Дискусије : Мој дом

 Коментар
Pitanje za elektricare
sremac974
26. децембар 2011. у 06.36
Živim u americi i imam nameru da se vratim dogodine u srbiju.
Veci deo svoje imovine imam nameru da ponesem sa sobom pa sam u velikoj dilemi šta raditi sa elektricnim uredjajim
Zbog ponate rezlike u voltazi razmišljam koliko je pametno vuci odavde svu el opremu i tehniku.
Interesujeme dali u zemlji srbiji može da se nabavi ispravljaci za srtuju sa 110 na 220 volti,kliko kostaju,koje su snage i koliko su pouzdani.
Radi se od malih kucnih aparata do preko zamrzivaca do stolarskih masina.
Unapred zahvalan
btomic
26. децембар 2011. у 10.12
Meni je prilikom preseljenja u Beograd savetovano da kupim trafoe u Kanadi pa sam tako i postupio. U principu ima ih i ovde ali ponuda je manja. Kupio sam dva veća trafoa (jedan od 1500W i drugi od 300 W) i nekoliko malih, do 50W. Ovaj veći koristim u kuhinji za „male kućne aparate” (najviše za mikrotalasnu i za još neke sitnice) a manji (od 300W) za muzičku liniju. Problem sa većim je što se dosta greje kada ništa nije priključeno na njega tako da ga uključujem samo kada se koristi, dok je manji očigledno drugačije napravljen pa se ne greje čak i kada ni kada ništa nije priključeno. One male koristim za glue-gun i slične sitnice, iako sve to ima da se kupi i ovde.
Nakamura
(znanje je moć)
26. децембар 2011. у 11.46
Nije problem samo u naponu, već i u frekvenciji za neke uredjaje. Ja bih lično sve to tamo prodao ili ispoklanjao, pa nebih placao troskove transporta i eventualne carine, a za americke uredjaje nemas ni rezervne delove ni servis ni odgovarajuce napajanje. To je glupost raditi. Za par hiljada dolara imaš da kupis sve novo i kvalitetno, sa atestom i garancijom.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.