Дискусије : Мој дом

 Коментар
Dnevna i spavaca u jednom
tejoti
30. август 2011. у 15.28
Potrebni su mi saveti i ideje. Pošto sam svoju spavacu prepustila djeci, ja ću spavati u dnevnoj. Kako je najbolje (ljepse) namestiti dnevnu, a da imam i svoje coshe za spavanje. Od kreveta ne odustajem, tako da sofa za spavanje ne dolazi u obzir. dnevna je oko 30m2, ali nekako sa koje god strane da gledam nema mjesta za krevet(140/200). Hvala unapred!
anytime
31. август 2011. у 05.14

Pošto je dnevna prilično velika, može se krevet, odnosno spavaci deo odvojiti od dnevnog boravka. Sa lepim panel sistemima ili plocama od gipsa. Lepu atmosferu mogu dati boje; svaki deo za sebe u razlicitim nijansama npr.

Paneli:
http://www.kadeco.de/produkte/flaechenvorhaenge.html

Gips:
http://heimwerkerlexikon.selbermachen.de /trennwand-aus-gipsplatten-a702

tejoti
31. август 2011. у 12.44
Da, tako nešto sam mislila sa tim gardinama. Ne znam ima li u Ikei taj sistem, jer sve ostale ponude su mi nekako skupe. Već danima merim vetrinu, kauc, krevet...sobu! Htela sam da dnevnoj ne uzmem prozore, jer za spavaci deo mi ne treba, ali zbog balkona to neće biti izvodljivo. Videla sam isto i nešto poput podesta, pa krevet se uvlaci i izvlaci ispod, a na podestu stoji kauc, nije losa stvar...ali tako nešto mi je previse da radim, sa tim da nemam para za radnike. Valjda će ispasti kako treba! Hvala
anytime
31. август 2011. у 15.09
Nema potrebe da kupujes u kompletu tejoti, uzmes samo sistem, izaberes materijale na nekoj rasprodaji i sasijes sama, vrlo je jednostavno.

Ako ne gresim, tvoj nik sam citala na nekom nemackom podforumu, zato ti ostavljam nemacke linkove. Ovo npr. je Svajcerska proizvodnja, izuzetno kvalitetna a povoljna:

http://www.hinno.ch/de/clic_HF.html

U Ikei nisam vidjala takve mehanizme, ali prosvrljaj malo i po ebay-u.
Šta u Ikei možeš naći, je ovako nešto recimo:

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80193066

Ili neki veci regal, koji ćeš postaviti kao 'zid':

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40047675

Ima tu jako lepih rešenja, sve je samo stvar ukusa.

marijamhlc
01. септембар 2011. у 11.24
Zašto jednostavno ne bi napravili krevet koji se izvlaci/spusta iz zida? Pa onda taj deo zaklonili panel zavesama, mozete da stavite i neke police da zamaskirate sve to.
Takođe postoji rešenje da vam krevet bude smesten na plafonu,pa ga vi spustate,ceo taj mehanizam izgleda kao spusteni plafon,ali potrebna je i visina prostorije za tako nešto,posto treba racunati debljinu konstrukcije i duseka.
Mozete odvojiti prostor sa krevetom klizecim staklenim panelim, koji su od poda do plafona,ili da stavite gips ploce,pa samo jedan stakleni panel kako bi imali svetla preko dana.

Kao sto glasi prethodni komentar,ima tu dosta rešenja,pitanje je ukusa i da li želite da kupite već gotovo ili da vam prave, koliko para želite da ulozite.
tejoti
02. септембар 2011. у 00.47
Zaboravila sam napisati da ne ulazem puno para! Ne zato što neću, nego sto je nestasica :)
Ovi regali (kocke) iz Ike-e su odlicni. E sad samo da izmjerim sve šta treba i da se nadam da mi velicina kauca, kreveta i ostalih stvari neće biti problem (mada, uvjek pravi problem koji centimetar!).
maslacakk
(cvet)
14. септембар 2011. у 08.55
Nisu loši ni zidni kreveti

http://www.enterijer.rs/zidni-kreveti

Majda
25. септембар 2011. у 11.49
Sobu od 30m2 možeš sasvim lepo pregradis policama ili još bolje ormarima. Iza tih polica stavis krevet. Em dekorativno, em prakticno, dobijas dodatni prostor. Ja sam tako nešto uradila dok sam živela u garsonjeri i imala ogroman krevet. Niko nije ni znao da je krevet iza ormara, dok ne pogleda iza njih.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.