Дискусије : Мој дом

 Коментар
Pitanje
-----
24. јануар 2012. у 05.10
Nisam znala gdje da postavim ovu temu pa ću pokusat ovdje. Naime radi se o nasljedstvu. Suprugu je umrla majka na kojoj je bilo prepisano kuca i imanje u Srbiji. Sad mene zanima da li se to automatski prenosi na njenog jedinog sina i da li se prenos placa?
Nakamura
(znanje je moć)
24. јануар 2012. у 11.31
on mora da podnese nadležnom sudu predlog za pokretanje ostavinske rasprave, pa na osnovu dokumenata sud prebacuje vlasništvo na njega. Odluku suda zavodi u poreskom odeljenju opstine gde se nalazi nekretnina i oni mu stavljaju svoj pecat na tu sudsku odluku/rešenje o nasledjivanju. Posle sa tim menja ime kod elektro distribucije, Telekoma za telefon, u katastru ako je i zemljiste u pitanju i svuda gde se nešto vodi na ime bivšeg vlasnika/će.
Trebalo bi sud da ga pozove, ali to se radi danas samo u nekim manjim mestima, u većim gradovima mora sam da pokrene postupak. Inače taksa na nasledstvo od roditelja je neka minimalna.
Akumulator
24. јануар 2012. у 13.10
-Predlog za pokretanje ostavinske rasprave se podnosi u maticnoj sluzbi,koja izdaje izvod iz maticne knjige umrlih. Oni su duzni,na vas zahtev,da kod nadleznog suda pokrenu ostavinsku raspravu,ako od smrti-do zahteva,nije prošlo vise od 1 god.
-Placa se samo sudska taxa,za vodjenje postupka,i ona iznosi oko 50 eur.
-Dalji postupak je već objašnjen.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.