Дискусије : Мој дом

 Коментар
Crna budj
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
12. август 2011. у 23.58
Pozdrav,

Kupatilo nema prozor, tako da se crna budj stvorila na plafonu iznad kade, a ponedgdje i između plocica. Mislim da je ovo jako stetno po zdravlje i htjela bih da se rijesim toga za sva vremena, međutim nedugo nakon krecenja se opet pojavi. Kako se crna budj (ako je to to) efikasno otklanja jednom i zauvijek?
Još bih vas zamolila ako znate koja je razlika između mold i mildew.
scputnik
13. август 2011. у 01.16
Jeli to kuca ili stan i da li je to tvoje ?
Potrebna je ugradnja ventilatora u zid ili plafon iznad kade a taj
ventilator je povezan sa harmonicnim crijevom koji se izvodi napolje.
To je jedino valjano rijesenje za tvoj problem...
Da li je to izvodljivo kod tebe e to je već nešto drugo ..
daj malo vise podataka.
elektra4-
13. август 2011. у 12.33
imaš i jupol citrus protiv budji
-sve to crno moras da asastuzes jer je stetno za orgnaizam,
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
13. август 2011. у 21.32
Ventilator je dobra ideja, ali otpada kao opcija. Šta je jupol citrus? Neko sredstvo za ciscenje?
scputnik
14. август 2011. у 01.48
Evo ti pa pogledaj šta je to ali od ovoga nema koristi .. samo ćeš
potrositi svoj novac uzalud ...
Ako su zidovi hladni onda ne postoji jupol koji to sprijeciti može
da nemas budj ..

http://www.jub.hr/proizvodi/unutarnje-boje/jupol-citro/?cat=3191

Mostro
(junior member)
14. август 2011. у 05.55

moras da imaš DOBRU ventilaciju !!!

Ako ne postoji, to je onda gradjevinski propust koji se mora ispraviti. Budj znači da su ti zidovi vlazni. Ako su izradjeni od drveta ili drvenih panela, tim gore jer će sve to istruleti. Ne znam kakav je način gradnje, ali vlaga u zidovima se mora sanirati i to je uvek ozbiljan problem. Na vratima od kupatila se uvek prave i otvori u donjem delu za ulaz vazduha, ako nema prozora, a to je da bi ventilator mogao da izvlaci paru. Ventilator bi trebao da bude centrifugalni jer takav tip ventilatora ima mnogo veću snagu izvlacenja vazduha od običnih aksijalnih ventilatora. U kupatilu bi snaga ventilatora trebala biti takva da može da ostvari izmenu celokupog vazduha u prostoriji 20-30 puta u toku jednog sata. U kuhinji 10-15 puta, u stanu 1-2 puta i prema tim normama se i kupuju odgovarajuci ventilatori.
Zatim, ugradnja odgovarajucih gradjevinskih materijala za izgradnju vlaznih prostorija je bitan faktor. Treba koristiti i odgovarajuce mase za fugovanje plocica, elasticne i vodonepropusne. Privremeno uklanjanje budji nije teško, premazes je varikinom i ona pobeli, ali problem vlage ti ostaje i pitanje je šta se desava unutar zidova koji se u Kanadi često rade od prirodnih materijala i koji mogu skroz da istrule.
Zato tu ventilaciju treba napraviti ako već nije izvedena na vreme, a i preduzeti sve ostale mere da zidovi budu suvi. Možda ti izgleda suvise komplikovano, mada se to rutinski resava i taj posao te ceka.
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
14. август 2011. у 17.10
Postoje li neke farbe za zidove koje sprečavaju stvaranje vlage?
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
14. август 2011. у 17.11
pardon, htjedoh reci budji.
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
14. август 2011. у 17.16
Izvini scputnik, tek sad otvorih link i vidim da je to farba. Zidovi ne bih rekla da su hladni, ali je kupatilo malo i ventilacija je nikakva. Znaci probati naći sličnu farbu pa dok drzi, ali ako kažeš da to nije rjesenje, onda je najbolje selidba.
scputnik
15. август 2011. у 14.02
Za vrijeme upotrebe kupatila i tople vode stvara se kondenzacija po zidovima, plocicama i po staklima u obliku magle i sitnih kapljica..
To je prirodni proces i nemoses tu promjeniti ništa nego da pomoću ventilatora to izbacujes napolje ili da ofarbas zidove namjenskom farbom koja se upotrebljava za kupatila a razlikuje se od ove klasicne sto ima vise masnoce u sebi ili kada se malo bolje zagledas u zid ima sjaj a to sprijecava da tu vlagu ne upija zid ..
Kada je već tako onda pokusaj sa nekom kvalitetnom farbom ..
AnnaB
05. септембар 2011. у 01.22
Poprskaj sa obicom varikinom, stavis u prskalicu i isprskas sve to će da te resi budji. Možeš da ofarbas sa farbom koja navodno ima zastitu od toga ali to će da traje neko vreme posto prostorija nema ventilaciju para će da se kondenzuje i stvara budj. ne preostaje ti ništa drugo nego da s vremena na vreme isprskas sa varikinom i da držiš otvorena vrata sto vise možeš radi protoka vazduha. los dizajn zgrade ali to ne možeš da izmenis.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.