako treba. I ti da kažeš je li dobro ;)

ps. isti mi je takav itison u plakaru, pa planiramo odatle da doniramo parce, vrlo važno za onaj mrak u plakaru, ne mora bas tamo da bude sve tip top.

Srdacan pozdrav majstore :-)
JV
(...)
10. април 2012. у 10.32
Ja ne bih ništa sekla, niti pravila zakrpe koje će uvek da se vide, već bih stavila neki dobar 'rug'(može i persijski) na sred sobe.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
06. јун 2012. у 08.04
ništa se ne primeti. Ja sam imao priliku da vidim rad.
Karpet moras iseci u podlozi, plastificirani donji deo karpeta, nikako cupavi deo. Ima noz za tu namenu gde prednji deo krci put secivu tako da cupavi deo ostaje nesecen. Traka sa ljepilom za karpete. Ljepilo se aktivira peglom, grejanjem. Podvuce pod karpet duzinski polovina trake, a druga polovina je za deo koji se nastavlja karpetom il' ubacuje. Verovatno na jutjubu ima video koji vizuelno pomogne da se zavrsi posao.
Uvek sam se pitao odakle ovoliki karpet u velicini kad nigde ne možeš videti nastavke dok nisam igrom slučaja video posao.
Werba
(N/A)
09. новембар 2020. у 05.19
nmkml;,l
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.