Дискусије : Мој дом

 Коментар
Dokle idu zidne plocice u kuhinji?
Majda
26. децембар 2011. у 19.44
Uopste ne mogu da smislim dokle treba da stavimo zidne plocice iznad sporeta. Sporet se nalazi u cosku kuhinje i prilikom kuvanja prska se po zidu iza njega i pored njega. Zato hoću da stavim plocice (naravno, lepse će izgledati). E sada, dilema mi je dokle treba da idu te plocice? Taj ugao izgleda nekako ovako (ovo je pozajmljena slika sa neta):
http://tinyurl.com/7gbysds

Gde god sam gledala, plocice se stavljaju samo na zid iza, a ja bih nekako da zastitim i onaj zid sa strane, tamo gde se na slici nalazi ventilator. Ako stavim plocice i na taj zid sa strane, ali samo do gornjih kabineta, onda stvarno to nekako izgleda nedovrseno.

Imate li neki predlog?
elektra4-
27. децембар 2011. у 16.01
nemoj sa strane,ruzno je,možeš neku uljanu boju preko koje možeš mokrom krpom
Majda
27. децембар 2011. у 22.23
Ma, tu već imam uljanu boju i na kraju moram svake godine da to smirglam, pa farbam. Jednostavno se dosta koristi sporet, a u ovim americkim kuhinjama nema prozora, pa se sve vremenom lepi po zidu. Nije mi sto moram to da cistim, nego što se sa svakim ciscenjem skida farba, pa vecito moram taj deo da premazujem. Mislila sam da bi plocice pomogle.
maslacakk
(cvet)
28. децембар 2011. у 13.40
Slobodno stavi pločice nećeš pogriješiti.Ja nisam imala pločice sa strane a položaj šoreta mi je isti. Još sam imala okrečeno oker žuto i za par dana sam od ulja imala milion krugova. Užasno me je nerviralo gledati to pa sam sama krečila,krečila.
Slijedeću sezonu sam stavila pločice iste visine kao i one pravo i odmorila se napokon. Koje olakšanje nemaš pojma.Mada zna špricati i više od pločica pa možeš jedan red još ići.
mimozaaa
(posmatrac)
30. децембар 2011. у 06.47
Kod mene u stanu su police i sa strane ijako mi sporet nije u uglu. Čak i s druge strane tj. drugi ugao isto su plocice sa strane a tu mi stoji sudoper. Do sada nisam obracala paznju na to ali sad kad sam procitala tvoje pismo i vrtim film, u stanovima svojih poznanika vidim da svi imaju plocice sa strane i po meni je to normalno. Kod mene plocice idu jedan red vise od visine visece a i ispod visece idu još jedan red vise. Po meni bi bilo ruzno da ih nemas a i sama vidis koliko je teško održavanje zida.
Nakamura
(znanje je moć)
30. децембар 2011. у 09.15
plocice se obično postavljaju do donje ivice gornjih elemenata, mada svako radi kako se njemu svidja. Ja lično uvek biram rešenja koja su meni najprakticnija za održavanje i ne povodim se mnogo za modom.
Na toj slici, koju je Majda postavila, vidi se da je ventilator sa strane na zidu, mislim da je to loše rešenje jer se para mnogo bolje pokupi kada je iznad sporeta kapa. Ja bih prvo to izmenio. Znaci, otvor za ventilaciju bi trebalo napraviti iznad kape/aspiratora. A sa strane bi bilo prakticno da budu plocice, jer često nešto prsne, pa je lakse da može da se lako obrise. Plocice na takvim mestima bi trebalo da budu glatke, da bi se lakse brisale. E sad, estetika bi trebala da bude na drugom mestu, iza prakticnosti, mada svi tako ne misle.
Majda
30. децембар 2011. у 10.03
Nakamura, kod mene ne postoji taj ventilator sa strane, nego je normalno iznad sporeta (ona slika je samo posluzila kao ilustracija gde se sporet nalazi, izvinjavam se ako sam bila nejasna).

Ma i ja se povodim prvenstveno za prakticnoscu, međutim moram da mislim i o estetici. Ovde u Amerikama i Kanadama, kuhinje su, na zalost, u vecini slučajeva samo dekorativni element u stanu, ali imaju veliki uticaj na prodajnu cenu. Kod mene se kuva, a ne gleda sporet, pa pokusavam da spojim dve strane. Mada, u pravu ste, stavicu ih, samo moram da smislim kako da to estetski bude sto bolje. Neko mi je predlozio neku lepu borduru koja bi mogla da popravi izgled.
Hvala svima na predlozima!
Nakamura
(znanje je moć)
30. децембар 2011. у 10.16
pa zavisi kakve su ti već postojece plocice. Ako nadjes iste, onda je dobro, a ako ne nadjes, onda neke druge, ali u tom slučaju je pitanje koliko će se bordura uklapati. U svakom slučaju, ako je šporet u ćošku, dobro će ti doći bilo kakve pločice. Šta te briga za prodaju, pre svega to treba tebi, pa je pametnije da misliš o sebi nego o nekome ko će sutra doći da ti ubija cenu.
Majda
03. јануар 2012. у 08.23
Plocice sada nemam nikave, kuhinja je premazana specijalnom farbom za kuhinje (masnom farbom). A posto nameravam da ovaj stan uskoro prodam i kupim drugi, na zalost moram da mislim i o njegovoj prodajnoj vrednosti.
maslacakk
(cvet)
04. јануар 2012. у 12.17
Ne znam da li ste upućeni da sve više ljudi stavlja staklo umjesto pločica. Trebate se raspitati,kažu da je i jeftinije ali nije staklo obično,ima nosače i deblje je. Neki čak ispod stave neku tapetu sa dezenom koji im se sviđa. A briše se jednostavno,nema fuga,samo sredstvo za staklo i krpa. Ovako otprilike...

http://imageshack.us/photo/my-images/7/lakiranostaklodekorativ.jpg/

Majda
06. јануар 2012. у 08.26
I to je dobra ideja, hvala!
dulebg
(posmatrach)
03. фебруар 2012. у 06.23
Неки уграде плочице у целој кухињи до 1.65м, тј. до почетка висећих елемената. Или нпр. у трпезарији 90см, онако кафански ))
paukovaca
(obaram s nogu)
11. фебруар 2012. у 14.23
stavite plocice i sa strane svakako.
oni koji ih ne stavljaju, ne stavljaju ih najcesce iz nekog apsurdnog razloga takozvane 'ustede na plocicama i ustede u njihovom postavljanju'.

ako nemate ugradnu kuhinju koja ide od zida do zida, onda vam to može malo delovati 'bez estetike',
međutim kod ugradne kuhinje od zida do zida, i kod postavljanja kuhinjskih elemenata po meri (to rade oni koji imaju ugradne kuhinjske aparate: sporet, rerna, a ponekad i mikrotalasna),
postavljanje plocica sa svih strana (gde može dopreti hrana koja prska sa sporeta, voda sa sudopere i sl.) daje veću estetiku.

sve vise danas su trend u stvari bas te ugradne kuhinje, i one sve vise potiskuju klasicne starinske kuhinjske aparate...

ugradne kuhinje imaju veću i estetiku, ali pre svega funkcionalnost jer stede prostor i povecavaju ga...

Avala
11. фебруар 2012. у 17.38
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.